Apa itu Binance Coin dan Adakah Binance Coin adalah Pelaburan yang Baik?

Adakah Layak Melabur Dalam Binance Coin (BNB) Pada 2021?

Apa itu Binance Coin & Adakah Binance Coin adalah Pelaburan yang Baik? | Pengenalan

Apa itu Binance Coin?

Bagaimana Binance Coin Berfungsi?

Adakah Layak Melabur Di BNB Pada 2021?

Seberapa Baik Prestasi Binance Coin?

Binance Coin Masih Mempunyai Potensi Besar untuk Berkembang

Sekiranya Saya Melabur Dalam BNB?

Bagaimana Saya Boleh Melabur dalam BNB?

Di mana saya boleh menukar Binance Coin?

Apa itu Binance Coin & Adakah Binance Coin adalah Pelaburan yang Baik? | Perkara utama

Soalan Lazim

Apa itu Binance Coin & Adakah Binance Coin adalah Pelaburan yang Baik? | Pengenalan

Binance Coin (BNB) menarik perhatian anda? Ingin tahu apa itu Binance Coin? Tertanya-tanya adakah Binance Coin adalah pelaburan yang baik? Tidak risau! Kami di Trading Education ada di sini untuk membimbing anda dalam perjalanan anda menuju kejayaan perdagangan cryptocurrency.


Dalam artikel ini, kita akan melihat apa sebenarnya Binance Coin, selok-belok pelaburan Binance Coin, bagaimana BNB berfungsi, dan juga bagaimana anda berpotensi membuat keuntungan daripada berdagang atau menggunakan BNB.

Sekiranya anda ingin melabur dalam BNB dengan cepat dan mudah, lihatlah Pertukaran eToro!

Apa itu Binance Coin?

Binance Coin (BNB) adalah cryptocurrency yang sangat popular dicipta oleh pertukaran Binance yang terkenal. Token BNB boleh digunakan untuk membayar yuran di bursa dan juga untuk berdagang kripto.

Jangan lupa bahawa Binance ada merupakan pertukaran cryptocurrency terbesar di dunia, dicipta oleh Changpeng Zhao. Mereka juga menawarkan pasangan crypto hingga crypto paling banyak dan mempunyai jumlah dagangan harian $ 1.5 bilion.

Sejarah BNB lebih kepada penasaran. Binance Coin adalah disediakan untuk umum buat pertama kalinya pada 25 Julai 2017 dan mempunyai Simbol ticker BNB. Cukup menarik, BNB dilancarkan di blockchain Ethereum sebagai token ERC-20.

Dalam Penawaran Awal Syiling Binance Coin (ICO), mereka mengumpulkan 15 juta dalam masa tiga minggu. Sejak itu, BNB telah beralih dari blockchain Ethereum ke blockchain Binance sendiri.

Kita juga harus perhatikan bahawa Binance Coin mempunyai had 200 juta. Itu bererti akhirnya, Binance Coin akan mengatasi Bitcoin dari segi jumlah, yang akan memudahkan perdagangan.

Pada masa penulisan, terdapat bekalan yang beredar sebanyak 144,406,561 dan permodalan pasaran sebanyak $ 51,08B, menurut CoinMarketCap – menjadikannya cryptocurrency terbesar ke-9.

Mengapa Harga BNB Naik 300% pada tahun 2021?

Mengapa BNB memperoleh begitu banyak nilai dalam dua bulan pertama 2021? Hanya kerana Binance adalah salah satu pertukaran crypto yang paling popular di dunia. Oleh kerana jumlah dagangan crypto meningkat secara keseluruhan, Binance berjaya menghasilkan wang. banyak wang, dari tindakan ini.

Pakar Crypto berpendapat bahawa Binance Coin mungkin terus meningkat, mungkin melebihi harga Bitcoin. Walau bagaimanapun, Binance Coin tidak akan menggantikan Bitcoin sebagai peneraju mata wang digital global. BNB kemungkinan akan menjadi salah satu pemenang besar pada tahun 2021, terutamanya jika pasaran crypto terus meningkat.

Baca lebih lanjut: Berapa Banyak Nilai BNB Pada Tahun 2021 Dan Selebihnya?

Binance Coin: Token Utiliti Teratas pada tahun 2021?

