Cara Berdagang Ripple 2021: Panduan Langkah demi Langkah

Cara Berdagang Ripple: Panduan Komprehensif untuk Berdagang XRP pada tahun 2021

Trading Ripple dan token digital lain dalam talian kini lebih popular daripada sebelumnya.

Seperti yang mungkin anda ketahui, Ripple adalah nama rangkaian pembayaran terbuka dan mata wang digital, XRP. Teknologi ini memastikan transaksi segera, dan hampir bebas, pada skala global.

Sehingga 2021, XRP masih merupakan cryptocurrency ketiga terbesar dari segi cap pasaran. Ini menunjukkan bahawa Ripple menarik bagi pelabur dan peniaga dari pelbagai bentuk dan saiz.

Berminat untuk belajar bagaimana berniaga Ripple sendiri, tetapi tidak pasti di mana untuk memulakan?

Dalam Panduan Ripple Trading ini, kami akan merangkumi semua yang perlu anda ketahui.

Ini termasuk panduan ringkas mengenai bagaimana perdagangan XRP berfungsi, petua untuk menjana wang, potensi risiko, dan strategi berguna untuk digunakan.

Itulah sebabnya Perdagangan Pendidikan mengumpulkan senarai 5 langkah untuk memulakan perdagangan XRP.

Oleh itu,

Cara Berdagang Ripple dalam 5 Langkah Mudah

Untuk berdagang XRP, langkah pertama adalah membuka akaun dengan broker atau pertukaran yang dikawal selia, deposit dana, pilih Ripple XRP dari senarai platform, dan terakhir Beli XRP (Go Long) atau jual XRP (Go short), dan periksa perdagangan pesanan.

Langkah 1: Buka akaun dengan pertukaran yang diatur

Langkah 2: Membiayai akaun anda

Langkah 3: Pilih berapa banyak XRP yang ingin anda jual

Langkah 4: Beli XRP (lama) atau jual XRP (pendek)

Langkah 5: Sahkan pesanan perdagangan

Apa itu Ripple Trading?

Dalam istilah orang awam, mengenai perdagangan Ripple – anda harus mencuba dan meramalkan apakah harga XRP akan naik atau lebih tinggi daripada sekarang. Prosesnya sama, sama ada anda berdagang saham atau mata wang asing.

Kedengarannya cukup mudah bukan? Sudah tentu, anda hanya mendapat keuntungan dari perdagangan anda jika anda membuat ramalan dengan betul – jika tidak, anda akan kehilangan wang.

Tidak perlu dikatakan bahawa semakin banyak wang yang anda ambil risiko, semakin tinggi ganjaran anda jika anda membuat spekulasi dengan betul.

Mari kita lihat contoh ringkas bagaimana perdagangan Ripple berfungsi dalam praktik:

 • Anda ingin memperdagangkan Ripple berbanding dolar AS
 • Ini ditunjukkan oleh pasangan XRP / USD
 • Pasangan ini pada masa ini berharga $ 0.60
 • Anda rasa harga ini akan meningkat
 • Dengan ini, anda membuat pesanan beli bernilai $ 1,000
 • Beberapa hari kemudian, Ripple bernilai 15% lebih banyak pada $ 0,69
 • Setelah menutup perdagangan XRP / USD, anda memperoleh keuntungan $ 150

Seperti yang ditunjukkan oleh contoh di atas, perdagangan XRP tidak berbeza dengan membeli dan menjual aset kewangan lain. Anda dapat menjana keuntungan dalam perdagangan hipotesis kami kerana anda dengan betul meramalkan bahawa pasangan akan meningkat nilainya.

Tetapi tentu saja, sekiranya harga Ripple bergerak ke arah lain, anda akan menutup perdagangan dengan kerugian.

Bagaimana Perdagangan Ripple Berfungsi?

Seperti yang kami nyatakan, perdagangan Ripple sangat setanding dengan kelas aset lain. Sebaliknya, perlu diingat bahawa jika dibandingkan dengan pasaran yang ada selama beratus-ratus tahun, perdagangan cryptocurrency adalah fenomena yang agak baru.

Oleh kerana XRP sendiri hanya wujud sejak 2012, sangat penting anda mempunyai pemahaman yang jelas tentang apa yang anda lakukan dan bagaimana pasaran berfungsi.

Lihat di bawah senarai metrik perdagangan Ripple penting yang perlu diberi perhatian.

Pergerakan Harga Dagangan Ripple

Harga setiap aset kewangan adalah penawaran dan permintaan pasaran. Apabila perasaan pasaran positif terhadap XRP, atau aset apa pun – pembeli akan melebihi jumlah penjual. Ini biasanya akan menyebabkan kenaikan harga.

Begitu juga sebaliknya. Hakikatnya, penawaran dan permintaan aset digital yang popular ini dapat dipengaruhi oleh pelbagai faktor yang berbeza, seperti berita yang relevan, nilai Bitcoin, aktiviti ‘paus’ XRP berat, dan banyak lagi.

Cryptocurrency seperti Ripple boleh diperdagangkan 24 jam sehari, dan 7 hari seminggu. Berhati-hatilah semasa membuat ramalan anda sendiri, bahawa harga XRP akan turun naik berkali-kali dalam satu hari perdagangan.

Ini hanya sifat pasar, yang menjadikannya sempurna untuk berdagang dalam jangka pendek.

Baca Lebih Lanjut: Ramalan Harga Ripple: Berapa Nilai Yang Perlu Dibeli Pada Tahun 2021 Dan Selebihnya?

Pasangan Perdagangan Ripple

Untuk pasangan perdagangan Ripple, anda boleh membandingkannya dengan perdagangan forex. Ini kerana anda pada asasnya memperdagangkan dua mata wang yang berbeza dalam satu pasangan – satu sama lain.

Terdapat dua cara untuk memperdagangkan pasangan XRP.

Salah satu cara adalah dengan menukar mata wang digital dengan mata wang fiat. Mata wang fiat yang paling banyak diperdagangkan di seluruh dunia adalah dolar AS, jadi masuk akal bahawa kebanyakan orang memilih untuk berdagang Ripple menentangnya.

Seperti yang dinyatakan sebelumnya, pasangan ini diwakili oleh XRP / USD.

Sekiranya anda suka berdagang XRP berbanding pound Britain, dolar Kanada, atau mata wang fiat lain, pastikan broker yang anda pilih dapat menawarkan pasangan anda.

Seperti yang kami katakan, kebanyakan orang berpegang teguh pada XRP / USD, tetapi ada lebih banyak pilihan khusus yang tersedia melalui beberapa platform perdagangan. Yang penting, anda menjangkakan untuk melihat jumlah mudah tunai dan perdagangan yang jauh lebih rendah melalui laluan ini.

Pilihan lain adalah menukar Ripple dengan aset crypto lain, seperti Bitcoin (XRP / BTC), Litecoin (XRP / LTC), atau Ethereum (XRP / ETH). Ini umumnya disebut pasangan crypto-to-crypto, atau pasangan crypto-cross.

Kedua-dua cara perdagangan Ripple dapat memberi anda banyak peluang menguntungkan, bergantung pada perasaan pasaran.

Memiliki CFD Ripple atau Trading

Bercakap mengenai peluang yang menguntungkan, anda mungkin ingin mempertimbangkan sama ada anda ingin membeli XRP atau memperdagangkannya. Membeli mata wang digital akan menunjukkan bahawa anda ingin berdagang secara jangka panjang dan sederhana, menaruh harapan anda terhadap nilai yang semakin meningkat di kemudian hari.

Sebagai alternatif, adakah anda terfikir untuk berdagang CFD Ripple? Anda boleh memperdagangkan CFD tanpa harus memiliki aset yang mendasari, jadi yang perlu anda lakukan adalah membuat spekulasi dengan tepat mengenai arah harga masa depan pasangan ini.

Harap maklum bahawa jika anda adalah warganegara AS, anda tidak akan ditawarkan CFD Ripple oleh broker yang dikawal selia. CFTC telah melarang semua CFD dalam hal ini, dan memanfaatkan kontrak yang dijemput.

Berdagang dan Bergelombang Sendiri

Sekiranya anda memutuskan bahawa anda lebih suka memiliki XRP, anda boleh melakukannya melalui platform perdagangan seperti eToro. Dengan cara ini, anda memiliki token digital sehingga anda memutuskan untuk menjualnya.

Pentingnya, jika anda seorang pemula yang lengkap dan tidak tahu bagaimana untuk berdagang Ripple, maka anda mungkin mempunyai pilihan yang lebih mudah.

Sebabnya, anda tidak perlu bimbang dengan pasaran yang tidak stabil dalam jangka masa pendek, dan anda juga tidak perlu menghabiskan berjam-jam untuk memahami analisis teknikal.

Laluan lain adalah memasuki pasaran melalui pertukaran cryptocurrency yang menawarkan timbunan pasangan. Walaupun, jika anda ingin memperdagangkan XRP berbanding dolar AS, anda sebenarnya akan ditawarkan XRP / USDT. Ini adalah mata wang digital yang dikenali sebagai Tether yang disatukan dengan nilai dolar AS seperti-untuk-seperti.

Ripple Trading melalui CFD

Seterusnya, ke pilihan Ripple CFDs yang disebutkan di atas. Bagi mereka yang tidak sedar, kontrak demi perbezaan membolehkan anda memperdagangkan XRP tanpa memiliki atau menyimpannya.

Ripple CFD sebaliknya memantau pergeseran harga dunia mata wang digital. Lebih baik lagi, CFD membolehkan anda meraih faedah daripada jangka pendek.

Jadi, secara sederhana, walaupun nilai Ripple jatuh, anda masih boleh memperoleh keuntungan. Ini tentu saja, jika anda betul meramalkan penurunan nilainya.

Selain itu, CFD Ripple membolehkan anda berdagang menggunakan leverage – yang bermaksud bahawa anda dapat meningkatkan daya beli anda.

 • Sebagai contoh, katakan anda berada di Australia dan ingin memasuki pasaran dengan harga AU $ 1,000.
 • Melalui broker perdagangan Ripple anda, anda boleh berniaga hingga 50% (atau memanfaatkan 1: 2)
 • Ini bermaksud anda hanya perlu membayar AU $ 500 sendiri, sementara bakinya dilindungi oleh broker.

Perhatikan, bukan sahaja warganegara AS dilarang memperdagangkan CFD cryptocurrency, tetapi juga mereka yang berpangkalan di UK. Ini kerana FCA melaksanakan larangan yang berlaku pada 1 Januari 2021!

Bersedia untuk menyelami Ripple XRP pasar?

Cara Berdagang Ripple Dalam Talian – Menetapkan Perdagangan

Anda perlu mencari broker sebelum anda dapat membuat perdagangan riak, dan kami mempunyai beberapa petua mengenai proses itu kemudian.

Tetapi buat masa ini, kami akan menjalani prosedur pesanan perdagangan XRP. Ini akan memberi anda idea mengenai asas-asasnya, dan apa yang diharapkan apabila anda menemui platform perdagangan Ripple yang hebat

Pesanan Beli atau Jual

Anda selalu perlu membuat pesanan jual beli Ripple dalam talian. Ini memberitahu broker pilihan anda ke arah mana anda fikir pasaran cenderung menuju.

Mari kita lihat contoh yang mudah.

 • Katakan XRP / USD berharga $ 0.6068
 • Sekiranya anda mengesyaki harganya akan naik – buat pesanan beli melalui laman web perdagangan Ripple anda
 • Sekiranya, di sisi lain, anda fikir harga akan jatuh – buat pesanan jual

Seperti di atas, pesanan beli hanya menggambarkan bahawa anda fikir harga Ripple akan meningkat, sementara pesanan jual bermaksud sebaliknya.

Dengan itu, setiap perdagangan Ripple yang anda buat memerlukan pesanan beli dan jual. Contohnya, jika anda memasukkan pesanan jual, maka anda akan menutup perdagangan dengan pesanan beli. Ini berfungsi dengan cara yang sama jika anda memasukkan pesanan beli, tetapi anda tutup dengan pesanan jual!

Harga Penyertaan

Pada ketika ini ketika membuat perdagangan Ripple, anda perlu menunjukkan kepada platform pilihan perdagangan anda sama ada anda ingin membuat pesanan pasaran atau pesanan had.

Lihat di bawah untuk penjelasan ringkas mengenai kedua-duanya.

 • Sekiranya anda melihat nilai XRP dan menganggap itu harga yang baik – kemungkinan anda mahu perdagangan anda dijalankan dengan segera. Di sinilah pesanan pasaran mula dilaksanakan. Broker Ripple anda akan segera melaksanakan kedudukan anda, memastikan anda mendapatkannya sedekat mungkin dengan harga tersebut. Dengan mengambil kira sifat berubah-ubah mata wang digital, akan ada sedikit perbezaan dalam harga pesanan anda dilaksanakan pada..
 • Sebaliknya, dengan pesanan had – sekiranya anda tidak menyukai harga yang ditawarkan, anda boleh menentukan harga di mana perdagangan anda akan dilaksanakan. Sebagai contoh, jika anda mendapat harga $ 0,50 di XRP, anda mungkin tidak ingin terlibat sehingga mencecah $ 0,65 – oleh itu itulah nilai pesanan had anda

Pesanan mana yang anda gunakan bergantung pada setiap perdagangan individu. Seperti yang kita pasti dapat anda bayangkan, kedua-duanya sangat berguna ketika memikirkan bagaimana cara berdagang.

Itu sangat bergantung pada sama ada anda ingin melakukan perdagangan XRP dengan segera pada harga pasaran semasa atau menentukan sendiri. Sekiranya pesanan had, kedudukan XRP anda akan tetap tertunda sehingga harganya tercapai.

Oleh itu, jika pesanan perdagangan Ripple tidak sesuai, maka anda perlu membatalkannya secara manual.

Strategi Keluar

Sekiranya anda seorang pemula, perhatikan – pesanan stop-loss dan take-profit tidak ternilai ketika datang ke sedikit batasan kerosakan, dan menjaga beberapa kawalan terhadap perdagangan Ripple anda.

Sederhananya, apabila anda membuat pesanan beli atau jual, dan pesanan pasaran atau had, anda boleh menutup perdagangan XRP anda bila-bila masa yang anda mahu.

Namun, ketika menggunakan pesanan stop-loss dan take-profit, anda memberitahu broker Ripple anda untuk menutup perdagangan anda secara automatik apabila salah satu dari dua kejadian berlaku.

Perintah stop-loss, seperti namanya – membolehkan anda mengehadkan kerugian pada perdagangan Ripple anda. Katakan anda tidak mahu kehilangan lebih dari 2% saham anda – anda membuat pesanan stop-loss pada jumlah tertentu.

Sekiranya pesanan ambil untung – anda mungkin ingin memperoleh keuntungan tidak kurang dari 5%. Dalam kes ini, tetapkan nilai pesanan untung untung anda pada 5% berbanding kedudukan semasa.

Untuk membersihkan kabut, mari kita lihat bagaimana keadaannya ketika berdagang Ripple melalui broker dalam talian.

 • Dalam contoh ini, XRP / USD disebut harga $ 0,7010
 • Anda mahu pergi lama, jadi pilihlah untuk membuat pesanan beli
 • Seperti yang kami katakan di atas, anda ingin mengehadkan kerugian anda pada perdagangan ini kepada 2%
 • Dengan ini, anda perlu menetapkan kerugian anda kepada $ 0.6869 ($ 0.7010 – 2%)
 • Kami menyatakan bahawa anda mahukan keuntungan tidak kurang dari 5%
 • Oleh itu, pesanan keuntungan anda perlu dimasukkan pada $ 0,7360 ($ 0,7010 + 5%)

Dalam senario di atas, pesanan stop-loss 2% anda akan dilaksanakan jika Ripple turun ke $ 0.6869. Sekiranya mata wang digital meningkat kepada $ 0.7360, broker Ripple anda akan membuat pesanan untung untung 5% untuk anda.

Adakah anda mempertimbangkan untuk berniaga Ripple XRP?

Bagaimana Membuat Riak Dagangan Wang

Salah satu soalan pertama yang diajukan ketika orang mula berniaga mata wang digital adalah “Bagaimana saya boleh menjana wang?”

Tidak ada jawapan pasti untuk soalan ini – tetapi mempelajari selok-belok Ripple adalah tempat yang baik untuk bermula.

Bagaimanapun, wang tidak tumbuh di pokok, jadi penting anda memasuki pasar dengan mata terbuka. Perkara yang sama berlaku untuk forex, saham atau aset lain yang boleh diperdagangkan.

Untuk pemula di luar sana, kami telah menyenaraikan beberapa faktor biasa yang perlu diberi perhatian semasa berdagang Ripple dalam talian.

1. Taruhan

Bermula dengan kepentingan, nilai ini pada dasarnya memberitahu broker anda berapa banyak yang anda ingin ambil risiko pada perdagangan Ripple anda. Semakin banyak anda mempertaruhkan, semakin tinggi keuntungan jika anda membuat spekulasi mengenai nilai XRP dengan betul.

Di mana-mana laman web perdagangan Ripple dalam talian, akan ada deposit minimum yang ditetapkan, dan juga saham minimum. Ini boleh berbeza-beza dari broker ke broker, tetapi platform eToro yang diatur membolehkan anda memulakan perdagangan XRP mulai dari $ 25!

Strategi yang popular di kalangan pedagang Ripple adalah jangan sekali-kali mengambil risiko melebihi 1% dari baki akaun anda. Contohnya, jika anda mempunyai $ 10,000 dalam akaun anda, anda tidak akan mempertaruhkan lebih dari $ 100 – dan seterusnya.

Oleh kerana baki perdagangan anda cenderung berubah secara berkala, ini adalah cara mudah untuk mengira semula strategi saham maksimum anda.

2. Keuntungan dari segi Peratusan

Keuntungan anda dari perdagangan Ripple tidak hanya ditentukan oleh seberapa besar kepentingan anda. Sudah tentu, perubahan harga mata wang digital juga memainkan peranan penting.

 • Sebagai contoh, katakan anda membuat pesanan beli $ 500, dan nilai XRP meningkat sebanyak 10%
 • Keuntungan anda ialah $ 50 ($ 500 + 10%)
 • Sekiranya anda membuat pesanan jual $ 1,000 di Ripple, dan nilainya turun sebanyak 15%
 • Anda akan memperoleh keuntungan $ 150 ($ 1,000 + 15%)

Menggunakan kalkulator di atas membolehkan anda mengukur keuntungan dan kerugian dengan mudah.

3. Leverage Perdagangan Ripple

Ini membawa kita dengan lancar untuk memanfaatkan. Seperti yang telah kita bahas sebelumnya, leverage membolehkan pedagang Ripple memanfaatkan ‘margin’. Sudah tentu, CFD XRP tidak ada di meja untuk penduduk AS kerana peraturan yang ketat.

Kami juga telah menyebutkan had penggunaan crypto di lokasi lain – seperti Kesatuan Eropah, yang dibatasi pada 1: 2. Dari April 2021, Australias juga akan mencapai 1: 2.

Sekiranya anda berpusat di tempat lain, ada kemungkinan anda akan mendapat had yang lebih tinggi ketika berdagang Ripple pada margin.

Walaupun demikian, lihat di bawah contoh bagaimana penerapan leverage pada perdagangan Ripple anda mungkin kelihatan.

 • Anda membuat pesanan jual $ 500
 • Anda memutuskan untuk menggunakan leverage 1: 2 yang ditawarkan oleh broker Ripple anda
 • Nilai XRP turun sebanyak 15%
 • Biasanya, ini akan menghasilkan keuntungan $ 75 dari pegangan $ 500 anda
 • Namun, dengan leverage 1: 2, keuntungan anda meningkat menjadi $ 150

Seperti yang kami katakan, penting untuk mengetahui bahawa walaupun memanfaatkan boleh menjadi cara yang baik untuk meningkatkan keuntungan anda – ia juga akan meningkatkan kerugian anda.

Fess untuk Berdagang Ripple dalam talian

Sama seperti perkhidmatan kewangan, akan ada bayaran yang perlu dibayar untuk berdagang Ripple. Bayaran ini akan berbeza dari broker ke broker. Setelah itu, terdapat senarai yuran yang sering anda lihat.

Suruhanjaya Perdagangan Ripple

Bermula dengan komisen perdagangan Ripple, sementara tidak semua broker mengenakannya, yang biasanya akan melakukannya melalui peratusan saham anda.

Sebagai contoh, platform perdagangan pihak ketiga Coinbase mengenakan bayaran 1,49% untuk setiap perdagangan crypto-to-crypto. Sekiranya anda memasukkan XRP / USD dengan $ 1,000, anda akan membayar $ 14.90. Setelah menutup kedudukan ini, anda akan dikenakan tambahan 1,49% dari apa sahaja nilainya pada masa itu.

Terdapat platform terkenal di luar sana – seperti eToro, yang membolehkan anda berdagang Ripple dengan komisen 0%. Dalam kes ini, berhati-hatilah dengan penyebaran yang ditawarkan oleh broker, kerana platform inilah yang menghasilkan wangnya.

eToro – Trade Ripple XRP dengan komisen 0%

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam industri ini selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Mata wang maya sangat tidak stabil. Modal anda berisiko.

Penyebaran riak

Penyebarannya adalah jurang antara harga beli dan harga jual Ripple. Semasa berdagang forex, spread ditunjukkan dalam pip, jadi harga beli 0,6010 dan harga jual 0,6005 akan menunjukkan spread 5 pip.

Semasa memperdagangkan koin crypto seperti Ripple, lebih mudah untuk mengira spread sebagai peratusan. Contohnya, harga beli 0.5929 dan harga jual 0.6183 mewakili spread 4.28%.

Penyebarannya setanding dengan bayaran tidak langsung. Sekiranya spread adalah 4.28% seperti contoh kami di atas, anda memulakan perdagangan XRP anda 4.28% dengan warna merah.

Sekiranya anda membuat 4.8% dari perdagangan anda, anda akan mencapai titik impas.- jadi apa-apa di atas angka itu akan mendapat keuntungan. Berita baiknya ialah, sebilangan broke Ripple menawarkan spread yang sangat ketat. eToro, misalnya, rata-rata 0.75% pada pasangan utama seperti XRP / USD.

Yuran Perdagangan Riak Lain

Walaupun komisen dan spread adalah yuran utama yang perlu anda perhatikan ketika memilih broker perdagangan Ripple yang baik – ada yang lain.

Kami telah menyenaraikan lebih banyak bayaran yang perlu diberi perhatian di bawah:

 • Bayaran Transaksi: Beberapa broker mengenakan bayaran kepada pelanggan untuk deposit dan pengeluaran. Ini bergantung pada kaedah pembayaran, dan kadang-kadang jumlah yang diminta.
 • Bayaran CFD: Sekiranya anda berniat untuk berdagang CFD Ripple, anda perlu mengetahui caj semalam yang mereka undang. Bayaran pertukaran, seperti kadangkala disebut, akan dikenakan untuk setiap hari anda membiarkan kedudukan XRP dibuka semalaman.

Bayaran berbeza-beza bergantung pada broker anda, jadi selalu periksa jadual harga sebelum mendaftar ke platform Ripple dalam talian yang baru.

Cara Berdagang Ripple 2021 – Petunjuk Langkah-demi-Langkah

Pada tahap ini, anda harus merasa cukup yakin untuk keluar dari sana dan mula berniaga koin kripto yang popular ini.

Kami telah merangkumi segala-galanya dari kategori pasangan XRP dan jenis pesanan – hingga strategi, dan mendapatkan pengiraan risiko dan ganjaran.

Sekiranya ini terdengar seperti sesuatu yang ingin anda mulakan dengan segera – lihat panduan ringkas Cara Berdagang Ripple kami di bawah!

Langkah 1: Pilih Tapak Perdagangan Ripple

Untuk memulakan perdagangan XRP di mana sahaja atau di rumah, anda memerlukan platform perdagangan Ripple yang baik untuk melaksanakan pesanan tersebut untuk anda. Terdapat beberapa broker yang sangat baik di ruang dalam talian, tetapi juga banyak jerung.

Dengan ini, adalah penting bahawa selain panduan membaca seperti kami, anda juga melakukan kajian anda sendiri. Lakukan ini sebelum mendaftar dan menyerahkan butiran bank anda.

Untuk mempermudah proses menyusun gandum dari sekam – cari di bawah beberapa pertimbangan utama ketika mencari broker perdagangan Ripple.

 • Peraturan: Adakah broker Ripple diatur dan dilesenkan?
 • Bayaran: Berapakah caj platform perdagangan dalam komisen dan yuran lain?
 • Pembayaran: Kaedah pembayaran apa yang diterima?
 • Minimum Akaun: Berapakah kepentingan minimum, dan jumlah deposit yang diperlukan?
 • Pasangan riak: Pasangan Ripple apa yang anda dapat akses melalui broker dalam talian ini?
 • Platform Dagangan: Adakah laman web broker mudah digunakan?
 • Mudah alih: Adakah aplikasi mudah alih tersedia sehingga anda dapat menukar Ripple dalam perjalanan?

Seperti yang anda lihat, mencari broker yang baik tidak akan berjalan-jalan di taman – dan ada banyak yang perlu difikirkan. Sekiranya anda seorang pemula perdagangan XRP yang lengkap, kami mengesyorkan eToro.

Broker ini melayani lebih dari 13 juta pelanggan dan banyak dikawal selia oleh beberapa bidang kuasa termasuk FCA, CySEC, ASIC, dan banyak lagi. Pedagang AS juga dilindungi, kerana platform ini didaftarkan dengan FINRA.

Bukan hanya itu tetapi seperti yang kami sebutkan – perdagangan Ripple bebas komisen di sini.

Anda juga boleh memilih untuk memperdagangkan pasangan XRP secara pasif dengan memilih untuk menggunakan ciri eToro Copy Trader. Ini membolehkan anda melabur minimum $ 200 untuk peniaga profesional, dan setiap posisi yang mereka letakkan dapat dilihat dalam portfolio anda secara automatik.

Langkah 2: Buka Akaun Perdagangan Ripple

Setelah anda menemui broker Ripple yang anda gemari, anda perlu mendaftar. Proses ini biasanya sangat mudah dan boleh memakan masa beberapa minit.

Anda biasanya akan bermula dengan diminta untuk mengisi borang pendaftaran yang mudah. Ini secara amnya merangkumi asas-asas seperti nama dan alamat anda, tarikh lahir, nombor telefon, alamat e-mel.

Sekiranya platform perdagangan Ripple diatur, kemungkinan besar anda harus memberikan salinan ID foto yang dikeluarkan oleh kerajaan anda.

Walaupun dalam kes eToro, ini tidak perlu dilakukan dengan segera – melainkan anda mendeposit $ 2,250 atau lebih. Namun, anda perlu memberikan dokumen yang diminta sebelum anda dapat membuat permintaan penarikan.

Langkah 3: Dana Deposit

Setelah akaun dagangan Ripple baru anda disahkan (yang biasanya mengambil masa kurang dari 10 minit), anda boleh terus maju dan membiayai akaun anda.

Sekiranya berdagang melalui pembrokeran dan bukannya pertukaran, anda seharusnya dapat melakukan deposit menggunakan mata wang anda sendiri.

Periksa kaedah pembayaran yang diterima di mana-mana laman web broker Ripple sebelum mendaftar – terutamanya jika anda mempunyai sesuatu yang spesifik dalam fikiran.

Langkah 4: Pilih Ripple Trading Market

Seterusnya, anda perlu memutuskan pasaran perdagangan Ripple. Di eToro, anda boleh mengakses pelbagai pasangan crypto-to-fiat seperti:

 • XRP / USD
 • XRP / EUR
 • XRP / CAD
 • XRP / CHF
 • XRP / GBP
 • XRP / AUD

Sekiranya anda suka berniaga pasangan crypto-to-crypto, ada juga pilihan. Sekiranya anda ingin melihat, pergi ke bahagian ‘Pasaran Dagangan’ di eToro dan anda akan melihat pelbagai pasangan di bawah tab ‘Crypto’.

Langkah 5: Tempatkan Ripple Trade

Sekarang anda telah memutuskan pasaran – anda perlu membuat pesanan. Sekiranya anda memerlukan penjelasan mengenai cara membuat pesanan atau pesanan mana yang harus Anda gunakan – tatal ke bahagian kami mengenai ‘Menetapkan Perdagangan’.

Apabila anda berpuas hati dengan pesanan perdagangan Ripple anda, sahkan. Dengan berbuat demikian, broker XRP dalam talian anda akan melakukan selebihnya!

Sedia berniaga Ripple XRP?

Cara Berdagang Panduan Ripple – Putusan

Menguasai seni perdagangan Ripple, atau aset lain dalam hal ini, memerlukan masa yang lama. Namun, dengan tekun dan meningkatkan pengetahuan anda tentang mata wang digital, anda dapat meraih ganjaran ruang yang kadang kala tidak stabil ini.

Ripple telah menghabiskan sebahagian besar kewujudannya sebagai cryptocurrency ketiga terbesar dari segi penilaian pasaran. Walaupun popularitinya, masih penting untuk memilih broker yang dihormati dan berlesen untuk menjalankan perdagangan untuk anda.

eToro adalah contoh hebat broker yang boleh dipercayai. Laman web ini bebas komisen dan mempunyai banyak pasang XRP yang ditawarkan. Bukan hanya itu, tetapi platform perdagangan sosial diatur oleh pelbagai badan seperti ASIC, FCA, dan CySEC.

Soalan Lazim

Adakah perdagangan Ripple selamat?

Ya, riak perdagangan selamat. Walau bagaimanapun, perdagangan Ripple melalui broker yang tidak dikawal selia harus dielakkan dengan segala cara. Ikutilah broker Ripple yang dikawal selia seperti eToro sehingga anda dilindungi oleh FCA, ASIC dan CySEC.

Bagaimana saya berniaga Ripple?

Trading Ripple tidak pernah semudah ini. Daftar dengan broker yang sesuai dalam talian, depositkan sejumlah dana, dan tentukan sama ada mata wang digital akan meningkat atau menurun nilainya. Seterusnya, tentukan berapa banyak yang perlu dipertaruhkan dan buat pesanan beli atau jual anda.

Bolehkah anda menjadi kaya dengan berdagang Ripple?

Tidak ada peluru ajaib. Sebilangan peniaga XRP memperoleh keuntungan yang lumayan, yang lain membuat kerugian. Kaedah terbaik untuk menjana wang adalah dengan mendidik diri anda tentang cara berdagang Ripple dan belajar bagaimana melakukan analisis teknikal.

Adakah perdagangan Ripple sah di AS?

Ripple adalah sah di AS. Walau bagaimanapun, anda harus ingat bahawa jika anda adalah warganegara AS, anda tidak dibenarkan berniaga CFD Ripple. Anda boleh melabur di Ripple dengan membeli XRP di eToro – tanpa komisen!

Bolehkah anda berniaga Ripple dengan leverage?

Ya, anda boleh menukar Ripple dengan leverage. Namun, mereka yang berpusat di AS dan UK tidak boleh. Warganegara EU dan Australia dibatasi pada 1: 2. Warganegara lain mungkin dapat memperoleh had yang lebih tinggi – bergantung pada lokasi dan broker yang dimaksudkan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me