Cara Berdagang EOS 2021: Panduan Langkah demi Langkah

Di sini kami telah mengumpulkan panduan lengkap mengenai Cara Berdagang EOS pada tahun 2021.

Dagangan EOS cukup mudah apabila anda berjaya.

2020 tidak kurang mencabar sektor ekuiti tradisional. Walau bagaimanapun, cryptocurrency seperti EOS muncul sebagai salah satu aset berprestasi terbaik di seluruh dunia.

Dengan cap pasaran yang terus meningkat, EOS boleh menjadi tambahan selamat datang bagi peniaga untuk mempelbagaikan portfolio pelaburan mereka.

Panduan ini akan membantu anda dengan asas bagaimana memperdagangkan EOS.

Ini termasuk banyak strategi perdagangan EOS yang digunakan oleh para profesional untuk mencari broker yang tepat untuk keperluan perdagangan kripto dalam talian anda.

Cara Berdagang EOS dalam 5 Langkah Mudah:

Untuk memperdagangkan EOS, langkah pertama adalah membuka akaun dengan pertukaran yang dikawal selia, deposit dana, pilih EOS dari senarai platform, dan terakhir Beli EOS (pergi lama) atau jual EOS (pendek).

Panduan mengenai cara Berdagang EOS ini akan menguraikan segalanya mengikut syarat Layman supaya anda tidak melakukan perdagangan secara membabi buta. Tetapi, jika anda tidak mempunyai cukup banyak waktu untuk membacanya, inilah yang perlu anda lakukan untuk memperdagangkannya sekarang.

Langkah 1: Buka akaun dengan pertukaran yang diatur

Langkah 2: Masukkan dana ke dalam akaun anda

Langkah 3: Pilih berapa banyak EOS yang ingin anda jual

Langkah 4: Beli EOS (lama) atau jual EOS (pendek)

Langkah 5: Sahkan perdagangan

Kandungan

Apa itu Perdagangan EOS?

Bagaimana Perdagangan EOS Berfungsi?

Cara Berdagang EOS Dalam Talian – Menetapkan Perdagangan

Bagaimana Menjana Wang Dagangan EOS

Cara Berdagang EOS 2021 – Petunjuk Langkah-demi-Langkah

Cara Berdagang Panduan EOS – Keputusan

Soalan Lazim

Apa itu Perdagangan EOS?

EOS adalah rangkaian blockchain dengan token cryptocurrency asli dengan nama yang sama. Sebagai mata wang digital, EOS membolehkan pengguna memfasilitasi transaksi di rangkaian dan membina, menghoskan serta mempromosikan pelaksanaan dApps.

Walau bagaimanapun, di luar rangkaian ini, EOS berfungsi seperti cryptocurrency lain dengan nilai kewangan. Seperti semua aset kripto, nilainya berubah mengikut surut dan aliran pasaran yang lebih luas.

Harga EOS dipengaruhi oleh pelbagai faktor, mulai dari trend kewangan umum hingga pengembangan teknologi blockchain.

Secara sederhana, nilai EOS bertindak balas terhadap penawaran dan permintaan sentimen pasaran. Sekiranya EOS mendapat sokongan daripada pelabur, ini akan menyebabkan kenaikan harga. Sebaliknya, penurunan permintaan akan menyebabkan penurunan harga.

Ringkasnya, bagi mereka yang tertanya-tanya bagaimana memperdagangkan EOS, ia meramalkan sentimen pemasaran dengan betul. Sekiranya anda dapat meramalkan sama ada harga EOS akan naik atau turun, anda boleh melakukan perdagangan anda dengan sewajarnya dan menjana keuntungan.

Berikut adalah contoh cara berdagang EOS dalam talian pada tahun 2021:

 • Katakan bahawa nilai pasaran EOS semasa ialah $ 2.60 setiap duit syiling.
 • Anda akan menganggap ini dilambangkan sebagai EOS / USD.
 • Percaya harga EOS akan meningkat tidak lama lagi, anda memutuskan untuk membuat pesanan beli bernilai $ 1,000.
 • Dalam beberapa bulan akan datang, nilai EOS meningkat kepada $ 3.00
 • Ini bermaksud keuntungan 15.38% – berdasarkan harga yang anda bayar pada asalnya.
 • Anda memutuskan untuk membuat pesanan jual, yang menutup perdagangan dan mengunci keuntungan anda.