Walaupun banyak yang percaya bahawa Binance Coin adalah pelaburan yang baik dan salah satu cryptocurrency paling selamat di luar sana (terutamanya kerana kestabilan relatifnya), tidak ada yang dapat mengatakan ini dengan pasti. Oleh itu, terpulang kepada anda untuk memutuskan sama ada pelaburan di BNB pada tahun 2021 adalah berbaloi.

Oleh itu, BNB adalah salah satu token utiliti teratas pada tahun 2021. Ia digunakan terutamanya untuk membayar yuran pada pertukaran cryptocurrency Binance, dengan bayaran yang dibayar dalam Binance Coin di bursa menerima potongan harga.

Menariknya, pelbagai jenis yuran pertukaran yang dapat dibayar dengan BNB termasuk yuran transaksi, yuran pengundian untuk token baru, komisen, dan juga biaya untuk melancarkan instrumen baru.

Mungkin aspek yang paling menarik untuk melabur dalam BNB adalah hakikat bahawa peniaga yang melakukan transaksi dengan Binance Coin di pertukaran Binance mendapat diskaun 25%. Pada tahun 2017, diskaun ini lebih besar lagi, 50%.

Kita harus bersetuju bahawa pendekatan ini adalah cara yang sangat bijak untuk memastikan pedagang kembali ke platform dan dari satu segi, Binance Coin adalah seperti kupon diskaun.

Perlu diingat, berapa lama lagi diskaun ini akan terus ditawarkan. Pada masa akan datang, ia mungkin terus menurun atau berhenti.

Malah, menurut mereka kertas putih, pada tahun 2019 Binance sepatutnya mengurangkan separuh potongan ini sehingga 12.5%, tetapi setakat ini, perkara ini tidak berlaku.

Dipercayai bahawa Binance tidak mengurangkan potongan 25% kerana mereka ingin tetap popular dan beriman dengan peniaga mereka. Namun, buat masa ini adalah sesuatu yang perlu diperhatikan pada masa akan datang.

Perlu disebutkan bahawa kertas putih mereka juga menunjukkan bahawa pada tahun ke-4, yang akan menjadi 2021, diskaun akan dikurangkan sehingga 6.75%.

Sekiranya ini berlaku, maka minat terhadap Binance Coin akan berhenti – melainkan jika pemaju di belakang Binance menawarkan alasan lain untuk berdagang atau mengadakan BNB.

Adakah Binance Coin Mempunyai Kes Penggunaan Terbaik?

Bercakap mengenai BNB sebagai token utiliti, kita juga harus menunjukkan bahawa beberapa pakar telah mengulas bagaimana Binance Coin mungkin mempunyai salah satu kes pengguna terbaik di dunia cryptocurrency.

Jika dibandingkan dengan duit syiling yang lain, ada sebab sebenar untuk menggunakan BNB; ia dapat memupuk masyarakat di sekitarnya juga. Jangan lupa Nilai Binance Coin disokong oleh pertukaran yang mempunyai alamat awam.

Banyak cryptocurrency kekurangan ini. Sebenarnya, banyak yang membuat janji bahawa mereka akan melakukan sesuatu dari masa ke masa atau orang akan dapat menggunakan kontrak pintar. Jarang sekali mereka menawarkan ciri ketara yang dapat mereka gunakan hari ini. Atas sebab itu, duit syiling utiliti boleh menjadi sangat popular.

Seperti yang dinyatakan di atas, BNB mempunyai banyak kes penggunaan, termasuk mempermudah transaksi, membayar yuran transaksi di bursa, membuat pembayaran, membayar perkhidmatan perhotelan, dan sebagainya dan seterusnya.

Bagaimana Binance Coin Berfungsi?

binance coin di hadapan komputer riba dengan carta

Dari sudut pandangan teknikal, tidak ada sesuatu yang sangat unik mengenai Binance Coin. Yang mengatakan, ada beberapa perkara penting yang perlu diketahui mengenai Binance Coin.

Seperti yang dinyatakan sebelumnya, BNB dibuat pada blockchain Ethereum tetapi telah berpindah ke blockchain Binance Chain sendiri.

Menariknya, blockchain ini menggunakan mekanisme konsensus Tendermint byzantine-toleran-kesalahan dan mempunyai tiga jenis nod:

  1. Nod pengesah yang mengesahkan transaksi
  2. Nod saksi yang menyaksikan proses dan menyiarkan transaksi
  3. Node pemecut yang dimiliki oleh organisasi dan yang mempercepat prosesnya

Perhatikan bahawa yuran diedarkan di antara semua pengesah.

Seperti BNB dulu dibina di atas blockchain Ethereum, dapat diandaikan bahawa banyak teknologi di belakangnya sangat serupa. Setelah Binance beralih ke blockchain mereka sendiri, mungkin terdapat perbezaan yang lebih ketara.

Satu perbezaan utama dengan Ethereum ialah Binance Coin tidak dapat menyokong kontrak pintar, walaupun BNB boleh digunakan sebagai ‘gas’ pada blockchain Binance, yang merupakan persamaan.

Perlu disebutkan juga bahawa Rangkaian Binance Coin berpusat, yang selalu memberi kesan buruk kepada beberapa peminat cryptocurrency. Hanya kerana desentralisasi adalah salah satu kelebihan utama cryptocurrency berbanding wang fiat!

Yang mengatakan, berbanding dengan syiling terpusat yang lain, Binance Coin mempunyai imej yang jauh lebih baik. Pertukaran ini mempunyai banyak sokongan kewangan, yang dapat meningkatkan penggunaan BNB.

Beberapa kelebihan BNB adalah transaksi cepat, pengalaman lancar, dan keselamatan yang tinggi.

Bercakap mengenai keselamatan, kita harus perhatikan bahawa kerana BNB digunakan kebanyakannya di seluruh ekosistem Binance, seseorang akan memerlukan akaun yang disahkan. Oleh itu, BNB – berbanding dengan koin privasi seperti Monero – mengehadkan tanpa nama dan meninggalkan jejak digital.

Sudahkah anda mempertimbangkan untuk Membeli BNB?

Pembakaran Syiling

Bercakap mengenai teknikal, mungkin pembakaran duit syiling adalah aspek Binance Coin yang paling luar biasa.

Oleh kerana kekurangan cryptocurrency tiruan, vendor BNB telah menemui cara untuk memastikan bahawa nilai aset meningkat dengan stabil: Token BNB dikeluarkan melalui proses yang disebut pembakaran.

Dengan kata lain, Binance menghancurkan syiling dalam apa yang mereka sebut sebagai ‘bakar’. Ini disebut dalam kertas putih Binance.

Pembakaran adalah kebalikan dari pencetakan. Setiap suku (3 bulan), Binance merancang untuk memusnahkan Binance Coin sesuai dengan jumlah dagangan di platform perdagangan Binance.

Semua transaksi akan dilog pada blockchain Binance. Binance melakukan pembakaran ini menggunakan kontrak pintar. Mustahil untuk mengembalikan duit syiling setelah wang hancur.

Mereka merancang untuk akhirnya menghancurkan 100 juta syiling, yang akan meninggalkan 100 juta apabila cap 200 juta dicapai. Setelah 100 juta tinggal, mereka akan berhenti.

Untuk Binance melakukan pembakaran, mereka harus menggunakan 20% daripada keuntungan mereka untuk membeli balik BNB.

Pasukan di belakang Binance memiliki kira-kira 40% daripada jumlah bekalan, dan kesannya adalah untuk memberi penghargaan kepada pasukan Binance atas kerja mereka.

Menariknya, kira-kira 9 dari 10 pekerja di Binance menerima sebahagian daripada gaji mereka di BNB.

Hasil daripada ini adalah bahawa bekalan mengempis dan bukannya melambung. Peralihan keluk penawaran dan permintaan dapat menaikkan harga duit syiling dari masa ke masa.

Ini serupa dengan saham apabila syarikat membeli balik stoknya dari pelabur awal. Ia sama dengan pemberian dividen.

Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai proses pembakaran Binance dan kapan luka bakar ini berlaku di Laman web Binance.

Dengan mengetahui bilakah pembakaran duit syiling akan berlaku, peniaga berpotensi mengetahui bila hendak menjual duit syiling kerana menurunkan jumlah duit syiling akan meningkatkan nilai BNB, memberi keuntungan kepada mereka.

Adakah Layak Melabur Di BNB Pada 2021?

Dengan had pasaran lebih dari $ 51.08B dan pelbagai faedah, pelaburan dalam BNB pada tahun 2021 pasti berbaloi.

Jangan lupa bahawa BNB adalah salah satu token utiliti teratas dan mempunyai pelbagai kelebihan berbanding dengan syiling digital yang lain.

Pada masa yang sama, ingat itu BNB adalah aset dengan nisbah pelaburan berisiko tinggi dan ganjaran tinggi.

Oleh itu, jika anda memutuskan untuk melabur dalam BNB, selalu lakukan penyelidikan dan teruskan dengan berhati-hati.

Binance Coin Tidak Sangat Bergejolak

Sekiranya anda memutuskan untuk mengambil risiko dan melabur dalam BNB, jangan lupa seperti yang telah disebutkan sebelumnya, Binance Coin adalah duit syiling yang agak selamat. Ia tidak mempunyai turun naik yang dimiliki oleh cryptocurrency lain.

Walau bagaimanapun, Binance Coin secara teknikal bukan merupakan stablecoin, walaupun agak stabil. Binance Coin boleh disebut dengan lebih tepat sebagai token utiliti.

Oleh kerana itu, mungkin lebih sukar untuk mencari jalan masuk dan keluar utama dan mendapat keuntungan daripada turun naik.

Walau bagaimanapun, ia masih boleh berlaku berguna untuk menjadikan BNB sebagai peniaga sebagai tempat untuk meletakkan nilai anda ketika pasaran crypto sedang turun.

Perlu diperhatikan bahawa peniaga sering mengeluarkan wang dari kripto mereka ketika mereka selesai berniaga atau ketika pasaran terlalu tidak stabil. Namun, masalah dengan mengeluarkan wang dalam fiat adalah bahawa ia boleh memakan masa yang mahal dan memerlukan masa. Dengan menggunakan Binance Coin, peniaga dapat menyimpan dana mereka di sana buat sementara waktu sehingga selamat untuk diperdagangkan lagi.

Sekiranya anda ingin melakukan perdagangan panjang dengan Binance Coin, pertukaran Binance mesti makmur untuk anda menjana keuntungan. Sekiranya tidak, mata wang boleh memberi kesan negatif kepada mata wang.

Sebaik-baiknya, anda mahu BNB kekal stabil dan tidak bergerak terlalu banyak jika anda ingin menggunakannya sebagai potongan harga di bursa Binance atau sebagai tempat yang stabil untuk menyimpan kripto anda pada waktu yang tidak menentu.

Seberapa Baik Prestasi Binance Coin?

carta duit binari

Binance Coin telah menunjukkan prestasi yang sangat baik sejak pembukaannya: kebanyakannya perlahan untuk permulaan tetapi meningkat pada akhir tahun 2019-2020.

Selepas penghujung 2018 yang mengecewakan, Binance Coin telah menaikkan harga sebanyak 15% pada akhir bulan Februari 2020.

Dalam Februari 2020, Binance Coin meningkat harga sebanyak 57% dan terus meningkat pada bulan Mac, di mana ia meningkat sebanyak 55%. Itu adalah pergerakan yang sangat besar!

Menjelang suku kedua 2020, harga menjadi lebih stabil dengan penurunan harga dan juga kenaikan yang luar biasa.

Pada bulan April, Binance Coin berkisar untuk jangka masa, tetapi pada 17, harga naik lagi dan terus meningkat ke atas dan berakhir bulan pada 25% lebih tinggi.

Pada bulan Februari 2021, harga BNB telah meningkat sebanyak 200% untuk mencapai paras tertinggi $ 336 setiap duit syiling.

Setakat ini, nampaknya Binance Coin dapat meneruskan aliran menaik ini. Sudah tentu, tidak ada yang dapat menjamin ini, dan ada yang percaya pembetulan besar dalam harga mungkin berlaku.

Peristiwa yang telah mempengaruhi harga Binance Coin

“Apa yang mempengaruhi harga BNB?”, Anda mungkin bertanya. Secara amnya, apabila kebanyakan cryptocurrency turun, Binance Coin naik, walaupun ini hanyalah generalisasi dan tidak akan selalu berlaku.

Mari kita ingatkan bahawa pada bulan Mei 2019, the Pertukaran binance menjadi mangsa pelanggaran keselamatan besar-besaran dan hilang $ 40 juta dalam Bitcoin.

Adalah wajar untuk menganggap bahawa peretasan itu memberi kesan negatif pada Binance Coin, tetapi pada hakikatnya, kesannya sedikit.

Binance telah mendakwa bahawa semua wang pengguna akan dikembalikan; namun, ia menimbulkan persoalan; seberapa selamat pertukaran Binance dan seberapa selamat Binance Coin untuk kecurian?

Nampaknya, prestasi pertukaran Binance terlalu baik untuk dipengaruhi oleh akhbar negatif, seperti peretasan.

Sebenarnya, pada bulan Jun 2020, Binance mempunyai jumlah dagangan lebih dari $ 60 bilion.

Namun, tidak semua berita di sekitar Binance Coin berwarna cerah. Terdapat perkembangan dalam karya yang mungkin akan memberi kesan negatif terhadap duit syiling.

Sebagai contoh, lebih daripada 15% lalu lintas laman web berasal dari Amerika Syarikat, jauh lebih banyak daripada bangsa lain. Lalu lintas AS empat kali lebih tinggi daripada di tempat kedua, India.

Oleh itu, Binance kononnya mewujudkan platform baru yang mematuhi peraturan AS untuk pedagang AS. Namun, pada ketika ini, tidak ada yang tahu seperti apa ini dan apakah ini akan melibatkan Binance Coin atau tidak.

Sangat mungkin kerana undang-undang AS, ketika pertukaran Binance versi AS baru dilancarkan, BNB mungkin tidak tersedia untuk diperdagangkan kerana akan dilihat sebagai jaminan.

Selain itu, jika ada berita mengenai pertukaran Binance atau Changpeng Zhao, ia boleh mempengaruhi nilai Binance Coin.

Perhatikan bahawa Changpeng Zhao terkenal sangat berpengaruh dalam dunia cryptocurrency. Sebelum Binance, Zhao juga mengusahakannya OKCoin. Namun, setelah ICO Binance, dia melepaskan kawalan ke atas duit syiling itu kepada CEO baru.

Binance Coin Masih Mempunyai Potensi Besar untuk Berkembang

Apabila pasaran cryptocurrency terus berkembang, pertukaran crypto terkemuka seperti Binance berpotensi untuk berkembang. Sekiranya, seperti yang diumumkan, pelabur institusi dan bank besar memasuki pasaran cryptocurrency pada tahun-tahun mendatang, pintu masuk ini akan menyebabkan peningkatan permintaan dari sisi pembelian Binance Coin.

Faktor tambahan ialah Binance telah berjanji untuk menggunakan sekitar 20% keuntungan untuk membeli kembali Binance Coin sekitar 50% unit. Ini juga akan memberi harga yang besar pada masa akan datang jika Binance menepati janjinya!

Pada akhirnya, jangan lupa bahawa mata wang digital cenderung mengikuti kitaran kenaikan harga, jadi seseorang harus selalu mengawasi petunjuk teknikal, asas, berita crypto, dan sentimen pasaran.

Berapa Banyak Nilai BNB?

Walaupun tiada siapa yang dapat membuat ramalan harga yang tepat, anda mungkin ingin mengetahui berapa nilai BNB pada tahun 2021.

Dengan komuniti penyokong yang kuat dan imej pasaran yang positif, BNB mungkin akan meningkat.

Pelabur Wallet, misalnya, mendakwa bahawa BNB akan meningkat 77.31% pada tahun 2021.

Gov Capital memberikan harga yang diramalkan pada $ 727.53 pada akhir 2021, yang bermaksud bahawa jika seseorang melabur $ 100 sekarang mereka akan mendapat $ 141.34 pada bulan Disember 2021.

Harga Syiling Digital juga meramalkan bahawa BNB akan mencapai tahap tertinggi baru dan mencecah lebih dari $ 600 setiap duit syiling pada tahun 2022.

Sekiranya Saya Melabur Dalam BNB?

Memandangkan masa depan dan kelebihan positifnya berbanding cryptocurrency lain, BNB menawarkan beberapa peluang besar untuk pelabur.

Tetapi kerana anda boleh, itu tidak bermakna anda harus melabur dalam Binance Coin. Ingat tidak ada pelaburan yang menguntungkan 100%.

Sebelum anda membuka akaun dan melabur dalam aset apa pun, anda harus mempertimbangkan pengembalian risikonya dan memutuskan strategi pengurusan risiko untuk berjaya.

Bagaimana Saya Boleh Melabur dalam BNB?

Sekiranya anda membuat keputusan untuk melabur dalam BNB, mencari tempat untuk membeli Binance Coin adalah mudah.

Terdapat pelbagai cara untuk melabur dalam BNB sama ada dalam jangka pendek atau jangka panjang, dengan platform pertukaran cryptocurrency seperti eToro menjadi tempat paling selamat untuk melabur dalam crypto.

Secara semula jadi, peniaga Binance Coin akan membeli BNB sebagai pilihan pelaburan sekiranya mereka berpendapat bahawa harganya kemungkinan akan meningkat dari kadar pertukaran semasa.

Di mana saya boleh menukar Binance Coin?

Kini anda mengetahui lebih lanjut mengenai Binance Coin dan semua aspek pelaburan Binance Coin. Jadi, jika anda mempertimbangkan untuk berdagang Binance Coin, kami di Trading Education mengesyorkan menggunakan pertukaran yang dikawal selia, seperti eToro.

eToro – Broker Terbaik untuk Membeli Binance Coin BNB

broker etoro

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam industri crypto selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Mata wang maya sangat tidak stabil. Modal anda berisiko.

Belajar Berdagang Binance Coin Dengan eToro

Ingin membahagi lebih jauh ke dalam dunia Binance Coin dan belajar bagaimana berdagang cryptocurrency? Kemudian daftar dengan eToro.

Sama ada anda seorang pelabur crypto yang berpengalaman atau mengambil langkah pertama anda ke dalam sektor ini, Binance Coin berpotensi menjadi pesaing kuat untuk portfolio pelaburan anda. Pelabur BNB juga dapat membina portfolio yang pelbagai dengan syiling yang paling popular.

Kami harap panduan ini dapat membantu melonggarkan duit syiling crypto utama ini untuk anda. Sekiranya anda merasa terinspirasi untuk mula melabur dalam BNB, atau artikel ini telah memberikan sedikit gambaran tambahan mengenai pengetahuan pelaburan anda yang ada, anda mungkin senang mengetahui hal itu eToro memberikan kemampuan untuk melabur dalam aset crypto dan CFD sehingga 90+ cryptocurrency.

Apa itu Binance Coin & Adakah Binance Coin Pelaburan Yang Baik | Perkara utama

  • Binance Coin adalah salah satu token utiliti teratas yang dibuat oleh Binance Exchange yang terkenal.
  • Binance Coin pada mulanya dicipta pada blockchain Ethereum tetapi kemudian berpindah ke blockchain sendiri, Binance Chain.
  • BNB Coin adalah simbol ticker Binance Coin.
  • Token BNB dimusnahkan atau dibakar secara berkala untuk memastikan nilai tambah BNB terus meningkat.
  • BNB telah menyaksikan pertumbuhan yang memberangsangkan dan, menurut beberapa ramalan harga, ia mempunyai beberapa potensi masa depan yang luar biasa.
  • Sekiranya anda membuat keputusan untuk melabur dalam BNB, kami di Trading Education dapat membimbing anda dalam perjalanan anda dan membantu anda mendaftar dengan broker ternama seperti eToro.

Adakah anda akan melabur dalam BNB pada tahun 2021?

Sekiranya anda seronok membaca "Apa itu Binance Coin dan Adakah Binance Coin adalah Pelaburan yang Baik? Adakah Layak Melabur Dalam Binance Coin (BNB) Pada 2021?" sila kongsi dengan orang lain yang anda rasa mungkin juga menarik.

Soalan Lazim

Adakah Binance mempunyai reputasi yang baik?

Ya, Binance adalah salah satu pertukaran crypto yang paling terkenal dan berkembang pesat. Dibuat pada tahun 2017, Binance telah berkembang menjadi gergasi crypto yang menawarkan lebih dari seratus cryptocurrency untuk dibeli dan diperdagangkan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector