Kelebihan dan Kekurangan Melabur dalam Binance Coin, Adakah Ia Akan Menjadi Jutawan?

Kelebihan dan Kekurangan Melabur dalam BNB

Apakah faedah pelaburan Binance Coin (BNB)? Apakah kelemahan pelaburan Binance Coin? Adakah BNB berpotensi menjadi pembuat jutawan?

Ketahui lebih lanjut mengenai kebaikan dan keburukan pelaburan di Binance Coin mendorong anda untuk mengetahui apakah idea yang baik untuk melabur dalam Binance Coin BNB.

Sekiranya anda menceburkan diri dalam cryptocurrency – pasaran kewangan yang diramalkan akan berkembang pada harga Kadar Pertumbuhan Tahunan Kompaun (CAGR) 60.2% dalam empat tahun akan datang – maka tidak ada keraguan bahawa Binance Coin ada di radar anda.

Mengapa Binance Coin berhak mendapat pandangan kedua? Hanya kerana Binance Coin adalah salah satu cryptocurrency teratas dari segi cap pasaran dan aset perdagangan yang popular dengan mudah tunai yang tinggi!

Kami di Trading Education sedia membantu anda memahami selok-belok Binance Coin dan mengetahui lebih lanjut mengenai kebaikan dan keburukan pelaburan di BNB jadi anda boleh menentukan sendiri apakah crypto ini adalah pelaburan yang layak.

Jadi mari kita mulakan!

Apa itu Binance Coin?

Binance Coin adalah aset digital yang popular yang dibuat oleh Binance pada tahun 2017. Pada mulanya, Binance Coin dilancarkan di blockchain Ethereum tetapi berpindah ke blockchain sendiri, Binance Chain.

Dikeluarkan oleh salah satu platform pertukaran crypto utama di seluruh dunia – dengan Changpeng Zhao yang berwawasan crypto yang bertanggungjawab – Binance Coin berjaya Menawarkan Syiling Permulaan (ICO) sebanyak 100 juta BNB.

Hanya dalam masa tiga minggu, Binance mengumpulkan sekitar $ 15 juta (digunakan untuk membina platform, untuk penjenamaan, dan juga untuk dana kecemasan).

Binance Coin, yang diperdagangkan dengan simbol BNB, mempunyai bekalan terhad 200 juta token.

Menariknya, Binance mempunyai rancangan unik untuk menggunakan 20% keuntungannya untuk membeli kembali token BNB dan memusnahkannya sehingga maksimum 50% syiling BNB dibeli kembali.

Proses ini disebut “pembakaran” dan bertujuan untuk meninggalkan hanya 100 juta token dalam edaran untuk membantu Binance Coin mengekalkan nilainya dan berkembang secara beransur-ansur.

Dari segi teknikal, Binance menggunakan Tendermint Byzantine-Fault-Tolerant (BFT) mekanisme konsensus, yang melibatkan pelbagai jenis node (validator, saksi, dan nod pemecut).

Salah satu tujuan utama BNB adalah untuk menyokong operasi di pertukaran Binance dan memudahkan pelbagai utiliti, termasuk perdagangan token baru.

Berita besar adalah bahawa BNB bertindak seperti kupon diskaun juga. Pedagang akan menerima potongan harga perdagangan, dengan peratusan diskaun dikurangkan setengah setiap tahun. Perhatikan bahawa pada tahun 2017, diskaun adalah 50%.

Tetapi apa kelebihan lain yang ditawarkan oleh BNB?

Kelebihan Melabur Dalam Binance Coin

Memandangkan populariti BNB, kelebihan pelaburan dalam Binance Coin perlu dijelaskan untuk membantu para pelabur memutuskan sendiri sekiranya BNB boleh menjadi jutawan.

Berikut adalah beberapa kelebihan membeli Binance Coin:

✅ Binance Coin adalah salah satu token utiliti terbaik:

BNB dianggap sebagai salah satu token utiliti terbaik pada tahun 2021. Walaupun token itu dapat digunakan untuk berdagang dan membayar yuran di pertukaran Binance, kita harus menyebutkan bahawa BNB dapat digunakan di luar ekosistem Binance: ia dapat digunakan untuk kaedah pembayaran di berbagai tempat perkhidmatan, termasuk bil kad kripto kredit, pembelian dalam talian, perjalanan, hiburan, dan pemindahan. Untuk memberikan contoh, beberapa aplikasi membolehkan pengguna membagi bil dan membayar rakan dengan BNB.

✅ Binance Coin menggunakan dasar pembakaran yang unik:

Seperti yang dijelaskan di atas, pembakaran adalah ciri penting BNB untuk memastikan pertumbuhan dan kestabilannya. Binance akan menggunakan 20% dari keuntungan mereka untuk mendapatkan token BNB dan membakarnya untuk mengurangkan jumlah bekalan sehingga 100 juta syiling akan tersisa (atau 50% dari jumlah penawaran). Perhatikan bahawa kaedah deflasi ini boleh menyebabkan kenaikan harga dari masa ke masa, yang juga akan membantu pelabur membuat spekulasi harga dari masa ke masa.

✅ Binance Coin bertindak sebagai kupon diskaun:

Salah satu kelebihan utama melabur dalam BNB adalah hakikat bahawa pengguna Binance menerima potongan ketika membayar yuran di bursa. Insentif ini – untuk memberikan pengurangan yuran – adalah cara yang bijak untuk mewujudkan komuniti penyokong yang semakin meningkat, dan juga kekuatan pemudah cara bagi peniaga yang melakukan operasi harian.

✅ Binance sangat popular:

BNB telah mencapai tempat yang stabil dalam kripto terbaik di Coin Market Cap berkat populariti Binance. Binance adalah syarikat dengan pertumbuhan tinggi dan salah satu pertukaran crypto terbesar di dunia. Tidak hairanlah token tersebut mendapat sokongan daripada pelbagai perkongsian, termasuk Uplive – salah satu platform hiburan video sosial terbesar. Di samping itu, walaupun terdapat beberapa pelanggaran keselamatan pada masa lalu, Binance juga memandang serius keselamatan – faktor yang menambahkan lapisan kredibiliti kepada token dan memudahkan penggunaannya.

✅ Binance menawarkan urus niaga pantas dan bayaran rendah:

Binance menawarkan urus niaga pantas dan salah satu yuran terendah dalam industri, yuran 0.1% untuk semua peniaga. Perhatikan bahawa Binance dapat memproses sehingga 1.4 juta transaksi sesaat. Selain itu, Binance membolehkan peniaga biasa memenangi hadiah.

Kekurangan Melabur dalam Binance Coin

Walaupun kelebihan BNB terbukti, melabur Binance Coin boleh menjadi usaha yang berisiko dan mempunyai kekurangan tertentu. Mengetahui keburukan pelaburan dalam BNB sangat penting untuk membantu anda memutuskan sama ada membeli crypto ini adalah langkah tepat untuk anda.

Berikut adalah beberapa kelemahan serius untuk melabur dalam BNB:

❌ Potongan harga terus menurun:

Walaupun Binance memberikan potongan kepada pedagang yang melakukan transaksi dengan Binance Coin di bursa, diskaun terus menurun, yang dapat menimbulkan kerugian. Menurut laporan putih mereka, pada tahun ke-4, potongan harga akan dikurangkan hingga 6.75% – yang kononnya akan berlaku pada tahun 2021.

❌ Peraturan boleh mempengaruhi pemegangan dan perdagangan BNB:

Mata merah pengawalseliaan di negara asal Binance – China – adalah satu-satunya masalah yang mungkin mempengaruhi token dalam jangka masa panjang. Hubungan dengan Binance US juga rumit dan boleh membahayakan pemegang pasport AS, dengan lebih daripada 15% lalu lintas laman web sebelumnya berasal dari AS. Di sini kita harus perhatikan bahawa Binance telah membuka pertukaran AS khusus untuk menangani isu-isu mengenai kesahannya.

❌ Binance baru-baru ini membenarkan deposit dan pengeluaran fiat:

Tidak seperti platform lain yang menerima kaedah pembayaran tradisional, termasuk transfer bank dan PayPal, Binance tidak menggunakan untuk menerima deposit atau pengeluaran fiat. Ini biasanya tidak memungkinkan bagi pemula untuk memulakan perdagangan kripto.

❌ BNB terhad kepada pertukaran Binance:

BNB sangat bergantung pada reputasi pertukaran Binance, yang dapat menghalangnya daripada terbang sendiri. Di samping itu, beberapa pengguna telah berkongsi ulasan bercampur mengenai perkhidmatan sokongan pelanggan yang disediakan oleh Binance (kadang-kadang ditandai dengan kelewatan lama dan tidak ada sokongan telefon).

Ance Binance adalah salah satu sasaran utama serangan siber:

Binance adalah sasaran menggoda bagi penyerang siber. Pada bulan Mac 2018, satu percubaan yang tidak berjaya dilakukan untuk membanjiri dan menggodam sistem, yang menyebabkan program karunia penggodam Binance. Binance menawarkan $ 250,000 untuk maklumat mengenai penggodam. Malangnya, pada Mei 2019 serangan lain berlaku dan menyebabkan kerugian sekitar $ 40 juta. Walaupun pasukan di belakang Binance memandang serius keselamatan, beberapa pelabur mungkin ditangguhkan oleh kemungkinan risiko.

❌ Binance Chain tidak menyokong kontrak pintar:

Seperti yang dinyatakan sebelumnya, BNB dilancarkan di blockchain Ethereum tetapi kemudian beralih ke blockchain sendiri. Namun, ini adalah salah satu kelemahan pelaburan dalam BNB – hanya kerana, tidak seperti Ethereum, Binance Chain tidak menyokong kontrak pintar. Seperti yang kita ketahui, kontrak pintar dan aplikasi terdesentralisasi mempunyai potensi keuntungan besar bagi perniagaan dan pelabur.

Sekiranya saya Melabur dalam Binance Coin?

duit syiling binance perdagangan

Sekarang apabila anda tahu kebaikan dan keburukan pelaburan dalam Binance Coin, terserah anda untuk memutuskan apakah kelebihannya melebihi kemungkinan risiko dan apakah BNB berpotensi menjadi aset yang menguntungkan untuk portfolio anda.

Sebagai cryptocurrency asli dari salah satu pertukaran crypto terbesar, tidak dinafikan bahawa Binance Coin mempunyai banyak kelebihan dan patut dilaburkan. Selain itu, Binance menawarkan aplikasi, diskaun dan hadiah perdagangan yang berbeza.

Pada masa yang sama, penting untuk diperhatikan bahawa membeli dan menjual Binance Coin mempunyai risiko tertentu, termasuk risiko kehilangan modal. Hanya kerana anda boleh melabur dalam BNB dengan mudah, itu tidak bermakna anda harus melakukannya.

Sekiranya anda ingin meluangkan masa dan tenaga untuk melakukan kajian anda dan menganalisis potensi risiko ganjaran BNB, bagaimanapun, pelaburan di BNB juga dapat membantu anda..

Berapa Banyak Untuk Melabur dalam Binance Coin?

Sekiranya anda berpendapat bahawa kelebihan Binance Coin melebihi keburukannya, maka anda mungkin juga bertanya “Berapa banyak untuk melabur dalam BNB?”

Nah, jika anda memutuskan untuk menambahkan BNB ke portfolio anda, maka ingat bahawa harganya sekarang adalah penghalang masuk yang rendah untuk pemula crypto dan ciri menarik bagi pelabur yang mapan.

Berita baiknya ialah seseorang dapat memulakan perdagangan cryptocurrency dengan hanya $ 100.

Jangan lupa untuk melaburkan hanya wang yang anda mampu rugi. Dan seperti yang dicadangkan oleh pakar, jangan sekali-kali melaburkan lebih daripada 1% dana anda untuk satu perdagangan!

Adakah Binance Coin akan menjadi Jutawan Maker?

Dengan cap pasaran sebanyak $ 5,676,540,952 pada masa penulisan, Binance Coin dalam erti kata sudah menjadi pembuat jutawan.

Selain itu, dengan penawaran token yang terhad (200 juta syiling), nilai BNB cenderung meningkat lebih jauh, kerana biasanya kekurangan cenderung mendorong pertumbuhan harga kripto.

Sebagai contoh, pada awal 2019, BNB meningkat dari $ 6 menjadi $ 38 dalam beberapa bulan, sementara pada awal tahun 2020, BNB meningkat dari $ 15 menjadi $ 25, iaitu peningkatan sekitar 66%.

eToro – Beli duit syiling Binance BNB

broker etoro

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam industri crypto selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Mata wang maya sangat tidak stabil. Modal anda berisiko.

Kebaikan dan Keburukan Melabur Dalam Binance Coin – Perkara Utama

  • Binance Coin dicipta oleh Binance pada tahun 2017.
  • Binance – dengan legenda kripto Changpeng Zhao yang bertanggungjawab – adalah salah satu pertukaran crypto terbesar di dunia.
  • BNB adalah simbol ticker Binance Coin.
  • Pada mulanya dilancarkan di blockchain Ethereum, Binance Coin berpindah ke blockchain sendiri, Binance Chain.
  • Binance Coin menggunakan mekanisme konsensus Tendermint Byzantine-Fault-Tolerant (BFT).
  • BNB juga mempunyai dasar penurunan harga yang unik dan bertindak sebagai kupon diskaun, yang merupakan beberapa faedah terbesar melabur dalam Binance Coin.
  • Binance, bagaimanapun, adalah sasaran serangan siber dan mungkin mengalami masalah pengawalseliaan (terutama di AS), yang merupakan beberapa kelemahan serius dalam pelaburan dalam BNB.
  • Dengan cap pasaran yang mengagumkan lebih dari $ 5 bilion, Binance Coin telah menjadi pembuat jutawan, dan beberapa pakar meramalkan bahawa BNB akan mencapai tahap baru di masa depan.

Sekiranya anda seronok membaca artikel kami Kelebihan dan Kekurangan Melabur Dalam Binance Coin. Adakah Binance Coin Menjadi Pembuat Jutawan, kemudian sila kongsikannya dengan sesiapa sahaja yang mungkin berminat dalam perdagangan cryptocurrency juga.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me