5 Koin Crypto Terbaik untuk tahun 2021

Bitcoin, Ethereum dan banyak lagi: Berikut adalah 5 syiling terbaik untuk tahun 2021

Dengan pandemi COVID-19 yang merosakkan ekonomi global untuk bahagian yang lebih baik pada tahun 2020, banyak pelabur menggunakan cryptocurrency sebagai pelaburan safe haven. Ini jelas kerana keseluruhan pasaran kripto melonjak dari $ 192 bilion menjadi $ 563.50 bilion. Oleh itu, dengan Bitcoin akan melanggarnya sepanjang masa sekarang, anda semestinya sangat bullish di pasaran cryptocurrency.

Dengan tahun 2021, mari lihat Lima Mata Wang Kripto Kegemaran kami pada tahun 2021.

# 1 Bitcoin

Walaupun Bitcoin memulakan tahun pada $ 7,130, ia berjaya melonjak lebih dari 170%. Setakat ini, ia meningkat sedikit di bawah $ 19,500, mengikut waktu akhbar. Walau bagaimanapun, dengan BTC mendekati tahap tinggi sepanjang masa, berada di kedudukan utama untuk mencatat tahap yang tidak pernah dilihat sebelumnya. Dan Held, Pemimpin Pertumbuhan di bursa Kraken, pernah memasang catatan LinkedIn sejurus BTC mula menggoda tahap tertinggi sepanjang masa – “Sekiranya anda membaca ini, anda masih awal untuk Bitcoin.”

Ramai yang menjangkakan BTC akan menggandakan nilainya pada tahun 2021, sekurang-kurangnya. Pemacu utama di sebalik pertumbuhan yang belum pernah terjadi sebelumnya ini adalah penerapan institusi. CoinShares melaporkan bahawa pelabur telah membeli sekitar $ 429 juta bernilai BTC dan aset crypto lain minggu lalu. Plus, MicroStrategy, yang mungkin merupakan institusi terbesar yang aktif melabur dalam Bitcoin, telah meningkatkan jumlah pegangan Bitcoin mereka menjadi $ 1.1 bilion yang mengejutkan.

# 2 Ethereum

Platform kontrak pintar berjaya mengungguli Bitcoin dengan mudah dengan menaikkan harganya sebanyak ~ 350% sepanjang tahun 2020. ETH bahkan berjaya menembusi nilai $ 600 tetapi sejak itu telah mengalami pembetulan hingga $ 585.

Menjelang tahun 2021, Ethereum akan terus menaiki gelombang DeFi. 2020 telah menjadi tahun DeFi dan 2021 nampaknya akan meneruskan perdagangan. Sepanjang tahun ini, jumlah nilai yang terkunci di DeFi telah melonjak dari $ 675 juta menjadi $ 15 bilion. Itu mengejutkan >Kenaikan harga sebanyak 2100%. Sekiranya 2021 melakukan separuh daripada 2020 yang dilakukan DeFi-bijaksana, jumlah nilai dan utiliti yang dapat dibawa ke Ethereum cukup membingungkan.

# 3 Riak

Ripple mempunyai tahun 2020 yang sibuk, telah berkembang menjadi lebih daripada penyedia kewangan di 40 negara, termasuk Banco Santander (SAN) dan American Express (AXP), JP Morgan (JPM), HSBC Holdings (HSBA), HDFC Bank Limited (HDB), dan Bank of America (BAC). FRMO Corp menjadikan XRP sebagai salah satu cryptocurrency yang lebih menarik pada tahun 2020.

Harga XRP mencerminkan sentimen positif ini sejak melonjak dari $ 0.19 hingga $ 0.45, mencapai paras tertinggi 2020 hampir $ 1. Dengan peningkatan penggunaan dan platform ODL-nya menjadi lebih popular daripada sebelumnya, kita dapat menjangkakan XRP akan meningkat lebih banyak lagi pada tahun 2021.


# 4 Litecoin

Litecoin hampir dua kali ganda nilainya, setelah melonjak dari $ 41 menjadi $ 80.50. Kita boleh mengharapkan Litecoin menjadi tiga digit dan menjadi pesaing kuda hitam untuk “pelompat terbesar” pada tahun 2021. Sebabnya, kita sangat yakin tentang Bitcoin pada tahun 2020, dan, seperti yang telah diperhatikan oleh banyak orang, Litecoin cenderung mengikuti perdana menteri cryptocurrency. Sebabnya, seperti yang dinyatakan oleh pengasas Litecoin, Charlie Lee, sementara seseorang dapat menggunakan Bitcoin untuk memindahkan sejumlah besar wang, yuran transaksi menjadikannya tidak praktikal untuk memindahkan jumlah yang lebih kecil. Inilah sebabnya mengapa penggunaan Litecoin adalah pelengkap Bitcoin.

Juga, Litecoin Foundation, organisasi bukan untung yang berkaitan dengan Litecoin, memperoleh 9.9% daripada bank WEG Jerman. Ini, pada dasarnya, membuka pintu bagi LTC untuk mengambil bahagian dalam perbankan arus perdana.

# 5 Tunai Bitcoin

Bitcoin Cash boleh menjadi salah satu pilihan yang lebih menarik untuk tahun 2021. Crypto Ground, sebuah penerbit bebas yang menyediakan Cryptocurrency & Blockchain Technology News, percaya bahawa BCH akan mencapai $ 3,067 dalam jangka masa lima tahun. Sama seperti Litecoin, kami berpendapat bahawa kenaikan harga Bitcoin 2021 akan memberi kesan positif terhadap tindakan harga BCH.

Kami merasakan kelima-lima syiling ini dapat digunakan untuk mengatasi kripto pada tahun 2021. Sekiranya anda ingin melihat lebih banyak laporan seperti itu, maka baca artikel perdagangan cryptocurrency.

Apakah Cryptocurrency Terbaik untuk Melabur pada tahun 2021?

Apakah 10 Cryptocurrency Paling Popular Di UK?

Altcoin Terbaik untuk Berdagang pada tahun 2021

Apakah 5 Cryptocurrency Paling Popular Di Amerika Syarikat?

Perdagangan Hari Cryptocurrency di UK

eToro – Platform Cryptocurrency Terbaik Untuk Pedagang dan Pelabur

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam industri Crypto selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Mata wang maya sangat tidak stabil. Modal anda berisiko.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector