Adakah Bitcoin Cash adalah Pelaburan yang Baik dan Sekiranya Saya Melabur dalam Bitcoin Cash?

Pelaburan Tunai Bitcoin

Sekiranya Saya Melabur dalam Bitcoin Tunai? Adakah Tunai Bitcoin adalah Pelaburan yang Baik?

Sekiranya anda baru mengenal dunia pelaburan Bitcoin Cash, anda mungkin tertanya-tanya apakah Bitcoin Cash BCH adalah pelaburan yang baik atau adakah saya harus melabur dalam Bitcoin Cash ?. Baiklah, mari kita hancurkan semua mitos berkaitan Bitcoin Cash yang beredar dalam talian sebelum anda mempertimbangkan untuk melabur dalam Bitcoin Cash BCH.

Jadi, inilah yang perlu anda ketahui mengenai Bitcoin Cash: salah satu aset digital yang paling kontroversial dalam sektor pelaburan cryptocurrency.

Bermula dengan Pelaburan Tunai Bitcoin

Untuk mula melabur dalam Bitcoin Cash BCH, pertama anda perlu Daftar dalam talian dengan pertukaran yang akan membolehkan anda membeli dan melabur dalam Bitcoin Cash. Broker pertukaran adalah platform dalam talian yang membolehkan anda membeli dan menjual Bitcoin Cash serta banyak cryptocurrency lain yang telah mereka senaraikan di platform mereka.

Sekiranya anda ingin membeli dan melabur dalam Bitcoin Cash BCH dengan cepat dan mudah dengan kad kredit anda Pertukaran eToro!

Apa itu Bitcoin Cash?

Sebelum kita meneroka potensi Bitcoin Cash sebagai pelaburan, mari kita cuba memahami sifat Bitcoin Cash.

Bitcoin BCH tunai adalah salah satu daripada 10 cryptocurrency teratas. Walaupun tidak melabur dalam sebarang aset hanya kerana ia popular! Sebaliknya anda harus melabur dalam sesuatu yang dapat anda fahami dan dapat menilai.

Jadi kembali kepada soalan, apakah Bitcoin Cash? Bitcoin Cash adalah cryptocurrency yang dibuat pada tahun 2017 sebagai garpu Bitcoin yang sukar. Di sini kita harus menyebutkan bahawa garpu keras merujuk kepada perubahan radikal pada protokol platform blockchain; perubahan yang harus dipatuhi oleh semua nod.

Walaupun Bitcoin dianggap sebagai cryptocurrency yang paling berjaya diperdagangkan, kita semua tahu bahawa Bitcoin bukanlah cryptocurrency yang sempurna.

Kelajuan atau keselamatan, itulah soalannya!

Betul, Setelah banyak perbincangan hangat di seluruh komuniti cryptocurrency, Bitcoin Cash dibuat pada tahun 2017 untuk meningkatkan skalabiliti Bitcoin dan memudahkan transaksi dan pelaburan seharian.

Untuk mencapai matlamat ini, Bitcoin Cash dirancang dengan blok lapan kali lebih besar daripada Bitcoin – satu fakta yang menarik banyak pelabur cryptocurrency untuk mempertimbangkan untuk menambahkan Bitcoin Cash ke portfolio mereka dan untuk melabur dalam Bitcoin Cash BCH.

Di sini kita harus perhatikan bahawa ukuran blok Bitcoin apa pun terhad kepada 1MB, yang dipercayai dapat memberi cukup masa antara transaksi untuk meningkatkan pengesahan dan keselamatan.

Adakah Tunai Bitcoin adalah Pelaburan yang Baik?

Ya, Bitcoin Cash boleh menjadi pelaburan yang baik dan kaedah terbaik untuk mempelbagaikan portfolio anda apabila dilakukan dengan betul.

Yang benar adalah bahawa Bitcoin Cash mempunyai had pasaran $ 4,814,767,530 dan jumlah dagangan 24 jam sebanyak $ 1,666,584,587, pada masa penulisan, yang menjadikan Bitcoin Cash salah satu daripada 10 cryptocurrency teratas yang diperdagangkan di luar sana.

carta harga tunai bitcoin

Tetapi apa maksudnya bagi pelabur? Kita sering dihujani dengan nombor yang sukar kita fahami, jadi mari kita meletakkan nombor dalam perspektif. Jumlah dagangan yang tinggi bermaksud kecairan yang tinggi, atau seberapa mudah aset dapat dibeli dan dijual. Cap pasaran, sebaliknya, merujuk kepada nilai aset di pasaran.

Walaupun banyak faktor boleh mempengaruhi kadar kejayaan pelaburan cryptocurrency, termasuk permintaan dan penawaran, sentimen pasaran, berita kripto, dan inovasi teknologi, sebenarnya banyak pelabur Bitcoin besar percaya bahawa Bitcoin Cash adalah pelaburan yang baik.

Menariknya, salah satu penyokong utama Bitcoin Cash adalah Roger Ver yang menawan, yang dikenali sebagai Bitcoin Jesus, yang tweet beberapa hari yang lalu (13 November): “BCH berfungsi sebagai wang tunai. BTC tidak lagi berlaku. Itulah sebabnya Bitcoin Cash adalah untuk semua orang. “

Sekiranya Saya Melabur dalam Bitcoin Tunai?

Mengapa saya mesti mempertimbangkan untuk melabur dalam Bitcoin Cash? Bukan hanya pelabur besar yang berminat dalam pelaburan Bitcoin Cash. Anda juga boleh melabur dalam Bitcoin Cash!

Tetapi adakah kebolehcapaian cukup untuk anda melabur dalam Bitcoin Cash? Hanya kerana anda boleh melabur dalam Bitcoin Cash, itu tidak bermaksud anda seharusnya.

Dan di sini, pelabur crypto yang dikasihi, kami tidak dapat memberikan jawapan yang tepat. Mudah kerana tidak ada pendekatan satu-ukuran untuk pelaburan kripto dan semuanya bergantung kepada anda dan matlamat kewangan anda!

Yang boleh kami lakukan hanyalah membantu anda membuat keputusan yang tepat. Dan kebenarannya adalah bahawa Bitcoin Cash memberikan masa transaksi yang cepat, yuran rendah, dan skalabiliti yang lebih baik daripada Bitcoin.

Oleh itu, jika anda percaya bahawa Bitcoin bukan satu-satunya duit syiling yang perlu diperhatikan dan jika anda fikir bahawa blok yang lebih besar dapat meningkatkan skala, maka melabur dalam Bitcoin Cash mungkin merupakan pilihan yang tepat untuk anda.

Oh, dan walaupun kami tidak dapat berjanji bahawa anda akan menjana wang dengan cryptocurrency, jangan terkejut bahawa jumlah pelabur yang ingin memiliki Bitcoin Cash dalam portfolio mereka semakin meningkat, termasuk:

 • Peminat kripto yang percaya bahawa Bitcoin Cash lebih baik dan boleh diskalakan daripada Bitcoin
 • Pelabur yang bersedia mengambil risiko dan melabur dalam Bitcoin Cash dan penggunaannya dalam jangka masa panjang
 • Pedagang harian yang bertaruh pada kemungkinan perubahan harga dan minat kripto dalam Bitcoin Cash
 • Pelombong yang ingin melepaskan diri dari Bitcoin dan kepekatan hashpowernya

Adakah anda mempertimbangkan untuk melabur dalam Tunai Bitcoin BCH?

Sekiranya Saya Melabur dalam Bitcoin atau Bitcoin Cash?

Oleh itu, adakah anda berminat melabur dalam Bitcoin Cash atau adakah anda lebih suka Bitcoin BTC, aset crypto pertama dan paling popular??

Sekiranya anda masih tidak pasti, mari senaraikan kelebihan pelaburan Bitcoin Cash untuk membantu anda membuat keputusan yang tepat.

Walaupun Bitcoin Cash sangat mirip dengan Bitcoin, dengan kebaikan dan keburukan yang berbeza dan bekalan 21 juta syiling yang terhad, Bitcoin Cash berbeza dan dapat membantu menyelesaikan masalah skalabilitas Bitcoin.

Bitcoin Cash dapat menangani lebih banyak transaksi sesaat dan mempunyai yuran yang lebih rendah (sekitar $ 0.20) berbanding dengan Bitcoin.

Sebenarnya, Bitcoin Cash dapat menangani sekitar 25,000 transaksi setiap blok; sebagai perbandingan, Bitcoin memproses 1,000-1,500 transaksi setiap blok.

Bitcoin Cash juga dianggap pelaburan selamat yang – walaupun ada blok yang lebih besar – belum digodam sejak dilancarkan. Berbeza, Bitcoin masih ada kaitan dengan aktiviti haram dan Laluan Sutera.

Walau bagaimanapun, pada akhirnya bergantung kepada anda dan kepercayaan anda; hanya anda yang boleh menentukan sama ada Bitcoin Cash adalah pelaburan yang lebih baik daripada Bitcoin.

