Промяна на цената за замяна (UNI) за 2021, 2022 и 2025

Търговията и размяната на монети с друга може да бъде трудна, объркваща, отнемаща време и не евтина. Не би ли било чудесно, ако там имаше протокол, който не само ви позволяваше да обменяте или разменяте токени, но е и супер лесен за използване? О, чакай. Има! Нарича се Uniswap, а техният жетон е UNI.

Да се ​​каже, че имаше шум за този проект и символа, когато той стартира през септември 2020 г., е подценяване. Имаше голям шум около проекта преди, с неговия токен, изброени в няколко борси само за часове, и видя, че обемът на търговия достига над 5 милиарда долара на ден! Но защо? Какво е това за Uniswap, което толкова развълнува всички?

Тази статия ще се опита да отговори на този въпрос и ще предостави прогноза за цените на Uniswap както за краткосрочен, така и за дългосрочен план, за да получи по-добро разбиране защо токенът UNI продължава да бъде толкова възходящ.

Промяна на цената на суап

Разменете исторически анализ на цените

Въпреки че децентрализираният обмен (dex) съществува от 2018 г., едва през 2020 г. възниква токенът UNI. Когато беше пуснат за първи път на 16 септември, първоначалната му цена беше само 3,00 долара. Обаче заради свирепия шум около него, Разменете цената драстично се е увеличила до $ 7,00 до 19 септември 2020 г., според CoinMarketCap.

След като шумът и вълнението започнаха да намаляват, цената също започна да пада, но тя не претърпя драстичен спад от другите жетони, нито пък беше най-ниската за всички времена след това. Нивото му за всички времена беше на 1,03 долара на 17 септември 2020 г., преди увеличението на цената, според CoinGecko. Въпреки това, CoinMarketCap посочва най-ниското си ниво за всички времена на $ 0.4190 в същия ден. То достигна рекорда си за всички времена от $ 8.44 само ден след като започна да се успокоява и намалява.

Цената на UNI продължи да намалява с напредването на месеците, макар че тя никога не спадаше под $ 2, преди отново да започне бавно да се увеличава в цената, благодарение на биковата серия 2020 UNI завърши 2020 г. с цена от 5,00 долара. Оттогава тя продължава да се увеличава, като сега е на ръба да надмине бившия си рекорд за всички времена.

Текуща цена, пазарна капитализация, & Подробности за доставките

По време на писането на тази статия в момента цената за един UNI токен е 7,44 долара. В момента се класира на 20 място в целия крипто пазар. Има пазарна капитализация от $ 2 070 905 210 с 277 250 381 UNI в момента в обращение. Максималното предлагане е 1 000 000 000.

разменятUniswap (UNI)

Ранг: 8$ 30,69 Цена (BTC) Ƀ0,00061700 Marketcap$ 16.08 B Обем$ 1,17 B24h Промяна 8,82% Общо предлагане 1000,00 M UNI

Uniswap (UNI) Прогнози за бъдеща прогноза на цените

Изглежда, че шумът около Uniswap никога не е отшумявал. Понастоящем Wallet Investor скалира UNI токена много бичи. Това не е изненадващо предвид популярността на платформата. Дори когато преживя разклонение в началото на септември 2020 г., раждайки съперника и противоречивия декс, наречен Sushiswap, автоматизиран маркет мейкър (AMM) продължава да се използва силно, като това е gox to dex за всеки нов потребител, който тепърва навлиза на крипто пазара.

Краткосрочна прогноза

AfterPriceChange
1 месец $ 10.48 40,97%
2 месеца 12 долара 61,45%
3 месеца $ 10.09 35,78%
6 месеца $ 10,6 42,6%
Една година $ 11.11 49,39%

Дългосрочна прогноза

AfterPriceChange
2022 $ 12,15 63,37%
2023 г. 13,7 долара 84,28%
2024 20,37 долара 173,98%
2025 $ 24,84 234,06%

Промяна на цената на замяна 2021


Прогнозата за цените за 2021 г. изглежда много положителна. Очаква се до края на годината всеки UNI холер да очаква увеличение от 49,39% спрямо текущата цена.

Промяна на цената на суап 2022

2022 изглежда още по-позитивен, тъй като се прогнозира цената да продължи да расте. Прогнозира се, че до юни всеки инвеститор може да очаква почти двойно увеличение на цената.

Промяна на цената на суап 2025

2025 изглежда не е по-различен, освен че е по-силно позитивен. Инвеститорите могат да очакват средно увеличение от 194,45% спрямо текущата цена.

Е Разменете добра инвестиция?

След преглед на няколко източника на ценови прогнози и проучване на основите на протокола, може да се каже с много увереност, че инвестирането в Uniswap е добра инвестиция. Въпреки че шумът около токена е намалял значително, това не означава, че и търсенето за него също е намаляло. Wallet Investor, Digitalcoin, Tradingbest и други прогнозират изключително положителните перспективи на UNI за цените. Ако имате възможност да разгледате основите на протокола и маркера, не е трудно да разберете защо е така.

Как да купя Uniswap?

UNI може да бъде закупен от няколко различни борси. В момента го намирате в списъка на Binance, Coinbase Pro, Uniswap dex сам (V2), Bithumb и др. Много от тези борси имат висока UNI ликвидност, така че не е нужно да се притеснявате от внезапно пропадане на цените. Можете да преминете към CoinMarketCap или CoinGecko за да получите пълен списък на борсите, които изброяват UNI.

Повече информация за Uniswap

Какво е Uniswap?

Uniswap е децентрализирана платформа за обмен (DEX), където потребителите могат да направят две неща; обмен или суап токени за друг и / или осигуряване на ликвидност.

За да обменяте или разменяте, първо трябва да се уверите, че сте в раздела за суап на платформата. След това свързвате платформата с портфейла си, кликвате върху жетоните, които искате да замените, плащате минимална такса и готово! Толкова е лесно.

Потребителите могат също да добавят ликвидност към платформата, като преминат към раздела за ликвидност. След това имате възможност или да добавите ликвидност към вече съществуващ пул, или да създадете своя собствена двойка ликвидност. Таксите, които потребителите плащат, когато разменят токени, отиват при доставчиците на ликвидност, които печелят 0,30% от таксите, пропорционално на това колко ликвидност осигуряват. За да изтеглят тези такси, които сега представляват лихва, потребителите трябва да изтеглят символа, който са добавили ликвидност. Отново е толкова просто!

Честно предупреждение! Потребителите, добавящи ликвидност, могат да бъдат изложени на риск загуба на несъвършенство. Какво е това? Това е, когато доставчиците на ликвидност са изправени пред загуба поради дивергенция на цените. Както подсказва името, тази загуба може да бъде обърната, когато цената на един от вашите токени се смекчи. Това обаче не е гаранция и може да доведе до трайна загуба.

Uniswap dex стартира през ноември 2018 г. Като автоматизиран и в зависимост от интелигентните договори, Uniswap решава много от първоначалните проблеми, които измъчват първите децентрализирани борси. На 16 септември 2020 г. протоколът отиде една стъпка по-напред, когато започна да издава токена за управление на UNI на много бивши потребители. Това повиши рентабилността и позволи на всеки притежател на символи UNI да има думата в управлението на протокола, осигурявайки по-нататъшна децентрализация.

UNI като знак за награда и управление

Когато Uniswap беше създаден за първи път, той нямаше знак и, освен да осигурява ликвидност, нямаше много други стимули. Едва след вилката Sushiswap и нейния метод за добиване на вампири, Uniswap обяви собствено освобождаване на токени, наречено UNI.

Докато голяма част от това предлагане отиде за разработчици и инвеститори, това, което привлече вниманието на всички, беше, когато Uniswap обяви, че 15% от целия 1 милиард UNI жетони, които са отсечени, трябва да бъдат излъчени и дадени на всеки, който има исторически данни за с помощта на uniswap преди 1 септември 2020 г. Това позволява на всеки адрес да претендира за 400 UNI.

В допълнение към това, всеки, който е осигурил историческа ликвидност, също е получил пропорционален дял въз основа на времето и размера на ликвидността, която е била предоставена.

Това обаче беше само 15% от общото предлагане. Всеки, който искаше да се докопа до някои UNI, трябваше или да купи такива от борса, или да осигури ликвидност. Всеки, който прави последното, има само четири ликвидни пула, които биха възнаградили потребителите с UNi:

  • ETH – USDT (Tether)
  • ETH – USDC
  • ETH – DAI
  • ETH – WBTC (опаковани биткойни)

Тази програма работи само за два месеца, до 17 ноември 2020 г. И още повече, за да бъдете възнаградени със значителна сума от този UNI, ще трябва да доставите доста голямо количество ETH или стабилни монети или да чакате много дълго. Ето защо е много по-лесно да закупите UNI на борса, което позволява да се създаде търсене, което доведе до увеличаване на цената му. И така, можете да разберете колко вълнение имаше около крипто общността по отношение на Uniswap.

В допълнение към това, Uniswap държи значително количество UNI в резерв, за да стимулира потребителите като награда за осигуряване на ликвидност и участие в управлението на протокола. Притежателите на UNI имат право да кажат в коя посока биха искали да вървят Uniswap. Тези, които държат около 1% от общото предлагане на UNI, могат дори да подават предложения. Предполага се, че онези, които имат думата в управлението, ще бъдат стимулирани да направят протокола по-привлекателен, да увеличат обема му в търговията и да създадат допълнително търсене на токена, което очевидно ще увеличи цената.

Екипът

Разработчикът Хейдън Адамс създаде Uniswap. Бивш автомобилен инженер, Хейдън беше уволнен от работата си и оставен в чистилището, докато приятел го запозна с криптовалутата, особено с Ethereum. Заинтригуван, той се научи да разработва код и работи по много проекти, преди да се натъкне на доминиращата преди това децентрализирана борса, наречена EtherDelta.

Хейдън не беше впечатлен от декса. Изглеждаше … сложно и грубо и мислеше, че може да се подобри. Това, което всъщност го накара да започне да работи по собствен проект, беше, когато попадна на статия от Reddit от основателя на Eethereum, Виталик Бутерин, че Прочети, „Нека пуснем децентрализирани борси по веригата по начина, по който управляваме пазарите за прогнозиране.“

Вдъхновен, той започва да работи върху собствения си декс и след много месеци интензивно кодиране и само като му се предоставя безвъзмездна помощ от фондация Ethereum в размер на 65 000 долара, той пуска първата си версия на Uniswap през ноември 2018 г. A версия 2 стартира през март 2020 г., което го прави по-сигурен и стабилен и го прави емблематичната платформа dex възможна във всички екосистеми на Ethereum.

Заключение

Като се има предвид потенциалът за възнаграждение за закупуване и държане на UNI, не е изненадващо, че цената му непрекъснато се увеличава. И с настоящия бичи пазар в разгара си, може да бъде уверено, че цената на UNI ще прекали. Тъй като протоколът е толкова лесен за използване, той е алтернативен източник за потребителите да получават пасивни доходи, както от такси, така и от UNI.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector