Cara Membeli Bitcoin Di Australia – Panduan Langkah demi Langkah

Ingin melompat terus ke jawapannya? Anda boleh membeli BTC di Australia pada eToro.

Sekiranya anda berpusat di Australia dan ingin membeli Bitcoin – prosesnya sangat mudah. Yang perlu anda lakukan ialah mencari broker dalam talian yang dikawal selia yang menawarkan bayaran yang kompetitif, deposit sejumlah dana dengan kad debit / kredit, dan tentukan berapa banyak yang anda ingin beli.

Bitcoin terus menjadi cryptocurrency terkemuka. Ia sering disebut sebagai "Raja cryptocurrency", "Wang digital" atau "Wang jenis baru". Bitcoin terkenal dengan sifat tidak menentu.

Sifat cryptocurrency dengan sendirinya rumit kerana pada masa ini cryptocurrency kebanyakannya baru. Itulah sebabnya sebilangan orang masih berjuang untuk memahaminya. Walaupun hari ini, jika anda bertanya kepada orang ramai apa itu Bitcoin atau apa cryptocurrency, banyak yang tidak akan mengetahui. Tetapi populariti Bitcoin telah berkembang tanpa keraguan, terutama akhir-akhir ini dengan syarikat kewangan besar yang bergabung dalam bidang crypto.

Cara Membeli Bitcoin Di Australia

Ingin membeli Bitcoin di Australia sekarang tetapi tidak tahu mahu bermula dari mana? Sekiranya ada, ikuti panduan langkah demi langkah mudah yang digariskan di bawah.

Beli Bitcoin dalam 4 Langkah Mudah:

1. Buka akaun dengan pertukaran Bitcoin yang dikawal selia di AU

2. Deposit dana dengan kad debit / kredit atau e-wallet

3. Pergi ke kawasan perdagangan cryptocurrency dan pilih Bitcoin

4. Beli Bitcoin

Bitcoin Di Australia

Bitcoin kekal sebagai cryptocurrency yang paling terkenal dan paling disukai untuk dilaburkan di Australia.

Cryptocurrency di Australia telah mendapat sokongan daripada pemerintah negara itu yang bertujuan untuk menghilangkan segala halangan yang mungkin menjadi halangan bagi pembangunan mereka.


Cryptocurrency meningkat kerana banyak syarikat kewangan berprestij yang bergabung dengan dunia crypto. Australia juga mengikuti tren seperti baru-baru ini Reserve Bank of Australia telah bekerjasama dengan Commonwealth Bank, National Australian Bank, dan Perpetual and ConsenSys Software untuk melihat kemungkinan membuat bentuk digital mata wang yang dikeluarkan oleh pemerintah.

Oleh itu, cara Bitcoin semakin meningkat. Sekiranya anda adalah seseorang yang tinggal di Australia dan bersedia memulakan pelaburan Bitcoin, di bawah ini, kami akan menunjukkan cara termudah untuk melakukannya.

Adakah Anda Pertimbangkan Melabur Dalam Bitcoin BTC?

Cara Membeli Bitcoin Di Australia?

Mencari kaedah khusus untuk membeli Bitcoin di Australia yang belum kita bahas dalam artikel ini? Sekiranya ada, periksa pilihan yang disenaraikan di bawah yang anda miliki juga.

1. Membeli Bitcoin melalui pertukaran cryptocurrency di Australia

Ini sebenarnya kaedah paling popular yang boleh anda gunakan sama ada anda baru atau pelabur yang berpengalaman. Pertukaran cryptocurrency adalah platform laman web di mana anda boleh membeli cryptocurrency dengan mata wang fiat seperti AUD.

Pertukaran kripto tersedia di seluruh dunia, tetapi beberapa negara mempunyai pertukaran mereka sendiri untuk menjadikan prosesnya lebih mudah bagi penggunanya.

Beberapa pertukaran cryptocurrency yang popular di Australia adalah:

 • eToro
 • CoinSpot
 • Pangkalan Wang Syiling

Pusat Laporan dan Analisis Transaksi Australia (AUSTRAC) menyatakan pada tahun 2018 bahawa pertukaran cryptocurrency mesti memenuhi peraturan baru. (AUSTRAC) menjadi ketat kerana banyak penipuan dan peretasan yang muncul selama bertahun-tahun bertindak seperti pertukaran sebenar. Semua cryptocurrency yang disebutkan di atas harus mendaftar dengan AUSTRAC, mengenal pasti dan mengesahkan pengguna, menyimpan rekod, dan mematuhi keperluan pelaporan kerajaan.

Anda boleh memilih mana-mana pertukaran yang disebutkan di atas. Proses pembelian adalah mudah. Cukup buka akaun dan teruskan dengan pembelian Bitcoin atau cryptocurrency lain yang anda sukai menggunakan kad kredit atau debit anda. Selepas pembelian, anda memerlukan dompet di mana anda akan menyimpan duit syiling anda.

2. Membeli Bitcoin melalui ATM di Australia

Mesin juruwang automatik (ATM) adalah kaedah lain yang cekap dan mudah untuk membeli Bitcoin di Australia. Tidak seperti ATM tradisional yang disambungkan ke bank, ATM crypto disambungkan ke internet dan membolehkan pengguna membeli Bitcoin dengan wang tunai. Bandar yang mempunyai ATM Bitcoin paling banyak di Australia adalah Sydney, Melbourne, Adelaide, dan Brisbane.

Pasaran Australia mempunyai pelbagai model ATM Bitcoin seperti SkyHook Bitcoin ATM, Genesis Coin ATM dan Lamassu. Semua model biasanya digunakan. Membeli Bitcoin melalui salah satu ATM ini sangat mudah dan cekap, tetapi kelemahannya adalah bahawa bayaran pada umumnya 5% lebih tinggi daripada kadar pasaran keseluruhan ketika menggunakan ATM.

Selanjutnya, Rangkaian Penguatkuasaan Jenayah Kewangan (KEWANGAN) telah menetapkan beberapa peraturan yang mesti dipatuhi oleh ATM Bitcoin, di Australia. Mereka telah menjelaskan bahawa sesiapa yang ingin membeli Bitcoin melalui ATM mesti dikenali. Oleh itu, tidak ada cara untuk membeli Bitcoin dengan ATM di Australia tanpa nama.

3. Tambang Bitcoin di Australia

Melombong Bitcoin pada dasarnya bermaksud membuat bitcoin baru. Perlombongan Bitcoin adalah sah di Australia.

Perlombongan adalah proses menyelesaikan masalah matematik yang rumit di mana pelombong mendapat ganjaran dengan Bitcoin. Walaupun perlombongan sangat bermanfaat, ia adalah proses yang mahal kerana anda memerlukan peralatan dan perisian khusus yang menghabiskan banyak tenaga. Sekiranya anda mampu membeli peralatan, anda boleh memasang rig perlombongan crypto di dalam rumah atau apartmen anda. Ini sangat popular di awal Bitcoin. Selain itu, anda juga boleh melakukan perlombongan awan di pelbagai laman dalam talian, yang lebih mudah kerana tidak memerlukan penyelenggaraan peralatan.

Perlombongan Bitcoin berkembang di seluruh dunia. Ladang perlombongan cryptocurrency berpusat di banyak negara di seluruh dunia. Oleh kerana ia mahal, perlombongan bitcoin kini dilakukan melalui pelombong terpusat kerana mereka mempunyai anggaran yang lebih besar.

4. Berdagang Bitcoin untuk barang dan perkhidmatan di Australia

Sekarang kerana cryptocurrency meningkat, banyak orang membeli pelbagai produk menggunakan cryptocurrency sebagai alat pembayaran. Ini juga mungkin berlaku di Australia. Sekiranya anda mempunyai perniagaan atau jika anda adalah seseorang yang ingin menjual sesuatu dan mahu pembeli anda membayar dengan Bitcoin, anda juga boleh melakukannya. Oleh itu, anda akan menjadi pemilik Bitcoin.

Berkaitan: Cryptocurrency Teratas Untuk Melabur Di Australia Pada 2021

Tempat menyimpan Bitcoin anda?

Sama seperti wang biasa yang anda simpan di dompet atau bank anda, anda memerlukan tempat untuk menyimpan cryptocurrency anda.

Cryptos disimpan dalam dompet yang disebut.

Terdapat dua jenis dompet crypto, yang panas dan yang sejuk. Yang paling popular adalah platform perisian di mana anda menyimpan cryptocurrency anda setelah anda membelinya. Biasanya, sebahagian besar pertukaran yang anda gunakan mempunyai dompet crypto mereka sendiri, dan semasa anda membeli duit syiling, ia akan disimpan secara automatik di dalam dompet.

Tetapi pilihan lain adalah menggunakan dompet perkakasan. Dompet perkakasan berbentuk USB, dan anda boleh menyimpan duit syiling anda di sana. Mereka menonjol untuk keselamatan yang lebih tinggi kerana tidak tersambung ke internet, yang menjadikan mereka tidak dapat dihubungi.

Sedia Melabur Dalam Bitcoin BTC?

Beli Cryptocurrencies di eToro di Australia

eToro tidak diragukan lagi adalah platform perdagangan sosial terbaik di dunia untuk Cryptocurrencies, FX, Komoditi, Saham, ETF atau Indeks.

Mengapa membeli Bitcoin di eToro?

 • Lebih murah daripada pertukaran lain. Komisen sifar
 • Anda boleh mencuba sebelum membeli.

  eToro menyediakan fungsi portfolio maya, di mana anda boleh bermain-main di pasaran dengan akaun demo $ 100k.

 • Belajar dari peniaga lain.
 • Ini adalah platform yang bagus untuk pemula.

Terdapat pelbagai platform yang boleh anda pilih, tetapi berikut adalah 3 sebab mengapa anda harus menggunakan eToro Australia:

 • Ia mempunyai "Perdagangan Salin" ciri yang akan membolehkan anda menyalin peniaga pilihan anda.
 • Ia mempunyai ciri sosial yang terbaik di mana anda dapat membincangkan perkembangan terkini dalam perdagangan dan semua perkara yang menarik perhatian anda dengan rakan peniaga lain.
 • Platform eToro sangat mudah digunakan. Ia direka untuk pemula dan peniaga yang berpengalaman. Ini juga merupakan salah satu sebab mengapa eToro adalah platform yang digunakan di Australia dan di seluruh dunia.

Seperti yang disebutkan sebelumnya, pertukaran crypto di Australia harus mematuhi peraturan yang ditetapkan oleh AUSTRAC. eToro memegang Lesen Perkhidmatan Kewangan Australia (AFSL) yang dikeluarkan oleh Suruhanjaya Sekuriti dan Pelaburan Australia.

Perlu dinyatakan juga bahawa eToro menonjolkan keselamatan yang diberikan kepada penggunanya, jadi jika anda ingin melabur dalam Bitcoin dengan eToro Australia, anda sepenuhnya berada dalam keadaan selamat.

eToro – Platform Terbaik untuk Membeli Bitcoin Di Australia

broker etoro

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam industri crypto selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Mata wang maya sangat tidak stabil. Modal anda berisiko.

Perkara utama

 • Bitcoin dikeluarkan pada tahun 2009 oleh Satoshi Nakamoto.
 • Pada tahun 2017 harga Bitcoin mencapai paras tertinggi sepanjang masa pada $ 20,000.
 • Oleh kerana COVID-19 pada awal tahun 2020 harga Bitcoin mencecah paras terendah hampir mencecah $ 3000.
 • Bitcoin tetap menjadi cryptocurrency pilihan untuk melabur di Australia
 • Anda boleh membeli Bitcoin melalui pertukaran cryptocurrency di Australia.
 • Terdapat ATM Bitcoin di Australia di mana anda boleh membeli Bitcoin.
 • Anda boleh melombong Bitcoin di Australia atau menerimanya untuk barang dan perkhidmatan.
 • Sebaik sahaja anda membeli Bitcoin anda, anda harus menyimpannya di dalam dompet panas atau sejuk.

Kami sangat berharap artikel ini dapat membantu anda dan sekurang-kurangnya memberi anda idea di mana anda boleh membeli Bitcoin di Australia. Setelah anda mengetahui cara membeli Bitcoin di AU, anda tidak mempunyai pilihan selain memulakan pelaburan pertama anda. Sama ada Bitcoin atau cryptocurrency lain, kami mengucapkan selamat melabur!

Baca Lagi:

Adakah Bitcoin Pelaburan Yang Baik Pada 2021?

Mengapa Bitcoin Akan Meletup Pada 2021

10 Ramalan Harga Bitcoin Bold Untuk 2021

Harga Bitcoin Meletup Melebihi $ 100,000, Mengatakan Metrik Dalam Rantai

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector