Kelebihan dan Kekurangan Melabur dalam Ripple, Adakah Ia Akan Menjadi Jutawan?

Kelebihan dan Kekurangan Melabur dalam Ripple, Adakah Bagus Melabur dalam Riak?

Ketahui lebih lanjut mengenai kebaikan dan keburukan pelaburan di Ripple mendorong anda untuk mengetahui apakah idea yang baik untuk melabur di Ripple.

Ripple mungkin merupakan bahagian yang hilang dalam portfolio pelaburan anda. Inilah sebabnya mengapa anda mungkin mempertimbangkan untuk melabur dalam Ripple, kebaikan dan keburukan, dan apa sebenarnya yang perlu dicari.

Sebelum melabur di Ripple, sangat penting untuk anda memahami apa yang anda alami. Ripple bukan hanya bentuk mata wang lain, seperti Litecoin atau Bitcoin, tetapi jenis protokol pembayaran baru yang bertujuan untuk menyelaraskan pembayaran antarabangsa dan rentas sempadan di seluruh dunia.

Ripple bukanlah cryptocurrency purata anda. Sebaliknya, ia menawarkan sesuatu yang sama sekali berbeza dari setiap jenis mata wang digital yang lain. Dan walaupun ini memberikan peluang pelaburan yang kukuh, sangat penting untuk anda memahami apa itu Ripple, apa yang dilakukannya, dan sebarang bendera merah yang berpotensi untuk diperhatikan sebagai spekulator.

Sekiranya anda ingin membeli atau melabur dalam Ripple XRP dengan cepat dan mudah, dengan 0% komisen, lihat Pertukaran eToro!

Apa itu Ripple?

Riak

Ripple adalah teknologi yang bertindak sebagai cryptocurrency (XRP) dan rangkaian pembayaran digital untuk transaksi kewangan. Ia diasaskan bersama oleh pengaturcara komputer Chris Larsen dan Jed McCaleb dan dikeluarkan pada tahun 2012 walaupun syarikat mereka yang berpangkalan di AS, Ripple Labs Inc.

Sistem yang memproses pembayaran kewangan sering kali terlalu rumit dan terpecah-pecah. Ini bermaksud pembayaran boleh memakan kos, memakan masa, dan tidak boleh dipercayai. Ripple menawarkan platform alternatif yang dapat memudahkan pembayaran rentas sempadan yang 100% selamat, segera, dan praktikal percuma. Lebih-lebih lagi, Ripple dapat memudahkan pembayaran dalam setiap jenis wang, termasuk cryptocurrency.

Bersedia untuk melabur dalam Riak?

Hanya setahun selepas ia mengeluarkan XRP, Ripple Labs dinobatkan sebagai salah satu daripada 50 Syarikat baru yang paling pintar oleh penyelidik di Universiti MIT, yang dianggap sebagai salah satu universiti penyelidikan swasta terbaik di dunia.

Kemudian pada tahun 2013, bank dan organisasi kewangan lain mula menunjukkan minat untuk menggunakan sistem pembayaran Ripple. Lima tahun kemudian, lebih daripada 100 institusi kewangan telah menggunakan beberapa teknologi Ripple. Hari ini, blockchain canggih RippleNet digunakan oleh rangkaian yang berkembang lebih dari 300 penyedia yang merangkumi 40 negara di 6 benua.

Beberapa pengguna nama terbesar Ripple termasuk American Express, Santander, dan syarikat pemindahan wang yang berpangkalan di AS MoneyGram / Terlebih lagi, ada bisikan bahawa VISA dan Western Union sedang mempertimbangkan secara serius untuk beralih ke platform Ripple pada masa depan yang tidak begitu jauh.

Bagi banyak penganalisis kripto dan kewangan, Ripple berpotensi untuk menggantikan SWIFT sebagai rangkaian nombor satu untuk pembayaran global yang selamat, standard dan boleh dipercayai. Sebenarnya., Itulah yang menjadi sasaran pengasas Ripple. Dalam temu bual awal tahun ini, pencipta bersama Ripple Chris Larsen berkata:

"XRP boleh menjadi pengganti sistem (SWIFT) yang tidak cekap itu … Ini akan memakan masa, kadang-kadang nampaknya mengecewakan, tetapi saya rasa kita akan sampai di sana.

Oleh itu, untuk membantu anda membuat keputusan yang tepat mengenai langkah pasaran seterusnya, berikut adalah kebaikan dan keburukan pelaburan di Ripple.

Kelebihan Melabur dalam Riak

kebaikan riak

Apakah faedah melabur di Ripple?

Banyak penganalisis dan spekulator crypto berpendapat bahawa Ripple mempunyai masa depan yang besar, menjadikannya pilihan menarik bagi peniaga baru dan mapan. Oleh itu, lihat sekilas kelebihan pelaburan di Ripple.

✅ Ia Mampu

Ripple kini diperdagangkan pada $ 0.26 setiap duit syiling. Dengan kata lain, ia lebih murah berbanding tahap tinggi sebelumnya pada tahun 2018! Anda boleh mengambil jumlah riak yang serius dengan harga kurang dari beberapa ratus dolar. walaupun sekeping kecil $ 50 akan memberi anda lebih daripada 200 syiling.

Ripple mencapai tahap tertinggi sepanjang masa di atas $ 3.10 pada tahun 2018, tetapi beberapa penganalisis pasaran percaya bahawa ia akan melepasi halangan $ 1,000 dalam 10 tahun akan datang. Ramalan lain jauh lebih optimis. Oleh itu, memandangkan harganya yang rendah dan daya tarikan yang semakin utama, mengambil beberapa Ripple adalah pilihan yang berisiko rendah dengan potensi pulangan pelaburan yang besar.

✅ Ia menyelesaikan masalah dan mencipta peluang

Ripple menyelesaikan masalah untuk institusi kewangan yang besar. Ini juga mempercepat aliran modal, yang sangat baik untuk ekonomi. Tetapi Ripple juga dapat berfungsi untuk pemilik perniagaan kecil. Sekiranya ia diterima pakai secara meluas, platform Ripple akan memberi berjuta-juta peniaga dan pengusaha tunggal akses kepada ekonomi global.

✅ Cap Pasar Ripple

Dengan cap pasaran $ 25.9 bilion., Ripple adalah cryptocurrency ketiga terbesar di dunia. Cap pasaran yang besar adalah petanda keyakinan pelabur yang kuat dan menjadikan aset lebih tahan terhadap kitaran atau penurunan pasaran yang tidak menentu.

✅ Ripple bukan sekadar cryptocurrency lain

Ripple lebih daripada sekadar cryptocurrency atau teknologi; ia adalah syarikat yang lengkap. Ripple Labs Inc mempunyai lebih dari 500 majikan sepenuh masa, termasuk pakar perhubungan awam dan pemasaran yang mempromosikan teknologi tersebut kepada bank, pelabur, pengguna baru, dan orang ramai.

Jangan ketinggalan: 10 Cryptocurrency Teratas Yang Akan Meletup Pada 2021?

Kekurangan Melabur dalam Riak

kontra riak

Seperti pelaburan apa pun, memasukkan wang anda ke Ripple tidak bebas risiko. Jadi inilah yang harus anda ketahui mengenai risiko melabur di Ripple.

❌ Tidak akan ada lagi riak baru

Hanya akan ada 21 juta Bitcoin. Walaupun jumlah Ethereum tidak terbatas, pengeluarannya akan perlahan dari masa ke masa. Penawaran yang terhad ini dapat meningkatkan permintaan di masa depan, menyebabkan kenaikan harga yang besar dan keuntungan yang lebih besar bagi pelabur awal. Riak berbeza. Semua duit syiling XRP sudah dilombong dan sudah beredar.

Ripple memiliki bahagian XRP yang besar

Pengerusi Ripple Chris Larsen memiliki sekitar sepertiga keseluruhan XRP. Ketua Pegawai Eksekutif Ripple Brad Garlinghouse juga mempunyai jumlah yang besar, begitu juga dengan anggota lembaga kanan yang lain. Dengan begitu banyak XRP tertumpu hanya dalam beberapa tangan, ada kemungkinan harganya mungkin melambung tinggi.

Ia tidak terdesentralisasi

Untuk pembersih blockchain, XRP bukan cryptocurrency ‘sebenar’. Banyak yang berpendapat bahawa ia bertentangan dengan prinsip desentralisasi dan otonomi ekonomi. Tidak seperti Bitcoin, yang ditambang dan kemudian ditukar tanpa nama antara pengguna, Ripple direka khas untuk industri perbankan dan kewangan. Tujuan utamanya adalah untuk menyelesaikan masalah dalam industri perbankan, dan bukannya merevolusi cara orang biasa menukar atau menyimpan nilai.

Peruntukan Altcoin

Tidak seperti Ethereum dan Bitcoin, semua duit syiling XRP Ripple adalah premier, yang bermaksud bahawa tidak ada lagi duit syiling yang akan dilancarkan ke pasaran. Ini menyebabkan pembangunnya memiliki peratusan yang besar (ketua Ripple, Chris Larsen, kini memegang hampir satu pertiga dari semua XRP), yang menjadi perhatian, kerana bertentangan dengan idea desentralisasi yang merupakan teras kepada falsafah cryptocurrency.

❌ Persaingan yang kuat

Saingan terbesar Ripple adalah SWIFT, yang kini merupakan rangkaian pembayaran antarabangsa terbesar dan pilihan utama sekitar 11,000 institusi kewangan. Ripple perlu meyakinkan sektor perbankan Luddite yang terkenal bahawa protokol pembayarannya menawarkan penyelesaian yang lebih baik, cepat, dan lebih selamat daripada SWIFT.

Kesimpulan: Begitu juga Ripple Pelaburan yang Baik?

Sebilangan besar pelaburan bergantung kepada faktor risiko vs ganjaran. Dengan kata lain, adakah potensi ganjaran melebihi kemungkinan akibat risiko?

Riak pasti mempunyai beberapa faktor risiko. Pengasas memiliki sejumlah besar syiling, masih jauh dari mencabar saingan pasaran utamanya, dan ini bukan teknologi yang paling popular untuk pembersih blockchain.

Pernahkah anda mempertimbangkan untuk melabur dalam Riak?

Sebaliknya, Ripple menjadi semakin utama dan mendapat sokongan dari beberapa institusi kewangan utama.

Tambahan, harga semasa adalah penghalang masuk yang rendah untuk pendatang baru crypto, dan juga peluang yang baik bagi pelabur yang mapan untuk mempelbagaikan portfolio mereka tanpa mengambil sejumlah besar nilai daripada aset lain.

Ringkasnya, Ripple adalah pelaburan berisiko rendah dengan banyak potensi ganjaran. Ini adalah sesuatu yang pasti anda mesti buat kajian sebelum anda mempertimbangkan untuk menambahkannya ke portfolio anda.

Soalan pelaburan Ripple yang sebenarnya, adakah ia benar-benar berkesan? Sekiranya anda ingin meluangkan masa dan tenaga, maka untuk anda, itu boleh dilakukan.

Akan Ripple menjadi Jutawan Pembuat?

Dalam erti kata lain, sudah – XRP memiliki kapitalisasi pasaran $ 33.33 bilion pada saat penulisan dan, seperti yang telah kita bincangkan, ini terus meningkat seiring dengan penggunaan protokol pembayarannya menjadi lebih luas.

Sebagai sumber yang terhad, nilai Ripple cenderung meningkat lebih jauh, kerana kekurangan cenderung mendorong pertumbuhan harga. Harap diingat, sebarang pelaburan termasuk risiko. Oleh itu, hanya laburkan apa yang anda mampu dan lakukan kajian sebanyak mungkin sebelum membuat keputusan akhir.

Kini anda tahu kebaikan dan keburukan pelaburan di Ripple. Sekiranya anda merasa cukup terinspirasi untuk mula melabur dalam XRP, atau jika artikel ini memberikan sedikit gambaran tambahan mengenai pengetahuan perdagangan anda yang ada, anda mungkin senang mengetahui bahawa eToro menyediakan kemampuan untuk berdagang dengan aset kripto dan CFD sehingga 90+ cryptocurrency.

eToro – Beli Ripple XRP dengan komisen 0%

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam industri crypto selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Sekiranya anda seronok membaca Kebaikan dan Kekurangan Melabur dalam Riak artikel, sila beri like dan kongsikan kepada orang lain yang anda rasa mungkin juga menarik.

Bacaan lanjut:

Ramalan Harga Ripple: Berapa Banyak Nilai Ripple Pada 2021 Dan Selebihnya?

Adakah Ripple adalah Pelaburan yang Baik dan Sekiranya Saya Melabur dalam Ripple?

Cryptocurrency Paling Popular Di UK

10 Mata Wang Kripto yang Perlu Dipertimbangkan Pada 2021

Ethereum VS. Ripple: Mana Yang Harus Ada Dalam Portfolio Anda?

Cryptocurrency Paling Popular Di Amerika Syarikat

Penafian: Cryptocurrency sangat tidak menentu.

Sumber:

[1] https://strategictechinvestor.com/acq/pros-cons-investing-ripple/

[2] http://money.cnn.com/2018/01/02/teknologi/what-is-ripple-cryptocurrency/

[3] https://www.bitcoinmarketjournal.com/top-10-altcoins/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me