Adakah Stellar Lumens Patut Diperhatikan?

Stellar Lumens telah mendapat banyak populariti sejak beberapa tahun kebelakangan ini, dan para pelabur ingin tahu sama ada Stellar adalah pelaburan yang baik. Ini adalah projek blockchain pragmatik yang dibuat untuk menyokong perwakilan digital mata wang apa pun. Adalah lebih baik untuk mengetahui projek baru yang ada di akaun mereka di pasar yang penuh dengan peluang.

Berikut adalah kajian terperinci mengenai Stellar Lumens, sebab popularitinya, dan memberikan pilihan kepada para pelabur untuk menentukan sama ada pelaburan masa depan yang baik.

Apa itu Stellar Lumens, dan Mengapa diciptakan

Stellar Lumens (XLM) dicipta oleh Jed McCaleb, pencipta Ripple. Ini adalah mata wang digital yang serupa dengan Ripple tetapi berbeza tujuannya.

The Lumen adalah cryptocurrency Stellar yang dibuat untuk memainkan peranan penting dalam rangkaian. Stellar dirancang dengan cara dan keperluan tertentu yang setiap akaun mempunyai jumlah lumens yang mencukupi setiap masa. Daripada membantu institusi, Lumens diciptakan dengan misi untuk membantu individu memindahkan wang.

Urus niaga rentas sempadan sebelumnya menyebabkan banyak masalah bagi orang. Lumens diciptakan untuk mengatasi masalah urus niaga panjang dan bayaran tinggi. Dengan memberikan kaedah cepat dan murah untuk mengirim wang ke seluruh dunia, Lumens dapat mencari jalan keluar yang lebih baik untuk masalah ini.

A Fintech Untuk Cryptocurrency: XML

Masyarakat kita perlahan-lahan bergerak ke masyarakat tanpa tunai hari ini, dan syarikat-syarikat yang mendapat manfaat dari ini adalah syarikat teknologi kewangan. Syarikat Fintech menjadi lebih penting kerana mereka membenarkan individu untuk memindahkan wang dengan mudah. Ketika ini mengenai dunia cryptocurrency, Ripple dan Stellar Lumens bertujuan untuk mengeluarkan kos tinggi pindahan antara bank dan menjadikannya mudah diakses oleh semua.

Stellar Lumens bertindak sebagai pemberi pinjaman peer-to-peer untuk memindahkan wang melintasi sempadan; tidak seperti Ripple, yang melayani institusi perbankan, Stellar mensasarkan bank yang tidak disimpan. Ripple dan Stellar mempunyai tujuan yang sama di dunia crypto. Tujuan mereka adalah untuk membuat transaksi lebih mudah bagi orang yang mempunyai kelajuan dan keselamatan token digital dan memudahkan pergerakan aset keras, termasuk mata wang fiat, melintasi sempadan.

Tidak seperti Bitcoin, duit syiling proof-of-work (PoW), Stellar menggunakan kaedah konsensus Stellar. Melalui kaedah ini, transaksi diselesaikan dalam masa 2-5 saat. Kaedah konsensus menggunakan rangkaian pelayan yang menyegerakkan satu sama lain untuk pengesahan dan bukannya menggunakan pelombong untuk mengesahkan transaksi.

Teknologi Asas Stellar Dan Token Lumen

Rangkaian Stellar adalah rangkaian peer-to-peer terbuka dan terdesentralisasi yang membolehkan wang dipindahkan dan disimpan. Lumen adalah token asli rangkaian, dan ia membolehkan pengguna mengirim sejumlah wang dan menukar mata wang.

Lumen bertindak sebagai jambatan yang menjadikan aset perdagangan lebih murah di seberang sempadan. Oleh itu, teknologi blockchain yang terdesentralisasi ini mencabar penyedia pembayaran yang ada yang mengenakan bayaran yang lebih tinggi untuk perkhidmatan serupa dan bertujuan untuk mengatasi jurang antara sistem tertutup yang berbeza, yang terdiri daripada pasaran kewangan antarabangsa semasa.

Lumens memberikan urus niaga nilai yang mudah antara mata wang yang tidak mempunyai pasangan biasa. Hanya satu jenis mata wang yang dapat dikirim dari satu mata wang melalui Lumen, yang tiba sebagai mata wang yang berbeza kepada penerima. Perjalanan ke penerima dipenuhi dengan pelbagai peralihan melalui beberapa mata wang. Dengan memastikan adanya pertukaran pasangan mata wang lurus atau mencari permintaan yang ada untuk mata wang awal dari pemegang Lumen, ia mencari sepasang lumens dan mata wang tujuan, menjadikan transaksi lancar.

Apa yang Menjadikan Stellar Lumens Unik?

Sebab pertama dan terpenting untuk keunikannya adalah, Stellar membenarkan organisasi memanfaatkan rangkaiannya untuk mengurangkan kos transaksi dan pengiriman wang. Seiring dengan itu, ia juga menguruskan pembayaran mikro dan meningkatkan jangkauannya melalui cawangan bergerak. Setiap transaksi Stellar berharga hanya 0.00001 XLM. Walaupun XLM bukan duit syiling PoW seperti Bitcoin, ia mempunyai korelasi harga yang besar dengan Bitcoin.

Laman web Predictor Syiling menyatakan bahawa "pekali korelasi kedua-dua cryptos adalah 0,55," yang merupakan nombor positif. Ini adalah faedah tambahan bagi Lumens kerana bergerak ke arah yang sama dengan Bitcoin cryptocurrency yang popular.

Rangkaian Stellar dijamin oleh Protokol Konsensus Stellar, yang menjadikannya unik dari cryptos lain. Protokol ini mempunyai empat sifat penting: kawalan terdesentralisasi, kepercayaan fleksibel, latensi rendah, dan keselamatan tanpa gejala, menjadikannya rangkaian dipercayai yang baik untuk pengguna.

Adakah Stellar Lumens Perlu Diperhatikan?

Sekarang persoalannya ialah adakah Stellar Lumens adalah pelaburan yang baik? Jawapannya tidak mudah. Pasaran Crypto tidak menentu dan terdedah kepada perubahan mendadak. Oleh itu, sebelum merancang untuk melabur dalam cryptocurrency apa pun, pelabur mesti melakukan kajian dan kajian terperinci mengenai duit syiling tersebut.

Pada masa ini, jumlah penawaran XLM adalah sekitar 50 bilion, dan bekalan yang beredar adalah 20.7 bilion. Dengan had pasaran semasa $ 9.26B dan pertumbuhan nilainya pada tahun-tahun mendatang, Stellar dapat menjadi pilihan yang sesuai untuk para pelabur, tetapi dengan rancangan pengurusan risiko yang baik.

Selama lima tahun, Stellar lumens dijangka berkembang sebagai salah satu cryptocurrency berprestasi terbaik, terutamanya memandangkan kekurangannya di pasaran. Ini akhirnya akan meningkatkan nilai dan pertumbuhannya. Veteran pasaran meramalkan bahawa permodalan pasaran Stellar mungkin meningkat lebih tinggi daripada peratusan pertumbuhan Bitcoin selama beberapa dekad akan datang.

Jangan Terlepas: Ramalan Harga Stellar Lumens

Kesimpulannya:

Dengan kos yang lebih rendah, transaksi yang lebih cepat, aksesibilitas yang mudah, dan rangkaian yang selamat yang menggunakan Stellar Consensus Protocol, XLM telah disenaraikan dalam pelbagai pertukaran teratas dalam pasaran crypto. Kelangkaan XLM itu sendiri boleh menjadi faktor pendorong kenaikan nilainya dari masa ke masa, terutama ketika permintaan platform Stellar menunjukkan peningkatan yang cukup besar. Dengan mempertimbangkan semua faktor dan penyelidikan yang tepat, XLM dapat menjadi tambahan yang menguntungkan untuk portfolio pelaburan anda. Menyimpannya di dompet digital anda mungkin akan menjadi pelaburan yang baik.

eToro – Platform Terbaik untuk Beli Stellar XLM

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam industri crypto selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Mata wang maya sangat tidak stabil. Modal anda berisiko.

Baca Lagi:

Cara Membeli Stellar – Panduan Pemula

Apa Yang Akan Memacu Harga Stellar pada 2021?

Berapa Banyak Nilai Stellar XLM Pada Tahun 2021 Dan Selebihnya?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me