Apa Yang Akan Memacu Harga Cardano Pada 2021?

Panduan analitik untuk melabur dalam Cardano ADA pada tahun 2021

Ke mana harga Cardano akan pergi pada tahun 2021?

Apa yang akan berlaku dengan harga Cardano ADA pada tahun 2021? Pelabur Crypto selalu bertanya-tanya: Apa yang mendorong harga Cardano?

Cardano adalah pengembangan aplikasi terdesentralisasi (Dapp) generasi ketiga dan platform blockchain awam. Pelabur memerhatikan Cardano kerana ciri uniknya dari kajian tinjauan bersepadu. Ia kini berada di kedudukan ke-8 di pasaran cryptocurrency dan telah mengekalkan kedudukannya sejak sekian lama.

Terdapat banyak minat dalam Cardano yang menyebabkan ramai pelabur mengemukakan soalan: Apa yang mendorong harganya?

Tiga faktor yang mempengaruhi harga Cardano adalah:

 • Adopsi
 • Syiling bersaing
 • Kuasa pasaran

Kami akan menerangkan dengan lebih mendalam bagaimana faktor-faktor ini mempengaruhi harga ADA tetapi pertama mengapa anda mesti mencari Cardano?

Mengapa Cardano (ADA)?

Generasi ketiga cryptocurrency dapat belajar dari dua yang pertama. Cardano dapat mengintegrasikan ciri khas generasi pertama, Bitcoin, dan Ethereum generasi kedua. Selain itu, ia diperkenalkan inovasi ke pasaran dengan ciri penyelidikan bersepadu. Cardano juga memanfaatkan teknologi dan perkembangan yang lebih baru untuk memperbaiki ciri-ciri koin generasi pertama dan kedua.

carta pergerakan harga kardano

Pergerakan harga Cardano sepanjang masa. Sumber: Investing.com

Dengan seni bina berlapis Cardano, ia berjaya meningkatkan skalabiliti, ketahanan dan keselamatan cryptocurrency. Cardano telah berjaya merapatkan jurang yang telah dibuat oleh pendahulunya.

Visi pemaju Cardano adalah untuk mengembalikan kepercayaan masyarakat terhadap kerangka ekonomi global dengan memberi peningkatan keselamatan kepada perniagaan & ketelusan dalam pasaran antarabangsa. Cardano juga banyak memberi tumpuan kepada orang yang tidak mempunyai akses kepada perkhidmatan kewangan. Yayasan Cardano telah melakukan pelbagai projek pembangunan di wilayah yang belum berkembang di dunia untuk mempromosikan penyertaan kewangan.

Oleh kerana aplikasi yang terdesentralisasi semakin popular, pertanyaan dan kebimbangan mengenai keselamatan telah menyebabkan Cardano menjadikan platform aplikasi yang terdesentralisasi lebih selamat.

Apa Yang Membezakan Cardano (ADA)?

Cardano (ADA) adalah anak sulung Jeremy Wood dan Charles Hoskinson. Mereka sebelumnya bekerja di Ethereum dan, oleh karena itu, memiliki pemahaman yang lebih besar mengenai halangan utama yang dihadapi Ethereum.

Cardano segera mendapat daya tarikan setelah dilancarkan pada tahun 2017 terutamanya kerana menangani kebimbangan yang dihadapi Ethereum dengan reka bentuk bahasa dan mesin maya. Cardano lebih jauh memisahkan diri dari syiling yang bersaing dengan banyak terlibat dalam Academia, dan ia telah menjalin hubungan utama dengan Academia. The penyatuan penyelidikan ke dalam reka bentuk Cardano pastinya merupakan ciri khas Cardano.

Pada mulanya Cardano hanya dapat memproses sepuluh transaksi dalam satu saat yang menimbulkan masalah untuk skalabilitas koin. Sebuah kertas dikeluarkan baru-baru ini yang mencadangkan lapisan unik untuk penyelesaian yang disebut Hydra. Hydra dapat memproses transaksi di luar rangkaian dan membolehkan Cardano memproses seberapa banyak sebagai sejuta transaksi dalam satu saat.

Interoperabiliti adalah kunci untuk penggunaan cryptocurrency secara besar-besaran di seluruh dunia, dan ini adalah salah satu sasaran Cardano kerana telah berusaha untuk memperluas interoperabilitas di dunia cryptocurrency dan di seluruh rangkaiannya. Protokol peningkatan sistem dan model tadbir urus blockchain adalah dua percubaan tersebut.

Sistem baru untuk konsensus yang benar-benar unik untuk Cardano, yang disebut Ouroboros, juga diperkenalkan. Ouroboros adalah mekanisme Proof of Stake (PoS) yang menjamin peningkatan keselamatan. Sistem Ouroboros memilih pelombong secara rawak untuk menerima transaksi. Sistem ini juga bergantung pada kajian yang dikaji oleh rakan sebaya untuk memastikan keberlanjutan dan keselamatan rantaian.

Pernahkah anda mempertimbangkan untuk melabur dalam Cardano ADA?

Faktor Pemacu Harga Cardano (ADA)

3 Faktor yang mendorong Harga ADA:

Faktor 1: Adopsi

Apabila penggunaan Cardano meningkat, begitu juga nilainya. Cardano adalah cryptocurrency yang agak baru, dan walaupun mempunyai asas komuniti yang besar, ia masih mempunyai jalan yang panjang. Matlamat Cardano adalah untuk menjadi platform dApp dan mata wang digital yang akan memberikan penyertaan kewangan kepada orang yang tidak mempunyai bank. Cardano, semasa pelancarannya, mendapat sokongan besar dan masyarakat terus berkembang dengan pesat.

Faktor 2: Bersaing dengan syiling

Bitcoin, cryptocurrency generasi pertama, masih menjadi peneraju pasaran. Ia adalah raja cryptocurrency, memang demikian. Untuk mana-mana duit syiling baru, atau lama, mewujudkan dirinya di pasaran bermaksud persaingan berat dengan raja. Dan tidak ada banyak duit syiling yang dapat menyaingi Bitcoin dengan jayanya. Walau bagaimanapun, Bitcoin umumnya mempunyai kecenderungan untuk menarik syiling ke atas, jadi terdapat hubungan positif antara Bitcoin dan Cardano. Oleh itu, jika semuanya kelihatan baik untuk Bitcoin dan pasaran cryptocurrency secara amnya, perkara positif dapat diharapkan dari Cardano.

Korelasi Cardano dengan Bitcoin

Korelasi Cardano dengan Bitcoin. Sumber: Coinpredictor.

Syiling lain yang mempunyai struktur dan ciri yang serupa dengan Cardano termasuk NEO, Block, Lisk dll. Syiling ini menimbulkan ancaman terhadap harganya dan kenaikan nilai syiling ini akan mengakibatkan penurunan nilai Cardano. Walaupun Cardano telah jauh dari Bitcoin, duit syiling yang asli, pasarannya dinamik, dan ia sentiasa dikemas kini. Sekiranya Cardano tidak mengikuti masa, ia tidak akan dapat bertemu dengan pesaing baru.

Faktor 3: Kekuatan pasaran

Kekuatan penawaran dan permintaan pasaran menentukan tahap harga optimum bagi setiap komoditi. Kekurangan adalah faktor penentu di sini. Semakin langka barang atau komoditi, semakin tinggi nilainya. Oleh kerana cryptocurrency mempunyai penawaran yang terhad, faktor sisi permintaan lebih memudaratkan penentuan harga daripada sisi penawaran. Di pasar, ketika permintaan dan penawaran bertemu, di situlah tahap harga optimum ditetapkan. Permintaan boleh memberi tekanan ke atas atau ke bawah pada harga.

Apa Masa Depan Cardano (ADA)?

Unjuran masa depan untuk Cardano (ADA) nampaknya terletak pada dua tahap yang melampau. Walaupun beberapa penganalisis meramalkan harganya berada pada lonjakan ke bawah, ramalan lain menunjukkan harga $ 5 dalam masa sekitar lima tahun. Adakah harga Cardano akan naik atau turun adalah persoalan berjuta-juta dolar. Harga Cardano sangat bergantung pada prestasi keseluruhan pasaran cryptocurrency.

Ramalan pada awal tahun 2020 optimis, dan dijangkakan nilai Cardano akan meningkat hingga $ 2. Namun, seiring tahun hampir berakhir, harga Cardano hampir mendekati harganya. Ramalan sederhana untuk tahun 2020 menunjukkan kestabilan di sekitar Tanda 40 sen yang berjaya dicapai oleh Cardano. Kestabilan ini menunjukkan arah aliran menaik di masa hadapan.

Cardano telah memperoleh sokongan masyarakat secara besar-besaran dalam jangka waktu yang singkat. Cardano menggabungkan Jurutera, Pakar Blockchain, dan Penyelidik, semuanya di bawah satu bumbung, sehingga kita dapat melihat beberapa peristiwa dan potensi yang luar biasa di masa depan. Sekiranya semuanya berjalan dengan positif, Cardano akan berada dalam perjalanan untuk menjadi blockchain terbaik setelah Bitcoin.

Ramalan Harga Cardano (ADA)

Cardano telah menjadi salah satu daripada sepuluh cryptocurrency berprestasi dan mempunyai kapitalisasi pasaran $ 4,84 bilion. Cardano (ADA), kerana kedudukannya, telah menjadi perhatian para pelabur sejak awal. Keistimewaan Cardano yang unik telah meletakkannya di bawah perhatian. Salah satu perkara yang terkenal dengan Cardano adalah pasukannya yang dipercayai dan boleh dipercayai. Penyelesaian yang ditawarkan Cardano untuk kekurangan Bitcoin dan Ethereum adalah apa yang menarik minat para pelabur.

Cardano baru-baru ini mengalami kenaikan dan mencapai tahap tinggi sekitar $ 0.172.

Carta ramalan harga Cardano 2021

Ramalan harga Cardano 2021. Sumber: Previzionibitcoin.

Cardano dilancarkan dengan cepat oleh banyak pertukaran cryptocurrency peringkat teratas sejurus selepas penubuhannya dan mencapai kejayaan yang baik. Pada masa pelancaran, Cardano berharga $ 0,021. ADA mencapai tahap tertinggi sepanjang masa pada awal tahun 2018 apabila ia naik ke tahap $ 1,22 yang mengejutkan. Permodalan pasaran juga meningkat pada kadar yang luar biasa dan bermula dari $ 0,56 juta meningkat hingga $ 31 bilion pada tahun 2018.

Pakar meramalkan bahawa Cardano mungkin akan meningkat sejak awal tahun baru. Ramalan menunjukkan masa depan yang cerah untuk Cardano dengan beberapa harapan seperti mencapai tanda $ 2 pada tahun 2023. Menjelang tahun 2025, Cardano mungkin melayang mendekati tanda $ 3 dan bahkan menyeberanginya jika semuanya berjalan lancar.

Banyak indikator kenaikkan wujud di pasaran yang menunjukkan arah senario pelaburan jangka panjang yang optimis. Menurut pakar, harga dijangka meningkat dua kali ganda pada tahun depan.

Carta ramalan harga Cardano 2020 hingga 2027

Ramalan harga Cardano 2020 hingga 2027. Sumber: Digitalcoin

Adakah Cardano (ADA) Pelaburan yang Baik?

Cardano (ADA) mempunyai banyak sifat khas yang menjadikannya pelaburan yang baik.

Pasukan

Pasukan Cardano sangat ternama dan berwibawa. Pengasas Cardano sebelum ini bekerja di Ethereum, dan melalui pengalaman mereka dengan Ethereum mereka dapat merancang cryptocurrency dengan kualiti Ethereum tetapi tidak ada kekurangannya. Pasukan ini dapat menggabungkan penyelidikan sedemikian rupa sehingga membuat Cardano menonjol. Ia juga disokong oleh tiga organisasi ternama.

Teknologi

Cardano telah mengintegrasikan beberapa teknologi tahap yang sangat maju untuk mengatasi cabaran cryptocurrency sebelumnya. Bukan hanya mata wang digital tetapi platform lengkap untuk kontrak pintar dan aplikasi terdesentralisasi. The Ouroboros membolehkan Cardano melakukan skala hingga 4 juta kali ganda kecekapan tenaga Bitcoin.

Keselamatan

Cardano (ADA) telah membuka rahsia skalabiliti dan keselamatan. Sistem Ouroboros memastikan keselamatan transaksi sementara juga cekap.

Bersedia untuk melabur dalam Cardano ADA?

Kebaikan dan Kekurangan Melabur Di Cardano (ADA)

Kelebihan pelaburan di Cardano:

✅ Visi Cardano adalah untuk memperkukuhkan sistem ekonomi dan memberikan perkhidmatan kewangan kepada mereka yang tidak mempunyai akses.

✅ Cardano disokong oleh kepimpinan yang kuat. Pengasasnya juga mengasaskan ETH.

✅ Ia adalah duit syiling generasi ketiga dan mengisi banyak jurang BTC dan ETH.

✅ Cardano (ADA) berada di kedudukan ke-8 di pasaran cryptocurrency.

✅ Ia mempunyai sistem integrasi penyelidikan yang dikaji oleh rakan sebaya yang unik.

✅ Cardano berpotensi untuk memproses hingga satu juta transaksi hanya dalam satu saat dengan Ouroboros.

✅ Dompet Cardano membantu pengoperasian dalam rantai silang.

✅ Sistem dua lapisan Cardano memastikan bahawa transaksi dan data tidak saling bercantum kerana kedua-duanya disimpan pada lapisan yang berbeza.

✅ Cardano menawarkan peningkatan keselamatan dan privasi.

✅ Bahasa pengaturcaraan, Haskell, lebih tepat dan dinamik dengan kaedah pengesahan matematik.

✅ Cardano mencukupi untuk diri sendiri kerana 25% ganjaran dari perlombongan masuk ke perbendaharaan di mana dana ini digunakan untuk pembangunan melalui pengundian secara rantaian.

Kekurangan pelaburan di Cardano:

❌ Cardano agak baru, dan memerlukan beberapa saat untuk memantapkan dirinya seperti Ethereum atau Bitcoin.

❌ Cardano menghadapi kritikan kuat mengenai sistem pengundian dalam talian.

❌ Ciri-ciri akan sukar dikemas kini atau dikeluarkan.

❌ Tidak ada peraturan internal yang cukup untuk sistem pemungutan suara.

❌ Sistem ini mudah terkena troll.

❌ Lebih banyak ciri dan peningkatan diperlukan untuk duit syiling untuk menjadikannya platform berfungsi sepenuhnya dan bukan hanya mata wang digital.

❌ Terdapat masalah berterusan dengan Daedalus, dompet.

Chain Blockchain Cardano sedang dalam pembangunan.

❌ Pada masa ini, Cardano hanya dapat memproses 257 transaksi dalam satu saat.

Mula Melabur Di Cardano (ADA) Dengan eToro

kardano perdagangan

Adakah Cardano terdengar sesuai untuk anda? Adakah anda optimis mengenai masa depan Cardano? Adakah anda ingin melabur di Cardano?

Sekiranya ya, mulakan pelaburan dengan eToro hari ini. eToro adalah salah satu firma pembrokeran perdagangan sosial terbaik. eToro telah dinilai sebagai broker utama untuk pelaburan cryptocurrency. Ia menawarkan banyak faedah kepada peniaga cryptocurrency yang tidak dapat dijumpai di tempat lain, termasuk pelaksanaan pesanan yang hampir seketika.

Kemudahan pembukaan perakaunan di eToro juga sangat tinggi, dan eToro mengenakan yuran nominal. Platform perdagangan mempunyai peraturan yang kuat di AS, UK, Eropah dan Australia, menjadikannya salah satu yang paling selamat.

eToro – Broker Terbaik untuk Beli Cardano ADA

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam industri crypto selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Mata wang maya sangat tidak stabil. Modal anda berisiko.

Perkara utama

 • Cardano adalah platform blockchain awam generasi ketiga.
 • Ia berada di kedudukan ke-8 di pasaran crypto berkenaan dengan cap pasaran.
 • Visi Cardano adalah untuk mengembalikan kepercayaan kepada sistem ekonomi global dan kemasukan kewangan.
 • Cardano telah menyatukan penyelidikan yang dikaji oleh rakan sebaya dalam sistemnya.
 • Pemacu Cardano merangkumi peningkatan penggunaan, kekuatan pasaran dan syiling lain yang bersaing.
 • Cardano mempunyai mekanisme PoS unik yang disebut Ouroboros yang memastikan keselamatan.
 • Penyelesaian penskalaan, Hydra, sedang dijalankan.
 • Cardano mencapai tahap tertinggi sepanjang masa $ 1.22 pada tahun 2018.
 • Ramalan masa depan menunjukkan kenaikan ke tahap harga $ 5 menjelang tahun 2025.

Kami harap artikel ini memberi maklumat mengenai Cardano dan memotivasi anda untuk memulakan pelaburan anda di pasaran crypto. Akhir-akhir ini, cryptocurrency mula berkembang dengan Bitcoin dan Ethereum menjadi pemimpin dan dilembagakan.

Sekiranya anda menyukai artikel ini, sila bagikannya, sekiranya ada orang lain yang ingin mendapat manfaatnya. Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai cryptocurrency lain, lihatlah sektor artikel crypto kami.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me