Dengan Kenaikan 87% dalam Harganya, Adakah Ripple (XRP) akan mencecah $ 1 Menjelang Akhir 2021?

Koin Ripple (XRP) telah menyaksikan pertumbuhan yang luar biasa sejak beberapa tahun kebelakangan ini, dengan kenaikan harganya yang luar biasa. Teknologi blockchain Ripple dan protokol keselamatannya berdasarkan konsensus menarik semakin banyak pelabur yang berada di dalamnya.

Sejak beberapa bulan kebelakangan ini, Ripple telah menjadi salah satu syiling dengan prestasi terbaik di dunia crypto dari segi harga. Pelabur ingin tahu sama ada cryptocurrency ini akan mencapai $ 1 pada akhir 2021 kerana sudah meningkat 87% sejak awal tahun ini.

Apa yang Membuat Ripple Cryptocurrency Unik?

Ripple Labs mencipta Ripple dengan tujuan untuk menjadi cryptocurrency yang lebih berskala, pantas, dan lebih murah. Ini bertujuan untuk mengambil kos tinggi pemindahan antara bank dan dengan itu dikenali sebagai ‘raja infrastruktur perbankan’. Apa yang menjadikan Ripple unik adalah bahawa, tidak seperti cryptos lain, projek Ripple tidak dimaksudkan untuk menentang sepenuhnya sistem kewangan tradisional seperti bank dan kerajaan sekarang. Sebaliknya, Ripple bertujuan untuk mengintegrasikan dengan sistem semasa untuk menjadikannya lebih maju dan mudah diakses oleh penggunanya.

Ripple mempunyai mekanisme konsensus yang unik; ia meningkatkan integriti keseluruhan dengan mengesahkan baki dan transaksi akaun. Ini akhirnya akan menyekat kemasukan berniat jahat dan membuat transaksi sangat selamat. Ripple mempunyai kos yang jauh lebih rendah daripada kripto lain di pasaran, menjadikannya pilihan yang layak untuk pelabur.

Baca Lagi: Apa itu Ripple? Panduan Pemula

Rangkaian Ripple: XRP Dan XRPL

Secara popular, Ripple hanyalah platform pemindahan nilai rentas rantai yang dikembangkan oleh Ripple Labs untuk pengguna awalnya.

Terdapat lejar telus yang dikenali sebagai XRP Ledger (XRPL) di belakang platform digital. XRPL adalah lejar kriptografi sumber terbuka, terdesentralisasi, yang tidak berdasarkan pada blockchain mana pun, sebaliknya dikuasakan oleh komuniti tanpa pihak berkuasa pusat. Ia adalah rangkaian peer-to-peer yang dapat diakses oleh semua orang. XRP adalah mata wang asli dari lejar Ripple, dan aset digital ini menghantar nilai melintasi sempadan serta-merta dengan kos yang lebih rendah.

Terdapat tiga produk utama di Ripple Network. xCurrent, yang membolehkan pemindahan wang mudah dilakukan oleh bank. XRapid menggunakan XRP sebagai aset yang membantu perniagaan dan institusi kewangan dalam urus niaga mereka. xVia, dengan menggunakan teknologi blockchain canggih, membantu syarikat yang menggerakkan wang dalam mengakses maklumat di bank.

Di antara ketiga produk ini, tumpuan diberikan kepada penyelesaian Kecairan Atas Permintaan (ODL), alat yang dibina di atas sistem pesanan xCurrent. Ini adalah bahagian utama dari suite RippleNet yang membolehkan pemindahan dana murah dan segera untuk penyedia perkhidmatan kewangan di seluruh bidang kuasa menggunakan duit syiling XRP.

ODL juga mengurangkan risiko turun naik harga mata wang. Ini adalah salah satu cadangan nilai utama Ripple. Dengan teknologi asasnya yang dapat membantu institusi kewangan, semakin banyak bank akan menggunakan cryptocurrency ini. Ini akan meningkatkan lagi permintaan XRP, dan ada kemungkinan besar Ripple mencapai jarak tinggi pada akhir tahun ini.

Prestasi Semasa dan Perkembangan Masa Depan Ripple

Sebagai tambahan kepada RippleNet dan tiga produknya yang meningkatkan kedudukan XRP dalam rangkaian blockchain, nilai kes penggunaannya akan diperluas ke kontrak pintar dan DeFi pada masa akan datang oleh makmal Ripple. Dengan had pasaran semasa sekitar $ 1,515,735,575,264 dan harga per syiling yang rendah, XRP akan memasuki senarai kegemaran pelabur tahun ini. Bekalan syiling XRP yang beredar adalah 45,404,028,640, dan ia mempunyai bekalan maksimum 100,000,000,000 syiling XRP.

XRP menunjukkan masa depan yang menjanjikan apabila pihak pengurusannya mendakwa telah menandatangani hampir 300 perkongsian pelanggan perbankan dan kewangan. Senarai ini merangkumi beberapa senjata terbesar di pasaran seperti Accenture, MoneyGram, BFC Bahrain, dan lain-lain. Kini, beberapa institusi kewangan memfasilitasi mata wang digital ini sebagai alternatif kepada rangkaian SWIFT, dan ini memberikan XRP aplikasi dunia nyata.

Sederhananya, Ripple adalah topi pasar yang relatif tinggi dan menjadi sistem pembayaran yang terjamin, cepat, dan murah, ia berpotensi tinggi untuk pertumbuhan di masa mendatang.

Jangan Terlepas: Ramalan Harga Ripple

Akan Ripple Hit $ 1 pada akhir 2021: The Bottom Line

Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, Ripple telah menunjukkan pertumbuhan yang luar biasa dan telah menjadi berita utama dengan membantu sektor perbankan meningkatkan struktur yang mendasari.

Ripple telah menjadikan urus niaga lebih murah dan cepat untuk pengguna rata-rata di seluruh dunia. Dengan pelancaran DeFi di buku besar terbuka Ripple, pelaburan dari beberapa institusi hebat, dan ruangnya untuk peraturan kripto yang lebih baik, Ripple mempunyai peluang yang cukup baik untuk naik ke $ 1 pada akhir 2021.

eToro – Platform Terbaik Untuk Beli Riak

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam industri ini selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Mata wang maya sangat tidak stabil. Modal anda berisiko.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me