Ramalan Harga ETH – Bolehkah Ethereum Mencapai $ 50,000?

Mata wang digital telah membawa keuntungan besar kepada pelabur pertumbuhan tetapi bolehkah Ethereum mencapai $ 50,000? Mari lihat ramalan harga pakar.

Ethereum (ETH) mencapai tahap tertinggi baru pada minggu ketiga Februari 2021 tetapi gagal mengekalkan momentum kenaikan pada minggu terakhir bulan yang sama. Oleh kerana penjualan besar oleh pelabur dan penurunan dalam bentuk crypto induk, Bitcoin, yang telah mempengaruhi seluruh stratosfera kripto, harga Ethereum telah jatuh dan perdagangannya pada harga semasa $ 1,558 telah meningkat sebanyak 23.43% dalam 24 jam terakhir.

Setelah Bitcoin melepasi $ 50,000 untuk pertama kalinya pada bulan Februari, banyak pelabur dan pakar percaya ETH mesti mencapai tahap yang sama. Dengan altcoin lain seperti Binance Coin (BNB) bersaing kuat dalam Decentralized Finance Space, adakah Ethereum akan menjadi crypto kedua yang mencapai $ 50,000?

“Ethereum akan mengukuhkan tempatnya sebagai substrat ekonomi digital global masa depan dengan menaja jamin kontrak dunia pada tahun 2021” adalah kata-kata penganalisis crypto Andrew Keys pada bulan Disember 2020. Penganalisis menganggap Bitcoin (BTC) sebagai emas digital dan Ethereum ( ETH) sebagai minyak digital. Nampaknya ramalannya tepat ketika BTC melepasi $ 50,000 dan Ethereum melepasi $ 2,000 pada Februari 2021 dengan masa depan yang cerah sebagai hasil dari potensi pasarannya.

Ethereum menghadapi minggu yang sukar tetapi senario seperti itu diharapkan setelah aset crypto melonjak ke tonggak harga baru. Mata wang digital telah membawa keuntungan besar kepada pelabur pertumbuhan dan peniaga berpengalaman serta pelabur pemula yang membeli ETH bulan atau tahun yang lalu sebagai sebahagian daripada percubaan perdagangan kripto dengan tujuan untuk melihat cryptocurrency berkembang menjadi ratusan dolar suatu hari nanti.

Setiap pelabur mempunyai tujuan harga di mana mereka bersedia melepaskan pelaburan. Nasib baik bagi para pelabur ini, kenaikan harga Bitcoin (BTC) ditambah dengan minat pedagang yang tidak puas hati berkaitan dengan Decentralized Finance (DeFi), harga ETH mereka melepasi $ 2,000.

Sebilangan besar dari mereka menggunakan emas sebagai templat disinvestment kerana logam juga melintasi $ 2000 dan menetap pada harga tinggi sepanjang masa $ 2,067.15 pada 7 Ogos 2020 dan telah berdagang di bawah tonggak harga sejak itu. Setelah sasaran harga ($ 2,000) tercapai, perkara terbaik yang harus dilakukan adalah melepaskan aset ketika permintaan atau minatnya jauh melampaui keperluan untuk terus memegangnya untuk masa depan yang tidak dijangka kerana trend turun naik keseluruhan ruang crypto.

Penurunan Ethereum dalam bentuk kenaikkannya disebabkan oleh penjualan yang besar di pasaran. Terbukti, dalam wawancara dengan Bloomberg Television, Ketua Pegawai Eksekutif pertukaran cryptocurrency, Kraken, Jesse Powell, menunjukkan bahawa “Kejatuhan lebih dari 50 peratus harga Ether bukan disebabkan oleh kerosakan enjin perdagangan tetapi oleh penjualan yang melampau”. Dia menambah bahawa ada kemungkinan besar pemegang Ether yang tidak mempercayai angin ribut besar yang dibawa oleh Ethereum, memutuskan untuk menjual semuanya, menukarnya menjadi mata wang fiat dan meneruskan hidupnya ”.

Menjual duit syiling novel Vitalik Buterin yang digunakan untuk membuat transaksi di platform Ethereum menutup minda pedagang dengan memotong emosi perdagangan atau perasaan FOMO (Fear of Missing Out) dengan kenaikan harga yang besar di kemudian hari. Penjual membebaskan dirinya dari penurunan harga yang seterusnya yang boleh menimbulkan persoalan, mengapa saya tidak membiarkannya terus pada kemudahan saya?

“Walau apa pun yang dilakukan oleh tiga hari perniagaan terakhir ini terhadap ruang crypto dari segi penghapusan keuntungan besar, ia tidak menghalangi pelabur sedikit pun” kata Lynn Thomasson dari Bloomberg. Mengapakah orang-orang merasa takut apabila mereka mendapat keuntungan besar dari kenaikan harga crypto dalam beberapa bulan terakhir? Komennya telah disahkan oleh Mr. Powell dari pertukaran cryptocurrency Kraken yang melihat kenaikan lima kali ganda dalam jumlah pelanggan baru yang telah mula melindungi aset digital di platformnya.

Secara keseluruhan, sebagai pelabur, anda mesti melakukan penyelidikan anda dengan teliti dan memahami apa teknologi blockchain dan protokolnya sebelum membuat keputusan untuk melaburkan sejumlah besar wang anda agar tidak mengalami kerugian besar. Walaupun pasaran kelihatan sedikit menurun pada minggu terakhir bulan Februari setelah permulaan bulan yang begitu kuat, inilah yang dimaksudkan dengan perdagangan kripto.

Mana-mana pelabur yang terkejut dengan perolehan acara (keuntungan hari ini dan kemudian kerugian pada keesokan harinya) telah lama tidak mengikuti corak pelaburan aset digital. Crypto diperdagangkan dalam spekulasi dan “masa yang tepat” adalah semua yang perlu anda ketahui sebagai pelabur.

Katakan syarikat besar mengumumkan pada hari-hari terakhir bulan Februari seperti yang dilakukan Elon Musk dan Tesla dengan pelaburan $ 1.5 bilion mereka dalam Bitcoin (BTC), aset yang telah mereka pakai untuk digunakan sebagai pilihan pembayaran tambahan untuk produk mereka, duit syiling akan dikeluarkan untuk meningkat dan ini akan merebak ke seluruh sektor kewangan.

Penyebaran semacam itu menunjukkan tahap kepercayaan peniaga terhadap duit syiling digital. Sekiranya lebih banyak organisasi yang mendapat tempat dalam perniagaan membuang sejumlah besar wang ke dalam duit syiling, ini bermakna ada potensi dalam cryptocurrency yang mereka (sebagai peniaga kecil) bereksperimen dengan. Ini mengubah corak harga aset dan segera kerugian akan dihapus.

Pada masa ini, “penjual mempunyai kawalan terhadap pasaran kerana mereka bersedia melepaskan aset dengan harga yang akan memenuhi tujuan kewangan mereka”, menurut Nick Cawley dari Daily FX. Ini mengikuti undang-undang permintaan dan penawaran, di mana semakin besar penawaran produk (ETH), semakin rendah permintaannya (pada harga perdagangan $ 2,000 atau lebih) yang mengakibatkan kejatuhan harganya (diperdagangkan antara $ 1,400 dan $ 1,600). Duit syiling utama telah kehilangan lebih dari 20% nilainya kerana tinjauan pasaran crypto yang menurun.


Oleh kerana trend kelihatan negatif bagi pelabur amatur, sangat positif bagi peniaga yang berpengalaman. Oleh kerana harga jatuh ke titik pembetulan, aset digital akan menjadi lebih murah untuk dibeli. Permintaan untuk ETH sebagai sebahagian daripada 210 protokol DeFi yang berjalan di blockchainnya ditambah dengan bayaran gas untuk transaksi Ether yang telah mencapai tahap tinggi baru $ 39 akan menyaksikan lebih banyak keuntungan dicatatkan dalam jangka panjang. Ini akan menetapkan blockchain dengan protokol DeFi dengan jumlah tertinggi dalam perjalanan untuk mencapai pencapaian yang berbeza dengan $ 50,000 sebagai sasaran utamanya.

https://trading-education.com/is-ethereum-a-good-investment-this-year

Apa yang Menentukan Harga Ethereum?

Ethereum, tidak seperti Bitcoin BTC yang biasanya melihat harga ditentukan oleh kekuatan permintaan dan penawaran (apa sahaja harga yang sanggup dibayar oleh orang lain), rangkaian kontrak pintar banyak bergantung pada beberapa faktor seperti perdagangan token novelnya “eter” yang digunakan untuk membayar kos gas yang diperlukan untuk memproses transaksi.

Selain itu, sebagai sebahagian daripada Desentralized Finance (DeFi), Ethereum menguasai 94.6% keseluruhan ruang dengan 210 projek berjalan di rangkaiannya. Yang popular di antaranya ialah Bursa Kewangan Terdesentralisasi (Uniswap dan SushiSwap), Platform Insentif Desentralisasi (Nexus Mutual), Pinjaman Berpusat (Kompaun), Pengumpul Hasil (kewangan tahunan) dan Penyelesaian Pembayaran dan Penyedia Perkhidmatan (Rangkaian Celer).

Pada saat penulisan, seperti data yang diambil dari Etherscan, jumlah transaksi yang berjaya diproses di rangkaian dalam 24 jam terakhir adalah 1.303m. Lebih dari $ 37bn nilai telah dikunci dalam aplikasi Decentralized Finance (DeFi) dan keseluruhan ekonomi digital Ethereum mengikut data yang bersumber dari analitik DeFi protokol “DeFi Pulse”.

Ethereum menggunakan kepelbagaian protokolnya yang mempunyai “minat pengguna tinggi” berdasarkan jumlah perdagangan. Kejatuhan harga satu aset tidak bermaksud bahawa seluruh rangkaian Ethereum akan memasuki mod kepupusan.

Terbukti, dalam 24 jam terakhir, Index Coop. yang mempunyai dana terkunci lebih dari $ 116.1 juta diperdagangkan pada $ 23.31 setelah merosot 4% dari nilai harganya dalam 24 jam terakhir.

Aset lain tidak mengalami nasib Index Coop dan dalam 24 jam terakhir, Aave naik 13% pada $ 387.65, Compound diperdagangkan pada $ 443.73 naik 19%, Maker naik 17% dan diperdagangkan pada $ 2,355.45, Nexus Mutual (NXM) telah meningkat sebanyak 7.5% dan diperdagangkan pada $ 62.62, Yearn Finance meningkat 6.47% dari $ 29,882.97 kepada $ 35,133.22. Pertukaran yang terdesentralisasi SushiSwap telah meningkat sebanyak 6.94% dan diperdagangkan pada $ 14.75 sementara Uniswap naik 7% setelah mencecah terendah 24 jam dan saat ini diperdagangkan pada $ 26.31.

Apabila planet bumi berjalan berdasarkan kontrak dan Ethereum melalui rangkaian blockchainnya membolehkan kontrak menjadi digital, setiap serat ekonomi global akan segera didigitalkan. Ethereum dalam senario ini mempunyai peluang besar pada masa depan yang tidak begitu jauh untuk meningkatkan keseluruhan ekonomi dunia dan bukan hanya satu set aset.

Pelancaran Ethereum 2.0 memberikan lebih banyak ciri dari segi skalabiliti (melalui titik kepentingan) yang memproses lebih banyak transaksi dalam beberapa saat, kerumitan (yang meningkatkan keselamatan) dan interoperabilitas dari pihak kontrak pintar.

Kami hampir melihat ledakan penyelesaian lapisan 2 yang akan membawa seluruh ruang blockchain ke permainan yang berbeza dalam dunia kewangan. Nasib baik, sebagai peniaga ETH, aset anda akan memainkan peranan penting dalam keseluruhan proses.

Jaringan penghubung dunia adalah kontrak dan jika preskripsi perubatan, penerimaan kolej, polisi insurans, kontrak penjualan, tawaran pekerjaan dan perjanjian tanpa pendedahan dijalankan pada teknologi blockchain, maka Ethereum akan merevolusikan bukan hanya telekomunikasi, undang-undang, media sosial, penjagaan kesihatan, industri pendidikan dan e-dagang tetapi keseluruhan ekonomi urus niaga. Ini meletakkan ETH di jalan di mana aset crypto akan melampaui BTC untuk menjadi minyak digital dan emas kewangan digital dan melampaui tonggak harga $ 50,000 yang dipegang oleh crypto induk, Bitcoin.

Baca Lagi: Apa Yang Akan Memacu Harga Ethereum Pada 2021?

Ramalan Harga: Bolehkah Ethereum Mencapai $ 50,000?

Ethereum bersedia mencapai banyak tonggak harga. Ahli strategi untuk Fundstrat Global Advisors LLC, David Grider telah mengatakan bahawa “Ethereum adalah permainan pelaburan risiko / ganjaran terbaik dalam crypto” Pandangannya berpunca dari banyak fungsi yang dilakukan Ethereum di mana ia tidak perlu bergantung pada token novelnya “eter” atau protokol tunggal untuk penentuan keseluruhan harga aset digital. Mr. Grider meramalkan Ethereum meningkat lebih dari tujuh kali ganda kepada $ 10,500 setelah mencapai rekod tertinggi pada minggu ketiga Februari 2021.

Simon Dedic yang merupakan pengasas bersama Blockfyre dan Managing Partner di Moonrock Capital menganggarkan bahawa “Pada masa depan yang tidak begitu jauh, Ethereum akan bernilai lebih dari $ 9,000”.

Dalam artikel yang disiarkan di Times of India yang dipantau oleh Trading Education, Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) ZebPay, Rahul Pagidipati mengatakan bahawa “Biasanya, Ethereum cenderung mengikuti Bitcoin”. Dalam menafsirkan pernyataannya, Encik Pagidipati melihat harga ETH meningkat ke tahap tinggi BTC kerana altcoin lain mengikuti arah yang sama dengan saudara kripto yang lebih tua dalam bull bull dan penurunan menurun. Dia menambah bahawa “Hampir 3 juta ETH yang diwakili dalam mata wang fiat sebagai $ 3,8 miliar telah dikurung untuk pengambilalihan jangka panjang, menghilangkannya dari penawaran yang dapat dibeli”.

Staking adalah proses di mana pemegang syiling (dalam kes ini ETH) secara aktif mengambil bahagian dalam proses yang disebut pengesahan transaksi yang serupa dengan perlombongan pada blockchain bukti-kepentingan. Di bawah blockchain tersebut, pemegang syiling yang memenuhi syarat minimum cryptocurrency tertentu dipilih dan mempunyai hak untuk mengesahkan transaksi.

Anda mungkin mempunyai definisi taruhan lain (pertaruhan, perjudian atau pertaruhan) tetapi anda telah dididik secara meluas mengenai “mempertaruhkan” sebagai istilah di bawah payung perdagangan dan pelaburan kripto. Mengeluarkan bekalan yang boleh dibeli disertakan dengan harga yang lebih tinggi kerana permintaan melebihi penawaran.

Ethereum akan mencapai tonggak harga tertentu sebelum mencecah $ 50,000. James Todaro dari Blocktown Capital berpendapat bahawa “Suatu hari nanti, nilai Ethereum akan melebihi $ 9.000”. Analisis Mr Todaro terutama berpusat pada asas-asas yang dapat melihat blockchain kontrak pintar menjadi cryptocurrency kedua yang melepasi tanda permodalan pasaran $ 1 trilion dengan memanfaatkan trend Kewangan Terdesentralisasi melalui protokolnya yang mempunyai pangkalan pengguna yang besar.

Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) BuyUcoin, Shivam Thakral berpendapat bahawa “Bitcoin menyatukan dan inilah sebab utama Ether menyentuh penilaian rekod. Pelabur melihat ETH sebagai yang kedua paling popular dan berdasarkan kapitalisasi pasaran untuk memperoleh pulangan pelaburan yang besar dalam jangka masa panjang ”.

Brian Schuster adalah pengasas Ark Capital dan berkeyakinan bahawa “Ethereum akibat penguasaan dunia DeFi dan potensi merevolusi dunia digital akan mencecah $ 100,000 menjelang 2024.

Imej: Perdana XBT

Ahli Crypto Valley, Prime XBT telah melaporkan bahawa akan ada keuntungan besar dalam beberapa tahun akan datang dan musim menurun seperti apa yang terjadi pada BTC juga akan datang ETHs dan melihat crypto meroket ke tahap yang tidak pernah difikirkan mungkin oleh peniaga.

Menurut syarikat perdagangan, harga Ethereum pada tahun berakhir 2021 boleh menjadi $ 25,000, meningkat menjadi $ 27,000 pada tahun 2022, melalui periode penurunan harga dan turun ke paras terendah 52 minggu $ 7,200 pada tahun 2023. Dengan penurunan harga, ETH akan jatuh ke tahap harga beberapa pelabur dan permintaan yang lebih besar untuk blockchain paling dominan di ruang DeFi akan melihat harganya melambung tinggi dan mencapai tonggak baru $ 100,000 pada tahun 2025.

Dalam prosesnya, ia akan menjadi crypto pertama yang mencapai prestasi tersebut dan menjadi crypto terbesar dengan permodalan pasaran kerana penawarannya yang terhad yang melebihi lima kali ganda dari jumlah maksimum Bitcoin.

Jangan Terlepas: Ramalan Harga Ethereum

Sekarang Masa yang Baik untuk Membeli Ethereum?

Tidak ada masa yang lebih baik. Terdapat banyak peniaga yang melihat harga BTC semasa dan menguburkan wajah mereka di tangan mereka. Bagaimana ini boleh berlaku? Mengapa saya memilih untuk tidak memilih ketika berdagang sekitar $ 3,800 pada bulan Mac 2020? Terdapat pemula, separa profesional, profesional, peniaga kelas dan peniaga warisan (pakar) dan ada di antara mereka walaupun memperoleh keuntungan besar dari pelaburan mereka, meneteskan air mata di sana sini.

Ethereum adalah raja Decentralized Finance (DeFi) dan kerana lebih banyak protokol ditambahkan ke platformnya dalam masa terdekat yang mempunyai pangkalan pengguna yang kuat yang akan mencerminkan jumlah perdagangan yang besar, harga aset kripto akan meningkat dengan pesat dalam proses.

Selama bertahun-tahun, terdapat banyak blockchain Layer One (1) yang telah dikembangkan dan sayangnya bagi para pengembang amatur tersebut, memasarkan diri mereka sebagai “Ethereum Killers”. Sebilangan besar blockchain tersebut menjanjikan platform kontrak pintar yang lebih pantas dan canggih tetapi menghilang kerana konsep dan pelaksanaan idea tidak sama.

Ke depan, terdapat banyak pemaju dan pelabur yang ingin mengambil tindakan dan memanfaatkan banyak peluang yang ada melalui Decentralized Finance (DeFi). Secara semula jadi, ini akan menyebabkan Ethereum kehilangan sebahagian kecil projek yang akan datang. Seperti yang dinyatakan oleh Andrew Keys dari CoinDesk, “Walaupun ekosistem sumber terbuka baru muncul di sekitar protokol lain ini, semua jalan akan kembali ke Ethereum sebagai lapisan penyelesaian asas”.

Dengan kejayaan pelancaran Ethereum Futures pada tahun 2021 di bursa derivatif terbesar di dunia (Chicago Mercantile Exchange), aset digital menjadi komoditi kripto berdaftar Suruhanjaya Dagangan Niaga Hadapan kedua dan ini pada masa depan yang tidak begitu jauh membersihkan jalan untuk Dana Perdagangan Ethereum Exchange.

Ini adalah masa yang tepat untuk membeli Ethereum kerana perdagangan pada tahap harga yang menjadikannya berpatutan. Menurut Brian Schuster dari Ark Capital, Aset digital hasil daripada penguasaannya terhadap dunia DeFi dan potensi merevolusi dunia digital akan mencecah $ 100,000 menjelang 2024.

eToro – Platform Terbaik untuk Membeli Ethereum

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam industri crypto selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Mata wang maya sangat tidak stabil. Modal anda berisiko.

Di mana saya boleh melabur di Ethereum?

Bill Gates pernah berkata, “Sekiranya perniagaan anda tidak dalam talian, perniagaan anda akan segera keluar dari perniagaan”. Walaupun terdapat banyak pertanyaan yang ditanyakan orang berkenaan dengan menjalankan perniagaan dalam talian, salah seorang lelaki terkaya tahu sejak awal bahawa masa depan dunia menuju ke dalam talian melalui kekuatan digitalisasi.

Terdapat banyak individu yang terlalu konvensional untuk menerima perubahan dan merasakan pelaburan crypto hanya dapat dilihat dalam Mode Penyamaran atau pada alamat Protokol Internet yang tidak dapat dikesan. Malangnya, pernyataan itu tidak menyimpan air kerana kripto dapat diperdagangkan di beberapa broker dalam talian yang telah menerima sijil perniagaan dan lesen operasi oleh pemerintah di Amerika Syarikat, Inggeris antara lain.

Salah satu pembrokeran yang kami sarankan di Trading Education adalah eToro. Platform ini telah menyediakan perkhidmatan perdagangan kewangan dan salinan sejak tahun 2006 dan mempunyai hampir 1000 pekerja. eToro mempunyai pejabat di Australia, United Kingdom dan Amerika Syarikat.

Membuat akaun dan membuat pembelian Ethereum pertama anda di eToro adalah proses yang lebih mudah jika dibandingkan dengan platform lain.

Pertama dan terpenting, “MENDAFTARAdalah istilah yang digunakan dalam talian semasa membuat profil.

Langkah seterusnya adalah dengan memberikan nama penuh, alamat e-mel dan nombor telefon anda BUTIRAN YANG DIPERLUKAN diperlukan untuk menyediakan akaun anda. Pastikan maklumat yang anda berikan mengesahkan identiti anda kerana beberapa individu tanpa nama cuba menjejaskan platform perdagangan frekuensi tinggi dalam bentuk penggodaman. Anda akan disahkan secara menyeluruh.

Sebagai sebahagian daripada dasar syarikat, setelah anda memberikan butiran yang sesuai, anda akan diarahkan untuk memuat naik dokumentasi yang membuktikan maklumat yang anda masukkan ke dalam sistem syarikat. Proses ini disebut “Mengenal Pelanggan Anda” (KYC) dan semua broker serta laman pertaruhan bergantung pada proses ini. Ini untuk memastikan bahawa tidak ada penipuan kad kredit atau kompromi akaun pelanggan yang menggunakan sistem pembayaran dalam talian seperti PayPal, Skrill, Neteller dan Rapid Transfer untuk memuat naik dana.

Setelah melalui fasa pengesahan yang berjaya, langkah seterusnya adalah WANG PENDAHULUAN (mata wang fiat) ke dalam akaun anda. Kaedah pembayaran yang disukai adalah Kad Kredit / Debit, PayPal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer, iDeal, Klarna / Sofort Banking, Transfer Bank dan Local Online Banking.

Setelah deposit berjaya diselesaikan, arahkan ke Halaman Ethereum dan JANA PEMBELIAN ETH PERTAMA ANDA yang akan diproses dan dimasukkan ke dalam akaun anda.

Sedia Melabur Dalam Ethereum ETH?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector