Apakah Faedah Perdagangan Ethereum?

Perdagangan Ethereum membolehkan pedagang membuat spekulasi mengenai apakah harga Ethereum akan naik atau turun, tanpa perlu mengambil hak milik ETH.

Ethereum terkenal untuk membantu individu bekerja dalam membina aplikasi yang terdesentralisasi. Aplikasi yang disertakan adalah sistem pengundian, program keamanan, dan metode pembayaran. Sama seperti Bitcoin, Ethereum beroperasi dengan bebas dan tidak dimiliki oleh pihak berkuasa pusat seperti kerajaan atau institusi kewangan.

Vitalik Buterin adalah orang di sebalik idea yang menghidupkan projek Ethereum. Pada tahun 2015, dengan bantuan rakan-rakannya, versi pertama platform dilancarkan. Sejak itu, ia mengalami pertumbuhan populariti yang mantap sementara juga berfungsi sebagai platform untuk membuka jalan untuk alternatif Bitcoin baru.

Mengapa Berdagang Ethereum?

Perdagangan Ethereum terbukti menguntungkan. Perdagangan Ethereum membolehkan para peniaga membuat spekulasi mengenai apakah harga ETH akan naik atau turun, tanpa mengambil hak miliknya.

Terdapat pelbagai faedah apabila anda mempertimbangkan untuk menjual Ethereum, dan berikut adalah beberapa yang kami dapati.

Kelebihan Perdagangan Ethereum merangkumi:

1. Ethereum mungkin masa depan

2. Popularitinya semakin meningkat

3. Ethereum juga mendapati penggunaannya dalam pembelian barang

4. Penilaian semakin meningkat

5. Ethereum boleh diperdagangkan di kebanyakan bursa

6. Ketersediaannya


7. Ethereum adalah raja DeFi

1. Ethereum mungkin masa depan

Ethereum, Bitcoin dan pelbagai mata wang digital lain mempunyai potensi yang sangat tinggi dan mereka akhirnya dapat mengubah sistem kewangan yang serupa dengan apa yang telah dilakukan oleh Uber dan Airbnb dalam bidang masing-masing dan mempunyai kesan besar yang sama dalam industri masing-masing. Dengan kepercayaan terhadap pasaran tradisional semakin rendah dari hari ke hari dan dalam tempoh sementara selepas krisis kewangan yang berlaku sedekad yang lalu, semakin banyak orang yang berminat dalam dunia pasaran dalam talian.

2. Popularitinya semakin meningkat

Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, Ethereum semakin terkenal sebagai mata wang digital kedua terbesar. Idea ini dibuahkan oleh Vitalik Buterin yang membuatnya pada tahun 2013 ketika dia baru berusia 19 tahun. Diyakini bahawa pada masa ini, berjuta-juta orang menyiapkan cryptocurrency ini di dompet crypto mereka. Walau bagaimanapun, dapat dikatakan bahawa elemen terpentingnya adalah hakikat bahawa rangkaian dapat menjalankan pelbagai aplikasi pihak ketiga.

3. Ethereum juga mendapati penggunaannya dalam pembelian barang

Jumlah organisasi yang akan mula merangkul Ethereum juga dijangka meningkat dalam beberapa tahun akan datang. Sebagai contoh, peruncit dalam talian yang berpusat di Salt Lake City yang dipanggil Overstock.com mengumumkan pada musim panas bahawa pelanggan dapat membeli dari kedai mereka, termasuk tempat tidur, perabot, DIY di antara barang-barang lain, dan menggunakan pembayaran cryptocurrency. Blockchain Ethereum berkembang dan diterima pakai secara meluas. Ini hanya akan memberi kesan positif pada harganya dan oleh itu dapat memberi keuntungan kepada peniaga.

4. Penilaian terus meningkat

Penilaian mata wang Ethereum, yang dikenali sebagai Ether, dengan cara yang serupa dengan Bitcoin, telah meningkat sejak beberapa bulan kebelakangan ini apabila orang mula merangkul dunia mata wang digital. Penerbitan Ether terhad kepada 18 juta setahun, dan mata wang digital telah diperdagangkan secara terbuka sejak 2016 dan pada masa ini, satu Ether bernilai $ 1233.

Baca Lagi: Analisis Harga Ethereum untuk 2021

5. Anda boleh memperdagangkan Ethereum di kebanyakan bursa

Ethereum ditawarkan sebagai pilihan pertukaran di platform sebilangan besar pertukaran cryptocurrency, jadi anda mempunyai fleksibiliti pilihan dalam hal ini. Ethereum disenaraikan dari pertukaran crypto yang paling terkenal dengan yang paling kurang dikenali. Anda boleh berniaga Ethereum di eToro juga, yang merupakan platform perdagangan sosial terbaik di seluruh dunia.

6. Ketersediaannya

Berbeza dengan Bitcoin, Ether tidak mempunyai had bekalan. Lebih-lebih lagi, ketersediaan Ether boleh berubah-ubah dari masa ke masa kerana banyak unit Ether akan terus ditambah dan hilang dalam jangka masa tertentu.

7. Ethereum adalah raja DeFi

Kewangan terdesentralisasi, (DeFi) berkembang secara eksponen dan Ethereum berada di puncaknya. Walaupun penggunaan DeFi terus berkembang, oleh itu ia mungkin mempengaruhi harga Ethereum kerana mungkin ada lebih banyak permintaan untuk melabur dalam cryptocurrency. Ini adalah faktor positif bagi peniaga kerana mungkin terdapat lebih banyak kecairan.

Sekiranya Saya Membeli Atau Berdagang Ethereum?

Penting untuk anda memahami perbezaan antara keduanya sebelum anda memutuskan untuk membeli atau memperdagangkan Ethereum.

Anda mungkin berminat untuk membeli Ethereum jika…

 • Anda ingin mengambil hak sepenuhnya jumlah Ethereum yang anda beli
 • Anda dengan senang hati membayar cukai keuntungan modal atas sebarang keuntungan
 • Anda ingin menjadi pemilik cryptocurrency yang berada di puncak Decentralized Finance (DeFi)
 • Anda mahu menjadi sebahagian daripada komuniti crypto HODLer yang besar
 • Anda mempercayai misi blockchain Ethereum (desentralisasi)

Anda mungkin berminat untuk memperdagangkan Ethereum jika…

 • Anda berminat dengan crypto yang mempunyai yuran yang lebih rendah. Bayaran transaksi Ether pada umumnya lebih rendah daripada Bitcoin.
 • Anda memerlukan Fleksibiliti kerana Ethereum adalah pakej lengkap yang memudahkan untuk membuat rangkaian dan kontrak yang kompleks untuk pelbagai perkhidmatan dan produk.
 • Anda mencari blockchain dengan peta jalan yang jelas kerana Ethereum mengandungi peta jalan yang kukuh dengan standard yang jelas mengenai perkembangan dan juga penambahbaikan yang diharapkan sepanjang tahun akan datang. Sayangnya, banyak cryptocurrency lain tidak mempunyai ciri ini.
 • Kepentingan Korporat adalah elemen minat kerana banyak syarikat kini bekerjasama dengan Ethereum untuk memperbaiki ekosistem. Tahap sokongan yang serupa hanya dihadapi oleh beberapa rantaian lain.

eToro – Platform Cryptocurrency Terbaik Untuk Berdagang Ethereum

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam industri crypto selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Mata wang maya sangat tidak stabil. Modal anda berisiko.

Perkara utama:

 • Perdagangan Ethereum membolehkan pedagang membuat spekulasi sama ada harga Ethereum akan naik atau turun
 • Ethereum terkenal sebagai platform digital yang memungkinkan individu bekerja dalam membina aplikasi yang terdesentralisasi.
 • Ethereum beroperasi secara bebas dan tidak dimiliki oleh mana-mana pihak berkuasa pusat, seperti kerajaan atau institusi kewangan.
 • Ethereum bergantung pada teknologi blockchain untuk berfungsi, dan ini adalah platform perisian terbuka. Banyak komputer di seluruh dunia menjadi tuan rumah blockchain ini, menjadikannya platform yang terdesentralisasi.
 • Blockchain Ethereum berkongsi banyak persamaan dengan Bitcoin; sebagai contoh, ia menyimpan sejarah urus niaga.
 • Ethereum digunakan untuk membeli barang seperti Bitcoin.
 • Penerapan blockchain Ethereum terus berkembang, yang hanya memihak kepada peniaga.
 • Ethereum, Bitcoin, dan pelbagai mata wang digital lain mempunyai potensi yang sangat tinggi dan dapat mengubah sistem kewangan.
 • Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, Ethereum semakin terkenal sebagai mata wang digital kedua terbesar.
 • Ethereum diterima sebagai pembayaran oleh pertambahan bilangan organisasi – dan apabila orang semakin mengenali cryptocurrency, jumlah organisasi yang akan mula merangkul Ether juga dijangka meningkat dalam beberapa tahun akan datang.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector