Adakah Ethereum Pelaburan Yang Baik Dan Bolehkah Anda Keuntungan pada ETH pada tahun 2021?

Ethereum mungkin merupakan pelaburan yang baik untuk anda, sekiranya anda merupakan pelabur jangka panjang!

Cryptocurrency adalah wang digital berasaskan blockchain tanpa nama. Anda mungkin mengetahui varian Bitcoin dan Ethereum yang paling biasa, tetapi menurut Coinmarketcap, terdapat lebih dari 8,000 cryptocurrency.

Anda boleh melabur dalam mata wang kripto tetapi sekarang, ada kemungkinan untuk membeli produk dan perkhidmatan standard dengan cryptocurrency. Walaupun cryptocurrency baru dan menarik, mungkin berisiko untuk melabur, jadi anda perlu melakukan lebih banyak analisis sebelum melabur dalam aset kripto.

Pakar mempunyai pandangan berbeza mengenai pelaburan cryptocurrency. Oleh kerana crypto adalah pelaburan berisiko dengan potensi turun naik harga yang tinggi, perunding kewangan tertentu ragu-ragu ketika melabur dalam crypto.

Walau bagaimanapun, banyak orang mempunyai masa yang sukar untuk memutuskan cryptocurrency mana yang harus digunakan. Seperti yang dinyatakan di atas terdapat lebih daripada 8000 cryptocurrency. Sebilangan besar orang sudah mengetahui Bitcoin, tetapi ada juga yang akan mula mempelbagaikan dan mencari peluang yang lebih besar, seperti Ethereum.

Ethereum adalah salah satu cryptocurrency terbesar di pasaran dan ia adalah cryptocurrency yang berfungsi sangat unik jika dibandingkan dengan cryptocurrency lain. ETH membawa beberapa peluang baru dan menarik.

Ethereum Investing: Apa Itu?

Dimulakan pada tahun 2015, dengan kontrak pintar dan keupayaan aplikasi yang diedarkan, Ethereum adalah rangka kerja pengkomputeran cryptocurrency terbuka dan terdesentralisasi. ETH atau Ether adalah blockchain tempatan platform. Ethereum sekarang adalah blockchain yang paling popular di dunia. Mengikuti Bitcoin, Ethereum adalah blockchain harga saham kedua terbesar di seluruh dunia.

Melabur di Ethereum boleh menjadi pelaburan untuk masa depan kewangan. Platform kontrak pintar dibina untuk menggantikan sejarah Wall Street yang sudah usang dan telah mula menggantikan saham korporat dan bon dengan token kontrak pintar dalam transaksi syarikat tertentu.

Kapasiti Ethereum mungkin jauh lebih luar biasa daripada Bitcoin, yang berfungsi sebagai forum untuk pemaju untuk terus berkembang dan berinovasi. Corak DeFi terbaru adalah contoh. Inisiatif dan peluasan baru yang bercita-cita tinggi ke dunia pendanaan membuka jalan baru hampir setiap hari baru dan mengubah pasaran selamanya. Ia menyumbang kepada motif crypto moden seperti "pertanian hasil" dan “penyatuan mudah tunai."

Banyak cryptocurrency lain dibina berdasarkan blockchain Ethereum. Sebagai contoh, token ERC-20 baru bernama Yearn Finance atau YFI telah dibina di Ethereum. Kontrak pintar dibina untuk mempunyai kekurangan digital untuk komoditi dan hanya 30,000 token. Banyak yang mempunyai bekalan yang berbeza-beza dan keadaan keperluan yang sama sekali berbeza. Ethereum adalah salah satu projek cryptocurrency yang paling terkenal, jadi pelaburan di Ethereum sekarang boleh menghasilkan keuntungan dan pulangan pelaburan yang besar.

Baca Lagi: Panduan Pemula untuk Ethereum dan Petua untuk Melabur di ETH

Adakah Ethereum Pelaburan yang Baik? Bagaimana Ia Dilakukan pada 2020?

Kerana Covid-19, 2020 adalah tahun cabaran bagi dunia. Mata wang kripto, termasuk Ethereum, jatuh nilainya pada bulan Mac kerana wabak itu tetapi kemudian, mereka mula menaikkan harga.

Pada hari terakhir 2020 Ethereum mencecah paras $ 750 yang merupakan tahap tertinggi sejak Mac 2018. Selain itu, Ethereum mencapai paras tertinggi sepanjang masa pada $ 1,826 baru-baru ini pada 10 Februari 2021.

Petunjuk harga terbaru menunjukkan bahawa cryptocurrency kedua terbesar di dunia dijangka menguji puncak baru pada tahun 2021. Pelaksanaan dan kemas kini rangkaian Beacon Chain terbaru ETH juga membawa pelbagai pelabur institusi yang berminat untuk mempertaruhkan Ethereum 2.0 untuk menjadikan mekanisme lebih berkesan. ETH kini mempunyai cap pasaran $ 190.57B.

Kerana minat yang meningkat pada Ethereum 2.0, pelbagai pertukaran cryptocurrency, termasuk Binance, mula menawarkan perkhidmatan ETH. Finance Magnates sebelum ini menyatakan sokongan untuk rangkaian ETH untuk kemas kini baru dari pertukaran cryptocurrency Gemini.

Oleh kerana stok mengurangkan jumlah syiling yang beredar, jika pembekal menurun dan permintaan tetap tinggi, harga Ethereum dapat meningkat. Pelancaran perdagangan masa depan Ether adalah penjelasan lain yang mungkin anda anggap sebagai pertaruhan yang berjaya. Pada tahun 2021 ia bertujuan untuk melancarkan perdagangan niaga hadapan Ether melalui CME Group, laman web perdagangan derivatif terbesar di dunia.

Walaupun Bitcoin dikenali sebagai “emas digital”, kerana potensinya yang sangat besar, Ethereum dianggap “minyak digital.” Blockchain yang paling banyak digunakan adalah Ethereum. Banyak projek crypto di rangkaian telah dikeluarkan. Untuk aplikasi kewangan yang terdesentralisasi, Ethereum sangat biasa.

Rangkaian tersebut melalui semakan yang akan menjadikan usaha crypto lebih cekap dan menarik. Selepas kemas kini, Ether dapat melihat penerimaan yang lebih luas yang akan menaikkan harganya.

Dengan kemas kini baru ke rangkaian Ethereum, penggunaan Ether dibenarkan. Seterusnya, ia akan menjadi pelaburan yang baik bagi mereka yang mencari bentuk lain untuk menghasilkan wang dari perniagaan untuk pegangan kripto mereka.

Secara keseluruhan tahun 2020 adalah tahun yang baik untuk Ethereum kerana ia mempunyai kenaikan harga yang ketara dan pelepasan Ethereum 2.0 menandakan salah satu titik penentu masa depan Ethereum.

Melabur di Ethereum pada tahun 2021? Adakah Ia Idea Baik?

Menurut pakar crypto, Ethereum dianggap sebagai pelaburan yang baik. Makalah penyelidikan yang dilakukan oleh pakar ekonomi menunjukkan bahawa Ethereum jauh lebih mungkin berkembang pada masa akan datang. Harga Ethereum dijangka mencapai $ 5,000 pada akhir 2021, berdasarkan "Ramalan Panjang" ramalan.

melabur di Ethereum terbukti menjadi keputusan yang baik. Pada tahun 2019, harga purata Ethereum ialah $ 125. Harga pada Februari 2021 adalah $ 1,820. Dalam dua tahun, nilai ETH meningkat 15 kali ganda. Jadi, jika anda melabur $ 10,000 ke Ethereum pada tahun 2019, sekarang anda akan mempunyai sekitar $ 150,000 di Ethereum.

Tetapi untuk mengetahui sama ada idea yang benar-benar baik untuk melabur di Ethereum makna asas Ethereum blockchain itu sendiri harus diselidiki terlebih dahulu.

Ethereum 2.0 dilancarkan dalam beberapa fasa bermula dari Fasa 0. ETH adalah token Ethereum blockchain. Ethereum sememangnya alat untuk menjimatkan simpanan sekiranya Bitcoin adalah satu bentuk pembayaran semata-mata. Sebilangan besar daripadanya adalah pilihan yang baik secara teori dalam bidang pelaburan jangka panjang.

Blockchain Ethereum adalah protokol berdasarkan peraturan matematik. Sebagai perbandingan dengan bank pusat atau kerajaan yang dapat mengubah penyediaan wang tunai dengan cepat dan tiba-tiba, duit syiling Ethereum yang diedarkan ditulis menjadi pengekodan yang dapat dibaca dan dipersetujui secara bebas. Komoditi digital ini, bukannya janji emas atau pemerintah, disokong oleh rantaian blok dan realiti matematik yang tidak dapat dihancurkan.

Cara Melabur Di Ethereum

Halangan masuk untuk memulakan pelaburan sangat rendah untuk cryptocurrency. Seseorang yang tidak dikenali di kawasan itu akan cepat mendapat ETH dan mula menabung dengan berpegangan dan mengharapkan penghargaan.

Tambahan pula, seseorang berpotensi membuat pelaburan di Ethereum dan mula menjana wang dari ETH melalui pelbagai kaedah.

Semua bermula dengan membeli dan menahan. Ini adalah salah satu strategi yang paling biasa untuk melabur dalam cryptocurrency. Pembelian dan pemegangan cryptocurrency adalah cara yang mudah dan umumnya berjaya. Strategi untuk membeli dan mengekalkan adalah penyelesaian yang baik dan mudah tetapi ia boleh menyebabkan ketidakpastian kerana bidang cryptocurrency terkenal dengan bahan letupan harganya. Cryptocurrency mempunyai sifat tidak menentu, kerana banyak pelabur telah menjauhkan diri. Tetapi bagi sesetengah orang, ini merupakan salah satu faktor paling berharga yang dicirikan oleh cryptocurrency dan telah menarik minat mereka untuk melabur.

Cara lain untuk melabur di Ethereum adalah melalui perlombongan. Perlombongan cryptocurrency adalah kaedah penyelesaian matematik. Perlombongan pada dasarnya adalah tulang belakang banyak rangkaian cryptocurrency kerana mereka menggunakan masa mereka untuk menyelesaikan masalah matematik dengan kekuatan pengkomputeran dan untuk menyediakan rangkaian “bukti kerja” yang mengesahkan transaksi Ethereum (ETH). Pelancaran Ethereum 2.0 dengan tujuan untuk beralih ke “proof-of-stake” dapat menjadi perhatian para penambang namun perlombongan PoW dijangka masih praktis hingga sekitar tahun 2023.

Perdagangan cryptocurrency termasuk Ethereum telah dimulakan dengan peniaga konvensional dengan menyelami pasaran yang ada. Terdapat juga pelbagai pilihan perdagangan seperti ETH futures, yang menjadikannya salah satu cara pelaburan yang lebih baik di Ethereum.

Derivatif perdagangan membolehkan peniaga memperoleh hasil yang sama dari penurunan dalam corak menaik. Peniaga boleh memanfaatkan kedudukan panjang atau pendek tanpa mengira bagaimana permintaan bergerak.

Sedia melabur di ETH?

Kebaikan dan Kekurangan Ethereum

Seperti mana-mana aset, terdapat senarai kebaikan dan keburukan untuk Ethereum.

Kelebihan Ethereum:

Apakah faedah melabur di Ethereum?

Banyak penganalisis crypto berpendapat bahawa Ethereum mempunyai masa depan yang besar, menjadikannya pilihan yang menarik bagi pelabur crypto.

Berikut adalah perkara terbaik mengenai Ethereum:

✅ Kebolehpercayaan:

Selama tiga tahun kebelakangan ini, rangkaian dan program Ethereum yang mapan telah konsisten. Pasukan di belakang Ethereum berusaha keras untuk menjadikan Ethereum salah satu projek terbesar dalam bidang crypto.

✅ Desentralisasi:

Struktur yang terdesentralisasi mungkin merupakan salah satu faedah utama Ethereum. Seperti yang dinyatakan, teknologi cryptocurrency, yang pada awalnya dikembangkan untuk memberi alternatif kepada proses perbankan konvensional, terdesentralisasi dan telus. Decentralized Finance (DeFi) adalah salah satu faktor yang dicirikan oleh cryptocurrency dan Ethereum berada di puncak DeFi.

✅ Lebih banyak perniagaan mengejar Ethereum:

Ethereum disokong oleh beberapa perniagaan besar dan Ethereum Enterprise Alliance adalah organisasi pengesanan Ethereum yang terkemuka. Apabila syarat pihak ketiga dikeluarkan, pelabur Ethereum melabur lebih banyak. Guru kewangan Andreessen Horowitz, adalah salah satu tokoh utama yang terlibat dalam Ethereum. Sebagai perbandingan, hakikat bahawa Ethereum juga pro dalam bidang kewangan (ICO). Token ERC-20 juga dianggap sebagai standard untuk penggalangan dana dan ICO.

✅ Eter tidak terkawal:

Tidak seperti Bitcoin, Ether (ETH) tidak dikekang dan berguna. Urus niaga merangkumi kontrak untuk masa berjalan sendiri dan penyelesaian jangka pendek. Menariknya, apabila pencipta Vitalik Butterin mengatakan Ethereum dapat dengan cepat menangani lebih dari satu juta transaksi sesaat.

Kekurangan Ethereum

Berikut adalah bahagian yang lemah mengenai Ethereum:

❌ Kritikan untuk pertumbuhan perlahan

Ethereum telah dikritik kerana pertumbuhannya perlahan. Di ambang pengembangan DeFi penganalisis telah mempersoalkan apakah Ethereum boleh berjaya di bawah berat DeFi. Ini menunjukkan bahawa kemajuannya perlahan dan ketinggalan dalam memperkenalkan perubahan rangkaian.

❌ Kelemahan penggerak pertama:

Kekurangan penggerak pertama telah diperoleh oleh Ethereum. Pembawa standard masih merupakan rangkaian warisan. Semua syarikat baru juga belajar dari staf dan cukup tangkas untuk membolehkan pertumbuhan dan hasil yang lebih cepat. Dalam jangka masa panjang, ini boleh menjadi bahaya yang tidak diketahui. Juga, perniagaan yang sejahtera akan mendapat keuntungan dari kesilapan Ethereum dan mungkin mewujudkan rangkaian yang lebih baik.

Eth Sukar untuk Ethereum ditimbang:

Walaupun ciri-cirinya yang pelbagai mungkin merupakan aspek yang menarik, beberapa pelabur hanya ragu-ragu untuk melabur di ETH. Sebagai perbandingan, Ethereum masih belum menyelesaikan masalah yang berkaitan dengan penskalaan dan latensi Rangkaian untuk menarik lebih banyak pelabur dalam cryptocurrency.

Kesimpulan: Begitu juga Ethereum Pelaburan yang Baik?

Ethereum adalah salah satu crypto terbaik untuk dilaburkan, menurut penganalisis. Koin terkenal menjanjikan dan ketika DeFi terus berkembang dengan Ethereum di puncak, maka harganya mungkin melambung tinggi dalam waktu terdekat.

Sebilangan besar pelaburan bergantung kepada faktor risiko vs ganjaran. Dengan kata lain, adakah potensi ganjaran melebihi kemungkinan akibat risiko?

Ringkasnya, Ethereum adalah pelaburan berisiko rendah dengan banyak potensi ganjaran. Anda mesti membuat kajian sebelum mempertimbangkan untuk menambahkan ETC ke portfolio anda.

Oleh itu, adakah Ethereum (ETC) pelaburan yang baik? Ethereum sememangnya mempunyai banyak kelebihan yang tidak dimiliki oleh banyak cryptocurrency lain. Fakta bahawa Decentralized Finance (DeFi) adalah salah satu faktor yang dicirikan oleh cryptocurrency dan Ethereum berada di puncak DeFi, bermakna terdapat banyak ruang untuk pertumbuhan harga Ethereum dan menjadikannya duit syiling yang baik untuk dilaburkan.

Melabur di Ethereum adalah keputusan yang bijak, Sekiranya anda ingin menjadi sebahagian daripada pengembangan DeFi maka Ether adalah pilihan yang tepat untuk portfolio anda.

Sekarang anda tahu bahawa Ethereum boleh menjadi pelaburan yang baik. Sekiranya anda merasa cukup terinspirasi untuk mula melabur dalam DAN LAIN-LAIN, atau jika artikel ini memberikan sedikit gambaran tambahan mengenai pengetahuan anda yang ada, anda mungkin senang mengetahui hal itu eToro memberikan kemampuan untuk melabur dalam aset crypto.

eToro – Platform Terbaik untuk Membeli Cryptos

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam industri crypto selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Mata wang maya sangat tidak stabil. Modal anda berisiko.

Perkara utama

  • Cryptocurrency adalah wang digital berasaskan blockchain tanpa nama.
  • Anda juga boleh membeli produk dan perkhidmatan standard dengan cryptocurrency, tetapi anda juga boleh melabur dalam cryptocurrency termasuk Ethereum.
  • Ethereum adalah salah satu cryptocurrency terbesar di pasaran dan merupakan mata wang yang berfungsi sangat unik berbanding cryptocurrency lain.
  • Pelaburan di Ethereum boleh menjadi pelaburan untuk masa depan kewangan.
  • Kapasiti Ethereum mungkin jauh lebih luar biasa daripada Bitcoin, yang berfungsi sebagai forum untuk pemaju untuk terus berkembang dan berinovasi.
  • Makalah penyelidikan yang dilakukan oleh The Economist menunjukkan bahawa, Ethereum jauh lebih mungkin berkembang pada masa akan datang.
  • Anda boleh melaburkan sejumlah wang di Ethereum. Anda boleh bermula dengan hanya $ 25 misalnya.
  • Oleh kerana DeFi terus berkembang dengan Ethereum di puncak, Ethereum boleh menjadi salah satu pelaburan terbaik yang dapat dilakukan di pasaran kripto sekarang.

Soalan Lazim

Adakah bernilai melabur di Ethereum?

Berdasarkan akses mudahnya kepada pembeli runcit dan prospek pertumbuhannya yang berterusan, Ethereum membuat pelaburan yang luar biasa.

Berapakah jumlah minimum untuk melabur di Ethereum?

Terdapat beberapa platform, seperti eToro, yang membolehkan pengguna memasukkan $ 25 untuk memulakan di Ethereum.

Sekiranya saya melabur di Ethereum sekarang?

Semasa ingin melabur dalam cryptocurrency, anda harus selalu membuat kajian sendiri. Ethereum adalah salah satu cryptocurrency terbaik dengan potensi kenaikan harga dalam masa terdekat.

Tempat melabur di Ethereum?

eToro adalah alternatif yang paling menguntungkan. Platform dagangan anugerah berprestij membolehkan peniaga membuat portfolio, berfungsi sebagai pusat sehenti bagi peniaga yang mendapat pendedahan kepada cryptocurrency.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me