Прогноза за цената на космоса (ATOM) за 2021, 2022 и 2025

Вместо просто поредната криптовалута, Cosmos е мрежа от криптовалути. Cosmos, който нарича себе си „интернет на блокчейн“, позволява транзакции, комуникация и консенсус между различни блокчейн приложения. В тази статия за прогнозиране на цените на Cosmos ще разгледаме реални технологични ограничения, които наложиха развитието на тази криптовалута.

Дори докато биткойнът превзема света бурно и докато хиляди имитатори цъфтят след него, криптовалутите са засегнати от множество проблеми, които възпрепятстват широкото им използване в масовото общество. Както се изразиха основателите на Космос, проблемите са проблемите на мащабируемостта, оперативната съвместимост и използваемостта.

Перифразирайки, криптовалутите са неефективни в сравнение с други средства за транзакция като кредитни карти; те не могат да общуват или да работят помежду си, тъй като всяка крипто е затворена в собствената си виртуална територия; и те не могат да бъдат адаптирани да обслужват различни нужди, тъй като блок-веригата кодова база като цяло е монолитна, трудна за анализиране в съставните й модули.

космос прогноза на цените

В опит да отстрани тези проблеми, Космос първо отдели оригиналната кодова база на три отделни модула: приложение, което обработва транзакции; мрежа, която предава информация на всички потребители (или „възли“) на системата; и консенсусен механизъм, който гарантира, че всички потребители се съгласяват относно състоянието и естеството на информацията.

Космосът може да бъде визуализиран като група паралелни приложения („Зоната“), всяка от които е свързана към посредническия хъб, който наблюдава за всяка Зона, основната мрежова система и механизма за консенсус. Cosmos Hub разполага със собствена криптовалута с доказателство за участие ATOM, която улеснява комуникацията и транзакциите между различни зони.

Благодарение на Cosmos разработчиците вече могат да издават чисто нови криптовалути, без да създават всичко от нулата, съкращавайки времето за разработка от години до само седмици (решаване; по този начин проблемът с „използваемостта“). Валутите могат да предават данни и да извършват бизнес между платформи, което ги прави оперативно съвместими. По-важното е, че криптовалутите вече могат да се мащабират, за да обработват повече транзакции от всякога.

Конвенционалните кредитни / дебитни карти понастоящем се радват на огромно предимство пред криптовалутите: Visa и Mastercard могат да обработват хиляди транзакции всяка секунда, безпроблемно предавайки данни със стотици банки, докато криптовалути като Bitcoin и Ethereum обработват по-малко от двадесет в секунда.

Причината е, че както Bitcoin, така и Ethereum разчитат на механизъм за консенсус „доказателство за работа“, при който всяка транзакция се потвърждава чрез разточителния и тромав процес на копаене. Вместо това Cosmos разчита на по-ефективния механизъм за „доказателство за залог“, при който валидаторите залагат собствената си валута върху целостта на системата.

По този начин Cosmos отговаря на реалните нужди на крипто сцената: да направи криптовалутите по-малко затворени, по-малко монолитни и по-приспособими за разработчиците. Ако биткойнът възвести зората на блокчейн ерата и Ethereum, второ поколение крипто, направи технологията достъпна за широк спектър от приложения, Cosmos представлява третото поколение на еволюцията: тя надхвърля ограниченията както на Bitcoin, така и на Ethereum и по този начин открива ерата на мащабируемите и оперативно съвместими криптовалути.

Космос Исторически анализ на цените

По време на писането на ATOM ръстът е с 10.02% и се търгува на $ 6.60. Монетата има a пазарна капитализация от 1,59 млрд. долара.

Текуща цена, пазарна капитализация, & Подробности за доставките

Историческата цена за тази конкретна монета варира между $ 1,68 при най-ниската и над $ 8 в пика си. През цялата си история средната му цена се движи между 2 и 6 долара.

космосКосмос (ATOM)


Ранг: 19$ 18,92 Цена (BTC) Ƀ0,00037500 Пазарна капитализация$ 4,51 B Обем$ 728,82 M24h Промяна 0,4% Общо предлагане 0,00 ATOM

Космос Прогнози за бъдеща прогноза на цените

Предвиждането на цените разчита на внимателно проучване на историческите тенденции и прогнозиране на тези тенденции в присъщо несигурно бъдеще. Въпреки това, с добро разбиране на наличните данни и разумен анализ с оглед на непрекъснато променящите се обстоятелства, човек може да прогнозира с известна точност.

Краткосрочна прогноза

AfterPriceChange
1 ден $ 6.08 -0.65%
1 седмица $ 6,30 2,94%
1 месец $ 15,35 150,81%
Една година $ 12,85 109,9%

Дългосрочна прогноза

AfterPriceChange
Една година $ 12,85 109%
2 години $ 17,9 192%
3 години $ 25,1 310%
5 години $ 29,1 375%

* Тази прогноза на цените се основава на данните, събрани от различни източници, предназначени изключително за образователни цели и не се вземат като инвестиционни съвети. Потребителите трябва да направят свои собствени изследвания, преди да инвестират.

Прогноза за цената на космоса 2021

Cosmos се задържа стабилно, дори когато достига до повече потребители и разширява своите приложения. Според прогнозата и алгоритмичния анализ, Cosmos (ATOM) е настроен t0 потенциално да бъде около $ 6,15 през 2021 г..

Прогноза за цената на космоса 2022

Cosmos е настроен да мащабира нови висоти, тъй като блокчейн технологията прониква по-дълбоко в ежедневната тъкан на обществото и нейните услуги се нуждаят от разнообразна клиентска база. Според прогноза и алгоритмичен анализ ATOM може да бъде около 12,8 долара през 2022 г..

Прогноза за цената на космоса 2025

Cosmos ще продължи да се развива, въпреки че услугите му ще се разнообразят и разширят в цялото крипто пространство. Според прогнозата и алгоритмичния анализ цената на ATOM може да бъде около $ 29,9 през 2025 г..

Дали Cosmos (ATOM) е добра инвестиция?

За да отговорим на този въпрос, трябва да правим разлика между Космос, „екосистемата“ на блокчейн, и ATOM, валута, която управлява определена област от тази екосистема. Докато Cosmos самата „екосистема“ е обещаващо начинание, това не означава, че човек ще се възползва от „разбъркване“ на ATOM в портфолиото си в дългосрочен план.

ATOM е това, което е известно като токен за залагане. Можете да го купите и продадете или да го замените за други валути, но не това е предназначено да прави. Космосът, ще бъде припомнен, зависи от алгоритъма за консенсус „доказателство за залог“. Този механизъм изисква валидаторите да „залагат“ своята валута в системата, преди да могат да проверят транзакциите и да съберат таксата си за това.

За да насърчат валидаторите да залагат своята валута, основателите на Cosmos са проектирали ATOM да надува (т.е. да губи стойност) с фиксиран курс, без значение какво. Това не означава, че цената му няма да се повиши, но задържането на валутата може да означава, че може да не придобивате толкова голяма стойност, колкото може да очаквате.

Как да купя Космос?

Космосът може да бъде закупен на борси като Kucoin, Binance, Kraken, Bitmax, Coinbase и други. Тези борси обикновено изискват от своите потребители да създадат акаунт и да настроят двуфакторно удостоверяване. Докато някои сайтове (като Coinbase) ви позволяват да купувате криптовалути във фиатна валута, други изискват да притежавате биткойн или ethereum, за да извършвате каквато и да е търговия.

Повече информация за Космоса

Космос не е просто поредната криптовалута, а по-скоро ново отклонение в еволюцията на блокчейн. В бъдеще блокчейнът ще намери приложение в много области, като игри. Със своята платформа, която позволява на разработчиците да създават редица приложения, Cosmos е добре подготвен да обслужва тези клиенти в бъдеще.

Cosmos запълва така необходимата празнина на пазара, а бъдещето му е едно от стабилен растеж и бързо приемане. Космос може някой ден дори да съперничи на Ethereum като предпочитана платформа за разработчици. Разработчиците могат да облагодетелстват архитектурата на Cosmos с нейния модулен дизайн и пъргавия си консенсусен алгоритъм за доказателство за биткойн и Ethereum с тяхната обемиста, монолитна кодова база.

Екипът

Cosmos започна като Tendermint, блокчейн стек, който замени механизма за консенсус за доказателство за работа с механизма за доказателство за залог. Tendermint е въображението на Jae Kwon, програмист, ръководил екипа, разработил приложението Yelp за iPhone. Сега екосистемата Cosmos е домакин на множество приложения, създадени от няколко разработчици.

Заключение 

В обобщение, Cosmos е екосистема или „интернет“ на блокчейн. Състои се от две части: в основата има Tendermint, механизъм за консенсус с доказателство за залог; и на повърхността, разчитайки на двигателя, има някои блокчейн приложения, които се отклоняват, като че ли, от централния хъб.

Тази двойна, модулна структура позволява на разработчиците да създават блокчейн приложения, без да се налага да създават механизма за консенсус от нулата, което намалява значително времето за разработка, от месеци и години до само седмици. Това също така позволява на различни приложения да комуникират помежду си и дори да сключват бизнес помежду си.

По този начин Cosmos има за цел да реши трите проблема, които досега са притеснявали криптовалутите – проблемите с използването, мащаба и комуникацията. Криптовалутите са трудни за разработване и по-трудни за адаптиране към конкретни приложения; Cosmos твърди, че е опростил кода на хапки с възможност за персонализиране.

Тъй като криптовалутите консумират толкова много енергия за неефективен майнинг, е трудно да ги мащабирате, за да се конкурират с по-конвенционални средства за транзакции (като пари в брой или кредитни карти); Cosmos твърди, че ги е направил по-ефективни, като е заменил алгоритмите за доказателство за работа (които изискват добив) с алгоритми за доказателство за залог, които не.

И накрая, криптовалутите са затворени една от друга, всяка в капан в собствената си земя; в резултат на това транзакциите, записани в знак на биткойн, например, не могат да бъдат записани в друга криптовалута. Cosmos се стреми да реши този проблем чрез свързване на различни валути (или зони) през хъб. Тези транзакции се задвижват от собствената криптовалута ATOM, която е дори повече от архитектурата на Cosmos, обект на нашето безпокойство.

Въпреки това, дори ако Cosmos е толкова иновативна и обещаваща технология, както твърдят нейните основатели, доказва ли това, че ATOM е печеливша инвестиция. Тук нещата стават сложни. ATOM е залагаща монета – това е нещо, което позволява на потребителите на Cosmos да участват в управлението на системата. За да стимулират потребителите да харчат ATOM в системата (вместо да го съхраняват, както обикновено правят инвеститорите), основателите умишлено са проектирали монетата да бъде инфлационна.

Той не е проектиран да бъде средство за размяна или съхраняване на стойност, въпреки че може, ако искаме, да изпълнява и тези задачи. Ако искате да участвате в системата Cosmos като валидатор, може да ви бъде от полза да инвестирате в тази валута.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector