Ramalan Harga Ethereum

Ramalan Harga Ethereum untuk 2021, 2022 dan 2025

Ethereum adalah cryptocurrency kedua terbesar selepas Bitcoin. Sejak tawaran awalnya, Ethereum telah melihat kenaikan harganya lebih dari 1000%. Sejak awal 2021, ramalan harga Ethereum telah menyatakan bahawa pemimpin kontrak pintar akan memulakan bull bull yang besar.

Pada 25 Januari 2021, Ethereum mencapai paras tertinggi sepanjang masa pada $ 1456.26, yang mengalahkan paras tertinggi sepanjang masa sebelumnya pada $ 1439.33. Ethereum juga telah mengatasi Bitcoin dalam jumlah transaksi dan yuran transaksi, dengan Ethereum memproses jumlah transaksi Bitcoin dua kali sehari.

Apa itu Ethereum?

Ethereum adalah platform autonomi yang terdesentralisasi yang dikendalikan oleh ribuan sukarelawan yang tersebar di seluruh dunia. Blockchain adalah rumah bagi beberapa token DeFi. Popularitinya di ruang DeFi telah membantu Ethereum mengukuhkan kedudukannya sebagai cryptocurrency kedua terbesar setelah Bitcoin dan platform yang paling dicari untuk projek DeFi.

Mata wang asli Ethereum Ether memudahkan pelaksanaan kontrak pintar berdasarkan Ethereum dan dApps berdasarkan platform. Ether adalah kaedah pembayaran untuk pengguna Ethereum dan juga insentif. Ether boleh ditukar dengan mata wang kripto lain tetapi tidak dapat diganti dengan mata wang lain untuk menyediakan gas untuk transaksi di rangkaian Ethereum.

Kontrak pintar di platform Ethereum dapat dilaksanakan sendiri, yang bermaksud bahawa apabila ketentuan tertentu yang ditentukan dipenuhi, kontrak tersebut akan dilaksanakan secara automatik.

Baca Lagi: Apa itu Ethereum? Panduan Pemula untuk Ethereum dan Petua untuk Melabur di ETH

Sejarah Harga Ethereum

Seperti cryptocurrency lain, Ethereum telah melihat bahagian turun naiknya yang adil. Walau bagaimanapun, ia telah menjadi salah satu mata wang yang paling stabil di ruang crypto. Mari lihat sejarah harga Ethereum dengan lebih terperinci.

Ethereum mengalami lonjakan pertama yang ketara antara 17 Mei 2017 hingga 20 Jun 2017, ketika cryptocurrency meningkat dari $ 90 hingga $ 364 hanya dalam sebulan. Cryptocurrency mengalami sedikit turun naik selepas ini tetapi meningkat semula pada bulan Disember. Ia melebihi $ 500 sekitar 13 Disember dan mencecah $ 730 pada pertengahan Disember.

Menjelang akhir bulan, Ethereum diperdagangkan sekitar $ 800. Akhirnya berjaya memecahkan nilai $ 1000 pada bulan Januari tetapi mengalami turun naik sekali lagi dan jatuh ke $ 750 pada bulan Februari. Sejak Mei, nilai Ethereum mula jatuh pada Mei 2018, dan jatuh ke bawah 100 $ pada bulan Disember.

Ethereum tidak mempunyai begitu banyak pergerakan sejak itu, sedikit meningkat tetapi tidak pernah mencapai tahap tertinggi pada Januari 2018. Namun, dengan cryptocurrency mengalami kenaikan harga yang lain, nilai Ethereum melonjak pada Disember 2020, dan mata wang mencecah harga tertinggi pada Januari Ke-25, mencecah $ 1456.26, mengalahkan paras tertinggi sebelumnya pada $ 1439.33.

Analisis Harga Ethereum


Ethereum diramalkan akan melihat pertumbuhan yang kuat pada tahun 2021, mencapai tahap tertinggi sepanjang masa. Pada tahun 2020, Ethereum turun naik antara $ 550 dan $ 750. Ia kekal di antara dua titik harga ini untuk beberapa lama sebelum melonjak pada 3 Januari.

Harganya mencecah $ 1330 sebelum turun di bawah $ 1000 lagi. Namun, ia mendapat sokongan pada $ 900. Ethereum memulakan pemulihan perlahan pada ketika ini, dan walaupun cryptocurrency menghadapi sedikit rintangan. Rintangan terbesarnya ialah $ 1250, yang sukar ditembusi.

Ethereum akhirnya melepasi rintangan dan melepasi $ 1400, dan menetapkan harga tertinggi. Sekali lagi, cryptocurrency gagal mengekalkan harga dan menyaksikan sedikit kejatuhan tetapi mendapat sokongan pada $ 1250. Ethereum melonjak kembali ke $ 1300, tetapi pembetulan diikuti, yang masih berterusan pada saat penulisan.

Adakah anda mempertimbangkan untuk melabur dalam Ethereum ETH?

Ramalan Harga Ethereum 2021

Penerapan DeFi dan dapps menaikkan harga Ethereum. Peningkatan berterusan ke Ethereum 2.0 juga mempunyai pengaruh positif terhadap harga cryptocurrency. Ethereum 2.0 menjanjikan untuk membolehkan Ethereum memproses transaksi dengan lebih pantas, meningkatkan skalabiliti rangkaian ketika ia berpindah dari mekanisme Proof-of-Work ke Proof-of-Stake. Ethereum 2.0 akan menyaksikan Ethereum dapat melakukan 10,000 transaksi sesaat dari mata wang 30.

Baca Lagi: Analisis Harga Ethereum untuk 2021

Ramalan Harga Ethereum 2022

Ethereum dijangka menjalin kerjasama dalam 2022. Hubungan ini akan memberi kesan positif kepada harga Ethereum. Sebilangan besar pakar cryptocurrency telah meramalkan bahawa mata wang boleh mencapai $ 2500 pada akhir 2022, yang merupakan sasaran optimis tetapi yang diharapkan oleh Ethereum dapat dicapai.

Ramalan Harga Ethereum 2023

Ethereum dijangka menyaksikan peningkatan nilai yang mendadak pada tahun 2023, berkat penerapan besar-besaran. Ethereum akan mengukuhkan cengkamannya pada ruang DeFi, meningkat dengan kapitalisasi yang kuat dan peningkatan nilai per duit yang besar.

Ramalan Harga Ethereum 2024

Brian Schuster, pengasas Ark Capital, percaya bahawa Ethereum akan diperdagangkan sekitar $ 100,000 pada tahun 2024.

Ramalan Harga Ethereum 2025

Beberapa tahun akan datang akan menyaksikan Ethereum mencatat pertumbuhan yang besar. Tahap harga semasa menunjukkan bahawa Ethereum telah memasuki bull bull, dan dengan projek DeFi semakin stabil untuk Ethereum, nilai cryptocurrency boleh meningkat ke tahap yang sukar dibayangkan pada masa ini. Minat Ethereum yang semakin meningkat mendorong beberapa pakar untuk meramalkan bahawa Ethereum akan mengekalkan tahap harga antara $ 1000 hingga $ 10000 dalam beberapa tahun ke depan.

Ramalan Pelabur Crypto Teratas mengenai Harga Ethereum:

1. Laporan Penyelidikan Crypto menggunakan persamaan model pertukaran untuk menentukan nilai Ethereum. Model itu meramalkan bahawa Ethereum akan mencecah $ 331, tetapi cryptocurrency melampaui tanda ini sebelum ada yang menjangkakan.

Laporan Penyelidikan Crypto telah meramalkan bahawa Ethereum akan mencapai $ 3500 pada tahun 2025.

2. Simon Dedic, rakan pengurusan di Moonrock Capital, telah meramalkan bahawa dalam jangka masa panjang, harga Ethereum boleh naik hingga $ 9000.

3. James Todaro, rakan pengurusan di Blacktown Capital, mengatakan Ethereum dapat mencapai permodalan pasaran $ 1 trilion. Dia juga telah meramalkan bahawa Ethereum dapat diperdagangkan pada $ 9000.

4. WalletInvestor.com, sebaliknya, telah meramalkan bahawa Ethereum akan diperdagangkan pada sekitar $ 1022 pada akhir 2022.

5. Brian Schuster telah menyatakan bahawa pada tahun 2024, kita dapat melihat Ethereum menyentuh $ 100,000.

Baca Lagi: Apa Yang Akan Memacu Harga Ethereum Pada 2021?

Ramalan Harga Ethereum: Kesimpulannya

Mengikut ramalan harga Ethereum, cryptocurrency akan menyaksikan tempoh pertumbuhan yang berterusan. Beberapa faktor mendorong pertumbuhan ini, kebanyakannya pertumbuhan DeFi, Ethereum 2.0, dan lebih banyak projek memilih Ethereum sebagai platform pilihan mereka. Ini adalah masa yang sesuai untuk melabur di ETH, memasuki harga yang kompetitif, dan memperoleh keuntungan yang besar.

eToro – Platform Terbaik untuk Melabur di Ethereum

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam industri crypto selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Mata wang maya sangat tidak stabil. Modal anda berisiko.

Baca Juga:

Apa Itu Ethereum dan Adakah Perlu Melabur di Ethereum pada tahun 2021?

Kelebihan dan Kekurangan Melabur di Ethereum, Adakah Ia Menjadi Jutawan Pembuat?

Apakah 9 Altcoin Teratas yang Akan Dilaburkan pada 2021?

Ethereum Vs. Bitcoin: Adakah Ethereum Pelaburan Lebih Baik daripada Bitcoin?

Ethereum VS. Ripple: Mana Yang Harus Ada Dalam Portfolio Anda?

Soalan Lazim Ramalan Harga Ethereum

Apa itu Ethereum?

Ethereum adalah platform autonomi dan terdesentralisasi yang membolehkan pemaju mengembangkan dan melancarkan aplikasi terdesentralisasi di platformnya. Ia juga membenarkan penggunaan kontrak pintar. Kontrak pintar ini dilaksanakan secara automatik apabila satu set syarat yang telah ditentukan dipenuhi. Oleh kerana Ethereum adalah platform yang terdesentralisasi, transaksi dan proses dapat berjalan tanpa gangguan atau gangguan.

Bagaimana Ethereum Berbeza Dengan Bitcoin?

Bitcoin mewujudkan lejar diedarkan awam untuk mengesahkan dan menyimpan urus niaga di komputer di seluruh dunia. Ethereum mengambil konsep Bitcoin selangkah lebih jauh dan menggunakan blockchain untuk menjalankan kod komputer. Walaupun Bitcoin adalah sistem tunai elektronik peer-to-peer, Ethereum dapat menjalankan skrip kod sebagai rangkaian komputasi global.

Apa itu Ether?

Ether adalah mata wang asli Ethereum. Ether adalah cryptocurrency, dan ia juga memberi kuasa kepada rangkaian Ethereum. Ia digunakan untuk membayar transaksi dan perkhidmatan lain di rangkaian Ethereum.

Sekiranya Saya Melabur Dalam ETH?

Melabur di Ethereum adalah langkah bijak kerana ia adalah cryptocurrency yang mapan. Namun, teliti dalam penyelidikan anda dan dapatkan idea yang baik mengenai trend pasaran sebelum melabur. Pelabur yang ingin mempelbagaikan Bitcoin atau ingin melabur dalam cryptocurrency selain Bitcoin harus memandang Ether sebagai aset pelaburan.

Adakah Harga Ethereum diramalkan akan meningkat lebih jauh?

Ya, Ethereum akan memulakan bull bull pada tahun 2021, dengan cryptocurrency dijangka meningkat. Dengan lebih banyak projek DeFi memilih Ethereum sebagai platform pilihan mereka dan Ethereum 2.0 menangani masalah skalabiliti Ethereum, cryptocurrency akan menyaksikan nilainya meningkat pada tahun-tahun akan datang.

Apakah Masa Depan Ethereum?

Platform Ethereum berpotensi merevolusikan cara pembiayaan berfungsi. Fungsi kontrak pintar Ethereum mengeluarkan orang tengah dari transaksi dan dapat dilaksanakan sendiri. Ethereum akan mengukuhkan dirinya sebagai Raja DeFi. Ethereum juga beralih dari mekanisme konsensus Proof-of-Work ke mekanisme konsensus Proof-of-Stake. Peningkatan ini menangani masalah skalabiliti yang dihadapi oleh Ethereum.

Apa itu Ethereum 2.0?

Ethereum 2.0, atau Eth2, atau Serenity adalah peningkatan kepada blockchain Ethereum. Peningkatan akan dilancarkan secara berperingkat, dengan fasa 1 dikeluarkan pada tahun 2020. Setiap fasa peningkatan akan meningkatkan fungsi Ethereum.

Adakah Ethereum Pelaburan Yang Baik?

Ethereum telah menunjukkan prestasi yang lebih baik daripada hampir semua altcoin dan Bitcoin. Ini menjadikannya salah satu pelaburan terbaik yang boleh anda buat. Ethereum sudah bersedia untuk meningkat berkat populariti DeFi yang semakin meningkat, jadi ini adalah masa yang tepat untuk anda melabur dalam cryptocurrency dan memperoleh keuntungan yang besar.

Adakah Ethereum Lebih Baik Daripada Bitcoin?

Ethereum dan Bitcoin tidak dapat dibandingkan secara teknikal kerana mereka mempunyai fungsi yang berbeza. Bitcoin adalah cryptocurrency, sementara Ethereum lebih daripada cryptocurrency. Ini adalah platform autonomi dan terdesentralisasi yang memungkinkan pengembangan dan peluncuran dapps pada blockchainnya.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector