9 Pelabur Bitcoin Teratas – Pelabur Jutawan Bitcoin

9 daripada Pelabur Jutawan Bitcoin Teratas di Dunia

9 Pelabur Bitcoin Teratas

1. Roger Ver – “Yesus Bitcoin”

2. Barry Silbert – Salah satu Pelabur Terkaya di Dunia Crypto

3. Gavin Andersen – Orang yang Membantu Komuniti Bitcoin Berkembang

4. Tyler dan Cameron Winklevoss – The Billionaire Twins

5. Kingsley Advani – Salah satu Jutawan Bitcoin termuda

6. Blythe Masters – Salah satu Pelabur Bitcoin Wanita yang Paling Dihormati

7. Michael Novogratz – Salah satu Pelabur Bullish yang Paling Berani Bitcoin

8. Tim Draper – Salah satu Pelabur Modal Teroka Terbaik

9. Dan Morehead – Pelabur yang Membuat Dana Crypto AS Pertama

Mengapa Melabur dalam Bitcoin adalah Idea yang Baik?

Cara Melabur dalam Bitcoin?

Perkara utama

Orang Paling Berjaya Di Dunia Pelaburan Bitcoin Terungkap


Tertanya-tanya siapa pelabur Bitcoin teratas di dunia? Tidak perlu tertanya-tanya lagi! Berikut adalah senarai beberapa pelabur Bitcoin yang paling terkenal di dunia.

Jangan teragak-agak untuk mendaftar ke salah satu kursus perdagangan dalam talian kami untuk mengetahui lebih lanjut mengenai pelaburan Bitcoin dan menjadi profesional dalam perdagangan Bitcoin – sama seperti ikan besar dalam industri cryptocurrency.

9 Pelabur Bitcoin Teratas

1. Roger Ver – “Yesus Bitcoin”

Roger Ver, pelabur bitcoin

Roger Ver adalah antara pelabur terawal (dan paling kontroversial) dalam Bitcoin. Ver juga dikenali sebagai penyokong kuat syarikat permulaan yang berkaitan dengan Bitcoin, termasuk Ripple dan Kraken, dan pelaburan cryptocurrency.

Berkat sifat dan keperibadiannya yang lantang, Roger Ver tidak takut menggunakan pengaruhnya di media sosial untuk membicarakan Bitcoin, yang memberinya nama panggilan Bitcoin Jesus. Perhatikan bahawa dalam beberapa tahun terakhir, penginjil Bitcoin telah menyatakan sokongannya terhadap Bitcoin Cash.

Menurut data terkini, Ver adalah salah satu pelabur terkaya di dunia crypto, dengan lebih dari 100,000 bitcoin di dompetnya.

2. Barry Silbert – Salah satu Pelabur Terkaya di Dunia Crypto

Barry Silbert adalah pelabur Bitcoin terkenal lain, salah satu pelabur Bitcoin teratas di dunia. Kita harus perhatikan bahawa dia adalah pengasas Kumpulan Mata Wang Digital – salah satu syarikat terkemuka di dunia cryptocurrency.

Sehingga 2020, Syarikat Silbert telah membuat pelaburan di lebih daripada 125 syarikat yang berkaitan dengan blockchain, termasuk Pelaburan Genesis dan Grayscale. Menariknya, pada tahun 2016, Digital Currency Group memperoleh salah satu laman berita crypto terbaik, CoinDesk.

Memandangkan projeknya yang menguntungkan, tidak hairanlah Silbert adalah antara pelabur crypto paling berjaya, bernilai kira-kira 500 juta dolar AS, menurut Forbes.

3. Gavin Andersen – Orang yang Membantu Komuniti Bitcoin Berkembang

Gavin Anderson adalah salah satu tokoh paling ikonik di dunia pelaburan Bitcoin. Anderson mula bekerja sepenuh masa di Bitcoin pada tahun 2010 dan meluangkan waktunya untuk mempromosikan Bitcoin kepada orang ramai dan pemaju.

Menariknya, pada tahun 2010 Anderson membuat laman web – keran Bitcoin pertama – memberikan bitcoin kepada orang untuk membantu komuniti kripto berkembang.

Walaupun – tidak seperti Satoshi Nakamoto – Anderson tidak tersembunyi dalam misteri, kita harus mengakui bahawa Gavin Anderson telah membentuk jalan Bitcoin dan cryptocurrency yang terdesentralisasi dengan cara yang membingungkan dan mempesona.

4. Tyler dan Cameron Winklevoss – The Billionaire Twins

Kembar Winklevoss, pelabur bitcoin

Bercakap mengenai kejayaan dalam dunia pelaburan Bitcoin, kita harus mengakui bahawa saudara Winklevoss adalah antara pelabur Bitcoin terbaik di dunia. Sebenarnya, kembar Winklevoss, Tyler dan Cameron Winklevoss, dipercayai jutawan Bitcoin pertama. Pada tahun 2020, saudara-saudara memiliki 179.605.25 Bitcoin bernilai $ 1.438.918.236.69.

Menariknya, Winklevoss berminat untuk melabur bukan sahaja dalam Bitcoin tetapi juga dalam kripto yang berbeza (terutamanya Ethereum) dan projek blockchain.

Pada tahun 2015, saudara kembar melancarkan Gemini – salah satu pertukaran crypto yang paling berpengaruh yang membolehkan peniaga membeli dan menjual aset digital. Nama platform mereka juga simbolik – Gemini bermaksud kembar dan menyatakan integrasi kripto dalam pembayaran mata wang fiat.

5. Kingsley Advani – Salah satu Jutawan Bitcoin termuda

Sekiranya anda berfikir bahawa menjadi jutawan pada usia 20-an adalah mustahil, fikirkan dua kali! Kingsley Advani adalah salah satu raja kripto yang memperoleh kekayaan pada usia 24 tahun. Advani kini menjadi salah satu pelabur yang paling memberi inspirasi di dunia pelaburan Bitcoin.

Walaupun pada masa awal Bitcoin digunakan untuk aktiviti haram, Advani melihat potensinya dan mengosongkan simpanannya untuk melabur dalam Bitcoin. Dia melabur $ 34,000 dan menjadi jutawan dalam masa kurang dari setahun.

Sekarang Advani adalah penasihat terkemuka untuk membantu anak muda menguasai seni perdagangan. Seperti yang dia katakan, “Saya rasa dalam sejarah manusia tidak ada orang berusia 20-an yang mempunyai peluang untuk melabur dalam aset pertumbuhan tinggi tersebut.”

6. Blythe Masters – Salah satu Pelabur Bitcoin Wanita yang Paling Dihormati

Blythe Masters, mantan CEO Digital Asset Holdings, adalah salah satu pelabur Bitcoin yang paling berjaya dan dihormati, dengan beberapa reputasi hebat di Wall Street.

Perhatikan bahawa Digital Asset Holdings adalah salah satu syarikat kewangan terkemuka yang membina produk berdasarkan teknologi lejar diedarkan. Kini salah satu produk utama Digital Asset Holdings adalah apa yang disebut Digital Asset Modeling Language, yang direka untuk membantu pakar membuat kontrak pintar.

Dengan ideanya, Masters telah membuktikan bahawa industri crypto tidak dikhaskan untuk lelaki. Sebenarnya, data menunjukkan bahawa 43% pelabur yang berminat dengan Bitcoin adalah wanita.

7. Michael Novogratz – Salah satu Pelabur Bullish yang Paling Berani Bitcoin

Walaupun melabur dalam Bitcoin boleh berisiko, beberapa pelabur menunjukkan kepada kita bahawa mengambil risiko adalah bahagian yang logik dalam perdagangan. Ambil contoh Michael Novogratz! Novogratz dianggap sebagai salah satu pelabur Bitcoin yang paling berjaya yang berjaya menjana kekayaan pada tahun 2017.

Pada tahun 2018, Novogratz mencipta Galaxy – salah satu dana pelaburan paling terkenal yang berurusan dengan aset digital yang berkaitan dengan blockchain dan lain-lain.

Cukup menarik, Novogratz juga terkenal dengan ramalan harganya dan menasihatkan pelabur untuk memegang bukan sahaja Bitcoin tetapi juga emas.

8. Tim Draper – Salah satu Pelabur Modal Teroka Terbaik

Tim Draper, pelabur bitcoion

Tim Draper adalah salah satu pelabur Bitcoin teratas. Dia adalah pelabur modal teroka terkenal yang mendapat liputan meluas pada tahun 2014. Untuk lebih tepat pada tahun 2014, Draper membeli 30,000 bitcoin yang dirampas dari laman Silk Road pada lelongan.

Kini Draper membantu syarikat berkembang maju melalui teknologi blockchain kerana dia sangat percaya pada penggunaan Bitcoin secara besar-besaran.

Seperti yang pernah dia katakan, “Tiba-tiba, peruncit berkata,” Oh, maksudnya saya tidak perlu membayar 2.5-4 persen kepada bank setiap kali seseorang menggesekkan kad kredit? “

9. Dan Morehead – Pelabur yang Membuat Dana Crypto AS Pertama

Akhir sekali, mari kita bincangkan mengenai Dan Morehead. Morehead adalah antara sembilan pelabur Bitcoin teratas di seluruh dunia. Perlu diperhatikan bahawa dia melancarkan dana crypto pertama di AS apabila, menurut data sejarah, Bitcoin bernilai hanya $ 65 setiap satu. Morehead juga merupakan pelabur pertama yang menawarkan dana Initial Coin Offering (ICO) pra-lelong.

Kini syarikat Pantera Capital Morehead adalah salah satu firma pelaburan terkemuka yang memfokuskan pelaburan Bitcoin.

Menariknya, Morehead percaya bahawa keadaan ekonomi semasa di seluruh dunia boleh menyebabkan ledakan Bitcoin, jadi dia terus membuat pelaburan besar dan menyokong industri blockchain.

Mengapa Melabur dalam Bitcoin adalah Idea yang Baik?

Bitcoin, cryptocurrency pertama, masih dianggap sebagai crypto paling berjaya dan aset maya berasaskan blockchain terbesar di seluruh dunia. Perhatikan bahawa menurut CoinTelegraph Cap pasaran Bitcoin adalah 205 bilion dolar AS (pada tahun 2020), mengatasi Intel dan Coca-Cola.

Ramalan Harga Bitcoin: Berapa Banyak Nilai Bitcoin yang Akan Berharga Pada Tahun 2021 Dan Selanjutnya?

Tidak mengejutkan Bitcoin, crypto yang membawa kepada pengembangan pelbagai altcoin dan projek blockchain, terus merevolusikan seluruh dunia kewangan.

Oleh itu, walaupun terdapat turun naik dan pandemi yang berterusan, pelaburan dalam Bitcoin dianggap oleh banyak pakar sebagai pilihan pelaburan yang baik. Banyak pelabur crypto yang berpengaruh mempercayai potensinya pada tahun-tahun akan datang!

Cara Melabur dalam Bitcoin?

Melabur Bitcoin adalah masalah besar. Sekiranya anda juga ingin menjadi pedagang kripto yang terkemuka, anda harus melabur dalam pendidikan yang betul. Dari kursus dalam talian hingga buku perdagangan, seseorang harus memahami industri cryptocurrency untuk mengembangkan strategi perdagangan yang berjaya.

Juga, pastikan anda mengetahui peraturan apa yang berlaku untuk perdagangan kripto di negara tempat anda berada. Di sini anda dapat mengetahui lebih lanjut mengenai bandar yang paling mesra kripto di seluruh dunia.

Untuk menjadi pakar dalam pelaburan Bitcoin, seseorang juga harus mengembangkan kawalan diri dan disiplin untuk merangkumi kehilangan dan kemenangan.

Sentiasa ingat bahawa pelaburan Bitcoin mempunyai risiko spekulatif yang tinggi.

Perkara utama

  • Bitcoin adalah cryptocurrency digital pertama, yang masih dianggap sebagai duit syiling maya paling berjaya yang pernah ada.
  • Beberapa pelabur Bitcoin teratas termasuk Roger Ver, kembar Winklevoss, Kingsley Advani, Blythe Masters, dan Dan Morehead, antara lain.

Sekiranya anda juga ingin menjadi pelabur Bitcoin yang berjaya, anda harus melabur dalam pendidikan, latihan, dan kawalan diri emosi. Kami di Trading Education dapat membantu anda dalam perjalanan perdagangan anda menuju kejayaan. Cukup mendaftar ke salah satu kursus dalam talian kami untuk mengetahui caranya melabur seperti ahli.

Sekarang anda sudah mengetahui 9 pelabur Bitcoin teratas. Sekiranya anda merasa terinspirasi untuk mula melabur dalam Bitcoin, anda mungkin senang mengetahui perkara itu etoro menyediakan kemampuan untuk membeli Bitcoin dan aset Crypto lain dan CFD sehingga 90+ cryptocurrency. Pelabur Bitcoin dapat membina portfolio yang pelbagai dengan syiling yang paling popular.

Sementara itu, beritahu kami pelabur Bitcoin mana yang anda paling berinspirasi. Beritahu kami dalam komen di bawah.

Adakah anda menyukai artikel kami 9 Pelabur Bitcoin Teratas | Orang Paling Berjaya Di Dunia Pelaburan Bitcoin Terungkap? Oleh itu, jangan teragak-agak untuk memberi kami suka dan kongsikan kepada sesiapa sahaja yang berminat dengan topik ini.

Penafian: Cryptocurrency sangat tidak menentu. Modal anda berisiko dan prestasi masa lalu bukanlah petunjuk hasil yang akan datang.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector