Apakah Bitcoin Dan Adakah Perlu Melabur Dalam Bitcoin Pada 2021?

Semua Yang Anda Perlu Tahu Mengenai Pelaburan Bitcoin Pada 2021

Apa itu Bitcoin dan Adakah Perlu Melabur dalam Bitcoin pada tahun 2021?

Sekiranya anda akan menyelami dunia cryptocurrency dan ingin mengetahui apa itu Bitcoin dan jika bernilai melabur dalam Bitcoin pada tahun 2021, teruskan membaca.

Oleh kerana dunia cryptocurrency sentiasa berubah, kami di Trading Education sedia membantu anda mengikuti perkembangan pelaburan crypto pada tahun 2021.

Hari ini, kami akan memperkenalkan Bitcoin dan menerangkan bagaimana dan mengapa ia menjadi raja pasaran Cryptocurrency. Kami juga akan cuba menjawab soalan berikut – Apa itu Bitcoin? Adakah Bitcoin adalah pelaburan yang baik? ” dan “Perlukah saya melabur dalam Bitcoin pada tahun 2021?”

Bitcoin Dijelaskan

Bitcoin! Salah satu perkataan paling popular dalam talian; salah satu fenomena yang paling banyak dibincangkan dalam dunia kewangan. Tetapi apa itu Bitcoin?

Bitcoin adalah duit syiling digital pertama yang dibuat pada tahun 2009 oleh tokoh misterius Satoshi Nakamoto. Akibat krisis kewangan dan perumahan pada tahun 2008, Nakamoto mencadangkan mata wang digital untuk membolehkan orang membuat pembayaran dengan mudah, cepat, dan dengan kos yang lebih rendah.

Salah satu aspek Bitcoin yang paling menarik adalah sifat terdesentralisasi – tidak ada pihak berkuasa dan tiada bayaran lagi.

Bitcoin menjalankan blockchain sendiri, yang merupakan kumpulan blok atau transaksi, dengan akses 100% sama dan telus.

Untuk mencapai matlamatnya, Bitcoin bergantung pada mekanisme konsensus dan kriptografi yang kuat, nod atau komputer yang berbeza, dan pelombong. Sehingga April 2020, terdapat lebih daripada 47,000 nod Bitcoin di seluruh dunia.

nod bitocin

Bitcoin dilancarkan pada tahun 2009 dan dalam lebih dari satu dekad, ia telah menjadi salah satu aset yang paling popular dan diperdagangkan selama ini.

Singkatan utama Bitcoin sebagai mata wang adalah BTC. Walaupun turun naik – Bitcoin adalah pilihan pelaburan yang menarik.

Anda mungkin berminat untuk mengetahui bahawa biasanya, ketika kita berbicara tentang Bitcoin sebagai platform, kita menggunakan huruf pertama, sementara ketika kita berbicara mengenai bitcoin mata wang sebenar kita dapat menggunakan huruf kecil.

Adakah Anda Ingin Melabur di Bitcoin?


Bagaimana Bitcoin Berfungsi?

Ketahui bila kita tahu apa itu Bitcoin, mari kita terokai bagaimana ia berfungsi dan adakah bernilai melabur dalam Bitcoin pada tahun 2021.

Seperti yang dinyatakan di atas, Bitcoin adalah inovatif teknologi peer-to-peer yang bergantung pada peraturan, nod dan pelombong tertentu. Penambang adalah orang sebenar yang memproses semua transaksi Bitcoin dan memastikan ketelusan dan keselamatan. Perlombongan Bitcoin juga merupakan proses melepaskan duit syiling baru yang beredar.

Secara semula jadi, untuk meneruskan sistem, pelombong dihargai. Perhatikan bahawa ganjaran ini dibahagi dua setiap empat tahun; bahagian terakhir berlaku pada Mei 2020.

Juga penting untuk mengetahui bahawa tidak seperti mata wang fiat, Bitcoin mempunyai bekalan terhad 21 juta syiling, yang menjadikan Bitcoin sebagai pelaburan yang diinginkan.

Walaupun Bitcoin telah berkembang dari platform peer-to-peer ke fenomena global dan simpanan nilai, kebenarannya adalah bahawa transaksi Bitcoin lambat dan perlombongan memerlukan banyak tenaga. Percaya atau tidak, transaksi Bitcoin boleh memakan masa sehingga 10 minit.

Cukup menarik, kerana masa pemprosesan yang perlahan, Bitcoin Cash dibuat dalam usaha untuk melakukan transaksi dengan lebih pantas. Bitcoin Cash adalah garpu Bitcoin yang telah mendapat sokongan banyak pelabur Bitcoin besar (simbol tickernya adalah BCH).

Oleh itu, anda tidak perlu menjadi penambang atau raja kripto untuk menyedari potensi Bitcoin dalam dunia kewangan. Walaupun Bitcoin adalah aset yang berbeza dengan pilihan pelaburan lain (contohnya saham), pelaburan Bitcoin pasti meningkat.

Adakah Layak Melabur dalam Bitcoin pada tahun 2021?

Bitcoin telah mengubah dunia pelaburan ke titik yang tidak akan kembali. Seperti yang kita lihat, sifat dan cara memproses transaksi menarik. Tidak hairanlah Bitcoin adalah kripto terbesar mengikut had pasaran daripada $ 254,620,631,806 pada masa penulisan.

Sekiranya anda tertanya-tanya adakah bernilai melabur dalam Bitcoin pada tahun 2021, mari kita menggali lebih banyak sejarahnya. Kerana sifatnya yang revolusioner, Bitcoin telah mengubah cara kita berfikir tentang pelaburan dan wang secara umum. Bitcoin juga membawa kepada penciptaan banyak alternatif digital atau altcoin, seperti Ethereum, Litecoin, dan Tether.

Bitcoin sangat cair dan sering dilihat sebagai tempat selamat. Sebenarnya, sebilangan pakar percaya bahawa Bitcoin mungkin mengatasi emas. Melabur dalam Bitcoin adalah wajar kerana ia dapat membantu peniaga mempelbagaikan portfolio mereka dan melindungi terhadap inflasi juga. Pakar Paul Tudor Jones, misalnya, adalah salah seorang guru kewangan yang percaya bahawa Bitcoin adalah lindung nilai yang hebat terhadap inflasi, sama seperti emas pada tahun 70-an.

Dari pelaburan jangka pendek hingga jangka panjang dan jangka panjang, Bitcoin adalah pilihan popular di kalangan peniaga dan peminat blockchain. Melihat kembali pada tahun 2019, misalnya, Bitcoin menyaksikan Pulangan Pelaburan (ROI) 300% pada pertengahan 2019. Walaupun terdapat sejarah dan perubahan harga yang bergejolak, Bitcoin berjaya bertahan dari pasaran beruang yang dipicu oleh wabak yang terus berlanjutan.

Sekiranya kita menumpukan pada analisis sentimen Bitcoin, kita akan melihat bahawa sentimen di sekitar crypto ini tinggi, terutamanya semasa pandemik COVID-19.

Seperti yang dilaporkan oleh Binatang Perdagangan, menjelang Oktober 2021, Bitcoin boleh mencapai maksimum $ 15,121.582 dan minimum $ 10,282.676.

Pada masa yang sama, melabur dalam Bitcoin pada tahun 2021 mempunyai banyak risiko dan ketidakpastian, jadi terpulang kepada anda untuk memutuskan sama ada pelaburan Bitcoin pada tahun 2020 adalah berbaloi.

Berapa Banyak Nilai Bitcoin yang Akan Dibeli dalam 5 Tahun?

Sekiranya anda tertanya-tanya sama ada Bitcoin adalah pelaburan yang baik atau tidak pada tahun 2021, mungkin anda juga ingin mengetahui berapa banyak nilai Bitcoin dalam lima tahun.

Seperti yang dinyatakan di atas, cryptos sangat tidak menentu dan tidak ada yang tahu berapa banyak nilai Bitcoin pada masa akan datang.

Melihat ke belakang, Bitcoin telah mengalami banyak turun naik. Percaya atau tidak, Bitcoin yang diperdagangkan pertama bernilai $ 0.003. Sekarang, ia diperdagangkan pada $ 13,742.24, jadi mereka yang membeli Bitcoin pada awal hari dapat menikmati ROI lebih dari 100,000,000%.

Walaupun turun naik, banyak pakar percaya bahawa Bitcoin mempunyai masa depan yang positif dan mendakwa bahawa nilainya akan meningkat dalam beberapa tahun akan datang.

Sebagai contoh, pelabur Tim Draper percaya bahawa menjelang tahun 2023, nilai Bitcoin akan meningkat dengan ketara: “$ 250,000 bermaksud bahawa Bitcoin pada masa itu akan mempunyai kira-kira 5% bahagian pasaran dunia mata wang, dan saya berpendapat bahawa mungkin meremehkan kekuatan Bitcoin.”

Pakar Max Keizer, sebaliknya, berkata, “Saya secara rasmi menaikkan sasaran saya untuk Bitcoin – dan saya pertama kali membuat ramalan ini ketika ia adalah $ 1, saya mengatakan ini boleh mencapai $ 100,000 – saya menaikkan sasaran rasmi saya untuk yang pertama dalam lapan tahun, saya menaikkannya kepada $ 400,000. ”

Walaupun terdapat banyak faktor yang mempengaruhi Bitcoin dan harganya, seperti permintaan dan penawaran, teknologi, dan sentimen, satu perkara yang pasti: Bitcoin ada di sini untuk terus bertahan dan mengubah dunia pelaburan yang jauh melebihi tahun 2021.

Sekiranya Saya Membeli Bitcoin?

Walaupun Bitcoin adalah salah satu cryptocurrency yang paling banyak diperdagangkan yang berpotensi menjadikan anda jutawan, itu tidak bermaksud anda harus membeli Bitcoin.

Walaupun kita membuat ramalan masa depan kita pada prestasi masa lalu dan menganggap bahawa Bitcoin bernilai melabur pada tahun 2021, anda harus melakukan penyelidikan anda sendiri dan menjelaskan tujuan kewangan anda. Adakah anda berminat dengan perdagangan crypto day atau hodling? Adakah anda ingin memperdagangkan CFD atau memiliki Bitcoin? Hanya setelah anda menetapkan matlamat yang jelas dan realistik, anda boleh memulakan dan melabur dalam Bitcoin.

Sama ada anda memutuskan untuk melabur dalam Bitcoin atau kripto dan aset lain, jangan lupa bahawa pelaburan mempunyai risiko tinggi dan tidak diketahui. Tanpa strategi pengurusan risiko yang tepat dan kesediaan untuk menanggung kerugian, peniaga mungkin mengalami bencana kewangan dan emosi.

Sebenarnya, menurut data, 90% peniaga pemula yang tidak melabur dalam pendidikan kehilangan wang dan berhenti pada tahun pertama mereka melabur. Oleh itu, jangan sekali-kali memandang rendah kepentingan pengurusan risiko dan psikologi perdagangan. Jangan sekali-kali melakukan keserakahan atau dendam dan belajar bagaimana mengawal emosi dan tekanan anda untuk membuka jalan menuju kejayaan pelaburan crypto.

Siapa Yang Harus Menimbangkan Meletakkan Bitcoin dalam Portofolio Mereka?

Memandangkan fakta bahawa terdapat lebih daripada 54 juta dompet digital tidak ada keraguan bahawa pelaburan kripto sangat popular di seluruh dunia. Mereka yang bersedia mengambil risiko dan melabur dalam Bitcoin pada tahun 2021 berpotensi memperoleh keuntungan.

Bitcoin adalah pilihan pelaburan yang bagus untuk peniaga hari yang ingin mendapat keuntungan daripada perubahan harga tinggi dan pelbagai perdagangan dalam satu hari perdagangan.

Bitcoin juga merupakan pilihan yang bagus untuk pelabur jangka pertengahan dan jangka panjang yang ingin membeli dan memegang kripto sehingga peluang yang baik muncul.

Bitcoin juga baik untuk peminat kripto yang mempercayai masa depan sistem kewangan yang terdesentralisasi.

Adakah anda salah seorang dari mereka?

Bersedia untuk menyelami Perdagangan Bitcoin?

Perkataan Akhir

Adakah Layak Melabur dalam Bitcoin pada tahun 2020?

Walaupun terserah kepada anda untuk memutuskan sama ada anda harus melabur dalam Bitcoin, jangan lupa bahawa Bitcoin – duit syiling digital pertama yang telah mengilhami ribuan projek crypto – mempunyai banyak kekurangan.

Kelebihan utama Bitcoin berbanding cryptocurrency lain adalah kecairannya. Perlu diperhatikan bahawa sekitar 15.174 perniagaan di seluruh dunia menerima Bitcoin. Pengguna tidak perlu bergantung pada perkara itu; dengan lebih daripada 5.041 ATM bitcoin yang wujud di seluruh dunia, seseorang dapat dengan mudah memindahkan Bitcoin ke wang fiat dan sebaliknya.

Permodalan pasaran Bitcoin lebih dari $ 254,620,631,806, yang menjelaskan bahawa Bitcoin adalah duit syiling yang paling popular dan diniagakan.

Intinya adalah bahawa anda harus selalu membuat kajian sendiri sebelum melabur dalam Bitcoin atau aset lain. Pastikan anda mempertimbangkan dengan teliti semua faktor yang mempengaruhi harga Bitcoin sebelum memutuskan sama ada mahu melabur dalam Bitcoin (BTC) atau tidak.

Perkara utama

  • Bitcoin adalah cryptocurrency pertama yang mengilhami penciptaan beribu-ribu altcoin dan projek crypto.
  • Walaupun turun naik yang tinggi, banyak pakar mengatakan bahawa melabur dalam Bitcoin pada tahun 2021 adalah wajar dan percaya pada masa depannya yang positif.
  • Melabur dalam Bitcoin adalah usaha bebas risiko, jadi seseorang harus melabur dalam pendidikan perdagangan, pengurusan risiko, dan kawalan diri yang betul untuk berjaya.

eToro – Pertukaran Cryptocurrency Terbaik untuk pelabur dan peniaga

broker etoro

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam industri ini selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Sekarang anda tahu apa itu Bitcoin dan mengapa Perlu Melabur dalam Bitcoin pada tahun 2021. Sekiranya anda merasa terinspirasi untuk melabur dalam Bitcoin, atau artikel ini telah memberikan beberapa pandangan tambahan mengenai pengetahuan perdagangan anda yang ada, anda mungkin gembira mengetahui bahawa eToro menyediakan kemampuan untuk berdagang dengan aset Crypto dan CFD hingga 90+ cryptocurrency.

Adakah anda fikir bahawa melabur dalam Bitcoin pada tahun 2021 adalah wajar?

Kami berharap artikel ini mengenai Apakah Bitcoin Dan Adakah Perlu Melabur Dalam Bitcoin Pada 2021? Semua Yang Anda Perlu Tahu Mengenai Pelaburan Bitcoin Pada 2021 telah membantu. Sekiranya anda mempertimbangkan untuk menambahkan Bitcoin BTC ke portfolio anda dan ingin mengetahui jawapan kepada soalan ‘adakah Bitcoin adalah pelaburan yang baik’, tidak ada tempat yang lebih baik untuk bermula daripada dengan mengikuti trend dan ramalan cryptocurrency.

Baca lebih lanjut:

Ramalan Ramalan Harga Bitcoin: Berapa Nilai Bitcoin Yang Akan Berharga Pada Tahun 2021 Dan Selanjutnya?

Apa 10 Cryptocurrency Teratas Untuk Melabur Pada 2021?

15 Cryptocurrency Terbaik untuk Beli Bulan Ini

15 Sebab untuk Melabur dalam Cryptocurrency

Cryptocurrency Paling Popular Di UK

Cryptocurrency Teratas Untuk Melabur Di Australia Pada 2021

Cara Berdagang Cryptocurrency dengan $ 100

Cryptocurrency Paling Penting Selain Bitcoin

Cryptocurrency Paling Popular Di Amerika Syarikat

Soalan Lazim

Apa itu Bitcoin dalam istilah sederhana?

Bitcoin adalah platform digital yang membolehkan orang ramai mengirim wang maya ke Internet tanpa bergantung kepada bank dan pihak berkuasa kewangan. Transaksi direkodkan dalam blockchain (atau rangkaian transaksi), sehingga semua orang dapat melihatnya secara telus dan tepat pada masanya. Berita baiknya ialah seseorang bukan sahaja dapat mengirim atau menerima wang secara global tetapi juga boleh melabur dalam Bitcoin.

Adakah Sah untuk Melabur dalam Bitcoin?

Walaupun pelaburan cryptocurrency semakin popular, kebenarannya adalah bahawa statusnya tidak begitu jelas dan peraturan perdagangan crypto di seluruh dunia masih mengikuti teknologi blockchain. Oleh itu, sebelum anda melabur dalam Bitcoin, pastikan anda mengetahui peraturan dan percukaian crypto yang berlaku untuk negara tempat anda berada.

Bagaimana saya mula melabur dalam Bitcoin?

Sangat mudah untuk mula melabur dalam Bitcoin. Yang perlu anda lakukan ialah memilih platform yang boleh dipercayai dengan alat perdagangan canggih, buka dan membiayai akaun anda, dan mulakan perjalanan pelaburan anda. Lihatlah eToro yang membolehkan anda membeli dan menjual Bitcoin dan memperdagangkan CFD lebih daripada 90 pasangan crypto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector