Cara Membeli Litecoin – Panduan Pemula 2021

Cara Membeli Litecoin (LTC): Panduan Langkah demi Langkah

Litecoin ditubuhkan pada tahun 2011 oleh saintis komputer Charlie Lee dan masih merupakan salah satu mata wang digital yang paling popular untuk dibeli.

Anda suka membeli Litecoin dalam talian hanya dengan beberapa klik? Hebat – tetapi ada beberapa perkara yang perlu anda pertimbangkan terlebih dahulu.

Di dalam ini Cara Membeli Litecoin Panduan Permulaan 2021, kami akan melalui amalan dan teknik yang digunakan oleh pelabur yang membeli cryptocurrency ini.

Kami merangkumi segala-galanya dari yuran yang mungkin anda harapkan semasa membeli Litecoin dalam talian, cara membuat rancangan pelaburan, dan metrik utama untuk mencari broker dalam talian yang baik.

Beli Litecoin dalam 5 Langkah

Untuk membeli Litecoin LTC, langkah pertama adalah Membuka akun dengan pertukaran yang diatur, mendeposit dana, memilih LTC dari daftar platform perdagangan, dan terakhir memeriksa & sahkan syiling Litecoin LTC telah ditambahkan ke Dompet anda.

Kami telah mengumpulkan panduan 5 langkah mudah untuk membeli Litecoin di bawah:

Langkah 1: Daftar dengan broker crypto yang dikawal selia

Langkah 2: Dana akaun anda

Langkah 3: Pilih Litcoin (LTC) dari senarai cryptocurrency

Langkah 4: Tentukan berapa banyak Litecoin yang ingin anda beli

Langkah 5: Sahkan pesanan anda – Syiling LTC anda akan ditambahkan ke dompet anda dengan serta-merta!

Langkah 1: Pilih Broker atau Tukaran Litecoin Dalam Talian

Seperti yang anda lihat dari panduan kami di atas, sebelum anda mula membeli mata wang digital, anda perlu mendaftar dengan broker.

Sekiranya anda memutuskan untuk mendaftar dengan platform crypto yang disebutkan di atas eToro, anda dapat membeli Litecoin secara langsung melalui platform. Selanjutnya, broker dikawal selia oleh pelbagai badan pengawalseliaan

Sekiranya anda sebaliknya ingin membeli Litecoin melalui pertukaran cryptocurrency, anda dapat menukar duit syiling LTC dari Ethereum, Bitcoin dan sebagainya.

Walaupun ini terdengar menarik, kami harus menyebutkan bahawa pertukaran crypto ini sering tidak diatur – oleh itu anda meningkatkan risiko anda.

EToro bukan sahaja dikawal selia oleh FCA, ASIC, dan Cysec, tetapi juga didaftarkan FINRA di AS. Ini bermaksud bahawa anda boleh membeli Litecoin dengan mudah dan selamat, bukannya bimbang tentang kesahihan pertukaran yang berpotensi teduh.

Semua yang dipertimbangkan, adalah pengalaman yang lebih lancar dan lebih selamat untuk membeli Litecoin melalui broker berlesen. Ini terutama berlaku untuk pemula.

Ini membawa kita ke metrik penting yang perlu dipertimbangkan semasa mencari broker crypto yang sesuai untuk membeli Litecoin.

Peraturan

Peraturan ada ketika memilih broker untuk membeli Litecoin, seperti yang telah kita bahas. Ringkasnya, badan pengawalseliaan menegakkan peraturan yang ketat pada platform crypto. Ini memberi anda perlindungan daripada jerung kewangan di ruang tersebut.

Memang, beberapa broker dan pertukaran pihak ketiga yang tidak terkawal akan menawarkan leverage apabila anda membeli Litecoin. Walau bagaimanapun, kami mengesyorkan untuk mengelakkan perkara ini dengan segala cara.

Lebih-lebih lagi, jika anda memutuskan untuk mendaftar dengan pertukaran – anda selalu menghadapi risiko platform digodam. Ini telah berlaku kepada banyak pertukaran yang beroperasi tanpa lesen. Atau, anda mungkin memutuskan untuk menarik balik Litecoin ke dompet peribadi. Tetapi, jika anda terlupa kata laluan peribadi anda atau dompet anda digodam – tidak banyak yang boleh anda lakukan.

Seperti yang kita nyatakan sebelumnya, eToro diatur sepenuhnya, jadi anda seharusnya tidak peduli dengan keselamatan di sini.

cara bayaran

Melangkah ke kaedah pembayaran, hari ini terdapat pelbagai pilihan yang diterima di kebanyakan broker dalam talian moden.

Pada masa-masa awal, pemindahan wang melalui pertukaran kripto pihak ketiga yang tidak terkawal selalunya merupakan satu-satunya pilihan untuk membeli Litecoin. Proses ini kadangkala memerlukan masa berminggu-minggu untuk dilalui.

Seperti yang kami katakan, anda tidak perlu susah payah mencari kaedah pembayaran pilihan anda sekarang. Platform Crypto eToro serasi dengan kad kredit dan debit, serta PayPal, Skrill, dan Neteller. Semua jenis pembayaran yang disebutkan di atas selamat, selesa, dan diproses dengan serta-merta.

Yuran dan Komisen

Seperti mana-mana perkhidmatan kewangan, syarikat yang berkenaan perlu memperoleh keuntungan. Keuntungan ini diperoleh dengan mengenakan komisen dan yuran kepada pelanggan. Oleh itu, membolehkan platform menawarkan anda akses untuk membeli Litecoin.

Komisen dan yuran boleh dan akan berbeza-beza mengikut batu negara. Walau apa pun, kami dapati bahawa sebahagian besar broker cryptocurrency mengenakan yuran komisen yang berubah-ubah. Bayaran berubah ini dikenakan terhadap nilai kedudukan LTC anda.

Platform Cryptocurrency Coinbase mengenakan yuran 1.49% untuk setiap perdagangan yang anda buat. Sebagai contoh, jika anda memasukkan kedudukan Litecoin pada $ 200, anda akan membayar $ 2.98 ($ 200 x 1.49%). Sekiranya itu $ 2,000 anda akan membayar $ 29.80 – dan sebagainya.

Mari kita lihat contoh langsung bagaimana bayaran komisen ini akan mempengaruhi potensi keuntungan anda semasa anda membeli Litecoin dalam talian:

 • Anda membuat pesanan beli $ 1,000 di Litecoin
 • Coinbase mengenakan komisen sebanyak $ 14,90 ($ 1,000 x 1,49%)
 • Pada masa menjual duit syiling LTC anda, mereka bernilai $ 2,000
 • Sekali lagi anda membayar 1.49%, iaitu $ 29.80
 • Secara keseluruhan, anda membayar sejumlah komisen sebanyak $ 44.70

1.49% nampaknya tidak banyak, tetapi bayaran ini tidak lama lagi akan memakan keuntungan anda. Sekiranya anda memilih untuk membeli Litecoin melalui eToro, anda akan menjimatkan $ 44.70 – kerana broker crypto bebas komisen.

Lebih-lebih lagi, pelanggan Coinbase dikenakan 3.99% pada semua transaksi kad debit. Jadi, jika anda membeli Litecoin dengan harga $ 500, anda perlu membayar $ 19.95 ke platform.

Sebaliknya, eToro kegemaran pemula tidak mengenakan sebarang deposit dalam dolar AS. Sekiranya anda membayar dalam mata wang lain, anda hanya membayar yuran penukaran mata wang 0.5%.

Faktor Penting Lain

Kami telah membincangkan tentang pentingnya peraturan, kaedah pembayaran, dan bayaran – mengenai cara membeli Litecoin.

Terdapat beberapa faktor lain yang perlu diberi perhatian semasa memilih broker crypto dalam talian.

 • Keramahan pengguna: Kemudahan penggunaan di broker dalam talian anda harus ada dengan peraturan. Anda perlu membuat pesanan dan membeli Litecoin proses end-to-end yang lancar.
 • Pelaburan Minimum: Sebelum anda menjalani prosedur pendaftaran di platform crypto, kami mengesyorkan memeriksa pelaburan minimum. Sekiranya anda seorang pemula di ruang membeli crypto, kami fikir lebih masuk akal untuk memulakan dengan pesanan kecil. Sebilangan broker memerlukan sebanyak ratusan, sedangkan eToro membolehkan anda membeli Litecoin dengan harga $ 25 ke atas!
 • Penyimpanan: Penyimpanan adalah faktor lain yang perlu difikirkan sebelum mendaftar ke penyedia cryptocurrency. Contohnya, jika anda mendaftar dengan pertukaran yang tidak diatur – anda mungkin akan bertanggungjawab untuk menyimpan Litecoin sendiri. Ini dianggap sebagai pilihan paling kompleks untuk pemula. eToro sebaliknya akan menyimpan Litecoin dengan selamat untuk anda, tanpa kos tambahan.

Langkah 2: Ikuti Pelan Pelaburan

Apabila mempertimbangkan cara membeli Litecoin, cara paling selamat untuk maju adalah dengan membuat rancangan pelaburan.

Ini masuk akal memandangkan pasaran cryptocurrency beriringan dengan persekitaran yang berpotensi tidak stabil. Perkara yang sama juga berlaku untuk pelabur crypto berpengalaman dan pemula.

Oleh itu, cari inspirasi di bawah ini untuk digunakan semasa membuat rancangan pelaburan anda sendiri untuk membeli Litecoin.

Jangka Panjang atau Jangka Pendek

Adalah baik untuk mempertimbangkan sama ada anda menyukai diri anda sebagai pelabur Litecoin jangka panjang atau jangka pendek.

Pelabur crypto jangka pendek bertujuan untuk memperoleh keuntungan tetap dengan memanfaatkan kenaikan harga Litecoin yang sentiasa berubah. Ini dapat dicapai dengan memilih untuk membeli duit syiling digital, dan menguangkan wang dalam beberapa minit, hari, atau minggu – menentukan masa pasaran dengan sempurna.

Sebilangan besar mata wang digital telah berubah harga dengan dua digit pada satu masa atau yang lain dalam satu hari. Ini menggambarkan betapa tidak stabilnya pasaran.

Sebenarnya, kebanyakan orang mempunyai minat terhadap cryptocurrency atas sebab itu. Bagaimanapun, keuntungan terbesar cenderung berasal dari risiko yang paling besar.

Untuk strategi jangka panjang, ini biasanya disebut sebagai ‘beli dan tahan’. Seperti namanya – tujuannya adalah membeli Litecoin dan menahannya selama berbulan-bulan atau bahkan bertahun-tahun pada satu masa. Ini mengurangkan kebimbangan untuk perubahan harga jangka pendek.

Harga Litecoin Sasaran

Banyak orang memilih untuk memasukkan harga Litecoin sasaran dalam strategi mereka.

Sebagai contoh, jika anda ingin melipatgandakan pelaburan asal anda di Litecoin, dan anda membeli aset digital pada harga $ 200 – harga Litecoin harus meningkat kepada $ 600.

Litecoin berada pada harga terendah sepanjang masa $ 1.11 USD pada tahun 2015. Hanya dua tahun kemudian cryptocurrency yang popular telah mencapai tahap tertinggi sepanjang masa iaitu $ 375.29 USD. Seperti yang anda lihat, ini adalah pendakian yang cukup pantas. Mereka yang membuat spekulasi pasaran dengan betul pada tahun 2015 pasti akan memperoleh keuntungan yang rapi!

Pertimbangkan Pelaburan Berkala

Kami telah menggambarkan turun naik harga yang anda boleh jangkakan semasa anda membeli Litecoin. Dengan ini, kami mengesyorkan mempertimbangkan pendekatan perlahan dan mantap – melaburkan sejumlah kecil secara berkala.

Tidak mudah mendapat untung ketika memperdagangkan aset apa pun, terutamanya di pasaran yang tidak stabil. Bagaimanapun, untuk berjaya, anda perlu membuat keputusan yang baik, dan pada masa yang sama memastikan belanjawan anda tetap dalam keadaan cekap.

Membeli Litecoin sedikit, tetapi sering, mungkin setiap bulan – adalah strategi yang dicuba dan diuji yang digunakan oleh semua tahap kemahiran. Ini membolehkan anda menambah portfolio anda secara beransur-ansur dan mematuhi rancangan kewangan anda. Seperti yang telah kita bahas, di eToro anda boleh membeli Litecoin dengan harga hanya $ 25- yang sangat kondusif untuk strategi ini!

Adakah anda mempertimbangkan untuk melabur dalam Litecoin?

Langkah 3: Buka Akaun Broker Litecoin

Apabila anda menemui broker dalam talian yang anda gemari dengan idea – anda perlu pergi ke laman web masing-masing dan mendaftar. Proses pada tahap ini hampir sama dengan membeli aset lain – sama ada ETF, saham, atau perak.

Dengan kata lain, sebelum anda dapat membeli Litecoin, anda perlu melengkapkan borang pendaftaran. Ini akan selalu merangkumi nama penuh, alamat, alamat e-mel dan nombor telefon anda.

Sekiranya anda menggunakan broker crypto yang dikawal selia (seperti yang kami sarankan), anda akan diminta untuk mendapatkan ID gambar seperti pasport atau lesen memandu anda. Ini adalah syarat undang-undang berdasarkan peraturan KYC (Kenali Pelanggan Anda).

Anda mungkin juga perlu memberikan dokumentasi yang membuktikan alamat anda. Ini biasanya dalam bentuk bil utiliti atau penyata akaun bank dari 3 bulan terakhir.

Kami telah mendengar broker dalam talian mengambil masa selama seminggu untuk menyiapkan dan menjalankan akaun pelanggan.

Dengan itu, eToro tidak memeriksa ID secara manual, jadi prosesnya lebih cepat. Sebenarnya, kerana broker menggunakan teknologi automatik untuk memeriksa dokumen anda, anda harus beroperasi dalam beberapa minit sahaja!

Langkah 4: Deposit Sebilangan Dana

Dengan mengandaikan bahawa platform tersebut menerima kaedah pembayaran yang anda pilih, anda boleh terus maju dan menyimpan sejumlah dana untuk membeli Litecoin.

Tidak dinafikan, kaedah pembiayaan akaun anda yang paling cepat dan mudah adalah dengan kad kredit / debit atau e-wallet. Laluan paling lambat untuk membeli Litecoin adalah melalui transfer wayar, biasanya memakan masa beberapa hari pada satu masa.

EToro serba boleh yang serasi dengan pelbagai kaedah pembayaran pantas yang membolehkan anda membeli Litecoin dengan serta-merta. Ini termasuk Mastercard, Visa, dan Maestro dari keluarga kad kredit / debit. Dari segi e-wallet, anda boleh memilih dari PayPal, Skrill, dan Neteller.

Sebilangan broker menetapkan deposit minimum. Kami menjumpai ini dari mana-mana sahaja – hingga $ 1,000 dan lebih. Atas sebab ini, sebaiknya periksa bahawa deposit minimum sesuai dengan anggaran anda. Di eToro, minimum adalah $ 200.

Langkah 5: Sediakan Pesanan Dagangan

dash perdagangan

Sebaik sahaja anda memasukkan dana ke dalam akaun anda, anda boleh mula membeli Litecoin. Baiklah, pertama anda perlu membuat pesanan supaya broker anda tahu di mana anda berada.

Sekiranya anda telah berniaga sebelumnya, anda akan mengetahui proses ini. Bagi mereka yang baru ke lokasi kejadian, di bawah ini anda akan dapati senarai pesanan berguna yang perlu dipertimbangkan semasa anda membeli Litecoin.

Beli Pesanan

Anda akan banyak menggunakan pesanan beli semasa membeli Litecoin, kerana sangat penting untuk memasuki pasaran yang berkaitan.

Ringkasnya, jika anda fikir Litecoin akan naik harga – buat pesanan beli di penyedia LTC anda.

Dengan itu, jika broker yang anda pilih juga menyokong penjualan pendek dan anda fikir Litecoin akan jatuh nilai, buat pesanan jual.

Had atau Pesanan Pasaran

Kami telah menyebut beberapa kali sekarang bahawa harga Litecoin berubah hampir berterusan, kedua demi dua. Ini adalah perkara penting yang perlu diberi perhatian, terutamanya jika tujuan anda adalah untuk memperoleh keuntungan dari perubahan harga jangka pendek ini.

Sekarang ke pesanan berguna lain – ‘pesanan pasaran’. Ini memberitahu broker dalam talian anda bahawa anda ingin memasuki pasaran Litecoin pada harga semasa atau terdekat. Platform crypto akan melaksanakan pesanan ini dengan segera.

Jangan lupa untuk membuat peruntukan untuk perubahan nilai yang disebutkan di atas, kerana ini tidak dapat dihalang. Untuk memberi anda idea yang lebih baik – Litecoin mungkin $ 80.42 apabila anda mengesahkan pesanan pasaran anda. Harga yang anda dapat ialah $ 80.49.

Dari segi ‘had pesanan’ – anda dapat menentukan harga kemasukan Litecoin anda sendiri.

Mari kita jelaskan lebih banyak perkara dengan contoh ringkas bagaimana ini berfungsi:

 • Litecoin pada masa ini $ 80.42 – tetapi, anda mahu memasukkan pada $ 85.00
 • Anda membuat pesanan had pada $ 85.00
 • Sekiranya LTC mencapai $ 85.00 – broker crypto melaksanakan pesanan had anda
 • Pesanan anda akan ditangguhkan sehingga Litecoin mencapai harga sasaran anda – atau anda membatalkannya sendiri

Pesanan pasaran lebih mudah, kerana tidak ada ‘waktu pasaran’ yang perlu diperhatikan. Dengan kata lain, ini adalah transaksi segera. Walau bagaimanapun, seperti yang anda lihat dari atas, pesanan had adalah kaedah terbaik untuk memasuki pasaran dengan syarat anda sendiri.

Kepentingan

Seperti yang kami katakan, sebelum anda dapat membeli Litecoin, anda perlu membuat pesanan yang sesuai. Sebagai tambahan kepada ini, anda perlu memikirkan sejauh mana anda bersedia mempertaruhkan ramalan anda.

Kami mencadangkan lebih awal bahawa jika anda seorang pemula, anda mungkin lebih baik mengambilnya dengan taruhan anda sebagai permulaan. Anda boleh membeli seberapa banyak Litecoin yang anda inginkan, tetapi anda mungkin akan mendapat kaki yang lebih selesa dengan melaburkan sejumlah kecil.

Untuk mengulangi, anda boleh membeli Litecoin dengan pelaburan minimum hanya $ 25 pada eToro. Ini adalah kaedah yang baik untuk menambahkan mata wang digital ke portfolio anda secara berkala, tanpa mempertaruhkan banyak modal.

Mengesahkan pesanan

Apabila anda telah menyediakan akaun baru anda, menyelesaikan semua maklumat yang diperlukan – beli / jual, pesanan pasaran / had, dan kepentingan, anda dapat mengesahkan bahawa maklumat yang anda masukkan adalah betul dan terus.

Anda sekarang akan melihat bahawa Litecoin yang telah anda beli ada di dompet crypto eToro anda!

Langkah 6: Menyimpan Litecoin Anda

Tidak seperti wang fiat tradisional yang kita semua bayar bil, Litecoin dan cryptocurrency lain disimpan pada lejar yang terdesentralisasi.

Sekiranya tidak membeli melalui broker dalam talian, anda akan membeli Litecoin dan menyimpannya di dompet crypto peribadi anda. Dompet crypto ini akan dimuat turun ke komputer rumah dan / atau telefon bimbit anda.

Seperti yang kita nyatakan sebelumnya, apabila anda menyimpan koin crypto anda sendiri, anda bertanggungjawab sepenuhnya untuk kunci peribadi anda dan dengan itu, lebih terdedah kepada penggodam dompet. Sekiranya anda terlupa kunci peribadi anda atau mendapati keselamatan crypto-wallet anda terganggu – sebenarnya tidak banyak yang boleh anda lakukan mengenainya.

eToro menyimpan cryptocurrency anda di bawah peraturan yang ketat, jadi anda boleh membeli Litecoin dengan mengetahui bahawa anda dilindungi oleh FCA, ASIC, dan sebagainya. Akibatnya, anda tidak perlu lagi bimbang melakukan beberapa pemindahan, mengingat kunci peribadi anda, atau menjadi mangsa penipuan.

Langkah 7: Menjual Litecoin Anda

Seperti yang anda ketahui sekarang, anda membeli Litecoin dengan jangkaan masa pasaran. Kemudian, kemudian, menjual aset crypto anda lebih banyak daripada yang anda beli – dengan itu membuat keuntungan.

Untuk mengulangi, menjual Litecoin anda melalui pertukaran crypto, atau bahkan broker yang tidak dikawal selia adalah cara yang paling selamat dan mudah. Ini kerana pertukaran pihak ketiga sering kali meminta anda memindahkan duit syiling LTC anda dari dompet anda ke pertukaran tersebut.

Kemudian anda diminta menukar Litecoin anda ke wang fiat seperti dolar AS atau Euro misalnya. Ini hampir selalu datang dengan bayaran pertukaran yang dilampirkan.

Mengeluarkan Litecoin anda di eToro adalah pengalaman yang sama sekali berbeza daripada pertukaran crypto yang disebutkan di atas. Log masuk ke akaun anda dan sekali di skrin portfolio peribadi anda, klik ‘Jual’ oleh Litecoin.

Oleh kerana peraturan KYC, dana anda akan ditambahkan ke kaedah pembayaran yang digunakan untuk membeli mata wang digital terlebih dahulu.

Bersedia untuk melabur dalam Litecoin?

Cara Lain untuk Membeli Litecoin pada tahun 2021

Sekarang kita telah merangkumi kerangka asas bagaimana membeli Litecoin – sudah tiba masanya untuk melihat beberapa pilihan lain.

Beli Kad Debit Litecoin

Urus niaga kad debit adalah kaedah pembayaran cepat dan mudah dalam talian. Mengenai masalah bagaimana membeli Litecoin, perkara yang sama berlaku.

Untuk membeli Litecoin dengan kad debit, anda hanya perlu memasukkan maklumat anda seperti biasa, menyatakan berapa banyak yang anda ingin beli. Apabila anda ingin mengeluarkan wang syiling digital anda, platform akan menghantar dana ke kad yang sama.

Selalu bernilai memeriksa pelaburan Litecoin minimum yang ditetapkan, kerana semua broker akan berbeza. eToro membolehkan pelanggan membeli aset spekulatif ini dengan harga serendah $ 25 melalui kad debit.

Beli Kad Kredit Litecoin

Sekiranya anda lebih suka idea membeli Litecoin menggunakan kad kredit, eToro juga menerima kaedah pembayaran ini.

Sekiranya kad kredit, mungkin ada bayaran tambahan yang perlu diperhatikan, seperti ‘bayaran pendahuluan tunai’ yang biasa dikenakan. Ini sama seperti ketika anda melakukan transaksi perjudian atau pengeluaran ATM.

Panduan Cara Membeli Litecoin kami mendapati bahawa bayaran purata yang dikenakan adalah sekitar 3% dari jumlah transaksi anda. Walau bagaimanapun, anda perlu berjumpa dengan penyedia kad kredit anda.

Beli Litecoin Paypal

PayPal terkenal di seluruh dunia kerana cara yang selamat dan pantas untuk membeli-belah dalam talian. Berita baiknya ialah hari ini anda boleh membeli Litecoin menggunakan PayPal juga.

Tidak semua penyedia crypto akan menawarkan jenis pembayaran ini. Walau bagaimanapun, kami dapat mengesahkan bahawa eToro sepenuhnya serasi dengan PayPal – begitu juga Skrill dan Neteller.

ATM Litecoin

Walaupun banyak orang tidak menyedari ATM Litecoin, terdapat lebih dari 7.000 di pelbagai lokasi di seluruh dunia. Walaupun, mereka jauh dari ATM tradisional yang digunakan oleh banyak orang.

Daripada mengeluarkan wang fiat, anda memasukkannya ke dalam ATM. Mesin akan memaparkan berapa banyak duit syiling LTC yang akan anda perolehi untuk wang anda. Apabila disahkan, anda akan menerima resit bercetak yang mengandungi perincian transaksi anda. Anda kemudian perlu menuntut Litecoin melalui pemindahan dompet peribadi.

ATM Litecoin boleh didapati di kedai, lapangan terbang, dan jalan seperti ATM tradisional. Namun, anda harus perhatikan bahawa bayaran yang dikenakan boleh besar – sebanyak 20% dari transaksi anda dalam beberapa kes.

Ergo, jauh lebih murah dan lebih mudah untuk membeli Litecoin melalui broker yang dikawal selia seperti eToro.

Cara Membeli Litecoin 2021 – Putusan

Dalam panduan ini, kami telah membincangkan pelbagai faktor yang perlu diberi perhatian semasa memilih untuk membeli Litecoin dalam talian. Mudah-mudahan, anda merasa bersedia untuk menyertai pelaburan pelabur yang membeli cryptocurrency setiap hari.

Sebelum anda memulakan, anda perlu mendaftar dengan broker yang dipercayai dan dihormati. Untuk ini, kami sangat mengesyorkan eToro platform mesra pemula. Di sini anda mempunyai jaring keselamatan beberapa badan pengawas yang menjaga keselamatan ruang.

Selain itu, anda boleh membeli Litecoin tanpa komisen, dalam masa kurang dari 10 minit. Anda tidak perlu menjaga dompet kripto anda sendiri – dan mengeluarkan wang semudah melog masuk dan membuat pesanan ‘jual’!

eToro – Broker Terbaik untuk Beli LTC

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam industri crypto selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Mata wang maya sangat tidak stabil. Modal anda berisiko.

Soalan Lazim

Betapa senangnya membeli Litecoin?

Membeli Litecoin tidak pernah semudah ini untuk Joe Public anda. Cukup daftar ke broker dalam talian yang dikawal selia yang menawarkan Litecoin – buat pesanan, dan tentukan nilai saham anda.

Apakah kaedah paling selamat untuk membeli Litecoin?

Apabila memikirkan cara membeli Litecoin dengan selamat – tanpa keraguan cara terbaik adalah melakukannya melalui broker berlesen seperti eToro. Penyedia broker berdaftar dengan FINRA (AS) dan dikawal selia oleh FCA (UK), CySEC (Cyprus), dan ASIC (Australia).

Bolehkah saya membeli $ 100 Litecoin?

Ya, anda boleh membeli Litecoin $ 100. Sekiranya anda seorang pemula, kami sangat mengesyorkan melabur sejumlah kecil wang dalam mata wang digital. Di eToro, anda boleh membeli Litecoin dari $ 25 ke atas.

Bolehkah anda kehilangan wang di Litecoin?

Ya. Tidak ada perkara seperti perdagangan bebas risiko, tidak kira apa aset kewangannya. Sekiranya anda menjangka pasaran dan meramalkan kenaikan atau kejatuhan Litecoin dengan betul, anda akan mendapat keuntungan. Sekiranya anda membuat ramalan dengan tidak betul, anda akan rugi. Itulah sifat permainan.

Apa yang paling bernilai Litecoin?

Yang paling bernilai Litecoin ialah $ 375.29 – yang dilancarkan pada tahun 2017.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me