Cara Berdagang IOTA 2021: Panduan Langkah demi Langkah

Perdagangan IOTA 2021 | Ketahui Cara Berdagang MIOTA

Adakah anda merancang untuk menceburkan diri dalam perdagangan IOTA? Berikut adalah panduan langkah demi langkah yang pasti mengajar anda semua yang perlu anda ketahui mengenai perdagangan IOTA dan mengulas broker crypto terbaik.

Pasaran cryptocurrency didominasi oleh aset digital berdasarkan teknologi blockchain. IOTA mungkin merupakan salah satu alternatif terbesar yang ada. Cryptocurrency unik ini direka untuk mengatasi ketidakcekapan rangkaian blockchain generasi pertama.

Walaupun IOTA mempunyai kerangka yang berbeza dengan rantai blok lain di pasaran, konsep perdagangan cryptocurrency ini tetap sama. Maksudnya, anda boleh memperdagangkan IOTA dengan mata wang fiat seperti dolar AS, dan juga dengan aset kripto lain seperti Bitcoin.

Sekiranya anda berminat berniaga IOTA sendiri, anda telah tiba di tempat yang betul.

Panduan Cara Berdagang IOTA 2021 kami akan memberitahu anda semua yang perlu anda ketahui mengenai spekulasi mengenai aset inovatif ini. Kami akan memandu anda melalui proses bagaimana memperdagangkan IOTA dari awal hingga akhir – termasuk maklumat penting mengenai pesanan, pengurusan risiko, dan mencari broker.

Kandungan

Cara Memperdagangkan IOTA dalam 5 Langkah Mudah

Apa itu Perdagangan IOTA?

Bagaimana Perdagangan IOTA Berfungsi?

Cara Berdagang IOTA Dalam Talian – Menetapkan Perdagangan

Bagaimana Menjana Wang Dagangan IOTA

Cara Berdagang IOTA 2021 – Panduan Langkah demi Langkah

Cara Berdagang Panduan IOTA – Keputusan

Soalan Lazim

Cara Memperdagangkan IOTA dalam 5 Langkah Mudah

Panduan mengenai cara memperdagangkan IOTA ini akan memecah segalanya mengikut syarat Layman supaya anda tidak berdagang secara membabi buta. Tetapi, jika anda tidak mempunyai banyak masa untuk membacanya, inilah yang perlu anda lakukan untuk memperdagangkan IOTA sekarang.

Langkah 1: Buka akaun dengan broker crypto yang dikawal selia

Langkah 2: Membiayai akaun anda

Langkah 3: Pilih berapa banyak IOTA yang ingin anda jual

Langkah 4: Beli MIOTA (lama) atau jual MIOTA (pendek)

Langkah 5: Sahkan perdagangan anda

Apa itu Perdagangan IOTA?

IOTA (MIOTA) adalah mata wang digital revolusioner yang direka untuk Internet of Things (IoT). Mata wang kripto mendasarkan diri pada rangkaian Tangle, yang memperkenalkan cara baru untuk memudahkan transaksi melalui IoT.

Teknologi ini dimaksudkan untuk menjadi lebih cepat, lebih murah, dan lebih selamat daripada sistem blockchain lain di pasaran.

Sebagai aset yang boleh diperdagangkan, nilai IOTA berubah sepanjang hari perdagangan – selalunya, walaupun dalam beberapa saat. Berbagai faktor dapat mempengaruhi harga IOTA – termasuk penawaran dan permintaan, pemerintahan dalaman, perkembangan teknologi, perlombongan, dan peraturan yang dikenakan pada berbagai pasar.

Pada akhirnya, apabila mempertimbangkan cara memperdagangkan IOTA, anda berhasrat untuk membuat spekulasi mengenai berapa harga aset digital di masa depan.

Semakin banyak orang melabur dalam IOTA, anda akan melihat kenaikan harganya. Secara terbalik, sekiranya terdapat lebih banyak penjual daripada pembeli, akibatnya, harganya akan turun.

Apabila anda dapat meramalkan turun naik pasaran ini dengan tepat, perdagangan anda akan menghasilkan keuntungan.

Berikut adalah contoh yang menunjukkan cara memperdagangkan IOTA:

 • Katakan IOTA bernilai $ 0.3752
 • Ini dinyatakan sebagai MIOTA / USD di kebanyakan platform cryptocurrency dalam talian.
 • Anda percaya bahawa IOTA dinilai rendah, jadi anda membuat pesanan beli $ 1,000.
 • Selepas dua bulan, harga IOTA ialah $ 0.4000
 • Ini menggambarkan kenaikan nilai aset digital sebanyak 6.60%.
 • Gembira dengan keuntungan anda, anda menutup perdagangan dengan membuat pesanan jual.

Seperti yang anda lihat dari contoh di atas, nilai IOTA meningkat dari $ 0.3752 menjadi $ 0.4000, menjadikan anda keuntungan $ 66 dari pegangan $ 1,000 anda.

Dengan kata lain, jika anda membuat spekulasi pasaran dengan betul, terdapat potensi keuntungan yang besar dalam perdagangan IOTA. Sebaliknya, jika anda membuat spekulasi dengan tidak betul, perdagangan ini akan sama sekali berbeza – membawa kepada kerugian dan bukannya keuntungan.

Memandangkan implikasi ini, adalah penting untuk anda mengetahui selok-belok pasaran cryptocurrency sebelum anda mula melatih IOTA.

Bagaimana Perdagangan IOTA Berfungsi?

Dari segi perdagangan, cryptocurrency banyak menandingi instrumen kewangan konvensional.

Oleh itu, jika anda sudah mengetahui cara menjual saham dan komoditi, anda tidak akan menghadapi masalah untuk membiasakan diri dengan cara perdagangan IOTA.

Walau bagaimanapun, pasaran cryptocurrency juga mempunyai reputasi yang tidak menentu. Oleh itu, anda perlu terlebih dahulu mengetahui pilihan perdagangan anda sebelum anda memulakannya.

Untuk pemula, kami akan merangkumi beberapa asas perdagangan IOTA yang paling penting dalam bahagian ini.

Pergerakan Harga Dagangan IOTA

Hari-hari ini, anda boleh menemui MIOTA yang tersenarai di kebanyakan platform perdagangan cryptocurrency. Kunci untuk perdagangan IOTA terletak pada memahami apa yang mendorong harga aset digital.

Sekiranya perasaan umum IOTA berjalan lama, ini akan menunjukkan peningkatan keseluruhan nilai aset digital. Sebaliknya, jika majoriti peniaga kekurangan IOTA, ini juga akan ditunjukkan dalam harganya.

Seperti yang mungkin anda perhatikan, harga IOTA mungkin sedikit berbeza pada platform perdagangan yang berbeza. Di satu laman web, broker dalam talian mungkin memberikan harga $ 0.367 kepada anda, sementara yang lain, IOTA mungkin berharga $ 0.370.

Walau bagaimanapun, bagi peniaga, perbezaan kecil ini tidak perlu diambil kira, dan tidak akan mempengaruhi potensi anda untuk mendapat keuntungan dengan cara apa pun.

Pasangan Dagangan IOTA

Kami telah menyatakan dalam pengenalan sebelumnya bahawa IOTA boleh diperdagangkan terhadap kedua-dua mata wang fiat dan juga cryptocurrency lain.

Mari kita lihat lebih dekat pasangan crypto-fiat terlebih dahulu.

Apabila anda melihat pasangan MIOTA / USD, ini bermaksud bahawa MIOTA adalah ‘crypto’, dan dolar AS adalah ‘fiat.’

Di antara mata wang fiat, IOTA paling sering diperdagangkan berbanding USD.

Oleh itu, sebilangan broker dalam talian juga membenarkan pelanggan memperdagangkan IOTA berbanding mata wang fiat lain seperti pound Britain (MIOTA / GBP), Euro (MIOTA / EUR), dolar Kanada (MIOTA / CAD), atau bahkan yen Jepun (MIOTA / JPY).

Apabila anda memperdagangkan pasangan IOTA-fiat, anda juga mendapat faedah mudah tunai yang tinggi dan spread yang ketat di pasaran. Oleh yang demikian, pedagang pemula akan merasa lebih senang bertahan dengan pasangan crypto-fiat.

Selain itu, berdagang dengan mata wang fiat menjadikan anda lebih mudah untuk meramalkan nilai masa depan syiling IOTA.

Sebaliknya, semasa anda berdagang IOTA dengan mata wang kripto lain, anda membuat spekulasi mengenai kadar pertukaran dua syiling yang bersaing. Pedagang baru mungkin menganggap ini lebih mencabar kerana anda memerlukan pengetahuan yang baik mengenai kedua-dua aset digital tersebut.

Merangkum pasangan perdagangan – tidak kira sama ada anda memilih untuk berdagang IOTA dengan cryptocurrency atau aset fiat, anda mesti membuat kerja rumah anda di pasaran yang berkaitan untuk membuat spekulasi dengan betul.

Perdagangan Jangka Panjang atau Jangka Pendek

Salah satu langkah pertama dalam menentukan cara berdagang IOTA adalah memilih instrumen kewangan yang paling sesuai dengan tujuan perdagangan anda.

Sebagai contoh, jika anda percaya bahawa projek Internet of Things and the Tangle mempunyai potensi tinggi pada masa akan datang, anda boleh mempertimbangkan untuk melabur dalam IOTA untuk jangka masa panjang. Ini bermaksud anda akan membeli syiling IOTA dan menyimpannya dalam dompet crypto.

Pedagang kripto menyebut strategi ini "HODLing" – di mana anda menyimpan aset di dompet anda selama berminggu-minggu, bulan, atau bahkan bertahun-tahun – sehingga menjadi berguna bagi anda untuk mengeluarkan wang.

Sebagai perbandingan, strategi jangka pendek memerlukan anda mempunyai pengetahuan yang betul mengenai analisis teknikal untuk membantu proses membuat keputusan anda. Bagi peniaga pemula, membaca carta dan menilai mereka bukanlah suatu usaha yang mudah.

Oleh yang demikian, a "beli dan tahan" strategi akan lebih sesuai sehingga anda mengetahui rentetan perdagangan cryptocurrency jangka pendek. Dengan cara ini, anda tidak perlu bimbang dengan turun naik jangka pendek pasaran.

Sekiranya anda berhasrat untuk mencuba tangan dalam perdagangan jangka pendek, sebaiknya dapatkan pasangan yang sangat cair seperti MIOTA / USD atau MIOTA / BTC.

Berdagang dan Memiliki IOTA

Apabila anda menggunakan strategi pelaburan jangka panjang, kami mencadangkan agar anda membeli syiling IOTA secara langsung melalui broker dalam talian.

Sekiranya anda mencari broker dalam talian yang terkenal dan terkawal, jangan cari eToro. Platform sosial memberi anda keupayaan untuk memperdagangkan IOTA, antara cryptocurrency lain, tanpa komisen 100%.

Broker ini dikawal selia di beberapa negara dan mempunyai 13 juta pelanggan yang berdagang di platform mereka. Di samping itu, anda juga boleh menyimpan duit syiling IOTA di dompet eToro selagi anda mahu, tanpa kos tambahan.

Sekiranya anda seorang pemula, anda juga dapat memanfaatkan fitur ‘Copy Trader’ eToro dan belajar strategi dari profesional berpengalaman.

Seperti yang telah kami sebutkan, "beli dan tahan" strategi adalah kaedah yang baik untuk peniaga pemula memasuki pasaran cryptocurrency. Sekiranya berminat, eToro dapat memberi anda akses kepada lebih dari 90 pasangan crypto untuk membina portfolio perdagangan yang pelbagai.

Perdagangan IOTA

Bagi mereka yang lebih suka memperdagangkan IOTA dalam jangka pendek – anda akan melakukan perdagangan dengan lebih kerap menggunakan strategi ‘day trading’ atau ‘swing trading’.

Sekiranya demikian, anda boleh mencari broker dalam talian yang menawarkan CFD IOTA (Kontrak untuk Perbezaan).

Sebelum kita melangkah lebih jauh, anda harus tahu bahawa disebabkan oleh risiko tambahan yang terlibat, semua instrumen CFD dilarang di AS. Walaupun di UK anda tidak akan mengalami kesukaran untuk mengakses CFD pada aset perdagangan tradisional, CFD crypto tidak lagi sah.

Berikut adalah gambaran keseluruhan mengenai CFD:

 • CFD adalah derivatif yang mengesan harga aset kewangan dunia nyata – dalam kes ini, IOTA.
 • CFD membolehkan anda menerapkan leverage pada perdagangan anda.
 • Peniaga juga dapat memanfaatkan pasaran naik dan turun – dengan pergi "lama" atau "pendek" di IOTA.

Sekiranya anda berada di negara di mana perdagangan CFD dibatasi, anda boleh melakukannya hanya melalui pertukaran cryptocurrency pihak ketiga. Ingatlah bahawa menggunakan platform ini selalu menambahkan lebih banyak risiko untuk usaha anda, kerana anda akan berniaga di tempat yang tidak terkawal.

Selain itu, anda tidak akan diberi kemudahan untuk menambahkan dana ke akaun dagangan anda menggunakan mata wang fiat seperti dolar AS.

Sebaliknya, kemungkinan besar anda perlu memperdagangkan MIOTA berbanding USDT daripada dolar AS yang sebenarnya. Bagi mereka yang tidak menyedari, USDT adalah cryptocurrency dengan nilainya setara dengan 1 USD.

Secara keseluruhannya, proses perdagangan di platform yang tidak terkawal harus dielakkan dengan segala cara.

Adakah Anda Pertimbangkan untuk Berdagang IOTA (MIOTA)?

Cara Berdagang IOTA Dalam Talian – Menetapkan Perdagangan

berdagang IOTA

Mungkin pelajaran yang paling penting tentang cara memperdagangkan IOTA adalah ‘pesanan’. Bagaimanapun, melalui pesanan anda dapat menyampaikan kedudukan anda dengan broker anda.

Sekiranya anda pernah berdagang dalam beberapa kapasiti sebelumnya – anda sudah mengetahui cara pesanan anda. Tidak kira aset kewangan – sama ada saham atau forex – pesanan ini tetap sama.

Secara sederhana, pesanan yang anda berikan memberitahu broker jenis tindakan yang harus mereka lakukan bagi pihak anda.

Di bawah ini kami senaraikan pesanan yang paling berguna semasa berdagang IOTA.

Pesanan Beli atau Jual

Pesanan beli / jual adalah pesanan perdagangan yang paling asas dan wajib untuk membuka kedudukan anda di pasaran.

Ringkasnya:

 • Anda membuat pesanan beli jika anda membuat spekulasi bahawa harga IOTA akan meningkat.
 • Anda membuat pesanan jual jika anda membuat spekulasi bahawa harga IOTA akan jatuh.

Pedagang menggunakan kedua-dua pesanan ini pada setiap perdagangan IOTA.

Contohnya, jika anda membuka perdagangan IOTA menggunakan pesanan beli, anda akan menutupnya dengan pesanan jual. Sebaliknya, jika anda membuka posisi anda dengan pesanan jual, anda akan menutup perdagangan dengan pesanan beli.

Harga Penyertaan

Pesanan beli dan jual hanyalah asas jenis pesanan. Untuk memanfaatkan pasaran, anda memerlukan lebih banyak pesanan perdagangan IOTA di gudang senjata anda.

Apabila anda membuat pesanan di IOTA, broker dalam talian anda akan meminta anda tanpa pengecualian sama ada anda mahukan pesanan pasaran atau pesanan had. Pesanan ini menentukan strategi kemasukan anda:

 • Pesanan Pasaran

Katakan IOTA berharga $ 0.35. Anda ingin memperdagangkan IOTA pada harga ini – jadi anda membuat pesanan pasaran. Broker anda akan melaksanakan pesanan ini untuk anda dengan segera atau dengan harga terdekat yang tersedia. Namun, kerana turun naik harga, anda mungkin melihat sedikit perbezaan harga yang sebenarnya dilaksanakan oleh pesanan anda.

 • Perintah Had

Sekali lagi, katakan harga pasaran semasa IOTA adalah pada $ 0.35. Tetapi anda tidak mahu membuka perdagangan sehingga IOTA meningkat menjadi $ 0.37. Dalam kes ini, anda menetapkan pesanan had pada $ 0.37. Broker anda akan membuat pesanan tertunda untuk anda sehingga titik harga direalisasikan atau anda membatalkannya secara manual.

Seperti yang anda bayangkan, sebilangan besar peniaga lebih suka menggunakan pesanan had semasa berdagang cryptocurrency – kerana mereka membenarkan lebih banyak kawalan ke atas kedudukan anda. Walaupun begitu, jika anda ingin segera membuka perdagangan IOTA anda, pesanan pasaran adalah jalan ke depan.

Strategi Keluar

Sekarang anda sudah tahu bagaimana memasuki pasaran semasa berdagang IOTA, inilah masanya untuk melihat strategi keluar. Di sinilah pesanan ‘take-profit’ dan ‘stop-loss’ dimainkan.

Mari kami tawarkan penjelasan bagi setiap jenis pesanan:

 • A mengambil keuntungan pesanan membolehkan anda mengunci keuntungan anda pada titik tertentu. Sebagai contoh, jika sasaran keuntungan anda pada perdagangan IOTA adalah 3%, anda akan membuat pesanan ambil untung pada 3% di atas atau di bawah harga masuk anda. Broker anda secara automatik akan menjalankan perdagangan jika harga IOTA memenuhi tahap harga ambil untung yang anda tentukan.
 • Dari segi berhenti-rugi pesanan, mereka membolehkan anda mengehadkan kerugian anda pada perdagangan IOTA. Contohnya, jika anda ingin mengelakkan kerugian lebih dari 1% – anda membuat pesanan stop-loss pada 1%. Perdagangan anda akan ditutup secara automatik sekiranya harga IOTA mencecah titik harga stop-loss spesifik anda.

Benarkan kami untuk membantu anda memahami konsep ini sedikit sebanyak dengan contoh:

 • Katakan anda berniaga MIOTA / USD dengan harga masuk $ 0.3400.
 • Percaya bahawa nilai MIOTA akan meningkat, anda membuat pesanan beli.
 • Ingin memperoleh keuntungan dengan keuntungan 3%, anda menetapkan pesanan pengambilan untung pada $ 0.3502.
 • Sementara itu, anda juga tidak mahu mengambil risiko kehilangan lebih dari 1%.
 • Oleh itu, anda membuat pesanan stop-loss pada $ 0.3366.

Dalam perdagangan ini, terdapat dua hasil yang berpotensi:

 • Sekiranya harga MIOTA naik ke $ 0.3502, pesanan untung untung anda akan masuk, dan perdagangan akan ditutup pada keuntungan 3%.
 • Sekiranya harga MIOTA jatuh ke $ 0.3366, pesanan stop-loss anda akan dilaksanakan, dan perdagangan anda akan ditutup dengan kerugian 1%.

Adalah biasa bagi peniaga untuk menentukan pesanan take-profit dan stop-loss pada satu perdagangan. Tidak kira arah mana pasaran bergerak, perdagangan anda akan ditutup secara automatik pada harga yang anda tentukan.

Bagaimana Menjana Wang Dagangan IOTA

Dengan menggunakan pesanan perdagangan yang disebutkan di atas, menghapuskan keperluan anda untuk terus memerhatikan pasar dan mengatur waktu perdagangan anda dengan sewajarnya. Walaupun begitu, pesanan perdagangan ini sahaja tidak akan mencukupi jika anda belajar bagaimana memperdagangkan IOTA untuk pertama kalinya.

Untuk itu, anda juga perlu mempunyai pegangan tegas terhadap faktor-faktor lain yang akan menentukan sama ada anda memperoleh keuntungan dari perdagangan IOTA anda atau tidak.

Berikut adalah senarai pertimbangan penting lain semasa memperdagangkan mata wang digital ini.

1. Taruhan

Semasa berdagang IOTA, anda juga perlu menentukan kepentingan anda – jumlah wang yang anda ingin ambil risiko pada mata wang digital. Secara sederhana, semakin tinggi kepentingan anda, semakin tinggi keuntungan atau kerugian anda.

Untuk memberi anda idea yang lebih baik – jika anda mempertaruhkan $ 500 pada IOTA dan memperoleh keuntungan sebanyak 1% – ini bermaksud keuntungan sebanyak $ 5. Sebagai perbandingan, jika anda meletakkan saham $ 1,000, keuntungan anda dari perdagangan akan menjadi $ 10.

Mungkin berlaku bahawa kaedah yang jelas selalu mempertaruhkan jumlah yang lebih tinggi. Namun, apabila anda mempunyai wang masuk dan keluar dari akaun perdagangan anda, sangat sukar untuk mengawasi risiko anda.

Itulah sebabnya mengapa banyak peniaga menggunakan ‘strategi pengurusan bankroll’ ketika berdagang IOTA dan aset kewangan lain.

Dalam beberapa perkataan, anda menimbang seberapa banyak anda mampu mengambil risiko IOTA dari dana dagangan anda yang ada. Banyak peniaga memilih untuk tidak mempertaruhkan lebih daripada 2% baki akaun dagangan mereka pada satu masa.

Contohnya: jika anda mempunyai $ 5,000 dalam akaun perdagangan anda – anda tidak akan mempertaruhkan lebih dari $ 100 pada satu perdagangan IOTA.

Nasib baik, terdapat beberapa broker dalam talian yang membolehkan anda memperdagangkan cryptocurrency dengan kepentingan kecil. Salah satu contohnya ialah eToro, di mana anda boleh memperdagangkan IOTA dengan kepentingan minimum hanya $ 25.

Seperti yang anda lihat, dengan demikian lebih mudah menggunakan strategi pengurusan bankroll peribadi yang paling sesuai dengan anggaran anda.

2. Leveraj Dagangan IOTA

Sekiranya berdagang CFD IOTA adalah sah di mana anda tinggal, anda boleh memaksimumkan keuntungan anda dengan menggunakan leverage.

Namun, jangan lupa bahawa sekiranya anda membuat ramalan yang salah mengenai nilai masa depan IOTA, leverage yang sama juga dapat meningkatkan kerugian anda.

Untuk menggambarkan maksudnya:

 • Katakan anda membuat pesanan beli $ 2,000 pada IOTA / USD.
 • Anda memutuskan untuk menggunakan leverage 1: 2.
 • Nilai IOTA meningkat 10%.
 • Tanpa leverage, keuntungan anda dari perdagangan ini mencecah $ 200
 • Dengan memanfaatkan 1: 2, keuntungan anda akan meningkat menjadi $ 400.

Tidak memerlukan pakar untuk memberitahu anda bahawa leverage dapat meningkatkan potensi keuntungan anda dengan ketara.

Dengan demikian, anda akan melihat banyak broker dalam talian menawarkan leverage setinggi 1: 100 untuk menarik minat anda. Tetapi, pastikan bahawa jika anda berdagang dengan leverage, anda selalu melakukannya melalui platform perdagangan yang diatur.

Sekiranya tidak, anda mempercayakan wang anda kepada broker yang tidak memandang serius perlindungan pelabur.

Yuran untuk Berdagang IOTA Dalam Talian

Tidak kira apa pasangan perdagangan IOTA yang anda pilih atau strategi apa yang anda gunakan, anda pasti akan membayar yuran kepada broker dalam talian anda.

Pada akhirnya, pembrokeran dalam talian adalah perniagaan yang perlu menghasilkan keuntungan.

Oleh itu, selalu disarankan agar anda menyemak senarai yuran mereka sebelum anda membuka akaun.

Suruhanjaya Perdagangan IOTA

Sebilangan besar broker dalam talian yang anda temui akan mengenakan komisen perdagangan kepada anda. Ini dikira sebagai kadar berubah terhadap nilai pesanan IOTA anda.

Untuk memberi anda idea tentang apa yang anda boleh bayar: platform perdagangan cryptocurrency Coinbase mengenakan caj komisen 1.49% pada setiap tindakan perdagangan. Ini bermakna anda akan membayar yuran 1.49% dua kali, sekali semasa membuka perdagangan anda dan ketika anda menutupnya.

Di hujung skala yang lain adalah eToro, di mana anda akan dapat memperdagangkan semua cryptocurrency yang disokongnya dengan komisen sifar.

Penyebaran IOTA

Walaupun komisen boleh dikira sebagai bayaran langsung, spreadnya lebih banyak daripada bayaran tidak langsung yang anda bayar untuk berdagang IOTA. Penyebaran diukur sebagai perbezaan antara harga tanya dan harga tawaran aset kewangan yang dimaksud.

Sekiranya harga beli dan jual mempunyai jurang yang lebih luas, anda akhirnya akan membayar lebih banyak kepada broker dalam talian anda. Apa yang anda mahukan adalah jurang yang lebih ketat yang membolehkan anda menyimpan lebih banyak keuntungan untuk diri sendiri.

Contohnya, jika broker dalam talian anda mengenakan spread 2%, anda akan memasuki pasaran dengan kerugian 2%. Ini menunjukkan bahawa anda memerlukan keuntungan sekurang-kurangnya 2% untuk mencapai impak dalam perdagangan IOTA ini. Sebarang pendapatan melebihi tanda 2% ini hanya akan diambil kira sebagai keuntungan sebenar anda.

Yuran Perdagangan IOTA yang lain

Caj broker tidak berakhir dengan komisen dan spread.

Sebaliknya, anda juga harus memerhatikan bayaran lain yang biasa dikenakan:

 • Deposit / Pengeluaran: Beberapa broker mengenakan yuran transaksi untuk memproses deposit dan pengeluaran. Di Binance, bayaran 2% dikenakan untuk setiap pembayaran kad debit / kredit. Sebagai perbandingan, eToro membolehkan anda menyimpan dana hanya pada 0.5%, dan hanya jika anda menambahkan dana dalam mata wang selain USD.
 • Bayaran Tidak Aktif: Sekiranya anda tidak memenuhi aktiviti minimum pada akaun anda, anda mungkin juga dikenakan bayaran tidak aktif. Biasanya, broker menunggu sehingga 12 bulan tanpa aktiviti untuk mengenakan yuran ini kepada anda.
 • Bayaran Semalaman: Bayaran ini pada dasarnya adalah faedah yang anda bayar kepada broker anda untuk memastikan kedudukan CFD anda terbuka semalaman. Anda akan dikenakan sejumlah amaun untuk setiap hari anda membiarkan perdagangan terbuka. Ini juga dikenakan pada kedudukan bukan CFD ketika leverage diterapkan.

Secara keseluruhan, eToro menawarkan beberapa harga pasaran terbaik ketika berdagang. Anda tidak akan membayar komisen untuk memperdagangkan IOTA, dan sebagai tambahan, jika anda membiayai akaun anda dalam USD, tidak ada biaya deposit.

Sedia Memulakan Dagangan IOTA (MIOTA)?

Cara Berdagang IOTA 2021 – Panduan Langkah demi Langkah

Adakah anda bersedia untuk memulakan perdagangan IOTA dari keselesaan kediaman anda sendiri?

Yang perlu anda lakukan adalah mengikuti langkah-langkah di bawah ini untuk menyediakan akaun perdagangan anda, dan anda akan berniaga segera IOTA!

Langkah 1: Pilih Platform Dagangan IOTA

Perkara pertama yang perlu dilakukan adalah mencari broker dalam talian yang boleh dipercayai untuk anda berdagang IOTA di. Sekiranya anda memulakan carian sekarang, anda akan terkejut dengan jumlah broker dalam talian yang banyak.

Oleh itu, anda mesti memilih dengan bijak, kerana anda akan menyerahkan wang anda ke platform dagangan anda.

Dengan mengambil kira perkara ini, kami telah mencatat perkara penting yang perlu anda pertimbangkan semasa memilih broker IOTA:

 • Peraturan: Adakah broker dalam talian dikawal selia oleh badan berwibawa yang terkenal seperti FCA, CySEC, atau ASIC?
 • Yuran: Apa komisen, spread, dan yuran perdagangan lain yang dikenakan oleh broker?
 • Pembayaran: Kaedah pembayaran mana yang tersedia di platform perdagangan?
 • Deposit minimum: Berapa jumlah deposit minimum dan kepentingan yang diperlukan untuk anda memulakan perdagangan IOTA?
 • Pasangan IOTA: Mata wang fiat dan digital mana yang boleh anda jual dengan IOTA?
 • Platform Dagangan: Adakah platform perdagangan mudah digunakan dan cukup mesra untuk pelabur dari semua peringkat?
 • Aplikasi Mudah Alih: Adakah platform perdagangan menawarkan aplikasi mudah alih?

Sekiranya carian anda untuk broker dalam talian yang ideal memerlukan banyak masa dan usaha – kami mengesyorkan agar anda melihat eToro. Untuk memberi gambaran mengenai apa yang anda inginkan eToro, berikut adalah senarai ciri yang paling mengagumkan:

 • Platform perdagangan memegang lesen dari FCA, ASIC, dan CySEC. Penduduk AS boleh berniaga dengan mudah, mengetahui bahawa eToro berdaftar dengan FINRA.
 • eToro tidak hanya menawarkan perdagangan tanpa komisen tetapi juga spread kompetitif pada semua aset kewangan yang ada.
 • Anda boleh memproses pembayaran melalui pindahan bank, kad kredit / debit, dan juga menggunakan e-dompet seperti PayPal.
 • Anda boleh memulakan perdagangan IOTA dengan kepentingan minimum hanya $ 25.

Langkah 2: Buka Akaun Perdagangan IOTA

Pergi ke laman web broker pilihan anda dan daftar.

Untuk membuka akaun anda, anda harus memberikan maklumat peribadi anda. Ini termasuk nama, alamat, tarikh lahir, dan maklumat hubungan anda.

Sekiranya platform mematuhi peraturan KYC (yang sepatutnya), anda juga perlu memuat naik salinan ID foto anda. Ini boleh menjadi pasport atau lesen memandu anda.

Di eToro, pengesahan identiti dilakukan dengan menggunakan teknologi ID automatik, yang bermaksud anda akan dapat memulakan perdagangan dengan serta-merta.

Langkah 3: Dana Deposit

Dengan akaun anda disahkan, anda boleh membiayai akaun perdagangan anda.

Untuk pembayaran, kebanyakan broker akan menawarkan anda pelbagai kaedah, mulai dari kad bank hingga e-dompet pihak ketiga. Harap maklum, jika anda memilih transfer melalui kawat, diperlukan beberapa hari untuk memproses deposit anda.

Langkah 4: Pilih Pasaran Perdagangan IOTA

Dengan dana anda siap, anda boleh memilih pasangan IOTA mana yang ingin anda dagangkan. Anda boleh melakukan carian mudah di eToro, dan platform akan menyenaraikan pasangan perdagangan IOTA yang tersedia untuk anda pilih.

Langkah 5: Tempatkan Perdagangan IOTA

Sekarang, yang tinggal hanyalah untuk membuat pesanan perdagangan anda. Pada ketika ini, anda mungkin ingin menatal ke atas dan mengambil ringkasan ringkas mengenai jenis pesanan yang kita bincangkan di bahagian ini "Menetapkan Pesanan Dagangan."

Apabila anda yakin, anda boleh terus membuat pesanan IOTA pertama anda. Berdasarkan spekulasi anda, buat pesanan beli atau jual. Mengklik "Perdagangan Terbuka" akan melaksanakan perdagangan IOTA anda.

Anda baru sahaja berjaya membuat perdagangan IOTA pertama anda. Sekiranya anda menggunakan eToro, perdagangan anda 100% bebas komisen!

Cara Berdagang Panduan IOTA – Keputusan

Sekiranya anda merasa terinspirasi untuk memulakan perdagangan IOTA, pastikan anda memilih broker dalam talian yang dikawal selia.

eToro memberi anda keupayaan untuk memperdagangkan cryptocurrency terhadap fiat dan juga aset digital yang lain. Anda akan dapati platform ini mudah digunakan, dengan perdagangan tanpa komisen dan dompet cryptocurrency untuk menyimpan duit syiling IOTA anda.

Pada akhirnya, dengan membaca panduan seperti kami dan mengikuti pasaran dengan teliti, anda dapat menguasai seni memperdagangkan IOTA dari keselesaan rumah anda.

eToro – Broker Terbaik untuk Berdagang IOTA

broker etoro

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam industri crypto selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Mata wang maya sangat tidak stabil. Modal anda berisiko.

Soalan Lazim

Adakah selamat untuk berdagang IOTA?

Ya – memandangkan anda memperdagangkan aset digital melalui broker berlesen seperti eToro.

Bagaimana saya boleh memulakan perdagangan IOTA?

Kaedah terbaik untuk memperdagangkan IOTA adalah melalui platform perdagangan yang mempunyai reputasi dan berlesen seperti eToro. Anda boleh membiayai akaun dagangan anda dengan minimum $ 200 dan mula berdagang IOTA dengan kepentingan sekecil $ 25.

Adakah mungkin menjadi kaya dengan berdagang IOTA?

Keupayaan anda untuk menjana keuntungan dengan memperdagangkan IOTA adalah sejauh mana anda meramalkan pasaran. Untuk melakukan itu, anda perlu meneliti pasaran cryptocurrency dan mempunyai strategi pengurusan bankroll untuk mengurangkan risiko anda.

Bolehkah IOTA diperdagangkan secara sah di AS?

Ya, anda boleh berniaga IOTA secara sah di AS. Walau bagaimanapun, ambil perhatian bahawa anda tidak dapat mengakses CFD IOTA.

Bagaimana saya boleh memperdagangkan IOTA dengan leverage?

Sekiranya anda tinggal di negara di mana CFD dibenarkan, anda boleh mencari broker yang dikawal selia yang menawarkan leverage.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me