Jangan lupa bahawa apa yang sesuai untuk sesetengah pelabur mungkin merupakan pilihan kewangan yang buruk bagi anda, jadi keputusan akhir – sama ada melabur dalam Bitcoin Cash atau tidak – adalah milik anda!

Berapa Banyak Wang Tunai Bitcoin Yang Perlu Dibeli?

Anda mungkin ingin mengetahui berapa banyak Bitcoin Cash yang bernilai pada tahun-tahun akan datang, sebelum anda memutuskan untuk melabur di BCH.

Yang benar adalah bahawa tidak ada yang tahu! Pasaran cryptocurrency sangat tidak stabil dan bergantung pada permintaan dan penawaran, jadi sukar untuk memberikan ramalan harga yang tepat.

Di samping itu, pandemi dan pasaran menurun yang dicetuskan pada bulan Mac 2020 menunjukkan kepada seluruh dunia bahawa tidak ada yang pasti dalam dunia kewangan.

Yang mengatakan, prestasi masa lalu dan analisis data dapat membantu pelabur dan peniaga membuat ramalan ramalan.

Oleh itu, mari kita mulakan dengan Bitcoin Cash dan prestasinya pada masa lalu. Semasa dilancarkan, Bitcoin Cash mempunyai nilai pembukaan sekitar $ 290, yang mencapai hampir $ 700 pada keesokan harinya. Pada akhir tahun 2017, sebaliknya, Bitcoin Cash melonjak menjadi lebih dari $ 4,000.

prestasi tunai bitcoin

Prestasi Tunai Bitcoin (Sumber: Modal; Diperolehi dari https://capital.com/trade-bitcoin-cash)

Sejak itu, Bitcoin Cash telah menjadi pelaburan yang lebih stabil, dengan satu perdagangan BCH di $ 259.27 pada masa penulisan. Menurut beberapa ramalan positif, nilai Bitcoin Cash mungkin berganda pada tahun 2021.

Sebagai contoh, menurut Harga Koin Digital, Bitcoin Cash mungkin antara $ 500 (maksimum) hingga $ 60 (min), dan malah mungkin mencecah hampir $ 700 pada akhir 2021.

Kami hanya boleh menunggu dan melihat apa yang berlaku pada 2021 untuk pelaburan Bitcoin Cash!

Adakah Melabur dalam Bitcoin Cash Berisiko?

Ya, melabur dalam Bitcoin Cash, atau aset apa pun, boleh berisiko.

Ringkasnya, tidak ada aset yang sangat menguntungkan yang benar-benar selamat, dan cryptocurrency sama sekali tidak terkecuali daripada peraturan mudah ini. Walaupun begitu, terdapat beberapa perkara yang secara langsung mempengaruhi Bitcoin Cash atau cryptocurrency dan, sebagai hasilnya, keselamatan melabur dalam Bitcoin Cash.

 • Komuniti penyokong dan peminat yang besar
 • Pasukan pembangunan yang mengusahakan projek ini.
 • Penggunaan atau penggunaan yang meluas, iaitu kemampuan untuk menggunakan wang tunai Bitcoin untuk membayar pelbagai pembayaran dan kemudahan membeli dan menjualnya.

Ketiga-tiga petunjuk di atas untuk Bitcoin Cash berada pada tahap kukuh. Oleh itu, boleh difikirkan bahawa melabur dalam Bitcoin Cash lebih selamat daripada melabur di kebanyakan cryptocurrency lain, walaupun tidak bebas risiko!

Yang benar adalah bahawa Bitcoin Cash telah mengalami banyak kenaikan selama bertahun-tahun, tetapi masih, ia mempunyai beberapa peluang besar untuk para pelabur.

Oleh itu, selalu buat kajian anda sebelum anda memutuskan untuk melabur dalam Bitcoin Cash dan jangan sekali-kali melabur lebih banyak daripada yang anda boleh rugi. Pengurusan Risiko sangat penting untuk membantu anda menetapkan pesanan berhenti-had dan berhenti-rugi dan mengatasi masalah kewangan.

Kesimpulan: Adakah Bitcoin Cash adalah Pelaburan yang Baik

melabur dalam bitcoin tunai

Sekiranya Anda Melabur dalam Tunai Bitcoin?

Melabur dalam Bitcoin Cash BCH atau aset apa pun boleh sangat berisiko jika anda tidak tahu apa yang anda lakukan, terutamanya pada waktu yang tidak menentu. Anda mungkin bertanya pada diri sendiri, “haruskah saya membeli Bitcoin Cash sekarang?” Jadi, inilah berita gembira, melaburkan wang anda tidak semestinya rumit.

Walaupun tiada pelaburan bebas risiko, melabur dalam Bitcoin Cash mungkin menghasilkan pulangan yang baik dalam beberapa tahun mendatang. Sama ada anda baru dalam pelaburan Bitcoin Cash atau hanya ingin tahu bagaimana memanfaatkan sepenuhnya modal anda, memahami apa yang perlu diketahui sebelum melabur dalam Bitcoin Cash BCH adalah kritikal.

Angka ramalan di bawah menggariskan beberapa Potensi tinggi dan rendah ramalan harga Bitcoin Cash BCH pada 2020, 2021, 2022, 2023, dan 2025+ yang ditawarkan oleh penganalisis dan pakar industri.

Tahun Tinggi Rendah
2020 $ 350 $ 250
2021 $ 450 $ 280
2022 $ 550 $ 330
2023 $ 850 $ 400
2025+ $ 1,400 $ 500

Walaupun sejarahnya kontroversial dan masa depan yang tidak jelas, Bitcoin Cash telah berjaya menjadi salah satu cryptocurrency teratas.

Oleh itu, jika anda tertanya-tanya sama ada anda harus melabur dalam Bitcoin Cash atau tidak, kami memberi jaminan bahawa keputusan akhir akan diberikan kepada anda.

 1. Sama ada anda memutuskan untuk membeli atau memperdagangkan Bitcoin Cash, anda harus memilih platform yang boleh dipercayai, Suka eToro.
 2. Bergantung pada matlamat anda, jangan lupa bahawa rancangan yang ketat dan rutin perdagangan yang sihat sangat penting, jadi jangan ragu untuk meneroka laman web kami untuk membantu anda menaiki tangga kejayaan pelaburan Bitcoin Cash.

eToro – Platform Cryptocurrency Terbaik Untuk Pedagang dan Pelabur

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam industri ini selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Perkara utama

 • Bitcoin Cash adalah garpu sukar Bitcoin yang dibuat pada tahun 2017 untuk mengatasi masalah kekurangan dan skalabiliti Bitcoin.
 • Salah satu perbezaan utama antara Bitcoin dan Bitcoin Cash adalah bahawa Bitcoin Cash mempunyai blok yang lapan kali lebih besar daripada Bitcoin.
 • Bitcoin Cash bertujuan untuk membuat transaksi lebih pantas, lebih murah dan lebih dipercayai di seluruh dunia. Sebenarnya, Bitcoin Cash diterima oleh beratus-ratus peruncit dalam talian dan batu bata di seluruh dunia.
 • Bitcoin Cash boleh menjadi pelaburan yang baik dan kaedah terbaik untuk mempelbagaikan portfolio anda apabila dilakukan dengan betul.

Sekiranya anda menyukai artikel kami Adakah Bitcoin Cash adalah Pelaburan yang Baik dan Sekiranya Saya Melabur dalam Bitcoin Cash, sila kongsikan kepada pelabur lain yang berminat dalam sektor cryptocurrency.

Pelaburan Tunai Bitcoin – Soalan Lazim

Apakah tujuan utama Bitcoin Cash?

Tujuan utama Bitcoin Cash adalah untuk berfungsi sebagai sistem pembayaran digital, menyelesaikan kekurangan Bitcoin, dan membantu pelanggan di seluruh dunia untuk menghantar dan menerima dana dengan mudah dan dengan kos transaksi yang rendah.

Di mana Bitcoin Cash diterima?

Bitcoin Cash kini diterima oleh lebih daripada 945 peruncit dalam talian dan 670 peruncit untuk membantu pelanggan mereka melakukan pembayaran cryptocurrency untuk produk dan perkhidmatan yang berbeza, menurut data yang disediakan oleh CNN.

Adakah Bitcoin Cash akan mengatasi Bitcoin?

Walaupun Bitcoin Cash adalah cryptocurrency yang mempunyai beberapa potensi pelaburan yang besar, Bitcoin Cash tidak mungkin mengatasi Bitcoin, yang dianggap sebagai aset digital yang paling popular dan diperdagangkan di seluruh dunia.

Apakah Platform terbaik untuk mula melabur dalam Bitcoin Cash?

Platform terbaik untuk melabur dalam Bitcoin Cash adalah eToro yang membolehkan anda membeli Bitcoin Cash dengan 0% Suruhanjaya.

Penafian: Cryptocurrency sangat tidak menentu. Modal anda berisiko dan prestasi masa lalu bukanlah petunjuk hasil yang akan datang.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me