Прогноза за цената на Ethereum 2025 – Колко висока може да получи ETH?

Крипто търговията е новият шум. След като виждат как биткойн е преминал от нищо на стойност до над 27 000 долара, много хора търсят следващата крипто монета, която да купуват, за да реализират печалба, без да правят много. Казват, че всичко, което трябва да направите, е да изберете правилния жетон, да купите малко криптовалута, да задържите няколко години и да осребрите милиони.

Много хора гледат на Ethereum като на следващото голямо нещо и се чудят „какво ще струва Ethereum през 2025 г. или„ какво може да струва Ethereum след 10 години? “. Така че нека да разгледаме Прогноза за цената на Ethereum 2025.

Разбира се, никой може да направи точна прогноза за цената на Ethereum. В крайна сметка никой през 2009 г. не би могъл да предвиди, че биткойн ще струва около 10 000 долара 10 години по-късно. Така че, освен ако не притежавате много специално персонализиран DeLorean, обръщач на времето или има пълно овладяване на пространствено-времевия континуум, няма начин да се знае със сигурност колко високо ще стигне Ethereum. Някои икономисти абсолютно отказват да дават прогнози за цените, защото се страхуват, че тези прогнози ще се върнат, за да ги преследват. Но някои експерти са говорим и можем да погледнем какво казват.

Какво е толкова доброто в Ethereum?

Прогноза за цената на Ethereum 2025

Ethereum е повече от обикновен altcoin. Той осигурява пълна, децентрализирана виртуална машина, която работи с операционна система. От старта си през 2015 г. платформата Ethereum въведе интелигентни договори в крипто света. Тези интелигентни договори позволяват да се извършват и проверяват транзакции, без да е необходимо да се включват трети страни. Използвайки интелигентни договори, компаниите и отделните потребители могат да програмират и планират сигурни, ефективни плащания.

Много нови компании разчитат на интелигентни договори и те са основната причина Ether понастоящем да е втората криптовалута в света и стойността й не се очаква да претърпи сериозни спадове в близко бъдеще.

Колко високо ще стигне Ethereum?

Както беше посочено по-горе, никой наистина няма отговор на този въпрос. В миналото имаше някои много големи вариации в цените. Ether струваше около 8 USD през януари 2017 г. и достигна рекордното ниво от около 1450 USD само една година по-късно. След януари 2018 г. има повече покачвания и спадове. През 2019 г. най-високата цена беше през юни 2019 г. (около 310 USD) и по време на писането ETH се оценява на малко под 200 USD.

Колко високо ще стигне Ethereum

Така че цената на Ether е варирала диво и експертните мнения се различават също толкова диво. Например Бил Гейтс заяви, че биткойн в крайна сметка няма да струва нищо, а други са казали същото за всички криптовалути. От друга страна, Брайън Шустер от Ark Capital LLC казва, че цената на Ether ще достигне до 100 000 USD и дори ще замени златото като запас от стойност.

Ако пренебрегнем най-екстремните прогнози – и двете ниски и високи – повечето експерти вярват, че в крайна сметка Ether ще струва около 3000 до 5000 USD, което означава увеличение на стойността му с около 2500% спрямо текущата му цена.

Разбира се, нито една от тези цифри не е прогноза за цената на Ethereum за 2025 г. конкретно. Някои казват, че цената на Ether ще достигне връх преди 2025 г., а други го поставят малко по-късно.

Етериумът е добра дългосрочна инвестиция?

Освен съвсем различните прогнози за цените, повечето експерти се съгласяват, че Ether ще види постепенно повишаването на цената. Увеличението на стойността ще се дължи на най-голямата сила на Ethereum: неговата платформа за интелигентни договори.

Стандартът ERC-20 на Ethereum позволява създаването на интелигентни договори и много други токени в неговата блокчейн. Към момента на писане на тази статия има над 200 000 токена в блокчейна Ethereum. Има и някои страхотни dApps (децентрализирани приложения). 

е ethereum добра дългосрочна инвестиция

В момента има над 3000 dApps на блокчейна Ethereum. От сладки игри на котенца, преминаване през онлайн казина до финансови прогнози. Разработчиците непрекъснато създават нови приложения, базирани на интелигентни договори Ethereum и това развитие е това, което експертите виждат като най-големия актив на блокчейна и което гарантира, че стойността на Ethereum ще продължи да се увеличава.

Така че, въз основа на силата на своята платформа и колко популярна е сред разработчиците на dApp, е доста сигурно да се каже, че Ethereum със сигурност е добра инвестиция в дългосрочен план.

И така, каква е прогнозата за цените на Ethereum през 2025 година?

Както беше посочено по-рано, никой не може да бъде сигурен. Крипто цените се колебаят дори повече от цените за всеки друг актив и могат да преминат от рекордно високо до най-ниско ниво за няколко дни. Тъй като обаче повече хора се качват на борда, цените на криптовалутите са по-стабилни, а цените на символите се покачват. Някои от по-оптимистичните прогнози поставят цената на Ether за 2025 г. на около 1400-1 500 щатски долара. Дори ако по-скромните прогнози се окажат верни, можем разумно да очакваме да видим цена от 800-900 USD до края на 2025 г..

В заключение…

В момента Ethereum е втората криптовалута в света с пазарна капитализация от над 21 милиарда щатски долара и на второ място след биткойн. Текущата цена на Ether е около 180 USD и повечето консервативни прогнози казват, че ще бъде поне 800 и може би дори 1500 долара до 2025 г. Ether изглежда наистина добре за дългосрочна инвестиция.

Понастоящем притежавате ли Ethereum? Какво е вашето мнение за бъдещето на Ethereum? Уведомете ни в коментарите по-долу!

Прочетете още: Най-добрата криптовалута под една стотинка

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me