7 Cryptocurrency Terbaik untuk Melabur Pada Mac 2021 (Kajian Dalam)

Adakah anda mahu melangkau pembacaan dan mendapatkan pilihan utama kami? Cryptocurrency Terbaik untuk melabur pada bulan Mac 2021 adalah Bitcoin atau Ethereum.

Mencari cryptocurrency yang baik untuk dilaburkan?

Sekiranya anda ingin melabur atau membeli beberapa cryptocurrency teratas dengan cepat dan mudah Pertukaran eToro!

Melabur Cryptocurrency walaupun jumlah yang sangat kecil dapat meraih ganjaran yang besar. Dalam panduan ini, mari kita bincangkan mengenai cryptocurrency terbaik untuk dilihat pada bulan Mac 2021.

Jadi, apakah cryptocurrency teratas untuk dilaburkan pada bulan Mac 2021? Kami telah menyusun senarai 7 pilihan untuk anda pertimbangkan.

Oleh itu, tanpa basa-basi …

7 Cryptocurrency Terbaik untuk Melabur pada Mac 2021:

1. Bitcoin

2. Ethereum

3. Tron

4. Litecoin

5. NEO

6. Cardano

7. Tunai Bitcoin (BCH)

Anda boleh membeli semua cryptos teratas ini, dan juga banyak yang lain, di eToro dan membayar yuran 0%!

Oleh itu, adakah anda memutuskan untuk membeli dan melabur dalam cryptocurrency tetapi tidak tahu yang terbaik untuk dipilih? Jangan takut. Kami akan membawa anda melalui senarai cryptocurrency terbaik untuk dilihat pada bulan ini.

Senarai Cryptocurrency Teratas Yang Perlu Dipertimbangkan Pada Mac 2021

Dengan ekonomi global yang masih terputus dari Great Coronavirus Lockdown, spekulator dan pelabur sambilan mencari cara alternatif untuk menyimpan kekayaan dan memperoleh keuntungan. Ini bermakna lebih banyak orang mencari cryptocurrency terbaik untuk dilaburkan.

Tetapi mengapa anda bermula? Lagipun, memasuki ruang crypto adalah pengalaman yang luar biasa untuk pemula. Dan bahkan pelabur berpengalaman dapat berjuang untuk mengikuti teknologi dan aplikasi yang berkembang pesat ini.

Nah, ada banyak sebab untuk melabur dalam kripto bulan ini. Pelaburan cryptocurrency adalah kaedah terbaik untuk mempelbagaikan portfolio anda dan mengurangkan risiko sambil meningkatkan kemungkinan berpotensi menyimpan kekayaan.

Untuk pelaburan, pengetahuan benar-benar hebat. Pengetahuan adalah perkara yang dapat membuat anda terus maju, memberi anda peluang untuk melihat trend seterusnya sebelum ia berlaku.

Oleh itu, adakah anda ingin mengetahui mengenai cryptocurrency terbaik untuk dilaburkan pada 21 Mac? Apakah cryptocurrency teratas untuk dilaburkan dalam bulan ini? Adakah ini tahun di mana pemain yang mapan akan terus menguasai pasaran crypto? Atau adakah permulaan yang baik yang akan menggegarkan keadaan tahun ini? Dan apa duit syiling digital baru yang mempunyai potensi pertumbuhan yang paling besar?

7 Cryptocurrency Terbaik untuk Melabur pada Mac 2021:

1. Bitcoin

logo bitcoin

Sebagai cucu kripto, Bitcoin adalah crypto pertama yang merekodkan urus niaga kewangan pada blockchain yang terdesentralisasi. Walaupun Bitcoin dilancarkan lebih dari satu dekad yang lalu – pada tahun 2009 – Bitcoin masih merupakan pilihan nombor satu bagi pelabur yang ada dan baru, dengan had pasaran $ 763B.

Bitcoin membolehkan pengguna membuat transaksi dengan kos rendah dan tidak bergantung kepada pihak ketiga. Sebenarnya, tujuan utama Bitcoin adalah merevolusikan sistem kewangan tradisional dan menghilangkan keperluan untuk mata wang yang dikeluarkan oleh kerajaan dengan mengaktifkan teknologi inovatif dan seni bina pembayaran yang selamat.

Menariknya, pada awal hari, banyak orang mula membeli bitcoin kerana masa depannya yang menjanjikan. Seperti yang dikatakan oleh pakar Bitcoin Andrew Badr: “Bahagian terbaik untuk memiliki bitcoin adalah perasaan untuk mengambil bahagian di masa depan.”

Walaupun Bitcoin telah mengalami banyak kenaikan dalam tiga tahun terakhir – malah meroket hingga $ 30,000 pada Disember 2020 dan beberapa minggu kemudian, ia naik melebihi $ 44,000 – Harga Bitcoin menjadi lebih stabil, menjadikannya salah satu pilihan paling selamat bagi sesiapa sahaja yang memasuki ruang crypto untuk pertama kalinya.

Dan sementara hari-hari besar pulangan besar nampaknya sudah berakhir, 2021 masih dapat membawa beberapa potensi. Menurut Dave Chapman, Pengarah Eksekutif di BC Group, "Aset Cryptocurrency seperti Bitcoin hanya semakin kuat".

Bercakap mengenai masa depan Bitcoin sebagai pelaburan, juga perlu diperhatikan bahawa tahun ini kita telah menyaksikan satu lagi peristiwa besar – Mei 2020 bahagian separuh, acara yang diprogramkan yang mengurangkan jumlah syiling baru yang dihasilkan oleh rangkaian. Dan untuk banyak lembu Bitcoin, kekurangan yang semakin meningkat ini adalah sebahagian daripada apa yang menyokong nilai sebenar cryptocurrency ini, menjadikannya salah satu cryptos terbaik untuk dilaburkan pada bulan ini!

Pada Februari 2021, Tesla melaburkan $ 1.5 Billion dalam Bitcoin, dan mula menerima penilaian crypto sebagai pembayaran untuk produknya. Harga Bitcoin mencecah rekod baru $ 44,000 setiap duit syiling selepas berita terkini.

Pernahkah anda mempertimbangkan untuk melabur dalam Bitcoin BTC?

2. Ethereum

logo ethereum

Ethereum jelas merupakan cryptocurrency yang layak mendapat tempat dalam senarai Cryptos Teratas kami untuk bulan ini. Ethereum adalah platform terdesentralisasi global yang dilancarkan pada tahun 2015; platform yang dikuasakan oleh mata wangnya sendiri, yang dikenali sebagai eter.

Dicipta pada tahun 2015 oleh pasukan muda dan komuniti pemaju yang semakin meningkat, dipimpin oleh Vitalik Buterin yang menawan, Ethereum telah mengalahkan dunia dengan ribut.

Aspek pelaburan Ethereum yang paling menarik adalah kenyataan bahawa ia menyokong kontrak pintar, aplikasi terdesentralisasi (dApps), dan token ERC-20 yang berbeza. Sebenarnya, salah satu tujuan utama Ethereum adalah menjadi raja kontrak pintar dan dApps untuk membolehkan pengguna menulis perisian mereka sendiri tanpa perlu risau tentang penapisan dan penipuan.

Dalam kabur kelebihan pelaburan di Ethereum, salah satu peristiwa yang paling dinanti-nantikan di kalangan pelabur crypto adalah pelancaran Ethereum 2.0 yang akan beralih dari bukti kerja menjadi bukti kepentingan. Menurut data yang disediakan oleh CoinTelegraph, pelancaran sistem pemerolehan ETH 2.0 mungkin merupakan faktor kenaikan harga yang ketara yang akan meningkatkan permintaan dan membuat harga ETH naik lebih dari $ 500 (menurut beberapa ramalan).

Kerana potensi teknologi dan pelaburannya, tidak hairanlah Ethereum adalah platform cryptocurrency kedua terbesar, dengan kapitalisasi pasaran lebih dari $ 140B.

Walaupun pada $ 1227.53 setiap duit syiling (pada masa penulisan) Ethereum masih jauh dari Bitcoin dari segi nilai, penganalisis optimis mengenai Masa depan Ethereum, meramalkan pertumbuhan yang stabil dalam beberapa tahun akan datang.

Dan teka apa! Ethereum mendapat banyak sokongan daripada beberapa pelabur paling pintar di ruang crypto. Sebagai contoh, Cameron dan Tyler Winklevoss membeli 120,000 bitcoin dengan harga $ 10 satu duit syiling pada tahun 2012; setelah menghasilkan keuntungan yang besar, si kembar melabur semula lebih dari $ 300 juta kembali ke crypto, membeli sejumlah besar Ethereum dalam proses.

Itu bukan segalanya! Behemoth seperti JP Morgan, Amazon, dan Microsoft Azure juga telah menggunakan teknologi blockchain Ethereum untuk terus mendahului syarikat gergasi kewangan lain, yang merupakan faktor yang menarik perhatian semakin banyak pelabur di seluruh dunia.

Bersedia untuk menyelami Ethereum ETH?

3. Tron

Tron adalah cryptocurrency teratas yang lain untuk melabur pada bulan Mac 2021 – pelaburan yang sangat baik untuk pembersih blockchain.

Menariknya, Tron dicipta di Ethereum oleh organisasi Singapura Tron Foundation untuk mengatasi masalah beberapa syarikat berkuasa yang mengendalikan Internet. Pada tahun 2018, Tron berhijrah ke blockchain sendiri; pada tahun yang sama, Tron memperoleh BitTorrent, memimpin kepemimpinannya di lapangan dan menjadi pesaing utama Ethereum.

Tron adalah platform terdesentralisasi yang menggunakan teknologi peer-to-peer dan bertujuan untuk membina sistem hiburan dan perkongsian kandungan global. Untuk lebih tepat, pencipta Tron telah berkembang platform digital global percuma dengan teknologi simpanan diedarkan, yang membolehkan pengguna berkongsi kandungan tanpa memerlukan perantara pihak ketiga.

Dengan menghilangkan keperluan pihak ketiga, kos untuk pengguna dan pencipta kandungan akan dikurangkan, dengan pengguna dapat membayar langsung kepada pencipta. Yang merupakan situasi menang-menang yang tulen!

Lagipun, kita semua tahu bahawa apa yang disebut perang streaming video adalah nyata dan banyak pengguna kecewa kerana terpaksa menguruskan akaun yang berbeza dan iklan yang disasarkan. Tidak hairanlah bahawa menurut data yang diberikan oleh Deloitte, 44% pengguna AS lebih suka membayar perkhidmatan yang memberikan pengalaman tanpa iklan.

Oleh kerana berpotensi dalam sektor hiburan, tidak hairanlah, menurut penganalisis, Tron akan memberi sokongan kepada platform media sosial generasi berikutnya untuk berkongsi dan membuat kandungan.

Fasa Troll Apollo yang akan datang (pertengahan 2021), Star Trek (pertengahan 2023), dan Eternity (akhir 2025) juga akan meningkatkan potensinya, membolehkan pencipta kandungan mengembangkan jenama mereka dan mengembangkan platform permainan, mengeluarkan token, dan juga mengumpulkan dana.

Perhatikan bahawa cryptocurrency Tron (TRX) asli Tron kini bernilai $ 0.0336 setiap duit syiling.

Pernahkah anda mempertimbangkan untuk melabur dalam Tron TRX?

4. Litecoin

Litecoin adalah cryptocurrency teratas yang perlu dipertimbangkan dalam bulan ini. Dilancarkan pada tahun 2011, hanya beberapa tahun setelah penciptaan Bitcoin, Litecoin adalah salah satu altcoin pertama atau spin-off Bitcoin, yang dipromosikan sebagai “versi Bitcoin yang ringan “atau” perak ke emas Bitcoin.”

Oleh itu, Litecoin berkongsi banyak persamaan dengan Bitcoin dan membolehkan pembayaran dan transaksi rentas sempadan tanpa perlu menggunakan pihak berkuasa pusat atau pihak ketiga.

Satu lagi persamaan antara Bitcoin dan Litecoin adalah hakikat bahawa Litecoin juga merupakan crypto yang bergantung pada bukti kerja dan mempunyai had pengeluaran. Perhatikan bahawa hanya ada 84 juta syiling LTC; setakat ini, pelombong telah menggali sekitar 55 juta.

Yang mengatakan, Litecoin berbeza dengan Bitcoin. Dengan rangkaian yang lebih murah dan lebih senang dijaga, Litecoin jauh lebih padat sumber.

Titik jualan utama Litecoin adalah kelajuan dan kegunaannya; 4x lebih pantas daripada Bitcoin, Litecoin menjadikan penghantaran dan penerimaan pembayaran global semudah melakukan ping kepada seseorang. Ciri ini sangat menarik bukan sahaja untuk pelabur tetapi peniaga. Bayaran Litecoin juga lebih rendah berbanding dengan caj syarikat dan kad bank.

Bukan itu sahaja! Oleh kerana cryptos bergantung pada integriti kriptografi rangkaian mereka, kita harus perhatikan bahawa tidak seperti Bitcoin (yang menggunakan algoritma SHA_256), Litecoin menggunakan algoritma yang dipanggil Scrypt, yang lebih mudah diakses dan dapat menarik lebih ramai orang yang ingin mengambil bahagian sebagai pelombong.

Adakah anda akan melabur dalam Litecoin LTC?

5. NEO

Sekiranya anda tertanya-tanya mengapa NEO, yang sebelumnya disebut Antshares, adalah salah satu cryptocurrency teratas untuk dilaburkan pada bulan Mac 2021, maka anda harus tahu bahawa NEO berjaya menangkap imaginasi pelabur di seluruh Asia.

NEO adalah platform blockchain sumber terbuka yang dibuat pada tahun 2014 oleh pengaturcara komputer China Da HongFei dan Erik Zhang. Sebenarnya, itu adalah cryptocurrency pertama yang keluar dari China dan sering disebut sebagai Ethereum Cina atau versi Ethereum yang lebih muda. Sebenarnya, nama “neo” berasal dari kata Yunani Kuno “neos”, yang bermaksud “muda, baru.”

NEO dan Ethereum mempunyai banyak persamaan dengan menyediakan platform pemaju dApps yang mudah digunakan.

Walau bagaimanapun, dalam praktiknya, NEO jauh lebih tangkas. NEO dapat memproses sehingga 10,000 transaksi sesaat. Melalui sistem sumber terbuka yang dikendalikan oleh pengguna, pelabur, dan pemaju, NEO kini merupakan cara yang efisien untuk menguruskan aset digital dalam ruang yang terdesentralisasi. Di sinilah aset sebenar dapat didigitalkan untuk kecairan yang tinggi.

Tidak mengejutkan bahawa NEO – yang digambarkan juga sebagai “rangkaian terdistribusi untuk ekonomi pintar” – mempunyai peluang kuat untuk menguasai pasaran crypto Asia pada tahun 2020.

Di sini kita harus perhatikan bahawa NEO membolehkan dua token: NEO dan GAS, keduanya terhad pada 100 juta token. Untuk lebih tepat, NEO direka sebagai sistem dua peringkat untuk memudahkan transaksi, dengan NEO bertindak sebagai proksi untuk hak mengundi dan GAS digunakan untuk melaksanakan transaksi dan kontrak pintar.

Pro pelaburan yang besar dalam NEO adalah kenyataan bahawa kerajaan China telah berjanji untuk menjadi peneraju pasaran dalam teknologi blockchain dan telah menyokong penuh NEO semasa sidang media akhir tahun lalu.

Walaupun bank dan institusi kewangan China dilarang memfasilitasi transaksi Bitcoin, dan pertukaran dan platform perdagangan cryptocurrency secara efektif dilarang pada bulan Julai 2018, NEO adalah salah satu dari sedikit cryptos yang dibenarkan di China dan boleh menyebabkan penggunaan skala besar dalam sektor pelaburan dan kerajaan.

Sudahkah anda mempertimbangkan untuk berniaga NEO?

6. Cardano (ADA)

Cardano adalah cryptocurrency utama lain yang perlu dipertimbangkan pada tahun 2021. Sebenarnya, ia adalah salah satu cryptocurrency paling inovatif yang ada.

Untuk lebih tepat, Cardano menggunakan blockchain dua lapisan: Lapisan Penyelesaian Cardano dan Lapisan Kawalan digunakan untuk memproses transaksi dan kontrak pintar.

Struktur hirarki yang bertujuan untuk meningkatkan skalabiliti dan interoperabiliti di pelbagai sistem kewangan bukan sekadar hasrat. Protokol Cardano telah menjalani proses tinjauan yang ketat (dilakukan oleh penyelidik dan akademik) sebelum dikeluarkan pada tahun 2017, menjadikan Cardano sebagai salah satu rantaian pertama yang dikaji semula oleh rakan sebaya.

Aspek penting lain dari sifat Cardano adalah algoritma bukti kepentingan yang bertujuan menjadikan perlombongan lebih cekap tenaga. Perhatikan bahawa algoritma disebut Ouroboros, yang merupakan nama simbol kuno yang mewakili seekor naga yang memakan ekornya sendiri.

Algoritma Ouroboros juga menerapkan prinsip dan insentif perlombongan baru, yang merupakan ciri menarik bagi penambang dan peminat blockchain.

Memandangkan sifat progresifnya, tidak hairanlah bahawa Cardano adalah salah satu pemimpin dalam sektor cryptocurrency. Lagipun, Cardano ditakrifkan sebagai cryptocurrency generasi ketiga yang bertujuan untuk meningkatkan masalah skala Bitcoin, cryptocurrency generasi pertama, dan prinsip penggunaan kontrak pintar Ethereum, cryptocurrency generasi kedua.

Tidak hairanlah bahawa Cardano kini berada di kedudukan # 7, seperti di Cap Coin Market. Ia duit syiling asli ADA adalah aset pelaburan yang popular dengan had pasaran dan jumlah dagangan yang mengagumkan.

Perhatikan bahawa ADA mempunyai bekalan maksimum 45 bilion syiling, dengan 31,112,484,646 syiling sedang dalam edaran.

Adakah anda mempertimbangkan untuk melabur dalam Cardano ADA?

7. Tunai Bitcoin (BCH)

Syiling terakhir yang perlu dipertimbangkan ketika memutuskan kripto apa yang akan dibeli sekarang adalah Bitcoin Cash. Salah satu garpu Bitcoin yang paling popular. Bitcoin Cash dibuat pada tahun 2017 untuk memperbaiki masalah skalabiliti Bitcoin, yang cukup aneh dipicu oleh popularitinya sendiri.

Bitcoin Cash dibuat dengan ukuran blok yang lebih besar iaitu 8 MB, terus meningkat menjadi 32 MB. Dengan meningkatkan ukuran blok, pasukan pengembangan di belakang Bitcoin Cash membenarkan lebih banyak transaksi diproses menjadi satu blok.

Bercakap mengenai forking, kita harus perhatikan bahawa pada tahun 2018, Bitcoin Cash berpecah menjadi Bitcoin Cash ABC dan Bitcoin Cash SV, dan pada tahun 2020, ia berpecah ke Bitcoin Cash ABC dan Bitcoin Cash Node.

Walaupun begitu, seperti Bitcoin, Bitcoin Cash menggunakan algoritma konsensus bukti kerja dan dibatasi pada 21 juta syiling.

Kerana potensi teknologinya dan hubungan yang jelas dengan Bitcoin – duit syiling tertua dan terbesar dari segi had pasaran dan jumlah dagangan, Bitcoin Cash meningkat populariti dan mendapat komuniti penyokong yang luas, termasuk Roger Ver (dikenali sebagai Jesus of Bitcoin).

Percaya atau tidak, Bitcoin Cash melambung tinggi ke $ 4,091 pada ketinggian crypto mania 2017. Di sini kita harus perhatikan bahawa Simbol ticker Bitcoin Cash adalah BCH, sementara Bitcoin disenaraikan di bawah BTC.

Dan teka apa? Walaupun di tengah wabak coronavirus yang berterusan, Bitcoin Cash masih merupakan salah satu koin yang paling popular, kini berada di kedudukan ke-6 di Cap Duit Syiling.

Adakah Anda Pertimbangkan Melabur Dalam Tunai Bitcoin?

Apakah cryptocurrency teratas untuk dilaburkan pada bulan Mac 2021?

Ini akan menjadi bulan yang menarik untuk pasaran kripto. Dan sekarang anda mempunyai beberapa idea mengenai cryptocurrency teratas yang perlu dipertimbangkan pada bulan Mac 2021, ini juga merupakan peluang terbaik untuk memulakan perjalanan penyelidikan anda.

Senarai 7 cryptocurrency teratas untuk dilaburkan pada bulan Mac 2021 memberi anda gambaran keseluruhan pilihan anda. Ia mengandungi maklumat mengenai duit syiling yang telah ditetapkan yang dapat menjanjikan pulangan yang perlahan dan stabil pada tahun 2020, serta beberapa syiling baru yang berpotensi untuk pertumbuhan yang serius.

Pilihan anda bergantung pada jenis pelabur yang anda mahukan dan ukuran wang tunai anda. Ingatlah, pelaburan apa pun termasuk risiko. Oleh itu, hanya laburkan apa yang anda mampu dan lakukan kajian sebanyak mungkin sebelum membuat keputusan akhir.

Mengapa Anda Perlu Pilih eToro untuk melabur dalam cryptocurrency?

Sekarang anda mempunyai jawapan untuk soalan anda “Apakah cryptocurrency terbaik untuk dilaburkan pada bulan Mac 2021. Sekiranya anda merasa terinspirasi untuk mula melabur dalam cryptocurrency, atau artikel ini telah memberikan sedikit gambaran mengenai pengetahuan perdagangan anda yang ada, anda mungkin akan senang untuk mengetahui bahawa eToro memberi anda peluang untuk melabur dalam aset kripto yang berbeza dan memperdagangkan CFD hingga 90+ cryptocurrency. Pelabur Crypto dapat membina portfolio yang pelbagai dengan syiling yang paling popular.

eToro – Platform Dagangan Cryptocurrency Terbaik

Mendaftar untuk eToro dan mula berdagang kripto atau menyalin pelabur kripto teratas tanpa bayaran tambahan. Tidak ada kos pengurusan atau kos tersembunyi lain yang terlibat.

broker etoro

Cryptocurrency sangat tidak menentu. Adakah anda menyukai artikel kami 7 Cryptocurrency Teratas Untuk Melabur Pada Mac 2021? Sekiranya ya, sila kongsikan kepada sesiapa sahaja yang menganggapnya berguna.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me