Analisis Harga Litecoin untuk tahun 2021 (Kajian Dalam)

Ramalan Harga LTC untuk 2021

Kami akan berkongsi yang terbaik Ramalan pakar untuk Litecoin pada tahun 2021.

Baca Analisis Harga Litecoin LTC kami pada tahun 2021

Dibangunkan oleh lulusan Litecoin MIT dan bekas jurutera Google Charlie Lee, Litecoin pada mulanya disebut sebagai perak kepada emas Bitcoin dan berusaha untuk mengatasi kekurangan skalabiliti dan fungsi dalam cryptocurrency asal dengan menggunakan Scrypt sebagai bukti skema kerja dan menawarkan penciptaan blok yang lebih cepat masa, dan juga had yang jauh lebih tinggi pada jumlah penawaran token Litecoin.

Rumusannya nampaknya berjaya. Walaupun Litecoin masih jauh di belakang pendahulunya dari segi nilai token, altcoin telah berkembang dengan baik dan benar-benar maju dalam industri dan pada masa penulisan adalah cryptocurrency terbesar kelima dengan permodalan pasaran, yang berjumlah lebih dari $ 10.3 bilion.

Ke depan, Litecoin memberikan peluang menarik bagi para pelabur. Selepas tahun 2020 yang agak kurang sopan – bahkan memfaktorkan wabak COVID-19 – altcoin mengalami lonjakan nilai pada bulan November dan kenaikan harga tampaknya berterusan hingga 2021. Sudah tentu, kebanyakan cryptocurrency mengalami nasib baik akhir-akhir ini, tetapi harga Litecoin lebih kurang tiga kali ganda antara September dan Disember tahun lalu.

Oleh itu, berapa lama jangkaan ini dapat bertahan? Analisis harga Litecoin kami untuk tahun 2021 bertujuan untuk memberi penerangan mengenai kekayaan altcoin baru-baru ini dan mengetahui apa yang diramalkan oleh beberapa penganalisis terkemuka industri untuk tahun depan.

Sekiranya anda ingin membeli LTC dengan cepat dan mudah, periksa Pertukaran eToro!

Kandungan

Litecoin – Gambaran Keseluruhan

Sejarah Pergerakan Harga Litecoin

Analisis harga Litecoin 2020

Ramalan pakar untuk Litecoin pada tahun 2021

Faktor yang mempengaruhi harga Litecoin

Analisis harga Litecoin untuk 2021

Sekiranya anda melabur di Litecoin pada tahun 2021?

Analisis Harga Litecoin 2021: Kesimpulan

Analisis harga Litecoin 2021 – Soalan Lazim

Litecoin – Gambaran Keseluruhan

Untuk menilai sama ada Litecoin adalah pelaburan yang baik, sebarang analisis harga Litecoin yang boleh dipercayai untuk tahun 2021 harus dimulakan dengan gambaran keseluruhan teknologi di sebalik cryptocurrency dan bagaimana ia berbeza dengan syiling utama lain di pasaran.

Litecoin dilancarkan pada tahun 2011, yang dirancang oleh bekas jurutera Google Charlie “Satoshi Lite” Lee. Lee sendiri telah menjadi tokoh yang memecahbelahkan dalam ruang cryptocurrency – semakin terkenal ketika menjual sahamnya di Litecoin ketika harga berada di puncaknya. Lee menegaskan bahawa langkah itu dilakukan untuk meredakan kemungkinan konflik kepentingan. Dia juga selalu menegaskan bahawa Litecoin tidak pernah dimaksudkan untuk bersaing dengan Bitcoin, tetapi sebaliknya digunakan sebagai sistem pembayaran peer-to-peer untuk transaksi skala kecil – faktor yang harus diperhatikan oleh analisis harga Litecoin untuk 2021.

Kod Litecoin secara langsung berasal dari kod Bitcoin, jadi pasti ada banyak persamaan antara kedua-dua cryptocurrency. Satu persamaan yang ketara ialah kedua-duanya menggunakan protokol Proof of Work, yang bermaksud bahawa cara penambangan BTC dan LTC adalah – paling tidak di permukaan – sangat serupa. Namun, di mana Bitcoin bergantung pada algoritma SHA-256, Litecoin menggunakan algoritma yang baru dikembangkan, Scrypt. Perbezaan besar lain antara Litecoin dan Bitcoin adalah masa pembuatan blok. Litecoin hanya mengambil masa 2.5 minit untuk menghasilkan blok – jauh lebih cepat daripada sepuluh minit yang diperlukan untuk blockchain Bitcoin. Litecoin juga dapat menampung sejumlah 84 juta syiling, berbanding dengan had Bitcoin 21 juta.

Oleh itu, Litecoin dapat menghasilkan sejumlah besar syiling daripada Bitcoin dan kelajuan urus niaganya lebih cepat, yang di atas kertas harus memberikan kelebihan yang kuat. Walau bagaimanapun, faktor-faktor ini sebahagian besarnya psikologi ketika datang ke pelaburan dan mempunyai kelebihan nilai atau kebolehgunaan di dunia nyata. Namun, penting untuk diperhatikan perbezaan ini untuk analisis harga Litecoin kami untuk tahun 2021, kerana memahaminya adalah kunci untuk mengenal pasti hubungan antara pergerakan harga BTC dan LTC.

Sejarah Pergerakan Harga Litecoin

Ketika membuat analisis harga Litecoin untuk tahun 2021, satu-satunya maklumat konkrit yang harus kita tinjau adalah pergerakan harga token sebelumnya. Dengan melihatnya, kadang-kadang kita dapat membina gambaran bagaimana Litecoin akan bertindak balas terhadap tekanan pasaran tertentu dan mula membentuk ramalan yang realistik mengenai potensi pertumbuhan harganya.

Seperti kebanyakan cryptocurrency, Litecoin memulakan kehidupan yang sangat bernilai. Sebenarnya, antara tahun 2011 dan 2013 terdapat sedikit pergerakan dan perkara paling menarik yang berlaku dalam tempoh ini adalah ketika LTC mencapai keseimbangan dengan dolar AS. Namun, menjelang tahun 2013 Litecoin – dan cryptocurrency secara umum – telah benar-benar mula menangkap khayalan orang ramai dan pada bulan November tahun itu, harga Litecoin tiba-tiba melonjak menjadi lebih dari $ 38. Ini adalah fenomena jangka pendek namun LTC mengalami penurunan yang berlarutan sepanjang 2014, merosot kembali di bawah $ 3 pada akhir tahun ini. Dari tahun 2015 dan seterusnya, terdapat sedikit kegembiraan dengan Litecoin dan harga secara beransur-ansur meningkat dari tahap rendah di bawah $ 2 hingga sekitar $ 4 pada bulan Mac 2017.

Tahun ini adalah tahun yang baik untuk Litecoin. Harga meningkat dengan stabil pada separuh pertama tahun ini dan pada bulan Ogos, LTC diperdagangkan pada harga lebih dari $ 72 per token. Namun, ia adalah pada bulan November ketika keadaan menjadi sangat menarik. Setelah naik ke sekitar $ 90, LTC tiba-tiba melonjak dan mencapai $ 237 pada bulan Disember. Ini berkat gabungan faktor, termasuk, tidak dapat tidak, pertumbuhan Bitcoin, peningkatan pemahaman pelabur mengenai Litecoin dan sesuatu mengenai peningkatan kehadiran media Charlie Lee.

Secara semula jadi, lonjakan yang belum pernah terjadi sebelumnya ini menarik banyak perhatian dan, sementara harga LTC tidak lama lagi turun dengan ketara – turun menjadi sekitar $ 12 menjelang Mac 2018 dan turun lagi menjadi $ 33 menjelang Ogos – LTC secara konsisten diperdagangkan pada harga yang jauh lebih tinggi sejak lonjakan 2017 . Segala-galanya mencapai penurunan rendah pada awal 2019, dengan LTC melayang sekitar $ 30 tetapi kenaikan pada bulan Jun menyaksikan harga melambung tinggi ke $ 133. Litecoin kemudian menurun lebih jauh, jatuh serendah $ 42 pada akhir tahun ini.

Dengan dua lonjakan penting dalam sejarahnya hingga tahun 2020, banyak pelabur percaya bahawa kita dapat mengharapkan pergerakan yang serupa di masa depan. Sudah tentu, harga 2020 sangat dipengaruhi oleh wabak COVID-19, tetapi seperti yang akan kita lihat di bahagian seterusnya analisis harga Litecoin kami untuk tahun 2021, LTC mempunyai pengalaman krisis yang agak berbeza daripada banyak cryptocurrency lain.

carta harga litecoin

Analisis harga Litecoin 2020

Pandemik COVID-19 adalah, paling tidak, peristiwa yang tidak dijangka untuk pasaran kewangan. Oleh itu, kita hampir tidak dapat menggunakan prestasi harga selama dua belas bulan terakhir untuk membuat analisis harga Litecoin untuk tahun 2021. Walau bagaimanapun, masih penting untuk melihat bagaimana altcoin menghadapi ribut, dan juga pemulihannya sejak krisis bermula.

Litecoin memulakan tahun 2020 dengan penurunan yang rendah. Token itu diperdagangkan pada paras tertinggi $ 68 pada bulan Januari, sebelum terus menurun sehingga mencapai paras terendah dua tahun pada $ 39 pada bulan Mac. Walau bagaimanapun, di sinilah keadaan menjadi sedikit menarik, kerana Litecoin sudah berada di lintasan menaik pada bulan April, sedangkan kebanyakan cryptocurrency lain masih terpengaruh dari kesan pandemi COVID-19 di pasaran. Harga meningkat, walaupun secara tidak langsung, menjadi $ 63 menjelang Ogos sebelum turun kembali ke $ 45 pada bulan berikutnya. Namun, mulai bulan Oktober, Litecoin telah meningkat dan harga telah meningkat menjadi $ 129 pada bulan Disember – lonjakan harga yang tentunya telah menimbulkan minat pelabur ketika kita menuju tahun 2021.

Adakah Anda Pertimbangkan Melabur Dalam Litecoin?

Ramalan pakar untuk Litecoin pada tahun 2021

Untuk membuat analisis harga Litecoin untuk tahun 2021 yang patut dibaca, penting untuk mendapatkan maklumat dari seberapa banyak sumber yang mungkin. Dengan ini, berikut adalah pendapat beberapa tokoh industri crypto utama mengenai apa yang mereka rasakan dalam masa terdekat untuk harga Litecoin.

John McAfee

John McAfee adalah pelabur utama di pasaran alternatif dan penyokong cryptocurrency yang tidak berpengalaman. Oleh itu, ramalan, analisis dan pelaburannya sering memberi kesan buruk kepada mata wang kripto dunia nyata.

Walaupun Mr McAfee belum membuat analisis harga Litecoin sepenuhnya untuk tahun 2021, dia disebut sebagai mengatakan bahawa Litecoin tidak memiliki pertumbuhan nilai yang seharusnya. Dia juga membuat tuntutan yang berani bahawa Litecoin berpotensi untuk mengalahkan Bitcoin ketika datang ke kenaikan nilai. McAfee sebelumnya telah membuat ramalan untuk Bitcoin yang hilang, jadi ada setiap peluang yang patut dia dengarkan berkaitan dengan Litecoin.

George Tung

George Tung adalah penganalisis cryptocurrency yang dihormati, yang telah membuat analisis harga Litecoin yang cukup berani untuk tahun 2021. Dia percaya bahawa harga Litecoin mempunyai peluang yang sangat nyata untuk mencapai $ 1500 menjelang akhir tahun 2021 – yang akan menjadi kenaikan lebih dari 800% pada harga pada masa penulisan. Diakui, ini adalah pandangan yang paling optimis yang kami temukan untuk Litecoin, tetapi George Tung telah dipuji atas pandangannya dalam banyak kesempatan.

Dan Gambardello

Dan Gambardello adalah seorang lagi penyokong cryptocurrency yang berminat dan sering menaik pada Bitcoin dan Litecoin. Gambardello adalah salah satu dari sedikit orang yang secara tepat meramalkan kenaikan meteor Litecoin kepada hampir $ 250 pada tahun 2017. Terlebih lagi, dia membuat panggilan ini ketika token itu masih diperdagangkan di bawah $ 5. Ke depan, Gambardello juga sangat optimis mengenai analisis harga Litecoin untuk tahun 2021 – dia percaya bahawa harga Litecoin berpotensi mencapai $ 1,000 menjelang 2021.

Charlie Lee

Diakui, ini adalah sumber yang agak berat sebelah, tetapi Charlie Lee, pencipta Litecoin, baru-baru ini menyerang pengkritik berikutan kenaikan bulan Disember. Lee mengatakan bahawa LTC mempunyai kecairan yang tinggi di setiap bursa dan menunjukkan bahawa ia akan segera mendapat akses kepada 350 juta pengguna PayPal dan terus menunaikan janjinya mengenai yuran rendah dan transaksi cepat. Dia juga ingin menunjukkan bahawa blockchain LTC menikmati sembilan tahun dengan waktu henti sifar. Sentimennya di sini adalah bahawa Litecoin layak kenaikan harga baru-baru ini dan terus memiliki aplikasi dunia nyata yang relevan yang dapat mempengaruhi harga secara positif ke depan.

Ryan Selkis

Sudah tentu, tidak semua orang yakin pada Litecoin dan Ryan Selkis, CEO Messari tidak melakukan punch ketika menetapkan analisis harga Litecoin untuk tahun 2021. Dia tidak menahan diri, menggambarkan LTC sebagai “timbunan s ** * “- terus menuntut bahawa Litecoin lebih dari sekadar testnet untuk Bitcoin. Dia sampai pada kesimpulan ini kerana Litecoin blockchain menguji peningkatan besar seperti SegWit, kilat dan sidechain sebelum dilancarkan di rangkaian BTC.

Faktor yang mempengaruhi harga Litecoin

1. Bitcoin

Harga Bitcoin sentiasa memberi kesan buruk bagi pasaran cryptocurrency yang lain. BTC bukan sahaja merupakan cryptocurrency terbesar, tetapi juga berfungsi sebagai sejenis mata wang rizab untuk perdagangan crypto di banyak bursa berskala besar. Oleh itu, harga BTC adalah petunjuk utama kesihatan pasaran kripto pada umumnya. Faktor lain yang menjadikan Bitcoin relevan dengan analisis harga Litecoin untuk 2021, adalah bahawa BTC dan LTC mempunyai aplikasi dunia nyata yang serupa.

Walaupun Charlie Lee menegaskan bahawa Litecoin tidak dimaksudkan untuk bersaing dengan pendahulunya, sebarang penyimpangan Bitcoin menjadi kaedah pembayaran peer-to-peer yang layak untuk transaksi yang lebih kecil dapat mengurangkan nilai LTC dalam arti praktikal, yang pada gilirannya akan mempengaruhi potensi kenaikan harga.

2. Peraturan yang berkaitan dengan cryptocurrency

Sesiapa yang serius untuk melabur dalam cryptocurrency perlu mengikuti perubahan peraturan terkini di seluruh dunia. Tidak ada yang lebih jelas daripada keputusan SEC yang melanda Ripple pada Disember 2020, di mana Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa A.S. memutuskan bahawa token asli rangkaian Ripple, XRP, adalah keselamatan yang boleh diperdagangkan dan bukannya mata wang.

Perubahan ini secara langsung mempengaruhi bagaimana XRP dapat diperdagangkan di AS dan melihat harga token turun hampir 50% hanya dalam beberapa hari. Yang sangat relevan dengan analisis harga Litecoin ini untuk dipertimbangkan pada tahun 2021, adalah perubahan peraturan EU yang akan datang, yang telah digariskan menjelang akhir tahun 2020 dan akan berlaku – hingga tahap tertentu – selama 12 bulan akan datang.

3. Sokongan Runcit

Litecoin ditubuhkan untuk menawarkan platform pembayaran peer-to-peer alternatif untuk transaksi yang lebih kecil. Sudah tentu, untuk tujuan ini dapat direalisasikan, Litecoin mesti mendapat sokongan yang mencukupi dari kedai runcit dan perdagangan di seluruh dunia.

Perkembangan penting untuk analisis harga Litecoin 2021 adalah berita bahawa PayPal telah memasukkan LTC dalam senarai cryptos yang disokongnya. Seperti yang dinyatakan oleh Charlie Lee, ini bermaksud tambahan 350 juta orang dapat membeli dan membelanjakan Litecoin dengan mudah melalui platform pembayaran yang popular.

4. Permintaan pembeli

Harga sebarang aset kewangan ditentukan oleh penawaran dan permintaan – dan cryptocurrency tidak terkecuali. Walaupun para pelabur mempunyai pendapat yang sangat beragam mengenai Litecoin, ia mempunyai beberapa penyokong terkemuka dalam industri dan baru-baru ini menunjukkan bahawa terdapat banyak permintaan di luar sana.

Kenaikan besar yang dialami LTC pada bulan Disember 2020 akan menarik banyak minat pelabur dan ada kemungkinan Litecoin akan mengalami lonjakan permintaan yang lebih tinggi di belakang ini, ketika kita menuju ke tahun 2021.

Baca Lagi: Apa Yang Akan Memacu Harga Litecoin pada tahun 2021?

Analisis harga Litecoin untuk 2021

Tiada analisis harga Litecoin untuk tahun 2021 dapat memberitahu anda dengan tepat bagaimana prestasi altcoin pada tahun mendatang. Malah prestasi masa lalu tidak memberikan banyak hal untuk kita teruskan, kerana Litecoin, lebih daripada crypto utama yang lain, telah mengalami lonjakan harga yang pendek dan curam yang banyak diramal oleh banyak penganalisis untuk meramalkan.

Sekiranya, misalnya, kita melihat analisis teknikal dari TradingBeasts, kita dapat melihat bahawa analisis harga Litecoin mereka untuk tahun 2021 mempunyai julat yang terhad: Harga rata-rata untuk tiga bulan pertama tahun ini hampir tidak berubah, tetapi platform meramalkan LTC akan meningkat dengan stabil dari $ 143 hingga sekitar $ 165 pada akhir 2021.

Walaupun masa akan menunjukkan seberapa tepat ramalan ini, jelas bahawa lintasan ini tidak sesuai dengan pergerakan harga bersejarah Litecoin. Oleh itu, bolehkah kita menjangkakan kenaikan harga LTC pada suatu ketika pada tahun 2021? Nah, DigitalCoinPrice telah mencadangkan perkara itu. Penganalisis di laman web ini percaya bahawa altcoin melonjak 26% pada bulan Januari sahaja dan akan menembusi $ 220 pada awal musim panas. Analisisnya menyaksikan Litecoin ditutup pada tahun sekitar $ 217 pada bulan Disember.

Sekiranya anda melabur di Litecoin pada tahun 2021?

melabur dalam litecoin

Banyak pakar crypto mempunyai keberatan mengenai Litecoin menjelang tahun 2020 dan terdapat beberapa platform dan suara industri yang boleh dipercayai yang meramalkan bahawa altcoin tidak mungkin berprestasi baik dalam masa terdekat. Namun, seperti yang kita lihat, harga LTC melonjak pada akhir tahun 2020, mendorong minat baru dari para pelabur.

Walaupun Litecoin masih mempunyai pengkritiknya, akhirnya kebanyakan platform meramalkan pertumbuhan untuk dua belas bulan akan datang. Berapa banyak pertumbuhan berbeza-beza dari platform ke platform, tetapi analisis harga Litecoin kami untuk tahun 2021 percaya bahawa LTC boleh menjadi pelaburan yang baik jika anda menguruskan jangkaan.

Sudah tentu, token itu boleh menjadi angka empat digit seperti yang disangka oleh beberapa pakar, tetapi pelabur yang serius harus menyesuaikan harapan mereka dengan ramalan platform seperti TradingBeasts dan DigitalCoinPrice, dengan LTC memperoleh keuntungan kecil tetapi berterusan dalam 12 bulan akan datang.

Sedia Melabur Dalam Litecoin?

Analisis Harga Litecoin 2021: Kesimpulan

Litecoin mengalami kenaikan yang sangat memberangsangkan hingga tahun 2020, memaksa banyak penganalisis crypto yang bereputasi untuk menilai semula ramalan mereka untuk LTC pada tahun 2021. 12 bulan ke depan dijangka sangat positif untuk pasaran crypto dan Litecoin telah menunjukkan bahawa ia masih ada di sana dengan pemain besar. Walaupun analisis harga Litecoin kami untuk tahun 2021 hanya harus dijadikan panduan dan bukan pengganti penyelidikan bebas, kami telah mendapati bahawa ada sebab untuk mengharapkan pertumbuhan dari Litecoin pada tahun mendatang.

Sekiranya anda ingin melabur dalam altcoin, maka disarankan untuk bertindak dengan cepat, kerana kebanyakan penganalisis berspekulasi bahawa kenaikan harga LTC yang paling ketara akan berlaku pada separuh pertama 2021. Walau bagaimanapun, seperti biasa, cryptocurrency sangat tidak dapat diramalkan dan anda hanya harus melabur dalam Litecoin sebagai sebahagian daripada portfolio yang pelbagai.

eToro – Broker Terbaik untuk Membeli LTC

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam industri crypto selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Mata wang maya sangat tidak stabil. Modal anda berisiko.

Analisis harga Litecoin 2021 – Soalan Lazim

Adakah Litecoin akan terus meningkat pada tahun 2021?

Litecoin mengalami pertumbuhan harga yang memberangsangkan pada bulan Disember 2020 dan ini berterusan sehingga Januari. Analisis harga Litecoin kami untuk tahun 2021 kemudiannya mendapati bahawa banyak penganalisis telah menilai semula potensi LTC untuk tahun depan, dengan banyak yang meramalkan pertumbuhan yang lebih kuat daripada yang dijangkakan pada mulanya. Berapa lama jangka larian bull Litecoin masih belum dapat dilihat, tetapi ada kemungkinan altcoin akan menunjukkan prestasi yang baik pada tahun 2021.

Bagaimana prestasi Litecoin pada tahun 2021?

Kami melakukan analisis harga Litecoin untuk tahun 2021 dan mendapati bahawa ada beberapa alasan untuk mempercayai tahun depan akan menjadi positif bagi altcoin. Walaupun harga mungkin tidak mencapai angka besar yang dilihat dengan BTC, pelabur yang bijak mungkin mendapati bahawa menambahkan LTC ke portfolio mereka adalah langkah yang bermanfaat.

Apakah ramalan pakar untuk Litecoin pada tahun 2021?

Pendapat pakar agak berpecah mengenai analisis harga Litecoin untuk tahun 2021. Walau bagaimanapun, konsensus umum adalah bahawa LTC akan mengalami pertumbuhan secara konsisten. Walaupun penganalisis George Tung mungkin sedikit optimis dengan ramalannya $ 1500, banyak platform ternama melihat LTC mencapai $ 200 – $ 220 yang sangat dipercayai menjelang Disember 2021.

Sekarang adalah masa yang tepat untuk melabur di Litecoin?

Analisis harga Litecoin kami untuk tahun 2021 menyatakan bahawa altcoin telah mengalami perubahan nasib dalam beberapa bulan kebelakangan ini, dengan banyak pakar meramalkan pertumbuhan yang besar pada separuh pertama tahun 2021. Oleh itu, pelabur yang ingin menambahkan LTC ke portfolio mereka mungkin harus melihat bergerak lebih cepat daripada kemudian.

Di mana saya boleh membeli Litecoin?

Sekiranya analisis harga Litecoin kami untuk tahun 2021 telah menarik minat anda tetapi anda tidak pasti di mana anda boleh membeli cryptocurrency, kami mengesyorkan platform perdagangan yang bereputasi baik, seperti eToro, di mana anda bukan sahaja mempunyai akses ke pasaran kripto, tetapi juga forex dan instrumen kewangan lain. Terdapat juga banyak bahan pembelajaran bagi mereka yang baru dalam perdagangan dan pelaburan.

Adakah Litecoin pelaburan yang lebih baik daripada Bitcoin?

Litecoin dikembangkan sebagai ‘perak’ menjadi ’emas’ Bitcoin. Walaupun yang terakhir adalah cryptocurrency yang jauh lebih besar dari segi nilai pasaran dan nilai syiling, LTC tidak boleh diketepikan. Bagaimanapun, harganya yang relatif rendah bermaksud pelabur dapat memperoleh lebih banyak token dengan komitmen kewangan yang lebih kecil. Lebih-lebih lagi, banyak pelabur lebih suka memilih BTC mereka, yang menjadikan LTC Alternatif yang baik untuk strategi pelaburan yang lebih pendek.

Baca Lebih Lanjut mengenai Litecoin:

Apa Itu Litecoin dan Adakah Perlu Melabur di LTC pada tahun 2021?

Adakah Litecoin adalah Pelaburan yang Baik dan Sekiranya Saya Melabur dalam Litecoin?

Cara Membeli Litecoin – Panduan Pemula 2021

Kelebihan dan Kekurangan Melabur dalam Litecoin, Adakah Ia Menjadi Jutawan Pembuat?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me