Kebaikan dan Keburukan Melabur dalam Bitcoin Cash, Adakah Ia Menjadi Jutawan?

Ketahui lebih lanjut mengenai kebaikan dan keburukan pelaburan dalam Bitcoin Cash mendorong anda lebih awal untuk mengetahui sama ada idea yang baik untuk melabur dalam Bitcoin Cash BCH.

Berminat dengan pelaburan Bitcoin Cash? Tertanya-tanya tentang kebaikan dan keburukan melabur dalam Bitcoin Cash dan potensinya untuk menjadi jutawan? Inilah yang perlu anda ketahui mengenai pelaburan BCH.

Kami di Trading Education hadir untuk menunjukkan kelebihan dan kekurangan pelaburan dalam Bitcoin Cash untuk membantu anda membuat keputusan yang tepat dan menentukan sendiri sekiranya Bitcoin Cash bernilai pelaburan.

Memandangkan Bitcoin Cash adalah duit syiling yang popular dengan baik di pasaran – kini berada di kedudukan ketujuh berdasarkan permodalan pasaran – jelas bahawa Bitcoin Cash mempunyai banyak kelebihan dan boleh menjadi jutawan. Pada masa yang sama, keburukan Bitcoin Cash mesti dipertimbangkan juga untuk membantu pelabur membuat ramalan crypto yang tepat.

Oleh itu, mari kita selami kerumitan Bitcoin Cash – salah satu syiling paling kontroversial di sektor cryptocurrency.

Sekiranya anda ingin membeli atau melabur dalam Bitcoin Cash BCH dengan cepat dan mudah, dengan komisen 0%, periksa Pertukaran eToro!

Apa Itu Bitcoin Wang Tunai?

Jadi, apa itu Bitcoin Cash di tempat pertama? Bitcoin Cash adalah cryptocurrency yang dilancarkan pada tahun 2017 sebagai garpu Bitcoin untuk menyelesaikan masalah penskalaan yang disebabkan oleh populariti Bitcoin sendiri (atau apabila backend tidak dapat menangani peningkatan jumlah pekerjaan dan pengguna).

Di sini kita harus perhatikan bahawa garpu keras merujuk kepada perubahan ketara pada protokol rangkaian yang membawa kepada pengembangan dua blok block. Cukup menarik, blok terakhir yang dikongsi Bitcoin dan Bitcoin Cash adalah Blok 478558.

Bitcoin Cash dirancang, seperti yang dinyatakan di atas, untuk membantu Bitcoin menyelesaikan masalah penskalaannya dan meningkatkan kelajuan dan keberkesanannya. Blok Bitcoin Cash direka lapan kali (8 MB) lebih besar daripada Bitcoin dan terus meningkat menjadi 32 MB.

Blok yang lebih besar dapat meningkatkan masa pengesahan transaksi dan membolehkan rangkaian menangani lebih banyak transaksi sesaat.

Sebaliknya, Bitcoin mempunyai blok 1 MB, yang bertujuan untuk meningkatkan keselamatan dan bukannya kepantasan. Masalahnya ialah Bitcoin memproses hanya kira-kira tujuh transaksi sesaat, dengan penambahan blok 1 MB setiap 10 minit. Ini menjadikan Bitcoin tidak cekap untuk ekonomi global, terutamanya jika dibandingkan dengan Visa dan kaedah pembayaran lain.

Walaupun Bitcoin mempunyai pelbagai garpu terkenal, termasuk Bitcoin XT, Bitcoin Classic, dan Bitcoin Gold, Bitcoin Cash masih merupakan garpu Bitcoin terbesar dengan cap pasaran.

Mata wang asli Bitcoin Cash BCH jauh lebih murah daripada Bitcoin (BTC). One BCH diperdagangkan pada $ 247.63, berbanding perdagangan BTC pada harga lebih dari $ 17,000 – fakta yang menjadikan Bitcoin Cash sebagai pelaburan yang menarik di kalangan peminat crypto.

Pernahkah anda mempertimbangkan untuk melabur dalam Tunai Bitcoin?

Kebaikan Melabur dalam Bitcoin Tunai

kebaikan pelaburan dalam wang tunai bitcoin

Apakah faedah melabur dalam Bitcoin Cash BCH?

Dengan peta jalan yang inovatif, jelas bahawa Bitcoin Cash telah menggerakkan komuniti cryptocurrency. Dan walaupun Bitcoin Cash tidak dapat dibandingkan dengan Bitcoin leluhurnya dari segi cap pasaran, kebenarannya adalah bahawa terdapat pelbagai kebaikan pelaburan dalam Bitcoin Cash.

Oleh itu, lihat sekilas kelebihan pelaburan dalam Bitcoin Cash.

✅ Tunai Bitcoin terdesentralisasi:

Sama seperti Bitcoin dan cryptocurrency lain, nilai Bitcoin Cash terletak pada kenyataan bahawa rangkaian itu terdesentralisasi, menghilangkan keperluan untuk bank pusat dan mengambil bekalan wang dari tangan pihak berkuasa. Dengan node tersebar di seluruh dunia, Bitcoin Cash juga kebal terhadap serangan politik, yang merupakan pro utama pelaburan BCH.

✅ Tunai Bitcoin boleh ditingkatkan:

Salah satu kelebihan utama Bitcoin Cash berbanding Bitcoin adalah skalabilitasnya. Pasukan di belakang Bitcoin Cash dengan cepat melaksanakan perubahan dan menjadikannya lebih berskala, yang bermaksud bahawa lebih banyak orang dapat melakukan transaksi dan pembayaran pada masa yang sama. Pada bulan November, 2020, Bitcoin Cash mempunyai ukuran blok 32 MB (mengikut CoinMarketCap). Skalabiliti yang tinggi bermaksud potensi masa depan Bitcoin Cash untuk diterima pakai juga tinggi.

✅ Ia sangat berkesan:

Salah satu kelebihan utama Bitcoin Cash adalah kecekapan tinggi. Dengan blok yang jauh lebih besar daripada Bitcoin, Bitcoin Cash dapat merekodkan lebih banyak transaksi di setiap blok dan membuat pembayaran lebih cepat dan dengan kos yang lebih rendah berbanding dengan Bitcoin. Pasukan di belakang Bitcoin Cash telah menetapkan peta jalan yang jelas dan sedang mempertimbangkan untuk meningkatkan saiz blok sekali lagi untuk menyelesaikan kemungkinan masalah skalabiliti. Dengan beban rangkaian semasa, barisan urus niaga yang belum disahkan relatif rendah dan biasanya tidak melebihi 200-250 transaksi.

✅ Bitcoin Cash mempunyai kos transaksi yang rendah:

Dengan peningkatan keseluruhan Skala Bitcoin Tunai, masa pengesahan dan yuran transaksi berkurang. Komisen untuk urus niaga sebanyak 236 bait mungkin dikenakan biaya kepada pengirim serendah $ 0,001- $ 0,008, seperti yang dilaporkan oleh Bitcoin.com.

✅ Bitcoin Cash sangat popular:

Walaupun Bitcoin – yang berasal dari Bitcoin Cash – masih merupakan salah satu syiling yang paling popular dari segi jumlah dagangan dan had pasaran, kami tidak boleh mengabaikan salah satu kelebihan pelaburan Bitcoin Cash terbesar: popularitinya. Bitcoin Cash telah dipopularkan oleh banyak guru crypto, termasuk Roger Ver, dikenali sebagai Bitcoin Jesus. Ver cuba meyakinkan dunia bahawa Bitcoin Cash adalah Bitcoin yang sebenarnya, terutamanya jika Bitcoin terus berjuang dengan masalah skalabilitas dan kehilangan penguasaannya terhadap syiling lain.

✅ BCH mudah diperoleh:

Mata wang asli Bitcoin Cash BCH mudah diperoleh. Ia disenaraikan di bursa teratas seperti eToro, yang mendorong penggunaan secara besar-besaran dan meningkatkan potensi pelaburannya di pasaran cryptocurrency.

Kekurangan Melabur dalam Bitcoin Tunai

keburukan melabur dalam bitcoin tunai

Walaupun Bitcoin Cash mempunyai pelbagai kelebihan berbanding Bitcoin dan cryptocurrency lain. Namun, seperti pelaburan apa pun, memasukkan wang anda ke Bitcoin Cash BCH tidak bebas risiko.

Jadi inilah yang harus anda ketahui mengenai risiko melabur dalam Bitcoin Cash.

Cash Bitcoin Cash mempunyai penggunaan rendah:

Walaupun populariti dan potensi Bitcoin Cash, Bitcoin Cash mempunyai penggunaan yang agak rendah. Berbanding dengan Bitcoin, Bitcoin Cash masih tidak mempunyai banyak keyakinan pelabur dan menunjukkan penembusan pasaran yang lebih rendah. Walaupun Roger Ver berusaha secara aktif untuk mempromosikan Bitcoin Cash, penggunaan secara besar-besaran masih rendah. Dan kita semua tahu bahawa kadar penggunaan adalah penting untuk mendorong pertumbuhan cryptocurrency apa pun.

Cash Bitcoin Cash mempunyai masalah penjenamaan:

Salah satu kelemahan utama pelaburan Bitcoin Cash adalah masalah penjenamaannya, yang boleh memberi kesan negatif terhadap kepercayaan pelabur. Bitcoin Cash sedang berusaha untuk membezakan dirinya dari Bitcoin dan juga mempunyai beberapa perpecahan, termasuk Bitcoin SV. Walaupun Roger Ver yang berwarna-warni berusaha keras untuk menyokong Bitcoin Cash dan pengenalan nama jenama, kebenarannya adalah bahawa Bitcoin Cash mempunyai jalan panjang.

Mining Perlombongan Tunai Bitcoin kurang menguntungkan:

Kerumitan pengkomputeran rangkaian adalah kelemahan besar kerana mempengaruhi kelajuan pengekstrakan data. Sebenarnya, perlombongan Tunai Bitcoin serupa dengan perlombongan Bitcoin. Perbezaan utama adalah bahawa pelombong Bitcoin Cash mendapat lebih sedikit keuntungan, yang boleh mempengaruhi motivasi mereka. Walaupun anda tidak perlu menjadi pakar IT atau pelombong untuk melabur dalam Bitcoin Cash, bukan rahsia lagi bahawa perlombongan mempengaruhi nilai cryptocurrency.

CH BCH mempunyai kecairan yang lebih rendah daripada BTC:

Sekiranya kita mempertimbangkan jumlah urus niaga rantai dan turun naik pulangan harian antara faktor kewangan lain, jelas bahawa urus niaga Bitcoin Cash lebih sedikit daripada transaksi Bitcoin. Ini bermaksud bahawa BCH mempunyai kecairan yang lebih rendah dibandingkan dengan BTC, dengan pasangan BCH diperdagangkan kurang dari pasangan BTC – kelemahan yang mungkin mempengaruhi harga masa depan dan penggunaan massa.

Adakah Tunai Bitcoin adalah Pelaburan yang Baik?

Ya, Bitcoin Cash telah terbukti menjadi pelaburan yang baik, yang kini berada di kedudukan ketujuh berdasarkan cap pasaran – fakta penting yang meningkatkan potensi pelaburannya.

Walaupun sebilangan pengkritik tidak menganggap Bitcoin Cash adalah pelaburan yang baik untuk jangka panjang tetapi alat spekulatif dalam jangka pendek, angka menunjukkan bahawa Bitcoin Cash berkembang. Perhatikan bahawa pada masa penulisan, Bitcoin Cash mempunyai jumlah 24 jam $ 1,925,093,750.

carta harga tunai bitcoin

Memandangkan Bitcoin Cash adalah salah satu garpu Bitcoin yang paling terkenal, semakin banyak pelabur berminat dengan duit syiling ini. BCH adalah aset yang diinginkan, dengan satu perdagangan BCH pada $ 247.63 pada 19 November 2020.

Lagipun, Bitcoin Cash adalah projek bercita-cita tinggi yang bertujuan untuk menggantikan Bitcoin. Seperti Ver baru-baru ini tweet: “Bayangkan melabur dalam Bitcoin hari ini, tetapi tidak menyedari bahawa ia selalu bermaksud wang tunai. Tunai Bitcoin ”

Seperti, melabur dalam Bitcoin Cash mempunyai masa depan yang menjanjikan, terutamanya bagi mereka yang mempercayai masa depan perdagangan cryptocurrency. Menurut beberapa ramalan, BCH dapat mencapai $ 320 pada akhir tahun 2020 – tahun yang bergelora bukan hanya untuk pelabur tetapi ekonomi di seluruh dunia.

Roger Ver, khususnya, percaya bahawa Bitcoin Cash boleh meningkat dua kali ganda pada harga pada tahun 2021.

Pelabur crypto lain juga mencadangkan bahawa BCH mungkin menyaksikan aliran menaik dan mencapai tahap tinggi baru. DigitalCoinPrice adalah salah satu platform terkemuka yang telah mengumumkan kemungkinan tahun depan yang memberangsangkan untuk BCH, serta prospek positif untuk 2021-2025.

Ringkasnya, Bitcoin Cash BCH adalah pelaburan berisiko rendah dengan banyak potensi ganjaran. Anda mesti membuat kajian sebelum mempertimbangkan untuk menambahkan BCH ke portfolio anda.

Adakah Bitcoin Cash BCH adalah Pelaburan yang Selamat?

Ya, boleh dianggap bahawa melabur dalam Bitcoin Cash adalah pelaburan yang selamat. Ini berdasarkan tiga faktor: adopsi, pengembangan, dan sokongan.

Untuk lebih tepat, salah satu faktor yang boleh mempengaruhi umur panjang Bitcoin Cash adalah penggunaan praktikal atau kemampuan pengguna untuk membayar barang dan perkhidmatan. Berita baiknya adalah bahawa Bitcoin Cash mempunyai aplikasi dunia nyata dan diterima oleh lebih daripada 945 peruncit dalam talian dan 670 peruncit, yang meningkatkan potensi pelaburannya.

Dua faktor lain yang boleh mempengaruhi Bitcoin Cash sebagai pelaburan yang selamat – pasukan pembangunan yang aktif dan komuniti penyokong yang besar – juga berada pada tahap yang baik. Seperti yang dinyatakan di atas, Bitcoin Cash mempunyai kehadiran media yang mengagumkan di kalangan pelabur Bitcoin, dengan Roger Ver yang kontroversial menjadi penyokong aktif.

Oleh itu, pelaburan cryptocurrency adalah usaha kewangan berisiko tinggi.

Adakah Pelaburan Tunai Bitcoin Berbaloi?

Ya, melabur dalam Bitcoin Cash boleh berbaloi. Hanya kerana Bitcoin Cash adalah garpu Bitcoin yang paling banyak digunakan yang berkembang dari segi had pasaran dan jumlah dagangan!

Lebih-lebih lagi, pemaju dan penyokongnya mempunyai banyak rancangan bercita-cita tinggi untuk aplikasi masa depan dan skalabilitasnya.

Walaupun Bitcoin kini merangkumi lebih dari 50% dari keseluruhan industri crypto, banyak pelabur lebih suka perdagangan altcoin. Pelabur Brian Kelly, misalnya, pernah mengatakan bahawa Bitcoin Cash adalah crypto yang mesti dimiliki.

Yang mengatakan, walaupun melabur dalam Bitcoin Cash adalah mudah dan dilengkapi dengan banyak kebaikan, itu tidak bermaksud anda harus melabur dalam Bitcoin Cash.

Sebelum anda mula melabur dalam mata wang kripto, anda harus mengembangkan strategi pelaburan dan memutuskan sama ada anda lebih berminat dalam perdagangan jangka pendek atau pelaburan jangka panjang. Perhatikan bahawa banyak pelabur menganggap emas maya Bitcoin dan aset yang bagus untuk pelaburan jangka panjang, dengan mendakwa bahawa Bitcoin Cash lebih sesuai untuk perdagangan jangka pendek, serta penggunaan cryptocurrency secara praktikal tanpa kelewatan.

Berapa Banyak Yang Harus Saya Laburkan dalam Bitcoin Tunai?

Peraturan umum dalam sektor pelaburan kripto adalah melabur hanya wang yang anda mampu kehilangan dan tidak pernah mengambil risiko lebih dari 1% akaun anda dalam satu perdagangan.

Anda juga harus mempertimbangkan profil risiko risiko Bitcoin Cash dan mengembangkan strategi pengurusan risiko yang berjaya untuk mengurangkan risiko dan berpotensi meningkatkan keuntungan.

Oleh kerana turun naik pasaran, sebilangan pakar kewangan menyarankan agar seseorang melabur hanya sehingga 5% daripada modal mereka dalam cryptocurrency.

Bagaimanapun, turun naik pasaran cryptocurrency terkenal. Ambil Bitcoin, sebagai contoh. Membeli TV dengan harga $ 500 mungkin berharga sekitar 250 bitcoin satu dekad yang lalu (contohnya, pada bulan Disember 2011), dan hanya sebahagian kecil Bitcoin sekarang.

Adakah Bitcoin Cash Akan Menjadi Jutawan Pembuat?

Dengan cap pasaran $ 4,578,427,768 USD, kita dapat mengatakan bahawa Bitcoin Cash sudah menjadi pembuat jutawan.

Sekiranya anda adalah salah seorang pelabur yang memiliki Bitcoin sebelum berpecah menjadi Bitcoin Cash pada tahun 2017, anda pasti akan meningkatkan keuntungan anda dengan menerima Bitcoin Cash. Adalah kenyataan bahawa apabila garpu keras berlaku, pemegang duit syiling asal yang mempunyai kunci peribadi akan mempunyai akses ke aset di kedua rantai.

Sekiranya anda berfikir untuk melabur dalam Bitcoin Cash sekarang, ingat ada risiko yang tinggi. Sekiranya anda telah membeli Bitcoin Cash dengan harga $ 75.03 pada 15 Disember 2018, misalnya, menjualnya hari ini akan menghasilkan keuntungan sekitar $ 200. Tujuannya di sini adalah untuk menunggu harga naik dan menukar dengan dolar.

Walaupun ramalan harga terutama spekulatif kerana turun naik yang tinggi di pasaran crypto, nilai BCH dapat meningkat lebih jauh pada tahun-tahun yang akan datang kerana kekurangan mendorong pertumbuhan. Dan kita semua tahu bahawa seperti Bitcoin, Bitcoin Cash mempunyai bekalan terhad 21 juta syiling, dengan bekalan mata wang beredar sebanyak 18,576,031 syiling.

Kini anda mengetahui kebaikan dan keburukan melabur dalam Bitcoin Cash. Sekiranya anda merasa cukup terinspirasi untuk melabur dalam BCH, anda mungkin senang mengetahui hal itu eToro menyediakan kemampuan untuk melabur dalam aset kripto, termasuk Bitcoin Cash, dan perdagangan CFD pada 90+ cryptocurrency.

eToro – Beli Bitcoin Cash BCH dengan komisen 0%

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam industri crypto selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Perkara utama

  • Bitcoin Cash adalah garpu Bitcoin yang dilancarkan pada tahun 2017. Malah, Bitcoin Cash adalah salah satu garpu Bitcoin yang paling popular.
  • Bitcoin Cash dirancang dengan blok yang lebih besar daripada Bitcoin untuk menyelesaikan masalah skalabiliti Bitcoin dan membuat transaksi lebih pantas dan berkesan.
  • Bitcoin Cash mempunyai banyak kelebihan yang membuat para pelabur percaya bahawa Bitcoin Cash akan menuju ke arah yang sama sekali berbeza daripada Bitcoin. Beberapa faedah melabur dalam Bitcoin Cash termasuk yuran transaksi yang rendah, masa yang lebih pantas, dan tahap skalabiliti yang tinggi.
  • Walaupun ramai yang mempercayai ciri dan peta jalan baru Bitcoin Cash, mendakwa ia boleh menggantikan Bitcoin, ada beberapa kekurangan yang harus dipertimbangkan oleh pelabur. Beberapa kelemahan BCH termasuk masalah penjenamaan, penggunaan rendah, dan turun naik yang tinggi.
  • Walaupun Bitcoin Cash mungkin merupakan jutawan, seseorang harus mempertimbangkan profil risiko risiko Bitcoin Cash dan memutuskan sendiri sekiranya melabur dalam Bitcoin Cash sesuai untuk tujuan dan kepakaran kewangan mereka.

Adakah anda mempertimbangkan untuk melabur dalam Bitcoin Cash atau cryptocurrency lain?

Sekiranya anda seronok membaca artikel kami Kebaikan dan Kekurangan Melabur dalam Bitcoin Cash, Adakah Ia Menjadi Jutawan Pembuat, sila kongsi dengan sesiapa sahaja yang mungkin berminat dengan pelaburan Bitcoin Cash dan cryptocurrency.

Sekiranya saya membeli Bitcoin Cash atau Bitcoin?

Itu hanya bergantung pada matlamat dan kepercayaan pelaburan anda. Perhatikan bahawa beberapa kelebihan utama Bitcoin Cash over Bitcoin adalah peningkatan skalabilitasnya, yuran transaksi yang lebih murah, dan masa pemprosesan yang lebih cepat. Sebaliknya, Bitcoin menduduki tempat pertama dari segi cap pasaran dan telah menyebarkan pengiktirafan nama. Sama ada anda memutuskan untuk membeli BCH atau BTC, jangan lupa bahawa pelaburan cryptocurrency adalah pelaburan berisiko tinggi.

Penafian: Cryptocurrency sangat tidak menentu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me