Apakah Ripple dan Adakah Perlu Melabur dalam Ripple pada tahun 2021?

Apa itu riak dan adakah idea yang baik untuk melabur dalam riak?

Apa itu Ripple? Adakah ia cryptocurrency? Adakah ia serupa dengan cryptocurrency yang paling popular di luar sana, Bitcoin?

Jawapan pendeknya mungkin “tidak”.

Riak jauh lebih banyak daripada itu.

Hari ini, kami akan memperkenalkan Ripple dan menerangkan bagaimana dan mengapa ia diharapkan menjadi raja urus niaga antarabangsa di seluruh dunia. Kami juga akan cuba menjawab soalan berikut – Apa itu Ripple? Adakah Ripple adalah pelaburan yang baik?”Dan”Sekiranya saya melabur di Ripple pada tahun 2021?”

Riak dijelaskan

riak menjelaskan

Apa itu Riak?

Perkara pertama yang harus anda ketahui mengenai Ripple ialah platform dan mata wang.

Rangkaian pembayaran Ripple dipanggil RippleNet dan cryptocurrency diberi nama Ripple XRP.

RippleNet menghubungkan bank dan institusi besar lain dan memberi mereka peluang untuk memindahkan wang dan pelbagai aset lain melalui rangkaian.

Setiap transaksi direkodkan pada lejar XRP yang terdesentralisasi.

Rangkaian pembayaran menggunakan mata wang Ripple XRP untuk semua transaksi. Ia mengurangkan masa dan wang untuk pembayaran rentas sempadan.

Perlu beberapa saat untuk setiap transaksi diproses. Sebagai perbandingan, di rangkaian Ethereum, memerlukan lebih dari 2 minit, sementara untuk Bitcoin, mungkin memerlukan lebih dari satu jam. Bank tradisional lebih perlahan, memerlukan masa antara 3-5 hari bekerja untuk menyelesaikan transaksi antarabangsa.

XRP dapat menangani sekitar 1,500 transaksi sesaat. Bitcoin, misalnya, hanya dapat menangani sekitar tujuh dalam satu jangka masa.

Kelajuan adalah satu perkara. Rangkaian Ripple juga menawarkan yuran transaksi yang rendah. Kerana faedah ini, banyak institusi kewangan dari seluruh dunia sudah menggunakan Ripple.

Adakah anda mempertimbangkan untuk melabur dalam Riak?

Idea teras platform Ripple adalah menjadi protokol sumber terbuka yang membolehkan transaksi cepat dan murah.

Inilah yang dikatakan syarikat mengenai produknya di pejabat Riak laman web:

“Ripple memberikan satu pengalaman tanpa gesekan untuk mengirim wang ke seluruh dunia menggunakan kekuatan blockchain. Dengan menyertai rangkaian global Ripple yang berkembang (RippleNet), institusi kewangan dapat memproses pembayaran pelanggan mereka di mana saja di dunia dengan serta-merta, dapat diandalkan dan menjimatkan kos. Bank dan penyedia pembayaran boleh menggunakan XRP aset digital untuk mengurangkan kos mereka dan mengakses pasaran baru. Dengan pejabat di San Francisco, New York, London, Mumbai, Singapura dan Sydney, Ripple mempunyai lebih daripada 200 pelanggan di seluruh dunia. “

Ripple mula dikeluarkan pada tahun 2012, mengikuti Rippleplay. Ripple adalah pertukaran mata wang, rangkaian pengiriman wang dan sistem penyelesaian kasar masa nyata (RTGS).

Bagaimana Riak Berfungsi?

bagaimana riak berfungsi

Rangkaian Ripple tidak dikaitkan dengan istilah seperti blok atau blockchain. Mereka menggunakan istilah lejar biasa, sebaliknya. Ia dikendalikan oleh rangkaian pelayan yang secara bebas mengesahkan dan membandingkan rekod transaksi.

Tidak seperti Bitcoin, yang menggunakan konsensus bukti kerja, Ripple tidak bergantung pada tenaga dan kekuatan pengkomputeran yang kuat.

Ripple memang menggunakan struktur data blockchain tetapi menggunakan protokol konsensus sendiri.

Terdapat tiga jenis nod dalam sistem Ripple:

 • Pengesah: Mereka bertanggungjawab untuk mengesahkan transaksi. Sesiapa sahaja boleh menjadi pengesahan tetapi ada senarai pengesahan yang boleh dipercayai, disimpan oleh simpul gerbang.
 • Nod biasa: Orang biasa / pengguna.
 • Nod gerbang: Institusi kewangan, peniaga, pertukaran dan lain-lain yang berdaftar. Sekiranya anda ingin menjadi simpul gerbang di rangkaian Ripple, anda harus mendapatkan kebenaran untuk membentuk rantai kepercayaan.

Proses konsensus Ripple berjalan pada pangkalan data awam bersama antara mereka yang mengesahkan pelayan, memastikan integriti.

Pelayan yang mengesahkan boleh dimiliki oleh sesiapa sahaja; dari orang ke institusi kewangan, seperti bank.

Protokol Ripple (XRP) membenarkan pemindahan wang segera ke pihak. Di samping itu, sebarang jenis mata wang boleh ditukar, termasuk mata wang fiat, mata wang digital, emas dan komoditi lain. Salah satu faedah terbesar menggunakan Ripple adalah bahawa yuran dapat dielakkan dan masa menunggu lama perbankan tradisional dikurangkan menjadi beberapa saat.

Sebagai penutup pengenalan kami, Ripple hanyalah rangkaian pembayaran untuk institusi kewangan. Pesaing utamanya adalah sistem seperti SWIFT.

Ripple juga dapat diperdagangkan tetapi idea utama di sebalik penciptaannya tidak menjadi kaedah pembayaran untuk membeli barang secara dalam talian. Jalan ini disimpan untuk cryptocurrency lain seperti Bitcoin, misalnya.

Dari segi duit syiling, Ripple telah menandatangani kontrak dengan syarikat, bank dan institusi kewangan untuk membeli / menjual token. XRP hanyalah kenderaan untuk mengangkut wang mereka. Mereka tidak dapat dijual di pasar dan tidak dapat mempengaruhi harganya dengan pesanan beli / jual. Bank membeli secara langsung dari entiti berpusat dan dengan berbuat demikian, mereka tidak akan kehilangan wang dalam prosesnya.

Sebaliknya, harga riak di pasaran hanya didorong oleh orang biasa dan pelabur / peniaga yang ingin memperoleh keuntungan.

Mari kita gariskan ciri-ciri bermanfaat Ripple sekali lagi:

 • Duit syiling Ripple dalam disebut XRP dan ia menerima setara yang berharga;
 • Sistem Ripple sangat terjamin dan lebih baik dilindungi daripada penggodaman daripada Bitcoin;
 • Pembangunan sistem Ripple yang berjaya bergantung pada kod program percuma dan mudah diakses;
 • Terdapat 100 bilion syiling dalam sistem Ripple;
 • Semua transaksi di Ripple dibuat berdasarkan kontrak, tidak perlu ada timbang tara, yang bermaksud bahawa mana-mana pengguna boleh membuat perkhidmatan, barang dan pertukaran mata wang mereka;
 • Tiada perlombongan langsung. Anda boleh menukar Ripple atau mendapatkannya sebagai ganjaran untuk mengambil bahagian dalam proses pengiraan;
 • Sejarah transaksi penuh disimpan di dompet;
 • Peserta urus niaga di Ripple tidak mempunyai komisen untuk pertukaran;
 • Urus niaga dua hala. Setiap transaksi boleh diterbalikkan ke arah yang berlawanan;
 • Tiada pergerakan dana secara fizikal;
 • Tidak ada risiko kehilangan atau mencuri wang anda.

Adakah layak untuk melabur di Ripple pada tahun 2021?

melabur dalam riak

Ripple pada masa ini diperdagangkan sekitar $ 0,30, yang sebenarnya tidak dapat dibandingkan dengan nilai Bitcoin atau Ethereum, misalnya. Selain itu, tidak seperti cryptocurrency lain, anda tidak boleh menggunakan Ripple. Namun, nilainya telah meningkat dengan ketara pada tahun lalu.

Terdapat 100 bilion syiling yang diciptakan dengan 40% daripadanya sedang diedarkan dan selebihnya dimiliki oleh syarikat. Ripple tidak menjual keseluruhan bekalan di pasaran sekaligus kerana ia pasti dapat memberi kesan negatif pada harga.

Semasa membuat keputusan untuk melabur dalam cryptocurrency, selalu ingat bahawa boleh berisiko. Jangan sekali-kali melabur lebih banyak daripada yang anda mampu rugi.

Adakah anda ingin memulakan perdagangan Riak?

Sekarang setelah anda memahami asas rangkaian seperti apa, anda mungkin memutuskan melabur dalam Ripple tahun ini. Ia tidak begitu popular dan berharga seperti Bitcoin atau Ethereum, namun ia memiliki banyak potensi dan banyak individu, serta institusi, telah mengenalinya.

Ripple telah meningkat nilainya sejak beberapa tahun kebelakangan ini, namun ada banyak ruang untuk peningkatan dan pertumbuhan. Sekiranya harganya mulai naik dengan ketara, anda akan mendengar nama “Ripple” lebih banyak lagi di masa akan datang.

Berkaitan: Kebaikan dan Kekurangan Melabur dalam Riak

Berapa Banyak Riak Yang Perlu Dibeli Dalam 5 Tahun?

Beberapa pakar meramalkan ia boleh mencapai tahap $ 100.

XRP (Ripple) kini merupakan cryptocurrency paling berharga ke-3 di dunia (yang pertama dan kedua adalah Bitcoin dan Ethereum). Bukan hanya itu tetapi pertumbuhan XRP melebihi Bitcoin dan Ethereum.

Dengan mempertimbangkannya, serta fakta bahawa Ripple kini bekerjasama dengan lebih dari 100 bank dari seluruh dunia, termasuk Bank of America dan JP Morgan, anda mungkin berfikir dua kali sebelum membuat keputusan untuk melabur dalam cryptocurrency lain yang bukan Ripple.

Sebagai kesimpulan, tujuan Ripple adalah memastikan penghantaran dan penerimaan wang melalui bank di mana sahaja di dunia berlaku dengan serta-merta dan dengan kos yang sangat rendah. Ini dilakukan melalui cryptocurrency XRP mereka yang semakin meningkat nilainya.

Buku besar awam Ripple menambahkan lapisan keselamatan tambahan pada urus niaga kerana lejar dibina di atas blockchain milik Ripple yang tidak dapat diubah atau diubah.

Sebagai tambahan kepada transaksi antara bank, transaksi peer-to-peer awam juga boleh dilakukan, mewujudkan banyak potensi untuk Ripple / XRP pada tahun-tahun akan datang.

Lebih-lebih lagi, CEX dan Eropah bertukar BitPanda telah menambahkan Ripple ke platform mereka.

Sekiranya Ripple terus bekerjasama dengan bank yang semakin banyak dan meningkatkan akses untuk orang biasa ke XRP, masa depan pasti kelihatan baik dan itulah salah satu sebab lebih banyak pertimbangan peniaga melabur dalam Ripple.

Pada akhirnya, teknologi di sebalik Ripple inovatif dan orang-orang di belakangnya adalah pakar terkenal. Komuniti teruja untuk melihat bagaimana semuanya akan berlaku pada masa akan datang.

Baca Lagi: Ramalan Harga Ripple: Berapa Banyak Nilai Ripple Pada 2021 Dan Selebihnya?

Sekiranya Saya Membeli Ripple?

mesti saya beli riak

Seperti disebutkan di atas, Ripple terkenal dengan kerjasama yang besar dengan institusi kewangan dan syarikat global yang lain. Bank-bank teratas telah melabur di Ripple selama bertahun-tahun.

Siapa yang harus mempertimbangkan untuk menambahkan Ripple XRP dalam portfolio mereka?

 1. Pelabur dalam bahagian kewangan: Oleh kerana XRP digunakan oleh institusi kewangan arus perdana, ia boleh menjadi sebahagian daripada portfolio berdasarkan sektor tersebut.

 2. Bitcoin dan peniaga Cryptos lain: Beberapa faktor yang mempengaruhi token Ripple berbeza daripada yang mempengaruhi koin mata wang lain. Oleh itu, ia dapat digunakan sebagai alat lindung nilai ketika berdagang dalam mata wang lain.

 3. Peniaga Hari: Ripple sangat tidak menentu, oleh itu ia dapat memberikan banyak peluang perdagangan jangka pendek.

Perkataan Akhir

Adakah Layak Melabur dalam Ripple pada tahun 2021?

Kelebihan utama Ripple berbanding 7,000+ cryptocurrency lain yang kini digunakan oleh lebih daripada 100 syarikat dari setiap pelosok dunia.

Ripple dirancang untuk digunakan oleh bank, syarikat dan institusi kewangan sebagai wahana untuk memindahkan wang dengan kepantasan dan ketepatan. Namun, walaupun bank menjadi sasaran utama Ripple, setiap orang dapat menggunakan Ripple untuk tujuan pengiriman wang.

Sebagai contoh, anda boleh menghantar $ 1,000 kepada seseorang yang tinggal di seberang dunia dan wang akan sampai kepada mereka dalam masa kurang dari 4 saat. Semua itu berharga kurang dari 1 sen.

Permodalan pasaran Ripple melebihi dua bilion dolar AS dan berada dalam 3 cryptocurrency paling popular di dunia. Juga, rangkaian Ripple dipercayai oleh pengguna yang menganggapnya “menjanjikan” dan “boleh dipercayai”.

Ripple adalah cara yang ideal untuk orang yang perlu memindahkan wang dari titik A ke titik B secepat mungkin, tanpa membayar kos tambahan.

Semakin banyak syarikat dan bank menerapkan teknologi Ripple ke dalam sistem pembayaran mereka. Dengan trend ini, Ripple cenderung membunuh monopoli SWIFT terhadap pembayaran bank antarabangsa.

Intinya adalah bahawa anda harus selalu membuat kajian sendiri. Pastikan anda mempertimbangkan dengan teliti semua faktor yang mempengaruhi harga Ripple sebelum memutuskan untuk melabur atau tidak dalam Ripple (XRP).

eToro – Pertukaran Cryptocurrency Terbaik untuk pelabur dan peniaga

broker etoro

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam industri ini selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Sekarang anda tahu apa itu Ripple dan mengapa Worth Investing in Ripple pada tahun 2021. Sekiranya anda merasa terinspirasi untuk memulakan perdagangan Ripple, atau artikel ini telah memberikan sedikit gambaran tambahan mengenai pengetahuan perdagangan anda yang ada, anda mungkin gembira mengetahui etoro itu menyediakan kemampuan untuk berdagang dengan aset Crypto dan CFD hingga 90+ cryptocurrency.

Sekiranya anda seronok membaca Apa itu Ripple dan Layak Melabur dalam Ripple pada tahun 2021 sila beri seperti itu dan kongsikan kepada orang lain yang anda rasa mungkin juga menarik.

Penafian: Cryptocurrency sangat tidak menentu. Modal anda berisiko

Analisis perdagangan bukan petunjuk yang boleh dipercayai untuk prestasi semasa atau masa depan, kerana keadaan dapat berubah dari masa ke masa. Sebelum membuat sebarang keputusan pelaburan, anda harus mendapatkan nasihat daripada penasihat kewangan bebas.

Harap maklum bahawa CFD adalah instrumen yang kompleks dan berisiko tinggi kehilangan wang dengan cepat kerana leverage. 62% akaun pelabur runcit kehilangan wang ketika berdagang CFD dengan penyedia ini. Anda harus mempertimbangkan sama ada anda memahami bagaimana CFD berfungsi, dan adakah anda mampu mengambil risiko kehilangan wang anda yang tinggi.

Prestasi masa lalu bukanlah petunjuk hasil masa depan.

Apa pendapat anda mengenai Ripple?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me