Apa Yang Akan Meningkatkan Harga Zcash pada 2021?

Panduan Analisis Untuk Melabur Dalam Zcash Pada 2021

Kemana harga Zcash pada tahun 2021?

Dengan pasaran kripto meningkat, pelabur menantikan cryptocurrency yang menawarkan sesuatu yang baru dan berbeza. Zcash, garpu keras Bitcoin, terkenal di pasaran kerana privasi yang ditawarkannya untuk transaksi. Tetapi untuk memaksimumkan keuntungan, atau meminimumkan risiko, dalam pelaburan kripto, seseorang mesti menentukan pemacu harga cryptocurrency tersebut. Jadi apa yang mendorong harga Zcash?

Tiga faktor yang menentukan harga Zcash adalah:

 • Syiling bersaing
 • Daya tarikan Zcash
 • Urus niaga terbitan

Tetapi pertama-tama, mari kita bahas mengapa Zcash?

Kenapa Zcash?

Zcash adalah garpu Bitcoin yang sukar. Pengasasnya, Zooko Wilcox, sangat kagum dengan teknologi blockchain Bitcoin. Namun, setelah melihat beberapa kelemahan yang jelas, dia memutuskan untuk mengeluarkan duit syiling dari Bitcoin dengan banyak peningkatan yang akan menjadikannya terpisah dari cryptocurrency yang asal.

Masalah yang terutama difokuskan oleh Zcash ialah menyelesaikan privasi. Oleh kerana blockchain Bitcoin bersifat umum, ia tidak mempunyai nama samaran atau privasi transaksi. Menurut Zooko, ini adalah faktor yang menyumbang kepada menghentikan Bitcoin daripada menjadi fenomena global. Oleh itu, ciri utama Zcash adalah privasinya.

Zcash mempercayai privasi, terutama berkaitan dengan data kewangan, kerana sangat penting untuk peluang ekonomi, persamaan dan kebebasan. Melalui Zcash, pengguna dapat melakukan transaksi tanpa nama sepenuhnya, baik perincian pengirim atau penerima didedahkan. Ia adalah rangkaian sumber terbuka pertama yang sulit. Rangkaian juga tidak menjejaskan keselamatan atau kebolehpercayaan.

Walaupun Zcash adalah cryptocurrency sumber terbuka, ia masih disokong oleh entiti swasta, yang disebut Zerocoin Electric Company. Syarikat ini dinamakan demikian kerana Zcash pada awalnya dikenali sebagai Zerocoin. Lebih-lebih lagi, sekumpulan individu yang berkebolehan di belakang Zcash sentiasa berusaha untuk meningkatkan duit syiling.

Zcash adalah mata wang digital yang dapat digunakan untuk membeli barang-barang sehari-hari dan untuk menyimpan kekayaan. Ia boleh dibeli, diperdagangkan dan diperoleh.

Zcash juga mempunyai bekalan berjumlah dua puluh satu juta token, seperti Bitcoin. Dan bekalan dijangka habis pada tahun 2032. Seperti Bitcoin, rangkaian ini juga mempunyai sistem pembahagian ganjaran untuk memastikan bekalan syiling terkawal.

Apa Yang Membezakan Zcash?

Teknologi Zk-SNARKs adalah yang memastikan privasi transaksi di rangkaian. Zk-SNARK adalah protokol baru yang berjalan pada interaktiviti sifar dan pengetahuan sifar. Pengguna dan node pengesahan tidak perlu sama sekali berinteraksi agar transaksi dapat diproses.

Untuk mengatasi beberapa masalah yang disertai dengan transaksi tanpa nama, Zcash juga memiliki solusi yang disebut “View Key”. Pengguna di platform mempunyai kunci pandangan mereka di mana sejarah transaksi mereka dapat diakses. Ia juga dapat diberikan kepada pengguna lain, tetapi tentu saja, persetujuan pengguna diperlukan.

Rangkaian ini menawarkan dua jenis transaksi: transaksi telus dan transaksi peribadi terlindung. Terdapat dua jenis alamat di rangkaian. Yang pertama adalah alamat asal pengguna yang disebut t-addr sementara yang kedua adalah untuk pengguna yang tidak mahu perincian transaksi mereka menjadi umum. Pengguna sedemikian boleh memilih alamat terlindung yang disebut z-addr. Pengirim dan penerima boleh memilih alamat yang berbeza untuk satu transaksi. Sebagai contoh, pengirim dengan t-addr dapat mengirim dana ke penerima dengan z-addr atau kedua-dua pengirim dan penerima dapat meneruskan dengan z-addr.


Pilihan antara transaksi telus dan swasta memberikan lebih banyak fleksibiliti kerana pengguna sehari-hari dapat menghadapi masalah dengan transaksi peribadi terlindung.

Selain daripada ciri utama privasi, Zcash juga menawarkan skalabilitas dan kelajuan yang lebih baik. Apabila berlaku adil, antara raja cryptocurrency dan Zcash, kemungkinan besar Zcash akan menang. Kedua-dua syiling menggunakan mekanisme Proof of Work untuk perlombongan. Tetapi di mana pelombong Bitcoin menggunakan perkakasan canggih dan mahal, Zcash tidak serasi dengan perkakasan canggih seperti itu. Sebenarnya, Zcash dilombong melalui perkakasan yang biasanya ada. Ini memberikan lebih banyak keadilan kepada rangkaian Zcash kerana perlombongan dapat diakses oleh semua orang, bukan hanya orang yang mempunyai kantong dalam.

Adakah Anda Pertimbangkan Melabur Dalam Zcash?

Pemacu Harga Zcash

Banyak faktor berperanan dalam menentukan harga Zcash, tetapi kebanyakan faktor ini adalah dari sisi permintaan. Oleh kerana penawaran cryptocurrency telah ditentukan, ia tidak memainkan peranan penting dalam penentuan harga. Jadi, pada dasarnya, sebarang faktor yang mempengaruhi permintaan cryptocurrency akhirnya akan mempengaruhi harganya. Walau bagaimanapun, beberapa faktor utama menonjol semasa menganalisis harga Zcash. Faktor-faktor ini adalah:

Faktor 1: Bersaing dengan syiling

Menjadi garpu keras Bitcoin Zcash secara teknikalnya bersaing dengan Bitcoin. Ini sahaja boleh menimbulkan beberapa masalah untuk altcoin kerana Bitcoin adalah cryptocurrency asli dan peneraju pasaran. Persaingan dengan Bitcoin boleh merosakkan nilai Zcash, tetapi dengan tawaran Zcash yang unik dan berbeza, Zcash dan Bitcoin terletak pada domain yang berbeza. Sebagai garpu keras, struktur asas kedua-dua cryptocurrency adalah serupa, tetapi persamaannya tidak merangkumi ciri mereka.

Sebagai peneraju pasaran, Bitcoin memainkan peranan penting dalam sentimen pasaran umum dan memegang hampir semua cryptocurrency utama, termasuk Zcash. Oleh itu, perubahan positif dalam nilai Bitcoin akan mempengaruhi harga Zcash secara positif kerana kedua-dua syiling juga mempunyai korelasi positif.

Zcash terutamanya tertumpu pada penyediaan privasi yang lebih tinggi kepada pengguna semasa melakukan transaksi. Ini meletakkan jaringan dalam persaingan yang kuat dengan cryptocurrency seperti Monero dan Dash yang juga mensasarkan privasi transaksi. Kenaikan harga dan penggunaan syiling yang bersaing dapat menurunkan nilai Zcash.

Faktor 2: daya tarikan Zcash

Pemacu utama harga cryptocurrency adalah nilai yang dirasakan dalam fikiran para pelabur. Kenaikan permintaan Zcash akan menaikkan harganya, dan permintaan tidak lebih dari sekadar persepsi. Semakin ramai pelabur dan penganalisis berharap masa depan Zcash; semakin tinggi akan nilainya. Apabila duit syiling memperoleh lebih banyak daya tarikan dan pengguna meningkatkan perbelanjaan melalui dan melalui platform, kita dapat menyaksikan kenaikan harga.

Ciri tanpa nama boleh meningkatkan harga atau menaikkan harganya. Oleh kerana peningkatan privasi transaksi dapat mendorong beberapa industri, di mana ketelusan adalah penting, daripada mengadopsi Zcash tetapi di sisi lain, ia juga akan mendorong industri yang menghargai privasi untuk menggunakan Zcash dan Zcash mungkin membuktikan dirinya sebagai pilihan yang layak untuk penggunaan skala besar dalam industri sedemikian.

Faktor 3: Masalah urus niaga

Terdapat beberapa masalah yang menyertai transaksi peribadi di rangkaian. Sebagian besar, ini dapat menjadi hotspot untuk kegiatan haram, dan itu akan membuat jaringan bermasalah dengan pihak berkuasa. Zcash telah mencadangkan penyelesaian dalam bentuk kunci pandangan, tetapi ia tidak dapat dilaksanakan kerana persetujuan pengguna diperlukan untuk mengakses kunci paparannya. Kemudian, Zcash juga menghadapi masalah skalabiliti. Urus niaga sesaat adalah dari 6 hingga 26, yang tidak begitu tinggi, walaupun lebih baik daripada beberapa syiling utama. Ringkasnya, Zcash mempunyai beberapa masalah di sana-sini yang mana pasukan ini sedang berusaha. Oleh itu, nilai cryptocurrency juga bergantung pada seberapa cepat pasukan membuat penyelesaian untuk masalah yang dihadapinya.

Ramalan Harga Zcash

Zcash kini berharga $ 61.46. Tahun 2020 sangat sukar bagi Zcash kerana harganya bermula dari $ 25 hingga tinggi sekitar $ 97. Zcash berharga sekitar $ 5000 pada masa pelancaran, jadi telinga tidak baik, tetapi penganalisis berharap mereka akan, sekali lagi, dapat melihat Zcash pada tahap yang melambung tinggi. Menurut eToro, kadar pulangan 1 tahun adalah 156%.

Menurut Walletinvestor, pelaburan Zcash jangka pendek mungkin tidak menguntungkan kerana duit syiling itu tidak dijangka mempunyai pertumbuhan yang signifikan pada tahun 2021. Dalam gambar di bawah, garis arah aliran Zcash nampaknya tetap bentuk yang serupa seperti pada tahun 2020.

ramalan jangka pendek zcash

Ramalan harga jangka pendek Zcash oleh Walletinvestor

Ramalan jangka panjang Walletinvestor juga tidak kelihatan optimis. Menjelang 2025, Zcash mungkin hampir $ 1.

ramalan jangka panjang zcash

Ramalan harga jangka panjang Zcash oleh Wallet Investor

Long Ramalan meramalkan kenaikan harga jangka pendek dan 2021 dapat melihat pertumbuhan harga Zcash. Long Ramalan meramalkan harga purata sekitar $ 95 untuk tahun 2021. Walau bagaimanapun, ramalan jangka panjang tidak begitu diharapkan, dan dijangkakan Zcash hanya akan turun sepanjang tahun. Pada tahun 2025, menurut Long Forecast, Zcash dapat memiliki harga $ 50.

jadual ramalan harga zcash

Ramalan Harga Zcash Long Forecast untuk tahun 2021

Binatang Perdagangan menjangkakan harga Zcash kekal, agak stabil di sekitar paras $ 60 dengan kenaikan secara beransur-ansur selama ini. Harganya boleh meningkat kepada $ 80 atau lebih tinggi pada tahun 2025.

Ramalan Zcash sangat membingungkan, dan anda mungkin tertanya-tanya adakah Zcash adalah pelaburan yang baik atau tidak. Soalan ini tidak mempunyai jawapan yang pasti, tetapi Zcash nampaknya berpotensi. Ciri khasnya membezakannya daripada cryptocurrency utama yang lain, dan Zcash dapat membatalkan semua ramalan untuk meningkat ke tahap tertinggi sekali lagi.

Baca Lagi: Ramalan Harga Zcash – Berapa Banyak Nilai Zcash Pada Tahun 2021 Dan Selebihnya?

Kebaikan dan Keburukan Zcash

Kelebihan pelaburan Zcash:

✅ Zcash adalah garpu bitcoin yang keras yang bermaksud ia mempunyai banyak ciri bitcoin tetapi juga mempunyai banyak peningkatan.

✅ Zcash menawarkan transaksi selamat dan tanpa nama melalui teknologi zk-SNARK.

✅ Zcash mengenakan yuran transaksi nominal.

✅ Rangkaian Zcash pantas dan boleh dipercayai.

✅ Zcash adalah salah satu cryptocurrency terbesar di pasaran yang berada di kedudukan ke-37 dalam senarai CoinMarkeCap.

✅ Perlombongan Zcash dapat diakses oleh kebanyakan orang kerana ia tidak memerlukan perkakasan canggih.

✅ Ia menawarkan urus niaga persendirian dan juga transaksi telus biasa.

✅ Platform ini juga mempunyai fitur yang disebut “View Key” di mana pengguna dapat melihat sejarah transaksi mereka.

Kekurangan pelaburan dalam Zcash:

❌ Zcash kekurangan ketika datang ke skalabilitas kerana hanya dapat memproses sekitar 26 transaksi dalam satu saat.

C Zcash dapat berada di bawah pengawasan peraturan karena penawaran transaksi peribadinya.

❌ Rangkaian ini juga boleh disalahgunakan oleh penjenayah kerana melakukan aktiviti haram.

❌ Peratusan semua ganjaran perlombongan diberikan kepada pelabur.

Melabur di Zcash dengan eToro

Pelaburan cryptocurrency sukar. Bukan hanya proses meneliti cryptocurrency dan menganalisis trend masa depan mereka yang sukar, tetapi bahagian yang akan datang tidak lebih baik. Sekiranya Zcash kelihatan seperti pelaburan yang baik untuk anda dan anda berfikir untuk melabur, anda pasti tertanya-tanya dari mana untuk memulakan.

Sekiranya anda merupakan pelabur kali pertama, maka eToro adalah platform untuk anda. eToro adalah salah satu platform perdagangan terbesar di dunia dan terkenal dengan ciri-ciri yang menjadikan perdagangan cryptocurrency lebih mudah untuk pemula.

Ciri ciri perdagangan sosial eToro membolehkan pedagang menyalin transaksi pedagang pakar lain. Sekiranya anda seorang peniaga yang berpengalaman, maka eToro juga mempunyai sesuatu untuk anda. Penyelidikannya dan pilihan lanjutan lain menjadikannya sesuai untuk peniaga profesional juga.

eToro – Broker Terbaik untuk Membeli Zcash

broker etoro

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam industri crypto selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Mata wang maya sangat tidak stabil. Modal anda berisiko.

Perkara utama

 • Zcash dilancarkan pada tahun 2017 oleh Zooko Wilcox. Ini adalah garpu Bitcoin yang sukar tetapi dengan pelbagai peningkatan.
 • Ini adalah cryptocurrency sumber terbuka tetapi mempunyai organisasi swasta di belakangnya.
 • Pemacu harga Zcash adalah duit syiling yang bersaing, daya tarikan Zcash dan masalah transaksi.
 • Zcash difokuskan untuk menyelesaikan kekurangan privasi yang dimiliki Bitcoin.
 • Melalui teknologi zk-SNARK, rangkaian dapat memproses transaksi tanpa interaktiviti dan tanpa pengetahuan sekaligus memastikan keselamatan.
 • Rangkaian ini menawarkan urus niaga biasa dan terlindung peribadi juga.
 • Zcash juga menawarkan yuran transaksi nominal sebanyak 0.0001 token ZEC.
 • Tidak seperti Bitcoin, Zcash menjadikan perlombongannya dapat diakses oleh semua orang kerana tidak diperlukan perkakasan berteknologi tinggi yang mahal.
 • Zcash mempunyai bekalan berjumlah 21 juta token, seperti Bitcoin.

Dalam artikel ini, kami berharap anda dapat menemui jawapan untuk banyak pertanyaan yang anda ada mengenai ZCash. Sekiranya anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai cryptocurrency, periksa sektor artikel crypto kami. Atau jika anda ingin mula belajar perdagangan kripto, lihat kursus di sini.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector