Cara Menjana Wang Dengan Cryptocurrency – Panduan Definitif

Jana wang dengan cryptocurrency

Dari sifar hingga pelaburan terbaik dekad ini. Cryptocurrency dilahirkan dalam tempoh kewangan yang sukar, dan dengan cepat, mereka menjadi pelaburan yang paling menguntungkan dengan peningkatan paling besar dalam dekad ini berbanding saingan.

Dalam artikel ini, anda berpeluang melihat cryptocurrency secara retrospektif, pandangan pasaran kripto sekarang dan 5 strategi terbaik untuk menjana wang dalam pelaburan cryptocurrency.

Retrospektif Cryptocurrency

Cryptocurrency pertama adalah Bitcoin yang dilancarkan pada tahun 2009 oleh Satoshi Nakamoto, yang belum diketahui sama ada individu atau sekumpulan orang yang mengemukakan idea ini. Pada tahun-tahun awal mereka, cryptocurrency tidak mempunyai nilai yang besar, tetapi secara beransur-ansur mereka mula berkembang. Mereka juga menghadapi keraguan dan kritikan besar pada masa awal mereka dan sering dikenal oleh pelbagai individu sebagai pusat kegiatan jenayah.

Namun, setelah banyak pasang surut, kes penggodaman seperti Mt. Pertukaran Gox dan banyak cabaran lain, cryptocurrency meningkat dan menjadi contoh bagaimana menjana pendapatan dengan melabur di dalamnya.

cap pasaran bitcoin

Carta harga Bitcoin sepanjang masa. Sumber: Coinmarketcap

Cryptocurrency memuncak pada tahun 2017 ketika Bitcoin mencapai paras tertinggi sepanjang masa $ 20,000. Sepanjang sejarah kewujudan mereka, banyak individu menjadi kaya dengan melabur dalam cryptocurrency.

The Kembar Winklevoss, sebagai contoh, telah menghasilkan sejumlah besar wang yang melabur dalam cryptocurrency. Pada bulan April 2013 harga Bitcoin adalah $ 129 dan kembar Winklevoss pada masa itu telah melabur $ 11 juta. Mereka memutuskan untuk menahan pelaburan mereka, dan nilainya meningkat kepada lebih dari $ 1 bilion pada tahun 2017 apabila Bitcoin melebihi harga $ 11,700. Selanjutnya, kembar Winklevoss memutuskan untuk melaburkan wang mereka untuk mencipta apa yang kini dikenali sebagai pertukaran Gemini.

Ini adalah salah satu daripada banyak contoh lain, di mana pelabur memperoleh sejumlah besar wang berkat pelaburan dalam cryptocurrency.

Banyak individu lain telah menghasilkan sejumlah besar wang melabur dalam cryptocurrency. Contoh lain ialah Roger Ver, yang dilaporkan memperoleh sejumlah $ 520 juta dengan melabur dalam startup crypto.

Barry Silbert juga melabur $ 16.8 juta ketika harga Bitcoin adalah $ 350 dan sekarang memiliki $ 268.8 juta penuh dari pelaburan tersebut.

Tim Draper juga pada tahun 2014 membeli 30,000 bitcoin. Pada masa itu, Bitcoin berharga $ 413. Kini nilai bitcoin ini adalah $ 215 juta. Walaupun ada banyak keraguan pada masa itu, Draper tidak menarik pelaburannya tetapi terus HODL mereka, percaya bahawa suatu hari Bitcoin akan mencapai harga $ 10,000. Dan Draper ternyata betul.

Kita boleh teruskan dengan contoh pelabur yang telah membuat banyak pelaburan melabur dalam cryptocurrency tetapi jika anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai siapa orang yang menjadi jutawan daripada melabur dalam Bitcoin, lihat artikel ini.


Baca Lagi: 9 Pelabur Bitcoin Teratas – Pelabur Jutawan Bitcoin

Sedia menyelami pasaran crypto?

Crypto Outlook: Bolehkah Anda Menjana Wang Dengan Cryptocurrency?

Ya, anda boleh membuat wang tunai dari cryptocurrency! Walaupun seperti yang kita lihat di atas, pelabur telah memperoleh sejumlah besar wang, cryptocurrency terus dianggap sebagai pelaburan dengan potensi keuntungan tinggi, oleh itu melibatkan tahap tinggi risiko.

Sepanjang kewujudan mereka, mereka telah mengatasi semua pesaing. Pelabur yang telah melabur dalam mata wang kripto memperoleh lebih banyak keuntungan daripada pelabur yang melabur dalam saham, bon, atau emas.

Cryptocurrency dilaporkan telah meningkat sebanyak 9,000,000% sepanjang dekad yang lalu dan telah dipilih sebagai pelaburan terbaik dalam dekad ini. Tahun terbaik setakat ini untuk mata wang kripto adalah tahun 2017 ketika Bitcoin mencapai paras tertinggi sepanjang masa $ 20,089.

Sehingga 2017, syarikat besar enggan melabur dalam Bitcoin atau melancarkan perkhidmatan cryptocurrency. Tetapi itu berubah apabila pada tahun yang sama CBOE Global Markets melancarkan platform dagangan niaga hadapan Bitcoin.

Lebih-lebih lagi, kini terdapat 7592 mata wang kripto, dan jumlah had pasaran kripto adalah $ 404,955,125,177.

Cryptocurrency tidak menentu, sehingga menawarkan banyak peluang keuntungan. 2020 telah menjadi tahun yang mengagumkan untuk cryptocurrency. Mereka mengalami kemerosotan kerana pandemi COVID-19 meningkat selepas itu, dan kini Bitcoin berada pada sekitar $ 15,000.

Tahun ini, syarikat besar telah memutuskan untuk menyelami dunia cryptocurrency. Microstrategy dan Grayscale melaburkan berjuta-juta dolar dalam mata wang kripto. Tetapi berita terbesar ialah Paypal mula menawarkan perkhidmatan crypto.

Bagaimanapun, penglibatan Paypal memberikan bukti bahawa cryptocurrency berkembang dan menjadi semakin banyak bahagian dalam sistem kewangan dunia dan bahawa mereka adalah masa depan wang.

Sama seperti mereka yang tidak melabur 10 atau 5 tahun yang lalu sekarang menyesal, nampaknya mereka yang tidak melabur hari ini akan menyesal dalam 5 atau 10 tahun akan datang. Sekiranya trend ini berterusan, cryptocurrency pasti akan meningkatkan nilainya dan akan benar-benar diterima oleh semua orang sebagai simpanan nilai.

Oleh itu, dengan melihat cara sesuatu yang dikembangkan untuk mata wang kripto dan bagaimana keadaannya berjalan, kita dapat menyimpulkan bahawa ada peluang besar untuk menjana wang dengan melabur di pasaran kripto.

Untuk ramalan harga Crypto yang lebih banyak:

Ramalan Ramalan Harga Bitcoin

Ramalan Ramalan Harga Ethereum

Ramalan Ramalan Harga Ripple

Ramalan Ramalan Harga Tunai Bitcoin

Ramalan Ramalan Harga Litecoin

Ramalan Ramalan Harga TRON

Cara Menjana Wang Dengan Cryptocurrency: 5 Strategi Yang Perlu Dipertimbangkan

strategi untuk menjana wang dengan perdagangan cryptocurrency

Terdapat pelbagai cara untuk mendapatkan keuntungan dengan menjana wang dengan crypto dan mendapat keuntungan daripada melabur di pasaran crypto. Turun naik cryptocurrency menawarkan peluang keuntungan untuk pemula dan pedagang yang berpengalaman.

Di bawah ini kami tunjukkan lima strategi untuk memperoleh keuntungan dengan cryptocurrency.

1. Pelaburan Dalam Tempoh Jangka Panjang

Ini adalah strategi yang paling popular dan boleh diterima untuk semua orang. Pada masa yang sama, ini adalah cara termudah untuk pemula, kerana yang diperlukan adalah melaburkan sejumlah wang dalam koin kegemaran anda dan menunggu lama untuk duit syiling itu meningkat.

Contoh-contoh di atas menunjukkan kepada kita bagaimana pelabur memperoleh banyak wang dengan menerapkan strategi ini, yang pada asalnya sangat mudah. Sekiranya anda pernah melabur dalam Bitcoin misalnya selama empat tahun pertama keberadaannya, anda sekarang akan menikmati keuntungan besar, memandangkan Bitcoin dalam dekad yang lalu telah mengalami peningkatan sebanyak 9,000,000% yang biasa, apabila anda memikirkannya.

Strategi ini terus menjadi pilihan yang baik untuk mendapatkan keuntungan kerana cryptocurrency, menurut para pakar, diharapkan dapat meningkatkan nilai dalam waktu dekat.

Pernahkah anda mempertimbangkan untuk melabur dalam pasaran crypto?

2. Perdagangan Hari

Strategi perdagangan hari lebih disukai oleh para pakar. Mereka yang mempunyai pengalaman dalam perdagangan cryptocurrency dan yang telah menguasai kerajinan dapat memperoleh keuntungan dengan cara ini.

Anda perlu mengetahui cara membaca carta, analisis teknikal dan memahami pergerakan candlestick dengan baik. Sekiranya anda ingin menggunakan kaedah ini, anda pasti sudah lama menggunakan cryptocurrency kerana dengan cara ini anda akan dapat meramalkan ke mana arah pasaran, dan anda akan melaburkan wang anda dengan cara yang betul.

Oleh kerana harga cryptocurrency sering naik dan turun pada waktu siang, peniaga membeli rendah dan menjual tinggi. Ini mungkin bukan penghasilan besar-besaran, tetapi apabila dihitung pada akhir bulan, mereka menghasilkan keuntungan yang besar.

3. Berdagang Dengan Kontrak Untuk Perbezaan (CFD)

Berdagang dengan CFD bermaksud anda harus membuat kontrak dengan broker. Istilah CFD bermaksud Kontrak Untuk Perbezaan. Dengan kontrak yang dibuat oleh pedagang dengan pembrokeran, menjadi mungkin bagi pedagang tersebut untuk mendapat keuntungan daripada Bitcoin atau crypto lain tanpa harus menjadi pemiliknya.

Oleh itu, perkara yang baik mengenai kaedah ini ialah anda hanya akan membuat spekulasi mengenai pergerakan harga cryptocurrency dan mendapat perbezaan antara tahap harga masuk dan harga keluar. Oleh kerana anda tidak akan memiliki cryptocurrency, anda tidak perlu risau di mana anda boleh menyimpannya atau mengenai keselamatannya.

Anda boleh mengambil posisi panjang atau pendek, bergantung pada sama ada anda menjangkakan harga aset akan meningkat atau menurun. Oleh itu, CFD memberi anda peluang untuk memperoleh keuntungan dari pergerakan harga naik dan turun dalam aset crypto yang mendasari.

Sila ambil perhatian: CFD adalah instrumen yang kompleks dan berisiko kehilangan wang kerana leverage.

4. Arbitraj Cryptocurrency

Pertukaran crypto yang berbeza mempunyai harga crypto yang berbeza dengan peratusan yang kecil. Walaupun pada pandangan pertama kelihatan mustahil untuk diterapkan, dengan fokus yang tulen dan penyelidikan yang dilakukan dengan baik, anda boleh membeli cryptocurrency dalam pertukaran yang mempunyai harga yang lebih rendah untuk mereka dan menjualnya dengan harga yang lebih tinggi.

Untuk memahami perkara ini dengan lebih baik kita boleh mengambil contoh. Anda boleh membeli Bitcoin di Binance yang boleh menyenaraikan Bitcoin dengan harga $ 8800, dan anda boleh menjualnya di Coinbase yang mungkin telah menyenaraikan Bitcoin dengan harga $ 9000, dan, keuntungan akan tetap menjadi milik anda.

Seseorang boleh bertanya adakah ini sah? Ini sepenuhnya sah kerana anda melakukan sesuatu yang dilakukan oleh semua peniaga; jual beli, hanya di bursa yang berbeza.

5. Perlombongan Cryptocurrencies

Pilihan ke-5 yang kami pilih adalah melombong cryptocurrency. Untuk membuat mata wang fiat, ia mesti dicetak oleh kerajaan. Untuk cryptocurrency, mereka tidak dicetak kerana mata wang maya, tetapi dilombong oleh penambang crypto.

Perlombongan dulu sangat mudah, dan sesiapa sahaja dapat melakukannya dari rumah melalui komputer mereka. Sekarang perlombongan menjadi rumit, dan ada ladang perlombongan crypto di seluruh dunia yang sangat canggih kerana mereka memerlukan teknologi yang luar biasa dan menghabiskan banyak tenaga.

Jika tidak, pelombong menyelesaikan masalah matematik yang sukar dan kemudian diberi penghargaan dengan Bitcoin kerana menyelesaikan masalah tersebut. Anda boleh membina pelantar perlombongan di rumah anda sekiranya anda mampu membeli sistem komputer yang diperlukan dan jika anda mampu membayar kos elektrik.

Sebenarnya, kaedah terbaik adalah dengan melakukan apa yang disebut sebagai cloud mining. Perlombongan awan sangat mudah kerana tidak ada kos dengannya. Dengan perlombongan awan, anda boleh menyewa peralatan dari pembekal lain, atau anda dapat membeli saham tanpa perlu memiliki perkakasan.

Pelajari Strategi Perdagangan Cryptocurrency di Pendidikan Perdagangan

Semua strategi yang disebutkan di atas boleh dipelajari dalam kursus yang telah kami sediakan di sini di Trading Education. Matlamat kami adalah untuk mempersiapkan anda untuk jalan anda untuk berjaya dalam perdagangan yang mungkin.

Platform kami sangat mudah digunakan. Anda akan mendapat keuntungan dari komuniti perdagangan yang lebih luas di Trading Education. Kami tidak menganggap perdagangan pengajaran begitu saja, tetapi kami berdedikasi, dan kami mengajar dengan penuh semangat. Lihat kursus perdagangan kami di sini.

Kecuali bahawa kami mengajar perdagangan cryptocurrency, kami juga mengajar perdagangan forex dan saham. Anda boleh dapatkan di sini kuiz perdagangan dan ebook percuma.

Mulakan Pengembaraan Dagangan Crypto Anda dengan eToro

eToro adalah platform perdagangan global terkemuka untuk cryptocurrency, indeks, komoditi, mata wang dan saham. eToro dikawal sepenuhnya oleh institusi yang berkaitan.

eToro dilancarkan pada tahun 2007, dan ia adalah syarikat perdagangan yang mengutamakan cryptocurrency, dan sehingga kini mempunyai lebih dari 12 juta pengguna di seluruh dunia.

eToro menawarkan banyak produk. Yang pertama, eToro.com, adalah platform perdagangan untuk melabur dalam cryptocurrency. Tidak seperti platform lain, di eToro.com, anda boleh mengikuti dan menyalin peniaga lain. CryptoPortfolio mereka juga unik, membolehkan anda melabur dalam jangka masa panjang dalam cryptocurrency paling popular tanpa sebarang bayaran.

Pada tahun 2018, eToro keluar dengan eToroX – Pertukaran cryptocurrency yang dikawal sepenuhnya yang sebenarnya merupakan produk ketiga mereka. eToroX membolehkan anda mengakses dan menarik balik aset yang anda jual, dan ia adalah pertukaran kripto yang maju dan sempurna untuk peniaga yang lebih berpengalaman.

Secara keseluruhan, eToro adalah tempat yang bagus di mana anda dapat menikmati pengembaraan perdagangan anda, sama ada anda seorang pemula atau peniaga berpengalaman. eToro adalah platform yang mudah digunakan dan melakukan pekerjaan yang sangat baik yang membolehkan orang ramai berdagang cryptocurrency.

eToro – Exchnage Cryptocurrency Terbaik untuk pelabur dan peniaga

broker etoro

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam industri ini selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Perkara utama

Sekiranya anda ingat apa-apa dari Cara Menjana Wang Dengan Cryptocurrency, jadikan ini sebagai perkara utama.

  • Cryptocurrency tidak mempunyai nilai pada awalnya, tetapi secara beransur-ansur mereka mula berkembang.
  • Cryptocurrency memuncak pada tahun 2017 ketika Bitcoin mencapai paras tertinggi sepanjang masa $ 20,000.
  • Kembar Winklevoss, Roger Ver dan Barry Silbert adalah tiga daripada banyak pelabur yang menghasilkan sejumlah besar wang melabur dalam cryptocurrency.
  • Pelaburan jangka panjang dalam cryptocurrency secara keseluruhan ternyata menguntungkan.
  • Peniaga hari boleh memperoleh wang cryptocurrency perdagangan kerana mereka tidak menentu.
  • Perdagangan CFD dan arbitraj crypto adalah dua kaedah lain untuk menjana wang dengan cryptocurrency.
  • Perlombongan awan adalah kaedah termudah untuk menambang mata wang kripto kerana tidak memerlukan perkakasan tertentu, dan ia berpatutan.

Lebih-lebih lagi, menarik untuk diperhatikan bahawa bahkan mereka yang pernah mengkritik cryptocurrency kini menjadi pelabur yang paling terkenal. Contohnya, J.P. Morgan pernah mengkritik Bitcoin dengan kasar, dan sekarang mereka telah melaburkan aset di dalamnya.

Ini adalah petunjuk bahawa cryptocurrency mengalami masa-masa istimewa, dan kesannya semakin meningkat.

Kami berharap bahawa artikel ini mengenai Cara Menjana Wang Dengan Cryptocurrency – Panduan Definitif telah berguna dan memotivasi anda untuk mula melabur di pasaran cryptocurrency. Sentiasa ikuti berita pasaran crypto terkini dengan Trading Education untuk mengetahui peluang perdagangan terbaik.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector