Apa itu Ethereum dan Adakah Layak Melabur di Ethereum pada tahun 2021?

Adakah anda berminat dengan Ethereum? Mengantisipasi tahun 2021 dengan harapan bahawa kesan pandemi coronavirus yang berterusan pada sektor kewangan akan mereda? Kemudian teruskan membaca untuk mengetahui apa itu Ethereum dan tentukan sendiri sekiranya melabur di Ethereum pada tahun 2021 adalah berbaloi.

Ethereum adalah pilihan pelaburan yang popular di kalangan peniaga cryptocurrency dan peminat blockchain, jadi kami di Trading Education sedia membantu anda memahami kerumitan pelaburan cryptocurrency dan rahsia kejayaan crypto.

Ethereum Dijelaskan, Apa itu?

Jadi, apa itu Ethereum dan adakah layak untuk melabur di Ethereum pada tahun 2021? Walaupun anda masih baru dalam sektor pelaburan cryptocurrency, mungkin anda tahu bahawa Ethereum – dengan ether syiling asli (ETH) – adalah projek cryptocurrency kedua paling popular di seluruh dunia dan salah satu pesaing utama Bitcoin.

Ethereum dilancarkan pada tahun 2015 oleh pasukan muda dan bercita-cita tinggi yang diketuai oleh Vitalik Buterin yang berwawasan. Tidak sampai satu dekad, Ethereum telah berjaya mengubah bukan sahaja pelaburan cryptocurrency tetapi kewangan tradisional menjadi tidak pulih.

Ethereum lebih daripada sekadar cryptocurrency. Ini adalah platform blockchain sumber terbuka yang menyokong pengembangan kontrak pintar, aplikasi desentralisasi (dApps), projek kewangan terdesentralisasi (DeFi), dan sejumlah token yang mengagumkan.

Bercakap mengenai token ERC-20, atau duit syiling yang dibuat di blockchain Ethereum, kita harus menyebut bahawa banyak kripto terkenal seperti Tron telah bermula di platform Ethereum.

Ethereum telah memanfaatkan bukan sahaja sejumlah peluang pelaburan inovatif yang luar biasa tetapi juga berpotensi untuk meningkatkan pelbagai sektor di luar kewangan. Beberapa bidang di mana Ethereum dapat membawa kemajuan teknologi adalah permainan, perubatan, muzik, dan pengesahan data peribadi.

Adakah anda ingat kegilaan di sekitar Crypto Kitties? Nah, tahukah anda permainan berasaskan blockchain ikonik ini dikembangkan di Ethereum? Betapa hebatnya itu!

Jadi, apa itu Ethereum dengan kata mudah? Ethereum banyak perkara, betul! Tetapi ada satu perkara utama yang perlu diingat: Ethereum adalah projek blockchain yang telah mengubah keseluruhan sektor pelaburan, jadi ETH akan terus menarik minat pelabur lama setelah tahun 2021.

Bagaimana Ethereum Berfungsi?

Walaupun anda tidak perlu menjadi pakar genius IT atau pakar Soliditi (bahasa pengaturcaraan Ethereum) untuk mula melabur di Ethereum pada tahun 2021, ada baiknya mengetahui prinsip asas di sebalik Ethereum. Mari lihat bagaimana ia berfungsi!

Ethereum, seperti platform crypto lain, didesentralisasi dengan nod yang tersebar di seluruh dunia. Ini bererti tidak ada pihak berwajib, tidak ada ketergantungan pada bank pusat, dan tidak ada pihak ketiga yang mengenakan kenaikan biaya transaksi.

Dengan kata lain, Ethereum membolehkan pengguna membuat perjanjian antara satu sama lain tanpa menggunakan pihak ketiga. Adakah anda mahu memindahkan wang atau menjual barang? Adakah anda ingin melancarkan projek penggalangan dana? Ethereum membolehkan semua proses ini dengan kos rendah dan masa pemprosesan yang cepat.

Tidak hairanlah bahawa Ethereum dianggap sebagai raja kontrak pintar, yang merupakan program yang dilaksanakan sendiri yang dapat mengurangkan risiko penipuan. Oleh kerana data disimpan di blockchain, pengguna dapat dengan mudah melihat transaksi dan menguruskan data mereka sendiri.

Pasukan pembangun Ethereum berkembang dan menetapkan matlamat yang jelas untuk membantu sistem menangani masalah dan pepijat skalabiliti. Sekiranya semuanya berjalan seperti yang dirancang, Ethereum 2.0 akan dilancarkan tidak lama lagi, jadi pada tahun 2021 Ethereum akan memfokuskan pada bukti-bukti dan bukannya bukti kerja.

Ini mungkin menjadikan Ethereum pilihan pelaburan yang bagus untuk ditonton – pilihan pelaburan yang semestinya patut dipertimbangkan.

Apa itu Ether?

Sekiranya anda mendapati teknologi di sebalik Ethereum menggoda dan berpendapat bahawa Ethereum bernilai melabur pada tahun 2021, mari kita pelajari lebih lanjut mengenai Mata wang asli Ethereum: eter!

Apa itu Ether? Ether atau ETH diciptakan untuk membantu pengaturcara menyokong platform dan menanggung semua kos kuasa yang terlibat dalam proses tersebut. Ether juga bertindak sebagai gas yang digunakan untuk menjalankan kontrak pintar.

Satu perkara yang harus kita perhatikan adalah bahawa eter tidak dibatasi, yang merupakan salah satu kelebihan pelaburan di Ethereum. Berbeza, Bitcoin mempunyai bekalan terhad kepada 21 juta syiling.

bekalan eter

Pertumbuhan Bekalan Ether (Sumber: EtherScan; Diperolehi dari https://etherscan.io/chart/ethersupplygrowth)

Menariknya, ether hanya $ 0,04 ketika diperkenalkan kepada komuniti crypto dan berjaya mencapai tahap tinggi lebih dari $ 1,400 pada tahun 2017.

Sekarang apabila anda mempunyai jawapan untuk soalan anda “Apa itu Ethereum dan ETH?”, Mari kita lihat apakah melabur di Ethereum pada tahun 2021 adalah idea yang baik.

Adakah Layak Melabur di Ethereum pada tahun 2021?

Ethereum adalah platform crypto kedua terbesar dan paling popular selepas Bitcoin. Ia mempunyai had pasaran $ 135.6B dan jumlah dagangan 24 jam $ 43.095.961.090, pada Januari 2021, yang menjadikan ETH sebagai cryptocurrency kedua paling banyak diperdagangkan.

Tahun 2020 telah menjadi tahun yang bergelora untuk banyak pelaburan, termasuk perdagangan cryptocurrency. Pasaran menurun pada bulan Mac 2020 yang dipicu oleh pandemi yang berterusan menjadikan komuniti crypto terkesima.

Nasib baik, Ethereum telah berjaya bangkit semula. Walaupun pada bulan Mac satu ETH diperdagangkan pada $ 95, kini satu ETH diperdagangkan pada $ 1,190 (seperti yang dinyatakan di atas), yang menjadikan pelaburan Ethereum bernilai.

Bagaimana Ethereum Baru Berkembang Baru-baru Ini?

Untuk memahami sama ada Ethereum bernilai melabur pada tahun 2021, kita harus terus mengikuti perkembangan inovasi terkini dan berita crypto – faktor yang boleh menjadikan komuniti cryptocurrency terbalik.

Seperti yang dinyatakan sebelumnya, salah satu acara yang paling dinanti-nantikan adalah pelancaran Ethereum 2.0. Walaupun beberapa pembangun, seperti Ryan Selkis, berpendapat bahawa peningkatan mungkin ditangguhkan hingga tahun depan, itu adalah kenyataan bahawa banyak yang gembira dengan perubahan yang akan datang.

Dan teka apa: Urus niaga Ethereum meningkat kepada lebih dari satu juta sehari!

carta transaksi ethereum

Transaksi Ethereum (Sumber: YCharts; Diperoleh dari https://ycharts.com/indicators/ethereum_transactions_per_day)

Walaupun terdapat beratus-ratus pesaing yang berusaha untuk menggantikan Ethereum, dengan EOS, Tron, dan Cardano menjadi antara saingan utama Ethereum, Ethereum masih merupakan salah satu kripto terkemuka ketika datang ke adopsi besar-besaran. Data menunjukkan bahawa terdapat lebih daripada 4.5 juta pengguna Ethereum aktif.

Bercakap mengenai perkembangan, kita tidak boleh mengabaikan kesan wabak itu. Masih memerangi novel coronavirus, pemerintah mungkin mulai beralih ke penggunaan cryptocurrency. Hanya kerana banyak orang takut bahawa pembayaran tunai dapat meningkatkan penyebaran COVID-19.

Selain itu, di tempat-tempat di mana ekonomi menyusut dan inflasi meningkat, jumlah perdagangan ETH dan cryptos lain telah melonjak ke paras tertinggi.

Adakah anda mempertimbangkan untuk melabur dalam ETH?

Berapa Banyak Nilai Ethereum?

Sekarang apabila anda mengetahui lebih banyak mengenai pelaburan Ethereum dan Ethereum pada tahun 2021, anda mungkin juga bertanya berapa harganya.

Yang benar adalah bahawa tidak ada yang dapat membuat ramalan yang tepat mengenai pelaburan cryptocurrency sebagai pasaran ditandai oleh turun naik dan ketidaktentuan yang tinggi. Perkara terbaik yang dapat dilakukan ialah menganalisis prestasi masa lalu dan mempertimbangkan faktor, seperti permintaan dan penawaran, sentimen pasaran, berita crypto, dan inovasi teknologi yang dijangkakan.

Sebagai contoh, semakin pentingnya DeFi, dan juga Ethereum 2.0 yang diharapkan, dapat membuat harga ETH naik – walaupun terdapat implikasi dari pandemi coronavirus terhadap perdagangan dan ekonomi global.

Menurut ramalan harga yang diberikan oleh Wallet Investor, Ethereum adalah pelaburan jangka pendek yang baik kerana ETH boleh berdagang pada purata $ 1591.3 pada separuh pertama 2021. Walau bagaimanapun, dalam jangka panjang, ETH boleh mencapai $ 4500 pada akhir 2023 (seperti yang dilaporkan oleh sumber yang sama).

Trading Beasts, sebaliknya, menjangkakan Ethereum akan diperdagangkan sekitar $ 2600 menjelang 2022.

Menariknya, menurut Digital Coin Price, Ethereum mempunyai masa depan yang lebih positif. Beberapa pelabur, seperti Ian McLeod menjelaskan bahawa pelabur Bitcoin mungkin berpindah ke pelaburan Ethereum, yang akan membuat harga Bitcoin jatuh dan harga Ethereum masing-masing naik.

Ramalan lain yang lebih ekstrem, seperti yang disediakan oleh Coin Switch, tuntut bahawa ETH mungkin mencecah $ 7844 menjelang 2025.

Sekiranya dalam beberapa tahun akan datang, Ethereum digunakan secara meluas di seluruh dunia, nilainya mungkin meningkat dan mencecah $ 10,000. Pakar James Todaro, misalnya, mengatakan bahawa disebabkan peningkatan DeFi, Ethereum mungkin menjual dengan harga $ 9,000 per duit syiling dalam waktu terdekat.

Berdasarkan unjuran harga dan analisis data yang serupa, para pakar percaya bahawa Ethereum mungkin mencapai batas pasaran triliun dolar.

Sekiranya saya Melabur di Ethereum?

Oleh itu, jika anda bersedia melabur di Ethereum pada tahun 2021, maka anda harus memperoleh pengetahuan mendalam mengenai pasaran cryptocurrency dan semua faktor yang boleh mempengaruhi masa depan dan harga Ethereum.

Selain itu, anda harus membuat kajian dan memutuskan apakah kemungkinan ganjaran mungkin melebihi risiko. Dan percayalah: pelaburan cryptocurrency boleh menjadi usaha berisiko apabila tidak dilakukan dengan betul.

Yang mengejutkan, angka menunjukkan bahawa 90% peniaga kehilangan wang dan berhenti untuk kebaikan pada tahun pertama mereka kerana latihan yang tidak berkesan dan pengambilan keputusan yang buruk.

Tetapi hei! Anda boleh menjadi salah satu pelabur 10% teratas di luar sana. Melabur dalam cryptocurrency boleh menghasilkan keuntungan yang tinggi jika anda tahu bermain kad anda dan menerima kerugian.

Siapa yang harus mempertimbangkan untuk menambahkan Ethereum ETH dalam portfolio mereka pada tahun 2021?

Kerana potensi Ethereum sebagai pelaburan pada tahun 2021, semakin banyak pemula dan pelabur berpengalaman bersedia menambahkan Ethereum ke dalam portfolio mereka.

Seperti yang kita ketahui, kepelbagaian portfolio adalah kaedah terbaik untuk mengurangkan risiko dengan melabur dalam aset yang berbeza.

Melabur dalam ETH adalah pilihan terbaik untuk:

1. Peniaga cryptocurrency:

Jelas, Ethereum adalah aset yang diingini di kalangan peniaga cryptocurrency, termasuk peniaga hari, yang mempercayai pelaburan ETH, baik dalam jangka pendek dan jangka panjang.

2. Pedagang forex:

Memandangkan kesan pandemi coronavirus 2019-2020 pada mata wang fiat, banyak pedagang forex mungkin beralih kepada pelaburan cryptocurrency, yang dianggap oleh beberapa orang sebagai tempat selamat.

3. Peminat blockchain:

Ethereum lebih daripada sekadar cryptocurrency. Dengan membenarkan pengembangan dApps dan kontrak pintar, Ethereum telah meningkatkan penggunaan teknologi blockchain dan membentuk masa depan kewangan yang terdesentralisasi.

Apa itu Ethereum dan Adakah Layak Melabur pada 2021? | Perkataan Akhir

melabur dalam ethereum

Dengan teknologi dan ideologi yang inovatif, tidak diragukan lagi bahawa Ethereum telah membentuk semula dunia pelaburan altcoin.

Walaupun Ethereum telah mengalami banyak naik turun, termasuk perpecahannya yang terkenal menjadi Ethereum (ETH) dan Ethereum Classic (ETC), Ethereum – salah satu saingan utama Bitcoin – telah membuktikan bahawa ia berada di sini untuk kekal lama selepas tahun 2020.

Walaupun terserah kepada anda untuk memutuskan apakah anda harus melabur di Ethereum pada tahun 2021, jangan lupa bahawa sebilangan pakar percaya bahawa ia mungkin mencecah lebih dari $ 2,000 dan bahkan mencecah $ 9,000 dalam waktu terdekat.

Sekarang anda tahu apa itu Ethereum dan mengapa Layak Melabur di Ethereum pada tahun 2021. Sekiranya anda memutuskan untuk melabur di Ethereum, anda mungkin gembira mengetahui bahawa etoro menyediakan kemampuan untuk berdagang dengan aset Crypto, termasuk Ethereum, dan CFD hingga 90+ cryptocurrency.

eToro – Platform Cryptocurrency Terbaik Untuk Pedagang dan Pelabur

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam industri ini selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Perkara utama

  • Ethereum adalah platform crypto kedua paling popular selepas Bitcoin.
  • Ethereum lebih daripada sekadar cryptocurrency. Ini memungkinkan pengembangan dApps dan kontrak pintar, membuka masa depan kewangan terdesentralisasi.
  • ETH crypto asli Ethereum adalah salah satu aset yang paling banyak diperdagangkan, kini diperdagangkan pada $ 461.83.
  • Salah satu acara yang paling dinanti-nantikan tahun ini adalah pelancaran Ethereum 2.0 yang akan beralih ke bukti-kepentingan.
  • Walaupun terdapat persaingan dan ketidakstabilan yang tinggi di sektor ini, para pakar positif mengenai harga dan pertumbuhan ETH di masa depan.
  • Lakukan kajian anda sendiri. Pastikan anda mempertimbangkan dengan teliti semua faktor yang mempengaruhi harga Ethereum sebelum memutuskan untuk melabur atau tidak di Ethereum (ETH).

Adakah anda fikir bahawa Ethereum adalah pelaburan yang baik untuk tahun 2021?

Sekiranya anda menyukai artikel kami Apa Itu Ethereum dan Adakah Perlu Melabur di Ethereum pada tahun 2021 sila kongsi dengan sesiapa sahaja yang berminat dalam pelaburan crypto dan teknologi blockchain.

Baca Lagi:

Analisis Harga Ethereum untuk tahun 2021

Apa itu Ethereum? Panduan Pemula untuk Ethereum dan Petua untuk Melabur di ETH

Cara Melabur di Ethereum: Panduan Pemula Terbaik

Apakah Faedah Perdagangan Ethereum?

Soalan Lazim

Apakah nilai ETH pada tahun 2021?

Walaupun membuat ramalan harga hampir mustahil kerana ketidakstabilan pasaran cryptocurrency yang tinggi, terutama pada masa pergolakan kewangan dan sosial, para pakar positif mengenai pertumbuhan Ethereum pada tahun 2021. Berdasarkan analisis data dan ramalan harga, ETH mungkin mencapai potensi tinggi $ 2.300 pada tahun 2021.

Dalam jangka masa panjang, beberapa pakar percaya bahawa ETH bahkan mungkin mencapai $ 9,000 setiap duit syiling.

Cryptos apa yang hendak dilaburkan pada tahun 2021?

Banyak pelabur menjangkakan kenaikkan tahun 2021 dengan harapan bahawa keadaan akan kembali normal walaupun wabak coronavirus berterusan. Beberapa cryptos teratas untuk melabur pada tahun 2021 termasuk Ethereum, Bitcoin, Ripple, Litecoin, Tezos, dan Cardano. Sentiasa buat kajian anda dan pertimbangkan risiko sebelum anda melabur dalam cryptocurrency.

Akan melabur di Ethereum dan cryptocurrency menjadikan anda kaya?

Pelaburan cryptocurrency adalah usaha kewangan berisiko yang, bagaimanapun, dapat membantu anda meningkatkan kekayaan anda dari masa ke masa. Untuk membuat perdagangan wang ETH atau kripto lain, seseorang harus menjelaskan tujuan kewangan mereka, menumpukan pada pendidikan dan amalan perdagangan cryptocurrency, dan melaburkan wang yang mereka mampu kehilangan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me