Bitcoin Tunai Ke Bulan Pada 2019?

Bitcoin Cash adalah Cryptocurrency terbesar ke-5 mengikut had pasaran dan mungkin merupakan saingan terbesar bagi Bitcoin itu sendiri dari segi apa yang ingin dicapai.

Tetapi anda mungkin tidak tahu dengan tepat apa itu, atau adakah pelaburan itu bernilai atau tidak.

Pendidikan Perdagangan hadir untuk mengungkap cryptocurrency ini dan melengkapkan anda dengan semua butiran yang anda perlukan untuk membuat keputusan yang tepat mengenai pelaburan dalam Bitcoin Cash.

Dalam artikel ini, kita akan melihat apa itu Bitcoin Cash, bagaimana ia muncul dan apa potensi yang ada pada para pedagang pada tahun 2019.

Ingin belajar bagaimana memperdagangkan cryptocurrency seperti pro? Ambil kami kursus cryptocurrency!

Bagaimana Bitcoin Cash dibuat?

wang tunai bitcoin

Tunai Bitcoin (BCH) tidak boleh dikelirukan dengan Bitcoin (BTC). Kedua-dua cryptocurrency itu dihubungkan, tetapi mereka tidak sama walaupun mempunyai asal usul yang sama.

Bitcoin Cash berkembang ketika ada perselisihan antara Bitcoin pengguna bagaimana mata wang harus ditangani semasa pertumbuhannya yang pesat.

Terutama bagaimana seharusnya skala untuk menangani lebih banyak transaksi kerana semakin banyak pengguna mulai menggunakannya.

Seperti yang anda mungkin tahu, Bitcoin agak lambat jika dibandingkan dengan Visa atau PayPal, dan semakin popular, secara teorinya semakin lambat.

Hari ini, Bitcoin hanya mampu mengendalikan 3 hingga 7 tps (transaksi sesaat), yang sangat kecil dibandingkan dengan 24,000 tps Visa, atau bahkan 193 tps PayPal.

Walaupun perlu disebutkan bahawa transaksi harian purata Visa sebenarnya sekitar 4,000 tps, yang menjadikan persaingan sedikit lebih tinggi.

Di kalangan komuniti Bitcoin, tidak ada kata sepakat mengenai bagaimana menangani masalah ini, terutamanya setelah Satoshi Nakamoto hilang dan tidak ada seorang pun pemimpin.

Segera mula muncul

Komuniti yang akan segera menyokong Bitcoin Cash sebahagian besarnya menentang dua perkara; SegWitx2 (Segregated Witness) dan rangkaian kilat.

SegWit merancang untuk memindahkan beberapa maklumat yang diperlukan untuk urus niaga di luar blockchain untuk mengosongkan ruang dalam blok dan memenuhi lebih banyak transaksi.

Sementara rangkaian kilat memindahkan beberapa transaksi dari blockchain sehingga ia berlaku hampir seketika.

Mereka percaya bahawa Bitcoin terlalu banyak berubah dan hampir tidak dapat dikenali dengan penglihatan Nakamoto.

The Tunai Bitcoin faksi berpendapat bahawa Nakamoto pada awalnya mencadangkan pembesaran blok supaya mereka dapat menangani lebih banyak transaksi.

Pada masa perpecahan dan masih hari ini, Bitcoin mempunyai ukuran blok 1 MB.

1 MB menyebabkan kelewatan yang besar dalam masa transaksi dan menghadkan jumlah transaksi yang dapat diproses oleh rangkaian.

Pada bulan Mei 2017, seorang pengguna mengadu bahawa dia menunggu hingga empat hari untuk transaksi disahkan.

The Tunai Bitcoin pasukan percaya bahawa ukuran blok harus ditingkatkan dari 1 MB menjadi 8 MB – lapan kali lebih besar.

Dengan cara ini Bitcoin dapat menangani lapan kali lebih banyak transaksi setiap blok dan kekal kompetitif.

Perpecahan

perpecahan tunai bitcoin dan bitcoin

BCH adalah ‘garpu keras’ dari blockchain Bitcoin asal, yang dibuat pada 1 Ogos 2017 ketika cryptocurrency dibahagi dua.

Bitcoin sendiri meneruskan peraturan yang ditetapkannya, sementara Bitcoin Cash mengembangkan peraturan perdagangannya yang tersendiri dan memperoleh jalan pertumbuhannya sendiri dalam proses tersebut..

Walaupun Bitcoin kekal sebagai yang terbesar dari semua cryptocurrency, Bitcoin Cash masuk di tempat kelima.

Ia dinilai sedikit lebih tinggi daripada Litecoin, berdasarkan kapitalisasi pasarannya, tetapi kurang dari Ripple, Ethereum dan Tether.

Adakah Bitcoin Cash selamat?

Ramai pengkritik Bitcoin Cash mengatakan bahawa dengan meningkatkan ukuran blok, Bitcoin Cash kurang selamat daripada Bitcoin. Yang menyatakan, belum ada serangan besar yang berlaku.

Walau bagaimanapun, pada tahun 2018, pemaju Cory Fields menemui pepijat besar; jika blok beracun diterima ke dalam blockchain, ia akan menyebabkan kegagalan konsensus sepenuhnya dan membelah blockchain menjadi dua.

Perkara penting lain yang perlu diperhatikan ketika garpu keras berlaku, blockchain yang asli dan baru mempunyai sejarah yang sama sehingga saat itu.

Setelah perpecahan berlaku, semua orang yang memegang Bitcoin akan menerima jumlah yang sama sebanyak Tunai Bitcoin.

Bagi sesetengah orang, ia telah menunjukkan kemungkinan bahawa perbelanjaan berganda mungkin boleh berlaku di blockchain Bitcoin Cash.

Adakah Tunai Bitcoin menukar Roger Ver?

Roger Ver, wang tunai bitcoin

Roger Ver, dijuluki ‘Bitcoin Jesus’, salah satu penyokong Bitcoin yang paling lantang dan terkenal menukar sokongannya dari Bitcoin ke Bitcoin Cash.

Dia percaya bahawa bukan sahaja Tunai Bitcoin lebih pantas, tetapi juga lebih murah daripada Bitcoin.

Sesungguhnya, ujian yang berlaku pada Disember 2017 mendapati bahawa Tunai Bitcoin adalah 99% lebih murah daripada Bitcoin.

Perlu diperhatikan walaupun begitu Ver masih banyak terlibat dalam Bitcoin juga. Sehingga Ogos 2019, Ver adalah Ketua Pegawai Eksekutif Bitcoin.com, pertukaran untuk Bitcoin dan Bitcoin Cash.

Hari ini, Ver adalah Pengerusi Eksekutif.

Memiliki platform yang terlibat dalam pertukaran Bitcoin dan Bitcoin Cash, mungkin menunjukkan bahawa dia belum sepenuhnya keluar dari kem Bitcoin.

Bitcoin SV adalah serpihan Bitcoin Cash

Pada tahun 2018 satu kumpulan memutuskan bahawa Bitcoin Cash telah berubah terlalu banyak sejak garpu kerasnya dari Bitcoin dan sekarang ia bergerak jauh dari apa yang diharapkan oleh Nakamoto. Bahagian ‘SV’ bermaksud versi Santoshi.

Ini sebahagian besarnya bergantung kepada pasukan di belakang Bitcoin Cash yang memutuskan untuk melaksanakan perkara seperti kontrak pintar.

Perpecahan itu membimbangkan banyak dalam komuniti cryptocurrency. Nampaknya keadaan mungkin muncul di mana setiap kali terdapat perselisihan mengenai bagaimana cryptocurrency dikembangkan, kumpulan akan berpisah.

Dan jika ini terus berlaku, akan ada semakin banyak cryptocurrency yang akan menyukarkan dunia yang lebih luas untuk menganggapnya serius.

Perlu juga disebutkan bahawa terdapat beberapa garpu keras lain Bitcoin juga, seperti Bitcoin Gold, Bitcoin Diamond, Bitcoin XT, Bitcoin Classic, dan Bitcoin Unlimited.

Dan hanya mereka yang meminjam moniker Bitcoin. Tunai Bitcoin masih merupakan garpu paling popular di Bitcoin rangkaian.

Sekiranya anda melabur dalam Bitcoin Cash?

melabur dalam bitcoin tunai

Banyak pelabur tetap berwaspada Tunai Bitcoin, dan secara amnya dilihat sebagai salah satu cryptocurrency yang lebih tidak stabil yang ditawarkan, sekurang-kurangnya ketika pertama kali memulakan perdagangan.

Ia mempunyai ukuran blok yang lebih tinggi, memudahkan transaksi dan pengesahan yang lebih pantas, tetapi ia dilihat kurang selamat untuk alasan ini.

Ada yang melihat Tunai Bitcoin sebagai merosakkan yang asli Bitcoin blockchain, dan bahawa ia mempunyai sedikit potensi pelaburan kerana mata wang kripto lain yang lebih kuat mengautibilisasi pasaran semasa.

Walau bagaimanapun, yang lain melihat Bitcoin Cash sebagai pelaburan yang kukuh berkat pertumbuhannya yang stabil.

Semasa mungkin bukan aset jangka panjang yang ideal untuk dimiliki kerana kemungkinan ia mengalami penurunan nilai yang cepat, ia juga berpotensi untuk berkembang dengan cepat sekiranya permintaan untuk mata wang meningkat.

Pelabur BCH menghadapi pertaruhan yang ketara, tetapi ada kemungkinan hasil yang besar, dan untuk alasan ini, ia mungkin menarik beberapa pelabur yang serius pada tahun 2019.

Walau bagaimanapun, jika anda percaya bahawa saiz blok yang lebih besar akan diperbaiki BitcoinMasalah penskalaan, kemudian Tunai Bitcoin mungkin pelaburan yang tepat untuk anda.

Pedagang harus ingat bahawa Bitcoin Cash, seperti Bitcoin, kemungkinan akan terus berubah walaupun perpecahan mereka adalah kerana mereka tidak mahu berubah.

Seiring berjalannya waktu, sangat mungkin mereka akan menjadi semakin berbeza antara satu sama lain.

Perkara lain yang perlu dipertimbangkan adalah jika 61 tps bernilai melompat dari Bitcoin ke Bitcoin Cash.

Mana-mana cryptocurrency yang anda fikirkan lebih baik, kedua-duanya masih tidak dapat dibandingkan dengan kekuatan Visa atau PayPal, dan cryptocurrency lain dengan tps yang lebih besar.

Bagaimana prestasi wang tunai Bitcoin?

Menurut CoinMarketCap, sehingga September 2019, Tunai Bitcoin adalah cryptocurrency terbesar ke-5, dengan had pasaran $ 4,071,694,031, dan satu duit syiling berharga $ 225.90.

Bitcoin Cash mempunyai jumlah dagangan 24 jam $ 2,068,136,152, bekalan beredar sebanyak 18,024,063 BCH dan, suka Bitcoin, jumlah syiling maksimum 21 juta.

Semasa Bitcoin Cash mula berniaga, satu duit syiling bernilai kira-kira $ 555 dan mempunyai had pasaran $ 0.

Perkara berubah dengan cepat dan selepas tempoh turun naik, Tunai Bitcoin mencapai had pasaran $ 69 bilion dan harga setiap duit syiling kira-kira $ 4,000 pada bulan Disember 2017.

Pada penghujung hari pertamanya, Bitcoin Cash menjadi cryptocurrency terbesar ke-3 selepas Bitcoin dan Ethereum.

Sejak itu, Bitcoin Cash gagal mencapai tahap tertinggi dan menjadi lebih stabil.

Perkara utama

Sekiranya anda ingat apa-apa dari artikel ini, jadikan ini sebagai perkara utama.

  • Tunai Bitcoin mempunyai blok lapan kali lebih besar. Bitcoin mempunyai blok 1 MB sementara Bitcoin Cash mempunyai blok 8 MB.
  • Perpecahan dengan Bitcoin berlaku kerana perselisihan mengenai bagaimana Bitcoin harus skala. Bitcoin akan melaksanakan SegWit dan rangkaian kilat, Bitcoin Cash mahukan blok yang lebih besar.
  • Sehingga September 2019, Tunai Bitcoin adalah cryptocurrency ke-5 terbesar mengikut cap pasaran. Saat ini, ia memiliki kapitalisasi pasar lebih dari $ 4 miliar.
  • Masih ada ketidakpastian mengenai betapa selamatnya Tunai Bitcoin adalah. Ada yang percaya bahawa dengan meningkatkan ukuran blok, ia kurang selamat.

Belajar berniaga Bitcoin Cash dengan kursus cryptocurrency kami

Ingin mengetahui lebih lanjut mengenai cryptocurrency lain dan bagaimana memperdagangkannya? Kemudian daftar ke kursus perdagangan cryptocurrency kami!

Sekiranya anda seronok membaca artikel ini dari Pendidikan Perdagangan, sila beri seperti itu dan kongsikan kepada orang lain yang anda rasa mungkin juga menarik.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me