10 Syarikat Permulaan Cryptocurrency yang Anda Perlu Tonton

10 Syarikat Permulaan Cryptocurrency yang Anda Perlu Tonton

Syarikat permulaan cryptocurrency telah berkembang pesat dalam beberapa tahun kebelakangan dan beberapa syarikat berkembang pesat dan menjadi nama besar.

Menurut Crunchbase, banyak permulaan cryptocurrency bermula sekitar tahun 2016, yang kebanyakannya adalah untuk keuntungan dan bekerja dalam perkhidmatan kewangan, pemprosesan pembayaran dan perisian.

Banyak permulaan cryptocurrency kemungkinan akan gagal. Fakta terkenal bahawa kebanyakan perniagaan kecil gagal dalam beberapa tahun pertama, dan perniagaan cryptocurrency berisiko untuk terlibat dalam.

Sebenarnya, banyak bank tidak membenarkan syarikat yang berurusan dengan cryptocurrency membuka akaun bank dengan mereka.

Sebilangan, seperti Billy Bambrough, percaya bahawa mungkin terdapat penurunan pelaburan cryptocurrency kerana 100 perniagaan teratas Y Combinator berdasarkan penilaian hanya memaparkan dua syarikat cryptocurrency dalam dua tahun terakhir.

Kedua-dua syarikat tersebut adalah pertukaran mata wang kripto Coinbase dan SFOX, peniaga perdana kripto untuk peniaga institusi dan profesional.

Dalam artikel ini, kita akan melihat syarikat permulaan cryptocurrency paling menarik yang semestinya anda tonton.

10 permulaan cryptocurrency teratas

Awasi mereka semua!

1. Cobo

dompet cobo crypto

Cobo adalah permulaan cryptocurrency yang terutamanya perkhidmatan dompet yang menyokong pelbagai duit syiling yang berbeza.

Dengan menggunakan Cobo Wallet, pengguna dapat mengembangkan cryptocurrency mereka melalui PoS mining.

Produk utama lain yang ditawarkan oleh Cobo adalah Cobo Bilik kebal, yang dapat menyimpan cryptocurrency dengan selamat dari pelbagai serangan yang berbeza.

Begitu selamat, malah ada ciri pemusnahan diri yang membolehkan anda menghapus kunci awam dan peribadi anda sekiranya seseorang berjaya mendapatkannya.

Cobo dipimpin oleh Discus Fish, perintis China dalam cryptocurrency yang kononnya menulis tutorial perlombongan berbahasa Cina yang pertama.

Selain itu, sebelum Cobo, Fish juga mengasaskan F2Pool, salah satu kolam perlombongan terbesar di dunia yang kini beroperasi.

Pada bulan Oktober 2018, Cobo mengumpul 13 juta.

2. Javvy

permulaan cryptocurrency javvy

Javvy adalah permulaan cryptocurrency yang cuba menggantikan semua pertukaran dan dompet cryptocurrency, yang bukan tugas yang mudah.

Mereka mencipta dompet sejagat yang dapat menyokong semua cryptocurrency dan juga pertukaran yang terdesentralisasi.

Javvy melakukan ini dengan dihubungkan ke banyak pertukaran, menghilangkan keperluan untuk membuka banyak akaun dengan pertukaran yang berbeza.

Mereka juga telah mencipta Token utiliti Javvy, yang boleh digunakan untuk mendapat potongan 50% dari yuran.

Di ICO Javvy, mereka berjaya mengumpulkan kira-kira $ 7 juta menjelang 30 April 2019.

3. Finhaven

Permulaan cryptocurrency Finhaven

Ditubuhkan pada tahun 2017, Finhaven dan merupakan startup cryptocurrency berasaskan Vancouver yang merancang untuk buat aset digital.

Mereka terutamanya merancang untuk membuat platform penerbitan ekuiti dan hutang menggunakan Ethereum blockchain.

Selain itu, Finhaven juga akan menggunakan Ethereum untuk menyiapkan dompet yang selamat dan membuat log audit transaksi dan buat token unik untuk setiap aset digital.

Finhaven juga merancang untuk menggunakan Bitcoin untuk lapisan pengiriman wangnya, di mana pelabur dapat mengumpulkan Bitcoin sebagai balasan untuk apa yang mereka laburkan.

Pada masa ini, Finhaven hanya melayani pelanggan di Kanada, namun, jika berjaya, ini mungkin berubah.

Secara keseluruhan Finhaven telah berjaya mengumpulkan $ 7.9 juta Canadian. Sebilangan besar ini berasal dari Dunamu & Rakan kongsi, yang melabur $ 5.13 juta.

4. SpectroCoin

duit syiling spektro

Dengan dompet SpectroCoin, pengguna dapat menyimpan Bitcoin, Ethereum, NEM, Tether dan Dash. Selain dompet mereka, SpectroCoin juga berfungsi sebagai pertukaran.

Permulaan cryptocurrency SpectroCoin juga berada di belakang Bankera, perkhidmatan pinjaman cryptocurrency.

Mereka bertujuan untuk menjadi bank dan merapatkan jurang antara perbankan tradisional dan cryptocurrency.

Bankera merancang untuk menggunakan teknologi blockchain untuk hadkan bilangan rakan niaga yang terlibat dalam perbankan, menjadikan pembayaran lebih mudah dan lebih murah.

Mereka ingin menjadi tempat sehenti untuk semua perkhidmatan kewangan, yang merupakan tujuan besar dan menggunakan teknologi blockchain untuk menawarkan perkhidmatan yang unik.

SpectroCoin juga menawarkan a Kad debit Bitcoin yang boleh digunakan di lebih daripada 30 juta mesin tunai dan lebih daripada 25 juta kedai.

5. Storj

permulaan cryptocurrency storj

Walaupun Storj mungkin bukan permulaan cryptocurrency tetapi mereka merancang untuk menggunakan teknologi blockchain untuk mewujudkan ruang penyimpanan awan yang terdesentralisasi.

Dengan beroperasi sebagai rangkaian yang terdesentralisasi, mereka mendakwa bahawa mereka dapat menawarkan harga dan kelajuan yang lebih baik daripada pesaingnya.

Produk utama Storj adalah produknya Storan awan Tardigrade yang menyulitkan fail anda, membelahnya menjadi beberapa bahagian dan menyebarkannya ke seluruh nod.

Dengan menyertai Storj, anda boleh menjadi simpul di rangkaian mereka dan menyewa ruang simpanan anda yang tidak digunakan di komputer anda kepada orang lain yang mungkin memerlukannya.

Pada tahun 2017, Storj menjalankan ICO dan berjaya mengumpulkan $ 30 juta dalam Bitcoin dan Ethereum.

Peserta ICO menerima token Storj sebagai balasan. Menurut CoinMarketCap, pada masa penulisan Storj adalah cryptocurrency ke-162 terbesar berdasarkan cap pasaran.

6. Pelabuhan

pelabuhan cryptocurrency permulaan

Pelabuhan permulaan Cryptocurrency terlibat dalam token sekuriti menggunakan teknologi blockchain. Dengan melakukan ini, mereka membuat pembelian dan penjualan sekuriti dengan lebih cepat dan mudah.

Tumpuan syarikat adalah sebahagian besarnya pada ekuiti dan syarikat permulaan, namun mereka juga telah meneliti melambangkan harta tanah, dana pelaburan dan juga karya seni.

Dalam satu segi, memiliki sekuriti token adalah stok tradisional, tetapi dengan menggunakan token dan membenarkan kecairan, mereka harus dapat menarik lebih banyak pelabur.

Ini seperti membuat stok berfungsi dengan cara yang sama seperti ICO, hanya perbezaan utama mereka bahawa mereka mematuhi sepenuhnya.

Ini mungkin menjadikan pembelian produk pelaburan lebih mudah bagi orang biasa dan membolehkan mereka mendapat keuntungan dari ini.

Harbour diasaskan oleh CEO Joshua Stein dan mengumpul $ 40 juta ketika bermula pada tahun 2017 dan kemudian $ 28 juta lagi pada April 2018.

7. Bulatan

pertukaran cryptocurrency bulatan

Circle startup Cryptocurrency bermula sebagai aplikasi pesanan tetapi memperoleh pertukaran cryptocurrency Poloniex yang merupakan usaha pertama mereka ke cryptocurrency.

Mereka adalah pesaing langsung untuk menukar Coinbase dan juga membolehkan pengguna menghantar wang fiat melalui dompet maya mereka.

Circle juga membuat aplikasi Circle invest, aplikasi mudah alih yang khusus untuk melabur dalam cryptocurrency dan sudah berakhir 8 juta pengguna, lebih daripada 60 aset dan Jumlah dagangan $ 200 bilion.

Mengumpulkan $ 110 juta pada tahun 2018 dalam pusingan pendanaan dan dianggarkan bernilai lebih dari $ 3 bilion.

Pelaburan terbesar berasal Bitmain, salah satu kumpulan perlombongan cryptocurrency terbesar dan juga Kumpulan Mata Wang Digital. Pelabur utama lain ialah Goldman Sachs.

Dengan Coinbase, Circle mencipta stablecoin USDC.

8. Kumpulan Mata Wang Digital

kumpulan mata wang digital

Ditubuhkan pada tahun 2015, Kumpulan Mata Wang Digital adalah mungkin yang terbesar permulaan cryptocurrency melabur dalam perniagaan cryptocurrency di dunia.

Kumpulan Mata Wang Digital dicipta oleh Barry Silbert yang sebelumnya mengasaskan SecondMarket (kini dikenali sebagai NASDAQ Private Market).

Hari ini, Kumpulan Mata Wang Digital telah melabur di lebih daripada 145 syarikat dan dianggap sebagai syarikat pelaburan cryptocurrency yang paling aktif.

Silbert mula melabur dalam syarikat Bitcoin pada tahun 2013 dan tidak pernah menoleh ke belakang, mempercayai bahawa suatu hari Bitcoin mungkin akan menggantikan emas.

Dia juga percaya bahawa spekulasi cryptocurrency adalah perkara yang baik kerana ia membina ekosistem dan kecairan yang diperlukan agar cryptocurrency diterima oleh semua orang.

Salah satu syarikat terbesar yang dilaburkan oleh Kumpulan Mata Wang Digital adalah Coinbase.

9. Coinbase

asas duit syiling

Coinbase adalah pertukaran cryptocurrency kedua terbesar sekitar hari ini, telah wujud sejak tahun 2012 dan mengaku sebagai pertukaran yang paling dipercayai.

Walaupun menawarkan lebih sedikit cryptocurrency berkaitan dengan beberapa pesaingnya, ia menyokong semua cryptocurrency utama. Coinbase mungkin akan lebih baik sekiranya peraturan AS tidak begitu ketat.

Coinbase diasaskan oleh CEO Brian Armstrong dan Fred Ehrsam.

Selain pertukaran, Coinbase juga menawarkan perkhidmatan dompet, perdagangan maju untuk profesional dan API untuk pemaju dan pedagang untuk menerima cryptocurrency.

Coinbase dengan kerjasama Circle adalah juga pencipta USD Coin (USDC), stablecoin yang terikat dengan harga dolar AS dengan cara yang serupa dengan Tether, mendakwa bahawa semua USDC disokong dalam dolar AS.

Sehingga hari ini, Coinbase mempunyai lebih daripada 13 juta pengguna dan merupakan salah satu syarikat permulaan cryptocurrency yang paling terkenal.

10. Binance

binari

Ditubuhkan pada tahun 2017, Binance telah menjadi pertukaran cryptocurrency terbesar di dunia dengan senarai cryptocurrency yang banyak tersedia untuk diperdagangkan dan sejauh ini merupakan permulaan cryptocurrency yang paling berjaya.

Pada asalnya, Binance bermula di China, tetapi setelah mereka menerapkan peraturan yang lebih ketat mengenai perdagangan cryptocurrency, ia berpindah ke Jepun.

Walau bagaimanapun, Jepun juga menetapkan peraturan yang lebih ketat untuk perdagangan cryptocurrency dan juga Binance tidak lama lagi memindahkan ibu pejabatnya ke Malta di mana ia berada sekarang.

Binance diketuai oleh Ketua Pegawai Eksekutif Changpeng Zhao yang merupakan salah satu orang paling berpengaruh yang terlibat dalam cryptocurrency hari ini.

Zhao mempunyai pengalaman besar dalam cryptocurrency dan perdagangan, sebelum Binance Zhao sebelumnya mengasaskan Fusion Systems, yang membina teknologi perdagangan frekuensi tinggi untuk broker.

Dia juga bekerja sebagai CTO untuk OKCoin dan sebelum ini bekerja di Blockchian.info sebagai sebahagian daripada pasukan dompet cryptocurrency.

Binance juga melancarkan Binance Coin, duit syiling utiliti yang membolehkan pedagang membeli cryptocurrency dengan harga diskaun apabila digunakan.

Mengapa peniaga mesti melihat permulaan cryptocurrency?

Perkembangan permulaan cryptocurrency sangat penting bagi peniaga cryptocurrency, dan bukan hanya kerana mereka boleh menjadi aset untuk dilaburkan.

Hanya meletakkan, semakin banyak cryptocurrency diterima dan digunakan semakin berharga dan syarikat permulaan cryptocurrency adalah salah satu cara untuk mencapainya.

Tambahan pula, semakin banyak orang menggunakan cryptocurrency, semakin cair. Ini bermaksud lebih senang untuk membeli dan menjual.

Pedagang memerlukan kecairan, tanpanya, hampir mustahil untuk mendapat keuntungan daripada perdagangan.

Pedagang cryptocurrency harus sentiasa mencari permulaan cryptocurrency dan mengesan bagaimana teknologi ini berkembang.

Sekiranya Barry Silbert betul, pengembangan lebih banyak perniagaan dan spekulasi cryptocurrency mungkin akan menjadi perkara yang baik untuk penggunaan cryptocurrency.

Peniaga Cryptocurrency harus memerhatikan mata perubahan yang mempengaruhi Binance dan Coinbase.

Perkara utama

Sekiranya anda ingat apa-apa dari artikel ini, jadikan ini sebagai perkara utama.

  • Sebilangan besar syarikat permulaan cryptocurrency kemungkinan akan gagal. Malangnya, cryptocurrency masih merupakan industri yang sangat berisiko.
  • Sebilangan besar permulaan cryptocurrency teratas mengembangkan pertukaran dan / atau dompet.
  • Kumpulan Mata Wang Digital, Coinbase dan Binance adalah tiga permulaan cryptocurrency terbesar. Kejayaan mereka menjadikan mereka jenama terkenal.
  • Peniaga harus mengawasi bagaimana startup cryptocurrency sedang berkembang. Semakin banyak perniagaan berkembang, semakin baik untuk diterima pakai dan oleh itu diterima pakai.

Belajar berniaga dengan kursus perdagangan cryptocurrency kami

Ingin mengetahui lebih lanjut mengenai cryptocurrency lain dan bagaimana memperdagangkannya? Kemudian daftar ke kursus perdagangan cryptocurrency kami!

Sekiranya anda seronok membaca 10 Syarikat Permulaan Cryptocurrency Anda Harus Menonton dari Pendidikan Perdagangan, sila beri seperti itu dan kongsikan kepada orang lain yang anda rasa mungkin juga menarik.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me