Bagaimana Menjadi Pedagang Cryptocurrency yang Berjaya pada tahun 2020

Bagaimana Menjadi Pedagang Cryptocurrency yang Berjaya

Minat dalam cryptocurrency telah meningkat dengan ketara dalam 10 tahun kebelakangan ini, dengan semakin banyak orang yang bercita-cita menjadi peniaga cryptocurrency yang berjaya. Dari perdagangan crypto hingga permainan blockchain, semakin banyak industri menggunakan transaksi dan teknologi cryptocurrency. Cukup menarik, menurut data, kini terdapat lebih daripada 47.14 juta pengguna dompet blockchain dari seluruh dunia.

Namun, menjadi peniaga cryptocurrency yang berjaya pada tahun 2020 sukar. Terdapat banyak cabaran yang harus diatasi oleh teknologi blockchain dan perdagangan crypto, dengan tahun 2020 menjadi salah satu ujian paling serius bagi ekonomi dunia.

Sekiranya anda seorang pemula, jangan ragu untuk mendaftar kursus perdagangan crypto kami. Dengan kami, anda boleh belajar bagaimana mengatasi halangan yang dihadapi oleh industri cryptocurrency hari ini dan menjadi peniaga cryptocurrency yang berjaya pada tahun 2020!

Artikel ini akan mendedahkan perkara paling penting yang mesti anda fahami jika anda ingin menjadi peniaga crypto yang berjaya. Oleh itu, mari kita lihat cabaran terbesar untuk cryptocurrency dan perdagangan crypto pada tahun 2020, cabaran yang akan mempengaruhi pemula dan peniaga crypto yang berpengalaman.

Lebih pintar_way_USA

Panduan Teratas Cara Menjadi peniaga Crypto yang Berjaya

Peniaga Cryptocurrency yang Berjaya Mengetahui Asas Dunia Cryptocurrency secara Hati

Untuk menjadi peniaga cryptocurrency yang berjaya pada tahun 2020, anda harus melaburkan masa dan sumber yang mencukupi untuk memahami kerumitan perdagangan crypto. Bukan rahsia lagi bahawa cryptocurrency, yang ditakrifkan sebagai wang maya, adalah fenomena yang telah merevolusikan seluruh sektor kewangan. Sebagai cryptocurrency ditadbir oleh algoritma komputer, bukan bank pusat, semakin banyak orang beralih kepada cryptocurrency dan perdagangan crypto.

Bukan rahsia itu pasaran cryptocurrency sangat tidak menentu. Ambil bitcoin, yang mempunyai kuantiti tetap BTC, misalnya! Untuk menjadi peniaga cryptocurrency yang berjaya, seseorang harus memahami bahawa turun naik adalah ukuran risiko yang penting, yang dapat membantu peniaga membuat banyak kekayaan.

Juga, kita harus perhatikan bahawa cryptocurrency yang paling banyak digunakan masih bitcoin, dilancarkan pada tahun 2009. Potensi bitcoin mengilhami pelbagai jenis cryptocurrency, yang dikenali sebagai altcoin. Pemahaman mendalam mengenai industri dan cryptocurrency teratas yang akan meletup pada tahun 2020 dapat membuka jalan menuju kejayaan perdagangan crypto.

Pengetahuan dan analisis mendalam sangat penting untuk membantu peniaga kripto mengembangkan strategi perdagangan yang konsisten. Bagaimanapun, ketekalan adalah kunci kejayaan! Analisis pergerakan anda, pelajari dari kesilapan anda, dan fokus pada kejayaan jangka panjang anda dan bukannya keuntungan cepat.

Untuk Menjadi Pedagang Cryptocurrency yang Berjaya pada tahun 2020, Anda Harus Memiliki Kelebihan Perdagangan Cryptocurrency

kebaikan perdagangan cryptocurrency

Tertanya-tanya mengapa dunia cryptocurrency telah berkembang begitu banyak dan mengapa teknologi blockchain adalah perkara besar? Nah, cryptocurrency mempunyai pelbagai kelebihan, termasuk sifatnya yang terdesentralisasi – kelebihan yang telah diterima oleh peniaga cryptocurrency yang berjaya.

Cryptocurrency boleh ditawarkan perlindungan inflasi pada tahun 2020 dan menghapuskan keperluan pemproses pembayaran pihak ketiga. Selain itu, semua cryptocurrency menggunakan teknologi blockchain untuk memastikan privasi pengguna dan perdagangan yang selamat. Hakikatnya, privasi dan keselamatan data sangat penting dalam dunia teknologi kami.

Tambahan pula, untuk berjaya, seorang peniaga cryptocurrency harus memahami evolusi cryptocurrency selama ini, yang sangat mengagumkan. Sehingga Jun 2020, menurut sumber, terdapat lebih daripada 5,300 cryptocurrency di luar sana. Beberapa cryptocurrency boleh ditukar dengan mata wang fiat, yang boleh menyebabkan peningkatan dalam platform pembayaran crypto-to-fiat.

Di samping itu, teknologi blockchain dapat memberi kesan kepada seluruh dunia yang jauh di luar sektor kewangan, jadi orang-orang tergila-gila dalam perdagangan cryptocurrency. Berbagai bidang, termasuk industri permainan, perawatan kesihatan, penerokaan ruang angkasa, dan muzik, telah beralih ke teknologi blockchain untuk meningkatkan keselamatan dan operasi antara pengguna. Semua itu boleh menghasilkan penerimaan transaksi dan perdagangan cryptocurrency yang lebih tinggi.

Untuk Menjadi Pedagang Cryptocurrency yang Berjaya, Seseorang Perlu Mempelajari Cara Mengatasi Cabaran Terbesar untuk Cryptocurrency pada tahun 2020

Walaupun populariti teknologi cryptocurrency dan blockchain semakin meningkat, kita harus bersetuju tahun 2020 telah suram bagi banyak industri. Oleh itu, mari kita lihat cabaran terbesar untuk cryptocurrency pada tahun 2020 yang harus diatasi oleh peniaga cryptocurrency yang berjaya.

 • Cryptocurrency dan COVID-19

perdagangan cryptocurrency pada tahun 2020

Dari pengangguran global hingga beban penjagaan kesihatan di seluruh dunia, COVID-19 telah mengubah dunia kita ke titik yang tidak akan kembali. Wabak coronavirus yang berterusan terus mencabar ekonomi di seluruh dunia. Dunia perdagangan cryptocurrency tidak terkecuali! Sebenarnya, Panduan Perbelanjaan Blockchain Seluruh Dunia IDC meramalkan perlambatan penyelesaian blockchain dalam jangka pendek.

Yang mengatakan, dalam jangka panjang, industri blockchain mungkin memainkan peranan penting dalam pembayaran dalam talian, rantaian bekalan, pemantauan penjagaan kesihatan, pengedaran pinjaman, dan bahkan e-voting. Seperti yang dikatakan oleh pakar, kembali normal tidak akan menjadi pilihan selepas wabak itu, jadi industri cryptocurrency hanya dapat membantu kita menyesuaikan diri dengan dunia pasca-koronavirus.

Oleh itu, peniaga cryptocurrency yang berjaya harus meluangkan masa dalam analisis mendalam dan melihat gambaran yang lebih besar. Kursus dan bengkel cryptocurrency dapat membantu peniaga mendapatkan maklumat terkini dan berhubung dengan peniaga lain.

 • Peraturan Cryptocurrency dan Crypto

peraturan cryptocurrency

Walaupun terdapat faedah yang dapat ditawarkan oleh penyelesaian blockchain pada tahun 2020, ada banyak ketidakpastian dan tidak jelas peraturan global mengenai penggunaan cryptocurrency dan perdagangan crypto. Oleh itu, pedagang cryptocurrency yang ingin menakluki dunia crypto harus membiasakan diri dengan semua spesifik ini. Percaya atau tidak, walaupun banyak negara mengakui bahawa perdagangan kripto tidak haram, perdagangan kripto juga tidak disahkan di seluruh dunia.

Tidak syak lagi bahawa salah satu cabaran utama dunia cryptocurrency adalah jumlah bil baru pada tahun 2020. Arahan EU Anti-Pengubahan Wang Haram Kelima atau 5AMLD, sebagai contoh, adalah salah satu perubahan besar dalam bidang crypto. Perhatikan bahawa 5AMLD memerlukan platform crypto untuk mengenal pasti pelanggan mereka untuk tujuan anti pengubahan wang haram.

Di AS, yang dibincangkan Akta Cryptocurrency 2020, yang dicetuskan oleh projek Facebook Libra, juga menuntut lebih banyak penjelasan digital untuk mencegah jenayah dalam talian dan pengelakan cukai. Oleh itu, seperti yang dinyatakan di atas, peniaga cryptocurrency yang berjaya harus mengikuti berita dan menganalisis semua faktor yang mungkin mempengaruhi pergerakan perdagangan mereka.

 • Infrastruktur Cryptocurrency dan Crypto

infrastruktur crypto

Untuk menjadi peniaga cryptocurrency yang berjaya pada tahun 2020, atau bahkan raja kripto seterusnya, seseorang harus mengetahui infrastruktur crypto. Walaupun semua perkara tidak diketahui dalam dunia perdagangan kripto, pasaran cryptocurrency berkembang. Dengan permintaan penyelesaian blockchain dan transaksi crypto yang semakin meningkat, platform perlu meningkatkan infrastrukturnya untuk menampung lebih banyak orang.

Skalabiliti menjadi perhatian utama untuk menarik pedagang cryptocurrency baru pada tahun 2020 dan menjamin pengalaman dan keselamatan pengguna yang menyenangkan pada masa yang sama.

Apabila berkaitan dengan pengalaman pengguna, kita harus memperhatikannya kebolehgunaan juga merupakan halangan utama untuk cryptocurrency. Pemula dan pengguna perdagangan kripto yang tidak betul-betul mahir teknologi mungkin mengalami kesukaran dengan transaksi kripto, terutama untuk kemungkinan pembayaran sehari-hari.

Pada tahun 2020, Peniaga Cryptocurrency yang Berjaya Harus Melindungi Keselamatan Mereka

Walaupun teknologi blockchain dianggap tidak dapat dilaksanakan, hak dan keselamatan data masih merupakan beberapa cabaran utama untuk perdagangan cryptocurrency pada tahun 2020.

Sebagai contoh, cryptocurrency yang ditawarkan sebagai pertukaran mata wang fiat boleh menjadi sasaran serangan dalam talian. Sebagai contoh, Trinity Wallet kehilangan $ 2 juta setelah penggodam menyasarkan sistem pemproses pembayarannya Moonpay. Ketika datang ke pembayaran sehari-hari yang akan datang, pakar cryptocurrency juga harus memikirkan bagaimana menyelesaikan kemungkinan pertikaian pembeli-penjual.

Penipuan cryptocurrency adalah satu lagi cabaran yang harus ditangani oleh peniaga cryptocurrency yang berjaya. Dari aplikasi palsu hingga penipuan e-mel, penipuan cryptocurrency ada di mana-mana. Di sini anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai Bitconnect dan OneCoin – dua penipuan crypto terbesar yang pernah ada.

Oleh itu, untuk menjadi peniaga crypto yang berjaya pada tahun 2020, pertimbangkan untuk mencari a broker yang berwibawa untuk melindungi keselamatan anda!

Untuk Menjadi Pedagang Cryptocurrency yang Berjaya pada tahun 2020, Anda Tidak Harus Mengelakkan Mata kepada Masalah Alam Sekitar dan Ekonomi Global

Untuk menjadi peniaga crypto yang berjaya pada tahun 2020, anda harus mengetahui semua masalah persekitaran, kewangan, dan sosial di luar sana. Bukan rahsia lagi bahawa perlombongan crypto memerlukan banyak tenaga. Percaya atau tidak, yang Industri perlombongan Bitcoin menggunakan lebih banyak kuasa daripada seluruh Denmark! Tidak hairanlah bahawa pengurangan Bitcoin pada 2020 akan memberi kesan kepada pelombong dan peniaga.

Cukup menarik, menurut statistik, 44% Bitcoin dan 52% kolam perlombongan Litecoin pada 2018 berada di wilayah Asia-Pasifik. Untuk menjadikan teknologi cryptocurrency lebih mesra alam, pakar mencadangkan mengurangkan ganjaran perlombongan atau beralih ke algoritma perlombongan yang berbeza. Menangani cabaran persekitaran seperti itu, bersama dengan perubahan iklim dan pencemaran, sangat penting bagi masyarakat untuk berkembang dan peniaga crypto berjaya.

Dunia mata wang digital sentiasa berubah, jadi mana-mana peniaga crypto yang berjaya harus mengetahui bagaimana ekonomi dunia berfungsi. Salah satu cabaran terbesar untuk cryptocurrency pada tahun 2020, misalnya, adalah kenaikan mata wang digital seperti bitcoin baru.

Menariknya, China telah melancarkan rancangan utama untuk beralih ke pembayaran digital untuk mengambil bitcoin dan kebergantungan mereka pada dolar AS. Tidak diragukan lagi proses ini akan mempengaruhi perdagangan kripto di seluruh dunia, jadi pedagang kripto yang berjaya harus terus dimaklumkan pada tahun 2020.

Untuk Menjadi Pedagang Cryptocurrency yang Berjaya pada tahun 2020, Anda Perlu Menjaga Emosi Anda dan Memahami Sikap Sosial Terhadap Perdagangan Crypto

peniaga Crytocurrency

Walaupun industri cryptocurrency dapat mengubah seluruh dunia, kita harus mengakui bahawa pasaran cryptocurrency terselubung dalam kesalahpahaman. Akibatnya, sikap sosial terhadap perdagangan crypto dan platform blockchain masih cukup negatif. Oleh kerana peraturan yang lemah, masalah keselamatan, dan turun naik yang tinggi, banyak orang masih menganggap perdagangan crypto cerdik.

Oleh kerana cryptocurrency telah digunakan untuk aktiviti haram di web gelap, banyak yang enggan mempercayai bahawa dunia cryptocurrency sudah menjadi bahagian penting dari realiti kita. Walaupun begitu, seorang peniaga kripto yang ingin berjaya pada tahun 2020 harus memberi tumpuan kepada pendidikan perdagangan, analisis data, dan perdagangan yang konsisten – bukan pada sikap sosial.

Selain itu, peniaga crypto harus mengawal emosi mereka untuk menjadi berjaya. Tidak ada tempat untuk membalas dendam, takut, atau terlalu percaya diri dalam perdagangan. Jangan lupa bahawa perdagangan bukan perjudian!

Cukup buat rutin kerja yang menyeronokkan, cari keseimbangan antara kerja dan kehidupan peribadi, dan ikuti rancangan anda untuk mencapai kejayaan perdagangan crypto!

Perkara utama

 • Untuk menjadi peniaga cryptocurrency yang berjaya pada tahun 2020, anda harus melaburkan banyak masa dan sumber dalam pendidikan perdagangan. Bagaimanapun, dunia cryptocurrency telah berkembang dengan ketara sejak sedekad yang lalu.
 • Tahun 2020 telah mencabar ekonomi dan masyarakat di seluruh dunia, dan perdagangan kripto tidak terkecuali. Sekiranya teknologi blockchain berjaya mengatasi beberapa cabaran wabak yang sedang berlaku, dunia perdagangan cryptocurrency mungkin memenangkan masyarakat kita.
 • Salah satu masalah utama cryptocurrency pada tahun 2020 adalah peraturan crypto yang tidak jelas. Volatiliti, kebimbangan keselamatan, dan kegunaan juga merupakan isu utama yang harus dipertimbangkan oleh peniaga crypto yang berjaya.
 • Pedagang cryptocurrency yang berjaya tidak boleh menutup mata terhadap persekitaran dan semua trend ekonomi dan masalah sosial di seluruh dunia untuk terus berada di hadapan pasaran.
 • Untuk berjaya pada tahun 2020, mana-mana peniaga cryptocurrency harus belajar bagaimana mengawal emosi mereka dan tetap konsisten.

Pada akhirnya – walaupun teknologi blockchain dan pembayaran maya menawarkan banyak faedah – cryptocurrency masih belum diterima secara meluas. Tahun 2020 dengan peristiwa bergelora dapat menentukan masa depan seluruh dunia crypto.

Sekiranya anda seorang pemula kepada dunia cryptocurrency yang menarik, kami di Trading Education sedia membantu anda meneroka dunia perdagangan crypto. Cukup mendaftar untuk kursus perdagangan crypto kami untuk menjadi pro pada tahun 2020!

Mulakan Berdagang Crypto dengan Etoro

Tidak sukar untuk memulakan perdagangan cryptocurrency, dan anda boleh memulakan dengan akaun demo dari etoro dalam beberapa minit. Secara sederhana buat akaun Perdagangan dan mula berniaga! Setelah anda yakin dengan kemampuan perdagangan anda, anda boleh beralih terus ke akaun langsung dan depositkan dana anda dan mula berdagang pasaran cryptocurrency dalam masa nyata.

Mengapa Menjadi Pedagang Cryptocurrency Dengan Etoro?

Berdagang cryptocurrency dengan Etoro dilengkapi dengan faedah tertentu, seperti kemampuan untuk:

 • Beli dan jual atau pergi CFD cryptocurrency panjang dan pendek, yang bermaksud anda berpotensi mendapat keuntungan dari pasaran naik dan turun.
 • Berdagang dengan syarikat yang mapan dan sangat terkawal termasuk peraturan dari Amerika Syarikat, Lembaga Kelakuan Kewangan Inggeris, Suruhanjaya Sekuriti dan Pelaburan Australia, Suruhanjaya Sekuriti dan Pertukaran Cyprus.
 • Akses pelbagai jenis cryptocurrency teratas: Sebagai perintis global dalam perdagangan cryptocurrency, platform eToro sudah menawarkan banyak mata wang digital paling popular di dunia, dengan rancangan untuk terus menambahkan yang baru di masa hadapan.
 • Jadilah sebahagian daripada komuniti crypto yang lebih besar: Kami mendapati peniaga crypto Etoro sebagai pemikir inovatif, cerdas dan progresif yang begitu bersemangat untuk masa depan blockchain seperti kita! eToro bukan sekadar platform untuk melabur – ia juga merupakan tempat yang sesuai untuk berinteraksi, berhubung, dan berkongsi pengetahuan antara satu sama lain.
 • Cari kaedah paling bijak untuk melabur dalam mata wang kripto: CryptoPortfolio ™ yang inovatif adalah instrumen kewangan pertama: jenis portfolio cryptocurrency berprestasi tinggi yang pelbagai dan seimbang, yang diuruskan secara profesional oleh pakar pelaburan eToro untuk pelaburan yang optimum.
 • Biarkan peniaga crypto yang berpengalaman bekerja untuk anda: teknologi CopyTrader ™ eksklusif eToro membolehkan pelanggan membandingkan prestasi peniaga teratas dan memilih untuk meniru aktiviti perdagangan mereka secara automatik dan dalam masa nyata.

Adakah anda bersedia untuk belajar bagaimana Menjadi Pedagang Cryptocurrency yang Berjaya pada tahun 2020? Apa yang menghalangi anda? Beritahu kami dalam komen.

Analisis perdagangan bukan petunjuk yang boleh dipercayai untuk prestasi semasa atau masa depan, kerana keadaan dapat berubah dari masa ke masa. Sebelum membuat sebarang keputusan pelaburan, anda harus mendapatkan nasihat daripada penasihat kewangan bebas.

eToro adalah platform pelbagai aset yang menawarkan pelaburan dalam stok dan aset kripto, serta perdagangan CFD.

Harap maklum bahawa CFD adalah instrumen yang kompleks dan berisiko tinggi kehilangan wang dengan cepat kerana leverage. 62% akaun pelabur runcit kehilangan wang ketika berdagang CFD dengan pembekal ini.

Cryptoassets adalah instrumen mudah berubah yang boleh turun naik secara meluas dalam jangka masa yang sangat pendek dan oleh itu tidak sesuai untuk semua pelabur.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me