7 Cryptocurrency Teratas yang Boleh Menjadikan Anda Jutawan pada tahun 2021

Berikut adalah tujuh cryptocurrency yang dapat membantu anda menjadi jutawan tahun ini

Artikel hari ini memperkenalkan tujuh kripto yang dapat membantu anda dalam perjalanan untuk menjadi jutawan.

Adalah adil untuk mengatakan bahawa tahun 2020 adalah tahun yang tidak biasa untuk pasaran kewangan, tetapi hasil yang tidak dijangka dari pandemi COVID adalah penilaian semula strategi pelaburan, kerana keyakinan terhadap ekonomi global sangat teruk.

Ini dinyatakan sebagai salah satu alasan di sebalik kenaikan harga yang dialami oleh beberapa cryptocurrency pada akhir tahun 2020. Oleh kerana institusi kewangan di seluruh dunia berusaha untuk mengurangkan kerosakan yang disebabkan oleh wabak tersebut, ketakutan inflasi dan ketidakstabilan ekonomi meningkat dan para pelabur menyesuaikan strategi mereka dengan sewajarnya – banyak menguntungkan pasaran cryptocurrency.

Walaupun permulaan tahun tidak menentu, the pasaran cryptocurrency melonjak menjadi $ 760 bilion pada akhir tahun 2020, mendekati rekor tertinggi industri $ 800 bilion pada tahun 2017, dan peningkatan yang ketara pada penilaian kapitalisasi pasaran $ 185 bilion pada awal tahun ini.

Secara semula jadi, prestasi Bitcoin dan token teratas yang luar biasa pada tahun 2020 telah menghasilkan minat besar terhadap potensi cryptocurrency untuk tahun hadapan. Tetapi token mana yang akan menjadi cryptocurrency terbaik untuk dibeli pada tahun 2021?

Penyelidikan lebih lanjut dapat membantu pelabur mencari kripto yang mempunyai prestasi lebih kuat daripada saham atau emas. Oleh itu, anda perlu melakukan usaha wajar dan terus melabur di pasaran crypto secara berkala.

Oleh itu, apakah cryptocurrency teratas yang boleh membuat anda untung tahun ini? Kami telah menyusun senarai 7 pilihan untuk anda pertimbangkan.

Dengan maklumat tersebut, berikut adalah tujuh cryptocurrency yang dapat menjadikan anda jutawan pada tahun 2021:

Sekiranya anda ingin menyelami pasaran kripto dengan cepat dan mudah, dengan komisen 0%, periksa Pertukaran eToro!

Mengapa Melabur Dalam Cryptocurrency?

Pada masa lalu, Melabur dalam cryptocurrency mempunyai reputasi sebagai berisiko – bahkan bodoh – dan sejauh mana reputasi layak. Malah pemerhati pasar biasa akan menyedari bahawa harga cenderung turun naik dengan ketara, hari ke hari, minggu ke minggu dan bulan ke bulan.

Ini akan segera berubah, namun, ketika tahun 2020 menyaksikan peningkatan jumlah pelabur institusi dan platform pembayaran yang mapan menggunakan cryptocurrency. Ini menunjukkan perkembangan yang ditunggu-tunggu oleh semua penganalisis crypto dan diharapkan peningkatan sokongan akan menghasilkan pasaran cryptocurrency yang lebih stabil.

Pada Januari 2021, misalnya, Goldman Sachs menyatakan sokongannya terhadap crypto, dengan penganalisis utama Christian Mueller-Glissman mengatakan bahawa “prestasi Bitcoin dan altcoin yang kuat seperti Ethereum hingga tahun 2021 serta pengumuman pelaburan besar dari dana lindung nilai, multi-aset pelabur dan korporat “telah menyebabkan” peningkatan tumpuan pada [cryptocurrency]. ”

Begitu juga, ketua dan CEO jutawan JPMorgan Chase, Jamie Dimon, baru-baru ini mempunyai perubahan hati terhadap cryptocurrency. Setelah sebelum ini menolak mata wang digital sebagai penipuan, Mr Dimon sekarang mengaku bahawa dia “percaya” dalam teknologi blockchain.

Cukuplah untuk mengatakan, sokongan daripada syarikat kuasa kewangan seperti JP Morgan dan Goldman Sachs tidak mungkin disedari dan sentimen mereka saja sudah cukup untuk merangsang kenaikan harga di pasaran crypto ketika kita menuju ke 2021.

Cryptocurrencis Yang Boleh Menjadikan Anda Jutawan

1. Bitcoin

Diakui, Bitcoin mungkin kelihatan seperti pilihan yang jelas untuk menjadi cryptocurrency t0 buy terbaik pada tahun 2021 – tetapi dengan alasan yang baik. Sejauh ini BTC merupakan cryptocurrency terbesar yang wujud, dari segi permodalan pasaran dan harga unit, dan juga ketenaran. Ini tidak mungkin akan berubah dalam masa terdekat dan ketika kita menuju lebih jauh ke tahun 2021 Bitcoin dijangka secara universal akan berkembang dengan ketara.

Sebenarnya, ketika melihat ramalan beberapa penganalisis industri untuk BTC dalam beberapa bulan akan datang, sukar untuk tidak merasa sedikit teruja. Di antara suara yang paling menonjol adalah Thomas Fitzpatrick dari Citibank yang percaya bahawa Bitcoin dapat mencapai $ 300,000 per token yang mengejutkan menjelang Disember 2021.

Fitzpatrick juga tidak sendirian dalam kegembiraannya terhadap Bitcoin. Terdapat paduan suara dari industri ini, dengan Mike Novogratz dan Nigel Green dari DeVere Group di antara mereka yang mengalihkan perhatian mereka kepada Bitcoin dan memujinya sebagai cryptocurrency terbaik untuk dibeli pada tahun 2021.

Bukan semua bercakap. Syarikat kewangan dan insurans termasuk Microstrategy, Square Investment dan MassMutual semuanya melancarkan pelaburan besar di BTC pada akhir tahun 2020 – dengan MicroStrategy sahaja mengumumkan lebih dari $ 1bn dalam jumlah pemerolehan Bitcoin.

Semua perkara dipertimbangkan, jika anda ingin membeli crypto pada tahun 2021, sukar untuk membantah BTC menjadi koin pertama yang dipertimbangkan untuk menambah portfolio anda.

2. Ethereum

Mungkin wajar untuk mengatakan bahawa Ethereum adalah cryptocurrency yang paling terkenal selepas Bitcoin. Berkat kemampuan Ethereum blockchain untuk menyokong kontrak pintar dan Aplikasi Terdistribusi, banyak yang dihasilkan dari potensi untuk merevolusikan bukan hanya pembiayaan tetapi banyak proses perniagaan yang selamat, seperti perubahan dalam pemilikan harta tanah dan kontrak pekerjaan.

Etheruem juga merupakan cryptocurrency terbesar kedua berdasarkan cap pasaran – dan telah lama berlaku. Walaupun masih jauh di belakang Bitcoin, potensi Etheruem sendiri bermaksud ia secara konsisten dinamakan antara pelaburan crypto teratas. Tetapi adakah cryptocurrency terbaik untuk dibeli pada tahun 2021?

Paling tidak, Ethereum adalah prospek yang menarik. Walaupun pada tahun 2020 yang lemah, ETH melonjak menjadi $ 615 pada akhir tahun ini, didorong oleh pelancaran peningkatan infrastruktur Ethereum 2.0 yang dinanti-nantikan. Peningkatan telah berjanji untuk meningkatkan kelajuan pemprosesan blok dan mengurangkan kos transaksi – sesuatu yang telah mengganggu Ethereum pada masa lalu.

Melihat lebih jauh ke tahun 2021, terdapat fasa tambahan peluncuran Ethereum 2.0 yang diharapkan dapat memberi kesan positif terhadap nilai altcoin. Ini pasti meletakkan ETH di pentas tengah ketika datang ke pelaburan dan penganalisis Cointelegraph Markets Michaël van de Poppe percaya altcoin dapat mencapai $ 10,000 pada tahun depan.

Baca Lagi: Ramalan Harga Ethereum

3. Tunai Bitcoin

Bitcoin Cash terbentuk ketika cryptocurrency Bitcoin yang asal berjaya memasuki tahun 2017.

Seperti yang telah kita nyatakan di atas, cryptocurrency biasanya bergantung pada teknologi blockchain, yang menyimpan maklumat dalam blok data. Kami juga menyatakan bahawa kebanyakan blok mengandungi catatan berterusan dari seluruh sejarah rantai tertentu – termasuk setiap transaksi. Oleh kerana cryptocurrency menjadi lebih popular, ini bermaksud blok mengisi lebih cepat, yang menghasilkan transaksi yang lebih perlahan dan lebih mahal.

Bitcoin Cash dibuat dengan berkesan untuk mengatasi masalah ini, dengan memperluas ukuran blok asal dari 1MB hingga 8MB, memungkinkan untuk melakukan transaksi yang lebih cepat dan lebih kerap. Walaupun BCH belum dapat menyamai pendahulunya dari segi nilai, harga Bitcoin Cash yang relatif rendah, digabungkan dengan skalabilitasnya, bermaksud ada potensi pertumbuhan yang serius.

Bitcoin Cash mempunyai penghujung tahun 2020 yang mengagumkan, berikutan garpu kerasnya pada bulan November. Sama ada BCH adalah antara pelaburan crypto teratas pada tahun hadapan sebahagian besarnya bergantung pada reaksi industri terhadap perkembangan ini. Walau bagaimanapun, dengan perdagangan BCH pada harga hampir $ 400 pada saat penulisan, nampaknya ada sokongan berterusan untuk penggambaran Bitcoin.

Penganalisis kripto terkenal Roger Ver telah membuat ramalan bahawa BCH boleh menjadi 10 atau 20 kali lebih berharga daripada sekarang, berkat kegunaannya sebagai sistem pembayaran sehari-hari. Di tempat lain, pelabur crypto yang bersuara Kim Dotcom juga telah mempercayai Bitcoin Cash, meramalkan bahawa ia boleh melambung setinggi $ 3,000.

Baca Lagi: Analisis Harga Tunai Bitcoin untuk tahun 2021

4. Litecoin

Litecoin diasaskan oleh bekas pekerja Google Charlie Lee dan disebut-sebut sebagai ‘perak’ ke Bitcoin ” emas ‘. Ciri utama Litecoin adalah masa urus niaga yang lebih baik, dengan kadar penjanaan blok yang jauh lebih pantas daripada Bitcoin dan kos pemprosesan yang lebih rendah. LTC juga memerlukan kuasa pengkomputeran yang jauh lebih rendah daripada BTC.

Kelebihan teknikal dan daya majunya sebagai sistem pembayaran sehari-hari yang tulen inilah yang menjadikan Litecoin sangat menarik bagi para pelabur. Lebih-lebih lagi, jika anda ingin membeli crypto pada tahun 2021, LTC mempunyai kos per token yang agak rendah untuk sepuluh cryptocurrency teratas. Ini bermaksud pelabur yang baru memasuki pasaran dapat memperoleh jumlah unit yang berpatutan dengan perbelanjaan minimum.

Seperti kebanyakan cryptocurrency teratas, Litecoin mengalami kenaikkan harga pada tahun 2020 ketika keyakinan kembali ke pasaran. Menjelang tahun 2021, banyak penganalisis benar-benar mengharapkan prestasi yang lemah dari LTC, dengan altcoin berhenti selama bertahun-tahun. TradingBeasts, misalnya, melihat LTC memperoleh keuntungan nominal lebih dari 10% sepanjang tahun.

Jadi apa yang menjadikan Litecoin sebagai salah satu pelaburan crypto teratas? Diakui, Sekiranya anda seorang peniaga sehari, maka mungkin anda lebih suka token dengan ramalan yang lebih tidak stabil. Namun, jika anda bersedia untuk menyimpan aset crypto anda, maka Litecoin boleh menjadi cryptocurrency terbaik untuk dibeli pada tahun 2021, hanya kerana harganya diramalkan akan kekal rendah hingga tahun 2022. Namun demikian, selepas ini, banyak laman web, termasuk TradingBeasts, percaya LTC boleh meningkat hingga 100% menjelang Disember 2022.

5. Duit Syiling Binance

Walaupun Litecoin adalah perak untuk emas Bitcoin, Binance Coin dapat dilihat lebih banyak dalam cetakan Ethereum. Sebenarnya, BNB pada awalnya dilancarkan di rangkaian Ethereum, sehingga pelancaran pertukaran terdesentralisasi Binance, atau DEX, pada akhir tahun 2017.

Binance Exchange sendiri merupakan pertukaran cryptocurrency terbesar di seluruh dunia, memproses lebih daripada 1.4 juta transaksi setiap saat. Secara semula jadi, BNB mempunyai banyak kegunaan pada ekosistem induknya, termasuk membayar untuk perdagangan, pertukaran dan yuran penyenaraian, serta digunakan sebagai media untuk menukar cryptocurrency lain di rangkaian Binance.

Kegunaannya dalam pertukaran cryptocurrency terbesar di dunia pasti memberikan kestabilan tahap tertentu kepada Binance Coin, tetapi kemungkinan merupakan antara cryptocurrency teratas pada tahun 2021?

Analisis teknikal yang dilakukan oleh Coinpedia meramalkan bahawa BNB akan mengalami kenaikkan tahun 2021, mungkin mencecah $ 61 pada akhir tahun. Begitu juga, WalletInvestor percaya BNB dapat mengalami pertumbuhan 17.31% pada tahun 2021.

Walau bagaimanapun, WalletInvestor menjangkakan harga akan menurun lagi pada akhir tahun ini, jadi sesiapa yang merancang untuk membeli crypto pada tahun 2021 dengan niat untuk menahan mungkin ingin mendekati dengan berhati-hati, atau melihat beberapa ramalan yang lebih lama.

Baca Lagi: Berapa Banyak Nilai BNB Pada Tahun 2021 Dan Selebihnya?

6. Cardano

Cardano dikembangkan pada tahun 2015 dan dengan cepat menjadikannya sebagai salah satu token utama di pasaran – secara teratur antara sepuluh teratas dari segi permodalan pasaran.

Terdapat beberapa perkara yang menjadikan Cardano istimewa. Pertama, ini adalah blockchain yang dikaji oleh rakan sebaya pertama di dunia – setelah memiliki sekumpulan pakar akademik meneliti setiap tahap perkembangannya. Kedua, Cardano menampilkan sistem Ouroboros miliknya, yang berkesan terdiri daripada dua rantaian blok: satu untuk mengendalikan transaksi umum dan yang lain berurusan dengan kontrak pintar.

Senibina dua lapisan yang unik ini memberikan Cardano lebih banyak skalabiliti dan transaksi yang lebih pantas.

WalletInvestor dan DigitalCoinPrice keduanya meramalkan pertumbuhan untuk Cardano dalam beberapa bulan akan datang, berpotensi menjadikannya salah satu cryptocurrency teratas pada tahun 2021 untuk pelabur – terutama ketika mempertimbangkan harga tokennya yang rendah $ 0,34 pada saat penulisan.

Walau bagaimanapun, tarikan sebenar Cardano mungkin sebagai pelaburan jangka panjang. Prime XBT, misalnya, meramalkan bahawa token Cardano dapat mencecah $ 0,82 pada bulan Disember 2021, tetapi akan terus meningkat sepanjang tahun 2022 dan 2023, mencapai $ 2.700 setiap token pada tahun 2025.

7. Tron

Tron adalah peluang pelaburan yang sedikit lebih tidak biasa. Secara berkesan, Tron membawa kelebihan blockchain ke dunia hiburan, dengan menawarkan untuk menghubungkan pencipta kandungan dengan pengguna.

Pengguna boleh memperoleh Tronix (TRX), token cryptocurrency Tron, dengan membuat kandungan di platform. Ideanya adalah untuk mewujudkan ekosistem untuk berkongsi kandungan yang menawarkan sistem pembayaran pencipta-ke-pengguna yang lebih langsung tanpa memerlukan orang tengah, seperti Netflix dari Apple TV.

Ini mungkin terdengar seperti sesuatu yang baru, tetapi Tron sudah mempunyai beberapa nama besar, termasuk Samsung, Baidu dan Global Social Chain. Terdapat juga beberapa penganalisis terkemuka yang meramalkan pertumbuhan untuk TRX pada tahun 2021 – kedua TradingBeasts dan DigitalCoinPrice meramalkan bahawa harga Tron akan meningkat antara 10% dan 15% sepanjang tahun akan datang.

Adalah wajar untuk mengatakan bahawa Tron tidak mungkin menjadi cryptocurrency terbaik untuk dibeli pada tahun 2021, tetapi harga tokennya yang rendah dan potensi pertumbuhan menjadikannya pelaburan spekulatif yang menarik – dengan anggapan ia adalah sebahagian daripada portfolio yang pelbagai.

Baca Lagi: Apa Yang Akan Meningkatkan Harga TRX Pada 2021?

Tempat Membeli Crypto Pada 2021

Mengenal pasti cryptocurrency teratas yang dapat menjadikan anda jutawan pada tahun 2021 memerlukan kajian yang teliti dan pemantauan ketat terhadap pasaran crypto. Tetapi setelah anda memilih pelaburan kripto teratas, anda perlu mencari broker yang dapat memudahkan transaksi.

Memilih broker yang tepat sangat bergantung pada pilihan peribadi. Beberapa platform memenuhi pelabur pemula, dengan antara muka yang sederhana dan panduan langkah demi langkah, sementara yang lain menampilkan sejumlah alat analitik yang kompleks yang ditujukan untuk peniaga profesional.

Untuk pelabur rata-rata, kami mencadangkan eToro sebagai platform serba boleh yang baik. Ia menawarkan akses ke semua cryptocurrency teratas dan menawarkan perkhidmatan sehenti untuk berdagang dan melabur dalam kripto – termasuk dompet cryptocurrency proprietari dan antara muka yang mudah digunakan.

eToro – Platform Cryptocurrency Terbaik

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam industri Crypto selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Mata wang maya sangat tidak stabil. Modal anda berisiko.

Kesimpulannya

Tahun yang akan datang kelihatan sebagai masa yang menarik untuk cryptocurrency. Berikutan pemerolehan berskala besar dari pelabur institusi dan penggunaan cryptocurrency oleh platform pembayaran yang popular seperti PayPal, bahkan pengulas industri yang lebih konservatif meramalkan arah aliran menaik di semua cryptocurrency utama. Pengumuman ini sahaja telah mendorong untuk membeli crypto pada tahun 2021.

Ini adalah berita hebat untuk bakal pelabur cryptocurrency, tetapi jika anda baru memasuki pasaran, disarankan untuk mendekati dengan berhati-hati. Walaupun terdapat banyak alasan untuk mempercayai perkara-perkara besar akan datang untuk cryptocurrency teratas pada tahun 2021, perlu diingat bahawa tidak ada yang dijamin dan sebarang perubahan undang-undang atau sekatan pengatur dapat dengan cepat membayar tren kenaikan harga.

Tidak ada yang dapat mengatakan dengan pasti apa yang akan menjadi cryptocurrency terbaik untuk dibeli pada tahun 2021, tetapi jika anda merancang untuk membeli crypto dalam beberapa bulan akan datang, maka tujuh syiling yang disenaraikan di atas adalah semua pilihan yang baik untuk dipertimbangkan. Namun, seperti biasa pelaburan yang anda buat harus menjadi sebahagian daripada portfolio yang pelbagai.

Soalan Lazim

Apakah cryptocurrency teratas untuk dilaburkan pada tahun 2021?

Terdapat banyak kegembiraan di sekitar mata wang digital sebagai aset pelaburan, tetapi memilih cryptocurrency terbaik untuk melabur pada tahun 2021 bergantung pada banyak faktor. Banyak pelaburan crypto teratas juga mungkin lebih sesuai untuk strategi pelaburan jangka panjang. Anda boleh mendapatkan beberapa cadangan kami untuk cryptocurrency teratas pada tahun 2021 di sini.

Sekiranya saya membeli Bitcoin pada tahun 2021?

Bitcoin sejauh ini merupakan mata wang digital terbesar dan boleh dikatakan sebagai cryptocurrency terbaik untuk dibeli pada tahun 2021. Walaupun semua cryptos mengalami tahap turun naik yang tinggi dari hari ke hari, BTC menawarkan kestabilan relatif dan merupakan salah satu pelaburan crypto teratas bagi mereka yang baru ke pasaran.

Apakah cryptocurrency terbaik untuk dilaburkan?

Memilih pelaburan crypto teratas bergantung pada matlamat anda dan keseluruhan strategi pelaburan anda. Sebagai contoh, cryptocurrency terbaik untuk dibeli pada tahun 2021 mungkin mengalami perubahan kekayaan pada tahun berikutnya, sementara token yang mempunyai harga rendah sepanjang 2021 mungkin merupakan pelaburan yang tepat untuk strategi jangka panjang.

Di mana saya boleh membeli crypto pada tahun 2021?

Populariti cryptocurrency yang semakin meningkat telah menyaksikan ledakan jumlah pertukaran dan broker yang tersedia untuk pelabur biasa. Platform seperti eToro mudah dimulakan dan menawarkan banyak sumber pembelajaran bagi mereka yang baru memasuki pasaran.

Adakah 2021 adalah masa yang tepat untuk membeli crypto?

cryptocurrency teratas pada tahun 2021 dijangka menyaksikan pertumbuhan yang memberangsangkan dan sesiapa sahaja yang ingin memanfaatkannya haruslah menambah kripto ke portfolio mereka lebih cepat daripada kemudian. Seperti 12 bulan terakhir atau lebih merupakan masa yang menarik untuk pasaran cryptocurrency. Terdapat lonjakan minat dari pelabur institusi dan gergasi pembayaran dalam talian PayPal telah mula menyokong transaksi dalam mata wang digital

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me