Cara Membeli Ethereum Classic – Panduan Pemula 2021

Cara Membeli Ethereum Classic: Panduan Langkah demi Langkah

Ethereum Classic, blockchain Ethereum yang asli, dikeluarkan pada tahun 2015. Ingin membeli sendiri duit syiling ETC tetapi memerlukan sedikit panduan?

Tetap betul di mana anda berada. Dalam Panduan Cara Membeli Ethereum Classic – Panduan Pemula, kami membimbing anda melalui pelbagai aspek dalam pembelian cryptocurrency ini.

Ini termasuk kos berpotensi, teknik popular, dan inspirasi rancangan pelaburan.

Kami juga akan membincangkan beberapa pertimbangan penting yang perlu dibuat ketika anda membeli Ethereum Classic dalam talian – seperti bagaimana mencari broker yang baik dan apa yang perlu anda lakukan untuk membuat pembelian hari ini!.

Beli Ethereum Classic dalam 5 Langkah

Baca panduan langkah 5 berikut tentang cara membeli Ethereum Classic sekarang:

Langkah 1: Daftar dengan broker crypto yang dipercayai dan terkawal

Langkah 2: Dana akaun anda

Langkah 3: Pilih Ethereum Classic (ETC) dari senarai aset kripto yang tersedia

Langkah 4: Masukkan jumlah Ethereum Classic yang ingin anda beli

Langkah 5: Duit syiling ETC akan segera ditambahkan ke dompet anda!

Langkah 1: Pilih Broker atau Pertukaran Ethereum Classic Dalam Talian


Seperti yang jelas dari panduan 5 langkah bagaimana cara membeli Ethereum Classic – sebelum anda dapat membeli mata wang digital – anda perlu mendaftar dengan broker dalam talian.

Sekiranya anda memilih platform perdagangan sosial eToro, anda boleh membeli Ethereum Classic secara langsung melalui syarikat broker. Anda juga mempunyai perlindungan tambahan dari pelbagai badan pengawalseliaan. Lebih lanjut mengenai peraturan kemudian.

Sekiranya anda lebih suka idea pertukaran cryptocurrency, anda boleh membeli Ethereum Classic dengan cara ini. Anda juga boleh menukar aset crypto lain seperti Bitcoin ke Ethereum Classic jika anda mahu.

Pentingnya, perlu diperhatikan bahawa pertukaran semacam itu lebih kerap daripada tidak diatur. Ini bermakna anda membeli cryptocurrency dalam persekitaran yang berpotensi tidak selamat.

Kami menyebut bahawa eToro diatur. Jaring keselamatan ini berasal dari pelbagai badan di seluruh dunia seperti ASIC, FCA, dan CySEC. Laman web eToro AS juga didaftarkan dengan FINRA.

Peraturan yang disebutkan di atas bermaksud bahawa anda boleh berehat dan membeli Ethereum Classic, dengan selamat mengetahui bahawa broker itu sah dan di bawah pengawasan yang ketat.

Bukan hanya itu, tetapi dengan menggunakan firma pembrokeran berlesen seperti eToro untuk membeli Ethereum Classic, anda akan membeli mata wang digital dalam persekitaran mesra pemula.

Peraturan

Ini membawa kita ke faktor penting yang perlu dipertimbangkan semasa mencari broker yang sesuai untuk membeli Ethereum Classic. Seperti yang telah kita bahas – peraturan memberi anda perlindungan daripada broker crypto yang teduh, di mana terdapat banyak di industri ini.

Kemungkinannya, anda akan ditawarkan leverage semasa mendaftar di bursa crypto. Namun, jika pertukaran tidak diatur, yang sangat mungkin, ini harus dielakkan. Lebih-lebih lagi, kisah pertukaran pihak ketiga yang tidak terkawal yang digodam dan dirompak buta tidak pernah didengar.

Terdapat pilihan lain – anda boleh menarik balik Ethereum Klasik anda dari pertukaran cryptocurrency ke dompet peribadi anda sendiri. Walau bagaimanapun, terdapat kelemahan untuk ini.

Menyimpan aset kripto anda sendiri, semenarik mungkin, bermaksud mengambil tanggungjawab penuh untuk keselamatan dompet anda. Sekiranya anda digodam, atau anda salah memasukkan kata laluan peribadi anda yang panjang – anda sendiri.

Di eToro, broker bukan sahaja menyimpan Ethereum Classic anda untuk anda, tetapi anda tidak akan mempunyai masalah dengan keselamatan – kerana peraturan yang begitu berat.

cara bayaran

Pada zaman ini, anda boleh membeli Classic Ethereum menggunakan kebanyakan jenis pembayaran. Walaupun sudah tentu, setiap broker dalam talian akan berbeza.

Sekiranya anda berada di tempat kejadian beberapa tahun yang lalu, membeli mata wang kripto sering kali membuat anda tidak mempunyai pilihan selain menggunakan kiriman wang. Sehingga hari ini, jenis deposit ini merupakan proses yang paling lama.

Broker crypto dalam talian eToro serasi dengan pelbagai jenis pembayaran seperti kad kredit / debit, serta e-dompet yang mudah digunakan seperti Neteller, PayPal, dan Skrill. Semua selamat, cepat dan senang.

Yuran dan Komisen

Seperti mana-mana perniagaan, broker kripto dalam talian anda perlu menghasilkan keuntungan. Ini sering diperoleh dengan mengenakan komisen dan yuran pelanggan untuk membeli dan berdagang.

Semua orang menang, roda terus berpusing untuk penyedia cryptocurrency – dan anda dapat membeli Ethereum Classic dari keselesaan rumah anda sendiri.

Tidak banyak broker dalam talian yang tidak mengenakan komisen. Tambahan, yuran ini akan berbeza-beza dari platform ke platform – tetapi biasanya berubah berdasarkan kepentingan anda.

 • Coinbase, misalnya, mengenakan bayaran kepada pelanggan 1,49% untuk setiap perdagangan – masuk ke pasar, dan keluar juga.
 • Oleh itu, jika anda memasuki kedudukan Ethereum Classic pada harga $ 1,000, anda perlu membayar Coinbase $ 14,90.
 • Ergo, jika anda memasukkan dengan $ 100, anda akan membayar $ 1.49 – dan seterusnya.

Anda akan melihat di bawah ini contoh yang tidak rumit mengenai bagaimana bayaran tertentu ini dapat memberi kesan kepada keuntungan anda semasa membeli Ethereum Classic.

 • Anda membeli Ethereum Classic dengan membuat pesanan beli $ 2,000
 • Anda membayar komisen 1,49% di Coinbase – ini setara dengan $ 29,80
 • Setelah menjual duit syiling ETC anda, nilainya bernilai $ 2,500
 • Anda sekali lagi perlu membayar 1.49%, iaitu $ 37.25
 • Secara keseluruhan, anda membayar komisen $ 67.05 sahaja

Walaupun 1,49% kelihatan seperti jumlah yang tidak signifikan, bayaran dapat mengatasi kenaikan tersebut. Sebagai contoh, jika anda pergi ke eToro untuk membeli Ethereum Classic, anda akan menjimatkan $ 67.05 – kerana penyedia crypto bebas komisen!

Dari segi bayaran deposit, eToro hanya mengenakan 0.5% – dan ini hanya jika anda membuat deposit menggunakan mata wang selain dolar AS.

Sebaliknya, di Coinbase anda akan dikenakan bayaran 3,99% untuk semua transaksi kad debit. Ini bermaksud jika anda membeli Ethereum Classic dengan kepentingan $ 1,000, anda perlu membayar $ 39.90.

Faktor Penting Lain

Setakat ini, kami telah merangkumi peraturan, yuran dan kaedah pembayaran dari segi membeli Ethereum Classic.

Dengan itu, terdapat metrik lain yang perlu dipertimbangkan semasa mencari platform crypto untuk membeli aset crypto, seperti:

 • Keramahan pengguna: Sangat penting ketika mencari tempat yang selamat untuk membeli Ethereum Classic agar laman web anda mudah digunakan, dan membuat pesanan adalah percuma. Secara keseluruhan, anda mahukan ruang yang terkawal yang dapat memberikan anda pengalaman membeli yang lancar.
 • Pelaburan Minimum: Sebelum mendaftar dengan broker dalam talian, anda harus memeriksa berapa jumlah pelaburan minimum. Sebagai contoh, tidak sesuai untuk pemula jika broker memerlukan minimum $ 150 setiap kali mereka ingin membeli beberapa syiling ETC. Kami mengesyorkan bermula dengan potongan seukuran gigitan. eToro membolehkan pelanggan membeli Ethereum Classic dari $ 25.
 • Penyimpanan: Penyimpanan juga merupakan sesuatu yang perlu dipertimbangkan, sebelum melakukan platform. Bagaimanapun, terdapat perbezaan antara penggunaan pertukaran yang tidak terkawal dan menyimpan duit syiling digital sendiri – dan mempunyai broker yang dihormati seperti eToro menjaga keselamatan aset kripto anda tanpa caj tambahan.

Langkah 2: Ikuti Pelan Pelaburan

cara membeli ethereum classic

Dengan risiko terdengar jelas, membuat rancangan pelaburan adalah cara yang masuk akal ketika anda membeli Ethereum Classic, terutama untuk pemula.

Bagaimanapun, pasaran cryptocurrency tidak stabil, oleh itu, rancangan pelaburan digunakan oleh pemula, dan pelabur berpengalaman!

Sekiranya anda tidak pasti di mana untuk memulakan dengan membuat rancangan untuk membeli Ethereum Classic – lihat di bawah.

Jangka Panjang atau Jangka Pendek

Semasa memikirkan cara membeli Ethereum Classic – adakah anda melihat diri anda sebagai pelabur jangka panjang atau jangka pendek?

Pelaburan jangka pendek adalah mengenai mencari keuntungan daripada lonjakan harga jangka pendek di Ethereum Classic. Proses ini melibatkan pembelian mata wang digital pada waktu yang tepat, dan penguasaan tunai apabila anda sesuai. Ini boleh dilakukan dalam beberapa minit, hari atau kadang-kadang beberapa minggu.

Pada satu ketika, sebahagian besar cryptocurrency berubah harga dua digit – menunjukkan kepada kita betapa tidak stabilnya pasaran.

Kemungkinannya, anda di sini membaca panduan ini kerana anda teruja dengan cryptocurrency kerana turun naik itu. Lagipun, semakin besar risiko yang anda ambil dalam hidup, semakin besar ganjarannya.

Menjadi subjek pandangan jangka panjang untuk membeli Ethereum Classic – ini biasanya disebut strategi ‘beli dan tahan’. Seperti yang anda pasti meneka, ini memerlukan membeli duit syiling ETC dan memegangnya selama berbulan-bulan, atau kadang-kadang bertahun-tahun – mengeluarkan wang apabila anda merasakan waktunya tepat.

Ini menyelamatkan anda dari tidak perlu risau tentang turun naik jangka pendek nilai Ethereum Classic.

Sasarkan Harga Klasik Ethereum

Hadir dengan sasaran harga Ethereum Classic adalah strategi yang digunakan oleh banyak orang tetapi sepenuhnya pilihan.

Sebagai contoh, katakan anda membeli Ethereum Classic pada harga $ 6,00 dan ingin meningkatkan pelaburan anda dua kali ganda. Duit syiling ETC harus meningkat menjadi $ 12.00. Sekiranya anda ingin melipatgandakan pelaburan anda dalam mata wang digital, anda harus melihat kenaikan harga menjadi $ 18.00.

Ini mungkin terdengar seperti matahari terbit di Barat. Tetapi, pertimbangkan bahawa nilai terendah sepanjang masa Ethereum Classic ialah $ 0,45 pada tahun 2016 – dan hanya satu setengah tahun kemudian, aset digital mencapai tahap tertinggi sepanjang masa iaitu $ 47.77.

Itu kenaikan harga lebih dari 10,000%. Oleh itu, seperti yang anda lihat, apa sahaja yang mungkin berlaku! Sekiranya anda telah membuat spekulasi pasaran dengan betul pada masa ini, anda akan memperoleh keuntungan yang memberangsangkan.

Pertimbangkan Pelaburan Berkala

Perlu dipertimbangkan pelaburan biasa ketika ingin membeli Ethereum Classic. Seperti yang jelas dari atas – turun naik harga mata wang digital agak mendadak.

Oleh yang demikian, anda lebih disarankan untuk melaburkan sejumlah kecil secara berkala – daripada membuang semua yang anda miliki dan melihat apa yang tetap.

Melakukan pelaburan sederhana setiap minggu atau bulanan adalah cara yang dicuba dan diuji untuk menjaga emosi perdagangan anda, dan juga baki bank anda. Dengan cara ini anda dapat membina portfolio anda dengan stabil sambil berpegang pada rancangan pelaburan anda.

EToro kegemaran Newbie menjadikan strategi ini sangat mudah dengan membenarkan pelanggan membeli Ethereum Classic dengan harga hanya $ 25!

Sudahkah anda mempertimbangkan untuk membeli Etereum Klasik ETC?

Langkah 3: Buka Akaun Broker Klasik Ethereum

Sekiranya anda menemui broker dalam talian yang anda rasa senang membeli Ethereum Classic, anda boleh melayari laman web rasmi dan mendaftar. Pada ketika ini, prosesnya hampir sama seperti jika anda melabur dalam stok, emas, atau dana bersama.

Bagi mereka yang tidak mempunyai pengetahuan, anda perlu mengisi beberapa butiran asas mengenai siapa anda sebelum anda dapat membeli Ethereum Classic. Ini termasuk nama, alamat kediaman, nombor telefon dan alamat e-mel anda.

Seperti yang telah kami katakan, kaedah broker terkawal untuk membeli cryptocurrency lebih baik untuk pemula, kerana terlalu berisiko di luar sana di ruang yang tidak dikawal selia. Bukan itu sahaja, tetapi arena broker dalam talian penuh dengan ‘penipu profesional’.

Broker yang diatur harus mendapatkan asas anda seperti yang disebutkan di atas, serta ID foto dalam bentuk pasport atau lesen memandu anda. Ini diwajibkan secara sah oleh badan pengawal selia dan merupakan sebahagian daripada KYC untuk berusaha membasmi jenayah kewangan.

Sebagai tambahan kepada pengenalan yang disebutkan di atas, anda perlu menghantar salinan penyata akaun bank atau bil utiliti untuk membuktikan alamat anda.

Kami telah mendengar penyedia ETC mengambil masa berhari-hari untuk memeriksa secara manual semua borang ID yang disebutkan sebelumnya.

Di eToro ini dilakukan dengan menggunakan teknologi pengesahan automatik, jadi anda biasanya dapat membeli Ethereum Classic dalam masa 10 minit setelah mendaftar.

Langkah 4: Deposit Sebilangan Dana

Sekarang anda akan memastikan bahawa broker dalam talian menerima kaedah pembayaran yang anda pilih. Sekarang anda boleh memasukkan sejumlah wang ke dalam akaun baru anda.

Cara paling pantas untuk membiayai akaun anda adalah melalui kad debit / kredit atau e-wallet. eToro serasi dengan kedua-duanya. Secara e-wallet, anda boleh memilih antara PayPal, Neteller dan Skrill.

Anda harus perhatikan bahawa jika anda telah mempertimbangkan untuk membeli Ethereum Classic menggunakan transfer bank, ini boleh melambatkan pembelian anda beberapa hari kerana proses yang paling lambat.

Sebilangan besar broker akan menetapkan jumlah deposit minimum. Ini boleh berubah-ubah. sementara ada yang percuma, ada yang meminta tidak kurang dari $ 1,000 (kadang-kadang lebih) untuk setiap deposit.

Di eToro, deposit minimum ialah $ 200 untuk membeli Ethereum Classic atau sebarang aset.

Langkah 5: Sediakan Pesanan Dagangan

perdagangan ethereum klasik

Apabila anda telah membiayai akaun anda, anda boleh mula membeli Ethereum Classic.

Seperti yang mungkin anda ketahui, pertama anda perlu membuat pesanan untuk memberitahu broker dalam talian anda mengetahui kedudukan anda.

Lihat di bawah untuk mendapatkan inspirasi.

Beli Pesanan

Pesanan beli adalah pesanan yang paling banyak anda gunakan, kerana ini adalah bagaimana anda akan mengakses pasaran yang relevan untuk membeli Ethereum Classic.

Ringkasnya, jika anda fikir Ethereum Classic akan meningkat nilainya – buat pesanan beli dengan broker ETC anda.

Sekiranya platform crypto anda membolehkan ‘jual pendek’, anda mempunyai pilihan untuk membuat pesanan jual jika anda fikir harganya akan jatuh.

Had atau Pesanan Pasaran

Dengan risiko mengulangi diri kita – harga Ethereum Classic naik dan turun dengan setiap saat yang berlalu. Penting untuk diingat bahawa, kerana kebanyakan orang ingin memperoleh keuntungan tetap dari turun naik jangka pendek yang berterusan ini.

Mari kita mulakan dengan ‘pesanan pasaran’. Ini menunjukkan dengan jelas kepada broker anda bahawa anda mahu pesanan Ethereum Classic anda segera dilaksanakan – pada harga semasa, atau yang paling hampir.

Seperti yang telah kita bicarakan, akan ada sedikit perbezaan antara harga yang anda lihat ketika anda mengesahkan pesanan anda – dan harga yang anda dapat. Sebagai contoh, anda mungkin membuat pesanan pasaran pada $ 6.2618 tetapi sebenarnya, dapat $ 6.2610. Ini sama sekali tidak dapat dielakkan dan cenderung menjadi jumlah yang tidak signifikan.

Sekarang, beralih ke ‘perintah had’. Ini menunjukkan dengan jelas kepada broker anda bahawa anda ingin memasuki Ethereum Classic pada titik harga yang sangat spesifik.

Mari kita jelaskan lebih lanjut dengan contoh ringkas:

 • Ethereum Classic berharga $ 6.2618 – namun anda mahu memasuki pasaran pada harga $ 6.3600
 • Oleh itu, anda membuat pesanan had $ 6.3600
 • Sekiranya ETC mencapai $ 6.3600 – broker anda akan melaksanakan perdagangan anda
 • Pesanan tetap tertunggak sehingga a) titik harga anda tercapai, atau b) anda membatalkannya melalui broker anda

Secara keseluruhan, pesanan pasaran sangat mudah tetapi berkesan untuk pemula. Walaupun pesanan had membolehkan anda menjadi lebih spesifik harga ketika memilih untuk membeli Ethereum Classic.

Kepentingan

Ini semua pesanan yang baik dan difahami ketika mempertimbangkan cara membeli Ethereum Classic. Walau bagaimanapun, broker anda perlu mengetahui sejauh mana anda bersedia mempertaruhkan kedudukan anda.

Seperti yang kami katakan, jika membeli cryptocurrency adalah perkara baru bagi anda, lambat dan stabil adalah pendekatan yang masuk akal untuk membeli Ethereum Classic. Sudah tentu, anda berhak membeli seberapa banyak Ethereum Classic yang anda mahukan, tetapi melabur dalam jumlah kecil sering kali menjadi permulaan.

Sekiranya anda memikirkan gambaran yang lebih besar, dengan melaburkan jumlah minimum yang diperlukan di platform pilihan anda, anda boleh menambahkan mata wang digital ke portfolio anda dengan cara yang lebih menjauhkan risiko. Seperti yang dinyatakan, jika anda mendaftar dengan eToro untuk usaha cryptocurrency anda, anda boleh membeli Ethereum Classic dari $ 25.

Mengesahkan pesanan

Setelah anda memeriksa bahawa taruhan yang anda masukkan adalah betul dan pesanan anda seperti yang anda mahukan – anda boleh menekan ‘confirm’. Ringkasnya, ini adalah kebenaran daripada anda kepada broker anda untuk meneruskan pesanan beli / jual, pasaran / had dan kepentingan anda.

Sekarang, jika anda menyemak portfolio anda di eToro, anda akan melihat bahawa duit syiling digital anda telah ditambah dengan sewajarnya.

Sedia dibeli Etereum Klasik ETC?

Langkah 6: Menyimpan Ethereum Classic Anda

Wang fiat yang kita semua bayar cukai sangat berbeza dengan mata wang digital. Sebagai permulaan – duit syiling digital seperti Ethereum Classic disimpan pada lejar desentralisasi.

Kami menyentuh bursa berbanding broker dalam talian lebih awal. Tetapi untuk menjelaskan, kedua-duanya menawarkan pengalaman yang sama sekali berbeza – terutama dalam soal penyimpanan.

Sebagai contoh, jika anda memilih untuk tidak menggunakan broker untuk membeli Ethereum Classic, anda akan bertanggungjawab menyimpannya sendiri – dalam dompet crypto yang boleh dimuat turun secara peribadi. Ini bermaksud anda bertanggungjawab terhadap keselamatan, kandungan dan kunci peribadi anda. Ini membuat anda agak rentan dalam hal penggodam dan penjahat, di mana terdapat banyak.

Sekiranya anda memilih untuk membeli Ethereum Classic melalui eToro broker yang popular, anda mempunyai keselamatan badan pengawas tambahan iaitu FCA, CySEC dan ASIC. Ini mengurangkan keperluan untuk bimbang terdedah kepada penipu. Belum lagi melupakan kunci peribadi anda, atau lebih buruk lagi, ia jatuh ke tangan yang salah.

Langkah 7: Menjual Ethereum Classic Anda

Seperti yang jelas dalam langkah ini – intinya untuk membeli Ethereum Classic adalah menjualnya lebih lama daripada yang anda bayar pada asalnya. Itu adalah keuntungan anda di sana – tentu saja, anda perlu membuat masa pasaran dengan betul.

Ketika menjual Ethereum Classic anda, broker yang dikawal selia juga lebih selamat dan senang di bahagian ini.

Bagaimanapun, pertukaran pihak ketiga yang tidak terkawal sering kali tidak memberi pilihan kepada pelanggan selain menghantar cryptocurrency ke dompet pertukaran yang tidak dikawal selia.

Ini diikuti dengan perlu menukar Ethereum Classic ke mata wang fiat seperti Euro – yang kemungkinan besar akan dikenakan bayaran.

Sekiranya anda mendaftar dengan eToro untuk membeli Ethereum Classic – anda hanya perlu ‘menjual’ duit syiling ETC anda. Wang tersebut akan ditambahkan ke kaedah pembayaran asal anda berdasarkan ketentuan KYC. Semudah itu.

Kaedah lain untuk membeli Ethereum Classic pada tahun 2021

Kami telah membincangkan cara membeli Ethereum Classic – tetapi anda mempunyai pilihan lain.

Beli Kad Debit Klasik Ethereum

Kad debit digunakan oleh berjuta-juta kerana kemudahan dan keselamatan yang ditawarkan oleh jenis pembayaran ini. Perkara yang sama berlaku sekiranya anda ingin membeli Ethereum Classic.

Sekiranya anda ingin membeli Ethereum Classic dengan kad debit – masukkan butiran kad anda seperti yang anda lakukan dengan perkhidmatan dalam talian yang lain. Anda perlu memasukkan jumlah yang anda ingin beli dan mengesahkan pilihan anda. Semasa mengeluarkan wang, dana anda akan dihantar ke kad asal.

Periksa dengan penyedia crypto berapa jumlah pelaburan dan deposit minimum, kerana jaraknya boleh berbeza-beza.

Beli Kad Kredit Ethereum Classic

Sama seperti membuat pembelian dengan kad debit, kad kredit dianggap selamat dan selesa. Sekiranya kad kredit lebih sesuai untuk anda, anda akan gembira mengetahui bahawa eToro menerima jenis ini.

Penting untuk diperhatikan bahawa jika membeli duit syiling digital melalui kad kredit, anda mungkin perlu membayar ‘bayaran pendahuluan tunai’. Anda mungkin menyedari ini dari pengeluaran ATM.

Bayaran rata-rata untuk membeli Ethereum Classic melalui kad kredit adalah sekitar 3%, tetapi kami mengesyorkan anda menjalankan penyelidikan dan memeriksa dengan pembekal anda.

Beli Ethereum Classic Paypal

Paypal telah menjadi sinonim dengan pembayaran dalam talian yang selamat. Tidak hairanlah apabila semakin ramai orang memilih untuk membeli Ethereum Classic dengan cara ini.

Nampaknya tidak ada banyak broker dalam talian yang membolehkan pembayaran melalui PayPal. Namun, eToro menerima PayPal, begitu juga Neteller e-dompet lain, dan Skrill.

ATM Klasik Ethereum

Tidak seperti ATM tradisional – ATM cryptocurrency membolehkan anda memasukkan wang sebenar / fiat ke dalam mesin untuk membeli cryptocurrency – yang ditambahkan ke dompet anda.

Cara Membeli Ethereum Classic kami – Panduan Pemula mendapati bahawa masih belum ada mesin ETC. Mesin ini biasanya mengenakan bayaran yang besar, jadi broker kripto yang dikawal selia adalah pilihan paling selamat dan termurah anda.

Cara Membeli Ethereum Classic 2021 – Keputusan

melabur dalam harga ethereum classic, dll

Sepanjang panduan ini mengenai cara membeli Ethereum Classic, kami telah mengeluarkan kata-kata amaran mengenai kemungkinan perangkap membeli aset kripto. Kami juga telah memberi anda beberapa nasihat yang dicuba.

Pasar ini sangat tidak menentu, dan dengan sendirinya dapat menjadi persekitaran yang menarik untuk memperoleh keuntungan yang lumayan. Sudah tentu, pertama, anda mesti menjangka masa pasaran. Oleh itu, adalah rasional untuk hanya mendaftar dengan broker yang dikawal selia. Lagipun, ini adalah wang tunai sukar anda berpisah.

eToro diluluskan dan dikawal selia oleh beberapa badan termasuk FCA dan ASIC. Selain itu, anda boleh membeli Ethereum Classic tanpa membayar komisen satu sen. Proses pendaftaran mengambil masa kurang dari 10 minit dan anda boleh memasukkan dana ke dalam akaun anda dengan pelbagai jenis pembayaran.

eToro – Broker Terbaik untuk Membeli Etereum Classic ETC

broker etoro

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam industri crypto selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Mata wang maya sangat tidak stabil. Modal anda berisiko.

Soalan Lazim

Betapa senangnya membeli Ethereum Classic?

Membeli Ethereum Classic sangat mudah. Yang anda perlukan hanyalah broker yang dikawal selia, kaedah deposit yang disokong, dan beberapa pengetahuan mengenai pasaran.

Apakah kaedah paling selamat untuk membeli Ethereum Classic?

Cara terpantas untuk membeli Ethereum Classic adalah melalui broker yang dihormati yang mempunyai lesen. eToro, misalnya, berdaftar dengan FINRA di AS dan dikawal selia oleh pihak berkuasa di UK, Cyprus dan Australia.

Bolehkah saya membeli Ethereum Classic bernilai $ 100?

Ya, anda boleh membeli Ethereum Classic bernilai $ 100. Sekiranya anda mahu, anda boleh membeli $ 10,000. Walau bagaimanapun, kami mengesyorkan anda mengikuti pelaburan kecil, terutamanya jika anda seorang pemula. Di eToro, anda boleh membeli Ethereum Classic bernilai hanya $ 25.

Bolehkah anda kehilangan wang di Ethereum Classic?

Ya. Anda boleh kehilangan wang di Ethereum Classic, dan sebarang aset dalam hal ini. Sekiranya anda meramalkan kenaikan atau penurunan nilai Ethereum Classic dan membuat pesanan yang betul – anda akan menjana wang. Sekiranya anda tidak betul, anda akan kehilangan wang.

Apa yang paling bernilai Ethereum Classic

Ethereum Classic mencecah $ 47.77 sepanjang bulan Disember 2017.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map