Adakah Ripple Wajar Membeli 2021?

Tertanya-tanya adakah Ripple layak dilaburkan tahun ini? Gunakan panduan di bawah dan jawab soalan anda!

  • Ripple mencari kejelasan peraturan berikut tuntutan mahkamah SEC yang sedang berlangsung.
  • Paus XRP mengisi beg mereka dengan kadar yang tinggi, seterusnya menambah tekanan beli.
  • Penembusan harga di atas $ 1 akan mencetuskan FOMO ketika pelabur mendorong kenaikan ke paras tertinggi sepanjang masa.
  • Prospek Ripple nampaknya bullish dalam jangka panjang berdasarkan MVRV, menunjukkan pelaburan yang layak pada tahun 2021.

Dalam panduan ini kita akan membincangkan mengenai Ripple – apakah nilai Ripple yang bernilai pada tahun 2021, dan mengapa anda harus mempertimbangkan untuk melabur di Ripple. Pada akhir panduan ini, anda akan mempunyai pemahaman yang lebih mendalam mengenai Ripple – dan anda akan dapat menjawab soalan “adakah Ripple layak dibeli tahun ini?”, Dan jika demikian, "apakah pertukaran terbaik untuk membeli XRP?".

Dunia cryptocurrency sentiasa meningkat. Seperti yang mungkin anda ketahui, sejak penyampaian Bitcoin, anggaran bentuk wang berkomputer semakin meningkat secara berperingkat. Malah, walaupun dalam jangka masa yang singkat, anggaran harga crypto telah meningkat oleh ribuan dan cryptocurrency telah menjadi aset menarik untuk dilaburkan dalam.

Kitaran kenaikan mata wang cryptocurrency 2020/2021 telah meninggalkan banyak masalah, sementara peminat industri duduk di tepi, tidak dapat mengalihkan pandangan dari tangga lagu. Ripple memulakan demonstrasi dengan rakan sejawatnya tetapi mengalami kemunduran besar berikutan tuntutan mahkamah yang diajukan oleh Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (SEC) terhadap syarikat penerbit, Ripple Labs Inc., dan eksekutifnya. Kami akan mengetahui butirannya sedikit kemudian.

Pecahan besar berlaku pada bulan Disember, dengan XRP menyelam 80% hingga $ 0.17. Tuntutan itu adalah kelemahan yang ketara, terutamanya semasa kitaran lembu. Sementara itu, XRP telah membuat kemajuan besar ke arah $ 1, tetapi tinggi tahunan dicapai pada $ 0,75. Pada masa penulisan, XRP merosot pada $ 0.56 di tengah pasaran yang sedang meningkat.

Tinjauan Ripple

Ripple telah menonjol sebagai platform blockchain untuk pemindahan rentas sempadan yang cepat dan berpatutan, sejak awal. Untuk masa yang paling lama, XRP adalah cryptocurrency ketiga terbesar di pasaran. Walau bagaimanapun, ia ditandingi oleh Tether (USDT) dan kemudian kehilangan beberapa kedudukan kerana ketidakpastian yang disebabkan oleh tuntutan mahkamah yang sedang berlangsung.

Token transfer antarabangsa dirancang untuk menyelesaikan masalah yang sedang dihadapi oleh sistem pemindahan fiat terkemuka seperti SWIFT. Oleh itu, Ripple menjadi wujud pada tahun 2013 sebagai sistem di seluruh dunia yang menyokong pembayaran, penyelesaian antarabangsa, dan instrumen perdagangan. Token XRP berasal dari blockchain, XRP Ledger.

Perlu diingat bahawa Ripple membezakan dirinya dari Bitcoin (BTC) dan Ethereum (XRP) sebagai jambatan antara dunia fiat dan digital. Lebih-lebih lagi, Ripple percaya bahawa ia mampu menyelesaikan masalah di dunia nyata. Perhatikan bahawa XRP bukan duit syiling yang dapat dilombong seperti BTC dan ETH kerana semua 1000000 tokennya telah dibuat pada awal projek.

Satu-satunya halangan ialah XRP keluar sebagai cryptocurrency terpusat dan tidak terdesentralisasi seperti rakan sejawatnya, kebanyakannya kerana 55 bilion dari jumlah penawaran berada di bawah pemilikan Ripple Labs.

Apa yang dicapai oleh riak setakat ini?

Ripple telah membina pelbagai sistem selama bertahun-tahun untuk membantunya mencapai matlamatnya. Sebagai contoh, RippleNet adalah platform blockchain yang membolehkan pelanggan menggunakan XRP ketika mendapatkan kecairan, terutama di pasaran antarabangsa. Platform ini telah menghubungkan lebih dari 300 bank dan institusi pembayaran untuk memastikan penyelesaian segera sambil menurunkan yuran pertukaran.

Produk unggulan terbaru syarikat adalah kecairan atas permintaan (ODL) yang membantu orang, bank, dan institusi pemindahan wang lain menyampaikan pembayaran rentas sempadan segera tanpa membiayai pasaran baru.

Organisasi global utama seperti MoneyGram telah menyokong ODL. Ia terus berkembang di negara-negara seperti Brazil, Filipina, dan rantau Asia. Selain itu, ia memberi orang cara mengirim dan menerima wang ke peringkat antarabangsa dengan cepat dan berpatutan.

Oleh banyak pakar, Ripple dianggap sebagai koin maju yang diposisikan sebagai aset kripto ke-6 dalam senarai Coimarketcap. Dilancarkan pada tahun 2012 Ripple adalah salah satu cryptocurrency paling berharga di kalangan komuniti crypto.


Ripple baru-baru ini mengalami penurunan harga kerana menghadapi tuduhan SEC tetapi penganalisis crypto percaya bahawa Ripple bernilai dibeli pada tahun 2021 kerana nilainya dijangka akan meningkat.

Mengapa Anda Perlu Melabur dalam Ripple pada tahun 2021?

XRP adalah salah satu aset digital yang masih diperdagangkan pada harga yang agak rendah walaupun bull di pasaran. Ripple Labs Inc. dan eksekutif atasannya menghadapi tuntutan mahkamah yang difailkan oleh SEC kerana didakwa menjual sekuriti yang tidak berdaftar kepada pelanggan. SEC AS berpendapat bahawa syarikat blockchain telah berjaya menjauhkan diri dari peraturan selama lebih dari tujuh tahun sambil melanggar Akta Sekuriti.

Pada masa yang sama, Ripple telah melepaskan serangan ke SEC, meminta pengawal selia untuk membuktikan bahawa Bitcoin dan Ethereum bukan sekuriti. Ripple bersedia untuk melawan dan tidak akan melakukan pukulan pengatur di lutut, untuk memotong cerita pendek.

Oleh itu, ketidakpastian yang berlegar di sekitar Ripple akhirnya akan memudar, yang membolehkan XRP bergerak seperti rakan-rakannya. Perlu disebutkan bahawa XRP baru-baru ini ditutup pada $ 1 tetapi membetulkan sekitar $ 0.75. Pecahan mendapati sokongan pada $ 0.35, membolehkan bull untuk berjuang untuk pemulihan. Halangan pada $ 0,7 pada masa ini menghadkan pergerakan ketika token rentas sempadan bertempur untuk penembusan harga melebihi $ 0.6.

Pandangan kenaikkan Ripple dari perspektif rantai

Metrik dalam rantaian memberikan gambaran hebat mengenai tindakan harga cryptocurrency. Menurut model pengedaran pemegang Santiment, ikan paus berada dalam keadaan liar. Sebagai contoh, jumlah alamat yang mempunyai antara 10.000 hingga 100.000 XRP meningkat dari tahap rendah Disember 95.022 kepada hampir 104.500. Pada masa yang sama, yang mengandungi antara 100,000 dan 1 juta XRP meningkat dari 15,860 menjadi kira-kira 17,225.

Peningkatan ikan paus adalah isyarat kenaikan besar-besaran yang dapat menyaksikan kenaikan nilai XRP tahun ini. Perhatikan bahawa isipadu yang digerakkan oleh ikan paus pasti akan meningkatkan arah angin di belakang XRP.

Model MVRV mendedahkan bahawa XRP masih dalam zon beli. Santiment menjelaskan bahawa metrik menunjukkan keuntungan atau kerugian purata mereka yang memegang token XRP yang bertukar tangan selama 30 hari terakhir dan berdasarkan harga ketika setiap token terakhir dipindahkan. Oleh itu, MVRV yang sama dengan dua menunjukkan bahawa pemegang XRP pada masa ini mempunyai 2x pelaburan mereka.

Dengan kata lain, pelabur tidak mungkin menjual ketika mereka mempunyai wang atau kerugian. Nilai MVRV yang tinggi bermaksud bahawa pembetulan adalah masuk akal, kerana pelabur lebih suka mengaut keuntungan. Pada masa penulisan, model MVRV XRP bertahan pada 0,459, yang menunjukkan bahawa token rentas sempadan masih berada di zon beli.

Ripple semakin popular secara beransur-ansur, salah satu daripada beberapa sebab yang disokong oleh pengembangan koin secara keseluruhan selama bertahun-tahun. Kenaikan pengguna yang bergabung dalam rangkaian hanya pada akhir tahun 2020 meninggalkan kesan positif terhadap jangkaan crypto. Hanya pada bulan Januari 2021, peningkatan penglibatan pengguna dalam rangkaian meningkat hingga peratusan 240%.

Ripple tidak pernah dimaksudkan untuk menjadi wang atau strategi pembayaran. Ini menjadikannya duit syiling yang agak rata-rata untuk dilaburkan. Walau bagaimanapun, terdapat sedikit pasaran yang mengakui pembayaran dalam token XRP di web.

Sebagai contoh, anda boleh membeli barang yang berbeza dengannya, yang menjadikannya lebih menarik bagi pembeli. Anda dapat mengetahui jumlah pedagang yang jelas dapat mengenali XRP Ripple, namun keadaan terus berubah dan beberapa pasaran terkenal pada masa ini tidak mengetahuinya.

Kes penggunaan penting untuk XRP dicadangkan untuk pergerakan piawaian monetari yang berbeza (atau untuk item pasti, misalnya, emas atau minyak) ke atas organisasi Ripple. Lebih-lebih lagi, melabur di Ripple pada tahun 2021 mungkin merupakan langkah yang baik kerana harga XRP rendah pada masa ini dan dijangka meningkat dalam waktu terdekat.

Apa Yang Akan Berminat pada 2021?

Ramalan harga Ripple pada tahun 2021 meletakkannya di atas paras tertinggi sepanjang masa iaitu $ 3.56. Dari perspektif teknikal, XRP tidak sabar untuk menembusi tahap tinggi tahunan pada $ 0.75. Bulls akan dibenarkan memberi tumpuan untuk mengatasi halangan April 2018 pada harga $ 0,99. Berniaga di atas $ 1 kemungkinan akan mencetuskan ketakutan kehilangan (FOMO), seterusnya, melonjakkan harga ke paras tertinggi.

Carta mingguan XRP / USD

The Moving Average Convergence Divergence (MACD) mempunyai dorongan kenaikkan, yang menyangka bahawa XRP akan berlanjutan dengan aliran menaik. Lebih-lebih lagi, 50 Purata Pergerakan Mudah (SMA) hampir melintasi SMA 100 pada carta mingguan, mewujudkan corak salib emas yang menaik. Sekiranya aliran menaik berterusan, XRP dapat melonjak tinggi sepanjang masa dan naik ke arah $ 10. Utiliti Ripple terus berkembang, faktor yang akan menyokong lonjakan nilai yang diharapkan.

Oleh kerana harga Bitcoin kini telah melintasi tanda $ 50,000 individu yang ingin melabur angka yang lebih kecil dan mempunyai pulangan yang lebih tinggi lebih suka melabur dalam syiling seperti Ripple. Ini juga dapat membantu Ripple naik nilai kerana akan ada lebih banyak permintaan.

Tetapi, apa yang akan bernilai Ripple pada tahun 2021? Longforecast meramalkan bahawa nilai XRP boleh mencapai setinggi $ 1,29 pada tahun 2021. Digitalcoin meramalkan bahawa Ripple dapat mencapai $ 0,89 seawal bulan Mac, dan kemudian turun ke 0,86 menjelang Disember 2021.

Adakah XRP Layak Melabur pada 2021?

XRP kekal sebagai pelaburan yang layak pada tahun 2021. Satu-satunya halangan nampaknya adalah tuntutan terhadap syarikat penerbit. Walau bagaimanapun, Ripple Labs bersedia memperjuangkan kemenangan, yang juga akan meningkatkan nilai token kerana kejelasan peraturan. Pada masa yang sama, Ripple menampilkan dirinya sebagai platform sokongan stablecoin dan dapat memanfaatkan bank pusat yang bermaksud melancarkan aset digital berdaulat.

XRP, token canggih yang dibuat oleh pengasas Ripple, telah menikmati beberapa kenaikan tajam, meningkat dari pada umumnya $ 0,25 menjadi lebih dari $ 0,75 pada Januari 2021.

Ripple dapat dinilai pada $ 1 pada tahun 2021 seperti yang ditunjukkan oleh Nigel Green, penganjur dan CEO perunding monetari deVere Group. Green merujuk kepada kedua-dua perhatian yang merangkumi token XRP, seperti kesesuaian yang wajar ketika membuat ramalan ini. Ini akan menjadikan token sangat menarik untuk dilaburkan.

Akan Melambung Harga Berkembang pada 2021?

Agar sederhana, XRP mungkin mencapai $ 1.20 sebelum akhir tahun 2021. Bahkan mungkin mencecah $ 2 menurut banyak pemerhati crypto secara umum.

Sebagai permulaan, ia telah dibiayai oleh pelbagai penyokong kewangan. Permulaan pembiayaan ini mempunyai nama organisasi terkenal dunia termasuk Google. Oleh kerana anggaran Ripple berkembang, banyak organisasi arus perdana dan sedar lain juga memilih untuk memasukkan sumber daya ke dalam pelaburan ini dalam beberapa bulan mendatang.

Ini memberi Ripple kekuatan untuk menyumbang dan membina kepercayaan untuk penyokong kewangan mereka. Selain itu, fakta yang diberikan meningkatkan kemungkinan bahawa duit syiling ini dapat mengalami pertumbuhan harga pada tahun 2021.

Ripple Coin News, menilai bahawa tahun-tahun mendatang dapat muncul sebagai masa yang lancar untuk Ripple setelah corak yang tidak dapat diramalkan. Oleh kerana akan berlaku perkembangan kolusi dan peningkatan inovasi, yang dapat menaikkan harga XRP menjadi $ 8 atau $ 10. Ini menjadikannya tempat pelaburan yang menarik untuk semua individu yang berminat dalam pemerintahan crypto. Oleh itu, adalah logik bahawa harganya boleh meningkat dalam waktu terdekat, iaitu pada akhir 2021.

eToro – Platform Terbaik Untuk Beli Ripple XRP

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam industri ini selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Mata wang maya sangat tidak stabil. Modal anda berisiko.

Kata Kunci

  • Longforecast optimis ketika meramalkan harga Ripple pada tahun 2021, meramalkan bahawa ia boleh mencapai setinggi $ 1.09 menjelang Oktober.
  • Kenaikan harga Ripple ke nilai yang lebih tinggi, iaitu sekitar $ 1.20 pada akhir 2021.
  • Adalah logik bahawa harga Ripple akan meningkat dalam waktu terdekat, iaitu pada akhir 2021.

Apa itu Ripple? Panduan Pemula

Ramalan Harga Riak

Apa Yang Akan Memacu Harga XRP Ripple pada 2021?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector