Adakah Ethereum Pelaburan yang Baik Pada 2021? Ketahui

Pelabur datang ke Ethereum, adakah ia membeli?

Pakar kripto percaya bahawa ETH adalah pelaburan yang baik tahun ini berbanding aset digital yang lain. Penganalisis Crypto percaya bahawa harga Ethereum akan terus meningkat pada tahun 2021 dan mencapai tahap baru.

Ethereum adalah cryptocurrency yang berpusatkan komuniti yang pertama kali dicadangkan pada tahun 2013. Pengembangan duit syiling itu mendapat banyak dana selama 18 bulan, dengan rangkaian pertama kali beroperasi pada bulan Julai 2015. Semasa pelancaran, sekitar 72 juta syiling dilombong Sistem turing-lengkap, yang mampu melaksanakan skrip dan menjalankan aplikasi yang sepenuhnya terdesentralisasi.

Walaupun ETH mungkin telah memulakan permulaan yang perlahan, selama enam tahun kebelakangan ini, ETH terus memantapkan dirinya sebagai cryptocurrency kedua terbesar di belakang Bitcoin. Permodalan pasaran untuk duit syiling telah melebihi $ 31 bilion dan pada masa ini berdiri di puncak kekuatan revolusi kewangan deregulasi baru.

Ethereum telah mulai menyusup ke berbagai industri utama, yang pada gilirannya bermaksud bahawa kepentingan banyak pelabur tradisional telah meningkat selama dua belas bulan terakhir atau lebih. Spekulator kini percaya bahawa ETH memperoleh daya tarikan yang diperlukan untuk menjadi pesaing pelaburan kripto nombor satu pada tahun 2021.

Adakah harga Ethereum akan meningkat tahun ini?

Seluruh planet kini menjadi tahun wabak coronavirus. Ketidaktentuan ekonomi yang disebabkan oleh COVID-19 di seluruh dunia memberi kesan kepada crypto secara umum, meningkatkan statusnya di seluruh dunia. Oleh itu, banyak orang sekarang tertanya-tanya bagaimana untuk melabur di ETH, dan adakah Ethereum patut dilaburkan.

Menurut para pakar, harga ETH boleh meningkat ke tahap tinggi baru $ 3,500 pada akhir tahun 2021. Kesan utama ialah minat terhadap Ethereum berada pada tahap tertinggi sepanjang masa, dengan para pelabur berusaha untuk belajar bagaimana berdagang Ethereum. Buktinya adalah bahawa jumlah dompet ETH aktif telah meningkat sebanyak 50% dalam jangka masa hanya satu tahun.

Menurut unjurannya, Ethereum dapat mencecah $ 3,500 setiap duit syiling, menjadikan permodalan pasarannya melebihi tanda $ 500 bilion sebelum 2021 berakhir.

Tunggu: tidakkah penggunaan Ethereum menurun baru-baru ini??

Walaupun benar bahawa dompet aktif merosot ke paras terendah dua bulan menjelang akhir tahun 2020, ini dapat dijelaskan dengan:

Pelabur awal mengeluarkan wang.

Pelabur pasca penguncian kembali bekerja sepenuh masa.

Wang tunai musim cuti.

Walaupun begitu, para pakar tetap tidak terpengaruh, kerana asas ETH jangka sederhana tetap dalam keadaan kukuh. Bulls masih akan menjawab soalan “adakah Ethereum pelaburan yang baik?” dengan “ya” yang gemilang.

Model peralihan

Berita pelaburan Ethereum semasa nampaknya menunjuk pada idea bahawa Ethereum 2.0 semuanya ada pada kita. Ini melibatkan peralihan premis mata wang kepada model saham berbanding model bukti konsep, yang mempengaruhi kebolehgunaan dan harga Ethereum ketika kelajuan dan kuantiti transaksi bertambah baik.

Ketika revolusi DeFi (deregulasi kewangan) berkembang, jumlah transaksi Ethereum akan meningkat secara eksponensial. Dari penampilan luar, dunia DeFi mungkin tampak agak suram (berfikir logistik dan pengurusan inventori), tetapi peralihan ke arah kecairan dalam model industri berarti modal yang digunakan dalam transaksi DeFi dapat dipinjamkan sebagai kredit. Ini bermaksud pemilik ETH akan menerima pulangan faedah tanpa risiko sepenuhnya atas modal yang digunakan dalam sistem tersebut.

Ethereum dan Revolusi Perindustrian Keempat

Ketika dunia bersiap untuk beralih ke model yang bergantung pada automasi pada era pasca pandemi, jelaslah bahawa teknologi blockchain akan memainkan peranan penting dalam Industri 4.0. Aplikasi Ethereum telah menjadikannya sebagai bahagian penting dari perubahan seismik ini dalam bagaimana logistik akan berfungsi di bawah platform teknologi baru.

Seluruh model perniagaan sedang diperbaiki dan dirancang berdasarkan perkhidmatan yang saling berkaitan dan selamat yang dapat diberikan oleh Ethereum. Ketika Industri 4.0 mulai berjalan, kita dapat melihat penyerapan yang besar dalam penggunaan penyelesaian Ethereum pada skala dalam tiga gelombang teori: kesedaran, eksperimen, dan transformasi.

Pada masa ini, kami menyaksikan peralihan dari kesadaran mengenai aplikasi Ethereum ke eksperimen (bukti konsep dalam senario industri digital tertentu seperti logistik). Semasa fasa percubaan berlanjutan, potensi Ethereum yang lebih luas akan dapat direalisasikan, dan pelaksanaannya yang meluas akan berlaku – pada ketika itu, harganya kemungkinan akan melalui bumbung.

Menjelang akhir tahun 2010, dunia mulai memahami bahawa Bitcoin mempunyai nilai intrinsik sebagai mata wang deregulasi – sejenis emas digital, jika anda mahu. Dalam beberapa tahun ke depan, dunia akan mulai memahami Ethereum dengan cara yang serupa – sebagai “minyak digital”, atau substrat yang mudah ditempa dan berguna untuk pelbagai aplikasi yang hampir tidak terbatas dalam industri digital. Oleh kerana Web 3.0 dan Internet of Things semakin pantas, aplikasi praktikal ETH sebagai pemangkin untuk mewujudkan ruang dalam talian yang cerdas dan bersambung akan menjadi lebih jelas kelihatan.

Oleh itu, banyak spekulator menganggap sekarang sebagai “zaman keemasan” untuk pelaburan ETH. Ini kerana ia tetap berpatutan untuk pelabur kasual, sebelum jangkaan melangkah ke stratosfera kewangan. Pada akhirnya, tidak ada masa seperti sekarang untuk mereka yang ingin memanfaatkan sepenuhnya pelaburan ETH.

Bagaimana dengan pergerakan harga Ethereum?

Turun naiknya pergerakan harga Ethereum kadang-kadang cukup untuk membuat pelabur berhati-hati. Walaupun konsensus tradisional memberitahu kita bahawa turun naik sama dengan ketidakstabilan, perlu diingat bahawa ETH jauh dari pelaburan tradisional. Apabila mempertimbangkan sama ada untuk melabur di Ethereum, atau crypto secara umum, turun naik tidak boleh menjadi satu-satunya faktor yang perlu dipertimbangkan.

Walaupun benar bahawa terdapat beberapa kontraksi tajam dalam nilai ETH baru-baru ini, bakal pelabur harus melihat rendah tahunan Ethereum untuk mendapatkan gambaran mengenai apakah pelaburan masuk akal atau tidak.

Turun naik dan penurunan nilai yang ketara adalah perkara biasa. Walaupun begitu, harga ETH dari tahun ke tahun terus meningkat dengan stabil. Seperti semua pasaran, pasaran kripto kembali melanda Mac 2020, ketika dunia bersiap sedia untuk ditutup, dengan harga lebih dari $ 110.

Namun, enam bulan kemudian ETH melonjak ke tahap rintangan $ 400, sebelum akhirnya melonjak pada pertengahan Ogos tahun yang sama. Mungkin ada beberapa penurunan ciri sepanjang jalan, tetapi untuk sebahagian besar, para penentang telah dibungkam.

Maju cepat ke Februari 2021, dan sebarang negatif atau permusuhan telah benar-benar terkeluar dari air. Ethereum kini berada di bawah $ 1,900, dengan spekulator menjangkakan ia akan mencapai $ 2,500 dalam beberapa bulan. Ya, anda boleh mengharapkan penurunan – tetapi bertahan untuk yang tertinggi dan mengharapkan hadiah yang lumayan.

Jangan Terlepas: Ramalan Harga Ethereum

Jadi, adakah Ethereum merupakan pelaburan yang baik sekarang?

Boleh dikatakan satu-satunya perkara yang menghalangi Ethereum menjadi kripto perdana dunia adalah jumlah kejayaan yang dialaminya pada masa ini. Walaupun itu mungkin terdengar seperti paradoks, izinkan kami menjelaskan:

Ketika kenaikan kadar kenaikan harga dan harga dan yuran transaksi meningkat, pesaing Ethereum terpaksa bertindak balas dan menangkap pangsa pasar yang diperah dari ETH akibat kenaikan ini. Pada masa ini, tidak ada pesaing yang berjaya memperoleh daya tarikan sebenar. Namun, sekiranya ETH mengalami sebarang kemunduran semasa meningkatkan, alternatif akan siap dan menunggu untuk diterima pakai.

Bagi mereka yang dapat melupakan turun naik pasaran semasa, kenaikan nilai Ethereum jangka sederhana dan panjang tidak boleh diabaikan. DeFi mewakili potensi peningkatan yang besar untuk Ethereum, dengan penyerapan yang ketara dalam beberapa bulan terakhir dari beberapa syarikat multinasional terbesar di dunia, termasuk Coca-Cola dan Visa.

Pada masa ini, jumlah jumlah transaksi tempatan dalam DeFi hampir mencapai $ 5 bilion USD, yang merupakan kira-kira 4% dari jumlah nilai ETH. Minat berterusan yang ditunjukkan oleh syarikat besar menunjukkan bahawa jumlah ini kemungkinan akan meroket pada tahun berikutnya.

Juga perlu diperhatikan bahawa ETH baru-baru ini melepasi pencapaian bernilai $ 1 trilion dalam jumlah transaksi. Apabila jumlah urus niaga meningkat, begitu juga penerimaan ETH yang lebih luas sebagai pelaburan yang sah – dan jika Bitcoin mengajar kami apa-apa, kesahihan adalah berita baik untuk sebarang cryptocurrency.

Setakat ini, crypto pada hakikatnya tetap merupakan pelaburan yang berisiko – tetapi bagi mereka yang dapat mengatasi gelombang risiko dan turun naik, ganjaran yang dapat diperoleh daripada pelaburan Ethereum sangat besar.

eToro – Platform Terbaik untuk Membeli Ethereum

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam industri crypto selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Mata wang maya sangat tidak stabil. Modal anda berisiko.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me