5 Orang yang Menjadi Jutawan dari Bitcoin

5 Orang Kaya Menjadi Jutawan dari Bitcoin

Bitcoin telah menjadi berita besar akhir-akhir ini, dengan banyak orang melabur di dalamnya dan melihat pulangan wang mereka yang besar. Bolehkah anda bayangkan pulangan apa yang akan anda lihat sekiranya anda melabur besar ketika baru bermula? Jadi, menjadi jutawan bitcoin adalah kenyataan bagi lima pelabur berwawasan di bawah:

5 Orang Yang Menjadi Kaya Kerana Bitcoin

1. Roger Ver – $ 520 juta

Roger Ver

Dilahirkan di San Jose, California, Roger Ver kini menjadi penduduk Tokyo. Dia adalah salah satu penyokong bitcoin yang paling awal dan membuat kekayaannya kerana pelaburan yang besar dalam permulaan yang berkaitan dengan bitcoin. Melakukan ini telah menyaksikan dia mengumpulkan kekayaan $ 520 juta yang sangat besar. Ver menjadi peminat bitcoin kerana dia menyokong cara ia menawarkan kebebasan ekonomi dari mata wang fiat tradisional dan sistem perbankan. Sesungguhnya, sokongan yang terang-terangan ini membuatnya diberi nama samaran ‘Bitcoin Jesus’ dalam kalangan cryptocurrency. Walaupun tidak diketahui apakah dia dapat berjalan di atas air, dia pasti telah memberikan sejumlah besar amal untuk menunjukkan sisi penyayangnya.

Sekiranya anda ingin membeli atau melabur dalam Bitcoin BTC, periksa dengan cepat dan mudah Pertukaran eToro!

2. Charlie Shrem – $ 450 juta

Charlie Shrem

Dilahirkan di Brooklyn, New York, lelaki ini boleh dikatakan jutawan bitcoin paling berpengaruh. Dalam langkah yang sangat bijak, Shrem membeli sejumlah besar bitcoin sebelum meletup harganya. Ini dan pelaburan lain menyaksikannya memperoleh $ 450 juta. Tidak puas hanya dengan melabur dalam mata wang, dia juga mendirikan BitInstant dengan sejumlah wang dan bantuannya dari Roger Ver. Malangnya, ini menyebabkan dia didapati bersalah kerana pengubahan wang haram untuk pasar web dalam yang terkenal, The Silk Road. Setelah dibebaskan dari penjara pada tahun 2016, dia kembali berniaga dan melancarkan Intellisys Capital, yang menjual portfolio pelaburan di syarikat Blockchain.

Adakah Anda Melabur Dalam Bitcoin?

3. Dave Carlson – $ 350 juta

Dave Carlson

Dave Carlson sedikit berbeza dengan kebanyakan jutawan bitcoin kerana dia memperoleh kekayaan $ 350 juta yang luar biasa dari sebenarnya melombong bitcoin sendiri. Berasal dari Amerika Utara, tempat dia menjalankan operasi perlombongan di wilayah Washington, dia masuk ke bitcoin pada awal tahun 2010. Secara rasmi seorang jurutera dengan Microsoft, Carlson melihat potensi besar bitcoin dan mengasaskan MegaBigPower untuk melombong syiling. Pada puncaknya, operasinya dikatakan menghasilkan sekitar $ 8 juta sebulan! MegaBigPower baru-baru ini diambil alih oleh Giga Watt, syarikat Carlson yang kini menjadi CEO.

4. Jered Kenna – dianggarkan $ 300 juta


Jered Kenna

Dengan membuktikan bahawa industri bitcoin menarik orang dari semua latar belakang, kami mempunyai bekas US Marine Jered Kenna. Berasal dari San Francisco, dia tinggal di kawasan yang masih memiliki kilang pembuatan kraf dan ruang 20Mission untuk permulaan. Jutaan bitcoinnya dihasilkan ketika dia membeli kumpulan pertamanya dengan harga hanya 20 sen setiap duit syiling. Menjual lebih dari $ 200 setiap duit syiling, ini hanya rasa pertama kejayaan bitcoin. Dia terus menjadi perintis kumpulan perlombongan bitcoin gelap, di mana individu boleh melabur tanpa nama dalam mata wang digital. Kenna juga terkenal dalam industri cryptocurrency kerana memformat semula cakera keras pada tahun 2010 yang kehilangannya sekitar $ 200,000 dalam bitcoin!

5. The Winklevoss Twins – $ 150 juta

Si Kembar Winklevoss

Inilah jutawan bitcoin yang akan diketahui oleh kebanyakan orang ramai. Dilahirkan di Southampton, New York, mereka menghadiri Harvard untuk pendidikan mereka nanti. Semasa di Harvard, mereka menghasilkan pendahulu Facebook yang disebut ConnectU. Beberapa tahun kemudian, mereka akan pergi ke mahkamah untuk menuntut pengasas Facebook, Mark Zuckerberg kerana mencuri idea untuk laman webnya dari mereka. Mereka digambarkan oleh Armie Hammer dalam filem pemenang Oscar The Social Network.

Berikutan itu, mereka dengan cepat melihat potensi bitcoin dan banyak melabur di dalamnya, dengan jumlah $ 11 juta. Selain melabur dalam mata wang itu sendiri, mereka juga telah membiayai beberapa syarikat berasaskan bitcoin seperti Charlie Shrem’s BitInstant. Ini selain mewujudkan Winkdex, yang merupakan indeks kewangan untuk mengesan harga purata bitcoin. Semua usaha ini mendorong mereka mengumpulkan banyak kekayaan antara mereka, termasuk $ 150 juta untuk pelaburan bitcoin mereka.

Sudah tentu, senarai orang yang menjadi jutawan kerana bitcoin dan penglibatan mereka dengannya tidak termasuk pengasas misteri Satoshi Nakamoto, yang dikhabarkan telah menjana jutaan dolar dari anak buahnya.

Bitcoin telah menjadikan pelabur awal sangat kaya.

Apa yang mengikat jutawan bitcoin ini adalah penggunaan awal dan sokongan mereka untuk cryptocurrency. Dengan memasuki pasaran dengan jumlah modal yang besar ketika masih kecil, mereka benar-benar memanfaatkan kenaikan harga yang cepat dalam beberapa tahun terakhir. Dari tanda $ 1,000 yang bersejarah pada tahun 2013 hingga ke mana kita berada sekarang, jutawan bitcoin ini menaikkan gelombang sehingga ke bank!

Bacaan lanjut

  1. Ethereum Vs. Bitcoin: Adakah Ethereum Pelaburan Lebih Baik daripada Bitcoin?
  2. Ramalan Ramalan Harga Bitcoin: Berapa Nilai Bitcoin Yang Akan Berharga Pada Tahun 2021 Dan Selanjutnya?
  3. Cari Cryptocurrency Terbaik Untuk Dagangan – Perdagangan Cryptocurrency
  4. Kebaikan dan Kekurangan Melabur dalam Bitcoin, Adakah Ia Menjadi Jutawan Pembuat?
  5. Melabur dalam Bitcoin: Apa yang Akan Memacu Harga Bitcoin Pada 2021?
  6. Apa Itu Bitcoin Dan Adakah Perlu Melabur Dalam Bitcoin Pada 2021?
  7. Adakah Bitcoin Pelaburan Yang Baik & Sekiranya Saya Melabur Dalam Bitcoin?
  8. 10 Cryptocurrency Teratas Yang Akan Meletup Pada 2021?

Sekiranya anda seronok membaca 5 Orang yang Menjadi Jutawan dari Bitcoin, sila kongsi dengan orang lain yang anda rasa mungkin juga menarik.

Penafian: Cryptocurrency sangat tidak menentu. Modal anda berisiko dan prestasi masa lalu bukanlah petunjuk hasil yang akan datang.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector