Apa itu Litecoin dan Adakah Layak Melabur di LTC pada tahun 2021?

Litecoin Melabur pada 2021 Dijelaskan

Apa itu Litecoin dan Adakah Layak Melabur di Litecoin pada tahun 2021?

Apa itu Litecoin (LTC)? Adakah LTC merupakan pelaburan yang wajar pada tahun 2020 – tahun yang suram bagi pelabur dan ekonomi di seluruh dunia? Adakah bernilai melabur di Litecoin pada tahun 2021? Adakah LTC adalah cryptocurrency yang ada untuk kekal?

Hari ini, kami akan memperkenalkan Litecoin. Kami juga akan cuba menjawab soalan berikut – Apa itu Litecoin? Adakah LTC pelaburan yang baik? ” dan “Perlukah saya melabur di Litecoin pada tahun 2021?”

Oleh itu, jika anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai sektor cryptocurrency dan beberapa pemain utama yang patut dilaburkan, teruskan membaca.

Apa itu Litecoin?

Litecoin adalah salah satu cryptocurrency teratas berdasarkan kapitalisasi pasaran, yang kini berada di kedudukan ke-5 CoinMarketCap.

Litecoin dicipta sebagai garpu Bitcoin untuk meningkatkan masalah skalabilitas dan kepantasannya. Sebenarnya, Litecoin adalah salah satu garpu Bitcoin yang paling popular yang, berdasarkan analisis teknologi dan data masa lalu, berada di sini untuk bertahan lama setelah 2021.

Untuk lebih tepat, Litecoin diciptakan pada tahun 2011 oleh bekas pekerja Google Charlie Lee, yang juga merupakan faktor yang memberi Litecoin rasa kredibiliti. Lee menyedari potensi cryptocurrency dalam Bitcoin – aset perintis pada masa itu – tetapi ingin membuat pemindahan wang dan pembayaran setiap hari lebih cekap dengan menawarkan blok yang lebih besar dan lebih rendah yuran transaksi.

Sama seperti cryptocurrency lain, Litecoin adalah platform yang terdesentralisasi, yang bermaksud bahawa keperluan untuk perantara dan bank pusat dihapuskan. Sebenarnya, dengan lebih daripada 5,000 cryptocurrency yang ada, banyak pelabur dan peminat blockchain percaya bahawa teknologi blockchain adalah masa depan perbankan – dengan Litecoin menjadi pemain utama yang perlu dipertimbangkan!

Apa itu LTC?

LTC adalah simbol ticker Litecoin. Perhatikan bahawa Litecoin tidak dibeli oleh pemerintah tetapi dilombong dan dilepaskan di bawah MIT / X11 seperti.

Berita baiknya adalah bahawa duit syiling yang popular ini dapat dijumpai di hampir setiap bursa dan digunakan untuk melabur, berdagang, membeli barang, dan transaksi sehari-hari.

Tambahan pula, teknologi inovatif, seperti Lightning Network dan Atomic Swap, meningkatkan penyelesaian kewangan global segera dan perdagangan cross-blockchain.

Bagi mereka yang baru dalam bidang cryptocurrency dan teknologi blockchain, kita harus memperhatikannya Pertukaran Atom ditakrifkan sebagai kontrak pintar yang membolehkan pertukaran satu cryptocurrency dengan yang lain. The Rangkaian Kilat, Sebaliknya, didefinisikan sebagai teknologi lapisan kedua yang menggunakan saluran pembayaran mikro untuk membuat transaksi lebih efisien.

Bagaimana Litecoin Berfungsi?


Litecoin adalah cryptocurrency peer-to-peer yang berfungsi sama dengan Bitcoin. Yang mengatakan, Litecoin memungkinkan orang untuk mengirim pindahan dan melaksanakan pembayaran setiap hari di luar sempadan cepat dan dengan bayaran transaksi yang rendah.

Berbanding dengan Bitcoin (sering dilihat sebagai simpanan nilai), Litecoin adalah pilihan utama untuk pembelian kecil, dengan teknologi Atomic Swap menjadi faktor utama yang memudahkan pemindahan rentas sempadan.

Bercakap mengenai Litecoin dan transaksi pantas dan kosnya rendah, kita harus perhatikan bahawa Litecoin dapat memproses 56 transaksi sesaat. Sebaliknya, Bitcoin hanya dapat memproses 7 transaksi sesaat.

Litecoin juga menawarkan yuran yang sangat kecil jika dibandingkan dengan sistem pembayaran lain, seperti PayPal.

Seperti yang dinyatakan di atas, Litecoin tidak bergantung pada bank pusat atau pihak berkuasa, jadi Litecoin tidak dikeluarkan oleh pemerintah. Litecoin (LTC) ditambang sebagai gantinya.

Bagi mereka yang baru dalam sektor cryptocurrency dan teknologi blockchain, kita harus menyebut bahawa perlombongan didefinisikan sebagai proses memproses transaksi dan membuat blok data yang ditambahkan ke lejar digital blockchain. Perlombongan adalah proses sebenar yang menghilangkan keperluan pihak ketiga.

Terdapat bekalan 84 syiling terhad, empat kali lebih besar daripada Bitcoin – dengan 66,032,586 Litecoin dalam edaran (setakat 7 Disember 2020).

Berita baiknya ialah jika dibandingkan dengan Bitcoin, Litecoin menggunakan algoritma perlombongan yang lebih mudah diakses dan cekap kuasa yang disebut Scrypt. Perhatikan bahawa Scrypt adalah algoritma memori intensif yang menuntut pengiraan dilakukan secara berurutan. Menjadi lebih demokratik dan mudah dicapai – menghalang Litar Bersepadu Khusus Aplikasi untuk memonopoli perlombongan – Perlombongan LTC dapat menarik lebih banyak pelombong dan pelabur.

Perbezaan utama lain antara Litecoin dan Bitcoin adalah hakikat bahawa Litecoin menghasilkan blok setiap 2.5 minit berbanding 10 minit untuk Bitcoin (dengan 12.5 Litecoin dihasilkan setiap blok).

Apa maksudnya dalam tetapan dunia nyata? Bayangkan bahawa Bob di UK ingin menghantar sejumlah wang kepada Sarah di Australia. Sekiranya Bob pergi ke bank, pemindahannya akan memakan banyak masa, wang, dan kertas kerja. Sekiranya dia memutuskan untuk menggunakan Litecoin, dia dapat mengelakkan semua masalah ini; hanya akan mengambil masa 2.5 minit untuk Sarah menerima dana. Inilah masa yang diperlukan bagi penambang untuk mengesahkan transaksi tersebut sebagai sah.

Adakah anda mempertimbangkan untuk melabur dalam Litecoin?

Adakah Layak Melabur di Litecoin pada tahun 2021?

Memandangkan fakta bahawa Litecoin adalah cryptocurrency terbesar kelima berdasarkan kapitalisasi pasaran, dipercayai bahawa melabur di Litecoin pada tahun 2021 sangat berbaloi.

Banyak pelabur mendakwa bahawa Litecoin pada tahun 2021 patut dipertimbangkan, menegaskan bahawa harganya boleh meningkat lebih jauh dalam jangka panjang.

Data menunjukkan bahawa terdapat juga potensi kenaikan yang signifikan untuk LTC: selagi token terus menunjukkan rendah yang lebih tinggi dalam setiap jam, bull bullnya juga akan terus bertambah.

carta harga litecoin

Walaupun Litecoin pada masa ini diperdagangkan pada $ 84.57 dengan jumlah dagangan 24 jam $ 3.413.410.775 – yang tidak dapat dibandingkan dengan Bitcoin – Litecoin mempunyai beberapa potensi pertumbuhan yang signifikan.

Sebenarnya, Litecoin menyaksikan peningkatan lebih dari 70% sejak Black Thursday 2020 dan berjaya pulih dari wabak coronavirus yang sedang berlaku.

Lebih-lebih lagi, kerana Litecoin mempunyai bekalan maksimum 84 juta, kelangkaan menjadikan LTC sebagai pelabuhan yang selamat dari penyusutan dan inflasi dan mungkin membantunya menjadi simpanan nilai bagi pelabur jangka panjang, terutama pada masa ekonomi yang bergolak.

Yang mengatakan, ketika memutuskan untuk melabur dalam cryptocurrency, selalu ingat bahawa pelaburan crypto boleh berisiko. Jangan sekali-kali melabur lebih banyak daripada yang anda mampu rugi. Ini tidak bermaksud bahawa melabur dalam LTC pada tahun 2021 adalah idea yang tidak baik: ini hanya menunjukkan bahawa nisbah risiko kepada ganjaran LTC harus dipertimbangkan.

Berapa Banyak Nilai Litecoin?

Sebagai salah satu syiling yang paling banyak diperdagangkan dari segi cap pasaran, anda mungkin bertanya “Berapa harganya Litecoin?”

Walaupun proses penggabungan yang dihadapi LTC sejak kebelakangan ini – dengan harga hampir tidak mengesankan seperti semasa hembusan gelembung crypto beberapa tahun yang lalu – trend kenaikan dijangka. Pakar meramalkan bahawa Litecoin mungkin mencapai tahap tertinggi baru pada tahun-tahun akan datang.

Litecoin, seperti yang dinyatakan di atas, menunjukkan momentum dan sentimen positif yang lebih rendah dan rendah; seperti yang ditunjukkan oleh indikator MACD (Moving Average Convergence / Divergence), wabak kenaikan harga mungkin berlaku tidak lama lagi.

Sekiranya wabak kenaikan ini berlaku, LTC boleh meningkat dengan margin yang besar.

Menurut Capital, harga LTC semasa adalah titik masuk yang menarik bagi mereka yang ingin menggunakan LTC pada tahun 2021 – dengan ramalan harga Litecoin untuk tahun 2021 antara $ 87 dan $ 107, yang merupakan tahap peluasan 0.382 dan 0.5 Fibonacci.

Menurut Cryptoground.com, LTC akan diperdagangkan pada $ 347.8 pada akhir 2024.

Dan Gambardello, Pengasas Crypto Capital Venture, sebaliknya, mendakwa bahawa akan ada “Berlari besar hingga $ 1,000 +”.

Menurut beberapa ramalan yang lebih ekstrem, seperti yang diberikan oleh PrimeXBT, LTC mungkin mencapai $ 10,000 menjelang Jun 2023.

Crypto Research Report Group, bagaimanapun, meminta Litecoin mencapai $ 1,200 pada tahun 2025 dan kemungkinan puncak $ 2,250 pada tahun 2030.

Apa yang Akan Mempengaruhi LTC pada tahun 2021 dan Selanjutnya?

Walaupun ramalan harga tetap spekulatif, ada berbagai faktor yang mempengaruhi cryptocurrency dan pelaburan LTC, termasuk teknologi, permintaan dan penawaran, peraturan, dan sentimen pasar.

Salah satu faktor yang paling berpengaruh adalah hubungan Litecoin dengan Bitcoin. Sebenarnya, LTC – salah satu cryptos pertama yang mengintegrasikan SegWit – sering menjadi ujian untuk BTC.

Di sini kita harus perhatikan bahawa SegWith adalah teknologi yang bertujuan untuk memisahkan urus niaga menjadi dua segmen dan menambahkan tandatangan membuka kunci sebagai struktur lain untuk meningkatkan kecekapan.

Oleh itu, jika pelabur bertaruh pada masa depan berasaskan teknologi Litecoin, maka harga dapat meningkat lebih jauh dan bahkan membantu LTC akhirnya menjadi salah satu kripto utama.

Untuk memberikan contoh, banyak institusi kewangan telah menggunakan LTC. Yayasan Litecoin telah memperoleh 9.9% daripada Bank WEG Jerman untuk membantu LTC menjadi sebahagian daripada perbankan arus perdana, merapatkan jurang antara kripto dan kewangan tradisional.

Raksasa permainan Atari juga bekerjasama dengan LTC pada Mei 2020. Dan seperti yang kita tahu, teknologi blockchain adalah masa depan permainan!

Selain itu, Litecoin kini dapat dikirim dan diterima melalui WhatsApp menggunakan bot Lite.IM, yang dapat meningkatkan penggunaan secara besar-besaran.

Perhatikan bahawa walaupun cryptocurrency telah digunakan di Dark Web, kini semakin sah dan kedai sah menggunakan Litecoin sebagai tender sah.

Sekiranya saya Melabur dalam LTC?

melabur dalam litecoin

Dengan kelebihan LTC berbanding BTC yang berbeza, seperti masa penjanaan blok yang lebih pendek, kekurangan digital, dan yuran transaksi yang rendah (dikurangkan dari 0.001 hingga 0.0001 LTC / kb), melabur di Litecoin boleh menjadi pelaburan yang baik untuk anda.

Yang mengatakan, cryptos sangat tidak menentu dan melabur dalam LTC boleh menjadi berisiko, terutama pada masa pergolakan. Di samping itu, selalu ada risiko pembajakan dompet, jadi anda mungkin mengambil risiko semua LTC anda tanpa kemungkinan mengembalikannya.

Tetapi inilah berita gembira: melabur dalam LTC tidak perlu rumit. Yang harus anda lakukan ialah membuat kajian sendiri dan memutuskan sendiri sekiranya kemungkinan ganjaran melebihi risiko yang berpotensi.

Walaupun tidak ada yang tahu bagaimana ekonomi global akan pulih dari wabak itu, pelaburan di LTC dapat menghasilkan pulangan tinggi pada tahun-tahun akan datang. Percaya atau tidak, menurut statistik, pada 18 Disember 2017, Litecoin mencapai $ 360.93, yang merupakan kenaikan luar biasa melebihi 8200% jika dibandingkan dengan harganya $ 4.40 pada tahun 2016.

Siapa Yang Perlu Menimbangkan Menambah Litecoin ke Portofolio mereka pada tahun 2021?

Kerana potensi LTC sebagai pelaburan pada tahun 2021, semakin ramai pemula dan pelabur berpengalaman bersedia menambahkan Litecoin ke portfolio mereka.

Sebenarnya, menurut data, Litecoin mempunyai lebih daripada 100,000 alamat aktif, dengan lebih daripada 40,000 transaksi setiap 24 jam.

Melabur di LTC adalah pilihan terbaik untuk:

 • Peniaga hari cryptocurrency: Dengan jumlah dagangan 24 jam yang besar, jelas, LTC adalah aset yang diingini di kalangan peniaga hari cryptocurrency yang mempercayai LTC dalam jangka pendek.
 • Pelabur kripto: Berdasarkan potensi jangka panjang Litecoin, melabur di LTC adalah pilihan menarik bagi pelabur dan juga ikan paus crypto.
 • Pedagang forex: Memandangkan kesan pandemi koronavirus terhadap ekonomi dan mata wang fiat, banyak pedagang forex mungkin beralih kepada pelaburan LTC kerana cryptocurrency sering dilihat sebagai tempat yang selamat dalam masa pergolakan ekonomi.
 • Peminat blockchain: Dengan pasukan pengembangannya yang kuat, LTC disukai oleh banyak peminat blockchain yang percaya bahawa penggunaan teknologi blockchain dapat membentuk masa depan kewangan yang terdesentralisasi.
 • Institusi kewangan dan peniaga: Seperti yang dinyatakan di atas, semakin banyak institusi dan peruncit besar bekerjasama dengan Litecoin untuk merapatkan jurang antara cryptocurrency dan tetapan kehidupan sebenar.

Akhir sekali, melabur di LTC adalah kaedah yang bijak untuk mempelbagaikan portfolio anda, yang merupakan teknik terbaik untuk mengurangkan risiko kewangan dengan melabur dalam aset yang berbeza.

Bersedia untuk melabur dalam Litecoin?

Adakah Layak Melabur pada 2021? | Perkataan Akhir

Dengan teknologi yang mengagumkan, hubungan yang jelas dengan Bitcoin, dan potensi pertumbuhan, kita dapat menyimpulkan bahawa LTC ada di sini untuk bertahan lama setelah 2021.

Walaupun terserah kepada anda untuk memutuskan apakah anda harus melabur di LTC pada tahun 2021, jangan lupa bahawa beberapa pakar percaya bahawa ia boleh mencapai tahap baru dan malah mencecah $ 10,000 dalam masa terdekat.

Sekarang apabila anda mengetahui lebih lanjut mengenai LTC, anda boleh menentukan sendiri sekiranya melabur di LTC adalah berbaloi.

eToro – Beli LTC dengan Komisen 0%

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam industri crypto selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Mata wang maya sangat tidak stabil. Modal anda berisiko.

Perkara utama

 • Litecoin adalah salah satu daripada 10 kripto teratas berdasarkan cap pasaran, seperti yang dilaporkan oleh CoinMarketCap.
 • Litecoin adalah rangkaian peer-to-peer yang terdesentralisasi yang membolehkan pelaksanaan transaksi rentas sempadan dan pembelian setiap hari.
 • LTC adalah simbol ticker Litecoin.
 • One LTC kini diperdagangkan pada $ 84.57.
 • Berdasarkan data analisis teknikal dan asas, LTC mungkin menjadi pelaburan yang menguntungkan melebihi tahun 2021.
 • Ramai pakar percaya bahawa LTC akan terus berkembang dan bahkan mencecah $ 10,000 pada tahun-tahun akan datang.
 • Hubungannya dengan BTC, pengembangan yang kuat, dan kelangkaan digital menjadikan Litecoin sebagai pelaburan yang menarik untuk peniaga, pelabur, pengguna sehari-hari, dan peminat blockchain.

Sekiranya anda menikmati artikel kami Apa itu Litecoin (LTC) & Adakah Layak Melabur dalam Litecoin pada tahun 2021, sila kongsi dengan sesiapa sahaja yang berminat dalam pelaburan cryptocurrency dan perdagangan altcoin.

Soalan Lazim

Adakah bijak melabur di Litecoin?

Ya, para pakar mendakwa adalah bijak untuk melabur di Litecoin sekarang. Berdasarkan isyarat teknikal dan asas yang berbeza, Litecoin akan memasuki aliran menaik. Memandangkan ROI yang besar yang mungkin dihasilkan oleh Litecoin pada tahun-tahun akan datang, memaparkan pelaburan LTC adalah bijak. Yang mengatakan, jangan sekali-kali memandang rendah turun naik pasaran kripto.

Mungkinkah Litecoin menjadi pelaburan yang lebih baik daripada Bitcoin pada tahun 2021?

Walaupun Litecoin sering dibandingkan dengan Bitcoin, dari segi teknikal Litecoin mempunyai masa transaksi yang lebih pantas dan bayaran yang lebih rendah untuk membeli dan menjual LTC, yang dapat menjadikannya pelaburan yang lebih baik pada tahun 2021. Yang mengatakan, Bitcoin masih berada di kedudukan pertama dari segi penggunaan dan cap pasaran, dengan penganalisis mendakwa bahawa BTC mungkin mencecah $ 50k pada tahun 2021.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector