Cara Berdagang Cardano: Panduan Langkah demi Langkah

Contents

Cara Berdagang Cardano: Panduan Komprehensif untuk Berdagang ADA pada tahun 2021

Perdagangan Cardano sangat mudah apabila anda berjaya.

Cardano (ADA) adalah salah satu daripada banyak aset digital yang berkembang pesat dalam industri cryptocurrency. Meskipun memiliki awal yang agak lambat dari segi harga, Cardano sejak itu naik nilainya.

Sama ada anda ingin mempelbagaikan portfolio pelaburan jangka panjang anda atau mencari keuntungan jangka pendek, Cardano boleh menjadi strategi yang sesuai untuk rancangan perdagangan anda.

Anda boleh menukar Cardano dengan mata wang fiat seperti dolar AS atau mata wang kripto lain seperti Bitcoin.

Di sini kami telah mengumpulkan panduan lengkap mengenai Cara Berdagang Cardano pada tahun 2021.

Ini termasuk pengenalan kepada banyak strategi yang digunakan para profesional berpengalaman, serta petua untuk mencari broker dalam talian yang tepat untuk berdagang Cardano dalam talian.

Cara memperdagangkan Cardano dalam 5 Langkah Mudah:

Untuk memperdagangkan Cardano, langkah pertama adalah Membuka akaun dengan pertukaran yang dikawal selia, mendepositkan dana, memilih Cardano dari senarai platform, dan terakhir Beli ADA (go Long) atau jual ADA (pendek).

Panduan mengenai cara Berdagang Cardano ADA ini akan menguraikan semua perkara dalam syarat Layman agar anda tidak berdagang secara membabi buta. Tetapi, jika anda tidak mempunyai banyak waktu untuk membacanya, inilah yang perlu anda lakukan untuk menukar Cardano sekarang.

Langkah 1: Buka akaun dengan broker yang dikawal selia

Langkah 2: Membiayai akaun anda dengan kad debit / kredit, e-dompet, atau pindahan bank

Langkah 3: Pilih berapa banyak Cardano yang ingin anda jual

Langkah 4: Beli ADA (lama) atau jual ADA (pendek)

Langkah 5: Sahkan perdagangan


Mari kita mulai belajar bagaimana memperdagangkan Cardano pada tahun 2021!

Kandungan

Apa itu Cardano Trading?

Bagaimana Perdagangan Cardano Berfungsi?

Cara Berdagang Cardano Dalam Talian – Menetapkan Perdagangan

Bagaimana Menjana Wang Dagangan Cardano

Cara Berdagang Cardano 2021 – Petunjuk Langkah-demi-Langkah

Cara Berdagang Panduan Cardano – Keputusan

Apa itu Cardano Trading?

Cardano (ADA) adalah cryptocurrency yang berjalan di rangkaian blockchain dengan nama yang sama. Tidak seperti platform blockchain lain, Cardano mengutamakan perkongsian dengan institusi akademik.

Sejak dicipta pada tahun 2015, duit syiling ADA telah meningkat nilainya.

Yang mengatakan, harga cryptocurrency – terutamanya Cardano, sangat tidak stabil. Oleh itu, sebarang trend atau perkembangan kewangan global dalam industri blockchain boleh menyebabkan nilainya berubah.

Secara sederhana, harga Cardano ditentukan oleh penawaran dan permintaan pasaran.

Peningkatan permintaan untuk Cardano mengakibatkan harganya bergerak naik. Sekiranya sebaliknya berlaku, harga akan menurun.

Pada hakikatnya, jika anda tertanya-tanya bagaimana memperdagangkan Cardano, tujuan anda adalah untuk meramalkan sentimen pasaran umum. Selagi anda membuat spekulasi dengan betul, anda akan mendapat keuntungan.

Mari kami tunjukkan kepada anda cara memperdagangkan Cardano dengan contoh:

 • Katakan harga Cardano pada bulan Januari ialah $ 0.25
 • Anda akan mendapat gambaran ini sebagai ADA / USD di broker atau bursa pilihan anda
 • Dengan membuat spekulasi bahawa Cardano akan menaikkan harga, anda membuat pesanan beli bernilai $ 2,000.
 • Dua bulan kemudian, nilai Cardano telah meningkat menjadi $ 0,30.
 • Ini menunjukkan kenaikan 17.18% dari harga yang anda bayar pada asalnya
 • Yakin bahawa sudah tiba masanya untuk mengeluarkan wang, anda membuat pesanan jual untuk keluar dari perdagangan.

Seperti yang anda lihat, dalam masa dua bulan, anda memperoleh keuntungan $ 343.60 dari pegangan $ 2,000 asal anda.

Sebaliknya, jika anda meramalkan pasaran dengan tidak betul, anda akan mengalami kerugian kewangan.

Sederhananya, anda dapat memanfaatkan Cardano dengan memanfaatkan turun naik pasaran. Untuk mencapainya, anda harus terlebih dahulu mendidik diri anda mengenai bagaimana pasaran cryptocurrency berfungsi.

Bagaimana Perdagangan Cardano Berfungsi?

Jika dibandingkan dengan saham dan forex, aset digital seperti Cardano mungkin merupakan tambahan yang agak baru untuk pasaran perdagangan. Walau bagaimanapun, mereka yang biasa dengan selok-belok asas perdagangan akan mendapati Cardano mudah dikuasai.

Sekiranya anda memerlukan penyegaran cepat, atau lebih tepatnya, pengenalan lengkap, berikut adalah asas-asas bagaimana berdagang Cardano secara dalam talian.

Pergerakan Harga Dagangan Cardano

Untuk sebarang aset kewangan, adalah mustahak untuk mengetahui apa yang mendorong kosnya agar dapat meramalkan nilai masa depannya dengan tepat.

Kes Cardano tidak berbeza.

 • Sekiranya lebih ramai peniaga menggunakan Cardano, ini akan mencerminkan harga pasarannya.
 • Sebaliknya, jika anda melihat bahawa peniaga akan kekurangan menjual syiling Cardano mereka, ini akan mengurangkan nilai mata wang digital.

Anda boleh memperdagangkan Cardano sama ada melalui broker dalam talian atau pertukaran cryptocurrency. Semasa melakukannya, anda akan melihat bahawa harga Cardano sedikit berbeza antara platform perdagangan yang bersaing.

Sebagai contoh, pada satu platform, Cardano bernilai $ 0.249; sementara pada yang lain, anda mungkin mendapati harganya $ 0.250. Walau apa pun, perbezaan minit seperti itu wajar di antara banyak pertukaran cryptocurrency dan tidak mempedulikan anda dan kemampuan anda untuk menjana keuntungan.

Pasangan Perdagangan Cardano

carta harga cardano

Seperti yang disebutkan sebelumnya, perdagangan Cardano dapat dilakukan dalam bentuk pasangan crypto-fiat atau pasangan crypto-crypto.

Sebagai contoh, anda boleh memperdagangkan Cardano dengan mata wang yang dikeluarkan oleh kerajaan seperti dolar AS (ADA / USD) – atau terhadap cryptocurrency lain seperti Bitcoin (ADA / BTC).

Semasa memperdagangkan pasangan Cardano-fiat, kebanyakan memilih untuk membuat spekulasi mengenai nilai ADA berbanding mata wang penanda aras global – USD.

Walau bagaimanapun, anda mungkin juga menemui platform yang menawarkan alternatif seperti Euro (ADA / EUR), yen Jepun (ADA / JPY), pound Britain (ADA / GBP), atau dolar Australia (ADA / AUD).

Perlu diingat bahawa pasangan Cardano-fiat mempunyai kecairan yang tinggi dan lebih cenderung membuat anda lebih baik merebak di pasaran. Lebih jauh, lebih mudah untuk membuat spekulasi mengenai Cardano berbanding mata wang fiat daripada Bitcoin atau Ethereum.

Sebaliknya, pasangan crypto-crypto menghendaki anda memahami dengan baik kedua-dua cryptocurrency digital yang anda jual. Atas sebab ini, pasangan Cardano-fiat dianggap lebih sesuai untuk peniaga pemula.

Perdagangan Jangka Panjang atau Jangka Pendek

Semasa memutuskan cara memperdagangkan Cardano, salah satu perkara pertama yang perlu dipertimbangkan adalah sama ada anda ingin berdagang secara jangka panjang atau jangka pendek. Pilihan instrumen kewangan anda juga akan berbeza.

Contohnya, jika anda ingin melabur di Cardano kerana anda berpendapat nilai aset akan meningkat pada masa akan datang – anda boleh memilih strategi jangka panjang. Dalam pendekatan ini, anda akan membeli syiling Cardano dan menyimpannya dalam dompet crypto yang selamat.

Anda boleh memegang duit syiling ini selama berminggu-minggu, bulan, atau kadang-kadang bahkan bertahun-tahun sehingga masa yang tepat muncul untuk memaksimumkan keuntungan anda.

Sebaliknya, ketika memperdagangkan Cardano melalui strategi jangka pendek, anda berhasrat untuk memperoleh keuntungan yang lebih kecil tetapi lebih kerap. Ini melibatkan meletakkan beberapa perdagangan dalam jangka waktu yang singkat, seperti dalam "perdagangan swing" atau "perdagangan hari."

Selain itu, anda perlu mempunyai pemahaman tentang petunjuk teknikal dan analisis carta untuk membuat keuntungan dalam perdagangan jangka pendek Cardano. Prosesnya boleh menjadi sukar bagi peniaga baru.

Oleh itu, anda mungkin menjumpai "beli dan tahan" strategi kaedah yang lebih mudah semasa berdagang Cardano. Bagaimanapun, anda tidak perlu bimbang tentang analisis mendalam mengenai perubahan harga jangka pendek.

Lebih lanjut mengenai perkara di bawah.

1. Perdagangan dan Memiliki Cardano

Sekiranya anda ingin memperdagangkan Cardano dalam jangka masa panjang, disarankan agar anda melakukannya melalui broker yang dikawal selia.

Walau bagaimanapun, penyelidikan untuk broker dalam talian yang boleh dipercayai boleh menjadi proses yang rumit dan sama banyak. Sekiranya anda belum memulakan carian, kami mencadangkan agar anda mempertimbangkan eToro. Platform perdagangan sosial mempunyai 13 juta pelanggan untuk membuktikan kejayaannya.

eToro memudahkan perdagangan Cardano dan cryptocurrency lain dengan komisen sifar. Lebih penting lagi, anda boleh menyimpan duit syiling ADA anda dengan selamat di eToro – kerana broker dikawal selia di beberapa negara.

Sama ada anda seorang pemula atau pedagang berpengalaman, eToro boleh bermanfaat untuk perdagangan aset kripto jangka panjang. Sangat berguna bagi mereka yang tidak mempunyai masa atau sumber untuk menyaksikan setiap turun naik pasaran kecil.

Oleh itu, "beli dan tahan" strategi akan membolehkan anda mendapat keuntungan dari kenaikan nilai Cardano tanpa perlu menganalisis pasaran secara berterusan.

2. Perdagangan Cardano

Sekiranya strategi jangka pendek adalah sesuatu yang menarik minat anda, ada baiknya anda belajar mengenai Cardano CFD (Kontrak untuk Perbezaan).

CFD adalah derivatif yang mencerminkan nilai pasaran aset – dalam kes ini, Cardano.

Semasa berdagang CFD, anda akan membuat spekulasi mengenai mata wang digital tanpa mengambil hak milik. Dengan cara ini, anda boleh pergi berdua "lama" dan "pendek," mengambil kesempatan dari kenaikan dan penurunan harga aset.

Trading Cardano CFD mengundang kelebihan tambahan. Untuk satu, ini memberi anda spread kompetitif di pasar, serta akses untuk memanfaatkan.

Dengan mengatakan itu, leverage dapat mengakibatkan Anda kehilangan lebih banyak dari yang Anda inginkan. Oleh itu, banyak negara, termasuk AS, melarang perdagangan CFD. Sekiranya anda adalah penduduk UK, anda boleh terlibat dalam perdagangan CFD pada aset kewangan lain, tetapi bukan cryptocurrency.

Walaupun begitu, kemungkinan anda akan dapat mencari ruang yang tidak terkawal yang menawarkan leverage di Cardano – misalnya, di bursa cryptocurrency. Walau bagaimanapun, anda akan membahayakan modal anda dengan platform perdagangan pihak ketiga – kerana mereka beroperasi tanpa lesen.

Selanjutnya, sebilangan besar platform ini mengharuskan anda memperdagangkan Cardano berbanding ‘USDT’ dan bukannya dolar AS sebenar.

USDT adalah cryptocurrency bernama Tether, dengan nilainya disatukan menjadi 1 USD. Ini bermaksud bahawa daripada memperdagangkan pasangan kripto-fiat seperti ADA / USD, anda harus memilih pasangan kripto-kripto seperti ADA / USDT.

Cara Berdagang Cardano Dalam Talian – Menetapkan Perdagangan

Pasaran cryptocurrency terkenal dengan turun naiknya. Agar anda mendapat keuntungan dari pergerakan harga ini, anda perlu membuat spekulasi dan membuat pesanan perdagangan dengan sewajarnya.

Anda perlu menyampaikan pesanan ini dengan berkesan supaya broker dalam talian anda dapat melaksanakan perdagangan Cardano untuk anda.

Pesanan ini tetap sama di semua aset kewangan – seperti saham dan forex.

Dengan itu, jika anda baru bermula sebagai peniaga, disenaraikan di bawah adalah pesanan paling asas yang akan anda gunakan semasa berdagang Cardano dalam talian.

Pesanan Beli atau Jual

Mari kita mulakan dengan jenis pesanan yang paling asas dan penting ketika berdagang Cardano dalam talian:

 • Pesanan beli dibuat apabila anda fikir harga Cardano akan meningkat
 • Pesanan jual dibuat apabila anda fikir harga Cardano akan menurun.

Pesanan beli atau jual adalah bagaimana anda membuka kedudukan anda di pasaran. Pada hakikatnya, jika anda berjalan lama di Cardano, anda akan membuka dengan pesanan beli dan menutup kedudukan anda dengan pesanan jual.

Sekiranya anda kekurangan, anda memasuki pasaran dengan pesanan jual dan menutup kedudukan anda dengan pesanan beli.

Harga Penyertaan

Dengan asas-asas pesanan jual beli yang dilindungi, sekarang kita dapat melihat jenis pesanan yang dapat memperkuat strategi perdagangan peribadi anda. Contohnya, dalam pasaran cryptocurrency yang bergerak pantas, harga syiling ADA akan naik dan turun setiap saat.

Oleh itu, anda memerlukan lebih daripada sekadar pesanan beli dan jual untuk menentukan harga yang anda berhasrat untuk memasuki pasaran. Ini dilakukan dengan menetapkan a "pesanan pasaran" atau a "perintah had."

Berikut adalah penjelasan ringkas bagaimana setiap pesanan ini berfungsi semasa berdagang Cardano dalam talian.

 • Pesanan Pasaran: Katakan harga Cardano ialah $ 0.26. Dengan senang hati, anda membuat pesanan pasaran untuk membeli Cardano dengan segera. Ini bermaksud bahawa broker mesti melaksanakan pesanan anda dengan segera atau pada harga terdekat yang tersedia. Mungkin ada sedikit perbedaan antara saat Anda melakukan pemesanan dan ketika pesanan dilakukan, seperti halnya wajar di pasar mana pun.
 • Perintah Had: Sebagai perbandingan, pesanan had lebih tepat. Sebagai contoh, Cardano bernilai $ 0.26 di pasaran. Tetapi, anda hanya mahu membuat pesanan beli apabila harga Cardano mencecah $ 0.27. Di sinilah pesanan had masuk. Anda boleh membuat pesanan had pada $ 0,27, yang bermaksud bahawa pesanan akan dilaksanakan hanya ketika Cardano mencapai harga sasaran anda.

Seperti yang anda duga, pesanan had memberi anda lebih banyak kawalan terhadap perdagangan anda. Selepas itu, adalah pilihan jenis pesanan yang disukai di kalangan peniaga. Namun, jika anda ingin memasuki perdagangan Cardano anda dengan segera, maka pesanan pasaran akan menjadi pilihan yang lebih baik.

Strategi Keluar

Cara anda keluar dari perdagangan Cardano anda mungkin lebih penting daripada cara anda memasukkannya. Oleh itu, pesanan untung dan rugi boleh menjadi penting semasa merancang bila hendak menutup kedudukan anda.

 • Mengambil keuntungan: Katakan anda mahu mengaut keuntungan anda apabila perdagangan Cardano anda memperoleh keuntungan 2%. Ini dapat dilakukan dengan menetapkan pesanan pengambilan untung pada 2% di atas atau di bawah harga kemasukan anda. Broker anda akan menutup perdagangan apabila nilai Cardano mencapai titik pesanan berhenti-rugi yang anda tentukan.
 • Berhenti-rugi: Sama seperti mengaut keuntungan anda, anda juga dapat mengehadkan kerugian semasa berdagang Cardano. Secara sederhana, jika anda tidak mahu mengambil risiko kehilangan lebih dari 1.5% pada perdagangan Cardano anda, tetapkan pesanan stop-loss pada 1.5%. Perdagangan anda akan ditutup hanya apabila duit syiling ADA mencapai tahap harga yang anda tentukan.

Anda boleh menetapkan pesanan take-profit dan stop-loss pada perdagangan yang sama. Sebenarnya, ini sangat digalakkan.

Mari kita terangkan bagaimana memperdagangkan Cardano dengan dua jenis pesanan ini dengan contoh.

 • Anda mahu berniaga ADA / USD.
 • Cardano berharga $ 0.2600.
 • Berharap harga akan naik, anda membuat pesanan beli.
 • Sebagai kemungkinan, anda ingin mengehadkan kerugian anda kepada 1%. Ini bermaksud membuat pesanan stop-loss pada kadar 1% di bawah harga kemasukan anda dari $ 0.2600 – sehingga $ 0.2574
 • Anda ingin menutup perdagangan Cardano anda secara automatik dengan keuntungan 2%, jadi anda membuat untung ambil pesanan pada $ 0.2652.

Sekarang, bergantung pada arah mana nilai Cardano bergerak, broker anda akan melaksanakan pesanan masing-masing dan menutup perdagangan secara automatik.

Contoh di atas boleh melalui dua cara:

 • Cardano meningkat nilainya – broker anda melaksanakan pesanan ambil untung dan menutup perdagangan anda pada $ 0.2652.
 • Cardano merosot nilainya – broker anda melaksanakan pesanan stop-loss dan menutup perdagangan pada $ 0.2574.

Sedia Menyelam Cardano ADA Berniaga?

Bagaimana Menjana Wang Dagangan Cardano

Menetapkan pesanan yang tepat dapat menghilangkan kebutuhan Anda untuk menonton secara manual bagaimana perdagangan anda berjalan lancar. Sebenarnya, ini akan menjadi cara belajar yang sangat tidak cekap untuk memperdagangkan Cardano.

Walaupun begitu, memahami pesanan di atas sahaja tidak akan menjamin bahawa anda meninggalkan perdagangan dengan keuntungan atau anda akan mengelakkan kerugian besar.

Oleh itu, semasa belajar bagaimana memperdagangkan Cardano, anda juga perlu mengetahui beberapa faktor lain yang boleh dan akan memberi kesan sama ada anda memperoleh keuntungan atau tidak.

Kepentingan

‘Kepentingan’ anda semasa memperdagangkan Cardano adalah jumlah wang yang anda risiko pada kedudukan tersebut. Sejauh ini, ukuran saham anda berkadar langsung dengan potensi keuntungan anda. Malangnya, korelasi ini juga merangkumi kerugian.

Sebagai contoh, jika anda mempertaruhkan $ 100 pada perdagangan Cardano dan mendapat keuntungan 2%, ia akan memberi anda keuntungan sebanyak $ 2. Tetapi, jika anda menaikkan kepentingan anda kepada $ 1,000, keuntungan anda akan kekal pada $ 20.

Dengan kata lain, saham yang lebih tinggi bermaksud keuntungan yang lebih tinggi dan kerugian yang lebih tinggi juga.

Ini menjadikan anda mesti menggunakan strategi pengurusan bankroll. Dalam praktiknya, anda akan menahan seberapa banyak wang yang anda jual. Sebilangan besar peniaga melaksanakan peraturan untuk tidak mempertaruhkan lebih daripada 1% dana perdagangan mereka yang ada.

Sebagai gambaran – jika anda mempunyai $ 1,000 dalam akaun perdagangan anda, anda akan mempertaruhkan tidak lebih dari $ 10 pada satu perdagangan Cardano.

Mempunyai kawalan sedemikian terhadap dana anda sangat penting ketika anda berdagang dalam jangka pendek, dengan wang mengalir masuk dan keluar dari akaun anda sepanjang masa.

Platform yang dikawal selia eToro memungkinkan untuk memulakan perdagangan Cardano dengan hanya $ 25 setiap pesanan. Ini membolehkan anda mencuba nasib dalam perdagangan Cardano tanpa perlu mengambil risiko sejumlah besar wang.

Leveraj Dagangan Cardano

Seperti yang telah kita bincangkan, perdagangan CFD crypto tidak sah di semua negara. Namun, jika lokasi anda membenarkan anda mengakses CFD, anda perlu mengetahui apa itu leverage.

Memanfaatkan adalah cara untuk anda berniaga dengan hanya mengumpulkan sejumlah kecil saham yang diinginkan. Anda akan meminjam wang selebihnya dari broker.

Sekiranya anda berjaya meramalkan harga Cardano di masa depan dengan betul, memanfaatkan boleh memberi keuntungan yang besar dalam menghasilkan keuntungan yang besar.

Namun, spekulasi yang salah juga dapat menyebabkan kerugian, hanya diperkuat dengan memanfaatkan.

Biarkan kami memberi anda contoh untuk membersihkan kabut.

 • Anda memutuskan untuk membuat pesanan beli bernilai $ 100 pada ADA / USD.
 • Anda menggunakan leverage 1:10
 • Ini bermaksud saham anda kini bernilai $ 1,000
 • Keuntungan dari perdagangan ini adalah 5%.

Tanpa leverage, anda akan mendapat keuntungan $ 5 dari perdagangan ini. Oleh kerana anda menggunakan leverage pada 1:10, keuntungan anda sebenarnya berjumlah $ 50.

Sekiranya pasaran bertentangan dengan anda, kerugian anda juga akan bertambah dengan nisbah 1:10 yang anda pilih.

Oleh itu, sangat penting bagi anda untuk mengelakkan platform perdagangan yang tidak terkawal yang menawarkan had leverage eksponensial. Ini biasanya boleh mencapai 1: 100 atau lebih.

Sebaliknya, ikuti broker yang dikawal selia seperti eToro, yang menawarkan had leverage sederhana pada CFD cryptocurrency untuk memastikan ini sesuai dengan profil risiko anda,

Yuran untuk Berdagang Cardano Dalam Talian

Tidak semua keuntungan yang anda hasilkan akan berjaya ke poket anda. Sebilangan keuntungan anda akan dikira dengan yuran perdagangan yang dikenakan oleh broker dalam talian anda. Bergantung pada platform perdagangan anda dan jenis strategi yang anda gunakan, yuran yang anda bayar akan berbeza-beza.

Sebagai peniaga, anda juga perlu mementingkan terma dan syarat broker dalam talian yang anda pilih.

Untuk menunjukkan anda ke arah yang betul, di bawah ini adalah senarai yuran paling biasa yang perlu anda perhatikan ketika anda berniaga Cardano dalam talian.

Suruhanjaya Perdagangan Cardano

Komisen adalah bayaran yang anda bayar kepada broker untuk menjalankan perdagangan bagi pihak anda. Walaupun beberapa platform mengenakannya sebagai bayaran sekali sahaja, yang lain memerlukan anda membayarnya di kedua-dua hujung perdagangan.

Komisen biasanya dikira sebagai peratusan terhadap nilai pesanan anda.

Semasa meneliti pasaran, kami mendapati bahawa broker cryptocurrency Coinbase mengenakan yuran 1.49% untuk masuk dan keluar dari pasaran. Ini bermakna anda perlu membayar 1.49% semasa anda membuka perdagangan Cardano dan sekali lagi semasa anda menutupnya.

Sebaliknya, eToro membolehkan anda memperdagangkan Cardano dan cryptocurrency lain dengan komisen 0%.

Penyebaran Cardano

‘Spread’ adalah perbezaan antara harga beli dan harga jual aset tersebut. Semasa memperdagangkan Cardano dalam talian, anda pasti mahu melakukannya dengan cepat.

Jurang harga yang lebih besar bermaksud spread yang lebih tinggi, yang akan mempengaruhi keuntungan yang anda akan perolehi.

Sebagai contoh, jika broker anda mengenakan spread 1,80% di Cardano, maka anda memasuki perdagangan dengan harga 1,80% merah.

Secara berbeza, keuntungan 1.80% hanya akan membolehkan anda mencapai impak perdagangan. Keuntungan anda harus melebihi 1.8% untuk anda benar-benar membuat keuntungan dari perdagangan Cardano yang dimaksudkan.

Yuran Perdagangan Cardano yang lain

Selain daripada komisen dan spread, broker anda mungkin juga mempunyai pelbagai yuran pentadbiran.

Kami telah menyenaraikan jenis yuran utama yang mungkin juga dapat digunakan:

 • Deposit / Pengeluaran: Ini adalah kos transaksi yang berlaku semasa anda menyimpan dan mengeluarkan wang dari akaun perdagangan anda. Sebilangan broker mengenakan bayaran kepada anda hanya untuk pengeluaran, sementara mereka menanggung kos deposit. Di eToro, anda boleh mendepositkan dana dengan bayaran hanya 0.5% (apa-apa jika kaedah pembayaran anda dinyatakan dalam USD).
 • Tidak aktif: Bayaran tidak aktif dikenakan apabila anda gagal memenuhi aktiviti minimum pada akaun perdagangan anda. Jangka masa tidak aktif antara tiga hingga dua belas bulan – bergantung kepada broker.
 • Pembiayaan Semalaman: Juga disebut sebagai ‘swap-fee’, yuran ini dikenakan oleh broker kerana memastikan perdagangan anda tetap terbuka semalaman. Walau bagaimanapun, ini hanya berlaku semasa berdagang CFD atau menggunakan leverage.

Memandangkan bahawa yuran tersebut dapat bertambah dengan cepat, anda harus selalu memeriksa struktur harga broker dalam talian sebelum mendaftar.

Sedia Memulakan Dagangan Cardano ADA?

Cara Berdagang Cardano 2021 – Petunjuk Langkah-demi-Langkah

Adakah anda bersedia untuk memperdagangkan Cardano sekarang?

Sekiranya demikian, semua yang tersisa untuk anda lakukan adalah mengikuti langkah-langkah yang dinyatakan di bawah. Dengan berbuat demikian, anda akan membuat perdagangan Cardano pertama anda dalam masa kurang dari 5 minit!

Langkah 1: Pilih Tapak Perdagangan Cardano

Hari ini, anda boleh menukar Cardano dari keselesaan kediaman anda melalui platform perdagangan dalam talian. Tetapi, perjuangannya adalah mencari broker yang boleh anda percayai dengan modal perdagangan anda.

Oleh itu, semak metrik di bawah semasa mencari platform untuk memperdagangkan Cardano secara dalam talian.

 • Peraturan: Adakah platform dilesenkan di bawah badan pengawalseliaan seperti ASIC, CySEC, atau FCA?
 • Yuran: Berapa komisen, spread, dan kos pengurusan lain yang perlu anda bayar semasa menggunakan perkhidmatan broker?
 • Pembayaran: Kaedah pembayaran apa yang diterima oleh broker?
 • Deposit minimum: Berapakah jumlah minimum deposit dan kepentingan yang diperlukan untuk memulakan perdagangan Cardano?
 • Pasangan Cardano: Pasangan perdagangan Cardano apa yang boleh diakses di laman web ini?
 • Platform Dagangan: Adakah platform ini mesra pengguna untuk pemula?
 • Aplikasi Mudah Alih: Bolehkah anda mengakses platform perdagangan dan membuat pesanan melalui aplikasi mudah alih?

Keputusan, seperti yang anda lihat, memerlukan banyak pertimbangan.

Sehubungan itu dan banyak lagi, eToro pasti terlintas di fikiran. Kami mendapati bahawa platform ini mempunyai beberapa ciri yang menarik bagi semua peringkat peniaga, seperti:

 • Lesen dari FCA, ASIC, dan CySEC
 • Pendaftaran FINRA untuk memudahkan peniaga AS
 • Perdagangan komisen sifar di Cardano dan aset digital lain
 • Dompet eToro selamat untuk menyimpan cryptocurrency
 • Kaedah pembayaran bermula dari kad debit hingga e-dompet pihak ketiga.

Langkah 2: Buka Akaun Dagangan Cardano

Apabila anda telah memutuskan broker dalam talian, pergi ke laman web mereka, dan klik daftar. Proses pendaftaran biasanya mudah dan dapat diselesaikan dalam beberapa minit.

Pada eToro, platform akan meminta maklumat asas anda, termasuk nama lengkap, e-mel, alamat, dan tarikh lahir anda. Untuk memastikan platform mematuhi peraturan KYC, anda juga akan diminta untuk memberikan kad pengenalan yang sah seperti pasport atau lesen memandu..

eToro menggunakan teknologi ID automatik, jadi pengesahan dokumen anda akan dilakukan dengan serta-merta.

Walau apa pun, anda boleh mula berniaga Cardano bahkan sebelum mengesahkan ID anda. Walau bagaimanapun, langkah ini perlu diselesaikan apabila deposit anda melebihi $ 2,250 atau anda cuba membuat pengeluaran.

Langkah 3: Dana Deposit

Sebelum memulakan perdagangan Cardano, anda perlu menambahkan dana ke akaun anda. Anda boleh memilih kaedah pembayaran pilihan anda dari senarai drop-down, yang merangkumi kad kredit / debit, e-dompet seperti Neteller dan PayPal, atau transfer bank.

Langkah 4: Pilih Pasar Dagangan Cardano

kardano perdagangan

Sekarang, akaun anda sudah lengkap untuk memulakan perdagangan Cardano. Anda dapat melihat pasangan perdagangan mana yang tersedia untuk Cardano dengan memasukkan ‘ADA’ di bar carian.

Langkah 5: Tempatkan Perdagangan Cardano

Setelah anda memutuskan pasangan Cardano mana yang ingin anda jual, anda boleh membuat pesanan pertama.

Ikuti semula jenis pesanan dan makna yang berbeza yang telah kita bincangkan sebelumnya dalam Panduan Cara Membeli Cardano ini.

Bergantung pada tempat anda melihat nilai Cardano bergerak, anda boleh membuat pesanan beli atau pesanan jual, sebelum anda mencapai "perdagangan terbuka".

Itu sahaja – anda baru sahaja berniaga Cardano di eToro tanpa komisen!

eToro – Broker Terbaik untuk Berdagang Cardano ADA

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam industri crypto selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Mata wang maya sangat tidak stabil. Modal anda berisiko.

Cara Berdagang Panduan Cardano – Putusan

Kejayaan anda dalam memperdagangkan Cardano dalam talian akhirnya bergantung kepada seberapa baik anda meramalkan pasaran. Walaupun begitu, berniaga melalui broker dalam talian yang terkawal dapat membantu anda menyingkirkan banyak sekatan jalan raya.

Platform seperti eToro dibina untuk peniaga baru dan berpengalaman, dengan banyak ciri yang memenuhi keperluan anda. Pembrokeran dalam talian memberi anda akses kepada lebih daripada sedozen cryptocurrency dan timbunan pasangan perdagangan.

Yang terpenting, anda boleh yakin bahawa eToro diatur bahawa perdagangan anda akan dilaksanakan secara komisen.

Untuk meringkaskan, pastikan bahawa anda mendidik diri anda di pasaran dan memilih broker yang boleh dipercayai untuk memperdagangkan Cardano dalam talian dengan selamat.

Baca Lagi:

Apa Itu Cardano dan Adakah Perlu Melabur Di Cardano Pada 2021?

3 Sebab Mengapa Cardano Dapat Menggandakan Wang Anda pada 2021

Kelebihan dan Kekurangan Melabur di Cardano, Adakah Ia Menjadi Jutawan Pembuat?

Apakah Cryptocurrency Terbaik Untuk Berdagang Pada 2021?

Cara Berdagang Cardano – Soalan Lazim

Bagaimana saya boleh memperdagangkan Cardano dengan selamat?

Anda boleh memperdagangkan Cardano melalui eToro, platform perdagangan dengan lesen dari FCA, CySEC, dan ASIC.

Bagaimana saya boleh memperdagangkan Cardano secara dalam talian?

Perdagangan Cardano boleh dilakukan melalui broker dalam talian yang dikawal selia seperti eToro. Anda boleh memulakan perdagangan dengan membiayai akaun anda sekurang-kurangnya $ 200 dan mempertaruhkan $ 25 di Cardano.

Bagaimana anda boleh menjana wang dengan memperdagangkan Cardano?

Anda boleh menjana keuntungan di Cardano dengan menyatakan nilai masa depannya dengan betul. Sekiranya ramalan anda salah, anda akan mengalami kerugian.

Adakah perdagangan Cardano dibenarkan secara sah di AS?

Anda boleh berniaga Cardano secara sah di AS. Walau bagaimanapun, perdagangan CFD Cardano dilarang untuk penduduk AS.

Bagaimana anda boleh memperdagangkan Cardano dengan Leverage?

Ya, cara paling mudah adalah melalui CFD crypto. Walau bagaimanapun, penduduk AS, UK, dan Hong Kong tidak dapat mengakses CFD melalui broker berlesen. Anda mungkin menemui platform perdagangan yang tidak terkawal yang menawarkan tahap leverage yang tinggi di Cardano, tetapi disarankan agar anda menjauhinya.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector