Apa itu EOS? Panduan Permulaan untuk EOS dan Petua untuk Melabur dalam EOS

Kekuatan di sebalik platform baru dan lebih baik ini adalah kemampuannya untuk menawarkan platform untuk aplikasi terdesentralisasi (dApps). Setakat ini EOS mempunyai cap pasaran $ 4,3 bilion. Dengan meletakkan dirinya di barisan hadapan teknologi blockchain terdesentralisasi, EOS memungkinkan kemajuan, pengembangan, dan pengeluaran dApps berskala komersial di platformnya. Walaupun serupa dengan kripto lain, EOS berusaha mengatasi masalah umum yang tidak dapat diselesaikan oleh syiling lain, seperti kelajuan, skalabiliti, dan fleksibiliti.

Apa itu EOS?

Terdapat rangkaian EOSIO, dan ada duit syiling asalnya, EOS. EOS adalah sejenis teknologi blockchain yang membanggakan sistem operasi yang terdesentralisasi. Blockchain yang terdesentralisasi ini bertujuan untuk memproses transaksi dengan kadar yang lebih pantas tanpa bayaran transaksi seiring dengan pengembangan kontrak pintar. Ini akan memberi EOS unggul dalam teknologi blockchain, kerana banyak rangkaian lain dengan kontrak pintar bertujuan untuk mempercepat transaksi, seperti Ethereum (yang hanya dapat memproses 15 transaksi sesaat).

Kerangka di belakang EOS bertujuan untuk beroperasi sebagai sistem yang berfungsi dengan ciri-ciri moden yang unik seperti penyimpanan awan, pengenalan pengguna, dan hosting pelayan. Ciri-ciri ini bersama dengan kerangka yang lain seharusnya mempermudah dan mendukung pengembangan dApps, menjadikannya mudah diakses dan diperkemas. dApps adalah mekanisme moden yang digunakan oleh banyak blockchain untuk memudahkan proses melakukan transaksi.

Di mana semuanya bermula?

Sebuah organisasi yang bernama block.one pada awalnya telah mengasaskan EOS, tetapi lebih-lebih lagi merupakan idea otak Dan Larrimer. Tetapi semuanya bermula dengan pembebasan whitepapernya pada tahun 2017. The whitepaper menggariskan janjinya ke arah platform yang terdesentralisasi dengan tahap kecepatan yang unik, yang memungkinkan untuk memproses ribuan transaksi sesaat.

Di atas semua ini, kertas putih memfokuskan pada rancangan untuk EOS menjadi sistem operasi nombor satu untuk aplikasi terdesentralisasi yang menampilkan aspek seperti hosting pelayan, pengesahan pengguna bersepadu, dan penyimpanan awan.

Pada mulanya dilancarkan pada bulan Jun 2018, EOS adalah perisian sumber terbuka berasaskan blockchain yang dilancarkan pada ICO sepanjang tahun yang memecahkan rekod yang telah dimulakan pada bulan Jun 2017. Sepanjang tempoh ICO, kira-kira satu bilion syiling diperuntukkan sebagai ERC- 20 syiling. Syarikat yang menguruskan perisian EOS adalah Block.one, dengan pejabat di seluruh dunia di Hong Kong dan Los Angeles, untuk menamakan beberapa. Pada masa ini, Block.one memegang 10% syiling EOS.

Adakah anda mempertimbangkan untuk melabur dalam EOS?

melabur dalam eos

Skeptikal Pada EOS

Beberapa kebimbangan utama di sebalik EOS termasuk persaingan dan pemusatan. EOS mempunyai banyak pesaing selain Ethereum. Sebahagian daripadanya termasuk NEO, RChain, dan Rootstock RSK. Ini bermaksud bahawa EOS harus terus menunjukkan peningkatan dan dedikasi terhadap pengembangannya untuk mempertahankan tempatnya di pasaran.

Selain itu, walaupun algoritma konsensus EOS memberikan kelebihan yang besar, bagi sesetengahnya menimbulkan ketakutan bahawa EOS sebenarnya lebih berpusat daripada yang ditunjukkan. Oleh kerana tadbir urus EOS merangkumi 21 pengeluar blok pada waktu tertentu, dan bahawa pencipta dipilih berdasarkan pemangku kepentingan, ini menunjukkan ciri-ciri sistem pemerintahan demokratik, yang meningkatkan kebimbangan. Lebih jauh lagi, hakikat bahawa tanpa mengoperasikan simpul penuh, orang tidak dapat memeriksa atau mengaudit sistem rangkaian, sehingga mendorong masalah desentralisasi tersebut.

Walau bagaimanapun, terlepas dari kebimbangan ini, EOS tetap menjadi salah satu pemain terkuat di pasaran, dengan dApps dan kontrak pintar blockchain mendorong rangkaian yang menjanjikan dengan banyak rancangan menguntungkan di masa depan.

Baca Lagi: Apa Yang Akan Memacu Harga EOS Pada 2021?

Mengapa Melabur Dalam EOS?

Tidak dinafikan bahawa sukar untuk memilih dari semua cryptocurrency di luar sana di pasaran. Terdapat banyak potensi yang timbul dari setiap blockchain dan sukar untuk menilai mana yang bernilai pelaburan dan yang mana anda harus menghidupkan kembali.

mengapa anda harus melabur dalam EOS?

1. Skalabiliti

EOS hadir dengan lebih mesra pengguna dan berskala, dibungkus dengan toolkit web untuk pembangunan antara muka dan antara muka yang menggambarkan diri. Ini seiring dengan pengembangan dApps skala industri, tidak seperti cryptocurrency lain yang lain.

2. Transaksi Percuma

Banyak blockchain memerlukan anda membayar yuran untuk memproses transaksi. EOS bagaimanapun, menggunakan model pengeluar blok berdasarkan perkhidmatan yang disampaikan dan ditagih oleh pemaju dApp, untuk memutuskan bagaimana pembayaran dapat dikenakan.

3. Algoritma Konsensus

Tidak seperti cryptocurrency lain yang terutamanya menggunakan protokol Proof-of-stake, EOS menggunakan protokol Delegated Proof of Stake (DPOS). Secara berterusan, pencipta dipilih oleh rangkaian simpul saksi, yang terdiri daripada individu dApp yang memperoleh token mereka untuk mendapatkan kekuatan komputasi. Nod saksi hanya berminat untuk mendapatkan pembangun blok berpotensi terbaik, mengaitkan asas desentralisasi crypto.

4. dApps

Oleh kerana topik ini telah disentuh, ini adalah salah satu aspek EOS yang paling menguntungkan. Cryptocurrency menawarkan kemampuan untuk mengembangkan dApps, yang bermaksud bahawa sesiapa sahaja boleh membuatnya dan membiarkannya berjalan di platform blockchain. Perkara yang baik tentang EOS adalah bahawa tidak perlu kontrak pintar untuk mengaktifkan dApps, sebaliknya, mereka dikuasakan oleh transaksi dApp, terbukti lebih dinamis dan berkesan.

Ramalan Harga EOS (EOS) 2020 hingga 2027. Sumber: DigitalCoin

Ramalan harga EOS dari CoinSwitch meramalkan bahawa mungkin terdapat pertumbuhan stabil jangka panjang untuk duit syiling. Dengan mengatakan itu, diramalkan bahawa pada tahun 2025, harga EOS mungkin sekitar $ 106.77, menimbulkan prognosis yang yakin dan yakin.

Baca Lagi: Berapa Banyak EOS Yang Bernilai Pada Tahun 2021 Dan Selebihnya?

Bagaimana Melabur Dalam EOS?

Prosesnya cenderung serupa untuk setiap cryptocurrency, dan langkah pertama adalah mencari platform pertukaran di mana anda boleh membeli token anda untuk EOS. Ini akan melibatkan membuat akaun, yang akan meminta pengenalan diri untuk pengesahan. Maka anda perlu menyimpan duit syiling anda di dalam dompet. Dompet ini akan digunakan untuk menyimpan semua token EOS anda dan setiap dompet akan mempunyai kunci peribadi yang hanya boleh anda akses.

Penting untuk diperhatikan bahawa anda tidak boleh memperdagangkan mata wang fiat untuk EOS. Dalam kes ini, anda perlu membeli cryptocurrency lain seperti Ethereum atau Bitcoin dengan mata wang fiat anda dan kemudian menggunakannya untuk membeli EOS anda.

melabur dalam eos

Petua Sebelum Melabur Dalam EOS

1. Gunakan dompet crypto

EOS anda harus disimpan dalam dompet digital untuk memastikan keselamatan dan keselamatannya. Salah satu tempat terbaik untuk menyimpan EOS anda adalah dalam dompet perkakasan penyimpanan sejuk luar talian atau dompet telefon pintar mudah alih yang tersedia melalui pelbagai aplikasi.

Dompet EOS akan mempunyai kunci aktif dan kunci pemilik. Yang penting adalah memastikan kunci pemilik anda eksklusif hanya untuk anda agar anda tidak kehilangan aset atau mencuri. Perlu diingat, sekiranya anda terlupa kunci, anda tidak akan dapat memperoleh semula akses. Oleh itu, perhatikan kunci anda.

2. Melabur dengan sedikit, pertama

Sangat penting untuk mengingatkan diri anda tentang bagaimana cryptocurrency tidak stabil sebelum melabur dalam mana-mana. Perkara terakhir yang anda mahu lakukan ialah melaburkan semua dana kecemasan anda ketika EOS berada pada tahap tinggi sepanjang masa dan menjatuhkannya dalam masa satu jam.

Kesalahan ini sering dilakukan kerana gembar-gembur ketika kenaikan harga. Tetapi penting untuk diingat bahawa pelaburan akan selalu mempunyai risiko, dan kami ingin mengelakkan semua risiko yang tidak perlu yang kami dapat. Oleh itu, pastikan bahawa apabila anda sudah bersedia untuk melabur, anda harus berhati-hati dan mengelakkan perjudian simpanan hidup anda untuk saat ini.

3. Jaga perspektif jangka panjang

Pilihan yang lebih menjauhkan risiko, terutama bagi mereka yang memasuki pasaran kripto segar, adalah dengan berhati-hati menyimpan perspektif jangka panjang mengenai pelaburan anda. Setelah memperoleh pengalaman yang selamat, anda mungkin berminat dengan perdagangan hari. Namun, pada mulanya, anda ingin menguji perairan.

Simpan pelaburan awal anda dan terus ikuti perkembangan terkini dan ikuti pasaran, dan menilai masa terbaik untuk berdagang. Sangat mudah untuk meramalkan harga tinggi dengan segera, terutamanya dengan ramalan harga yang dikeluarkan dari kiri dan kanan, tetapi percayai intuisi anda dan bersabar dengan dorongan perdagangan anda. Dan dengan optimisme yang ditetapkan untuk EOS, anda mungkin akan berterima kasih kepada anda nanti.

4. Ikuti perkembangan terkini

Penyelidikan – hanya itu yang sebenarnya. Anda akan melihat bahawa terdapat corak dan trend jika anda dapat menggali cukup dalam. Tidak perlu dikatakan bahawa anda ingin terus mengetahui bagaimana prestasi pelaburan anda.

Dengan mempertimbangkan seberapa besar cryptocurrency yang tidak stabil, pastikan bahawa anda sentiasa mengikuti prestasi dan harganya dari masa ke masa untuk menentukan kapan masa terbaik adalah mengotori tangan anda. Pada masa yang sama, adalah idea yang baik untuk mempelbagaikan portfolio anda, jadi semakin lama anda mendapat maklumat, lebih banyak keuntungan bagi pelaburan anda ketika menilai prestasi kripto lain juga.

5. Undang-undang cukai mungkin berlaku untuk EOS anda

IRS mengeluarkan notis pada tahun 2014 dengan alasan bahawa cryptocurrency sebenarnya dilabel sebagai harta dan bukannya aset monetari dari segi cukai. Sekiranya anda merancang untuk menjual atau membeli sesuatu dengan EOS anda, lebih dari apa yang anda beli sebelumnya, maka anda akan dikenakan cukai keuntungan modal. Undang-undang mungkin berbeza-beza bergantung pada lokasi anda, namun sangat disarankan untuk menyimpan catatan transaksi EOS anda sehingga anda dapat bersiap sedia jika ada yang sesuai dengan undang-undang. Perkara terakhir yang anda perlukan adalah mengetuk pintu anda.

Sebagai kesimpulan, EOS adalah tempat anda ingin terus fokus, terutamanya jika anda seorang pembangun. Puncaknya di dApps memberi peluang kepada pemaju untuk memperoleh pengalaman dengan bagaimana rupa masa depan. Memandangkan berapa banyak wang yang dicurahkan ke dalamnya sekarang, adalah menjadi kesalahan untuk membalikkannya sekarang.

Ini berlaku untuk sebarang pembelian cryptocurrency, tetapi jangan mengabaikan tahap risiko yang terlibat dengan EOS. Anda meletakkan kekayaan yang diperoleh dengan susah payah menjadi sesuatu dengan harapan anda akan memanfaatkannya di masa hadapan. Oleh itu, terus maklum dan jangan membuang semua wang anda sekaligus.

eToro – Platform Terbaik untuk Membeli EOS

broker etoro

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam industri crypto selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Mata wang maya sangat tidak stabil. Modal anda berisiko.

Perkara utama

  • EOS adalah sejenis teknologi blockchain yang membanggakan sistem operasi yang terdesentralisasi.
  • Setakat ini EOS mempunyai cap pasaran $ 4,3 bilion.
  • EOS memungkinkan kemajuan, pengembangan, dan produksi dApps berskala komersial di platformnya.
  • Kerangka di belakang EOS bertujuan untuk beroperasi sebagai sistem yang berfungsi dengan ciri-ciri moden yang unik seperti penyimpanan awan, pengiktirafan pengguna, dan hosting pelayan.
  • Sebuah organisasi yang bernama block.one pada awalnya mengasaskan EOS pada tahun 2017.
  • Ia diramalkan bahawa pada tahun 2025, harga EOS mungkin sekitar $ 106.77.
  • Anda tidak boleh memperdagangkan mata wang fiat untuk EOS. Anda harus membeli cryptocurrency lain seperti Ethereum atau Bitcoin dengan mata wang fiat anda dan kemudian menggunakannya untuk membeli EOS anda.

Sekiranya anda berfikir untuk melabur dalam EOS, ingatlah, terdapat risiko yang sangat tinggi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me