7 Altcoin Teratas yang Akan Dibeli Pada 2021

Adakah anda mahu melangkau pembacaan dan mendapatkan pilihan utama kami? Altcoin terbaik tahun 2021 adalah Ethereum atau Litecoin.

Mencari altcoin teratas untuk dibeli tahun ini?

Sebilangan besar cryptocurrency teratas menyaksikan kenaikan baru sebelum tahun bermula, dan sejak itu, turun naik harga tidak begitu buruk. Dengan duit syiling seperti Cardano mencapai carta teratas dan Polkadot melangkah ke 5 cryptocurrency teratas, pasaran kripto melihat beberapa mercu tanda sejarah pada bulan pertama.

Tahun 2021 berkemungkinan menyaksikan pencapaian dicapai dalam cryptocurrency dan dunia mata wang digital. Sama ada anda seorang pemula atau mencari altcoin terbaik untuk dibeli pada tahun 2021, carta cryptocurrency cukup menarik tahun ini.

Itulah sebabnya kami mengumpulkan senarai altcoin terbaik tahun 2021 untuk anda.

Oleh itu,

7 Altcoins Terbaik untuk Beli pada tahun 2021:

1. Ethereum (ETH)

2. Litecoin (LTC)

3. Riak (XRP)

4. Cardano (ADA)

5. Polkadot (DOT)

6. Stellar XLM

7. Tunai Bitcoin (BCH)

Sekiranya anda ingin menyelami pasaran crypto dengan cepat dan mudah, periksa Pertukaran eToro!

Di sini di Trading Education, kami telah memilih 7 altcoin terbaik untuk dipertimbangkan pada tahun 2021.

1. Ethereum (ETH)

Semasa menyenaraikan altcoin untuk dibeli pada tahun 2021, Ethereum sudah pasti merupakan salah satu syiling terbaik untuk dilaburkan. Penyusunan altcoin terbaik harus bermula dengan Ethereum, yang merupakan cryptocurrency kedua paling terkenal selepas Bitcoin.

Permodalan pasaran Ethereum semasa adalah $ 64.35 bilion. Ia didirikan pada bulan Julai 2015 oleh keajaiban dunia crypto yang kini terkenal. Walaupun Bitcoin dianggap sebagai “wang tunai maju”, namun Ethereum masih banyak lagi yang perlu dibawakan, walaupun begitu. Ethereum memberi platform kepada para pelabur di mana mereka dapat membina kontrak pintar berasaskan aplikasi blockchain dan aplikasi yang terdesentralisasi.

Ethereum adalah yang pertama memperkenalkan kontrak pintar, yang pada masa ini dianggap sebagai peningkatan yang inovatif. Ethereum juga merupakan platform yang paling digemari untuk memperkenalkan Penawaran Syiling Permulaan (ICO). Mungkin penipuan terbesar untuk Ethereum adalah kestabilan. Organisasi Ethereum pada masa ini menyokong kira-kira 15 transaksi untuk setiap saat.

Ethereum diandalkan untuk merombak inovasi dari Proof-of-Work hingga Proof-of-Stake pada tahun 2021. Ini akan memperluas skalabilitasnya ke tahap yang sangat besar.

2. Litecoin (LTC)

Litecoin, dilancarkan pada tahun 2011, adalah antara mata wang digital pertama yang dikeluarkan, 2 tahun selepas Bitcoin dilancarkan pada tahun 2009. Ia dibuat oleh Charlie Lee, lulusan MIT dan jurutera Google sebelumnya. Pada Januari 2021, Litecoin mempunyai cap pasaran $ 10.1 bilion dan anggaran $ 153.88, menjadikannya cryptocurrency digital ke-6 terbesar.

Litecoin dikenali sebagai mata wang digital; ini adalah pentas yang didasarkan dengan pengikut dan pelabur luar biasa.

Harga Litecoin sekitar $ 130, pada bulan Januari 2021. Pilihan menarik untuk dipertimbangkan, memandangkan hasil yang luar biasa, telah ditetapkan bahawa Litecoin boleh menjadi salah satu altcoin yang paling menguntungkan untuk dibeli pada tahun 2021.

Pada bulan Oktober 2020, duit syiling ini adalah salah satu bentuk wang digital terbesar. Berkuat kuasa pada bulan November tahun yang tepat, kedudukannya telah bertambah baik dan berubah menjadi yang terbesar kelapan. Hasil serius untuk jangka masa yang sangat singkat telah ditunjukkan oleh Litecoin (LTC).

Antara faedah Litecoin – ia mempunyai kadar ganjaran blok yang jauh lebih tinggi berbanding pesaingnya. Hanya memerlukan 2 minit untuk menambang satu blok Litecoin.

3. Riak (XRP)

Ripple terkenal dengan cryptocurrencynya, XRP. Kelebihan ketara koin semasa ini merangkumi skala penukaran yang sangat rendah dan penyesuaian spontan untuk pertukaran anda kerana kaedah pengesahan yang mengesampingkan sistem perbankan pusat konvensional. Juga, Ripple memperluas perkhidmatannya yang berwibawa untuk membantu bank dan yayasan monetari lain, yang, dengan itu, menambah kualitinya yang tidak tergoyahkan dan menyokong dugaan yang baik pada perkembangan kos.

Peluang terbaik dan ideal untuk membeli Ripple adalah pada tahun 2021, sementara harganya masih sangat rendah dan berpatutan, terutamanya berbeza dengan syiling yang berbeza.

4. Cardano (ADA)

Cardano adalah sebuah "Bukti kepentingan kami," mata wang digital yang dibuat dengan metodologi berdasarkan peperiksaan oleh pakar, ahli matematik, dan pakar kriptografi. Perjanjian ini dibantu oleh Charles Hoskinson, salah satu daripada lima pengasas Ethereum. Setelah mengalami beberapa konflik, dia pergi dan kemudian membantu membuat Cardano.

Kumpulan di belakang Cardano membuat blockchain melalui eksperimen yang luas dan pendamping meneroka penyelidikan. Pakar-pakar di sebalik usaha ini telah menyusun lebih daripada 90 makalah mengenai inovasi blockchain dalam pelbagai bidang. Pemeriksaan ini adalah asas Cardano.

Kerana kitaran menyeluruh ini, Cardano tersendiri di antara rakan-rakannya yang mempunyai kepentingan seperti mata wang digital yang sangat besar. Cardano juga dinamakan sebagai "Pembunuh Ethereum" kerana blockchainnya seharusnya bersedia untuk melakukan lebih banyak perkara. Semua perkara dipertimbangkan, Cardano masih dalam fasa permulaannya. Walaupun telah mengalahkan Ethereum menjadi model bukti kepentingan, masih banyak yang perlu dilakukan mengenai aplikasi crypto yang terdesentralisasi.

Cardano mempunyai objektif untuk menjadi platform kewangan dunia yang serasi dengan membangun sistem terdesentralisasi yang setanding dengan Ethereum sama seperti memberikan penyelesaian untuk rantai interoperabilitas dan kesepakatan yang sah berikut, selain perkara lain.

5. Polkadot (DOT)

Polkadot adalah salah satu cryptocurrency bukti-kepentingan yang terkenal yang didasarkan pada menyampaikan interoperabilitas antara blockchain lain. Konvensyennya bertujuan untuk mengaitkan rantaian tanpa izin dan tanpa izin.

Polkadot didasarkan pada komponen teras rantai relaynya yang membenarkan interoperabiliti organisasi pergeseran. Ia juga mengambil kira "payung terjun," atau sama dengan blockchain dengan token tempatan mereka untuk kes penggunaan eksplisit.

Di mana kerangka kerja ini berbeza dengan Ethereum adalah bahawa tidak hanya membuat aplikasi terdesentralisasi di Polkadot, para jurutera dapat membuat blockchain mereka sambil menggunakan keselamatan yang dimiliki oleh rantai Polkadot seperti sekarang. Dengan Ethereum, jurutera dapat membuat rantaian baru, namun mereka perlu melakukan usaha keselamatan mereka, yang dapat membuat aktiviti baru dan lebih sederhana terbuka untuk menyerang, kerana semakin besar blockchain, semakin besar keamanan yang dimilikinya. Idea ini di Polkadot dikenali sebagai keselamatan bersama.

Polkadot dibuat oleh Gavin Wood, individu lain dari pencetus projek Ethereum yang terkenal yang mempunyai andaian berbeza mengenai masa depan tugas.

6. Stellar XLM

Stellar XLM adalah rangkaian blockchain terbuka yang bertujuan untuk memberikan pertukaran dan pengaturan kewangan dengan menghubungkan institusi kewangan dengan tujuan akhir pertukaran besar. Pertukaran yang sangat besar di antara bank dan firma teroka yang biasanya memerlukan beberapa hari, pelbagai orang tengah, dan memerlukan wang tunai yang sewajarnya, kini mungkin dapat dilakukan dengan cepat tanpa ada perwakilan dan memerlukan sedikit untuk apa-apa bagi mereka yang melakukan pertukaran.

Walaupun Stellar telah menempatkan dirinya sebagai blockchain untuk pertukaran institusi, ia masih merupakan blockchain terbuka yang dapat digunakan oleh siapa saja. Rangka kerja ini mengambil kira pertukaran rentas garis antara bentuk wang apa pun. Organisasi mengharapkan pelanggan untuk memegang Lumens untuk mempunyai pilihan untuk melaksanakan organisasi.

Ia diasaskan oleh Jed McCaleb, individu pendiri dari Ripple Labs dan jurutera konvensyen Ripple. Pada akhirnya, dia meninggalkan pekerjaannya dengan Ripple dan terus membantu menubuhkan Yayasan Pembangunan Stellar.

7. Tunai Bitcoin (BCH)

Bitcoin Cash (BCH) dan Bitcoin Satoshi Vision (BSV) adalah dua garpu keras Bitcoin cryptocurrency yang asal. Yang terakhir ini diketuai oleh Craig Wright yang mengaku sebagai Satoshi Nakamoto dan oleh itu tidak lagi berada dalam kancah cryptocurrency. Bitcoin Cash, sebaliknya, berkembang dalam bayang-bayang Bitcoin.

Pada mulanya, cryptocurrency diterima dengan alasan bahawa Bitcoin telah menyimpang dari Satoshi Nakamoto yang asal sebagai tambahan kepada masalah skalabilitas dalam protokol SegWit2. Blockchain yang dihasilkan jelas lebih pantas daripada protokol Bitcoin dan terus mengekalkan kedudukan dalam sepuluh cryptocurrency teratas dengan permodalan pasaran.

Sepanjang tahun 2020, Bitcoin Cash mengekalkan kedudukannya di atas dan sekitar nilai $ 200 dan setelah kenaikan harga pada bulan Disember 2020 ia mencapai setinggi $ 600. Sejak kenaikan, BCH mengekalkan tahap tinggi yang tetap di atas $ 400 dengan penurunan sekali-sekala ke tahap $ 360. Membeli penurunan boleh membuktikan pembelian berjaya.

Ciri Altcoins untuk Beli pada tahun 2021

Terdapat beberapa ciri yang menjadikan altcoin menonjol daripada yang lain. Semasa membeli altcoin apa pun, ciri-ciri ini harus dipertimbangkan dan diperhatikan dengan teliti untuk memastikan bahawa anda membuat pilihan yang tepat.

Ciri yang paling terkenal yang menjadikan cryptocurrency sangat menguntungkan termasuk tinggi kadar penggunaan, modal pasaran tinggi, ciri privasi dan utiliti perindustrian.

1. Kadar Adopsi

Altcoin teratas untuk dibeli pada tahun 2021 semestinya mempunyai kadar penggunaan yang tinggi. Semakin baik mata wang menyesuaikan diri dengan pasar maka semakin besar kemungkinan kenaikan harga. Kadar penggunaan yang lebih baik cenderung menjadikan cryptocurrency lebih serasi.

2. Permodalan Pasaran

Cap pasaran yang lebih tinggi adalah baik untuk pulangan yang lebih menguntungkan. Sekiranya anda mencari altcoin yang lebih baik untuk dibeli pada tahun 2021, pastikan anda telah mempelajari pasaran dengan teliti. Altcoin dengan had pasaran yang besar dianggap paling selamat untuk dilaburkan.

Ini adalah duit syiling dengan had pasaran lebih dari $ 10 bilion. Meletakkan sumber ke dalam syiling dengan topi pasaran yang besar biasanya merupakan sistem tradisionalis. Duit syiling ini mungkin akan kurang stabil daripada syiling lain tetapi pada masa yang sama lebih sukar diramal daripada sumber biasa seperti stok.

Kripto topi lebih tidak dapat diramalkan tetapi juga mempunyai potensi pengembangan lebih banyak daripada bentuk wang kriptografi topi yang sangat besar.

Duit syiling kecil atau rendah biasanya tidak stabil dan dianggap pelaburan berisiko, tetapi di sana-sini, dengan banyak potensi, mereka boleh menjadi pelaburan yang baik juga.

3. Ciri Privasi

Inovasi teknologi, seperti kontrak pintar yang terdapat di Ethereum dan beberapa cryptocurrency lain, menjadikan transaksi lebih selamat. Ini membuat sekumpulan spesifikasi untuk transaksi yang lebih selamat seperti pemindahan tanpa nama dan pertukaran yang disulitkan. Beberapa bentuk wang kriptografi seperti Monero memberikan tumpuan yang besar pada nama, mengaburkan keperibadian pengirim dan penerima aset.

4. Utiliti Industri

Cryptocurrency mula menjadi lebih praktikal. Sekiranya ada yang ingin melancarkan koin baru, maka harus dipertimbangkan bahawa pada satu ketika, duit syiling yang sama harus mempunyai kegunaan lain selain pertukaran – kegunaan syiling dalam industri.

Intinya: Altcoins Teratas untuk Dibeli pada tahun 2021

Altcoins telah bermula pada tahun 2021 dengan perhatian khusus dari para pelabur dan mereka dijangka akan menaikkan harganya. Walaupun 2020 adalah tahun ketika pelembagaan crypto dimulakan dengan Bitcoin sebagai pemimpin, 2021 dapat menjadi tahun untuk altcoin teratas.

Anda hanya perlu memilih altcoin yang betul untuk dibeli. Seperti yang dikatakan oleh Lark Davis Twitter: “Saya tahu kadang-kadang altcoin mungkin terasa seperti Pokemon, tetapi anda sebenarnya tidak perlu menangkap semuanya. Hanya yang baik. ” Kecuali 7 altcoin teratas kami yang dipilih di atas, sebutan terhormat lain untuk tahun 2021 termasuk Binance Coin, Monero, Chainlink dan Uniswap.

eToro – Platform Cryptocurrency Terbaik

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam industri Crypto selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Mata wang maya sangat tidak stabil. Modal anda berisiko.

Perkara utama

  • 2021 adalah salah satu tahun terbaik untuk berdagang dan melabur dalam cryptocurrency kerana mereka telah memulakan tahun ini dengan perhatian khusus.
  • Sekiranya anda mencari altcoin untuk dibeli pada tahun 2021, pilihan terbaik ialah Ethereum, Litecoin, Ripple, Cardano, Polkadot, Stellar, dan Bitcoin Cash.
  • Ethereum adalah altcoin pertama yang memperkenalkan kontrak pintar, yang pada masa ini dianggap sebagai peningkatan yang inovatif
  • Setiap duit syiling mempunyai ciri yang menjadikannya lebih menguntungkan. Semasa memilih altcoin untuk dibeli pada tahun 2021, cari kadar penggunaan tinggi, modal pasaran tinggi, ciri privasi dan utiliti industri.
  • Duit syiling dengan modal pasaran yang besar adalah pelaburan terbaik dan paling selamat. Duit syiling dengan modal pasaran rendah berisiko, tetapi dapat terbukti sangat menguntungkan kerana turun naik yang tinggi.
  • 2021 boleh menjadi tahun altcoin; anda hanya perlu memilih yang betul untuk dilaburkan.
  • Sebutan terhormat untuk tahun 2021 merangkumi Binance Coin, Monero, Chainlink dan Uniswap.

Baca Juga: Pandangan Keseluruhan Di Pasar Cryptocurrency – Apa Yang Harus Diharapkan Pada 2021?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me