WAX Review (WAXP) – Светло бъдеще напред

Въпреки че може да са били подпомогнати от последните събития, тъй като хората се стремят да се забавляват, докато са затворени на закрито, не може да се отрече, че индустрията на видеоигрите е видяла огромен експлозия в растежа през последното десетилетие или така. Тъй като годишните продажби на стоки в тези виртуални светове са достигнали своя пик в игралната индустрия до колосалните 100 милиарда долара, това ни води до въпроса – какво следва? Влиза и нашият WAX преглед, за да разгледаме по-задълбочено т.нар „Кралят на NFT.”

WAX има за цел да пренапише книгите за дигитализирани стоки, какви са те, къде можем да ги търгуваме и как бихме могли да внесем стойността на това, което иначе е колекция от 1 и 0, облечени в лъскави дрехи навън и в реалния свят? Има такива, които продължават да карат лирично (предназначено за игра на думи) за стойността на тези токенизирани стоки и ако прочетете заедно с нашия рецензия за WAX, може да откриете, че има цял нов свят, който тепърва ще изследваме.

NFT, или незаменими токени, бързо се превръщат в нов начин за търговия с артикули в интернет, като ги токенизират в специализирана блокчейн мрежа, подкрепена от стабилни и сигурни криптовалути. Той е популяризиран като начин за напред да създаваме, купуваме, продаваме и търгуваме каквото и да е онлайн, като начин те да имат подчертана автентичност и стойност. С Експанзивната децентрализирана екосистема на WAX, можете да маркирате всичко от видео игри, филми, музика, книги, произведения на изкуството, заедно с по-малките неща между тях. Нека да прочетем, за да открием какво носи бъдещето.

WAX Преглед

Какво е ВОСК?

WAX е съкращение от Worldwide Asset eXchange. Това е децентрализирана блокчейн платформа, проектирана като отворена, прозрачна, справедлива, неизменяема, надеждна и широко достъпен пазар за обмен на виртуални стоки, обозначени като NFT. Тези артикули варират от елементи, използвани във видео игра, колекционерски сувенири или редки карти за търговия. Традиционните пазари често са централизирани в затворена екосистема. Например, витрина във видео игра може да бъде достъпна само в тази игра, контролирана от трета страна.

Това затруднява влизането и ограничаването на това, което можете да обменяте, като същевременно сте склонни към фалшификации и измами или плащате на манипулативни и завишени цени. Освен това цифровите стоки, които са създадени в традиционния смисъл, нямат реална стойност. Тук идва силата на NFT, заедно с пазари като тези, захранвани от WAX. В експанзивната децентрализирана мрежа на WAX цифровите стоки се сертифицират и удостоверяват с помощта на нейната блокчейн и разнообразен набор от стоки могат да се транзират безпроблемно.

Като една от най-популярните борси за NFT, WAX непрекъснато проявява активност в приближаването към нови пазари и клиенти за сътрудничество, за да въведе уникални NFT в своята система. Видяхме, че цели колекции се разпродават на WAX за броени минути, разпределяйки стотици хиляди уникални артикули, символизирани от нейната родна криптовалута WAXP. Дори на неговите вторични пазари – с други думи, пазари за стоки втора употреба – видяхме как колекционери и запалени ентусиасти търгуваха с NFT артикули на стойност хиляди долари всеки.

Какво можете да направите с восък?

Осъществено от блокчейна на WAX, можете лесно да създавате свои собствени, да купувате, продавате и търгувате различни форми на токенизирани цифрови активи или NFT. WAX първоначално е проектиран да търгува с много търсени или колекционерски предмети във видеоигри, като оръжия, броня, превозни средства, имоти, кожи на персонажи, облекло, бонуси, бонуси, постижения и всичко останало, което би могло да бъде използвано или ценно. Оттогава обаче те са надхвърлили процъфтяващата игрална индустрия чрез търговия и игра на карти, специални стоки, колекционерски произведения на изкуството и плакати и др..


Наскоро WAX преживя невероятен растеж, тъй като неговата блокчейн платформа продължава да привлича големи марки и личности, присъединяващи се към техните пазари, позволявайки на друг носител да взаимодейства с аудиторията си. Ето някои от най-новите им партньорства:

 • Уилям Шатнър – Любима и легендарна холивудска личност, обхващаща над 60 години звезда, най-запомнящо се като капитана на Кърк на Star Trek. Личните му сувенири бяха символизирани като голяма колекция от NFT карти за търговия, която успя да продаде 10 000 пакета, пълни със 125 000 фотографии, отбелязващи ключови и запомнящи се моменти в живота му и беше разпродадена само за 9 минути!
 • Топс – Те са едни от най-известните производители на карти за търговия в света и техните постижения с NFT са също толкова уважавани. Първата му продажба на NFT на блокчейн на WAX от франчайза Garbage Pail Kids (GPK) беше разпродадена само за 28 часа. И още по-забележително е, че последната продажба на серията GPK Goes Exotic е продала 20 000 пакета, съдържащи 240 000 индивидуализирани карти само за 67 минути – на стойност 204 800 долара.
 • Deadmau5 – Нова колаборация с WAX ще види известния deadmau5 да пусне новата си марка RAREZ. Поредица от колекционерски стоки на WAX на стойност около 100 000 щатски долара за над 6 000 уникални NFT пакета са изброени, още едно тласък в приемането на блокчейн от музикалната индустрия.
 • Atari – Винаги емблематичен и легендарен производител на видеоигри от вчера, Atari стартира сътрудничество за продажба на дигитални произведения на поп културата на WAX, вдъхновени от емблематичното им бокс изкуство, което покрива златната ера на класическите видео игри отпреди 40 години Можете да преживеете тази памет с корицата, която е съживена с 3D графики и анимирани рендери в зашеметяваща и артистична форма.
 • уличен боец – Предстоящо сътрудничество, след като WAX сключи ново партньорство с Capcom, WAX ще види емблематичната вселена Street Fighter и нейните запомнящи се герои, които си проправят път към блокчейна. Те предлагат редки колекционерски предмети под формата на карти за търговия и уникална нова занаятчийска механика, която ви позволява да комбинирате подобни карти, след което създавате по-мощна и уникална карта.

Въпреки че има много партньорства и сътрудничества, инициирани от WAX за разширяване и привличане на своите NFT пазари в по-масови аудитории, има и набор от нови проекти, които се включват в WAX независимо, виждайки неговата лекота на използване и широка база от потребители като огромна атракция. Ето още един списък, който намерихме за нашия преглед на WAX:

 • Биткойн произход – Продължаваща колекция от редки и колекционерски произведения на изкуството е създадена от широко сътрудничество на художници по целия свят, за да отпразнува Биткойн през неговата история и много постижения, изброени на WAX. Можете да притежавате част от историята, за да отбележите продължаването на възхода и просперитета на Биткойн чрез специални карти, включително улики за влизане в съкровище за 1 Биткойн.
 • Издигане Чл – Инициатива, базирана на хуманитарна дейност, Uplift Art издаде нова колекция от развлекателни картички, които показват уникални произведения на изкуството и музика на WAX. Крайната им цел е да помогнат за набирането на пари за благотворителни събития и наскоро са събрали над 20 000 долара чрез 486 664 жетона за изграждане на училище в Хаити.
 • Когс – Те са игра от тип POGs от 90-те, която използва жетони, изсечени с WAX, като игрален елемент. Можете да купувате, продавате, търгувате и събирате KOGs жетони или можете да ги използвате, за да се биете с други играчи в игри, задвижвани от KOGs, в онлайн турнири. Можете също така да използвате неговите NFT, за да отключите специални функции и функции в други игри, задвижвани с RFOX, във виртуалната си екосистема.
 • Блокчейн герои – Колекционен пакет за карти за търговия, включващ 40 оригинални героя, вдъхновени от важни фигури в индустрията на блокчейн, в 9 уникални рядкости. Те включват изцяло анимирани герои, 3D графики, колекционерски артефакти и други за празнуване на блокчейн, направени изключително достъпни на WAX.

Историята зад восъка.

WAX е основана през 2017 г. от Уилям Е. Куигли, Джонатан Янтис и Джон Бречиши младши. Те са добре известни и като създателите на скандалния OPSkins, който беше най-големият онлайн пазар за обмен на стоки по време на игра. Веднъж поддържаше големи заглавия като Counter-Strike Global Offensive (CSGO), Player Unknown Battlegrounds (PUBG), King of the Kill (KotK), наред с други. Историята на WAX обаче се връща много по-далеч от това, след като индиректно е натрупала 20-годишен опит от своите основатели в пионерската дейност на електронната търговия и други онлайн пазари.

WAX проведе две продажби на символи за своята родна криптовалута WAXP. През октомври 2017 г. първият продаде общо 520 милиона WAXP токени на два етапа както на институционални инвеститори, така и на избрани публични участници, като помогна за набирането на 45,5 милиона долара. По-късно през ноември 2017 г. се проведе публично ICO, което продаде на публиката 136,9 милиона WAXP токени, като събра още 9,6 милиона долара за продължаващото развитие на блокчейн WAX.

Има WAX има промени или актуализации?

Първоначално WAX е създаден в блокчейн Ethereum, но по-късно мигрира към модифицирана версия на EOS. Като такива, оригиналните токени ERC-20 WAXP бяха обменени до нов стандарт след стартирането на неговата основна мрежа. WAX обаче е постоянно изграждане на повече „мостове“, за да се подпомогне по-добрата съвместимост и оперативна съвместимост с блокчейна Ethereum, гарантирайки, че разработчиците могат лесно да мигрират към WAX, като същевременно запазват безпроблемен достъп между екосистемата на двете вериги, като например възможността да работят с ERC-721 и ERC-1155 NFT.

По време на писането на този рецензия за WAX, това е най-голямата актуализация на мрежата, която идва от блокчейн WAX; нов вдъхновен от DeFi „токеномичен“ модел за създаване на хибридна междублокова верига, свързваща функционалността на WAX за токенизация NFT и гъвкави пазари и в комбинация с превъзходните парични възможности и мащаба на Ethereum. Целта е участниците в мрежата на WAX да се възползват от по-доброто използване и оптимизиране на основните си дейности както за WAX, така и за Ethereum.

С други думи, пазарът на потребителско ниво ще се захранва от WAX, а Ethereum ще седи до него, за да се справя с по-сложни икономически аспекти от управлението на блокчейна WAX. Това мултиплицира ползите за потребителите от двете вериги. Този „мост“ ще позволи на потребителите да събират базирани на Ethereum NFTs – като тези, токенизирани с ERC-721 и ERC-1155 помощни криптовалути – и да ги търгуват на WAX, без да се налага да плащат такси за газ. Междувременно мрежовите такси се преразпределят към общността на WAX.

Това начинание се надява да направи WAX сред първите публични блокчейни, които да прокарат икономически модел от 4-то поколение, където стойността на токена е пряко свързана с икономическата активност на множество взаимосвързващи се блок-вериги, всяка избрана за оптималната си производителност и използваемост. Ето изчерпателен поглед към някои от новите компоненти за този нов токеномичен модел между блокчейн за нашия преглед на WAX:

 • WAXP към Ethereum Bridge – Този нов „мост“ ще позволи на притежателите на WAXP да конвертират своите притежания в WAXE чрез изгаряне на своите WAXP токени.
 • WAXE – нов ERC-20 токен за помощ за притежателите да участват в новия WAX токен и след това депозират WAXE и ETH в WAXE-ETH пул за ликвидност.
 • WAXE-ETH Liquidity Pool – Пул за ликвидност за двойка за търговия WAXE-ETH, оценен с помощта на неговите алгоритми за ценообразуване, където вложителите също могат да печелят токени за WAXE-ETH Liquidity Pool.
 • WAXE-ETH Token Pool Liquidity Token – ERC-20 жетон може да се използва за залагане в WAX Economic Activity Pool, за да печелите WAXG и ETH.
 • WAXG – нов токен за управление ER-20, където можете или да запишете WAXG, за да получите повече ETH от Piggybank Pool, или да използвате WAXG, за да гласувате за управление на мрежата.

Пулът за икономическа активност на WAX е интелигентен договор за Ethereum, който ще управлява два отделни пула:

 • Пул за разпределение – Проектиран да натрупва стойност, получена от блокчейн WAX. Таксите, генерирани в блокчейна на WAX, ще бъдат преобразувани в ETH и разпределени между притежателите на WAXE-ETH, които след това могат да ги заложат в WAX Pool за икономическа дейност.
 • Piggybank Pool – Проектиран за постоянно натрупване на стойност, получена от WAX блокчейн. Притежателите на токени WAXG, решили да изгорят своите токени в пула за икономическа активност на WAX, ще получат определения им процент от деноминираната в ETH стойност, съхранявана в Piggybank Pool.

За кого е восък?

WAX е предназначен за всеки, който или иска да консумира и събира виртуални стоки, или за създатели, които искат да създадат нещо, което би могло да има осезаема стойност. WAX предлага не просто широка платформа с пазари за обмен на тези активи с лекота, но и децентрализираните приложения (dAPP), които са достатъчно мощни, за да можете да създавате свои собствени NFT.

Блокчейнът на WAX гарантира, че можете да ги обменяте на места, които са широко достъпни, направени прозрачно, запазвайки сертифицирана автентичност и в децентрализирана мрежа, разпространена по целия свят – не само обичайните граници на ограничаване на магазините в една или друга среда.

Към момента на писане на тази статия за преглед на WAX, над 300 000 среднодневни транзакции се използват от над 320 000 активни потребители по целия свят. Между тях те са търгували над 100 милиона уникални NFT артикула, като над 50 милиона от тях са създадени чисто нови на самия WAX – с обща обща стойност от над 50 милиона сключени сделки. Това показва потенциала за растеж на WAX и непрекъснато развиващия се пазар за NFT, както и широката му гама от използваемост.

Геймърите могат да обменят предмети помежду си, като допълнително увеличават преживяванията си в играта, от редки и мощни оръжия, използвани в стрелците, специална броня в средновековна ролева игра или по-големи турбо за вашата състезателна кола. Човек може да купува и продава карти за търговия, натрупвайки цяла колекция, за да се бие с приятелите си или да се хвали с права.

Феновете могат да събират запомнящи се стоки като стикери и плакати от любимите си групи, за да отбележат случая. Можете да създадете свои собствени редки шедьоври, които ценителите да събират, точно както би направила картина от Пикасо или Да Винчи, но с добавените предимства на дигитализацията като анимирано или 3D изкуство.

Преглед на характеристиките на WAX.

От гледна точка на потребителя, основният интерфейс за използване на WAX е през WAX Cloud Wallet или WCW. Тук можете да видите всички NFT, които притежавате в инвентара си. WCW има функция, която позволява на потребителите да печелят награди или специални награди от създателите на NFT. Чрез приложението WCW можете също да разглеждате множеството децентрализирани приложения (dAPP), изградени върху WAX, които захранват огромната си мрежа от пазари – независимо дали чрез първични или вторични пазари на стоки.

Една от най-добрите характеристики на WAX е лесният процес на включване с WCW. Имате възможност за процес на регистрация „с две щраквания“ за нов акаунт или използвате една от многото опции за влизане, налични за влизане, като акаунтите ви във Facebook, Google, Steam, Twitter, Discord, Reddit , Twitch, Line и няколко други. Тази функция за включване означава, че достъпът до WAX е много по-лесен от сравнимите децентрализирани блокчейн платформи, включително лесни начини за възстановяване на акаунта.

Това отдавна е основната пречка за масовото приемане на блокчейн услуги, тъй като обикновено често включва сложни и рискови процедури за настройка, като например да се налага да се свързвате с портфейли на трети страни и да жонглирате с дълги семенни фрази и да гарантирате запазването на ключовете си безопасно. Загубата на тези ключове или начални фрази би означавало, че в повечето случаи вече няма да имате достъп до акаунта си. WAX елиминира тези неудобства, въпреки че по-опитните потребители могат да изберат по-сигурни начини за заключване на акаунта си като използват портфейла WCW като опция.

WAX също има специален портал за разработчици и осигурява подкрепа и инициативи за непрекъснато разширяване на техните предложения. Този приобщаващ подход улеснява разработчиците да се качат на борда изграждат свои собствени платформи, задвижвани от WAX, с безпроблемна интеграция към портфейла на WCW, свързан с мощни API за достъп до широк поток от данни и с блокчейн, който е сигурен, бърз, ефективен, рентабилен и стабилен. Блокчейнът на WAX вече е произвел повече от 54 милиона блока за бърз блок-час от 500 милисекунди и с висока производителност от 5000 TPS, за да поддържа виртуалната си икономика.

WAX също е обратно съвместим с EOS. Това означава, че разработчиците, които са създали dAPP на EOS, могат лесно да мигрират или да дублират тези приложения, за да работят на WAX. WAX също има изгради свой собствен децентрализиран генератор на случайни числа (dRNG) за разработчиците да се интегрират в своите приложения, създавайки доказано справедлив, защитен от фалшифициране и прозрачен механизъм. Той може лесно да бъде внедрен във видео игри, но може да се разпростре и върху други приложения като лотарии или раздавания.

Алтернативи на восъка.

WAX далеч не е единствената платформа, която предлага NFT пазар, тъй като тази конкретна индустрия бързо нараства. Ето някои други алтернативи и потенциални конкуренти на WAX:

 • OpenSea – Това е най-големият NFT пазар и се счита за основен конкурент на WAX, тъй като на едно място има и взаимосвързващи пазари от различни услуги и платформи. Тук можете да намерите произведения на изкуството, карти за търговия, колекционерски сувенири, спортни карти, помощни токени и награди или цели имена на домейни, които да се разменят.
 • Енджин – Свързан пазар за всички децентрализирани игри, изградени от Enjin, задвижвани от блокчейна на Enjin. Тук потребителите могат да обменят различни стоки като оръжия, броня, бонуси, бонуси, облекло и т.н. – дори между различни игри. Enjin вече е забелязал огромен растеж от самото си създаване и наскоро стана първата ориентирана към игрите криптовалута, одобрена в Япония.
 • Decentraland – Друга платформа, базирана на игри, Decentraland е голяма онлайн виртуална игра, която е блокчейн версия на The Sims. На разрастващия се пазар на NFT потребителите могат да търгуват с дрехи и други носими, специални имена за вашия онлайн аватар или недвижими имоти и цели светове в Decentraland.
 • Rarible – Rarible е сред най-популярните NFT пазари за отделни създатели. Той няма корпоративния или индустриален обхват на WAX чрез A-tier колаборации, но има здравословна икономика, в която човек може да създава и обменя произведения на изкуството и други стоки, свързани с развлечения.

WAX преглед, заключение

В края на нашия преглед на WAX се чудим колко по-голям би могъл да се разрасне NFT секторът. Както подчертахме в нашето въведение, има много видове елементи, които могат да бъдат символизирани в NFT, за да донесат стойност за себе си във виртуална екосистема и да я върнат във физическия свят. Тя позволява както на потребителите, така и на създателите да изследват един цял нов свят и да достигнат до широк спектър от нови аудитории. На борда се качват не само младите, разбиращи в технологиите и ентусиазирани, тъй като чухме, че 70-годишна възрастна жена във Флорида събира картите за търговия на Уилям Шатнър.

WAX със сигурност все още не е видял края на растежа си, предвид проактивния си подход за привличане на нови потребители и разработчици, както и тясните връзки с основните играчи в индустрията чрез Консултативен съвет за WAX. Неговите членове включват ръководители и фигури в Google, Microsoft, Marvel, Atari, Magic Leap, Exploding Kittens, Unity, Topps и други, за да помогнат за задвижването и свеждането на мощта на блокчейн индустрията до масовото приемане. Няма съмнение, които предстоят предизвикателства, като регулаторни опасения за прекомерни онлайн разходи и възрастови ограничения, но като цяло от WAX има какво да очакваме с нетърпение.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector