15 Cryptocurrency teratas yang perlu diketahui dan ditonton pada tahun 2021: BTC, ETH, XRP, dan Banyak Lagi!

Anda mesti mengetahui 15 cryptocurrency teratas ini untuk berjaya pada tahun 2021!

Ingin tahu cryptocurrency mana yang akan meletup pada tahun 2021? Atau mungkin, crypto mana yang paling berpotensi pada tahun 2021? Adakah Bitcoin akan meningkat pada tahun 2021? Kami akan merangkumi semua ini dan banyak lagi!

2021 akan menjadi tindakan yang sukar untuk diikuti, sudah pasti! Bitcoin benar-benar meraih Bulan setelah berkurang dan mengingatkan kita bahawa semua impian crypto masih menjadi kenyataan.

Tetapi apabila anda bertanya apa yang mungkin berlaku pada tahun 2021, kebanyakan peniaga cryptocurrency memberikan jawapan yang sangat berbeza, jadi sukar untuk mendapatkan jawapan yang jelas yang akan menjadikan kekayaan peniaga mereka pada tahun 2021.

Dan bukan hanya Bitcoin yang harus anda perhatikan, ada banyak yang boleh digembirakan pada tahun 2021, dan anda mesti mengawasi semuanya! (Kadang-kadang itu mustahil!)

Semasa Bitcoin semakin meningkat di institusi besar, Ethereum diawasi dengan teliti kerana akhirnya mula beralih ke bukti kepentingan dan Ripple berurusan dengan kegagalan SEC yang mungkin menggegarkan dunia crypto sedikit.

Dan dengan melihat lebih dekat altcoin, masih ada banyak peluang di sana! Banyak yang masih boleh anda beli dengan harga rendah dan untung banyak kemudian.

Tentu saja, pada akhirnya ini mengenai populariti. Semakin banyak duit syiling digunakan, dan aplikasi yang berpotensi ditawarkan, semakin tinggi nilainya. Tetapi itu juga berfungsi dengan baik – jika cryptocurrency menjadi kurang popular, ia juga boleh merosot dan merosot nilainya.

Dalam artikel ini, kami akan melihat 15 cryptocurrency teratas yang perlu diketahui dan ditonton – dan bergantung kepada penilaian anda – cryptocurrency terbaik untuk dibeli pada tahun 2021!

15 cryptocurrency teratas yang perlu diketahui dan ditonton pada tahun 2021:

 1. Bitcoin (BTC)
 2. Riak (XRP)
 3. Ethereum (ETH)
 4. Tunai Bitcoin (BCH)
 5. Litecoin (LTC)
 6. Cardano (ADA)
 7. TRON (TRX)
 8. Binance Coin (BNB)
 9. Stellar (XLM)
 10. Tezos (XTZ)
 11. EOS (EOS)
 12. MIOTA (IOTA)
 13. Zcash (ZEC)
 14. Ethereum Classic (ETC)
 15. NEO (NEO)

Sekiranya anda ingin menyelami pasaran crypto dengan cepat dan mudah, dengan 0% komisen, lihat Pertukaran eToro!

Kami telah menyusun senarai kami berdasarkan cryptocurrency yang memberikan peluang terbaik untuk tahun 2021. Tetapi secara keseluruhan, masing-masing bernilai memerhatikan.

1. Bitcoin (BTC)

Bitcoin sentiasa berada dalam barisan pertama dalam dunia cryptocurrency!


Ya, kita tahu, setiap senarai selalu membincangkan mengenai Bitcoin terlebih dahulu… bla bla bla! Tetapi 2021 sangat berbeza. Pada tahun 2020 akhirnya kami melihat beberapa tindakan besar dengan Bitcoin, akhirnya mencapai wilayah $ 20k sekali lagi dan kemudian menembak tepat melaluinya, dua kali ganda!

Bitcoin menawarkan mungkin pelaburan cryptocurrency jangka pendek terbaik untuk tahun 2021 dengan turun naik besar untuk pertama kalinya dalam kira-kira empat tahun. Kami belum melihat apa sebenarnya yang akan berlaku.

Adakah ia akan terus naik ke level baru pada tahun 2021 atau akan menemukan titik baru untuk mulai dengan tahap sokongan dan rintangan yang jelas? Atau Adakah kita harus menunggu sehingga yang lain berhenti sehingga kita melihat kenaikan yang begitu besar?

Baiklah, untuk menjawab soalan-soalan ini, kita dapat melihat apa yang dikatakan oleh beberapa pakar.

Menurut Andy Agnas, “Kita boleh mengatakan bahawa BTC akan terus melanggar tahap baru pada tahun 2021. Tetapi tentu saja, akan ada penurunan harga sesekali, tetapi ia tidak akan seberat yang terjadi pada tahun 2018 di mana ia mencapai tahap terendah”.

Jadi, ingat bahawa perjalanan Bitcoin tidak akan selalu meningkat! Malah, kita juga dapat melihat banyak perubahan pada saat harga stabil antara puncak dan palung.

Tetapi sekali lagi, beberapa perkara tidak dapat diramalkan, seperti Tesla mengumumkan bahawa mereka telah membeli $ 1.5 bilion Bitcoin pada awal Februari, dan harganya meningkat melebihi $ 48k pada hari berikutnya! (Rekod lain!)

Kita juga tidak boleh melupakan dua perkara utama yang menjadikan Bitcoin mungkin kripto terbaik untuk 2021:

1) Pedagang institusi dan bank besar semakin mendalam dengan Bitcoin – mereka akhirnya melihat potensinya.

Dan, 2) Bitcoin adalah seperti ‘ubat gerbang’ ke dunia cryptocurrency. Ini adalah cryptocurrency yang paling terkenal dan pemula cenderung mengubahnya terlebih dahulu ketika mereka mula, sebelum terus meneroka peluang lain.

Oleh itu, Bitcoin masih merupakan kripto dengan potensi paling besar pada tahun 2021, dan lebih baik anda memerhatikannya! Walaupun begitu, pedagang Bitcoin masih harus berhati-hati dengan kemungkinan berlakunya kemalangan, jangan mula berfikir bahawa pasaran hanya boleh naik!

 • Cap pasaran anggaran: $ 865,033,736,991
 • Harga anggaran setiap syiling: $ 47,055.05
 • 2020 kembali: 4,698.3%
 • Ditubuhkan: 2009

Baca artikel kami mengenai Bitcoin di sini.

Pernahkah anda mempertimbangkan untuk melabur dalam Bitcoin (BTC)?

2. Riak (XRP)

Jangan takut dengan SEC, masih ada banyak potensi dengan Ripple!

Anda mengharapkan Ethereum, bukan? SALAH!

Riak berlaku No. 2. Mengapa? Baiklah, walaupun turun dari tahap ketiga terbesar dengan cap pasaran ke tahap keempat, Ripple mempunyai banyak potensi untuk naik kembali ke puncak dan apabila berlaku, sangat menguntungkan berada di sana.

Penurunan harga bermaksud kini lebih mudah untuk masuk ke Ripple. Sudah tentu, anda perlu percaya bahawa harga itu akan meningkat semula.

Dan bagi anda yang bimbang tentang masalah dengan SEC (Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa AS), kemungkinan tidak perlu takut untuk memperdagangkannya (melainkan jika anda berada di AS, anda mungkin perlu berhati-hati). Belum ada yang berlaku, dan kemungkinan tidak akan mempengaruhi peniaga di luar AS.

Menurut PrimeXBT, ramalan harga Ripple untuk tahun 2021 mungkin berpotensi tinggi $ 27 per token dan potensi rendah $ 0.5, yang sebenarnya lebih tinggi daripada harga semasa pada saat penulisan!

Tetapi mungkin ramalan yang lebih masuk akal berasal Telegraph Bandar, yang percaya bahawa Ripple berada pada trend kenaikan harga yang mungkin akan mendorongnya $ 0.755 setiap duit syiling pada tahun 2021 dan yang mungkin akan kita lihat minat pelabur kembali apabila harga melepasi $ 6.50.

Ingat, ada juga kemungkinan bahawa situasi dengan SEC dapat menjadi kemenangan pada akhirnya, dan jika demikian, yang dapat menjadi sangat baik untuk nilai Ripple!

 • Cap pasaran anggaran: $ 20,807,485,096
 • Harga anggaran setiap syiling: $ 0.4583
 • 2020 kembali: 2,846.0%
 • Ditubuhkan: 2012

Baca artikel kami mengenai Ripple di sini.

Pernahkah anda mempertimbangkan untuk melabur dalam Riak (XRP)?

3. Ethereum (ETH)

Ratu dunia cryptocurrency masih kuat!

Sekarang, seperti yang anda mungkin sudah tahu, Ethereum sama sekali berbeza dengan Bitcoin dalam pelbagai cara. Ethereum mempunyai pemandangan yang jauh dari sekadar merevolusi bagaimana kita menggunakan wang tetapi juga bagaimana kita menggunakan internet!

Dan penglihatan itu perlahan tetapi pasti membuahkan hasil. Pada suku pertama 2020, ia dilaporkan oleh Cointelegraph itu kini terdapat 635 DApps berfungsi yang beroperasi di Ethereum, dengan jumlah 616.369 pengguna ‘aktif’.

Semasa DevTeam.Space, dalam artikel mengenai DApps pada tahun 2021, tuntutan terdapat sekitar 3,000 di Ethereum! (Yang dikatakan, berfungsi atau tidak tidak jelas.)

Walau bagaimana pun, itu berpotensi peningkatan yang sangat besar dan menunjukkan hal itu kepada kita Ethereum masih terus berkembang dari segi penggunaan dan ini akan mempengaruhi penilaiannya, berpotensi menjadikannya salah satu cryptocurrency terbaik pada tahun 2021.

Perkara penting lain yang perlu diingat mengenai Ethereum ialah biasanya pilihan kedua peniaga baru setelah Bitcoin.

Setelah mereka merasakan Bitcoin, mereka biasanya akan mula melabur di Ethereum, cryptocurrency kedua terbesar dan terkenal.

Pada tahun 2021 Ethereum sudah mencapai tahap baru. Ini mungkin sebahagiannya berkaitan dengan peningkatan minat dalam Bitcoin (kesan mengejutkan yang mungkin akan mempengaruhi sebahagian besar pasaran cryptocurrency).

Ia melonjak naik pada Februari 2021 sehingga mencecah $ 1,800 setiap duit syiling. Walaupun harus dikatakan, pakar seperti Modal.com masih percaya bahawa menjelang akhir suku pertama 2021, ia akan mencapai maksimum $ 1.628 atau minimum $ 1,107.

Walau bagaimanapun, perkara yang paling penting untuk awas adalah ketibaan Ethereum 2.0, di mana Ethereum akan beralih dari bukti kerja ke bukti kepentingan.

Walaupun dilancarkan pada bulan Disember 2020, peralihan itu harus diselesaikan pada suatu ketika pada tahun 2021. Langkah ini telah dibincangkan selama bertahun-tahun dan sudah lama ditunggu. Setelah selesai, mungkin ada pergerakan ke atas.

 • Cap pasaran anggaran: $ 200,073,757,033
 • Harga anggaran setiap syiling: $ 1,745.84
 • 2020 kembali: 4,622.6%
 • Ditubuhkan: 2015

Baca artikel kami mengenai Ethereum di sini.

Pernahkah anda mempertimbangkan untuk melabur dalam Ethereum (ETH)?

4. Tunai Bitcoin (BCH)

Anak kesayangan Bitcoin mungkin mempunyai banyak pertumbuhan, tetapi masih menawarkan peluang besar!

Memang benar bahawa Bitcoin Cash telah kehilangan banyak peluang pada tahun lalu sejak awal tahun 2020 tetapi masih berada di kedudukan 15 teratas (sebelumnya adalah salah satu daripada lima teratas).

Jangan mengabaikan Bitcoin Cash kerana sudah jatuh sedikit ketinggalan zaman, masih ada wang yang harus dibuat dan masih merupakan ancaman yang sangat nyata bagi Bitcoin – atau sekurang-kurangnya alternatif yang boleh dilaksanakan.

Perkara penting yang perlu dipertimbangkan ialah jika turun naik Bitcoin ke pasaran juga boleh diteruskan ke Bitcoin Cash.

Selain itu, seperti Bitcoin, Bitcoin Cash juga mengalami penurunan, yang berlangsung pada 8 April 2020.

Boleh dikatakan, kita belum melihat kesan sepenuhnya dari ini, kita belum melihat kenaikan harga yang besar seperti yang kita lakukan dengan Bitcoin dan mungkin ada peniaga yang tertanya-tanya apakah itu akan berlaku sama sekali.

Jadi, untuk kesimpulannya, buat masa ini, suasana pada amnya adalah ‘tunggu dan lihat’. Yang menyatakan, Agensi Ramalan Ekonomi meramalkan bahawa pada akhir 2021, Bitcoin Cash boleh mencecah antara $ 881- $ 923 setiap duit syiling.

 • Cap pasaran anggaran: $ 9,136,379,395
 • Harga anggaran setiap syiling: $ 489.90
 • 2020 kembali: -60.0%
 • Ditubuhkan: 2017

Baca artikel kami mengenai Bitcoin Cash di sini.

Pernahkah anda mempertimbangkan untuk melabur dalam Tunai Bitcoin (BCH)?

5. Litecoin (LTC)

Litecoin seperti seekor naga tua yang terus menyala!

Litecoin adalah salah satu altcoin yang pertama dan menjadi berita besar ketika pertama kali muncul. Tetapi serupa dengan BCH, Litecoin adalah bayangan dari dirinya sendiri dan sekarang kebanyakannya mengambil tempat duduk belakang di kripto.

Yang mengatakan, ia masih merupakan salah satu anjing teratas di crypto dan masih ada wang untuk dibuat perdagangan Litecoin. Ia masih memberikan banyak peluang dan merupakan pemain utama yang harus diberi perhatian serius.

Menurut Arthur Webb dari Ripple News, Ramalan harga Litecoin untuk 2021 antara $ 150 paling tinggi dan $ 40 paling rendah.

Ini dapat ditafsirkan dengan beberapa cara. Sama ada mungkin menembusi unjuran $ 150 setiap duit syiling dan masuk ke wilayah yang tidak tersusun, atau kehabisan wap dan mungkin sukar untuk mengatasi ini.

Oleh itu, walaupun anda semestinya berhati-hati, bergantung pada berapa banyak yang mungkin anda laburkan di Litecoin, $ 3 di atas setiap duit syiling yang anda miliki dapat memperoleh keuntungan yang baik, bergantung pada matlamat anda.

Crypterium menyatakan bahawa sebilangan penganalisis cryptocurrency melihat harga Litecoin mencecah $ 600 pada akhir 2021.

 • Cap pasaran anggaran: $ 11,222,626,982
 • Harga anggaran setiap syiling: $ 168.58
 • 2020 kembali: 809.2%
 • Ditubuhkan: 2011

Baca artikel kami mengenai Litecoin di sini.

Pernahkah anda mempertimbangkan untuk melabur dalam Litecoin (LTC)?

6. Cardano (ADA)

Dua rantai lebih baik daripada satu!

Mungkin kebanyakan kita tahu sekarang titik penjualan utama Cardano adalah ‘blockchain ouroboros‘- atau blockchain, jika anda mahu – satu untuk transaksi biasa dan yang kedua untuk kontrak pintar. (Sekiranya Cardano adalah rapper, itu akan menjadi ‘2 Chainz’.)

Sekarang, sementara bagi sebilangan daripada anda, ini mungkin terdengar seperti berita lama (memang), kita masih belum melihat idea genius yang berpotensi ini diturunkan ke tahap maksimum; untuk melihat apakah penyelesaian mereka benar-benar berkesan dan dapat menyelesaikan masalah skalabiliti.

Kadang-kadang kita lupa, tetapi jika masalah skalabilitas tidak dapat diselesaikan, cryptocurrency tidak mempunyai peluang bertarung untuk melepaskan diri dan benar-benar mengambil wang fiat.

Menyerah pada projek ini sekarang agak bodoh. Cardano masih berpeluang menjadi cryptocurrency seterusnya untuk meletup pada tahun 2021, tetapi jika anda berhenti sekarang dan ia berlaku, anda akan merasa kasihan pada diri sendiri!

Oleh itu, bersabarlah. Sangat mudah untuk melupakannya, terutamanya kerana Cardano sangat meletup pada awal tahun 2018.

Namun, perhatikan, beberapa ketidakstabilan itu telah kembali dalam beberapa bulan terakhir dengan beberapa sumber, seperti Pelabur mempercayai bahawa Cardano dapat mencapai $ 2 setiap duit syiling.

Binatang Perdagangan meramalkan kenaikan harga Cardano, mempercayai bahawa it akan mencecah $ 1,038 menjelang Disember 2021.

 • Cap pasaran anggaran: $ 21,314,232,382
 • Harga anggaran setiap syiling: $ 0.6851
 • 2020 kembali: 38.9%
 • Ditubuhkan: 2017

Baca artikel kami di Cardano di sini.

Pernahkah anda mempertimbangkan untuk melabur dalam Cardano (ADA)?

7. TRON (TRX)

Adakah TRON masih diam-diam membongkok secara diam-diam?

Orang lupa bahawa TRON mempunyai banyak usaha untuk melakukannya.

Mereka lupa bahawa Justin Sun yang bercita-cita tinggi bermula dalam cryptocurrency bekerja untuk Ripple. Mereka lupa bahawa mereka ada dipalsukan perkongsian dengan Samsung, BitTorrent dan Baidu (mesin carian Cina).

Tetapi mungkin perkara terbesar yang mereka abaikan ialah TRON bermula di rangkaian Ethereum! Mengapa ini penting? Kerana ia bermaksud menggunakan bahasa pengekodan yang sama – Ketahanan.

Ini adalah kelebihan besar untuk TRON kerana ini bermaksud bahawa pembangun DApp dapat dengan mudah beralih dari mengembangkan Ethereum ke TRON.

Oleh itu, jika ada alasan kuat untuk menjauh dari Ethereum (mis., Masalah skalabilitas, masalah fungsional yang terlalu mahal), TRON akan menjadi salah satu alternatif pertama yang mungkin mereka fikirkan.

Dengan ini, sangat mungkin TRON boleh dinilai rendah. Sekarang ingat bahawa kita tidak semestinya melihat keuntungan yang signifikan dari TRON pada tahun 2021, tetapi mungkin masa yang tepat untuk masuk dan bertahan sebelum terlambat.

Binatang Perdagangan meramalkan bahawa menjelang Disember 2021, TRON boleh mencapai harga maksimum $ 0.0582281, peningkatan yang sihat.

 • Cap pasaran anggaran: $ 3,340,415,564
 • Harga anggaran setiap syiling: $ 0.04662
 • 2020 kembali: 463.5%
 • Ditubuhkan: 2017

Baca artikel kami mengenai TRON di sini.

Pernahkah anda mempertimbangkan untuk melabur dalam TRON (TRX)?

8. Binance Coin (BNB)

Token utiliti Binance Exchange masih sangat popular, tetapi apa masa depannya?

Binance Coin adalah crypto yang cukup mudah, tapi hei, apa salahnya menjadi sederhana dalam dunia perdagangan cryptocurrency yang kompleks?

Lihat Bitcoin, ia tidak semudah beberapa kripto lain dalam senarai ini, tetapi ia berjaya!

Soalan mengenai Binance Coin sekalipun, adalah berapa lama ia benar-benar bernilai perdagangan? Adakah ia masih dapat digunakan pada masa akan datang? Dan jika demikian, apa yang akan berlaku di luar Pertukaran Binance?

Dan, lebih jauh lagi, bagaimana dengan potongan harga yang diberikan oleh pertukaran untuk menggunakan duit syiling untuk membeli crypto? Adakah ia akan tetap sama atau adakah Binance akan terus mengurangkannya seperti yang mereka rancangkan?

Menurut halaman 9 dari Buku putih Binance, menjelang tahun keempat (yang akan menjadi 2021), diskaun hanya 6.75% untuk membayar yuran tertentu dengan Binance Coin. Namun, setakat ini, mereka mempunyai tidak mengurangkannya dari 25% sejak dua tahun kebelakangan ini.

Dan menjelang tahun ke-5 (yang akan menjadi tahun 2022), dimaksudkan agar tidak ada potongan harga. Tetapi mungkin idea ini kini ditinggalkan? Binance perlu menjelaskan niat mereka.

Semua ini menyukarkan untuk mengatakan di mana Binance Coin akan berada dalam masa terdekat, tetapi buat masa ini, sekurang-kurangnya, ada kemungkinan untuk membuat keuntungan memperdagangkannya.

Itu selain, Harga Syiling Digital meramalkan bahawa Binance Coin boleh mencapai setinggi $ 158.49 pada Februari 2021 dan tutup tahun pada sekitar $ 133.98.

 • Cap pasaran anggaran: $ 16,060,572,142
 • Harga anggaran setiap syiling: $ 103.35
 • 2020 kembali: 11,309.9%
 • Ditubuhkan: 2017

Baca artikel kami mengenai Binance Coin di sini.

Pernahkah anda mempertimbangkan untuk melabur dalam Binance Coin (BNB)?

9. Bintang (XLM)

Adakah Stellar merupakan alternatif yang sesuai untuk Ripple?

Stellar melihat beberapa gelombang pasang surut pada tahun 2017 dan 2018, dan kemudian memasuki masa ketenangan yang berakhir baru-baru ini (seperti banyak altcoin lain).

Matlamat Stellar adalah kisah biasa yang kita dengar di seluruh komuniti kripto: ‘mari kita bantu bank yang tidak bank’.

Mengikut Bank Dunia, kira-kira 1.7 bilion orang dewasa ‘tidak ditampung’, yang mereka tetapkan sebagai ‘tanpa akaun di institusi kewangan atau melalui penyedia wang mudah alih’.

Ini adalah sebab yang cukup terhormat, tetapi ia juga sukar, dan itulah sebabnya mereka kini lebih fokus untuk menghubungkan institusi kewangan antara satu sama lain melalui blockchain.

Mungkin dari segi teknologi dan tujuan, Bintang mirip menyerupai Ripple. Sebenarnya, Jed McCaleb, pengasas bersama dan CTO Stellar, sebelumnya mengerjakan Ripple sebelum pergi, tidak setuju dengan arah yang mereka tuju.

Dengan ini, Stellar boleh menjadi lindung nilai yang baik terhadap Ripple atau jika anda berpendapat bahawa pendekatan yang diambil oleh keduanya adalah pendekatan yang akan menang di arus perdana.

Terutama ketika Ripple menghadapi beberapa masalah undang-undang, Stellar mungkin menonjol sebagai salah satu kripto terbaik untuk dibeli pada tahun 2021.

3Commas meramalkan bahawa harga maksimum yang diharapkan untuk Stellar untuk tahun 2021 ialah $ 0.45 dan minimum $ 0.208.

 • Cap pasaran anggaran: $ 8,703,291,056
 • Harga anggaran setiap syiling: $ 0.3895
 • 2020 kembali: 1,263.8%
 • Ditubuhkan: 2014

Baca artikel kami di Stellar di sini.

Pernahkah anda mempertimbangkan untuk melabur dalam Stellar (XLM)?

10. Tezos (XTZ)

Adakah Tezos merupakan crypto yang paling demokratik, dan adakah ia akan berjaya pada tahun 2021?

Secara teori, Tezos boleh dikatakan cryptocurrency paling adaptif setakat ini, dengan ‘pemerintahan’ menjadi bahagian teras dalam pengembangannya. Tidak ada cryptocurrency lain setakat ini yang demokratik dan terdesentralisasi (itulah yang dimaksudkan dengan crypto dan memberikannya nilai) dari segi pembangunan.

Dan dengan meletakkan pemerintahan sebelum pembangunan, ideanya adalah mereka dapat menyesuaikan diri dengan perubahan dengan cepat dan oleh itu bertahan lebih lama daripada cryptos lain (dan semoga dapat membuat keputusan yang lebih bijak).

Hakikat bagaimana semuanya ditangani adalah konsep mudah untuk dipahami yang menjadikannya lebih mudah diakses oleh peniaga sehari-hari.

Yang mengatakan bahawa kita belum melihat contoh yang jelas dalam tindakan ini. Barulah kita dapat memutuskan seberapa baik ia berfungsi.

Itulah sebabnya Tezos mungkin merupakan crypto yang peniaga mesti bertahan sebentar sebelum mereka melihat nilai utama dan melabur sekarang walaupun murah mungkin bijak.

Perhatikan bahawa jika anda menyelami Tezos, anda mungkin akan mendengar tentang skandal yang berlaku sejurus selepas ICO (salah satu ICO terbesar yang pernah ada!). Tetapi ini tidak boleh mengecewakan peniaga, hari-hari sekarang sudah lama ketinggalan.

Pelabur Wallet meramalkan bahawa pada tahun 2021, satu token Tezos akan bernilai $ 4.665 dan $ 10.112 menjelang 2030.

 • Cap pasaran anggaran: $ 2,742,180,683
 • Harga anggaran setiap syiling: $ 3.62
 • 2020 kembali: 241.1%
 • Ditubuhkan: 2018

Baca artikel kami mengenai Tezos di sini.

Pernahkah anda mempertimbangkan untuk melabur dalam Tezos (XTZ)?

melabur dalam tezos

11. EOS (EOS)

Adakah ‘Ethereum Killer’ hanya menawar masa?

Ketika EOS pertama kali tiba di tempat kejadian, banyak peniaga Ethereum, penjahat dan pemaju berasa risau. EOS mengatakan bahawa mereka dapat melakukan apa yang boleh dilakukan oleh Ethereum – khususnya DApps – tetapi lebih baik.

Sekarang, sementara itu belum lagi menjadi kenyataan. Ia tetap membuat EOS lindung nilai hebat terhadap Ethereum bagi mereka yang melihat masa depan DApps.

Menurut DappRadar, terdapat sekurang-kurangnya 572 DApps menggunakan rangkaian EOS, kira-kira enam kali kurang daripada Ethereum.

EOS mungkin salah satu cryptocurrency terbaik untuk dilaburkan hari ini. Ia sudah digunakan dan sangat popular di kalangan pembangun yang sudah menggunakannya sementara beberapa cryptos dalam senarai ini sangat “tunggu dan lihat” (bermaksud kita memerlukan masa untuk melihat apakah mereka dapat mencapai tuntutan mereka), EOS mempunyai penggunaan praktikal sekarang.

Nilai EOS lebih ketara daripada cryptocurrency lain yang nampaknya merancang penguasaan dunia. Oleh itu, peniaga yang mencari altcoin yang sudah digunakan sehari-hari, tidak lebih dari EOS.

Binatang Perdagangan ramalkan bahawa menjelang Disember 2021, EOS mungkin bernilai maksimum $ 3.87264 setiap duit syiling.

 • Cap pasaran anggaran: $ 3,523,772,269
 • Harga anggaran setiap syiling: $ 3.66
 • 2020 kembali: 118.4%
 • Ditubuhkan: 2018

Baca artikel kami di EOS di sini.

Pernahkah anda mempertimbangkan untuk melabur dalam EOS (EOS)?

12. MIOTA (IOTA)

Adakah DAG MIOTA akan terbukti inovatif seperti teknologi blockchain?

MIOTA mungkin merupakan kripto paling inovatif dari segi potensi penggunaan seharian di masa depan. Bayangkan jika kereta anda dapat membayar sendiri bahan bakar atau rumah yang boleh membayar bil utiliti sendiri!

Mereka berfikiran maju, membina sesuatu yang lebih awal daripada teknologi yang diperlukan untuk berfungsi.

Kerana ini MIOTA adalah salah satu cryptos terbaik untuk dilaburkan untuk tahun 2021. Peniaga perlu menunggu sebentar untuk melihat nilai sebenar MIOTA, kami akan mengambil sedikit masa untuk mencapai titik di mana crypto ini paling berguna. Mungkin berpuluh tahun!

Tetapi ada perkara lain yang perlu kita sebutkan; MIOTA juga cukup kontroversi dalam komuniti crypto. Kenapa? Ada juga yang tidak menganggapnya sebagai cryptocurrency menggunakan DAG dan bukannya blockchain.

DAG adalah ‘Graf Akiklik Berarah‘, Dan berfungsi sangat berbeza untuk teknologi blockchain, yang diperjuangkan oleh kebanyakan cryptocurrency dan dilihat sebagai penyelesaian terbaik.

DAG telah wujud lebih lama dan dalam beberapa kalangan tidak dilihat berkesan. Peniaga perlu membuat penilaian tersebut ketika melihat MIOTA.

Binatang Perdagangan kelihatan optimis terhadap MIOTA, meramalkan akan dinilai $ 1.1060496 tertinggi pada Disember 2021.

 • Cap pasaran anggaran: $ 2,033,370,042
 • Harga anggaran setiap syiling: $ 0.7316
 • 2020 kembali: 9,000.0%
 • Ditubuhkan: 2016

Baca artikel kami mengenai MIOTA di sini.

Pernahkah anda mempertimbangkan untuk melabur dalam MIOTA (IOTA)?

13. Zcash (ZEC)

Adakah Zcash adalah koin privasi yang mesti dimiliki pada zaman kita?

Bagi mana-mana peniaga kripto teratas, ia selalu dilihat sebagai idea yang baik untuk mempunyai sekurang-kurangnya satu duit syiling privasi dalam portfolio anda. Sebenarnya, ada baiknya kita mempunyai sedikit perkara yang berbeza di pasaran crypto.

Syiling privasi dilihat sangat penting bagi mereka yang percaya bahawa anda harus mencari data peribadi anda, khususnya data kewangan anda. Tidak boleh dibiarkan berbaring di internet untuk dicari oleh sesiapa sahaja, seperti halnya buku besar yang diedarkan.

Tetapi masalah dengan koin privasi seperti Zcash adalah begitu kerajaan dan bank benar-benar tidak menyukai mereka dan ada kesalahpahaman bahawa satu-satunya tujuan mereka adalah untuk menjatuhkan undang-undang.

Bagi mereka, idea untuk tidak disebutkan namanya dalam kewangan dikhaskan untuk penjenayah (‘kecuali jika anda seorang peniaga kokain, mengapa anda perlu menyembunyikan identiti anda?’).

Sekarang, inilah yang menjadikan Zcash menonjol dari persaingan dengan cryptocurrency lain yang juga bertujuan untuk menguasai bidang privasi – Zcash berusaha keras untuk membuktikan bahawa ia sah, dan tidak boleh digunakan untuk melanggar undang-undang.

Dan mereka bersedia bekerjasama dengan kerajaan untuk membuktikan bahawa sama sekali tidak ada yang salah dengan apa yang dilakukan oleh cryptocurrency mereka, dan usaha ini untuk bekerjasama dengan bank dan kerajaan memberikannya nilai.

Sebenarnya, seawal tahun 2017, JPMorgan Chase, salah satu bank terbesar di Amerika, mula bekerjasama dengan Zcash, menunjukkan sikap pilih kasih oleh institusi besar.

Pakar tidak bersetuju mengenai apa yang kemungkinan akan dinilai oleh Zcash pada akhir 2021. Bitcoin Previsioni meramalkan harga Zcash $ 415.68 pada tahun 2021, sementara Binatang Perdagangan anggaran maksimum yang lebih konservatif $ 137.989.

 • Cap pasaran anggaran: $ 1,153,269,485
 • Harga anggaran setiap syiling: $ 103.95
 • 2020 kembali: -99.3%
 • Ditubuhkan: 2016

Baca artikel kami di Zcash di sini.

Pernahkah anda mempertimbangkan untuk melabur dalam ZCASH (ZEC)?

14. Ethereum Classic (ETC)

Lindung nilai berpotensi terbaik terhadap Ethereum?

Paling dekat dengan perkara sebenar, atau adakah kita akan mengatakan yang ‘asli’. Oleh kerana Ethereum dan Ethereum Classic terus berkembang dengan cara yang terpisah oleh pasukan yang berbeza, the jurang antara mereka akan menjadi lebih besar dan perbezaannya lebih ketara.

Perhatikan bahawa ini akan berlaku terutamanya setelah Ethereum menyelesaikan peralihannya kepada bukti kepentingan – jika ini menyebabkan masalah dengan Ethereum, banyak yang mungkin berduyun-duyun ke Ethereum Classic, dalam usaha untuk meniru apa yang pernah dilakukan Ethereum.

Kononnya, Ethereum Classic harus menghadapi persaingan sengit dari EOS, NEO, Cardano dan TRON, hanya untuk beberapa nama.

Mungkin lindung nilai Ethereum Classic terhadap Ethereum adalah lindung nilai paling utama, dan sama sekali tidak ada yang salah dengan perdagangan kedua-duanya.

Anda tidak perlu hanya mengenali diri anda dengan satu kem, walaupun diberi Ethereum pasti mempunyai kelebihan berbanding Ethereum Classic, kelebihan itu mungkin tidak selalu ada.

Untuk Disember 2021, Agensi Ramalan Ekonomi meramalkan harga Ethereum Classic rendah $ 9.34 dan tinggi $ 10.76.

Binatang Perdagangan meramalkan bahawa harga Ethereum Classic akan mencecah minimum $ 6.49 dan maksimum $ 9.55.

 • Cap pasaran anggaran: $ 1,066,077,947
 • Harga anggaran setiap syiling: $ 9.17
 • 2020 kembali: 561.4%
 • Ditubuhkan: 2015

Baca artikel kami mengenai Ethereum Classic di sini.

Pernahkah anda mempertimbangkan untuk melabur dalam Ethereum Classic (ETC)?

15. NEO (NEO)

Jangan lupa tentang salah satu saingan terbesar dan tertua Ethereum!

Sama seperti Ethereum Classic, mungkin bijak untuk memperuntukkan sebahagian kecil dana anda untuk berdagang kepada NEO, pemain lain dalam dunia mewujudkan generasi internet yang akan datang.

Dan serupa dengan Tezos, NEO bertujuan untuk terus dikembangkan, yang bermaksud ia juga berpeluang untuk mengalahkan pesaingnya.

Tetapi masih banyak lagi yang berlaku dengan NEO – ini di luar bukti kepentingan berbanding bukti medan kerja. Sebaliknya, ia menggunakan mekanisme ‘Delegated Byzantine Fault Tolerance’, yang kononnya cukup mirip dengan bukti kepentingan yang didelegasikan.

Semua ini menjadikan NEO sebagai cryptocurrency minat dan berpotensi menjadi cryptocurrency besar seterusnya (ingat, kesabaran dan sedikit imaginasi mungkin diperlukan!).

Begitu juga dengan Ethereum Classic, kedua-dua The Economy Forecast Agency dan Trading Beasts tidak bersetuju dengan potensi NEO dengan The Economy Forecast Agency memberikan anggaran yang lebih tinggi.

Binatang Perdagangan percaya bahawa menjelang Disember 2021, NEO akan menjangkau minimum $ 19.52 atau maksimum $ 28.71. Agensi Ramalan Ekonomi sementara itu menyatakan bahawa ia antara $ 39.45 terendah dan $ 48.96 tertinggi untuk jangka masa yang sama.

 • Cap pasaran anggaran: $ 2,224,170,822
 • Harga anggaran setiap syiling: $ 31.53
 • 2020 kembali: 3,571.1%
 • Ditubuhkan: 2014

Baca artikel kami mengenai NEO di sini.

Pernahkah anda mempertimbangkan untuk melabur dalam NEO (NEO)?

Jadi, Cryptocurrency mana yang boleh menjadikan anda kaya pada tahun 2021?

Bukankah itu persoalan yang kita semua ada?

Tidak ada yang dapat menjamin bahawa anda akan kaya dengan melabur dalam mana-mana cryptocurrency dalam senarai ini!

Kita tidak berpendirian dan kita pasti tidak berpura-pura menjadi Nostradamus. Semua cryptocurrency dalam senarai kami menunjukkan potensi besar dan risiko besar dan semuanya dipengaruhi oleh faktor yang berbeza bergantung pada apa yang mereka ingin capai.

Jawapan sebenar adalah tidak ada skema mudah, cepat kaya, dan perdagangan cryptocurrency tidak pernah ada. Setiap orang yang menjadi kaya dengan perdagangan mesti menunggu. Tidak ada satu pun perdagangan yang akan menjadikan anda kaya dan banyak kerja yang terlibat!

Mungkin sekarang, pada masa ini, Bitcoin mungkin menjadi cryptocurrency terbaik untuk melabur pada tahun 2021, menyajikan beberapa peluang terbaik untuk menjana keuntungan tahun ini sekiranya turun naik berterusan.

Tetapi memasukkan sejumlah wang anda yang selamat untuk diperdagangkan dalam beberapa syiling yang berbeza mungkin lebih selamat, mempelbagaikan risiko anda.

Sebaik-baiknya, anda harus memilih duit syiling yang anda faham dan ingat bahawa sebahagian besar duit syiling dalam senarai ini masih di peringkat awal, dan kita perlu menunggu lebih lama untuk melihat apakah mereka mempunyai nilai sebenar, itulah sebabnya peniaga harus bersabar dengan mereka.

Kemudian ada Ethereum, yang akan terus dipindahkan ke bukti kepentingan pada tahun 2021, proses yang akan berlangsung selama beberapa tahap. Ini dapat meningkatkan cryptocurrency dengan ketara, tetapi risiko kegagalannya mesti ada peniaga yang mencari alternatif yang berpotensi.

Akhirnya, dilema Ripple dengan SEC mungkin kelihatan menakutkan, tetapi ingat sebenarnya boleh menjadi baik bagi mereka. Situasi ini bahkan dapat membuka jalan untuk peningkatan peraturan cryptocurrency.

Tambahan pula, SEC mungkin baru sahaja mencipta peluang membeli yang sempurna untuk Ripple sekiranya ia melantun kembali. Selagi anda berada di luar AS, tidak ada banyak alasan untuk mengelakkan Ripple.

Namun, anda memilih untuk berdagang, ingatlah untuk selalu mengambil keuntungan dan mengurangkan kerugian.

eToro – Platform Terbaik untuk Membeli Cryptos

Ini adalah senarai 15 Cryptocurrency teratas yang perlu diketahui dan ditonton tahun ini. Sekiranya anda merasa terinspirasi untuk mula membeli cryptocurrency, anda mungkin gembira mengetahui bahawa eToro menyediakan kemampuan untuk membeli aset Crypto dan dan berdagang CFD sehingga 90+ cryptocurrency.

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam industri Crypto selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Mata wang maya sangat tidak stabil. Modal anda berisiko.

Kesimpulan: Ke Mana Perginya Cryptocurrency pada tahun 2021?

Sekarang sama sukar untuk dijawab seperti soalan mengenai menjana keuntungan pada tahun 2021! Sejujurnya, kita belum tahu apa yang akan berlaku pada tahun 2021 untuk kita.

Satu perkara yang dapat kita lakukan adalah melihat kembali tahun-tahun sebelumnya dan membuat beberapa andaian umum tentang apa yang mungkin akan berlaku.

Tetapi ada masalah dengan pendekatan ini – cryptocurrency hanya ada selama kira-kira 12 tahun, yang tidak cukup lama untuk benar-benar mempunyai idea mengenai arah yang akan diambil pasaran.

Yang mengatakan, ada beberapa perkara yang dapat kita anggap sebagai “kepastian”, jika kita bersedia menyebutnya sama sekali.

Mengimbas kembali pengurangan Bitcoin sebelumnya, kemungkinan besar Bitcoin akan menemui tahap sokongan dan rintangan baru dan terus berada pada tahap itu sehingga penggantian seterusnya yang sepatutnya pada suatu ketika pada tahun 2024.

Dengan pengetahuan ini, peniaga boleh mencuba untuk memperdagangkan tahap baru ini atau bertahan sehingga kenaikan seterusnya.

Besar kemungkinan Bitcoin akan membawa gelombang minat terhadap cryptocurrency lain juga. Ini mungkin terdapat dalam tiga bentuk yang berbeza:

 • Pedagang Bitcoin berkembang lebih banyak menjadi cryptocurrency. Mereka berkemungkinan memperoleh wang Bitcoin dan kini ingin melabur semula keuntungan tersebut ke dalam mata wang kripto lain.
 • Pedagang pemula yang benar-benar baru dua adegan kripto yang kini ingin melompat ke tindakan setelah melihat potensi.
 • Pedagang kripto yang berpengalaman yang mengetahui mata wang kripto lain akan mengalami sedikit turun naik dan apa yang dapat menguntungkan tindakan tersebut juga.

Perkara lain yang pasti akan kita lihat berterusan hingga 2021 adalah pelbagai cryptocurrency baru yang mengalir ke pasaran seperti yang kita lihat sejak beberapa tahun kebelakangan ini. Dan sementara ini berlaku, kita mungkin akan melihat lebih banyak pudar dari populariti juga, yang disebutkan semakin kurang.

Selain itu, kita harus terus melihat mata altcoin yang menjauh dari rangkaian Ethereum dan ke ‘mainnet’ mereka sendiri, yang merupakan trend berterusan.

Cryptocurrency yang berjaya berhijrah ke rangkaian mereka sendiri kemungkinan akan meningkat.

Bersedia untuk menyelami pasaran crypto?

Cara kita berdagang cryptocurrency pada tahun 2021 mungkin berubah

Mungkin perkembangan terbesar yang akan kita lihat pada tahun 2021 adalah peningkatan penglibatan institusi besar dalam cryptocurrency yang mempunyai banyak wang untuk mengepam ke pasaran.

Penglibatan mereka dalam pasaran crypto adalah sebahagian besarnya kerana ia telah matang sejak awal.

Ini telah mendorong para pedagang dari semua kepercayaan untuk mula melihat cryptocurrency sebagai perkembangan serius yang tidak boleh diabaikan dan sebenarnya harus dipakai. Walaupun pasaran masih tidak stabil, cara ini kurang berisiko daripada beberapa tahun yang lalu.

Lebih jauh dari itu, cara bagaimana anda boleh berdagang cryptocurrency juga banyak berkembang. Contoh utama ini adalah pasaran niaga hadapan crypto.

Niaga hadapan Bitcoin bermula pada tahun 2017, dan sekarang pada bulan Februari 2021 kita akan melihat Niaga Hadapan Ethereum, yang pasti akan meningkatkan perdagangan dan memberi lebih banyak orang akses kepada perdagangan crypto.

Mungkin tidak tahun ini, tetapi dalam beberapa tahun akan datang, kita mungkin melihat lebih banyak perdagangan cryptocurrency dalam bentuk niaga hadapan.

Perkembangan utama lain yang anda perhatikan pada tahun 2021 adalah pengaruh Reddit yang kuat, dengan Redditor kemungkinan akan terus menaikkan harga cryptocurrency tertentu dalam usaha untuk mengelakkan pedagang Wall Street dan dana lindung nilai daripada memendekkannya. (Dari satu segi, mereka seperti antitesis institusi besar.)

Sama seperti yang mereka lakukan dengan stok GameStop, mereka juga melakukan hal yang sama Dogecoin (menaikkannya ke tahap kesepuluh terbesar dengan cap pasaran!) dan mereka mungkin terus melakukannya dengan cryptocurrency lain jika mereka merasa ada ancaman kepada mereka.

Kebangkitan DeFi (Decentralized Finance) juga benar-benar mengubah pemandangan cryptocurrency dan berkemungkinan akan terus melakukannya untuk sisa tahun 2021. Ada yang percaya bahawa DeFi dapat merombak sepenuhnya cara kita berdagang cryptocurrency sepanjang dekad yang akan datang (bahkan Nasdaq adakah!).

Melihat kepada Bahagian DeFi CoinMarketCap, anda akan melihat keadaannya sangat berbeza dengan beberapa altcoin melonjak sementara cryptocurrency terbesar tidak dapat dilihat.

Sebagai tindak balas terhadap kemungkinan ancaman DeFi, broker akhirnya dapat mula mempelbagaikan cryptocurrency yang mereka tawarkan. Biasanya, mereka sangat berhati-hati ketika menawarkan perdagangan cryptocurrency, tetap berpegang pada 10 teratas paling banyak.

Tetapi kerana 10 teratas telah berubah dengan ketara sejak beberapa tahun kebelakangan ini, mungkin ada baiknya mereka menjatuhkan beberapa syiling yang kurang menguntungkan dan menambah yang lebih baru.

Sekiranya mereka ingin terus menarik pedagang baru, mereka mungkin perlu mengambil lebih banyak risiko dan memperluas pelbagai yang mereka tawarkan. Hanya masa akan menentukan.

Adakah coronavirus mendorong inflasi dan memompa harga cryptocurrency?

Mungkin tidak banyak orang yang membincangkannya, tetapi salah satu sebab utama cryptocurrency, terutamanya Bitcoin, meningkat nilainya adalah kerana inflasi.

Tagihan rangsangan Coronavirus telah meningkatkan inflasi kerana bank pusat, seperti Rizab Persekutuan AS, mencetak lebih banyak wang untuk memberikan bantuan.

Oleh kerana itu, daya beli dolar AS dan banyak mata wang lain terus menurun, kehilangan kepercayaan banyak peniaga yang menginginkan nilai simpanan wang yang selamat.

Peniaga kini meletakkan keuntungan mereka di tempat lain, dalam kes ini, Bitcoin, menjauhkan diri dari mata wang fiat.

Menariknya, menurut Investopedia: “Kongres sedang dalam pembicaraan untuk meluluskan tagihan stimulus lain hampir $ 1 triliun, yang bertujuan untuk membantu mereka yang menderita coronavirus. Sekiranya rang undang-undang rangsangan baru ini diluluskan, ini bermakna sejak bermulanya coronavirus, sekitar 50% dari jumlah penawaran dolar AS di dunia akan dicetak pada tahun 2020 “.

Baru-baru ini, menurut Reuters Presiden AS Biden telah melancarkan rancangan rangsangan $ 1.9 trilion, hampir dua kali ukuran rancangan yang dibincangkan di atas oleh Investopedia. Walaupun bila rancangan ini akan dilaksanakan tidak jelas.

Apa maksud semua ini??

Ini bermaksud bahawa jika rang undang-undang rangsangan ini berlaku di AS, mungkin ada kenaikan harga Bitcoin yang lain.

Mari lihat apa yang berlaku!

Perkara utama

Sekiranya anda mengingati apa-apa dari 15 Cryptocurrency Teratas yang Perlu Diketahui Dan Tonton Pada 2021: BTC, ETH, XRP, Dan Banyak Lagi! menjadikannya perkara-perkara penting ini.

 • Bitcoin masih menjadi peneraju dan mungkin membawa banyak turun naik pada tahun 2021. Setelah sekian lama tidak bergerak, ini adalah berita baik.
 • Situasi Ripple dengan SEC boleh berakhir dengan pelbagai cara. Intinya adalah, jangan ditangguhkan, tetapi berhati-hati.
 • Ethereum semakin hampir dan semakin hampir dengan bukti bukti. 2021 boleh menjadi masa yang tepat untuk peniaga terlibat.
 • Beberapa cryptocurrency mempunyai kes penggunaan yang jelas sementara yang lain memerlukan kesabaran. Cryptocurrency untuk kontrak pintar sudah beroperasi, sementara beberapa cryptocurrency dengan rancangan yang lebih mulia akan memerlukan masa sebelum kita melihat nilainya.

Sekiranya anda suka membaca 15 Cryptocurrency Teratas yang Perlu Diketahui dan Tonton pada 2021, sila kongsi dengan orang lain yang anda rasa mungkin menarik bagi anda.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector