2021 Ramalan Harga Bitcoin: Adakah BTC Akan Mencapai $ 50,000?

Ramalan Harga Bitcoin 2021

  • Harga Bitcoin menembusi di atas $ 50,000 untuk pertama kalinya dalam sejarah, kerana syarikat-syarikat besar nampaknya semakin panas terhadap cryptocurrency.
  • Bitcoin mencapai tahap tinggi baru kerana Mastercard dan BNY Mellon menyokong cryptocurrency
  • Tesla membeli $ 1.5B dalam Bitcoin, dan merancang untuk menerima cryptocurrency sebagai pembayaran. Harga Bitcoin mencapai rekod pada $ 44,000 setiap duit syiling.
  • Bitcoin terus berleluasa sejak PayPal mengumumkan bahawa mereka akan menawarkan sokongan BTC.
  • Seorang penganalisis kanan Citibank percaya bahawa BTC boleh mencapai $ 318,000 pada Disember 2021.

Harga Bitcoin telah menambah pulangan lebih dari 300% dalam 12 bulan terakhir. Ia berakhir pada tahun 2020 dengan kehancuran mutlak, menyelesaikan sekitar $ 29,000 setiap Bitcoin. Pembeli tetap berkuasa selama 3 hari terakhir untuk mendorong harga melebihi $ 34,750. Kepentingan institusi yang diperbaharui dan prospek penerapan arus perdana sempadan telah meningkatkan BTC lebih dari 300% pada tahun 2020, membantunya menghilangkan tahap tertinggi 2017.

Tindakan Harga Bitcoin Selama Beberapa Hari Terakhir

Pada 12 Disember, BTC melonjak dari $ 18,000 dan berjaya melonjak SMA 20 hari dari perlawanan ke sokongan. Sejak itu, cryptocurrency utama mengalami kehancuran mutlak, hampir dua kali ganda dalam penilaiannya. Setakat ini, pembeli ingin mengatasi tahap psikologi $ 40,000 dan $ 50,000.

Melihat ke belakang, sepertinya jangkaan Bitcoin semasa bermula sekitar bulan Oktober ketika PayPal gergasi pembayaran mengumumkan bahawa mereka akan menawarkan sokongan bitcoin dan cryptocurrency. Berikutan itu, sepertinya rangkaian kepentingan institusi seperti MicroStrategy, Citibank, dan JPMorgan telah menaikkan harganya. Sebenarnya, yang pertama telah membeli BTC bernilai sekitar $ 1.1 bilion.

Laporan Citibank yang bocor pada bulan Disember 2020 mendedahkan bahawa salah seorang penganalisis kanan mereka merasakan bahawa harga Bitcoin berpotensi mencapai $ 318,000 pada Disember 2021 kerana reputasinya sebagai "Emas abad ke-21."

Bersedia untuk melabur dalam Bitcoin BTC?

Penganalisis Memberi Ramalan Harga Bitcoin mereka

1. Willy Woo

Penganalisis Bitcoin terkenal Willy Woo percaya bahawa BTC tidak akan pernah menembusi di bawah $ 20,000 lagi. Menurut Woo, sokongan $ 24,000 adalah penghalang kukuh yang memerlukan bencana kewangan untuk dihancurkan.

ramalan harga bitcoin Will Woo

Sebelumnya, sekitar 16 Disember, Woo telah meramalkan bahawa BTC hampir tidak berada di tahap tinggi sepanjang masa.

ramalan harga bitcoin Will Woo

Woo menyimpulkan bahawa, mengikut lintasan semasa, $ 100,000 adalah “sasaran yang sangat rendah.” Namun, dia merasakan bahawa $ 55,000 adalah mercu tanda harga seterusnya, di mana Bitcoin akan menjadi pasaran trilion dolar. Perhatikan bahawa, seperti yang ditulis, cap pasaran Bitcoin telah melampaui $ 600 bilion.

Ada satu lagi pemerhatian menarik yang dibuat oleh Woo.

Spent Output Profit Ratio (SOPR) adalah petunjuk berguna yang mengesan keuntungan dan kerugian pasaran secara keseluruhan menggunakan data dari blockchain Bitcoin yang dibuat oleh Renato Shirakashi.

Ini mengukur keuntungan atau kerugian rata-rata pelabur, dengan mengira variasi antara harga pembelian dan harga penjualan syiling yang bergerak secara rantai.

Carta penunjuk SOPR Bitcoin

Dengan mengkaji carta, Woo memerhatikan:

Jauh dari menetapkan semula yang bermaksud jumlah pembelian FOMO yang banyak di pasaran sekarang, mereka mengatasi pengambil untung dan menaikkan harga ke atas. Itu belum pernah dilihat sebelum ini pada awal kitaran.

2. Mark Newton

Mark Newton, pengasas dan presiden Newton Advisors, memberitahu Nation Trading CNBC minggu ini, bahawa sementara Bitcoin mungkin sedang menikmati bull bull yang indah, ia mungkin berhenti sejenak pada awal 2021.

“Ini masih menaik pada jangka masa pertengahan memandangkan ia baru saja mencapai tahap tertinggi sepanjang masa. Saya rasa kita ada jalan untuk pergi. Dalam jangka masa terdekat, komposit kitaran saya menunjukkan kita akan keluar pada awal Januari. “

Carta mingguan Bitcoin dan indeks kekuatan relatif menggambarkan minat yang meningkat terhadap mata wang digital terbesar di dunia, kebanyakannya dari pelabur institusi, kata Newton.

Carta Indeks Kekuatan Relatif Bitcoin

3. Tom Lee

Penganalisis dan eksekutif Fundstrat Tom Lee mengatakan dalam temu bual dengan CNBC, bahawa dolar yang lemah akan menyumbang kepada kenaikan harga Bitcoin yang berterusan.

“Pertama, Bitcoin mesti dinyatakan dalam sesuatu. Oleh itu, jika dolar melemah, [dan] Bitcoin mengekalkan nilainya, maka Bitcoin akan naik. Tetapi kesan yang lebih penting adalah tahun ini kita melihat banyak kecairan bank pusat. Dolar benar-benar kuat, mengejutkan, selama hampir sepanjang tahun, tetapi kelemahannya sekarang akan membuat orang berfikir, ‘Bagaimana anda menyimpan wang dalam jumlah yang banyak?’ Banyak orang berpendapat bahawa emas akan menjadi kedai itu, dan saya fikir ia masih mempunyai asas yang munasabah bagi seseorang untuk menjadi emas yang panjang, tetapi saya fikir untuk orang yang lebih muda dan mereka yang berada dalam generasi digital, Bitcoin adalah aset digital yang ingin mereka pegang sebagai simpanan nilai. ”

Seperti yang dinyatakan oleh Lee, Bitcoin 2021 akan mengatasi kenaikan harga sahamnya pada tahun 2020. Namun, dia memberi amaran bahawa BTC kemungkinan akan kehilangan nilai jika pasaran saham membetulkan.

“Kita harus ingat asas pemegang Bitcoin masih kecil. Saya rasa tidak ada lebih daripada satu juta orang sebenar yang memiliki Bitcoin, berbanding hampir satu bilion orang yang memiliki instrumen kewangan lain. Jadi kecil – penembusannya adalah seperseribu dari yang sepatutnya… Saya rasa jika kita mempunyai pembetulan dalam stok maka Bitcoin akan jatuh, dan ini kerana banyak pembeli tambahan – jika mereka berada di AS – mungkin menggunakan leverage atau risiko atau selera risiko sebagai alasan untuk menambah Bitcoin, jadi ia semestinya jatuh ketika stok jatuh. ”

4. Russ Acuan

Russ Mold, pengarah pelaburan di broker AJ Bell, percaya bahawa emas dan Bitcoin akan mencapai tahap tertinggi baru pada tahun 2021. Menurut Mold, faktor utama di sebalik pertumbuhan ini ialah bekalan tetap Bitcoin sebanyak 21 juta token dan emas 2 % per tahun pertumbuhan penawaran.

"Ada yang berpendapat bahawa masih banyak yang akan datang dari emas dan bitcoin, terutama jika pemerintah terus menumpuk hutang dan bank pusat melakukan yang terbaik untuk membiayai pinjaman tersebut melalui pintu belakang dengan pelonggaran kuantitatif, kadar faedah sifar dan manipulasi hasil bon, terima kasih kepada mereka nilai kekurangan berbanding dengan wang tunai."

Ramalan Ramalan Harga Bitcoin untuk 2021:

Kami akan berkongsi ramalan harga Bitcoin teratas untuk tahun 2021. kami melihat BTC untuk mengetahui apa pendapat para pakar mengenai prestasi masa depannya dan berapa nilai Bitcoin pada tahun 2021 dan seterusnya.

Mari kita lihat beberapa ramalan pakar Bitcoin (BTC) dalam beberapa tahun akan datang:

Ramalan Pakar Bitcoin untuk tahun 2021

1. Penyukar Duit: $ 39,869.44

Menurut ramalannya, nilai Bitcoin boleh meningkat menjadi $ 40,000 pada akhir 2021.

2. CoinLiker.com: $ 52,371.73

Menurut CoinLiker, nilai Bitcoin boleh meningkat menjadi $ 52,000 pada akhir tahun 2021.

3. Binatang Perdagangan: $ 55,000

Berdasarkan Ramalannya, harga Bitcoin boleh meningkat menjadi $ 55,000 pada tahun 2021.

Kesimpulan – Menantikan Harga Bitcoin yang Optimis pada tahun 2021

Kami di Trading Education percaya bahawa Bitcoin boleh berharga sekitar $ 50,000 pada tahun 2021. Kami merasakan bahawa harga kemungkinan akan melalui pembetulan jangka pendek kerana aset tersebut terlalu mahal (seperti yang ditulis, BTC telah turun dari $ 33,000 ke $ 29,500 sejak yang lalu dua jam). Walau bagaimanapun, pembetulan ini seperti akan menjadi jangka pendek.

Tahap sokongan $ 24,000 kemungkinan akan diuji, tetapi kami tidak fikir harga Bitcoin akan turun di bawah ini dalam masa terdekat. Sebaik-baiknya, pembeli harus mendapat momentum pada minggu depan untuk mengatasi halangan psikologi $ 33,000 dan $ 34,500. Dengan membalikkan dua tahap ini dari tahap penolakan ke sokongan, harganya harus memasuki tahap $ 40,000 dan tahap $ 50,000.

eToro – Broker Terbaik untuk Membeli Bitcoin

broker etoro

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam industri Crypto selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Mata wang maya sangat tidak stabil. Modal anda berisiko

Baca Lagi:

Analisis Harga Bitcoin untuk tahun 2021

Panduan Pemula Terbaik untuk Melabur dalam BTC

Melabur dalam Bitcoin: Apa yang Akan Memacu Harga Bitcoin Pada 2021?

Apa Itu Bitcoin Dan Adakah Perlu Melabur Dalam Bitcoin Pada 2021?

Kebaikan dan Kekurangan Melabur dalam Bitcoin, Adakah Ia Menjadi Jutawan Pembuat?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me