Harga Bitcoin Meletup Melebihi $ 100,000, Mengatakan Metrik Dalam Rantai

Bitcoin berkemungkinan mencecah $ 100,000, jika sejarah berulang dengan nisbah cap-to-termocap pasaran.

Minggu ini, Bitcoin berjaya mencapai $ 50,000 tetapi tiba-tiba mencecah $ 48,000. Peningkatan akhirnya diikuti oleh pembalikan dengan pengesahan sokongan baru pada $ 44,000. Walaupun cryptocurrency utama bertukar tangan pada $ 47,640, rintangan, yang berada pada $ 48,000, masih ada dan tidak menunjukkan tanda-tanda perubahan. Metrik on-chain yang unik menyatakan bahawa aliran menaik BTC masih utuh dan boleh mencapai paras tertinggi di atas $ 100,000.

Berkumpul Lebih Dari $ 100,000, Ramalkan Nisbah Cap-To-Thermocap Pasaran Bitcoin.

Metrik ini digambarkan sebagai cap pasaran yang dibahagi oleh Thermocap, oleh Glassnode. Dalam keadaan di mana Bitcoin bertukar tangan dengan premium dengan jumlah perbelanjaan pelombong keselamatan, metrik itu sepenuhnya menunjukkannya. Perlu dicatat secara khusus bahawa nisbah yang dihasilkan disesuaikan untuk memperhitungkan peningkatan penawaran yang beredar dari masa ke masa.

Khususnya, cryptocurrency di sekitarnya telah meningkat sekitar 135% dalam masa kurang dari 30 tahun. Seorang penganalisis terkemuka Rafael Schultze menyebutkan bahawa, dalam jangka waktu sebelumnya, BTC bertukar tangan pada $ 8,500, sedangkan nisbah cap-to-termocap pasarannya masih berada di tahap yang berlaku. Pergerakan pantas oleh cryptocurrency yang signifikan ini juga menunjukkan betapa dinamiknya pasaran kripto dan banyaknya kemungkinan sesuatu bergerak pantas dalam sekelip mata. Bitcoin sememangnya boleh melonjak ke paras tertinggi di atas $ 100,000 jika ingin naik sebanyak 135% yang sama.

carta cap pasaran bitcoin

Model NVT Token Circulation Santiment juga memperkuatkan narasi kenaikkan ini kerana yang berkaitan dengan metrik ini adalah perubahan kenaikan cap pasaran kepada token yang bertukar tangan di rangkaian. Selain prospek semi-bullish selama lima bulan, model NVT Bitcoin sangat menaik pada masa ini.

Model NVT Bitcoin:

carta model bitcoin nvt

ETF Bitcoin Pertama- Diluluskan Oleh Pengawal Selia Sekuriti Kanada

Menandatangani cadangan di bawah sistem pasport Instrumen Multilateral dalam bidang kuasa Kanada yang berbeza, Suruhanjaya Sekuriti Ontario (OSC) telah berjaya meluluskan dana dagangan pertukaran Bitcoin (ETF) pertama di Amerika Utara. Penggandaan tindakan harga BTC akan dilakukan tanpa menyertakan biaya dana dan beberapa biaya terkait, seperti yang disebutkan dalam lembar fakta yang dikongsi oleh Purpose Investment. Selanjutnya, ETF Bitcoin ini tidak akan dicampuradukkan dalam spekulasi perubahan harga jangka pendek.

Terdapat peluang di Amerika Syarikat untuk mempertimbangkan produk yang serupa kerana Kanada telah berjaya meluluskan ETF Bitcoin pertama di Amerika Utara. 2019 dan hari-hari awal 2020 memang menyaksikan penolakan pelbagai cadangan oleh Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa (SEC). Sementara itu, Hester Peirce, Pesuruhjaya SEC, percaya bahawa pasaran mempunyai ETF Bitcoin.

"Sekiranya kita tidak memberi mereka (pelabur) cara semula jadi, yang saya fikir akan menjadi ETP, mereka akan mencari cara lain (kurang optimum) untuk melakukannya."

Analisis Harga Bitcoin


Sejak 28 Januari, harga Bitcoin meningkat dari $ 30,300 hingga $ 48,500, memperoleh sekitar $ 18,200 dalam penilaian keseluruhannya. Seperti keadaannya, aset tersebut masih terlalu mahal seperti yang dilihat oleh indeks kekuatan relatif (RSI).

carta harian btc / usd 021621

Imej: BTC / USD setiap hari

Namun, seperti yang diberitahu oleh IOMAP, harga Bitcoin berada di atas tahap sokongan yang kuat. Tahap ini cukup kuat untuk menyerap banyak tekanan penjualan. Tembok sokongan kuat terdekat adalah pada tahap $ 48,000, di mana 590,000 alamat sebelumnya telah membeli 222,000 token BTC.

Imej: IntoTheBlock

Di Seberang Pagar:

Apa yang berlaku jika Bitcoin gagal mengatasi rintangan pada $ 48,000 adalah kenaikan tekanan jual secara tiba-tiba kerana akhirnya, kenaikan harga akan habis. Cryptocurrency pelopor ini akan dihentikan daripada terus maju dengan sokongan pada $ 44,000. Sekiranya diuji semula, kemungkinan melemah sangat tinggi yang mungkin akan menarik kemajuan ke arah $ 40,000.

India Untuk Meneruskan Larangan Pelaburan Cryptocurrency

Cadangan larangan cryptocurrency sepenuhnya di India akan terus berjalan seperti yang dirancang. India sangat bersikeras dalam keputusannya untuk membiarkan warganya terlibat dalam aktiviti yang berkaitan dengan kripto. Walaupun begitu, pemerintah bersedia memberikan tempoh peralihan selama tiga hingga enam bulan kepada pelabur di India. Menurut Bloomberg Quint, rang undang-undang India memang mempunyai beberapa pengecualian:

"Rang Undang-Undang ini juga bertujuan untuk melarang semua cryptocurrency swasta di India; namun, ia membenarkan pengecualian tertentu untuk mempromosikan teknologi cryptocurrency yang mendasari dan penggunaannya."

Parlimen India bersedia untuk menetapkan larangan dan larangan pertunangan dengan cryptocurrency. Transaksi dengan pertukaran asing juga akan dimasukkan dalam larangan ini.

India adalah salah satu negara paling ramai penduduk di dunia dan mempunyai banyak orang yang terlibat dalam perdagangan cryptocurrency dan perniagaan lain. Bitcoin tidak lama lagi akan mengalami tekanan penjualan yang tinggi, dan ini semua bergantung pada seberapa cepat larangan lengkap itu berlaku. Walaupun ada tempoh peralihan, ini hanya akan memberi masa yang terhad kepada orang untuk menjual aset digital mereka, yang akan memberi kesan negatif kepada Bitcoin dan menghalang unjuran ke $ 100,000.

eToro – Broker Terbaik untuk Membeli Bitcoin

broker etoro

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam industri crypto selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Mata wang maya sangat tidak stabil. Modal anda berisiko.

Baca Lagi:

5 Sebab untuk Melabur dalam Bitcoin pada tahun 2021

10 Ramalan Harga Bitcoin Bold Untuk 2021

5 Cryptocurrency Teratas yang Boleh Menjadikan Anda Jutawan

Apa itu Bitcoin? Panduan Pemula

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map