Cara Berdagang NEO: Panduan Langkah demi Langkah

Cara Berdagang NEO: Panduan Komprehensif untuk Berdagang NEO pada 2021

Dagangan NEO cukup mudah apabila anda berjaya.

Perdagangan cryptocurrency telah meletup dalam dekad yang lalu. Berikutan kejayaan Bitcoin, kami sejak sekian lama melihat banyak altcoin memasuki pasaran.

Di barisan hadapan ini adalah NEO – yang kini menjadi mata wang digital yang sangat popular untuk diperdagangkan.

Dalam banyak cara, NEO dianggap sebagai riposte orang Cina ke Ethereum.

Cryptocurrency boleh dibeli atau ditukar dengan beberapa cara, termasuk melalui broker yang dikawal selia.

Dalam panduan ini, kami membimbing anda melalui aspek asas bagaimana berdagang NEO dalam talian.

Cara Berdagang NEO dalam 5 Langkah Mudah:

Untuk memperdagangkan NEO, langkah pertama adalah membuka akaun dengan pertukaran yang dikawal selia, deposit dana, pilih NEO dari senarai platform, dan terakhir Beli (go Long) atau jual (pendek).

Panduan mengenai cara Berdagang NEO ini akan memecah segalanya mengikut syarat Layman supaya anda tidak melakukan perdagangan secara membabi buta. Tetapi, jika anda tidak mempunyai banyak masa untuk membacanya, inilah yang perlu anda lakukan untuk memperdagangkannya sekarang.

Langkah 1: Buka akaun dengan pertukaran yang diatur

Langkah 2: Membiayai akaun anda

Langkah 3: Pilih berapa banyak NEO yang ingin anda jual

Langkah 4: Beli NEO (lama) atau jual NEO (pendek)

Langkah 5: Sahkan perdagangan

Kandungan:

Apa itu NEO Trading?

Bagaimana Perdagangan NEO Berfungsi?

Cara Berdagang NEO Dalam Talian – Menetapkan Perdagangan

Bagaimana Menjana Wang Dagangan NEO

Cara Berdagang NEO 2021 – Petunjuk Langkah-demi-Langkah

Cara Berdagang Panduan NEO – Keputusan

Soalan Lazim

Apa itu NEO Trading?

NEO adalah platform berasaskan blockchain yang bertujuan untuk membina ekonomi pintar. NEO adalah mata wang rasmi rangkaian ini dan boleh diperdagangkan sama ada dengan mata wang kripto lain, atau mata wang fiat.

Dengan kemajuan internet yang pesat, banyak perhatian telah beralih dari instrumen kewangan tradisional ke aset digital seperti NEO.

Ini beroperasi dengan cara yang sama seperti aset konvensional dengan nilai asas yang boleh dibeli, dimiliki dan ditukar oleh individu.

Sama seperti saham dan forex, nilai kewangan NEO dapat dianalisis dan dispekulasi berdasarkan penawaran dan permintaan di pasaran.

Kenaikan permintaan untuk NEO akan mengakibatkan harganya bergerak naik. Dan pada kebalikannya, permintaan yang merosot membawa kepada penurunan harga.

Untuk memanfaatkan NEO, seorang peniaga harus dapat meramalkan sikap pasaran dengan betul.

Mari kami tunjukkan kepada anda bagaimana memperdagangkan NEO melalui contoh:

 • Katakan pada bulan Disember, harga NEO / USD ialah $ 10
 • Anda yakin bahawa pasaran akan memasuki fasa kenaikan jangka pendek, jadi buat pesanan beli bernilai $ 1,000
 • Dua minggu kemudian, NEO bernilai $ 12
 • Ini bermaksud kenaikan 20%
 • Yakin pasaran akan terbalik, anda membuat pesanan jual untuk melupuskan aset NEO anda.

Perdagangan NEO ini memberi anda keuntungan $ 200 – kerana pegangan $ 1,000 anda meningkat 20%.

Seperti yang diberikan, jika anda dapat memanfaatkan variasi pasaran pada waktu yang tepat, perdagangan NEO dapat meninggalkan anda dengan keuntungan yang besar. Sebaliknya, jika pasaran bertentangan dengan ramalan NEO anda, anda akan mengalami kerugian.

Yang diambil di SINI adalah bahawa seseorang harus biasa dengan surut dan aliran pasaran perdagangan NEO untuk dapat membuat spekulasi dengan betul dan dengan demikian – membuat keuntungan kewangan secara konsisten.

Bagaimana Perdagangan NEO Berfungsi?

Cryptocurrency seperti NEO agak baru dalam bidang perdagangan yang lebih luas jika dibandingkan dengan aset konvensional. Sama sahaja, konsep bagaimana memperdagangkan NEO lebih kurang sama.

Sama ada anda seorang pemula untuk berdagang, atau hanya untuk mata wang kripto, berikut adalah perkara yang perlu anda ingat semasa berdagang NEO.

Pergerakan Harga Dagangan NEO

Seperti semua aset kewangan, NEO cenderung mengikuti sentimen pasaran.

Sekiranya pasaran cryptocurrency jatuh, peniaga mungkin panik dan cuba menjual aset mereka untuk mengurangkan kerugian mereka, yang menyebabkan penurunan harga nilai NEO.

Sekiranya, sebaliknya, sentimen pasaran cryptocurrency kuat, harga NEO akan meningkat dengan sewajarnya.

Perdagangan NEO difasilitasi secara dalam talian melalui broker. Sering kali, harga NEO juga akan berbeza antara platform perdagangan.

Sebagai contoh, di satu laman web anda mungkin perhatikan harga satu NEO adalah $ 14.96, sementara yang lain mungkin menawarkan aset digital yang sama pada $ 14.90. Ini selalunya merupakan perbezaan kecil yang tidak akan menjadi perhatian utama peniaga.

Pasangan Perdagangan NEO

carta harga neo

Perdagangan cryptocurrency mempunyai satu kelebihan yang ketara. Anda boleh memperdagangkannya dalam bentuk pasangan crypto-fiat, atau melalui pasangan crypto-crypto.

Dengan kata lain, anda boleh memperdagangkan NEO dengan mata wang yang dikeluarkan oleh kerajaan seperti USD atau Euro, serta cryptocurrency seperti Bitcoin atau Ethereum Classic.

Dalam kategori crypto-fiat, pasangan yang paling biasa anda temui ialah NEO / USD. Walau bagaimanapun, banyak broker juga menawarkan pasangan alternatif seperti NEO / EUR, NEO / GBP, NEO / JPY dan banyak lagi.

Apabila anda memilih pasangan crypto-crypto, anda memperdagangkan nilai NEO berbanding cryptocurrency lain. Anda memerlukan pandangan mengenai nilai dan pasaran kedua-dua cryptocurrency untuk membuat spekulasi yang tepat.

Sebenarnya, ini tidak berbeza dengan memperdagangkan pasangan NEO-fiat. Walau bagaimanapun, memperdagangkan NEO berbanding mata wang fiat akan memberi anda akses kepada kecairan yang lebih tinggi dan dengan itu, spread yang lebih baik pada perdagangan.

Lebih-lebih lagi, lebih mudah untuk mengira keuntungan dan risiko semasa berdagang dengan mata wang fiat. Itulah sebabnya mengapa pasangan NEO-fiat disyorkan untuk berdagang pemula jika dibandingkan dengan pasangan NEO-crypto.

Perdagangan Jangka Panjang atau Jangka Pendek

Sama seperti aset lain, NEO dapat diperdagangkan dengan mempertimbangkan keuntungan jangka panjang atau jangka pendek. Jenis strategi yang anda pilih akan bergantung pada matlamat kewangan anda.

Dengan strategi jangka panjang, anda pada dasarnya memandang NEO sebagai pelaburan.

Katakan bahawa anda menjangkakan nilai NEO akan meningkat secara pesat dalam beberapa tahun akan datang. Anda membeli syiling NEO dan menyimpannya di dompet crypto anda. Dompet crypto berfungsi sebagai bank untuk mata wang NEO anda.

Selepas berbulan-bulan atau bertahun-tahun, apabila pasaran memihak kepada anda, anda boleh memilih untuk menjual syiling NEO ini dan mendapat keuntungan sebagai ganti.

Pendekatan ini sering disebut HODLing dalam dunia cryptocurrency, yang bermaksud anda akan melakukannya "beli dan tahan" aset, menunggu masa yang sesuai untuk memaksimumkan keuntungan anda.

Ini sangat berguna untuk pemula kerana melakukan analisis teknikal dan mencari perubahan harga jangka pendek tidak begitu diperlukan.

Oleh itu, strategi jangka panjang dapat menghilangkan keperluan mendesak untuk meramalkan perubahan terkecil di pasaran sambil tetap mendapat keuntungan dari perdagangan NEO anda.

Sebaliknya, pendekatan jangka pendek akan membolehkan anda memperoleh keuntungan yang lebih kecil tetapi lebih kerap. Ini mungkin melihat anda melakukan perdagangan secara berkala, bahkan beberapa kali sehari, bergantung pada jenis strategi perdagangan yang anda pilih.

Sekiranya mencari keuntungan jangka pendek, lebih baik memilih pasangan yang menawarkan lebih banyak kecairan seperti NEO / USD atau NEO / BTC.

Berdagang dan Memiliki NEO

Untuk strategi jangka panjang, lebih baik anda mempunyai broker dalam talian berlesen di sisi anda. Pedagang jangka panjang cenderung menghabiskan sejumlah besar modal untuk melabur, jadi platform yang boleh dipercayai akan mempermudah proses anda.

Sekiranya anda mencari broker cryptocurrency dalam talian, kami mengesyorkan agar anda mempertimbangkan eToro.

Dengan reputasi lama dalam sektor perdagangan, eToro memudahkan perdagangan cryptocurrency dengan hampir 100 pasang. Perdagangan dilaksanakan dengan komisen sifar, dan anda boleh menyimpan syiling NEO anda dalam dompet eToro yang selamat.

Lebih-lebih lagi, eToro dianggap sebagai salah satu broker dalam talian yang paling mesra pemula yang ada. Walaupun begitu, strategi jangka panjang juga disukai oleh pedagang berpengalaman yang tidak mempunyai cukup waktu untuk memerhatikan setiap turun naik pasaran jangka pendek.

Perdagangan NEO

Bercakap mengenai turun naik pasaran, terdapat beberapa strategi perdagangan di mana anda boleh memanfaatkan turun naik ini. Sekiranya anda memilih untuk pergi dengan cara ini, anda boleh mencuba ‘swing trading’ atau ‘day trading’.

Salah satu pilihan tersebut adalah melakukan ini melalui CFD – yang merupakan derivatif yang mencerminkan nilai pasaran NEO.

CFD membolehkan anda melakukan perjalanan panjang dan pendek semasa berdagang NEO. Sebagai contoh, jika harganya ingin naik, anda boleh membeli NEO dan kemudian menjual.

Sebagai alternatif, anda boleh menjadi pendek sekiranya anda berpendapat bahawa harga NEO akan turun. Sekiranya demikian, anda akan menjual dan membeli CFD terlebih dahulu dengan harga yang lebih rendah, sehingga menghasilkan keuntungan.

Penting untuk diperhatikan bahawa CFD tidak sah di semua bahagian dunia. Di beberapa negara, terutama di AS, perdagangan CFD dilarang sama sekali. Di UK, peniaga boleh mendapat keuntungan daripada perdagangan CFD pada kebanyakan instrumen kewangan, tetapi tidak termasuk cryptocurrency seperti NEO.

Sebilangan besar wilayah lain membenarkan CFD cryptocurrency, walaupun, pastikan negara tempat tinggal anda dibenarkan.

Walaupun begitu, berikut adalah gambaran keseluruhan mengenai cara berdagang NEO melalui CFD:

 • CFD mencerminkan harga NEO dunia nyata. Oleh itu, jika NEO bernilai $ 10, CFD anda juga akan mempunyai harga yang sama. Esok, jika ia berubah menjadi $ 10.50, begitu juga CFD anda.
 • Perdagangan CFD membolehkan anda menerapkan leverage pada perdagangan.
 • CFD NEO sering dapat diperdagangkan dengan harga yang kompetitif dengan spread yang ketat.
 • CFD membolehkan strategi latihan panjang dan pendek, memberi anda peluang untuk mendapat keuntungan dari pasaran naik dan turun.

Oleh kerana leverage CFD mempunyai peluang pulangan yang besar, anda akan dapat mencari had menarik dari pertukaran crypto tanpa mengira sama ada ia sah di negara anda atau tidak.

Sekiranya anda mempertimbangkan perkara ini, adalah mustahak anda meneliti akibatnya kerana anda akan mempertaruhkan modal anda.

Bagaimanapun, pertukaran pihak ketiga ini juga cenderung tidak diatur dan mengharuskan anda memperdagangkan NEO berbanding USDT dan bukannya dolar AS yang sebenar. Bagi mereka yang tidak menyedari, USDT adalah duit syiling digital yang dikeluarkan oleh Tether yang disatukan ke USD.

Selain itu, penggunaan leverage pada CFD juga boleh mengundang risiko kehilangan wang yang tinggi. Oleh itu, adalah mustahak anda mempertimbangkan pemahaman anda tentang bagaimana CFD berfungsi sebelum berdagang NEO dengan cara ini.

Sudahkah Anda Mempertimbangkan Perdagangan NEO?

Cara Berdagang NEO Dalam Talian – Menetapkan Perdagangan

Perdagangan NEO dilakukan dengan pesanan yang menentukan bagaimana anda melaksanakan strategi anda. Ini menunjukkan kepada broker anda kedudukan anda, dan bagaimana langkah anda seterusnya.

Sekiranya anda sudah biasa dengan perdagangan aset kewangan lain, maka perdagangan NEO tidak berbeza.

Anda membuat pesanan berdasarkan ramalan pasaran anda, dan broker dalam talian melaksanakan perdagangan untuk anda. Sama ada ia berjalan dengan baik atau tidak akan bergantung kepada sama ada pasaran memihak kepada anda atau menentang anda.

Berikut adalah senarai pesanan penting yang perlu anda ketahui semasa belajar bagaimana berdagang NEO dalam talian.

Pesanan Beli dan Jual

Pesanan beli dan jual adalah asas strategi perdagangan apa pun.

 • Anda membuat pesanan beli jika anda ingin menggunakan NEO, kerana anda menjangkakan ia akan meningkat.
 • Anda membuat pesanan jual jika anda ingin mengendurkan NEO, seperti yang dijangkakan akan jatuh nilainya.

Tidak kira sama ada anda akan berjalan lama atau pendek, anda perlu melaksanakan salah satu pesanan ini untuk memasuki perdagangan anda.

Dengan kata lain, pesanan ‘beli’ atau ‘jual’ adalah bagaimana anda membuka kedudukan di pasaran. Sekiranya anda memasukkan dengan pesanan beli, anda menutup kedudukan anda dengan pesanan jual dan sebaliknya.

Harga Penyertaan

Di pasar yang bergerak pantas, harga pada pelaksanaan pesanan masuk anda mungkin berbeza dari saat pesanan dilakukan. Untuk mendapatkan lebih banyak kawalan, anda boleh menentukan perdagangan anda dengan dua jenis pesanan yang berbeza.

 • Pesanan Pasaran membeli atau menjual aset pada harga pasaran yang ada. Dengan kata lain, jika NEO bernilai $ 12.50, pesanan beli (atau jual) anda juga akan dilakukan pada harga yang sama atau harga paling hampir yang tersedia.
 • Limit Order memberikan petunjuk yang jelas tentang kapan perdagangan harus dilaksanakan. Sebagai contoh, anda akan meletakkan had pada pesanan $ 13.00 di NEO. Ini bermaksud bahawa broker akan membeli (atau menjual) aset anda hanya apabila harga NEO mencecah $ 13.00.

Strategi Keluar

Setelah anda memasuki pasaran, pertanyaannya adalah, bagaimana anda keluar dari perdagangan dengan keuntungan yang ada, atau lebih tepatnya, bagaimana anda mengehadkan kerugian anda.

Secara semula jadi, anda memerlukan strategi keluar.

Berikut adalah dua jenis pesanan yang perlu diingat yang akan memastikan anda keluar pada waktu yang tepat.

 • Mengambil keuntungan: Jenis pesanan ini menentukan tahap keuntungan di mana perdagangan hendak keluar. Sebagai contoh, anda boleh menetapkan pesanan ambil untung pada perdagangan NEO anda pada 4% di atas atau di bawah harga semasa, bergantung pada sama ada anda panjang atau pendek. Broker akan menutup kedudukan jika dan ketika NEO mencapai pemotongan 4%.
 • Berhenti-rugi: Sekiranya anda ingin mengehadkan kemungkinan kerugian anda, anda juga harus membuat pesanan berhenti-rugi. Sebagai contoh, ini mungkin berada pada tahap 1% di bawah atau di atas harga kemasukan anda.

Mari kita gambarkan ini dengan contoh.

 • Anda membuka pesanan beli pada NEO / USD pada harga $ 10,50.
 • Anda ingin mensasarkan keuntungan sebanyak 4%, jadi anda membuat pesanan untung untung pada $ 10,92.
 • Sekiranya perdagangan NEO bertentangan dengan ramalan anda, anda ingin menghentikan kerugian anda pada 1%, jadi anda membuat pesanan stop-loss pada harga $ 10.39.

Sekiranya harga NEO mencecah $ 10.92, kedudukan anda akan ditutup dengan keuntungan 4%.

Sekiranya pasaran bertentangan dengan anda, pesanan stop-loss anda akan diaktifkan, jadi broker anda akan menutup kedudukan anda pada $ 10.39, sehingga had kerugian anda hanya 1%.

Tidak kira arah mana aset itu diambil, keuntungan atau kerugian anda sudah ditentukan sebelumnya. Arahan tambahan ini akan menjimatkan masa anda, dan yang paling penting, memastikan anda mempunyai rancangan masuk dan keluar yang jelas semasa berdagang NEO dalam talian.

Bagaimana Menjana Wang Dagangan NEO

Terlepas dari jenis pesanan dan sentimen pasaran, terdapat beberapa faktor lain yang menentukan kejayaan perdagangan anda. Anda bukan sahaja perlu risau memilih kelas aset yang sesuai untuk didagangkan, tetapi anda juga harus mempunyai kawalan terhadap berapa banyak wang yang anda laburkan dan bagaimana anda melaburkannya.

Berikut adalah beberapa pertimbangan untuk berdagang NEO.

1. Taruhan

Setiap perdagangan memerlukan anda meletakkan saham. Semakin besar anda bersedia mempertaruhkan, semakin tinggi keuntungan anda. Tetapi begitu juga kerugian anda.

Andaikan anda memperoleh $ 100 untuk NEO, dan menjana keuntungan 2%, yang berjumlah $ 2. Sekiranya anda meningkatkan pegangan anda kepada $ 1,000, keuntungan anda juga akan berkadar langsung, memberikan anda keuntungan $ 20.

Walaupun anda mempertaruhkan sejumlah besar perdagangan, mudah untuk melupakan berapa banyak modal yang anda ambil risiko, dan di mana untuk mendapatkan hadnya. Inilah sebabnya mengapa peniaga sering mencari ‘pengurusan bankroll’ semasa berniaga. Ini adalah amalan mengurus wang anda dengan betul untuk memastikan bahawa anda digaji untuk perdagangan yang anda buat.

Ini amat penting apabila anda berniaga NEO dengan strategi jangka pendek. Sebaiknya hadkan taruhan anda kepada peratusan dana dagangan anda. Lazimnya, peniaga berpegang pada 2% dari akaun perdagangan mereka yang tersedia. Sebagai contoh, katakan akaun perdagangan anda mempunyai $ 2,000 di dalamnya, lebih baik tidak mempertaruhkan lebih dari $ 40 pada perdagangan NEO anda.

Jumlah minimum yang diperlukan untuk perdagangan akan berbeza dari satu peniaga ke pedagang yang lain. Dalam platform seperti eToro, semua yang anda perlukan ialah $ 25 untuk memulakan perdagangan anda di NEO. Ini bermakna anda boleh memulakan dengan menguji perairan daripada terjun ke perdagangan NEO dengan jumlah yang banyak.

2. Leveraj Dagangan NEO

Seperti yang disebutkan di atas, pedagang NEO sering terlibat dalam memanfaatkan leverage pada CFD. Dalam bahagian ini, kita akan membahas sedikit lebih terperinci mengenai cara kerja memanfaatkan.

Memanfaatkan hanya bermaksud bahawa anda dapat mempertaruhkan lebih banyak wang daripada apa yang anda ada dalam akaun perdagangan anda.

Untuk membersihkan kabus, mari kita pertimbangkan contoh.

 • Katakan anda mahu membuat pesanan beli $ 1,000 pada NEO / USD
 • Anda kini hanya mempunyai $ 100 dalam akaun anda
 • Anda memutuskan untuk menggunakan leverage 1:10
 • Ini bermakna anda dapat mengumpulkan $ 1,000, pada dasarnya meminjam selebihnya dari peniaga anda
 • Anda mengurus keuntungan 10%.
 • Dengan leverage 1:10, keuntungan anda mencecah $ 100
 • Tanpa leverage, harganya hanya $ 10.

Sebaliknya, sekiranya kerugian yang anda hadapi, anda akan kekurangan $ 100, bukannya $ 10.

Oleh itu, perlu diperhatikan bahawa memanfaatkan juga akan meningkatkan kerugian anda.

Sekarang, berapa banyak leverage yang anda dapat bergantung pada broker anda. Beberapa platform menawarkan leverage cryptocurrency setinggi 1: 100. Berhati-hatilah dengan tawaran leverage yang berlebihan, kerana ada kemungkinan besar mereka tidak diatur, dan ada banyak ruang untuk salah.

Yuran untuk Berdagang NEO Dalam Talian

Semua jenis perdagangan NEO akan melibatkan sekumpulan yuran yang dikenakan oleh broker dalam talian. Sebenarnya, jika tidak berhati-hati, bayaran ini dapat menjana keuntungan anda. Itulah sebabnya sangat penting bahawa anda terlebih dahulu melihat terma dan syarat dan struktur yuran sebelum anda mendaftar.

Teruskan membaca untuk mencatat pelbagai jenis yuran yang akan anda temui.

Suruhanjaya Perdagangan NEO

Komisen adalah kos berubah yang berdasarkan pada nilai perdagangan anda. Oleh itu, ia dikenakan sebagai peratusan saham anda. Sebilangan broker mengenakan komisen kepada anda untuk setiap perdagangan, sementara yang lain akan mengenakan biaya pada kedua ujung perdagangan, yaitu komisi untuk membuka posisi, dan sekali lagi untuk menutup.

Yang mengatakan, ada juga broker yang anda boleh berdagang tanpa komisen. Salah satu broker seperti eToro, di mana perdagangan NEO dikenakan komisen sifar.

Penyebaran NEO

Dalam perdagangan cryptocurrency, spread adalah perbezaan antara harga permintaan aset dan harga tawaran. Anda tidak akan menghadapi masalah untuk mencari broker dalam talian yang menawarkan perdagangan NEO pada spread yang kompetitif.

Ringkasnya, untuk mencapai keuntungan maksimum, anda mahukan spread yang ketat. Untuk meletakkannya lebih baik, jika anda mencari broker yang menawarkan spread 2% dalam perdagangan NEO anda, ini bermakna anda memerlukan kedudukan untuk membuat sekurang-kurangnya 2% untuk mencapai titik impas. Apa sahaja yang anda perolehi melebihi 2% akan menghasilkan keuntungan.

Yuran Perdagangan NEO Classic yang lain

Di atas kita membincangkan yuran perdagangan yang paling biasa. Namun, kerana peniaga dalam talian menjalankan perniagaan, mereka juga mengenakan bayaran tambahan kepada anda untuk pelbagai akaun, seperti:

 • Bayaran Semalaman: Juga dikenali sebagai ‘Swap Fees’, adalah faedah yang dikenakan semasa anda memegang jawatan semalam. Bunga dikira setiap hari dan berdasarkan nilai saham anda. Beberapa broker juga mengenakan bayaran semalam yang tinggi untuk anda pada hujung minggu.
 • Bayaran Tidak Aktif: Sekiranya anda belum memenuhi aktiviti minimum dalam akaun perdagangan anda untuk jangka waktu tertentu, anda mungkin perlu membayar yuran tidak aktif. Biasanya, broker dalam talian mengenakan caj ini selepas enam bulan atau satu tahun tidak aktif. Anda mungkin membayar yuran bulanan kecuali anda menutup akaun anda, atau mula berniaga semula.
 • Bayaran Deposit dan Pengeluaran: Bayaran deposit dan pengeluaran berlaku setiap kali anda melakukan transaksi di akaun dagangan anda. Walaupun kebanyakan broker dalam talian meliputi caj deposit, anda mungkin perlu membayar sedikit pengeluaran dari akhir anda. Di eToro, anda akan dikenakan bayaran pengeluaran pada kadar 0.5% yang wajar, itu juga hanya jika anda tidak menyimpan dana dalam USD.

Sedia Memulakan Dagangan NEO?

Cara Berdagang NEO 2021 – Petunjuk Langkah-demi-Langkah

Sekarang kita telah merangkumi semua perkara penting dalam perdagangan NEO, yang tinggal hanyalah untuk anda memilih broker yang tepat. Sama seperti perniagaan lain, anda perlu mempunyai niat yang jelas tentang apa yang anda cari di peniaga.

Ikuti panduan kami, dan anda akan terus menjadi peniaga NEO dalam masa yang singkat.

Langkah 1: Pilih Tapak Perdagangan NEO

Dalam perdagangan, setiap saat, setiap sen, dan setiap keputusan membawa banyak berat. Memilih broker dalam talian anda adalah langkah pertama untuk mendapatkan perdagangan NEO anda dengan betul. Dengan lebihan pilihan, prosesnya adalah apa-apa jika tidak keterlaluan dan membingungkan.

Untuk menjadikan semuanya lebih mudah, kami telah membuat senarai untuk anda menyemak semula faktor kelayakan broker dalam talian.

 • Peraturan: Adakah broker dalam talian mempunyai sebarang lesen dari badan pengawalseliaan seperti FCA, CySEC, ASIC, atau SEC?
 • Struktur Yuran: Apakah komisen dan spread broker pada perdagangan NEO? Adakah terdapat yuran lain yang anda tanggung?
 • cara bayaran: Bagaimana anda boleh menyimpan dan mengeluarkan wang ke akaun perdagangan anda?
 • Deposit minimum: Berapakah jumlah minimum yang diperlukan untuk perdagangan NEO?
 • Pasangan NEO: Pasangan perdagangan apa yang tersedia berbanding NEO?
 • Dompet Cryptocurrency: Bagaimana anda boleh menyimpan cryptocurrency
 • Navigasi Platform: Betapa mudahnya menggunakan laman web ini, dan mengakses ciri-cirinya?
 • Aplikasi Mudah Alih: Adakah broker mempunyai aplikasi mudah alih?

Walaupun broker mencentang semua kotak ini, anda juga mesti membuat semakan mendalam terhadap maklum balas pelanggan mereka. Seperti yang anda akan perhatikan, kami telah menggunakan eToro sebagai contoh sepanjang artikel ini. Dengan 19 juta pelanggan, eToro pastinya muncul sebagai calon kuat untuk perdagangan NEO.

Untuk menyelesaikannya, berikut adalah beberapa ciri yang menjadikan eToro salah satu platform perdagangan dalam talian yang paling dipercayai:

 • Platform ini menawarkan pengalaman pengguna yang hebat dan ciri sokongan untuk semua peringkat perdagangan, dari pemula yang lengkap hingga profesional.
 • eToro diatur dengan lesen dari FCA, ASIC, dan CySEC.
 • Pedagang dapat memperoleh komisen sifar, dan juga spread kompetitif pada perdagangan NEO.
 • Pelbagai pilihan pembayaran tersedia, dari kad bank, transfer bank, dan penyatuan dengan dompet pihak ketiga seperti PayPal, Neteller, dan Skrill.
 • aplikasi mudah alih eToro untuk berdagang di mana sahaja.

Secara keseluruhan, eToro muncul dalam pilihan untuk perdagangan NEO, antara puluhan aset lain.

Langkah 2: Buka Akaun Perdagangan NEO

Apabila anda telah menyelesaikan broker dalam talian anda, pergi ke laman web mereka dan klik pada butang daftar.

Proses pendaftaran memerlukan anda memberikan maklumat peribadi asas anda, termasuk nama penuh, alamat, maklumat hubungan, dan tarikh lahir. Selain itu, anda juga diminta untuk memberikan kad pengenalan yang dikeluarkan oleh pemerintah yang sah, beserta bukti foto. Ini bagi broker untuk menjamin peraturan KYC untuk mengelakkan penipuan identiti.

Setelah akaun anda disahkan, anda akan menerima e-mel pengesahan, dan anda boleh mula berniaga. Di eToro, anda boleh berniaga NEO sebelum pengesahan id ini, tetapi jika anda perlu mendepositkan lebih dari $ 2,250, anda perlu menyelesaikan langkah ini.

Langkah 3: Tambah Dana

Untuk memulakan perdagangan, pertama anda perlu menambahkan wang ke akaun perdagangan anda. Anda boleh memilih salah satu pilihan pembayaran yang ditawarkan oleh broker, dan memilih kaedah selamat yang paling sesuai untuk anda.

Langkah 4: Pilih Pasar Dagangan NEO

melabur dalam NEO

Dengan semua yang disiapkan, yang perlu anda lakukan ialah memilih pasaran perdagangan anda. Sekiranya anda mengetahui pasangan NEO mana yang anda dagangkan, anda hanya boleh mencari pasangan dan mula membuat pesanan anda.

Langkah 5: Tempatkan Perdagangan NEO

Ingat apa yang telah kita bincangkan sebelumnya mengenai jenis pesanan? Apabila anda mengetahui sama ada anda ingin membeli atau menjual NEO, anda boleh membuat pesanan dengan sewajarnya. Setelah anda menentukan pesanan, anda boleh ‘membuka perdagangan’, dan voila – anda telah membuka kedudukan anda.

Cara Berdagang Panduan NEO – Keputusan

NEO adalah cryptocurrency dengan cepat muncul sebagai kegemaran di kalangan peniaga. Walau bagaimanapun, itu tidak mengurangkan risiko yang terlibat dalam perdagangan NEO. Anda harus meluangkan masa untuk memahami aset tersebut, dan mencari broker terkawal yang cekap untuk memberi anda akses ke pasaran.

Anda akan memilih yang terbaik untuk broker yang dikawal selia seperti eToro. Sekiranya anda seorang pemula, antara muka yang lancar dan kos yang kompetitif akan memastikan pengalaman perdagangan yang lebih baik di platform.

Sementara itu, pastikan anda terus mendidik diri anda dalam strategi perdagangan, dan dapatkan pengalaman dalam perdagangan NEO di sepanjang jalan.

eToro – Broker Terbaik untuk Berdagang NEO

broker etoro

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam industri Crypto selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Mata wang maya sangat tidak stabil. Modal anda berisiko.

Soalan Lazim

Adakah selamat untuk berdagang NEO?

Ya, selagi anda berdagang melalui broker yang dikawal selia, perdagangan NEO adalah selamat sepenuhnya. Platform seperti eToro dilesenkan untuk berdagang di UK, Cyprus, Australia, dan AS juga.

Bagaimana saya boleh memperdagangkan Ethereum Classic?

Anda boleh berdagang NEO berbanding mata wang fiat atau cryptocurrency lain. Cara termudah untuk melakukan ini adalah dengan berdagang NEO melalui broker dalam talian. Sebagai contoh, perdagangan NEO boleh dilakukan di eToro dengan deposit minimum $ 200.

Bagaimana anda boleh menjana wang dengan memperdagangkan Ethereum Classic?

Pedagang NEO boleh mencari strategi jangka panjang atau strategi jangka pendek berdasarkan pergerakan pasaran. Sekiranya ramalan anda betul, anda akan mendapat keuntungan, dan jika tidak, anda pasti akan mengalami kerugian. Sebaiknya pertimbangkan risiko anda dan elakkan kerugian dengan menghadkan saham anda.

Bolehkah saya berniaga NEO di AS secara sah?

Perdagangan NEO disahkan di AS. Namun, anda tidak boleh memperdagangkan CFD NEO atau menggunakan leverage.

Adakah mungkin untuk berdagang NEO dengan Leverage?

Pemanfaatan NEO dilarang di beberapa negara, termasuk AS atau UK. Dengan demikian, anda tidak akan dapat memperdagangkan NEO dengan memanfaatkan melalui broker yang dikawal selia. Berdagang dengan platform yang tidak dikawal selia tidak disarankan mempertimbangkan risiko yang terlibat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me