VeChain VS Walton: Ръководство за сравнение на 2021 г. за ПОО и СТЦ

Blockchain е разпределена софтуерна мрежа, която функционира както като цифрова книга, така и като механизъм, позволяващ сигурно прехвърляне на активи без посредник. Всичко от валути до заглавия на земя до гласове може да се токенизира, съхранява и обменя в блокчейн мрежа.

VeChain и Walton са и двете blockchains. VeChain е блокчейн платформа, предназначена да подобри управлението на веригата за доставки и бизнес процесите. Целта му е да рационализира тези процеси и информационния поток за сложни вериги на доставки чрез технологията на разпределената книга (DLT).

От друга страна, Waltonchain е блокчейн, който проследява данните за радиочестотна идентификация (RFID) по цялата верига на доставки. Waltoncoin (WTC) е родният криптовалутен токен на основната верига и потребителите могат да създават свои собствени токени в подверигите.

В това VeChain срещу Уолтън статия, ще покажем разликата между тези две блокчейни, какви са те, тяхната употреба и техните предимства и недостатъци.

Сравнение на VeChain VS Walton

JaxxExodus
Вечейн Waltonchain
Технология: NFC и RFID работа на POS (Proof of Stack) Технология: RFID работата по POST (Proof of Stack and trust) е малко по-усъвършенствана POS
Скорост на транзакция / време за блокиране: 220 Скорост на транзакция / време за блокиране: 100
Тип: Монета Тип: Жетон
Текуща цена (USD): vechain

VeChain (ПОО)

$ 0,051010

Текуща цена (USD):waltonchain

Waltonchain (WTC)

$ 1.06

Какво е VeChain?

Вечейн срещу Уолтън

VeChain е блокчейн, създаден, за да улесни управлението на веригата за доставки. Първоначално е замислен, за да се определи дали продуктът от реалния живот е фалшив или не – предотвратяване на измами и стартиране. Оттогава се използва от големи корпорации, за да помогне за проследяването на всичко – от производството на вино до производството на автомобили.

Начинът, по който се прави това, е прост: дайте на всеки продукт уникална идентичност, след което използвайте сензори, за да проследите какво се случва на всеки етап от веригата на доставки. По този начин компаниите могат да бъдат сигурни, че продуктите се обработват правилно и потребителите могат да проверят дали техните покупки са законни.

Основни характеристики на Vechain

Това е публична блокчейн, където всеки може да чете, пише и разгръща децентрализирани приложения и интелигентни договори върху блокчейна VeChainThor.

Той разполага със собствена IOT и технология за управление на веригата за доставки, доказано внедряване на блокчейн, използвано в индустрии като луксозни стоки, алкохол и селско стопанство.

Vechain също така поддържа внедряването на местно делегиране на такси, което означава, че потребителите на dApp не трябва да държат VET или VTHO, за да записват транзакции, ако свързаните разходи за газ са определени от разработчиците, които да бъдат спонсорирани.

Как да купя VeChain (ПОО)?

VeChain се търгува на различни крипто борси. Освен борси, Vechain може също така да бъде и продаван чрез брокерски услуги, целящи да улеснят процеса на закупуване за неспециалисти. Тези брокери позволяват закупуването на VeChain на фиксирана цена и често предлагат повече решения за плащане и са по-лесни за използване за начинаещи.

Ето някои от съображенията, преди да изберете пазар за закупуване на VeChain:

Такси: Борсите обикновено начисляват относително ниска такса за търговия между 0,1 и 0,3 процента за всяка сделка, докато брокерските услуги обикновено налагат по-високи такси за покупка до 10 процента. Освен таксите за търговия, често има такси за депозити и тегления.

Проверка: Повечето борси и брокерски услуги изискват да потвърдите самоличността си, преди да започнете да депозирате фиатни валути като долари или евро. Методите за проверка варират при различните доставчици, но обикновено ще се изисква да качите копие от паспорта си (или друг документ за самоличност) и валидно доказателство за пребиваване (напр. Сметка за комунални услуги).

Процесът на проверка може да отнеме между 10 минути (с помощта на инструменти за видеоконферентна връзка) и няколко седмици.

Начини за плащане: За да купите Bitcoin, Ethereum или други валути, трябва да депозирате пари на пазара. Повечето борси ви предлагат само възможност да депозирате пари чрез банков превод, което може да отнеме до 5 дни.

Брокерските услуги обаче често предлагат допълнителни методи на плащане като VISA или MasterCard срещу допълнителна такса за плащане.

Сигурност: Сигурността също играе важна роля при търговията с криптовалути – Вече има няколко хакове на пазари на криптовалути.

Cryptoradar помага на филтриращите доставчици, като предлага функции за сигурност като 2FA, хладилно хранилище или портфейли с няколко знака. Също така ви препоръчваме да не държите значителни количества фиат или цифрови валути на борсите, тъй като те могат да бъдат засегнати в случай на хак.

VeChain Partnerships

DNV GL

DNV GL е основана през 1864 г. и има 300 офиса по целия свят. Те предоставят услуги за осигуряване на качеството на компании в морската, нефтената и газовата промишленост, енергетиката и възобновяемите енергийни източници.

DNV GL издава сертификати за система за управление в края на процеса на проверка и сертифициране. Това доказва, че процесите и продуктите на компанията отговарят на международните стандарти.

DNV GL е партньор и акционер на VeChain. И двете компании споделят убеждението, че бъдещето на сигурността е в блокчейн технологията VeChain Summit 2019, DNVGL обяви, че е напълно мигрирала частната си блокчейн към VechainThor.

От обявяването на партньорството, DNV GL съвместно разработи няколко продукта, включително нисковъглеродната екосистема и MyStory, решение за проследяване и маркетинг. DNV GL също потвърди ангажимента си към екосистемата VeChain, като мигрира своята частна блокчейн върху публичната блокчейн на VeChainThor за своите клиенти.

DNV GL също така предостави на всеки клиент цифров портфейл с неголеми токени (NFT), така че всеки клиент да има цифрова идентичност и да има достъп и да взаимодейства с екосистемата DNV GL. Чрез това DNV GL издаде повече от 900 000 портфейла в сравнение с Ethereum, който има само 400 000 портфейла.

BMW

През март 2018 г. BMW потвърди участието на VeChain в програмата BMW Startup Garage Program, програма за партньорство, при която BMW ще работи с участника, за да разработи тяхната технология и да я закупи за ползване от BMW.

По време на срещата на върха VeChain през 2019 г. беше потвърдено, че VeChain и BMW ще разработят съвместно DApp, наречен VerifyCar за автомобили BMW.

VerifyCar ще записва информация за автомобила върху блокчейна VeChainThor. Примерите за информация, която ще бъде записана, включват пробег на автомобила, застраховка и записи за обслужване.

Професионалисти & Недостатъци на VeChain

Vechain Pros

 • VeChain има много работещи dApps на своите платформи, които работят на разрешената Blockchain.
 • Марката VeChain е установила много реномирани партньорства с някои от водещите марки в света.
 • След стартирането на основната мрежа на THOR, всички партньори на VeChain ще мигрират към системата с двойни монети THOR.
 • Компанията се ръководи от силен екип, който има няколко години опит в крипто домейна.

Vechain Cons

 • За разлика от други криптовалути, VeChain не е напълно децентрализиран, тъй като използва полуцентрализиран подход.
 • Новите надстройки и инициативи отнемат повече време, за да се материализират поради големия размер на екипа за разработка.
 • Управлението на веригата за доставки и категорията dApps са два сектора, в които VeChain е изправена пред силна конкуренция от вече установени криптовалути.

Посетете уебсайта

Какво е Waltonchain?

Waltonchain е блокчейн, който проследява данните за радиочестотна идентификация (RFID) по цялата верига на доставки. Walton coin (WTC) е родният криптовалутен токен на основната верига и потребителите могат да създават свои собствени токени в подверигите.

Управлението на веригата за доставки е едно от най-изявените и очевидни приложения на блокчейн технологията. Всички от FedEx до Walmart работят върху блокчейн решения за повишаване на ефективността чрез намаляване на разходите и триенето.

Проекти като VeChain Thor също са дълбоко фокусирани върху проблема, включително NFC и QR кодове, заедно с разширяване в други корпоративни оперативни въпроси.

Екипът на Waltonchain е добре подготвен за битка, но съоснователите Do Sanghyuk и Xu Fangcheng имат родословие като Директори на Корейската асоциация на стандартните продукти и Septwolves Group Ltd., съответно. А Ким Суку, бивш вицепрезидент на Samsung, служи като главен научен съветник.

Waltonchain е кръстен на Чарли Уолтън, който е изобретил RFID технологията. Това е също съкращение от Wisdom Alters Label, Trade Organization и Network. Не е свързано с Walmart или семейство Уолтън, което притежава този търговец на дребно.

Като се фокусира върху една от най-използваните технологии във веригата на доставки, Waltonchain може да изгради устойчив бизнес.

Ще започнем нашето проучване на проекта с дълбоко гмуркане в монетата на Уолтън (WTC), собствената монета за криптовалута на блокчейна на Waltonchain.

ЕКИП на Waltonchain

Изграждане на нова бизнес екосистема, интегрираща блокчейн с IoT. Екипът ни е група пионери, специализирани в интегрирането на блокчейн, Интернет на нещата и RFID технология. Включва китайски и корейски бизнес, академични среди и инвестиционни таланти. Ние разширяваме блокчейн технологията в Интернет на нещата, тъй като тази комбинация ще доведе до следващата технологична революция.

Нашият проект има силната подкрепа на старши разработчици на блокчейн, известни инвестиционни институции, престижни юристи, финансови експерти, експерти от световна класа за чип дизайн и висши ръководители на най-добрите китайски бизнеси в областта на технологиите и облеклото.

Waltonchain притежава професионален, мощен и разнообразен екип като инженеринг, развитие на бизнеса, операции на дребно.

Лидерството на Waltonchain:

Да Sanghyuk: Инициаторът на проекта в Корея. В момента той е председател на Китайско-корейския комитет за културно развитие и директор на Корейската асоциация за производствени стандарти.

Сю Фангченг: Инициаторът на проекта в Китай. Той е бивш мениджър на веригата за доставки в Septowves Group. В момента той заема длъжността директор на Шенжен Силикон и в момента е председател на Силиконовия съвет на Куанджоу.

Професионалисти & Недостатъци на WaltonChain

Професионалисти на Waltonchain

 • Опитен екип
 • Платформа за изследвания / обучение, свързана с много известни китайски и корейски университети
 • Физическите продукти помагат за проверка на резултатите
 • Индустриална връзка, особено технология за облекло в Китай (благодарение на предишния опит в работата)
 • Добра оперативна съвместимост

Waltoncain Cons

 • Информацията за проекта е непълна и неясна
 • Blockchain не е тестван, в момента се разработва
 • Уебсайт с печатни грешки (фиксиран).

Посетете уебсайта

VeChain VS Walton: Заключение

При сравнението на VeChain срещу Walton Chain е ясно, че те имат два много различни подхода към един и същ проблем. Докато основните технически решения са сходни, техните реализации са в противоположните краища на спектъра.

VeChain е базирана на блокчейн платформа, която записва истината за това, което се случва на всеки етап от веригата за доставки. Той съчетава физическо проследяване с блокчейн записи, за да следи продуктите от реалния свят от производството до доставката, предотвратявайки измами и увеличавайки прозрачността. Докато Waltonchain е солиден проект с екип от над 20 опитни членове. Компанията има някои значителни партньорства с правителствени организации и компании от частния сектор.

Повече от просто платформа на веригата за доставки, Waltonchain предоставя на технологичния бизнес да създава свои собствени подвериги и да се възползва от родителската верига на Walton.

Въпреки че понастоящем не е оценен като конкурент, Waltonchain изглежда готов да направи пробив през следващите няколко години със своите амбициозни партньорства и пътна карта за развитие.

Въпреки че както VeChain, така и Walton Chain имат своите силни и слаби страни, в крайна сметка VeChain е по-добрата блокчейн, използвайки тези показатели. Това може да се промени в бъдеще, но Walton Chain има много да навакса, тъй като VeChain се оценява на 12 пъти размера си.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me