Kelebihan dan Kekurangan Melabur di Ethereum, Adakah Ia Menjadi Jutawan?

Kelebihan dan Kekurangan Melabur di Ethereum

Ketahui lebih lanjut mengenai kebaikan dan keburukan pelaburan di Ethereum mendorong anda untuk mengetahui apakah idea yang baik untuk melabur di Ethereum.

Adakah anda berminat melabur di Ethereum? Adakah anda ingin mengetahui semua kebaikan dan keburukan pelaburan di Ethereum ETC sebagai aset digital kedua yang paling banyak diperdagangkan ini? Tertanya-tanya apakah Ethereum boleh menjadi jutawan? Kemudian anda berada di tempat yang betul!

Ethereum mungkin merupakan bahagian yang hilang dalam portfolio pelaburan anda. Inilah sebabnya mengapa anda mungkin mempertimbangkan untuk melabur di Ethereum, kebaikan dan keburukan, dan apa sebenarnya yang perlu dicari.

Sektor cryptocurrency terus berkembang dengan kadar yang pantas, bahkan lebih pantas daripada alam semesta. Oleh itu, kami di Trading Education menyediakan pelbagai artikel pendidikan dan kursus perdagangan yang komprehensif yang dapat membantu pelabur mengembangkan kemahiran berharga dan pemikiran kewangan yang positif.

Sebelum melabur di Ethereum, sangat penting anda memahami apa yang anda alami. Ethereum bukan hanya bentuk mata wang lain, seperti Litecoin atau Bitcoin. Ethereum bukan cryptocurrency purata anda. Sebaliknya, ia menawarkan sesuatu yang sama sekali berbeza dari setiap jenis digital atau cryptocurrency yang lain. Dan walaupun ini memberikan peluang pelaburan yang kukuh, sangat penting untuk anda memahami apa itu Ethereum, apa yang dilakukannya, dan sebarang bendera merah yang berpotensi untuk diperhatikan sebagai spekulator.

Sekiranya anda ingin membeli atau melabur di Ethereum ETH, periksa dengan cepat dan mudah Pertukaran eToro!

Oleh itu, teruskan membaca untuk mengetahui apakah kelebihan melabur di Ethereum melebihi keburukannya dan tentukan sendiri jika Ethereum adalah pelaburan yang baik.

Apa itu Ethereum?

Sebelum kita meneroka faedah dan kekurangan pelaburan di Ethereum, hanya adil untuk bercakap mengenai Ethereum dan tempatnya dalam industri cryptocurrency di mana beribu-ribu aset digital memperjuangkan dominasi.

Ethereum adalah teknologi blockchain sumber terbuka yang inovatif yang dapat menyokong bukan sahaja transaksi kewangan tetapi kontrak pintar dan aplikasi terdesentralisasi (dApps).

Eter mata wang asalnya adalah cryptocurrency kedua terbesar berdasarkan had pasaran pada masa penulisan.

Sekiranya anda seorang pemula, anda mungkin bertanya apa itu teknologi blockchain sumber terbuka – kadang-kadang frasa yang terlalu banyak ditinggalkan tanpa penjelasan. Blockchain, juga disebut sebagai Teknologi Ledger Terdistribusi (DLT), adalah platform yang terdesentralisasi (dijalankan oleh komputer yang berlainan di seluruh dunia) yang menyimpan blok maklumat untuk membuat transaksi dan data yang disimpan telus. Open-source bermaksud bahawa platform dapat diakses, jadi siapa saja dari sudut mana pun di dunia dapat mengesan data.

Pernahkah anda mempertimbangkan untuk melabur dalam Ethereum?

Ethereum juga dihargai oleh banyak peminat crypto kerana platform ini menyokong token yang berbeza, termasuk BAT – salah satu duit syiling yang paling popular di dunia pengiklanan digital dan pembuatan kandungan.

Kerana potensi teknologinya, melabur di Ethereum adalah usaha kewangan yang popular, baik untuk jangka pendek dan jangka panjang.

Oleh itu, untuk membantu anda membuat keputusan yang tepat mengenai pergerakan pasaran anda seterusnya, berikut adalah kebaikan dan keburukan pelaburan di Ethereum.

Kelebihan Melabur di Ethereum

kebaikan pelaburan dalam ethereum

Apakah faedah melabur di Ethereum?

Inilah gambaran ringkas mengenai kelebihan pelaburan di Ethereum.

✅ Pengasas terkenal dan komuniti pemaju yang berkembang:

Dilancarkan pada tahun 2015, Ethereum berjaya merevolusikan pemandangan pelaburan cryptocurrency dengan cepat. Walaupun Ethereum bukan cryptocurrency pertama, ETH telah menjadi salah satu aset digital yang paling popular. Pasukan di belakang Ethereum – terutamanya Vitalik Buterin muda – disukai oleh banyak pihak.

Hanya kerana mereka berjaya menetapkan peta jalan yang jelas dan telus! Salah satu tujuan utama tahun ini, misalnya, adalah fokus pada bukti-bukti dan melancarkan Ethereum 2.0. Ekosistem pemaju Ethereum juga berkembang, dengan lebih daripada 250,000 pemaju aktif, per Consensys. Sokongan yang kuat itu pasti merupakan kelebihan ketika pelaburan Ethereum.

✅ Ethereum terdesentralisasi:

Mungkin salah satu kelebihan utama pelaburan Ethereum adalah strukturnya yang terdesentralisasi. Seperti yang dinyatakan di atas, teknologi blockchain terdesentralisasi dan telus, pada mulanya diciptakan untuk menawarkan alternatif kepada sistem perbankan tradisional.

Satu fakta ingin tahu mengenai Ethereum adalah bahawa ada tiada tumpuan pengguna yang berlebihan, dengan 15,7911 nod tersebar di seluruh dunia. Oleh kerana Ethereum memungkinkan orang untuk melakukan transaksi dan transaksi tanpa bank pusat atau pihak ketiga, ini juga dapat membantu pengguna menangani peraturan yang ketat, bayaran transaksi yang tidak adil, dan bahkan penapisan di seluruh dunia.

✅ Ethereum lebih daripada cryptocurrency:

Bercakap mengenai kelebihan, kita harus menekankan hakikat bahawa Ethereum lebih daripada sekadar cryptocurrency. Platform ini menyokong kontrak pintar, dApps (atau aplikasi yang ada di blockchain), dan banyak projek Decentralized Finance (DeFi), yang merupakan salah satu kelebihan utama pelaburan di Ethereum.

Oleh itu, Ethereum dapat digunakan dalam berbagai sektor (misalnya, permainan, perubatan, dan pengedaran tenaga); ia dapat memupuk tokenisasi seni, paten, sejarah pengundian, rekod perubatan, pengesahan ID, koleksi kripto, dan perjanjian kompleks lain.

✅ Ethereum menarik lebih banyak perniagaan:

Banyak syarikat besar menyokong pengembangan Ethereum, dengan Perikatan Ethereum Enterprise menjadi salah satu organisasi terkemuka yang memantau Ethereum. Apabila keperluan pihak ketiga dihapuskan, semakin banyak pelabur memasuki pelaburan Ethereum.

Salah satu tokoh utama yang berminat dengan Ethereum, misalnya, adalah guru kewangan Andreessen Horowitz. Selain itu, pro lain untuk melabur di Ethereum adalah kenyataan bahawa Ethereum memudahkan banyak tawaran Syiling Permulaan (ICO). Token ERC-20 sering dilihat sebagai standard untuk penggalangan dana dan ICO. Bercakap tentang itu, bukan rahsia lagi bahawa Crypto Kitties – dengan peluang untuk meningkatkan pemilikan digital – mengambil dunia dengan ribut dan mencapai jumlah pendanaan 12 juta dolar, seperti di Tech Crunch.

✅ Eter tidak ditutup:

Tidak seperti Bitcoin, ether (ETH) tidak terhad dan mempunyai kegunaan praktikal. Transaksi disertakan dengan kontrak yang boleh dilaksanakan sendiri dan masa transaksi yang cepat. Menariknya, begitu Vitalik mengatakan bahawa Ethereum akan dapat memproses lebih dari satu juta transaksi sesaat tidak lama lagi. Bukankah itu kelebihan yang baik untuk melabur di Ethereum?

Sedia melabur dalam ETH?

Kekurangan Melabur di Ethereum

keburukan pelaburan dalam ethereum

Terdapat keburukan tertentu yang harus diketahui oleh pelabur. Seperti pelaburan apa pun, memasukkan wang anda ke Ethereum tidak bebas risiko. Jadi inilah yang harus anda ketahui mengenai risiko melabur di Ethereum.

❌ Ethereum bergelut dengan penskalaan:

Tidak seperti Bitcoin yang mempunyai satu fungsi, Ethereum bertindak sebagai lejar, platform untuk kontrak pintar, dan seterusnya dan seterusnya, yang boleh menyebabkan bug, kerosakan, dan peretasan. Walaupun multifungsinya mungkin menjadi ciri yang menarik, sebilangan pelabur hanya berhati-hati untuk melabur dalam ETH. Selain itu, Ethereum masih perlu menangani masalah penskalaan dan kesesakan rangkaian untuk menarik lebih banyak pelabur cryptocurrency.

❌ Ethereum menggunakan bahasa pengaturcaraan yang rumit:

Walaupun Ethereum Turing lengkap dan menggunakan bahasa pengaturcaraan yang serupa dengan C ++, Python, dan Java, bahasa Ethereum Solidity sendiri agak sukar untuk dipelajari. Salah satu masalah utama adalah bahawa tidak mudah untuk mencari tutorial mesra pemula. Di sini kita harus perhatikan bahawa Soliditi bukan hanya bahasa pengaturcaraan; ia juga menghasilkan kod tahap mesin dan bertindak sebagai penyusun untuk Mesin Maya Ethereum.

Ther Eter lebih menyerupai gas:

Tidak seperti Bitcoin, yang sering dianggap sebagai emas kripto, ada yang mendakwa bahawa eter lebih seperti gas yang digunakan untuk menjalankan kontrak pintar. Seperti yang kita ketahui, bayaran gas menggambarkan kos yang diperlukan untuk melaksanakan transaksi. Meremehkan seperti itu mungkin menjadi keburukan bagi sebilangan pelabur cryptocurrency.

❌ Melabur di Ethereum boleh berisiko:

Sama seperti cryptocurrency lain, pelaburan di Ethereum boleh menjadi berisiko. Cryptocurrency sangat tidak menentu, yang dapat meningkatkan keuntungan tetapi juga banyak kerugian. Harga Ether telah melalui banyak kenaikan pada masa lalu, yang boleh menjadi kelemahan besar bagi beberapa pelabur, terutamanya pemula. Selain itu, bayaran Ethereum juga berubah-ubah, yang juga bermasalah.

Adakah Ethereum adalah Pelaburan yang Baik dan Sekiranya Anda Melabur di Ethereum?

Sebilangan besar pelaburan bergantung kepada faktor risiko vs ganjaran. Dengan kata lain, adakah potensi keuntungan pelaburan di Ethereum melebihi kemungkinan akibat risiko tersebut?

Tidak hairanlah bahawa berkat teknologi inovatif dan cap pasar yang besar, Ethereum terus menarik perniagaan besar. Selain itu, Ethereum lebih berpatutan daripada bitcoin.

Pada akhirnya, walaupun kelebihan pelaburan di Ethereum melebihi keburukannya. Dengan kata lain, faedah Ethereum jauh lebih tinggi daripada risikonya.

Ringkasnya, Ethereum adalah pelaburan berisiko rendah dengan banyak potensi ganjaran. Anda mesti membuat kajian sebelum mempertimbangkan untuk menambahkan Ethereum ke portfolio anda.

Soalan pelaburan Ethereum yang sebenarnya, adakah ia benar-benar berkesan? Sekiranya anda ingin meluangkan masa dan tenaga, maka untuk anda, itu boleh dilakukan.

Walaupun pelaburan Ethereum boleh berisiko – dengan banyak pesaing di luar sana – kebenarannya adalah bahawa Ethereum telah merevolusikan pasaran cryptocurrency dan merupakan kaedah terbaik untuk mempelbagaikan portfolio anda.

Keputusan akhir adalah bergantung kepada anda. Anda adalah satu-satunya yang memutuskan sama ada anda harus melabur di Ethereum atau tidak

Berapa Banyak untuk Melabur di Ethereum?

Sekiranya anda berfikir bahawa kelebihan pelaburan di Ethereum memikat, anda mungkin juga bertanya “Berapa banyak untuk melabur di Ethereum?”

Salah satu yang utama peraturan dalam dunia pelaburan adalah melabur hanya wang yang anda mampu rugi.

Berita baiknya ialah hari ini, pelaburan cryptocurrency sangat mudah dicapai. Seseorang boleh mula berniaga dengan hanya $ 100 dan melabur hanya dalam sebahagian kecil Ethereum.

Contohnya, dengan eToro, anda boleh membeli dan menjual ETH dan berdagang CFD lebih daripada 90 pasangan cryptocurrency.

Adakah Ethereum Akan Menjadi Jutawan? | Kesimpulannya

melabur dalam ethereum

Anda mungkin ingin tahu sekiranya Ethereum akan menjadi pembuat jutawan.

sudah ada – Nilai Ethereum cenderung meningkat lebih jauh, kerana kekurangan cenderung mendorong pertumbuhan harga. Walaupun membuat ramalan harga Ethereum bersifat spekulatif kerana tahap turun naik yang tinggi di pasaran cryptocurrency, kita hanya boleh menganalisis faktor-faktor yang mempengaruhi pelaburan Ethereum.

Dua faktor utama yang mempengaruhi pelaburan cryptocurrency adalah permintaan dan penawaran dan sentimen pasaran. Ketika datang ke Ethereum, banyak yang menganggapnya sebagai altcoin nombor satu yang pernah ada. Sentimen telah didorong oleh berkembangnya inovasi dan projek teknologi. Dengan berjuta-juta ether dalam aplikasi DeFi, permintaan Ethereum juga mungkin terus meningkat. Pelepasan Ethereum 2.0, misalnya, dapat menarik pelabur baru dan menyebabkan permintaan tinggi.

Dan teka apa! Pakar positif mengenai masa depannya. Guru Simon Dedic, misalnya, mendakwa bahawa Ethereum dapat mencapai $ 9,000 setiap duit syiling.

Walaupun kita tidak dapat membuang masa dan membeli ETH dalam penjualan tokennya untuk menghasilkan banyak wang, dengan latihan yang mencukupi, pelaburan di Ethereum berpotensi menjadi pelaburan yang menguntungkan dari masa ke masa.

Harap diingat, sebarang pelaburan termasuk risiko. Oleh itu, hanya laburkan apa yang anda mampu dan lakukan kajian sebanyak mungkin sebelum membuat keputusan akhir

Kini anda mengetahui kebaikan dan keburukan pelaburan di Ethereum. Sekiranya anda merasa cukup terinspirasi untuk mula melabur di ETH, atau jika artikel ini telah memberikan sedikit gambaran tambahan mengenai pengetahuan perdagangan anda yang ada, anda mungkin senang mengetahui bahawa eToro menyediakan kemampuan untuk berdagang dengan aset crypto dan CFD hingga 90+ cryptocurrency.

eToro – Platform Cryptocurrency Terbaik Untuk Pedagang dan Pelabur

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam industri ini selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Perkara utama

  • Ethereum adalah salah satu pilihan pelaburan yang paling popular di pasaran crypto. Ia berada di kedudukan kedua berdasarkan kapitalisasi pasaran, sejurus selepas Bitcoin.
  • Salah satu kelebihan utama Ethereum adalah teknologi inovatifnya yang menyokong kontrak pintar, aplikasi DeFi, dan pelbagai token.
  • Ethereum boleh digunakan dalam pelbagai sektor yang jauh melebihi kewangan, termasuk perubatan, pengundian, dan permainan.
  • Walaupun kita tidak dapat menafikan hakikat bahawa Ethereum telah merevolusikan dunia, masih ada jalan yang panjang. Salah satu acara utama yang dinantikan oleh peminat dan pelabur crypto tahun ini ialah pelancaran Ethereum 2.0 yang akan memfokuskan pada bukti-kepentingan.
  • Walaupun tidak ada yang dapat meramalkan masa depan Ethereum dan menjamin bahawa Ethereum akan menjadi pelaburan yang baik, banyak pakar kewangan positif mengenai pertumbuhannya.
  • Ethereum adalah pelaburan berisiko rendah dengan banyak potensi ganjaran.

Sekiranya anda menyukai artikel kami Kelebihan dan Kekurangan Melabur di Ethereum, Adakah Ia Akan Menjadi Jutawan sila kongsi dengan sesiapa sahaja yang mungkin berminat untuk melabur di Ethereum juga.

Jangan terlepas:

10 Cryptocurrency Teratas Yang Akan Meletup Pada 2021?

Cryptocurrency Paling Popular Di UK

Ethereum VS. Ripple: Mana Yang Harus Ada Dalam Portfolio Anda?

Cryptocurrency Paling Popular Di Amerika Syarikat

Penafian: Cryptocurrency sangat tidak menentu. Modal anda berisiko dan prestasi masa lalu bukanlah petunjuk hasil yang akan datang.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me