THORChain Price Prediction (RUNE) за 2021, 2022 и 2025

Децентрализираните борси (DEX) са забавни и добри, ако не и революционни. Въпреки че са влиятелни в собствените им екосистеми, в голямата схема на нещата те не означават малко, ако продължават да остават изолирани в конкретната блокчейн на криптовалутата; Разменете на Ethereum, Binance DEX на Binance, Yolo на EOS, Vexchange на VeChain и др.

Потребителите, които искат да разменят токени или да осигурят ликвидност, за да спечелят пасивен доход, ще трябва да преминат към друга екосистема, да използват своите специфични и съвместими DEX и жетони отделно, дори да имат отделни портфейли. Не би ли било чудесно, ако има DEX, който може да свърже всички тези различни екосистеми на блокчейн и да позволи на потребителите лесно и безопасно да пресичат мрежи, за да разменят токени или да осигуряват ликвидност?

THORChain Ценова прогноза

Е, оказва се, че има такъв протокол и той се нарича THORChain. DEX с верижна агностика, той не облагодетелства конкретен цифров актив или блокчейн и позволява на потребителите лесно да се придвижват през различни блокчейн и да разменят токени, да осигуряват ликвидност и други дейности. Той също така помага за смекчаване на проблема с непостоянните загуби и осигурява механизъм срещу манипулация върху ценовите емисии по веригата. Звучи готино, нали?

Тази статия THORChain Price Prediction ще разгледа първо прогнозата за цената на родния токен на този протокол, RUNE, както на кратко, така и на дългосрочна основа, за да заключи дали си заслужава да бъде добавен към портфолиото ви. След това ще разгледаме уникалните характеристики на проекта, какво го прави различен и как този DEX е в челните редици при изграждането на мостове между изолирани блокчейн екосистеми.

THORChain Исторически анализ на цените 

От първоначалното си предлагане на Dex (IDO) през юли 2019 г., цената на RUNE се появи за първи път на CoinMarketCap на 24 юли 2021 г. на $ 0,0154. Въпреки че основната му мрежа беше пусната едва през януари тази година, цената за RUNE започна бавно да се увеличава през 2019 и 2020 г. До 9 ноември 2019 г. цената се удвои.

Въпреки че цената продължи бавно да се увеличава, едва в края на май 2020 г. наистина започна да скочи. До 30 август 2020 г. беше на ниво от 1,11 долара, преди да започне бързо да губи стойност. През целия месец октомври и началото на ноември цената остана някъде между $ 0.30 – $ 0.50. На 4 ноември той отново започна бързо да се увеличава. Той завърши 2020 г. на $ 1,15.

Новата година започна много добре за токена RUNE, тъй като стойността му продължи да нараства през целия януари. Към 1 февруари 2021 г. тя е била 3,84 долара.

Текуща цена, пазарна капитализация, & Подробности за доставките

По време на писането на тази статия цената на RUNE е $ 3,84. Настоящата пазарна капитализация на THORChain, според CoinMarketCap, е на 590 881 144 щатски долара, което я поставя на 59-то място в целия крипто пазар. В момента в обращение са 158 432 088 RUNE токени, с обща доставка 500 000 000.

Токенът RUNE отбеляза + 7.66% увеличение през последните 24 часа и + 57.63% увеличение през последните 7 дни.

торчанTHORChain (RUNE)

Ранг: 59$ 5.65 Цена (BTC) Ƀ0.00011200 Marketcap$ 1,31 B Обем$ 46,89 M24h Промяна1,93% Общо предлагане 500,00 M RUNE

THORChain (РУН) Прогнози за бъдеща прогноза на цените

Според няколко източника прогнозата за цените на THORChain’s RUNE изглежда силно положителна както в краткосрочен, така и в дългосрочен план. Wallet Investor очаква цената да се увеличи до + 60,98% ($ 6,18) само за една година. До 2025 г. това увеличение на процента ще бъде + 250%! Digitalcoin също прогнозира много положителна перспектива за цената на RUNE. Той също така прогнозира увеличение на цената с + 250% през следващите пет години.

Докато прогнозата за цените както за Wallet Investor, така и за Digitalcoin е положителна, прогнозата на Tradingbeast, от друга страна, всъщност предвижда лек спад в цената през 2021 г. и началото на 2022 г. Това обаче веднага се променя някъде през октомври 2022 г. Засега тя само успя да изчисли до 2024 г. Въпреки това, дори дотогава, той прогнозира цената на RUNE да бъде средно 5,818 $ до края на 2024 г..

Краткосрочна прогноза

AfterPriceChange
1 месец 6,15 щ.д. 59,48%
2 месеца $ 5,75 49,12%
3 месеца $ 6 55,52%
6 месеца $ 6.09 58.02%
Една година $ 6.41 66,34%

Дългосрочна прогноза

AfterPriceChange
Една година $ 6.41 66,34%
2 години $ 9,29 140,85%
3 години 11,34 долара 194,07%
Четири години $ 11.06 186,89%

THORChain Ценова прогноза 2021

2021 се очаква да има положителен ръст в стойността за RUNE. Въпреки че цената ще варира между месеците, очаква се средната й годишна цена да бъде $ 5.43.

THORChain Ценова прогноза 2022

Цената нагоре по стойност се очаква да продължи през 2022 г., макар и по-малко, отколкото през 2021 г. Средната цена се очаква да се движи около $ 6,69, само малко повече от предходната година.

THORChain Ценова прогноза 2025

По времето, когато 2025 се превърне, увеличението на цените се очаква да бъде много по-добро. Средната цена се очаква да бъде около 11,80 долара, като през януари и юли се наблюдава най-голямото покачване на цените досега.

Е THORChain добра инвестиция?

След като разгледаме прогнозата за цените и основите на проекта, бъдещето изглежда светло както за проекта, така и за всеки инвеститор на RUNE. Тъй като настоящият бичи пазар е в разгара си и разработчиците на проекта все още добавят повече функции и надстройки, с много увереност можем да кажем, че THORChain ще продължи да се разглежда като ценен актив в бързо нарастващия сектор на дефи.

Те са един от малкото протоколи, които се опитват да се превърнат в кръстосана верига от чисто финансова перспектива, което ги поставя в силна позиция за бързо разширяване, особено след като все повече и повече блокчейни се насърчават да станат оперативно съвместими.

Как да закупите THORChain?

RUNE е популярна криптовалута и се предлага на различни борси (както централизирани, така и децентрализирани). Най-известните са Binance, Sushiswap, Hoo, FTX, BitMax, Bithumb Global и ProBit Exchange. За пълен списък на борсите, които изброяват RUNE, моля вижте CoinMarketCap или CoinGecko.

Повече информация за THORChain

Какво е THORChain?

Техен уебсайт обясни го най-добре:

„THORChain позволява на потребителите да сменят между цифрови активи на почти всеки блокчейн в ненадежден & настройка без разрешение. Ликвидността се осигурява от доставчици на ликвидност, които печелят такси от суапове, превръщайки непродуктивните си активи в продуктивни активи по неподдържащ начин. Пазарните цени се поддържат чрез съотношението на активите в пулове, които търговците могат да арбитрират, за да възстановят коректните пазарни цени. “

Техният роден знак е, разбира се, RUNE.

Платформата също не е ориентирана към печалба. Всички такси се връщат на потребителите, независимо дали са доставчици на ликвидност или възли. Екипът се стимулира само да държи RUNE жетоните, които първоначално са им били дадени. Според Предложение за Binance DEX, на екипа бяха дадени 10% (50 милиона) RUNE токени, които трябваше да бъдат заключени до стартирането на тяхната основна мрежа. И все пак дори тогава само 20% трябва да се дават на всеки 3 месеца в продължение на 12 месеца.

Понастоящем THORChain използва BEPSwap, уеб-базиран клиент, който стриктно го ограничава до веригата Binance. Това е само временно, тъй като скоро ще бъде заменено с ASGARDEX, устойчив на цензура настолен клиент, който ще действа като основен портал към системата. Той е проектиран да контролира изцяло жизнения цикъл на транзакцията, като същевременно я прави съвместима с THORChain.

Има четири ключови играчи в екосистемата:

  • Доставчици на ликвидност които са платени за осигуряване на ликвидност

  • Суапъри които използват ликвидността за размяна на активи ad-hoc, плащайки такси

  • Търговци които наблюдават пулове и ребалансират непрекъснато, плащат такси, но с намерение да спечелят печалба.

  • Оператори на възли които предоставят облигация и им се плаща за осигуряване на системата

Доставчици на ликвидност

Както всеки друг DEX, доставчици на ликвидност осигуряват ликвидност на дигитален актив. Те печелят пасивни доходи чрез суап такси и други награди. Също така, както всеки друг доставчик на ликвидност, те са изложени на риск да претърпят трайна загуба. Те печелят тези награди в RUNE и за свързания актив. Например, ако потребителят предостави BTC / RUNE в пул, той ще получи награди както в BTC, така и в RUNE. Доставчиците на ликвидност печелят суап такси на блок. Колко доходност ще получи доставчикът се изчислява за това колко суап транзакции са възникнали във всеки блок.

Интересното при този протокол е, че за разлика от Uniswap, THORChain предлага модел, базиран на приплъзване. Така че, когато суапер размени токени и причини подхлъзване на цената, той ще трябва да плати по-високи такси за това, които след това ще отидат при доставчиците на ликвидност в конкретния пул, който изпитва това приплъзване. Така че, вместо да плаши доставчиците на ликвидност, вместо това протоколът стимулира другите да осигурят още повече ликвидност.

Както споменахме по-горе, доставчиците на ликвидност печелят суап такси от суапъри и търговци. От друга страна, наградите идват от собствената емисия на THORChain, която следва предварително определен график. Наградите идват и от голям резерв от символи, който е изпълнен с всички мрежови такси и се изплаща в дългосрочен план. Тези награди се изплащат на доставчици на ликвидност дори при нисък обем на търговията.

Суапъри

THORChain се стреми да направи процеса на размяна жетони, много разнообразни чрез съвместимост между вериги, превъзходно потребителско изживяване и лесен достъп до други вериги (Binance, Ethereum, Bitcoin и др.) Потребителите могат да сменят всички токени, чиито вериги са свързани и се предоставят в пулове, и дори да добавят нов маркер, просто като го депонират, за да го поставят в опашката за списък.

Механизмът за размяна е напълно автономен. Всички суапове се финализират и обработват. Но всички невалидни суапове ще бъдат възстановени. Всички валидни суапове са прозрачни и устойчиви на предно движение. Валидаторите не могат да повлияят на реда на сделките и се наказват, ако не спазват валиден суап.

Независимо дали става въпрос за Bitcoin, BNB, Ethereum, които могат да бъдат заменени, е свързано с родния RUNE. Тези пулове се наричат ​​непрекъснати ликвидни пулове, защото RUNE свързва всички тях в една мрежа.

Разходите за размяна се състоят от две части: мрежови такси и промяна на цените. Всички суапове се таксуват с мрежови такси и се изчисляват чрез усредняване на набор от последните цени на газа. Можете да научите повече за това тук. Таксите за приплъзване на цените вече бяха обсъдени в секциите за доставчици на ликвидност.

Търговци

За разлика от други проекти, THORChain не използва никакъв оракул за извличане на информация извън веригата. Вместо това използва търговци.

Търговците на THORChain печелят печалба, като поддържат цените на определени токени. Те намират всеки цифров актив, който е неправилно определен между пазарите, купуват този цифров актив на пазари с ниски цени и след това ги продават на други пазари с високи цени. Те запазват разликата. Така че, ако цената на токен на външен пазар е по-ниска от тази на THORChain, търговците го купуват от там и го продават на THORChain и обратно. Това прави това с висока честота и позволява цените да се стабилизират и да бъдат конкурентни.

За повече информация, моля кликнете тук.

Оператори на възли

THORNodes обслужват мрежата THORChain. Самата мрежа се захранва от Tendermint & Cosmos-SDK и той използва схемите за подпис на прага (TSS). Tendermint е особено важен, тъй като поддържа мрежата в безопасност чрез споразумение с мнозинство от две трети. Това предпазва мрежата от атаки и позволява широкомащабно сътрудничество и комуникация чрез механизма за консенсус доказателство за залог (PoS). Според техния уебсайт първоначално има намерение да има само 99 THORNodes. Всички оператори на Node печелят 67% от системния доход, който се изплаща в RUNE.

Едно от основните изисквания, необходими, за да станете THORNode, е да закупите и заложите 1 милион RUNE токени. Този дял от жетони по същество се превръща в облигация и се държи на ливъридж за всеки възел, за да се гарантира, че всички те се държат с най-доброто намерение. Всички злонамерени намерения или атаки ще доведат до нарязване.

Друго изискване е свързано с запазване на идентичността на всички възли анонимни. Това е от решаващо значение за мрежата, тъй като пречи на възлите да се опитват да делегират помежду си и следователно да се замърсяват с бис, субективизирани идеи и влияние. Основната грижа на заинтересованите страни не са възлите, а доставчиците на ликвидност, които губят много, ако възел започне да действа злонамерено. Ето защо, дори на собствения им уебсайт, възлите не трябва да се третират, нито да се считат за суперзвезди. Всъщност те трябва да се разглеждат като „граждани от втора класа“.

„Трябва да третира операторите на възли като граждани от втора класа, да им плаща за техните услуги и да изважда всеки възел, който е бил в системата твърде дълго или започва да се държи лошо. THORChain третира доставчиците на ликвидност като първокласни граждани и прави всичко необходимо, за да защити техния капитал. “

Техният аргумент произтича от една от слабостите на алгоритъма за консенсус PoS; възможността за централизиране на мрежата. Създателите се опасяват, че ако идентичността на възел бъде разкрита, независимо дали от някой или от самия възел, те ще използват позицията си, за да делегират все повече и повече средства на своите, както и да маркират своята страна на мрежата за сметка на останалите. Това е основната причина, поради която възлите трябва да залагат 1 милион RUNE токени.

Управление

По отношение на тяхната загриженост за сигурността и анонимността на възела, THORChain се стреми да има лесна и минималистична форма на управление. Той позволява на своите членове да гласуват коя верига и активи да бъдат изброени и какви подобрения трябва да се направят на протокола. Той дори може да реши колко възли може да има. Но това е. Това не насърчава по-нататъшно участие, особено между възлите.

Екипът

Точно както самоличността на възлите се пази в тайна, така и самоличността на екипа, създал THORChain. Всъщност проектът няма главен изпълнителен директор или директори, нито основатели. Според CoinMarketCap, цялостното му развитие се извършва чрез Gitlab. Дори работещите в момента по проекта се пазят анонимни.

A чуруликане по проекта хвърля малко светлина върху теорията защо искат да поддържат анонимен екип. В този туит беше посочено:

„THORChain може да успее само ако е достатъчно децентрализиран: 1) Възлите трябва да бъдат анонимни и никога да не са социален сигнал 2) Залагащите трябва да бъдат движени само чрез стимули 3) Разработчиците трябва да бъдат преходни.“

„Длъжностното лице“ продължава:

-> Разработчиците работят за Nodes, като изпращат код, който прави системата по-ценна.

-> Възлите работят за залагащите, като осигуряват активи и са онлайн.

-> Залагащите носят капитал, пуснат на пазара за Суапърите.

-> Суапърите плащат такси, което води до икономическа активност.

Заключение

В заключение изглежда, че скандинавските богове са дали благословията си за този проект. Въпреки че основната му мрежа стартира едва през януари 2021 г., THORChain продължава да се развива и надгражда от екипа на „фантомите“. Освен това стойността му RUNE непрекъснато се увеличава от 2019 г. и има малко признаци за спирането му в скоро време. Като се има предвид неговият силен ангажимент да бъде напълно децентрализиран и управляван от общността, мнозина намират проекта за привлекателен.

Също така трябва да се отбележи, че наличието на анонимен екип, макар и малко необичайно, не е уникално. Идентичността на Сатоши Накамото, откритият биткойн, все още не е известна. Самоличността на създателите на Sushiswap също не е известна.

Тъй като мнозина сега виждат недостатъците на изолираните, териториално управлявани блокчейн екосистеми, все повече избират оперативната съвместимост като най-сигурния начин за успеха на тази индустрия. И THORChains изглежда е един от онези протоколи, водещи таксата. Така че, докато продължава процесът на оперативна съвместимост и лесна миграция между екосистемите, не е твърде прекалено измислено да се каже, че този протокол може дори да доведе до изригването на Ragnarok (последна епична скандинавска битка, т.е. края на света) срещу старата централизирана, традиционна финансова система.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me