Kesimpulannya, anda berjaya memperoleh keuntungan $ 153.80 (15.38% dari $ 1,000) pada saham asal anda.

Seperti yang ditunjukkan oleh contoh, jika ramalan pasaran anda mengenai nilai EOS masa depan adalah tepat, perdagangan anda akan menguntungkan. Sebaliknya, jika pasaran berubah terhadap anda, anda akan mengalami kerugian.

Oleh itu, selalu disarankan agar anda melakukan penyelidikan, mengambil kira analisis pasaran terkini, dan trend sebelum berdagang EOS.

Bagaimana Perdagangan EOS Berfungsi?

Proses perdagangan tetap kurang lebih sama di hampir semua aset kewangan, dengan EOS tidak berbeza. Atas sebab ini, jika anda sudah mengetahui cara berdagang seperti saham atau forex, anda tidak akan menghadapi masalah untuk belajar bagaimana berdagang EOS.

Untuk memulakan anda, berikut adalah senarai aspek asas dalam perdagangan aset digital yang sangat popular ini.

Pergerakan Harga Dagangan EOS

Pasaran cryptocurrency terkenal dengan turun naik yang tinggi. Sejak dilancarkan pada tahun 2017, EOS telah melalui beberapa kenaikan harga dan juga penurunan.

Anda bahkan akan melihat bahawa platform perdagangan cryptocurrency yang berbeza mungkin mempunyai harga yang sedikit berbeza untuk EOS. Walaupun satu laman web mungkin mempunyai EOS bernilai $ 2.66, anda mungkin mendapati ia berharga $ 2.65 pada yang lain.

Walau bagaimanapun, ingat bahawa perbezaan yang sangat kecil tidak perlu dibimbangkan dan hanya perbezaan semula jadi yang berlaku antara pertukaran cryptocurrency yang bersaing.

Sebaliknya, anda perlu memahami apa yang menyebabkan perubahan harga pada nilai EOS dan akhirnya – manfaatkan ini.

Sekiranya majoriti peniaga mempunyai EOS dan dengan demikian – memutuskan untuk membelinya, nilai mata wang digital akan meningkat. Apabila sebilangan besar peniaga memutuskan untuk melupuskan syiling EOS mereka, akibatnya, nilai pasarannya akan turun.

Pasangan Dagangan EOS

eos perdagangan

Nilai kewangan EOS dapat dinilai dengan dua cara.

 • EOS-fiat: Berdagang EOS berbanding mata wang fiat seperti dolar AS atau Euro.
 • EOS-crypto: Berdagang EOS terhadap cryptocurrency lain seperti Bitcoin atau Ethereum.

Dengan dolar AS menjadi mata wang penanda aras untuk berdagang di pasaran global, anda akan menjumpai EOS / USD sebagai pasangan EOS yang paling biasa.

Walaupun begitu, anda juga dapat menjumpai EOS yang diperdagangkan berbanding mata wang fiat popular lain seperti Euro (EOS / EUR), Pound Britain (EOS / GBP), yen Jepun (EOS / JPY), dolar Australia (EOS / AUD) dan banyak lagi.

Ia juga lebih mudah untuk membuat spekulasi mengenai pasangan crypto-to-fiat, menjadikannya pilihan yang lebih sesuai untuk peniaga pemula. Selain itu, pasangan crypto-fiat juga akan memberi anda spread dan tahap kecairan yang lebih baik di pasaran.

Semasa berdagang EOS dengan cryptocurrency lain, anda membandingkan nilai satu aset digital dengan yang lain.

Ini memerlukan anda mempunyai pemahaman yang mendalam mengenai kedua-dua cryptocurrency yang terlibat dalam pasangan ini. Tidak mengejutkan, ini boleh menjadi proses analisis yang rumit bahkan untuk peniaga yang berpengalaman.

Akibatnya, pedagang baru cenderung mencari pasangan perdagangan EOS yang harganya berbanding dolar AS.

Oleh itu, terpulang kepada anda sama ada anda memilih untuk berdagang EOS berbanding mata wang fiat atau cryptocurrency lain. Keputusan akan bergantung pada pemahaman anda tentang pasaran aset digital yang lebih luas dan sama ada anda dapat meramalkan tindakan harganya pada masa hadapan dengan tepat.

Perdagangan Jangka Panjang atau Jangka Pendek

Pedagang boleh mengakses EOS dengan mempertimbangkan strategi jangka panjang atau jangka pendek. Pendekatan jangka panjang biasanya melibatkan anda membeli syiling EOS secara langsung dari bursa atau melalui broker dalam talian.

Sebaik sahaja anda melakukannya, anda akan menyimpan duit syiling dengan selamat di dompet crypto sehingga tiba masanya untuk menjual. Apabila tiba masanya, anda boleh menjual duit syiling EOS dan menjana keuntungan.

Dalam jargon perdagangan, kaedah ini sering disebut sebagai "HODLing" cryptocurrency anda.

Satu kelebihan penting dari pelaburan jangka panjang adalah bahawa anda tidak perlu mementingkan diri sendiri dengan turun naik jangka pendek pasaran. Pedagang pemula akan merasa lebih menarik, kerana tidak perlu melakukan analisis teknikal dan penilaian carta.

Tambahan pula, ini "beli dan tahan" Strategi perdagangan EOS mungkin lebih disukai oleh mereka yang tidak mempunyai masa untuk meluangkan masa analisis pasar.

Di sisi lain, strategi jangka pendek berkembang berdasarkan turun naik EOS pasaran. Anda akan berhasrat untuk mendapatkan keuntungan dari perubahan terkecil dalam harga EOS dengan melakukan beberapa perdagangan sekaligus. Ini tidak berbeza dengan perdagangan hari tradisional.

Sekiranya anda memilih jalan ini, sebaiknya tukar pasangan yang sangat cair seperti EOS / USD atau EOS / BTC.

Berdagang dan EOS Sendiri

Apabila anda merancang strategi jangka panjang, anda membeli EOS secara langsung dengan harapan harganya akan meningkat sehingga anda dapat menjualnya dengan lebih banyak lagi di kemudian hari.

Untuk melakukannya, anda memerlukan pertukaran cryptocurrency yang dipercayai atau broker dalam talian untuk memudahkan transaksi.

Memandangkan proses yang terlibat, sangat penting untuk anda mencari platform untuk menjalankan perdagangan untuk anda dengan cara yang menjimatkan.

Apa yang anda perlukan adalah broker berlesen, yang bukan sahaja dapat memberi anda akses kepada pasangan EOS cair, tetapi juga dompet yang selamat untuk anda menyimpan cryptocurrency anda dengan selamat.

Sehubungan itu, kami mengesyorkan eToro broker terkawal. Dengan hampir 100 pasangan cryptocurrency untuk dipilih, platform ini membolehkan anda memperdagangkan EOS dengan komisen sifar. Pedagang baru akan mencari eToro cara mudah untuk berhubung dengan 13 juta peniaga dan belajar dari strategi perdagangan mereka.

Pada masa yang sama, eToro juga disukai oleh peniaga berpengalaman untuk pelaburan cryptocurrency jangka panjang dan jangka pendek mereka.

Perdagangan EOS

Bagi mereka yang tidak bersedia memberikan komitmen untuk pelaburan jangka panjang, tetapi masih ingin mendapat keuntungan daripada turun naik pasaran, alternatif terbaik adalah dengan berdagang EOS melalui CFD (Kontrak untuk Perbezaan).

Dengan memperdagangkan CFD, anda akan membuat spekulasi mengenai pergerakan harga EOS, tanpa mengambil alih syiling tersebut. Selain itu, EOS CFD memberi anda peluang untuk mendapat keuntungan dari tindakan kenaikan dan penurunan harga pasaran.

Berikut adalah gambaran keseluruhan ringkas mengenai EOS CFD:

 • CFD adalah derivatif yang mengesan nilai EOS dunia nyata.
 • Berdagang dalam CFD mengalu-alukan spread yang kompetitif, dan juga leverage.
 • Anda boleh menggunakan kedudukan panjang – berharap harga EOS meningkat.
 • Atau kedudukan pendek – berharap harga akan turun.

Walaupun kelebihannya banyak, perlu diperhatikan bahawa perdagangan CFD juga dianggap sangat berisiko. Oleh itu, perdagangan CFD dalam mata wang kripto dilarang di AS dan UK, di antara beberapa negara lain.

Sekiranya anda berada di negara di mana perdagangan EOS CFD tidak sah, anda masih dapat mencari broker yang tidak terkawal yang menawarkan leverage.

Seperti yang anda sangka, ini sangat tidak diingini, kerana anda akan mempertaruhkan wang anda dengan platform yang tidak berlesen dan berpotensi teduh.

Lebih-lebih lagi, anda hanya akan dapat berdagang EOS dengan cryptocurrency lain – kerana pertukaran yang tidak diatur jarang menyentuh wang fiat. Ini bermaksud anda perlu memperdagangkan EOS berbanding USDT (Tether), sekiranya anda ingin meniru pasaran EOS / USD yang menguntungkan.

Adakah Anda Pertimbangkan Berdagang EOS?

Cara Berdagang EOS Dalam Talian – Menetapkan Perdagangan

perdagangan EOS

Setiap peniaga membuat rancangan yang dapat memenuhi permintaan semasa. Strategi perdagangan ini ditentukan dengan memilih set pesanan yang sesuai.

Anda menganalisis pasaran dan memberitahu broker dalam talian apa kedudukan anda di EOS. Maksudnya – sama ada anda ingin membeli atau menjual aset tersebut. Broker akan membuat pesanan ini bagi pihak anda. Kemudian anda duduk dan berharap pasaran bergerak memihak kepada anda.

Sekiranya anda baru dalam sektor perdagangan EOS, di bawah ini adalah senarai jenis pesanan yang paling biasa yang perlu anda perhatikan.

Pesanan Beli atau Jual

Pesanan beli dan jual adalah yang paling asas dari semua pesanan perdagangan.

 • Pesanan beli dibuat apabila anda fikir harga EOS akan meningkat.
 • Pesanan Jual dibuat apabila anda fikir EOS akan menurun nilainya.

Setiap perdagangan EOS akan meminta anda menentukan sama ada anda ingin membeli atau menjual aset terlebih dahulu.

Sekiranya anda akan memasuki pasaran melalui posisi beli, anda akan membuat pesanan beli dan menutupnya dengan pesanan jual. Secara terbalik, jika anda ingin memasuki pasaran melalui posisi pendek, anda membuat pesanan jual dan menutupnya dengan pesanan beli.

Harga Penyertaan

Oleh kerana pasaran cryptocurrency bergerak pantas, mungkin terdapat perbezaan harga yang kecil antara waktu anda membuat pesanan dan ketika broker anda melaksanakannya.

Untuk memberi anda lebih banyak kawalan terhadap perbezaan harga yang sedikit ini, anda boleh menentukan bagaimana anda mahu harga masuk anda ditentukan.

Terdapat dua jenis pesanan yang membolehkan anda melakukan ini:

 • A Pesanan Pasaran akan memastikan bahawa pesanan dilakukan dengan segera atau pada harga terbaik seterusnya.

Sebagai contoh, jika EOS bernilai $ 2.60, dan anda membuat pesanan pasaran untuk membeli, broker akan melaksanakannya dengan serta-merta. Ini bermakna anda akan membeli EOS pada harga $ 2.60 sendiri, atau harga terdekat yang tersedia.

 • A Perintah Had menunjukkan kepada broker bahawa anda ingin memasuki pasaran dengan harga tertentu.

Katakan nilai semasa EOS adalah pada $ 2.60, tetapi anda ingin membuat pesanan beli anda hanya apabila mencecah $ 2.69. Di sinilah anda boleh menggunakan pesanan had. Ini bermaksud bahawa perdagangan anda tidak akan dijalankan sehingga EOS mencecah harga $ 2.69, atau anda membatalkan pesanan had.

Dari dua jenis pesanan ini, had pesanan datang dengan tahap kawalan yang lebih tinggi terhadap kedudukan anda di pasaran.

Strategi Keluar

Sama seperti harga masuk, anda juga dapat menentukan bagaimana anda mahu keluar dari pasaran. Cara yang paling umum untuk menerapkan strategi keluar adalah melalui pesanan ‘take-profit’ dan ‘stop-loss’.

 • A Mengambil keuntungan pesanan akan memberitahu broker anda bila hendak menutup perdagangan EOS apabila mencecah tahap keuntungan tertentu. Sebagai gambaran, anda boleh menetapkan pesanan ambil untung sebanyak 2% pada perdagangan EOS anda. Ini bermaksud bahawa pesanan anda akan ditutup secara automatik apabila perdagangan EOS anda memperoleh keuntungan 2%.
 • A Berhenti-rugi pesanan adalah sebaliknya, dalam hal ini, anda ingin mengehadkan kerugian anda sekiranya pasaran bergerak menentang anda. Sekiranya pesanan stop-loss anda ditetapkan pada 2%, ini bermaksud anda ingin mengelakkan kehilangan lebih dari 2% pada perdagangan EOS anda.

Mari kita tunjukkan contoh:

 • Anda membuat pesanan beli di EOS pada harga $ 2.60.
 • Anda membuat pesanan ambil untung pada harga 2% melebihi $ 2.60.
 • Sama juga, anda juga mahu mengehadkan kerugian anda.
 • Oleh itu, anda membuat pesanan stop-loss pada kadar 1% di bawah $ 2.60.

Perdagangan ini boleh berjalan dengan dua cara.

 • Ramalan anda betul, dan harga EOS meningkat sebanyak 2%. Dalam kes ini, broker anda akan melaksanakan pesanan ambil untung pada $ 2.65, dengan keuntungan 2%.
 • Ramalan anda salah, dan harga EOS menurun sebanyak 1%. Sekarang, broker akan melaksanakan pesanan stop-loss pada $ 2.57, sehingga had kerugian anda hanya 1%.

Terlepas dari arah mana pun pasar pergi, broker akan melaksanakan pesanan take-profit atau stop-loss berdasarkan tahap harga yang telah ditentukan sebelumnya.

Bagaimana Menjana Wang Dagangan EOS

perdagangan EOS

Melakukan pesanan yang betul akan menghilangkan keperluan untuk melihat perdagangan EOS yang belum diselesaikan secara manual. Oleh itu, pesanan anda bukan satu-satunya faktor yang menentukan risiko kedudukan EOS anda.

Yang penting, semasa anda belajar bagaimana memperdagangkan EOS, terdapat beberapa aspek lagi yang perlu anda pertimbangkan.

1. Taruhan

Kepentingan anda hanyalah jumlah wang yang anda risiko pada perdagangan EOS anda. Seperti biasa, saham yang lebih tinggi bermaksud keuntungan yang lebih tinggi, tetapi juga kerugian yang lebih tinggi.

Bayangkan bahawa anda memperoleh keuntungan 2% dari perdagangan EOS. Dengan pegangan $ 50, keuntungan anda akan menjadi $ 1. Pada masa yang sama, jika anda mempunyai risiko $ 1,000, keuntungan anda akan berjumlah $ 20.

Walau bagaimanapun, tidak semudah mempertaruhkan jumlah tertinggi yang anda miliki dalam perdagangan EOS. Anda juga harus mengira risiko dan mengendalikan dana anda dengan sewajarnya.

Sebilangan besar peniaga mempunyai strategi pengurusan bankroll untuk membantu menguruskan modal mereka. Akibatnya, anda akan menghadkan perdagangan anda kepada peratusan dana yang ada di akaun perdagangan anda.

Banyak peniaga cenderung mengehadkan kepentingan mereka kepada 2% setiap perdagangan. Ini bermaksud bahawa jika anda mempunyai $ 2,000 dalam akaun anda, anda hanya akan mendapat $ 40 untuk satu perdagangan EOS.

Broker crypto eToro yang popular membolehkan anda memperdagangkan EOS dengan harga $ 25. Ini adalah cara yang baik untuk mengawasi dana perdagangan anda, terutama ketika anda menggunakan strategi jangka pendek.

2. Leverage Dagangan EOS

Sebelumnya, kami telah membincangkan kelebihan EOS CFD. Salah satu yang paling menarik bagi pedagang adalah pilihan untuk menggunakan leverage.

Ini membolehkan anda mendapat lebih banyak pendedahan kepada pasar dengan hanya membayar sebahagian kecil dari saham yang anda inginkan dan meminjam selebihnya dari broker.

Sebagai contoh, jika anda menggunakan leverage 1:10 pada saham $ 100, kedudukan anda bernilai $ 1,000.

Leverage dapat meningkatkan keuntungan anda dengan ketara. Tetapi, jika perdagangan salah, ia juga akan meningkatkan kerugian anda.

Mari kami tunjukkan kepada anda bagaimana memanfaatkan perdagangan EOS dalam praktiknya:

 • Anda membuat pesanan jual bernilai $ 2,000 pada EOS / USD
 • Anda menggunakan leverage 1: 5
 • Keuntungan dari perdagangan ini adalah 5%.
 • Biasanya, keuntungan anda dari perdagangan ini adalah $ 100.
 • Dengan leverage 1: 5, keuntungan anda bertambah hingga $ 500.

Walaupun perdagangan CFD mungkin dilarang di negara anda, tetap mungkin untuk mencari platform yang tidak terkawal yang menawarkan leverage. Dalam kes seperti itu, anda juga boleh menemui had leverage sehingga 1: 100 yang ditawarkan pada aset cryptocurrency.

Tetapi seperti yang terbukti, berdagang dengan leverage ini sangat berisiko – terutamanya ketika menggunakan pertukaran yang tidak berlesen. Sebaliknya, yang terbaik adalah mengikuti laman web broker yang dikawal sepenuhnya seperti eToro.

Yuran untuk Berdagang EOS Dalam Talian

Seperti yang telah kami nyatakan di sepanjang panduan ini, sangat penting anda memilih broker yang tepat untuk keperluan perdagangan EOS anda. Broker yang tepat untuk anda bukan sahaja ditentukan oleh reputasi mereka tetapi juga berdasarkan berapa banyak yang mereka kenakan dalam yuran. Lagipun, platform broker sememangnya perniagaan.

Struktur yuran broker EOS dalam talian akan berbeza-beza bergantung pada polisi masing-masing.

Berikut adalah senarai jenis bayaran yang paling biasa yang anda akan temui.

Suruhanjaya Perdagangan EOS

Komisen dikenakan oleh hampir setiap broker dan dikira sebagai yuran berubah terhadap nilai pesanan anda.

Sebagai model pada kadar semasa – broker cryptocurrency Coinbase mengenakan komisen 1.49% kepada anda untuk setiap pesanan perdagangan. Ini bermaksud bahawa anda perlu membayar 1.49% semasa anda memasuki pasar, begitu juga ketika anda keluar.

Sebagai perbandingan, eToro akan membolehkan anda berdagang dengan komisen sifar – bukan sahaja di EOS tetapi juga 15 cryptocurrency lain.

Penyebaran EOS

Spread adalah kategori yuran yang tidak dapat dielakkan.

‘Spread’ dikira sebagai perbezaan antara harga beli aset dan harga jual. Semasa berdagang EOS, anda mahu penyebarannya sesekat mungkin, sehingga tidak akan mempengaruhi kemampuan anda untuk menjana keuntungan.

Untuk memberi anda idea yang lebih baik:

 • Sekiranya spread di broker pilihan anda adalah 1.50% pada EOS, ini bermakna anda perlu menjana keuntungan lebih dari 1.50%.
 • Apa sahaja di bawah ini dan anda masih merah.
 • Dengan kata lain, jika nilai perdagangan EOS anda telah meningkat sebanyak 1%, anda masih turun 0.5%.

Bayaran Dagangan EOS yang lain

Broker dalam talian juga mengenakan sejumlah yuran pentadbiran yang akan bertambah.

Ini termasuk:

 • Bayaran Deposit / Pengeluaran: Anda harus memasukkan dana ke dalam akaun dagangan anda sebelum anda boleh memulakan perdagangan EOS. Beberapa broker mengenakan bayaran kepada anda setiap kali anda menambah atau mengeluarkan wang, jadi pastikan anda melihatnya.
 • Tidak aktif: Bayaran ini dikenakan sekiranya akaun anda tidak aktif untuk jangka waktu tertentu. Sekali lagi, ia bukan bayaran standard dan berbeza dari satu broker ke broker yang lain.
 • Pembiayaan Semalaman: Bayaran pembiayaan semalam, juga disebut sebagai swap fee, dikenakan terutamanya kepada mereka yang memperdagangkan CFD. Ini dikenakan semasa anda memastikan kedudukan dagangan anda terbuka semalaman. Beberapa broker CFD juga mengenakan yuran yang sedikit lebih tinggi pada hujung minggu.

Untuk menekankan perkara ini, yuran dapat menentukan berapa banyak keuntungan yang akhirnya anda hasilkan dari perdagangan anda. Oleh itu, anda perlu mempertimbangkan dengan teliti terma dan syarat sebelum memilih laman perdagangan EOS.

Sedia Memulakan Dagangan EOS?

Cara Berdagang EOS 2021 – Petunjuk Langkah-demi-Langkah

Ya, kami sekarang mengikuti langkah panduan yang paling mudah diambil ini, bagaimana berdagang EOS dengan broker anda.

Kami telah membuat empat langkah mudah untuk anda ikuti.

Langkah 1: Pilih Laman Dagangan EOS

Langkah pertama adalah mencari platform dagangan dalam talian yang terkenal. Pencarian pantas di internet akan menunjukkan ratusan pilihan, tetapi sukar untuk mencari laman web yang sah yang memenuhi keperluan anda.

Berikut adalah senarai semak perkara yang perlu anda cari dalam broker EOS dalam talian.

 • Peraturan: Adakah broker dalam talian mempunyai lesen peraturan – seperti dari FCA, ASIC, atau CySEC?
 • Struktur Yuran: Adakah broker telus mengenai yuran? Sekiranya ya, apa yuran yang anda tanggung?
 • Cara bayaran: Kaedah pembayaran mana yang tersedia untuk deposit dan pengeluaran dana masuk dan keluar dari akaun perdagangan anda?
 • Minimum Akaun: Berapakah jumlah deposit minimum yang diperlukan, dan kepentingan minimum yang mungkin berlaku semasa berdagang EOS?
 • Pasangan EOS: Pasangan perdagangan apa yang tersedia untuk EOS?
 • Navigasi Platform Dagangan: Bagaimana pengalaman pengguna di platform perdagangan?
 • Aplikasi Mudah Alih: Adakah terdapat aplikasi mudah alih untuk platform perdagangan?

Di samping itu, anda juga disarankan untuk menyemak ulasan pengguna broker dalam talian yang anda pertimbangkan untuk bergabung. Maklum balas pelanggan ini akan memberi anda gambaran mengenai prestasi sebenar dan kredibiliti laman web perdagangan EOS.

Dari kajian kami, kami mendapati bahawa eToro mencentang hampir semua kotak dari senarai kami.

Berikut adalah beberapa ciri yang menjadikan eToro salah satu broker EOS terbaik untuk berdagang.

 • eToro adalah platform perdagangan sosial yang membolehkan anda berhubung dan belajar dari peniaga lain.
 • The "Salin Pedagang" ciri membolehkan anda menyalin strategi perdagangan peniaga berpengalaman.
 • Semua pasaran perdagangan EOS bebas komisen dan dilengkapi dengan spread yang kompetitif.
 • Terdapat pelbagai pilihan pembayaran, termasuk pindahan bank, kad debit / kredit, dan dompet digital seperti PayPal
 • Anda boleh menukar EOS dengan mata wang fiat dan mata wang digital.

Langkah 2: Buka Akaun Dagangan EOS

Dengan pilihan broker dalam talian anda, anda kini boleh membuka akaun. Anda harus memberikan maklumat peribadi anda seperti nama, alamat, tarikh lahir, dan maklumat hubungan.

Sekiranya broker dalam talian anda berfungsi sesuai dengan peraturan KYC (yang sepatutnya), platform ini juga akan meminta salinan pasport atau lesen memandu anda.

Langkah ini diperlukan untuk mematuhi undang-undang anti pengubahan wang haram.

Langkah 3: Dana Deposit

Apabila platform telah mengesahkan ID anda, anda boleh memasukkan dana ke akaun perdagangan anda.

Pilih kaedah pembayaran yang paling anda gemari, dan pindahkan jumlah yang diinginkan.

Di eToro, anda boleh memilih antara kad kredit / debit, transfer bank, atau e-wallet seperti PayPal, Skrill atau Neteller.

Langkah 4: Pilih Pasar Dagangan EOS

eos perdagangan

Pilih sama ada anda mahu memperdagangkan EOS dengan mata wang fiat atau aset digital yang lain. Anda hanya boleh mencari EOS di eToro untuk mengetahui pasangan apa yang tersedia untuk diperdagangkan.

Langkah 5: Tempatkan Perdagangan EOS

Sekarang masanya untuk membuka perdagangan EOS anda. Yang anda perlukan adalah menentukan pesanan masuk dan keluar anda. Broker anda kemudian akan menjalankan perdagangan untuk anda.

Sekiranya anda memerlukan penyegaran ringkas mengenai jenis pesanan, jangan ragu untuk menatal ke bahagian kami di "Menetapkan Perdagangan EOS".

Cara Berdagang Panduan EOS – Keputusan

Perdagangan cryptocurrency memerlukan banyak penyelidikan dan persiapan. EOS tidak berbeza. Oleh itu, sebelum anda menceburkan diri dalam ruang perdagangan EOS, pastikan anda menyiapkan diri dengan membaca panduan seperti panduan kami.

Anda boleh memulakan dengan mempertimbangkan sama ada anda ingin memegang aset tersebut dalam jangka panjang, atau memperdagangkannya untuk keuntungan jangka pendek. Lebih penting lagi, pastikan anda mempunyai rancangan perdagangan dan broker dalam talian yang tepat untuk melaksanakan ini untuk anda.

Seperti yang kami nyatakan, eToro adalah pilihan yang sangat baik untuk peniaga cryptocurrency pemula. Anda boleh memperdagangkan EOS berbanding fiat dan juga cryptocurrency lain – semuanya berdasarkan komisen.

Yang terpenting, anda boleh yakin bahawa anda menggunakan broker yang sangat terkawal semasa memilih eToro untuk berdagang EOS dalam talian.

eToro – Broker Terbaik untuk Berdagang EOS

broker etoro

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam industri crypto selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Mata wang maya sangat tidak stabil. Modal anda berisiko.

Soalan Lazim

Di mana saya boleh berdagang EOS dengan selamat?

Anda boleh berdagang EOS di beratus-ratus pertukaran dan broker dalam talian. eToro adalah salah satu broker dalam talian terbaik di luar angkasa – dengan lesen peraturan dari UK, Cyprus dan Australia.

Bagaimana saya boleh berdagang EOS?

Anda boleh berdagang EOS dengan mata wang fiat atau cryptocurrency. Broker dalam talian seperti eToro memudahkan perdagangan cryptocurrency dengan kepentingan dari $ 25.

Berapa banyak wang yang boleh anda hasilkan dengan perdagangan EOS?

Keuntungan anda semasa berdagang EOS akan bergantung pada seberapa baik anda meramalkan pergerakan pasaran dan juga jumlah saham anda. Sekiranya spekulasi anda betul, anda akan mendapat keuntungan. Sekiranya tidak, anda akan rugi. Walau apa pun, anda memerlukan strategi pengurusan bankroll untuk menguruskan dana dagangan EOS anda dengan betul.

Adakah perdagangan EOS sah di AS?

Perdagangan EOS adalah sah di AS. Walau bagaimanapun, anda tidak boleh terlibat dalam perdagangan EOS CFD sebagai orang Amerika.

Bagaimana anda boleh menggunakan leverage pada CFD EOS?

Anda boleh menggunakan leverage ketika berdagang EOS dengan menggunakan broker CFD. Penduduk AS dan UK tidak dapat mengakses CFD cryptocurrency.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me