Bagaimana Hari Cryptocurrency Perdagangan

Petua Dagangan Hari untuk Peniaga Crypto

Cara Cryptocurrency Perdagangan Hari: Pengenalan

Ingin tahu bagaimana perdagangan cryptocurrency sehari-hari? Mencari petua perdagangan hari atau alternatif perdagangan hari? Kemudian teruskan membaca!

Artikel ini memandu anda melalui panduan langkah demi langkah untuk memulakan cryptocurrency perdagangan hari.

Industri kripto berkembang dengan pesat, menarik lebih ramai peniaga dari seluruh dunia. Cukup menarik, menurut data, terdapat lebih daripada 52 juta peniaga crypto aktif di seluruh dunia.

Dagangan hari, khususnya, adalah salah satu kaedah yang paling popular untuk berdagang cryptocurrency. Kerana perdagangan hari adalah satu bentuk perdagangan jangka pendek, peniaga hari crypto harus dapat menganalisis pasaran dengan cepat dan berkesan dan juga untuk menguruskan tekanan dan emosi yang kuat.

Kami di Trading Education ada di sini untuk membantu anda menjadi sebahagian daripada komuniti crypto dan belajar bagaimana melakukan perdagangan cryptocurrency. Jangan teragak-agak untuk mendaftar ke salah satu kursus dalam talian kami untuk memahami dunia perdagangan kripto dan mengembangkan strategi perdagangan hari yang berkesan dalam perjalanan anda ke kejayaan perdagangan.

Apakah Perdagangan Hari Cryptocurrency?

Sebelum kita menerangkan cara memperdagangkan kripto, mari kita cari tahu mengenai sifat perdagangan hari cryptocurrency.

Dagangan Cryptocurrency adalah pilihan perdagangan yang hebat yang berpotensi menjadi usaha kewangan yang sangat menguntungkan. Seperti yang dijelaskan di atas, perdagangan hari melibatkan proses membeli dan menjual cryptocurrency dalam satu hari perdagangan, dengan peniaga bergantung terutamanya pada banyak keuntungan kecil. Sebilangan peniaga mungkin memegang jawatan hanya selama beberapa saat!

Berita baiknya adalah tidak seperti perdagangan saham, pasaran crypto dibuka 24/7 dan dilengkapi dengan fleksibiliti perdagangan yang melampau. Peniaga boleh memutuskan bila dan bagaimana untuk berdagang, sama ada secara sambilan atau sepenuh masa.

Selain itu, terdapat lebih daripada 7.000 cryptocurrency yang ada, dengan BTC / USD, BTC / XLM, dan BTC / GBP menjadi beberapa pasangan yang paling banyak diperdagangkan di luar sana. Oleh itu, anda harus menentukan aset yang hendak diperdagangkan!

Sama ada anda membuat keputusan untuk berdagang Bitcoin atau Ethereum, kita harus perhatikan bahawa cryptocurrency, secara amnya, adalah aset perdagangan hari yang hebat. Kenapa? Hanya kerana ia sangat tidak stabil dan ditandai dengan turun naik harga yang melampau! Ini bermaksud bahawa peniaga hari yang tahu bagaimana memperdagangkan cryptocurrency dengan betul mungkin akan memperoleh banyak keuntungan dari masa ke masa.

Pada masa yang sama, kerana sifat dunia cryptocurrency yang tidak menentu, perdagangan hari crypto boleh menyebabkan kerugian besar sekiranya tidak dilakukan dengan betul. Jadi, bagaimana anda boleh memperdagangkan cryptocurrency dan berpotensi membuat keuntungan?

Bagaimana Hari Cryptocurrency Perdagangan?


Untuk belajar bagaimana berjaya melakukan perdagangan cryptocurrency, kita harus mengetahui semua kebaikan dan keburukan perdagangan cryptocurrency dan rahsia psikologi perdagangan crypto.

Pertama sekali, peniaga harus mengembangkan harapan yang realistik mengenai perdagangan hari crypto. Tidak ada yang menang 100% masa. Anda tidak boleh menjadi jutawan atau menjana kekayaan dengan satu perdagangan.

Walaupun banyak orang percaya pada nasib, perdagangan bukanlah perjudian. Oleh itu, bukannya bertaruh pada kripto bertuah, peniaga sehari harus melabur dalam pendidikan dan disiplin diri yang betul. Kita semua mahu memandu kereta mahal dan mengembara ke dunia, tetapi perdagangan hari cryptocurrency bukanlah skim cepat kaya.

Sebenarnya, kita harus perhatikan bahawa lebih daripada 80% peniaga hari kripto kehilangan wang dan berhenti dengan alasan mudah mereka mengabaikan kepentingan pendidikan perdagangan kripto.

Salah satu langkah terpenting dalam perjalanan pendidikan perdagangan anda adalah belajar bagaimana menguruskan risiko anda sendiri. Strategi pengurusan risiko yang berkesan sangat penting untuk membantu anda terus maju dalam permainan. Perlu diperhatikan bahawa pakar menasihatkan mempertaruhkan hanya 1% akaun anda dalam satu perdagangan. Dan jangan lupa satu peraturan asas: jangan sesekali menukar wang yang anda tidak mampu kehilangan. Bagaimana anda boleh menjadi peniaga hari kripto yang berjaya apabila anda merasa sukar untuk memenuhi keperluan?

Untuk mengetahui cara perdagangan cryptocurrency sehari-hari, seseorang juga harus memahami kerumitan psikologi perdagangan crypto. Perdagangan harian adalah usaha yang dinamik dan menuntut – bukan hobi – jadi tanpa pemikiran kewangan yang betul, peniaga boleh menjadi mangsa emosi dan tekanan yang kuat. Adalah biasa bagi peniaga yang tidak berpengalaman untuk terbawa arus dan mengabaikan kepentingan pesanan stop-loss dan stop-limit, yang boleh mengakibatkan kerugian besar.

Jangan lupa bahawa perdagangan boleh menjadi ketagihan secara psikologi dan mengaktifkan sistem ganjaran di otak. Oleh itu, jangan biarkan ketamakan, terlalu percaya diri, dan euforia terobsesi dengan rancangan perdagangan hari anda. Sebenarnya, peniaga yang berpengalaman mendakwa bahawa perdagangan sepenuh masa yang betul membosankan.

Risiko Cryptocurrency Dagangan Hari

Seperti yang kita lihat, perdagangan hari cryptocurrency bukan berjalan kaki di taman, jadi mari kita lihat lagi risiko usaha kewangan yang dinamik ini.

Perdagangan kripto sangat tidak stabil dan bergantung pada permintaan dan penawaran, jadi bersiaplah untuk kalah sebelum anda menang. Seperti yang dinyatakan di atas, tidak ada kejayaan 100% dalam perdagangan.

Dan sekali lagi, ingat bahawa lebih daripada 80% peniaga pemula kehilangan wang dan berhenti pada tahun pertama perdagangan mereka kerana pendidikan yang lemah dan pengurusan risiko yang tidak berkesan.

Beberapa pedagang yang ingin mengetahui siapa yang membuat perdagangan cryptocurrency hari ini mungkin juga menjadi mangsa penipuan crypto dan berakhir dengan bencana kewangan.

Potensi risiko lain adalah berkaitan dengan penggodaman dalam talian. Oleh kerana sifat perdagangan hari yang dinamik, banyak peniaga crypto day menyimpan wang mereka di bursa, yang boleh berisiko. Salah satu serangan paling terkenal berlaku pada tahun 2010 ketika Jepun bertukar Mt. Gox kehilangan lebih daripada 850,000 Bitcoin.

Mereka yang berjaya, sebaliknya, mungkin dibanjiri oleh emosi yang kuat, tekanan yang tinggi, dan juga ketagihan psikologi. Seperti yang dijelaskan sebelumnya, perdagangan dapat mengaktifkan sistem ganjaran kita dan menyebabkan kebergantungan, yang boleh menyebabkan kesan buruk dari segi kewangan, emosi, dan sosial..

Bagaimana Menguruskan Risiko Cryptocurrency Perdagangan Hari

Walaupun perdagangan hari cryptocurrency boleh berisiko, dengan pemahaman mendalam tentang pasaran dan disiplin diri, seseorang dapat menguruskan potensi risiko perdagangan cryptocurrency sehari dan merangkumi kerugian.

Salah satu langkah pertama adalah mewujudkan mindset kewangan yang positif dan menerima kegagalan. Ingatlah bahawa banyak peniaga menganggap kadar kejayaan perdagangan 60% sebagai kejayaan murni. Jangan berharap untuk menang besar sepanjang masa dan menjadi raja kripto dalam semalam.

Sebagai perdagangan hari boleh diletakkan di suatu tempat di antara melecur dan perdagangan swing, peniaga hari perlu menggunakan alat yang sesuai, laman berita crypto yang boleh dipercayai, dan pesanan keluar yang berkesan untuk terus berada di hadapan permainan crypto.

Pedagang yang lebih berpengalaman bahkan mungkin mula menggunakan bot perdagangan crypto untuk memudahkan rutin perdagangan mereka. Walaupun bot perdagangan mempunyai pelbagai keburukan, program perisian seperti itu tidak menjadikan tidur mereka cantik, jadi mereka dapat membantu anda menganalisis faktor yang ditentukan dan metrik kompleks dengan segera.

Adakah anda fikir anda boleh menguruskan risiko anda sendiri dalam perdagangan hari crypto? Hebat! Mari kita teruskan kemudian.

10 Langkah untuk Cryptocurrency Perdagangan Hari

perdagangan hari cryptocurrency

Sekarang apabila anda menyedari pentingnya pendidikan perdagangan, pengurusan risiko, dan psikologi perdagangan, mari kita meletakkan segalanya dalam perspektif.

Berikut adalah 10 langkah untuk menunjukkan kepada anda cara perdagangan cryptocurrency harian.

1. Melabur dalam Pendidikan Perdagangan Crypto

Walaupun ini sering terdengar seperti klise, pendidikan perdagangan sangat penting. Tanpa pendidikan perdagangan kripto yang mendalam, tidak ada peluang untuk memahami cara memperdagangkan mata wang kripto.

Berita baiknya ialah hari ini, seseorang dapat memperoleh banyak sumber (ada yang percuma). Dari kursus dalam talian hingga perdagangan buku psikologi hingga sesi bimbingan, seseorang dapat mencari bahan hebat untuk mempelajari asas-asas perdagangan crypto mengikut kadar mereka sendiri.

Pastikan anda mencari sumber yang mempunyai reputasi baik kerana sebilangan peniaga boleh menyebarkan maklumat palsu untuk tujuan spekulasi.

2. Ketahui mengenai Bitcoin dan Altcoins

Sebelum anda memulakan perdagangan cryptocurrency, anda juga harus mempunyai pemahaman mendalam mengenai Bitcoin dan altcoin.

Dengan lebih dari 7,000 syiling di luar sana, peniaga kripto harus melakukan penyelidikan sendiri dan menjelaskan tujuan kewangan mereka. Pertimbangkan jumlah dagangan, had pasaran, dan sentimen ketika memilih crypto. Walaupun Bitcoin, Ethereum, Tether, dan Ripple adalah antara koin paling selamat untuk diperdagangkan, terdapat beberapa kripto yang tidak dinilai di luar sana dengan banyak potensi.

Yang mengatakan, beberapa duit syiling baru boleh berisiko atau bahkan penipuan. Sekiranya anda mempunyai pandangan yang idealis terhadap dunia kripto, sudah tiba masanya untuk mengingatkan anda tentang beberapa penipuan terbesar dalam perdagangan kripto. OneCoin, penipuan cryptocurrency terbesar yang pernah berlaku, menyebabkan kerugian € 4 bilion di seluruh dunia.

3. Ketahui mengenai Teknologi Blockchain

Langkah penting lain untuk perdagangan hari cryptocurrency adalah mempelajari lebih lanjut mengenai teknologi blockchain dan alternatifnya. Walaupun tidak ada yang mengharapkan anda memahami kerumitan teknologi blockchain, anda semestinya biasa dengan kesannya terhadap perdagangan crypto dan turun naik.

Pada asasnya, teknologi blockchain adalah asas perdagangan cryptocurrency. Seperti namanya, blockchain adalah rantai blok yang dijamin dengan kriptografi. Teknologi berasaskan blockchain adalah masalah besar kerana ia memberikan keselamatan dan ketelusan.

Kerana faedahnya, blockchain mempunyai banyak aplikasi di luar sektor kewangan. Ikuti permainan, sebagai contoh – salah satu industri yang paling pesat berkembang di seluruh dunia! Teknologi blockchain dapat meningkatkan aspek permainan, seperti pemilikan digital dan pengalaman pengguna.

4. Amalkan Perdagangan Hari dan Belajar dari Kesalahan Anda

Setelah anda memperoleh pengetahuan yang cukup mengenai cryptocurrency dan blockchain, sudah tiba masanya untuk memulakan perdagangan cryptocurrency. Sekiranya anda memerlukan latihan lagi, pertimbangkan akaun demo. Walaupun akaun demo mungkin mempermainkan pedagang – kerana mereka tidak mempunyai risiko dan emosi sebenar – akaun demo menawarkan peluang yang baik untuk peniaga hari kripto untuk menguji kemahiran mereka.

Seperti yang disebutkan di atas, perdagangan hari memerlukan banyak kemahiran dan perhatian, jadi berlatih, berlatih, dan berlatih. Seperti yang dikatakan oleh guru perdagangan Steve Clark mengenai perdagangan, “Lakukan lebih banyak yang berfungsi, dan kurang dari yang tidak.”

5. Cari Pertukaran Reputasi

Apabila anda akhirnya bersedia untuk memulakan perdagangan cryptocurrency, sudah tiba masanya untuk memilih broker terkemuka yang membolehkan anda memperdagangkan mana-mana pasangan cryptocurrency yang anda minati.

Pertimbangkan jika broker anda selamat dan juga jika platform mereka menawarkan alat perdagangan yang boleh dipercayai. Dengan eToro, sebagai contoh, anda boleh membeli dan menjual kripto dan berdagang CFD lebih daripada 90 cryptocurrency. Mudah memulakan perdagangan hari ini hari ini!

eToro – Platform pertukaran dan perdagangan crypto Terbaik

broker etoro

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam industri ini selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

6. Pilih Pasangan Cryptocurrency untuk Perdagangan Hari

Langkah lain untuk belajar bagaimana perdagangan hari ini adalah memilih pasangan crypto. Sama seperti forex, dalam perdagangan kripto kita berdagang pasangan; Dalam kata lain, anda menukar satu cryptocurrency dengan yang lain.

Katakan selepas kopi pagi anda membeli satu token Ripple bernilai 0,000017 Bitcoin. Beberapa jam kemudian anda menjualnya pada 0,000020 Bitcoin. Oleh itu, anda telah memperoleh keuntungan sebanyak 0,000003 Bitcoin atau $ 0,039. Tidak banyak, tetapi jika anda membuat banyak perdagangan seperti ini, anda perlahan-lahan dapat meningkatkan kekayaan anda.

Sama ada anda memilih untuk memperdagangkan pasangan crypto-fiat atau pasangan crypto-crypto, pastikan anda telah melakukan penyelidikan dan memahami faktor-faktor yang mempengaruhi cryptocurrency pilihan anda. Sebagai contoh, pada masa yang tidak menentu, banyak peniaga boleh beralih ke Tether – a stablecoin yang disatukan ke dolar AS.

7. Pelajari Analisis Dagangan Lanjutan

Untuk mempelajari bagaimana perdagangan hari dan memahami semua faktor yang mempengaruhi kripto dan turun naik harga, seseorang harus mempelajari pelbagai jenis analisis. Dua kaedah analisis utama yang digunakan peniaga kripto adalah analisis asas dan teknikal.

Analisis fundamental adalah kaedah kompleks yang melibatkan analisis pasaran yang berbeza, peristiwa global, kadar faedah, dan banyak lagi. Analisis teknikal, sebaliknya, berkaitan dengan statistik, data, tren, dan jumlah – semua faktor digerakkan oleh prinsip penawaran dan permintaan. Di sini kita harus perhatikan bahawa analisis momentum, yang didefinisikan sebagai kemampuan pasar crypto untuk mengekalkan tren tertentu dalam jangka waktu tertentu, dapat digunakan juga.

Yang mengatakan, analisis sentimen juga penting, dan sering digunakan oleh peniaga hari. Pada asasnya, ia menangani bagaimana perasaan orang terhadap cryptocurrency. Dan kita semua tahu bahawa kripto boleh menjadi alternatif kepada perbankan kerana mereka terdesentralisasi dan telus. Cukup menarik, betul?

8. Ikuti Berita Cryptocurrency

Walau bagaimanapun, kaedah dan alat analisis perdagangan (seperti Perbezaan Purata Pergerakan dan Indeks Kekuatan Relatif) tidak mencukupi. Untuk memahami pasaran, seseorang harus mengikuti berita crypto. Perdagangan cryptocurrency sangat dipengaruhi oleh berita, peristiwa, peraturan, dan perkongsian yang berpotensi, jadi tetap terkini sangat penting.

Yang mengatakan, Internet penuh dengan catatan spekulatif, tweet, dan berita palsu, jadi pastikan anda mempunyai akses ke maklumat yang boleh dipercayai.

9. Buat Strategi Pengurusan Risiko yang Berkesan

Untuk belajar perdagangan sehari-hari, anda harus belajar mengurus risiko dan merangkumi kerugian. Strategi keluar sangat penting untuk berjaya. Anda harus menetapkan pesanan berhenti dan had yang betul.

Mari kita beri contoh: bayangkan anda adalah peniaga crypto day di UK yang berminat dengan pasangan crypto-to-fiat. Sekiranya anda membeli pesanan pada harga $ 5,000 tetapi tidak mahu mengambil risiko lebih dari 10%, anda harus menetapkan pesanan stop-loss pada harga $ 4,500. Sekiranya perkara tidak berjalan seperti yang dirancang, broker anda akan keluar bagi pihak anda sebelum nilai pasangan anda turun menjadi $ 4,500.

Perhatikan bahawa pakar mencadangkan menetapkan stop-loss berhampiran titik masuk, yang merupakan petua yang sesuai untuk peniaga hari cryptocurrency yang kurang berpengalaman.

10. Terokai Maze Psikologi Perdagangan Crypto

Akhir sekali, untuk mengetahui bagaimana perdagangan cryptocurrency sehari-hari, seseorang harus memahami pentingnya psikologi perdagangan.

Walaupun anda akan kalah, anda harus tetap objektif. Jangan sekali-kali mengeluarkan pinjaman untuk melabur dalam crypto; jangan pernah berniaga wang anda tidak akan rugi. Seperti yang dinyatakan di atas, tidak ada tempat untuk tamak dan terlalu percaya diri dalam perdagangan hari kripto.

Cryptocurrency perdagangan sehari boleh seperti tsunami emosi, jadi sentiasa berada dalam had anda dan berdisiplin.

Adakah anda bersedia untuk memperdagangkan kripto?

Alternatif untuk Perdagangan Hari

Sekarang apabila anda mengetahui cara memperdagangkan cryptocurrency, sudah tiba masanya untuk memulakan. Namun, jika anda berfikir bahawa perdagangan hari itu bukan untuk anda, anda hanya boleh mempertimbangkan alternatif perdagangan lain.

  • Perdagangan swing: Sama seperti perdagangan hari, perdagangan swing adalah kaedah berisiko dan dinamik yang membolehkan anda membeli rendah dan menjual tinggi. Satu-satunya perbezaan ialah anda dapat memegang jawatan anda selama berhari-hari atau bahkan berminggu-minggu. Dalam kata lain, matlamat utama perdagangan swing adalah untuk mengenal pasti trend jangka menengah untuk menghasilkan keuntungan.
  • HODL: Ini adalah strategi jangka panjang untuk membeli crypto dan menahannya untuk jangka masa yang panjang, bahkan selama bertahun-tahun. Ini adalah jenis pelaburan yang popular, yang juga bebas tekanan. Jangan lupa bahawa anda memerlukan pertukaran seperti eToro di mana anda boleh membeli dan menyimpan kripto yang berbeza.
  • ICO: Penawaran Syiling Permulaan (ICO) juga merupakan kaedah terbaik untuk menjana pendapatan. Bagaimana? Cukup dengan membeli token duit syiling baru dengan harga potongan. Lakukan kajian anda dan belajar mengenali penipuan untuk melindungi wang anda.

Cukup menarik, cara lain yang lebih khusus untuk menjana wang dari cryptos termasuk perlombongan, pengembangan blockchain, dan juga pengiklanan.

Tidak kira apa yang anda pilih, pastikan anda mengetahui peraturan dan percukaian crypto sebelum anda mula berniaga. Lagipun, perdagangan hari kripto adalah usaha kewangan yang serius!

Perkara utama

  • Perdagangan hari adalah kaedah yang popular untuk berdagang kripto dalam satu hari perdagangan.
  • Seseorang harus memahami asas-asas dunia kripto dan psikologi perdagangan kripto untuk belajar bagaimana melakukan perdagangan cryptocurrency.
  • Berita kripto, analisis fundamental, corak data, pengurusan risiko, dan sentimen pasaran juga merupakan faktor penting untuk dipertimbangkan.
  • Bagi mereka yang tidak berminat untuk pelaburan jangka pendek, perdagangan swing, holding, dan ICO adalah alternatif yang baik untuk cryptocurrency perdagangan hari.

Kami di Trading Education dapat membantu anda memahami rahsia perdagangan hari crypto: daftar ke salah satu kursus dalam talian kami hari ini.

Adakah anda fikir bahawa cryptocurrency perdagangan hari adalah untuk anda? Sekiranya tidak, apakah alternatif yang akan anda pilih?

Cryptocurrency Dagangan Hari – Soalan Lazim

Apakah cryptocurrency terbaik untuk perdagangan harian?

Cryptocurrency menjadikan aset perdagangan yang hebat secara umum, dengan BTC dan ETH menjadi antara syiling terbaik untuk perdagangan hari ini. Kerana cryptos ini adalah dua pemain utama dalam industri ini, mereka mempunyai kecairan yang tinggi dan disenaraikan di banyak bursa, seperti eToro.

Bagaimana saya boleh memulakan perdagangan hari?

Setelah anda melabur dalam pendidikan dan amalan perdagangan kripto yang betul, mudah untuk memulakan perdagangan hari. Anda harus memilih broker yang boleh dipercayai, membiayai akaun anda, dan memilih pasangan crypto untuk berdagang. Sangat mudah untuk memulakan; anda bahkan boleh memulakan perdagangan cryptocurrency sehari dengan hanya $ 100.

Bolehkah saya menjana wang dengan cryptocurrency perdagangan hari?

Walaupun perdagangan hari kripto adalah usaha yang menguntungkan yang ditandai dengan turun naik yang tinggi, penyelidikan menunjukkan bahawa hanya 1% -13% peniaga memperoleh keuntungan secara konsisten. Itulah sebabnya, seseorang harus melabur dalam pendidikan perdagangan dan disiplin diri untuk menjadi berjaya. Seperti kata pedagang profesional Alexander Elder, “Tujuan pedagang yang berjaya adalah membuat perdagangan terbaik. Wang adalah sekunder. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector